Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Zware pandoering voor Houthalen VVIn Tweede Provinciale B heeft Houthalen VV deze namiddag met 7-0 verloren op het veld van leider Lindelhoeven VV. Houthalen VV staat achtste in de stand.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen pakt eindrondeticketIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen vanmiddag een eindrondeticket gepakt na een 3-0 zege tegen Torpedo Hasselt. In de 20ste minuut scoorde Grossi de 1-0. Gueroui maakte er in de 53ste minuut 2-0 van en Ghiro legde in de 72ste minuut de verdiende eindstand vast.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Lebbeke 32-28In de play-off van de Eerste Nationale in het handbal heeft Kreasa Houthalen vanavond Lebbeke verslagen met 32-28. Kreasa staat tweede in de stand op twee punten van Sasja.

CAW's bereikten 123.435 personen

Zaterdag 27 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 bereikten de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW’s) 123.435 personen.
CAW’s hebben drie kerntaken: preventie, onthaal en psycho-sociale begeleiding. Bij een CAW kan iedereen terecht met om het even welke vraag die te maken heeft met welzijn. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar het bereiken van de meest kwetsbare personen en groepen, zoals minderjarigen, slachtoffers, gedetineerden of dak- en thuislozen. Samen met de cliënt verheldert een hulpverlener van het CAW de vraag en geeft men informatie, advies of directe hulp. Indien nodig verwijst de hulpverlener door naar meer gespecialiseerde hulp, binnen of buiten het CAW.

Jef Pieters overleden

Zaterdag 27 april 2024
Houthalen-Helchteren - Jef Pieters overledenDonderdag is in Leopoldsburg Jef Pieters overleden, de weduwnaar van Lizette Horemans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Op het EK turnen voor junioren in Rimini heeft Kyano Schepers (Olympia Houthalen) de zilveren medaille gewonnen aan het rek.
Houthalen-Helchteren - Tele-Onthaal: 124.396 oproepen in 2023In 2023 kwamen bij Tele-Onthaal in totaal 124.396 oproepen binnen. Die oproepen gaven aanleiding tot 94.692 effectieve gesprekken. Dat zijn gemiddeld 341 oproepen en 259 gesprekken per dag. Tele-Onthaal biedt een helpend gesprek aan voor iedereen die op zoek is naar een luisterend oor of zich ergens zorgen over maakt. Oproepen en gesprekken kunnen zowel via telefoon als via de chat gebeuren.

Chauffeur vlucht na aanrijding

Vrijdag 26 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een fietsster gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto in de Bieststraat in Heusden-Zolder. De autobestuurder vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Minderjarige fietser aangereden

Vrijdag 26 april 2024
Houthalen-Helchteren - Minderjarige fietser aangeredenDeze namiddag rond 15.40 uur heeft een auto een minderjarige fietser aangereden op het kruispunt van de Bosstraat en de Kazernelaan. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Eén op zes winkels verdwenen

Vrijdag 26 april 2024
Het is maar dat je 't weet
De afgelopen tien jaar is één op de zes winkels uit het Vlaamse straatbeeld verdwenen. Dat blijkt uit onderzoek van de vijf Vlaamse provincies. Ook het aantal handelszaken dat diensten aanbiedt en het aantal horecazaken is over het algemeen gedaald. Er zijn wel een paar uitzonderingen: supermarkten, koffiebars en kunstgalerijen komen we steeds vaker tegen.

Alfonsine Put overleden

Donderdag 25 april 2024
Houthalen-Helchteren - Alfonsine Put overledenIN WZC Vinkenhof is vandaag Alfonsine Put overleden, de weduwe van de 2011 gestorven Richard Schraepen. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

AMT Bouw failliet verklaard

Donderdag 25 april 2024
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag AMT Bouw uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet voor 24 mei gebeuren.
Houthalen-Helchteren - Goud, zilver en brons voor InspirocollegeZoom
Het Inspirocollege nam deel aan het Limburgs kampioenschap atletiek van MOEV. Het behaalde drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons.

Botsing in Zonhoven: twee gewonden

Donderdag 25 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Waardstraat in Zonhoven botsten gisterennamiddag twee auto's. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Begrafenis van de Wielewaal

Donderdag 25 april 2024
Woorden van Jef
Het kerkhof zag grijs en zwart van rouwende kauwen en grauwe mussen. Zoals nog vele andere rare vogels waren ze massaal present op de begrafenis van Miel de Wielewaal, die schielijk overleden was aan vogelgriep. Een stel kraaien droeg de lijkkist als volleerde lijkendragers. Gustaaf de Raaf in gaaf ornaat trad op als lijkbidder van dienst. "Waar zijn Maurits de Groenvink en Georges de Geelgors," vroeg de blauwe ooievaar op haar stiletto's zich luidop af. "Onze rangen dunnen uit," floot een verwarde Lijster (…) Het hele nieuwsbericht

Fiets Naar Je Werk - dag

Donderdag 25 april 2024
Houthalen-Helchteren - Fiets Naar Je Werk - dagZoomMisschien was jij ook 'onwetende' op weg naar je werk vandaag. Niet wetend dat het vandaag, 25 april, Fiets Naar Je Werkdag is. De organisatie van het project Noord-Zuid Limburg heeft de balans opgemaakt na 1 jaar fietsbrug in Helchteren-Noord. Maar liefst 161.639 fietsers hebben gebruik gemaakt van de brug (sinds 20 april '23). Gemiddeld zo'n 440 per dag. Zondag is en blijft de meest populaire fietsdag (wellicht wel niet naar het werk), vrijdag de minst drukke dag. De fietsbrug ligt op Fietssnelweg F74, die van Eindhoven tot Hasselt loopt en zo'n 41 km lang is (Foto Jens Veraa) Meer foto's

Basketbal: Houthalen B naar finale

Donderdag 25 april 2024
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Houthalen B naar finaleIn het basket heeft Houthalen B zich geplaatst voor de finale van de Beker van Limburg. Tegenstander is Hasselt B.

