Vandaag heeft in de John Cockerillstraat een nieuwe industriële bakkerij, Harvest Time Bakeries, haar deuren geopend. Het gaat om een van de modernste broodfabrieken in Europa. Het bedrijf richt zich op de productie van voorgebakken brood in een zuurstofarme verpakking. Met het nieuwe energie-efficiënte bedrijf is een investing van 19 miljoen euro gemoeid. Momenteel werken er 16 mensen, maar op termijn kunnen er 40 personen aan de slag.
"De 'thuis-afbak' markt van voorgebakken broodjes heeft bijkomend nood aan kwalitatief hoogstaande broodjes, waardoor ons assortiment onder meer bestaat uit horecabroodjes, pistolets, kaiserbroodjes en ciabatta. Een industriële bakkerij vraagt erg veel energie. Met een warmtekrachtkoppeling heeft ons bedrijf een kleinschalige
elektriciteitscentrale, die voor de stroom zorgt. De warmte, die vrijkomt bij de elektriciteitsproductie, wordt meteen geïntegreerd in het productieproces", aldus intiatiefnemer Erwin de Vos. De Limburgse reconversiemaatschappij (LRM) bracht een deel van het beginkapitaal aan.