Jean Leduc overleden

Donderdag 25 april 2024
Houthalen-Helchteren - Jean Leduc overledenOp 18 april overleed Jean Leduc, de weduwnaar van Margriet Sannen. Hij was 93 jaar en was afkomstig uit Eisden. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Paul Diliën overleden

Woensdag 24 april 2024
Houthalen-Helchteren - Paul Diliën overledenGisteren is Paul Diliën overleden, de echtgenoot van Monique Ceyssens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Gauwdieven slaan toe op markt

Woensdag 24 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de multiculturele markt in Heusden-Zolder sloegen gauwdieven toe. Zij gingen met een handtas en een portefuille aan de haal. In de handtas zaten een paar honderd euro's.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 had 61% van de inwoners van het Vlaamse Gewest van 16 tot 74 jaar minstens digitale basisvaardigheden. Dat wil zeggen dat zij over de nodige basisvaardigheden beschikken op vlak van het opzoeken en controleren van online informatie, het online communiceren, het gebruiken van software, het beheren van persoonlijke gegevens op het internet en het oplossen van problemen of het omgaan met computers of elektronische apparaten. In 2021 lag dat aandeel op 54%. Ook het aandeel van de bevolking met meer (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Geubbelmans overleden

Woensdag 24 april 2024
Houthalen-Helchteren - Jef Geubbelmans overledenZondag is Jef Geubbelmans overleden, de weduwnaar van de in 1984 gestorven Lily Cluysen. Hij was 93 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Houthalen vinden plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
De provincie Limburg lokt elk jaar 3 miljoen wandelaars. Dat blijkt uit een onderzoek van Visit Limburg en de drie Limburgse Regionale Landschappen. 87 % van de wandelaars komt uit Vlaanderen. Het grootste deel van de wandelaars (65%) zijn wandelaars die binnen een straal van 20 km van hun woonplaats een wandeling maken. 19 % woont op meer dan 20 km van het wandelgebied. De overigen (16%) zijn verblijfstoeristen.

Jeanne Sourbron overleden

Dinsdag 23 april 2024
Houthalen-Helchteren - Jeanne Sourbron overledenZondag is Jeanne Sourbron overleden, de weduwe van Georges Vansnick. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Germaine Goethals overleden

Dinsdag 23 april 2024
Houthalen-Helchteren - Germaine Goethals overledenZaterdag is Germaine Goethals overleden, de weduwe van Ernest Roman. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Vlaanderenleestdag

Dinsdag 23 april 2024
Houthalen-Helchteren - VlaanderenleestdagZoomVandaag, niet toevallig Wereldboekendag, vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roept Vlaanderen iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, bij de kapper of gewoon thuis, lezen kan je overal en altijd! Maar let toch maar wat op tijdens het werk...
Je kan misschien beginnen met Internetgazet te lezen! Tja, maar wie dit leest, leest Internetgazet natuurlijk al. Toch veel leesplezier!

Gendergerelateerd geweld

Dinsdag 23 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Of het geweld nu psychologisch, fysiek, seksueel of intimidatiegerelateerd is, en of het nu in de privésfeer, op het werk of in de openbare ruimte plaatsvindt, vrouwen worden meer blootgesteld aan geweld dan mannen . En als het gebeurt, is het vaker en ernstiger. Maar naast deze duidelijke vaststelling blijkt ook dat niet alle vrouwen in dezelfde mate aan geweld worden blootgesteld. Bepaalde profielen van vrouwen, die met heel wat sociale kwetsbaarheid te kampen hebben (met name financiële (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Leerlingen Inspirocollege naar de bibZoomDe leerlingen van het vijfde jaar Economie-Moderne Talen en Moderne Talen Wetenschappen van het Inspirocollege gingen op uitstap naar de bib waar ze uitleg kregen over graphic novels. Ze namen ook maar meteen een eigen exemplaar mee voor hun laatste literaire leesopdracht van dit schooljaar.

Nieuwe woonst voor de kippen

Maandag 22 april 2024
Houthalen-Helchteren - Nieuwe woonst voor de kippenZoomLeerlingen van 4 hout van Don Bosco Helchteren hebben een nieuwe woonst voor de kippen gerealiseerd. Het resultaat mag gezien worden.
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde huurprijzen voor een studentenkamer in Vlaanderen liggen nu overal boven de 400 euro. In Hasselt - nog altijd de duurste Vlaamse studentenstad - werd de kaap van 500 euro al gerond. Daar ligt de gemiddelde huurprijs van een kot op 516 euro.

Nieuwe vennootschap: Roofpoint

Maandag 22 april 2024
Yunus Cetin (29) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Roofpoint opgericht met zetel aan de Zestienhuizenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouw- en dakwerken, het plaatsen van metalen constructies en detailhandel in houten bouw- en tuinmaterialen.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Hubo Handbal - Kreasa 29-35In mannen play-offs Eerste Nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 29-35 gewonnen van Hubo handbal. De ruststand was 15-15.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - K.ESK Leopoldsburg 3-3In Tweede Provinciale B hebben Houthalen VV en K.ESK Leopoldsburg vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld. Na twee minuten kwam Houthalen VV 1-0 voor via Paredis. Demirci hing de bordjes twee minuten later gelijk en drie minuten later scoorde Swolfs de 1-2. in de 58ste minuut zorgde Pellegriti voor de 2-2. Pinna maakte er in de 64ste minuut 3-2 van. Geys scoorde in de 83ste minuut de 3-3.Houthalen VV staat achtste in de stand, K. ESK Leopoldsburg laatste.
Houthalen-Helchteren - FC Helson B verliest van Peer SVIn Vierde Provinciale B heeft FC Helson B vanmiddag met 1-0 verloren op het veld van Peer SV. FC Helson B staat twaalfde in de stand. In Eerste Provinciale heeft FC Helson A 1-1 gelijkgespeeld bij Torpedo Hasselt en staat negende in de rangschikking. Torpedo kwam na 5 minuten voor via Ocanssey. Lambrecht scoorde op het uur de gelijkmaker.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verliest van Halen BIn Vierde Provinciale A heeft Eendracht Houthalen vanmiddag met 1-4 verloren van Zelo Halen B. Voor Eendracht Houthalen scoorde Ulupinar. Eendracht Houthalen staat tiende in de stand.
Houthalen-Helchteren - Ruime overwinning voor Park HouthalenPark Houthalen is deze namiddag met 0-5 gaan winnen op het  veld van HIH Hoepertingen. Grossi scoorde in de 22ste minuut de 0-1 op strafschop. In de 62ste minuut scoorde Gueroui de 0-2. Clerkx maakte er in de 68ste minuut 0-3 van en acht minuten later deed hij er nog eentje bij. R. Verbeeck legde in de 86ste minuut de eindcijfers vast. Park Houthalen staat vijfde in de stand.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 was 22,6% van de bosbomen in het bosvitaliteitsmeetnet beschadigd. Dat blijkt uit resultaten van het meetnet dat de vitaliteit of kwaliteit van de bossen in het Vlaamse Gewest opvolgt. Corsicaanse den en Zomereik waren de meest beschadigde boomsoorten in 2023, met respectievelijk 28,3% en 33,5% beschadigde bomen. Ook het aandeel beschadigde Amerikaanse eik (26,9%) en Beuk (24,5%) is hoger dan het algemeen cijfer. (Statistiek Vlaanderen)

Helena Peeters overleden

Zaterdag 20 april 2024
Houthalen-Helchteren - Helena Peeters overledenDonderdag is Helena Peeters overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Martinus Daniëls. Zij was 87 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Ria Daniëls, Korte Heidestraat 20, 3530 Houthalen-Helchteren.
Houthalen-Helchteren - Werkstraf voor opzettelijke aanrijdingEen twintiger uit Houthalen die in februari vorig jaar een Genkenaar opzettelijk aanreed op de parking van de Versuz in Hasselt heeft een werkstraf van 250 uur en een geldboete van 4.000 euro gekregen. Het slachtoffer lag drie dagen in het ziekenhuis en krijgt een voorlopige schadevergoeding van 15.000 euro.

Auto belandt in beek

Donderdag 18 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag is op de Terlaemenlaan in Heusden-Zolder een auto in een beek beland. De bestuurster, een vrouw uit Hasselt, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Eind 2023 werkten 29.517 personen bij de diensten van de Vlaamse overheid. Het aantal personeelsleden steeg van 2006 tot 2009 en daalde daarna tot 2014. Tussen 2014 en 2019 kwamen er opnieuw ongeveer 1.500 personeelsleden bij. Die laatste stijging was onder andere een gevolg van de zesde staatshervorming en de interne bestuurshervorming waardoor Vlaanderen nieuwe bevoegdheden kreeg en personeelsleden overkwamen van het federale en provinciale niveau. Tussen 2022 en 2023 nam het aantal personeelsleden toe met 515 personen. Niet alle personeelsleden werken voltijds.

Louis Col overleden

Donderdag 18 april 2024
Houthalen-Helchteren - Louis Col overledenDinsdag is Louis Col (90) overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Lydia Vandeput. Hij woonde in Helchteren en was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Wie doet nog mee?

Donderdag 18 april 2024
Houthalen-Helchteren - Wie doet nog mee?ZoomDe Brabantse Pijl zit er op. De Waalse Pijl zit er op. Wie bleef overeind en wie doet nog mee in Luik-Bastenaken-Luik? (cartoon Fobie)

Mountainbike gestolen uit garage

Woensdag 17 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een garage aan de Leliestraat. De dader(s) ging(en) met een mountainbike aan de haal. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Fieke Bierkens overleden

Woensdag 17 april 2024
Houthalen-Helchteren - Fieke Bierkens overledenMaandag is Fieke Bierkens overleden, de weduwe van Theo Jansen. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur).
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten twee auto's in de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder. Daarbij is een 33-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt.
Houthalen-Helchteren - Vier gewonden bij kop-staartbotsingDeze namiddag rond 13.30 uur was er een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Westerring en de afrit van de E314 in Genk. Een 28-jarige vrouw en haar minderjarige zoon uit Genk en een 47-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.

Gilbert Dekens overleden

Woensdag 17 april 2024
Houthalen-Helchteren - Gilbert Dekens overledenGisteren is Gilbert Dekens overleden, de echtgenoot van Lisette Peeters. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (17-17.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Willy Denissen overleden

Woensdag 17 april 2024
Houthalen-Helchteren - Willy Denissen overledenTe Pelt is op 17 april Willy Denissen overleden, echtgenoot van Catho Cuyvers. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. U kan Willy nog een laatste groet brengen in het bijzijn van zijn gezin op dinsdag 23 april van 19u30 tot 20u, en dit bij Uitvaartzorg Severens te Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Jef Vaes overleden

Woensdag 17 april 2024
Houthalen-Helchteren - Jef Vaes overledenOp 16 april is Jef Vaes overleden, echtgenoot van Irène Clerix. Hij was 89 jaar en aflkomstig uit Houthalen. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in de Sint Niklaaskerk van Neerpelt op dinsdag 23 april om 10u30. U kan Jef nog een laatste groet brengen op maandag 22 april in uitvaartzorg Severens te Pelt, en dit van 17u30 tot 18u30. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be

Gaston Lijnen overleden

Woensdag 17 april 2024
Houthalen-Helchteren - Gaston Lijnen overledenZondag overleed Gaston Lijnen, de echtgenoot van Lutgard Truyers. Hij was 74 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vind vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
In België is ongeveer 1 op de 3 personen (32,2%) tussen 18 en 74 jaar al het slachtoffer geweest van seksueel, fysiek of psychologisch geweld door een (ex-) intieme partner. Deze verhouding is vergelijkbaar voor mannen en vrouwen. Slachtoffers van seksueel geweld door een partner zijn bijna uitsluitend vrouwen. Ongeveer 1 op de 13 vrouwen (7,6%) is slachtoffer. Ook onder slachtoffers van fysiek geweld zijn vrouwen sterker vertegenwoordigd dan mannen. In België gaf 15% van de vrouwen aan al fysiek geweld te hebben ondergaan door een partner (tegenover 8% van de mannen). Vrouwen maken ook vaker melding van 'ernstig' fysiek geweld. Wat psychologisch geweld betreft, is het percentage slachtoffers vergelijkbaar tussen mannen en vrouwen.
Houthalen-Helchteren - Vijf jaar Anoniem Drugsmeldpunt LimburgZoomHet Anoniem Drugsmeldpunt bestaat vijf jaar. Het is een samenwerking tussen Parket Limburg, de Provincie Limburg en de politie. Burgers kunnen telefonisch of online melding maken als zij vermoeden dat er in hun buurt sprake is van een plantage of labo. Het Arrondissementeel Informatie Kruispunt (AIK) volgt deze meldingen op en verstuurt ze vervolgens naar de betrokken politiedienst. Het Anoniem Drugsmeldpunt Limburg werd opgestart op 17 april 2019. Naast de lancering van een telefonisch meldpunt op het (…) Het hele nieuwsbericht

Grote stormschade bij Melosport

Dinsdag 16 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
De storm heeft gisteren voor ruim 100.000 euro schade aangericht bij Melosport in Zonhoven. Er is vooral schade aan het dak.

Houthalen VV trekt speler aan

Dinsdag 16 april 2024
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV trekt speler aanLeandro Battista zal komend seizoen de kleuren van Houthalen VV verdedigen. Hij komt over van As-Niel United.
Houthalen-Helchteren - Trekker belandt in middenberm van E314Vanavond is op de E314 in Houthalen de trekker van een vrachtwagencombinatie in de middenberm beland. Het ongeval had grote verkeershinder tot gevolg. Het ongeval gebeurde in de richting van Genk.

De Plas langer open

Dinsdag 16 april 2024
De Plas zal deze zomer langer open zijn. Vorig jaar was het recreatiepark open in juli en augustus, deze zomer komen daar juni en september nog bij. Zwemmen in de vijver zal in de maanden juni en september wel op eigen risico zijn, omdat er dan te weinig redders zijn.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 2025 krijgt Limburg zijn eigen Pride-Parade in Hasselt. Het moet een evenement worden met een Pride Village, een optocht door het centrum van Hasselt en een Pride Festival. Op zaterdag 13 juli zal Hasselt helemaal in het teken staan van de regenboogvlag. De Pride is een manifestatie voor de rechten van LGBTQIA+-personen.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 lag de werkzaamheidsgraad bij de bevolking van 20 tot 64 jaar in het Vlaamse Gewest op 76,8%. Dat betekent dat 76,8% van de 20- tot 64-jarigen in dat jaar arbeid verrichtte. De werkzaamheidsgraad is tussen 1999 en 2019 toegenomen van 67,9% tot 75,5%. In 2020 was er een lichte daling tot 74,7%, gevolgd door een stijging in 2021-2022 en een stabilisatie in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Tips om bij te komen in gewicht

Dinsdag 16 april 2024
Gezondheid
Houthalen-Helchteren - Tips om bij te komen in gewichtVoor velen lijkt dit vanzelfsprekend en is vaak het omgekeerde veel moeilijker. Maar toch is het een veelvoorkomend probleem waar ik, als dietiste in het ziekenhuis, dagelijks mee te maken krijg. Dit kan door ziekte zijn, ouderdom of simpelweg door je metabolisme! Het kan een enorme opgave zijn om te eten met als doel aan te komen, wat het hele eetproces minder aangenaam kan maken.
In dit artikel geef ik enkele belangrijke tips die zouden kunnen helpen. Het basisprincipe is om zoveel mogelijk calorieën (…) Het hele nieuwsbericht

Fernand Feyen overleden

Dinsdag 16 april 2024
Houthalen-Helchteren - Fernand Feyen overledenZondag is Fernand Feyen overleden, de echtgenoot van Agnes Lijnen. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.
Nieuwe boeken
Houthalen-Helchteren - Reflecties op onze Vlaamse kunstZoomGisteren presenteerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media samen met auteurs Koenraad Jonckheere en Lien Vandenberghe en uitgeverij Hannibal Books ‘Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap’.   “Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap toont voor het eerst het resultaat van jarenlang verzamelen en onthult de diversiteit van kunst in Vlaanderen. Topstukken worden naast onbekende schatten geplaatst. Heden en verleden (…) Het hele nieuwsbericht

Freddy Mertens overleden

Maandag 15 april 2024
Houthalen-Helchteren - Freddy Mertens overledenVandaag is Freddy Mertens overleden. Hij was 62 jaar. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Houthalen-Helchteren - Marie-Thérèse De Busschere overledenZaterdag is Marie-Thérèse De Busschere overleden, de weduwe van Louis Teuchies. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Het boek van de maand
Houthalen-Helchteren - Rebecca Yarros: 'Fourth Wing' - In steen gebrandWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Fourth Wing" van Rebecca Yarros.
Fantasy lezers zullen het met mij eens zijn dat een goed gemaakte fantasy roman het perfecte middel is om de gedachten te verzetten en eens lekker door te lezen. Dit boek – dat een eerste deel is van een reeks van drie of vier – is daar een uitgelezen voorbeeld van.
Hoofdpersonage (…) Het hele nieuwsbericht

Mariehélène Wydrych overleden

Maandag 15 april 2024
Houthalen-Helchteren - Mariehélène Wydrych overledenVrijdag is Mariehélène Wydrich overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehova's Getuigen in Heusden-Zolder.
Houthalen-Helchteren - Doet ie het of doet ie het niet?Zoom(cartoon Fobie)

Romana Kunka overleden

Zondag 14 april 2024
Houthalen-Helchteren - Romana Kunka overledenVrijdag is Romana Kunka overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaaatzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

May Bussels overleden

Zondag 14 april 2024
Houthalen-Helchteren - May Bussels overledenOp 11 april is May Bussels overleden, de echtgenote van Jan Cornelis. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Neeroeteren. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Houthalen-Helchteren - Marie-Jeanne Verslegers overledenOp 4 april is Marie-Jeanne Verslegers overleden, de echtgenote van Jos Vandebergh. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Annie Jogsch overleden

Zondag 14 april 2024
Houthalen-Helchteren - Annie Jogsch overleden0p 10 april is Annie Jogsch overleden, de weduwe van Jean Raemaekers. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehova's getuigen in Houthalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Roeselare - Houthalen 30-19In de dames liga van het handbal versloeg Roeselare Houthalen met 30-19. Aan de rust was de stand 13-9.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Sasja - Houthalen 30-27In de Play-off eerste nationale mannen van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 30-27 verloren van Sasja. Aan de rust leidde Sasja met 16-10.
Houthalen-Helchteren - Zwaar verlies voor Eendracht HouthalenIn Vierde Provinciale A ging Eendracht Houthalen vanmiddag met 6-0 de boot in op het veld van KVV Zepperen-Brustem B.

KFC Hechtel - Houthalen VV 0-0

Zaterdag 13 april 2024
Houthalen-Helchteren - KFC Hechtel - Houthalen VV 0-0In Tweede Provinciale B hebben KFC Hechtel en Houthalen VV vanavond 0-0 gelijkgespeeld. Het was een wedstrijd met weinig kansen. Lieben van Houthalen VV kreeg rood. KFC Hechtel staat vijfde in de stand, Houthalen VV achtste.

Park Houthalen - Herk FC 1-2

Zaterdag 13 april 2024
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Herk FC  1-2In Eerste Provinciale heeft Park Houthalen vanavond met 1-2 verloren van Herk FC. Grossi scoorde in de 34ste minuut op strafschop. Gilissen scoorde in de tweede helft twee keer voor Herk FC. Park Houthalen staat vijfde in de stand.

Herkol SV - FC Helson 1-4

Zaterdag 13 april 2024
Houthalen-Helchteren - Herkol SV - FC Helson 1-4Herkol SV heeft vanavond thuis met 1-4 verloren van FC Helson. Na 9 minuten kwam SV Herkol 0-1 achter. In de 24ste en de 34ste minuut liepen de bezoekers uit tot 0-3. Foque maate er in de 44ste minuut 1-3 van. Montagnino legde in de 86ste minuut de eindstand vast. Michiel Jannis van Herkol werd uitgesloten. SV Herkol verloor de zesde wedstrijd op rij. Herkol staat voorlaatste in de stand, FC Helson staat achtste.

Meer dringende ambulanceritten

Vrijdag 12 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In tien jaar tijd is het aantal dringende ritten van ziekenwagens in Limburg met 60 procent gestegen. Ambulanciers zelf geven aan dat er heel veel onnodige ritten tussen zitten. "Mensen staan soms met een ingepakte koffer aan de deur te wachten." Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nuanceert de problemen, maar komt wel met extra fondsen en hervormingen.

Vrachtwagen rijdt tegen auto

Vrijdag 12 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Meylandtlaan in Heusden-Zolder is deze namidddag een vrachtwagen tegen een auto gereden. Bij het ongeval viele één gewonde.

Yolanda Rossi overleden

Vrijdag 12 april 2024
Houthalen-Helchteren - Yolanda Rossi overledenWoensdag is Yolanda Rossi overleden, de echtgenote van Carmelo Palumbo. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Domenico Fresca overleden

Vrijdag 12 april 2024
Houthalen-Helchteren - Domenico Fresca overledenGisteren is Domenico Fresca overleden, de weduwnaar van Maria Mercatante. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 19 april plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

De wolf in een nieuw jasje

Vrijdag 12 april 2024
Houthalen-Helchteren - De wolf in een nieuw jasjeZoom(cartoon: Fobie)

Aannemer Glaans failliet verklaard

Donderdag 11 april 2024
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer Glaans uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 10 mei ingediend worden.

Toename van het vrijwilligerswerk

Donderdag 11 april 2024
Het is maar dat je 't weet
In de periode 2021-2023 is er een toename te zien van het vrijwilligerswerk in de periode 2021 tot 2023. Het percentage dat vrijwilligerswerk verricht steeg van 35% in 2021 tot bijna 40% in 2023. Het percentage dat nooit vrijwilligerswerk verricht daalt van 65,2% in 2021 tot 60,3% in 2023. (Statistiek Vlaanderen)

Een boek over Theo Brouns

Donderdag 11 april 2024
Nieuwe boeken
Houthalen-Helchteren - Een boek over Theo BrounsZoomBrouns is een typische naam van Kinrooi. Kijk maar naar minister Brouns en zijn vader, voormalig burgemeester. Ze zijn familie van Theo Brouns. Die werd in 1911 in Kessenich (nu Kinrooi) geboren. Hij was pas 34 toen hij in Hasselt terechtgesteld werd.
Bruno Indekeu heeft een boek* geschreven over de complexe Maaslander. In de Encyclopedie van de Vlaamse Beweging heeft Jos Bouveroux 25 jaar geleden Brouns beschreven als “een typisch product van de Vlaams-nationale beweging, die onder invloed van nazi-Duitsland tegelijk een anti-Belgische en een maatschappelijke revolutie nastreefde, in de hoop dat Vlaanderen in het Groot-Germaanse Rijk zijn eigenheid kon behouden.”
Brouns was een radicaal-Vlaamse nazaat van een middenstandsgezin en liep college in Hechtel en Maaseik. Hij promoveerde aan de universiteit van Gent en werd in 1936 advocaat aan de balie van Hasselt. Maar zijn politieke overtuiging zou hem uiteindelijk fataal worden. Hij was “een complexe figuur die je niet zomaar in een korte tekst kan vatten ,” zegt Bruno Indekeu. De biografie die hij over Brouns schreef is dan ook fascinerend.

*Bruno INDEKEU, “Theo Brouns (1911-1946): Führer van Limburg of martelaar van de collaboratie?”, Leuven (eigen beheer), 2024, 131 blz., geill. met foto’s. Prijs 25 euro (verzendingskosten incl.) op rekening BE95 0638 8306 1258 van Bruno Indekeu
Nieuwe boeken
Houthalen-Helchteren - Helder Camara - Als het leven gave wordtZoomDom Helder Camara (1909-1999) was bisschop in Brazilië. Zijn sterk profetisch profiel bleef niet onopgemerkt. Wereldwijd gaat zijn naam nog altijd over de lippen. Zijn voorkeur voor de armen liet een grote indruk na. Hij liet zijn bisschoppelijk paleis voor wat het was en nam zijn intrek in een sacristie. ‘Als ik een arme een brood geef, dan noemen ze me een heilige. Als ik vraag waarom hij arm is, noemen ze me een communist’, is een van zijn bekendste uitspraken. Hierin lezen we niet alleen zijn basisvisie, maar proeven we meteen de weerstand die hij zijn hele leven zal ervaren. Hij is een gehoorzame anarchist, wanordeling te midden van orde, vreedzame revolutionair, achterdochtige enthousiasteling, nederige leider, ernstige grappenmaker. Het verhaal van zijn leven, verteld door Eduardo Hoornaert, die jaren met hem samenwerkte, geeft een goed inzicht in wie Helder Camara was en hoe zijn opvattingen door de jaren heen sterk evolueerden. Het boek kost 29,99 euro en is een uitgave van Halewijn.

Botsing op het Sonnis

Woensdag 10 april 2024
Houthalen-Helchteren - Botsing op het SonnisEen vrachtwagen en een auto raakten vanavond in een kop-staartaanrijding betrokken op het kruispunt van de Kazernelaan en Het Smolder. De bestuurster van de auto is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Het betreft een 29-jarige vrouw uit de gemeente.
Houthalen-Helchteren - Zakken voor tuinafval worden groenerZoomDe nieuwe zakken van Limburg.net voor tuinafval worden feller groen van kleur. Dat is om het sorteerproces van de installatie in Beringen te verbeteren: met de nieuwe kleur wordt de foutenmarge van de optische scanners verkleind. Daardoor wordt ook de manuele nasortering op de fractie tuinafval overbodig. Inwoners van Optimo-gemeenten mogen de bestaande groene zakken verder blijven gebruiken tot ze op zijn. Aan de sorteerregels verandert er niets. Alle andere zakken blijven hetzelfde. De nieuwe tuinafvalzakken - die ook qua grootte, sluiting en prijs hetzelfde blijven - worden vanaf nu stilaan verdeeld. De verkooppunten mogen ook eerst nog de oude verkopen.
Mathias Coomans (35) en Linde Deglein (36), beiden uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Kriekeberg opgericht met zetel aan de Kriekebergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer marketing, advertising, wegdesign, webhosting en grafisch design.

Eén lichtgewonde bij botsing

Dinsdag 9 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is één lichtgewonde gevallen bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de N74 en de Engstegenseweg. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Houthalen-Helchteren - Zonsverduistering in New York CityZoomVrijdag werd New York City opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 4.8. Vandaag konden New Yorkers genieten van een veel aangenamer natuurverschijnsel. Een zonsverduistering die bijna 90% van de zon verborg. Het weer was vrij goed met geen zware bewolking. In Manhattan kwamen New Yorkers massaal de straat op om van dit gebeuren te genieten. Brilletjes om veilig naar de zon te staren waren gratis verkrijgbaar in de lokale bibliotheken.
Om een volledige zonsverduistering te zien in de staat New York moest je ongeveer 450 km noordwaarts reizen. (Dirk Vandenberk)

Jeanne Baeten (100) overleden

Dinsdag 9 april 2024
Houthalen-Helchteren - Jeanne Baeten (100) overledenZaterdag is Jeanne Baeten (100) overleden in WZC Vinkenhof. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Doorstart bij Van Hool

Dinsdag 9 april 2024
Houthalen-Helchteren - Doorstart bij Van HoolZoom(Cartoon Fobie)
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Blijven haar kinderen eigenlijk ook zijn kinderen?Het aantal partners dat uit elkaar gaat neemt toe. En dus ook het aantal partners dat een nieuwe partner vindt. Vandaar ook meer gezinnen met kinderen van de voormalige partner en van de nieuwe partner. Maar ook die nieuwe relaties kunnen op de klippen lopen.
Hoe voelt het dan voor die nieuwe partner – inmiddels weer ex-partner – als de nieuwe partner – ondertussen ook ex-partner – vraagt om onderhoudsgeld voor een gemeenschappelijk kind, ermee rekening houdend dat hij of zij nu (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Schaerbeek - La Baracca 8-5In Tweede Nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 8-5 verloren van AS Schaerbeek. La Baracca staat laatste in de stand.
Houthalen-Helchteren - Pandoering voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft vanmiddag met 0-8 verloren van FC Alken B.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - KRC Peer A  1-2In Tweede Provinciale B heeft Houthalen VV met 1-2 verloren van KRC Peer A. De ruststand was 0-0. Mennes bracht de bezoekers in de 55ste minuut op voorprong. Luijs verdubbelde de voorsprong drie minuten later. In de 87ste minuut kon Pellegriti tegenprikken.

KFC Helson - Bregel Sport 2-3

Zaterdag 6 april 2024
Houthalen-Helchteren - KFC Helson - Bregel Sport 2-3KFC Helson heeft vanavond thuis met 2-3 verloren van Bregel Sport. Bregel kwam in de 17de minuut op voorsprong via Thomas. Goulding hing in de 46ste minuut de bordjes gelijk. Remans scoorde in de 77ste minuut de 1-2. Goulding zette vijf minuten later de 2-2 op het bord. Chouâ maakte in de 90ste minuut de winningoal.
Houthalen-Helchteren - KSK Meeuwen - Park Houthalen 2-2Het zag er even slecht uit voor KSK Meeuwen in de match tegen Park Houthalen die eindigde op 2-2. De bezoekers kwamen 0-2 voor via Bieniek en Grossi. Lennert Rogiers maakte de aansluitingstreffer, Bjordy Verbeeck de gelijkmaker.
Houthalen-Helchteren - Helson B - Grenstrappers Kolonie 1-3Grenstrappers Lommel Kolonie won eerder deze avond hun wedstrijd in 4e Prov. B op het veld van KFC Helson-Helchteren B. De Lommelse doelpunten werden gescoord door Bjarne Verstraelen en Jan Willekens die 2 keer scoorde. Voor Helson scoorde Lander Geukens.
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan kleuterleerkrachten in Limburg. Werkzoekenden kunnen zich vanaf september gratis omscholen tot kleuterleerkracht. Dat is mogelijk omdat leerkracht kleuteronderwijs officieel erkend is als knelpuntberoep. "We hebben op een week tijd al 11 aanvragen voor de opleiding gekregen", is te horen bij VDAB Limburg.

Miet Poelmans overleden

Vrijdag 5 april 2024
Houthalen-Helchteren - Miet Poelmans overledenIn WZC 't Dorp is maandag Miet Poelmans overleden, de weduwe van Jean Vanbuel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Woninginbraak in Zonhoven

Vrijdag 5 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een woning aan de Sint Kwintens-heideweg. Of de dader(s) buit kon(den) maken, is niet geweten.

140.000 hectare bos in Vlaanderen

Donderdag 4 april 2024
Het is maar dat je 't weet
De oppervlakte bos in het Vlaamse Gewest wordt geschat op 140.279 hectare. Dat komt overeen met 10 procent van de Vlaamse grondoppervlakte. De bosoppervlakte in Vlaanderen is sinds 2000 nagenoeg constant gebleven. (Agentschap Natuur en Bos)

Twee bedrijven failliet verklaard

Donderdag 4 april 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag twee bedrijven uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard: Bagelshop Houthalen en J.K. Company (horecazaak Be-Jack's Original). Schuldvorderingen moeten voor 3 mei ingediend worden.

Weg met partij isolatiemateriaal

Donderdag 4 april 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Boektlaan in Heusden-Zolder gingen dieven met een partij isolatiemateriaal aan de haal. Op de werf sloegen eerder ook al dieven toe.
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in Limburg 211 bedrijven failliet verklaard. Dat is vijftien procent meer dan vorig jaar. Bouw, transport, garages en horeca domineren de faillissementen.

Rosette Lijnen overleden

Donderdag 4 april 2024
Houthalen-Helchteren - Rosette Lijnen overledenGisteren is Rosette Lijnen overleden, de echtgenote van Fons Poelmans. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Verlenging subsidies wolfwerende maatregelenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring kunnen nu ook voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: CobiSpro

Woensdag 3 april 2024
Anastasia Henneman uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap CobiSpro opgericht met zetel aan de Peerdekerkhofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in tweedehandskleding, computerconsultancyactiviteiten, webhosting, advies op het gebied van public relations en communicatie en landschapsverzorging.

Rik Ceyssens overleden

Woensdag 3 april 2024
Houthalen-Helchteren - Rik Ceyssens overledenIn WZC Het Dorp is maandag Rik Ceyssens overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

François Meeus overleden

Woensdag 3 april 2024
Houthalen-Helchteren - François Meeus overledenIn Helchteren is maandag François Meeus overleden, de echtgenoot van Paula Vanderheyden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is deze voormiddag munitie van Duitse makelij aangetroffen bij verbouwingen aan de Hortweidenweg. De ontmijningsdienst DOVO is gevraagd om de munitie op te halen.

Angela Contino overleden

Dinsdag 2 april 2024
Houthalen-Helchteren - Angela Contino overledenOp 29 maart is Angela Contino overleden, de weduwe van Giuseppe Battiato. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk.

Mia Bamps overleden

Dinsdag 2 april 2024
Houthalen-Helchteren - Mia Bamps overledenZaterdag is in WZC het Dorp in Helchteren Mia Bamps overleden, de weduwe van de in 2023 gestorven Sylvain Thys. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Jeugdbewegingen tellen 283.000 ledenZoomDe vijf grootste jeugdbewegingen in ons land telden in 2022 iets meer dan 283.000 leden en leiding. Dat aantal neemt sinds 2010 geleidelijk aan toe. Toen waren bijna 231.000 jongeren lid.
Alles samen nam het totaal aantal leden tussen 2010 en 2022 toe met 23%. Chirojeugd Vlaanderen en Scouts en Gidsen Vlaanderen blijven de grootste jeugdbewegingen, met respectievelijk 113.127 en 98.893 leden. Samen waren ze in 2022 goed voor drie kwart van het totaal. Daarna volgt de KSA met iets meer dan 37.000 leden.
Houthalen-Helchteren - Volleybal: Beker Dames voor DatovocWinst tegen Helchteren heeft Datovoc Tongeren de Beker van Limburg Dames in het volleybal opgeleverd. Sets: 25-13, 23-25, 25-23, 19-25, 15-9.

Vijgen na Pasen

Maandag 1 april 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf. Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Ons immuunsysteem

Maandag 1 april 2024
Gezondheid
Houthalen-Helchteren - Ons immuunsysteemHet immuunsysteem speelt een cruciale rol bij het beschermen van ons lichaam tegen ziekten en infecties. Naast een gezonde levensstijl en voldoende slaap, kan voeding een belangrijke rol spelen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de algehele gezondheid. Laten we eens kijken naar enkele voedingsmiddelen die hierbij kunnen helpen:
1. Vitamine C-rijke voedingsmiddelen: Vitamine C staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In Duitsland is met ingang van vandaag onder voorwaarden het bezit en de kweek van cannabis voor eigen gebruik legaal. Volgens de nieuwe wet mogen meerderjarigen 25 gram cannabis op zak hebben en mogen ze in hun woning drie planten voor de kweek hebben. Verder mogen er verenigingen komen voor de teelt en consumptie.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen