Het overige nieuws

Bellen aan het stuur: 9 overtredingen

Donderdag 29 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Bellen aan het stuur: 9 overtredingenDe voorbije maand februari heeft politie CARMA negen bestuurders geverbaliseerd die gebruik maakten van hun gsm aan het stuur. Hun rijbewijs werd ingetrokken. 22 bestuurders die onder invloed reden overkwam hetzelfde.

Verkeersongeval in Meerstraat

Donderdag 29 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Verkeersongeval in MeerstraatIn de Meerstraat is gisterennamiddag een auto achteraan op een andere auto ingereden. Bij het ongeval raakte een 48-jarige vrouw uit Hasselt gewond.

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Omgevingsvergunning voor Corda ArenaZoomVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Zoom

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Pa post portrettenOm hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - 50 wietplantages en drugslabs ontdektIn Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Achterstallige betalingen geïnd

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Zonhoven is gisteren voor zo'n 54.000 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en boetes geïnd. Twee bestuurders die van hun gsm gebruik maakten aan het stuur moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Vijf chauffeure die een positieve druigstest aflegden speelden ook hun rijbewijs kwijt.

Fietser ten val na uitwijkmanoeuvre

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder kwam vanmiddag een fietser ten val na een uitwijkmanoeuvre voor een voertuig. Hij raakte gewond.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Gezonder met regel '3-30-300'ZoomDe kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en lijnbus botsen

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Auto en lijnbus botsenOp de Grote Baan raakten gisterenavond een auto en een lijnbus in een aanrijding betrokken. Daarbij is een 62-jarige man uit de gemeente gewond geraakt.

FC Helson trekt aanvaller aan

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - FC Helson trekt aanvaller aanAanvaller Branko Gronski zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer FC Helson verdedigen. Hij komt over van reeksgenoot KVK Beringen.

Louis Donné overleden

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Louis Donné overledenMaandag is Louis Donné overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Jeannine Blocken. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder zijn twee inbraken gepleegd: in een huis in het Klokhof en in een container aan de Westlaan. De inbraken zijn vandaag vastgesteld.

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Opnieuw wisselvalligStoringen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Romain Maes overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Romain Maes overledenGisteren is in Houthalen Romain Maes overleden, de partner van Mientje Roman. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Heppen.
Houthalen-Helchteren - Tekort aan plasma(donoren) in LimburgZoomEr is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. Ook in medicatie en verzorgingsproducten zit vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Leerlingen wonen filmpremière bij

Maandag 26 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Leerlingen wonen filmpremière bijZoomLeerlingen van Welzijnswetenschappen van het Inspirocollege woonden in Antwerpen de filmpremière van "Human Forever" bij. Een pakkende documentaire waarin zorgverlener Teun Toebes en filmmaker Jonathan De Jong de wereld rondreizen en uitzoeken hoe ze op andere plekken omgaan met mensen met dementie.

Aanwinst voor FC Helson

Maandag 26 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Aanwinst voor FC HelsonJo Blockx trekt de deur achter zich dicht van eersteprovincialer Herk FC. Hij verkast naar FC Helson.

Gerard Deckers (102) overleden

Maandag 26 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Gerard Deckers (102)  overledenZaterdag is Gerard Deckers (102) overleden, de echtgenoot van Mathilda Iliaens. Hij woonde in Helchteren en was afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag(19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
Houthalen-Helchteren - FC Helson B verliest van Esperanza BIn vierde provinciale B heeft FC Helson B gisterenavond met 1-7 verloren van Esperanza Pelt B. Esperanza Pelt liep 0-7 uit met doelpunten van Vervloet (2), Karimou (2), Mola (2) en Oualit. Sblendorio scoorde de 1-7.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verslaat MeldertEendracht Houthalen heeft vanmiddag met 3-2 gewonnen van SK Meldert. De thuisploeg kwam in de 24ste minuut op voorsprong via een owngoal van B. Branders. In de 45ste minuut maakte Ersin Durusoy er 2-0 van. Rayen scoorde in de 57ste minuut de 2-1. Cetinkaya maakte in de 67ste minuut de 3-1. Rayen scoorde de 3-2 in de 75ste minuut.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV  klopt KVV Heusden-ZolderHouthalen VV had aan de wedstrijd tegen KVV Heusden-Zolder genoeg aan één doelpunt om de drie punten thuis te houden. Het doelpunt viel na het kwartier en werd gescoord door Paredis. Savas zorgde voor de assist. Falkou van Houthalen VV en Lemmens van KVV Heusden-Zolder pakten geel.
Houthalen-Helchteren - Het voetbalweekend van Houthalen-HelchterenZaterdag 24 februari
- Helson-Helchteren B – Esperanza Pelt B: 1 - 7
- Helson-Helchteren – N. Gruitrode: 2 - 2  
- Park Houthalen – SV Herkol:  0 - 1

Zondag 25 februari
- Houthalen VV – Heusden-Zolder 1 - 0
- E. Houthalen – SK Meldert 3 - 2
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in twee huizen aan de Klapstraat. De inbraken zijn vrijdagavond vastgesteld. Over de buit is niets geweten.
Houthalen-Helchteren - FC Helson en N. Gruitrode spelen gelijkFC Helson heeft gisterenavond thuis een punt uit de brand gesleept tegen Nevok Gruitrode. Het stond 0-2 achter maar op het einde van de wedstrijd scoorde het nog twee keer. Voor Nevok Gruitrode scoorden Amezedighit en Peeters, voor FC Helson Kristof Bloemen en Goulding.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van SV HerkolPark Houthalen moest gisterenavond met 0-1 de duimen leggen tegen SV Herkol. Het doelpunt viel in de 18de minuut en werd gescoord door Plessers. Park Houthalen zit duidelijk in een dipje. Het behaalde slechts twee punten in vier wedstrijden. SV Herkol had sinds half november niet meer gewonnen.

Zaalvoetbal: Houthalen-Genk 0-7

Zondag 25 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Houthalen-Genk 0-7In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 0-7 verloren van Racing Futs. Genk. De Genkenaars staan zesde in de stand, La Baracca is rode lantaarn.

Man (67) gewond bij botsing

Vrijdag 23 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder gebeurde er deze voormiddag een kop-staartaanrijding waarbij een auto en een bestelwagen betrokken waren. Bij het ongeval raakte een 67-jarige man gewond.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallige periodeDepressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Zeven auto's in botsing betrokken

Vrijdag 23 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de E314 in Heusden-Zolder raakten zeven auto's betrokken. Er vielen geen gewonden. Het ongeval gebeurde in de vooravond.

'Beyond the Edge' in première

Vrijdag 23 februari 2024
Vanavond gaat in Tongeren "Beyond the Edge" in première, een voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the Edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. 
De voorstelling - met acht Limburgse jongeren - gaat over hoogtes en het opzoeken van grenzen. Choreograaf Piet Van Dycke werkt voor de voorstelling voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Alle acht hebben ze een verschillende achtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Antonio Ferrin-Gonzalez overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Antonio Ferrin-Gonzalez overledenWoensdag is Antonio Ferrin-Gonzalez overleden, de weduwnaar van Celsa Nunez Rey. Hij was 91 jaar. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Twee inbraken in Zonhoven

Vrijdag 23 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven hebben dieven toegeslagen op twee plaatsen: in de Sparrenweg en aan de Maexhofweg. In de twee gevallen werd een deur opengebroken om binnen te geraken.

Aanwinst voor Houthalen VV

Vrijdag 23 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Aanwinst voor Houthalen VVTweedeprovincialer Houthalen VV heeft Vito Mastroianni aangetrokken. Hij komt over van KVV Heusden-Zolder.

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht

Auto zwaar beschadigd door brand

Donderdag 22 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In het Kapelhof in Zonhoven is deze namiddag een auto zwaar beschadigd door brand. Hoe de brand onstond, is niet geweten.
Houthalen-Helchteren - 'Laat je toekomst niet stelen door je gsm'Zoom
Deze emotionele videoclip van Pommelien Thijs ondersteunt een nieuwe verkeerscampagne die wijst op het gevaar van gsm'en op de fiets. Een gelijkaardig verhaal en videoclip zagen we al in Nederland met Snelle en Smoorverliefd. Of het nu bewust of onbewust is: foutief gedrag ligt meestal aan de basis van een verkeersongeval. De voornaamste killers zijn genoegzaam bekend: rijden onder invloed, onaangepaste of overdreven snelheid én afleiding. Om over deze problematiek van het gebruik (of misbruik) van de smartphone in het verkeer zeer doelgericht te sensibiliseren, ging Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in zee met de VRT voor een nieuwe grootschalige campagne met als titel ‘Het beste moet nog komen’. Het gezicht van de spraakmakende campagne: Pommelien Thijs, die in de rol van Eva kruipt.

Steekincident in Heusden-Zolder

Donderdag 22 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een man uit Heusden-Zolder gewond gewond geraakt bij een steekincident. De politie heeft zijn broer gearresteerd. Die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Man verschanst zich in woning

Donderdag 22 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend verschanste een man uit Zonhoven zich in zijn woning aan de Kleine Hemmenweg. Speciale eenheden van de politie zijn erin geslaagd de man te overmeesteren.

Gerdy Lefrère overleden

Donderdag 22 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Gerdy Lefrère overledenDinsdag is Gerdy Lefrère overleden, de weduwe van Raf Witters. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Houthalen. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10 uur) plaats inn de parochiekerk H. Familie aan de Heidebergstraat in Kessel-lo.

Daar is Louis!

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Storm Louis trekt vanavond over ons land. De voorspellingen van het KMI geven aan dat onze provincie binnen code oranje valt. Dit betekent dat we ook in Limburg een vrij krachtige tot zeer krachtige wind (5 tot 7 Beaufort) mogen verwachten. Zeer lokaal en zeer tijdelijk kunnen deze snelheden hoger liggen, bijvoorbeeld in geval van zware (onweers)buien.
Plaatselijke schade of hinder is mogelijk. Het noodnummer 1722 is actief voor hulp van de brandweer waarbij er niemand in (…) Het hele nieuwsbericht

Herman Timmers overleden

Woensdag 21 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Herman Timmers overledenMaandag is Herman Timmers overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 27 februari (12.30 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Tiny Hermans overleden

Woensdag 21 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Tiny Hermans overledenIn WZC Uilenspiegel in Genk is zaterdag Tiny Hermans overleden, de echtgenote van Gerard Verhoeven. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Bob Smets overleden

Woensdag 21 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Bob Smets overledenZaterdag is Bob Smets overleden, de echtgenoot van Liliane Jacobs. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Amstel Gold Race blijft...

Woensdag 21 februari 2024
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Amstel Gold Race blijft...ZoomWant de gemeenteraad van Vaals heeft gisteravond een voorstel van het gemeentebestuur verworpen. In dat voorstel werden grootschalige fietsdoortochten in de gemeente - zoals de Amstel Gold Race - verboden. (Cartoon: Fobie)

Onstuimige donderdag

Woensdag 21 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Onstuimige donderdagEen uitloper van een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, maar vanaf woensdagnamiddag wordt dat meer intense regen. Donderdag wordt het erg onstuimig: niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Vastgoed: huis duurder, flat goedkoperZoomHoewel Hasselt in 2023 de goedkoopste provinciehoofdstad was in Vlaanderen om een huis te kopen, steeg de algemene prijs van een huis in Limburg met gemiddeld 3,9 procent. Een huis kostte daar gemiddeld 307.935 euro. In Tongeren, Gingelom, Sint-Truiden, Heers en Dilsen-Stokkem betaal je het minst voor een huis, in Diepenbeek, Lummen, Alken, Hasselt en Hamont-Achel het meest.
De prijs voor een appartement steeg afgelopen jaar het meest in Limburg. Een appartement in de provincie (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Terwijl de arbeidsmarkt smeekt om opleidingen bouw, houtbewerking en elektriciteit, bieden scholen straks meer sport-, kunst- en kantoorrichtingen aan. ‘Er is een mismatch tussen het onderwijsaanbod en de werkvloer.’
(De Tijd)

Gerard Neyens overleden

Woensdag 21 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Gerard Neyens overledenMaandag is in Peer Gerard Neyens overleden, de echtgenoot van Maria Awouters. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Opoeteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Verkoper valse airpods betrapt

Dinsdag 20 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Verkoper valse airpods betraptDe politie heeft een 28-jarige man uit Houthalen betrapt die valse airpods probeerde te verkopen aan een aantal minderjarigen. Dat gebeurde aan het station in Hasselt.

Over bomen...

Dinsdag 20 februari 2024
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - Over bomen...Zoom"Men beseft nog te weinig dat de helft van het organisme “boom” niet zichtbaar is, maar onder het maaiveld (onder de grond) zit. Beide helften zijn perfect in evenwicht: als je aan de ene helft morrelt, gewild of ongewild, dan gaat dat zijn repercussies hebben op de andere helft."
Jef Van Meulder, van de Limburgse Bomenwerkgroep

Dante Mammarella overleden

Maandag 19 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Dante Mammarella overledenZaterdag is Dante Mammarella overleden, de echtgenoot van Grazia Garzarella. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van ee Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Alex Maes overleden

Maandag 19 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Alex  Maes overledenGisteren is Alex Maes overleden, de echtgenoot van Jacquelène Castermans. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

De zoute waarheid

Maandag 19 februari 2024
Gezondheid
Houthalen-Helchteren - De zoute waarheidZout dient als smaakmaker en wordt door velen gebruikt, zelfs als we het niet bewust toevoegen aan onze voeding. Het is moeilijk te vermijden omdat het vaak van nature aanwezig is in voedingsmiddelen of al tijdens het bereidingsproces wordt toegevoegd.
Wat doet zout met ons lichaam? Wanneer zout in onze bloedbaan terechtkomt, fungeert het als een magneet voor water. Als we te veel zout consumeren, kan ons lichaam meer water vasthouden om het extra zout te verdunnen. Dit kan leiden tot een (…) Het hele nieuwsbericht

Extra campagne 'Veilig naar school'

Maandag 19 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Extra campagne 'Veilig naar school'ZoomVandaag gaan 150 000 Limburgse kinderen terug naar school na een deugddoende krokusvakantie. Voorbijgaande jaren vond de “Veilig naar school”-actie enkel plaats in september. Vanaf dit jaar organiseert de gouverneur in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het parket de “Veilig naar school”-actie ook na de krokusvakantie.
Het organiseren van regelmatige acties voor veilig schoolverkeer draagt bij aan een consistentere boodschap. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

FC Helson speelt gelijk in derby

Zondag 18 februari 2024
Houthalen-Helchteren - FC Helson speelt gelijk in derbyFC Helson heeft vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Zonhoven United. Vrijens scoorde in de 34ste minuut de 1-0. Moerenhout hing de bordjes in de 85ste minuut op strafschop gelijk. Thuwis (Zonhoven United) en Goulding (FC Helson) werden uitgesloten door scheidsrechter Cuypers.
Houthalen-Helchteren - Nevok pakt punt tegen Park HouthalenEerste provincialer Nevok Gruitrode heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Park Houthalen maar schiet met dit punt in de rangschikking maar weinig op. Jarne Berben scoorde de 1-0 in de 20ste minuut. Bieniek hing in de 39ste minuut de bordjes gelijk.
Houthalen-Helchteren - KFC Hamont verliest van Houthalen VVHouthalen VV is gisteren met 1-3 gaan winnen op het veld van KFC Hamont 99 A. Visovisek bracht de bezoekers in de 40ste minuut 0-1 voor. In de 49ste minuut hingen de bordjes gelijk door een owngoal van Parisi. In de 53ste minuut scoorde Savas de 1-2 en in de 65ste minuut maakte Pinna er 1-3 van. Meli van KFC Hamont 99 A miste een strafschop.
Houthalen-Helchteren - Het voetbalweekend van Houthalen-HelchterenZaterdag 17 februari: 
- Lindelhoeven VV B – Helson Helchteren B: 1 - 1
- KFC Hamont 99 – Houthalen VV: 1 - 3

Zondag 18 februari: 
- Zonhoven United – KFC Helson Helchteren: 1 - 1
- Gruitrode – Park Houthalen: 1 - 1

Thieu Lijnen overleden

Zaterdag 17 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Thieu Lijnen overledenDonderdag is de in Eksel woonachtige Thieu Lijnen overleden, de weduwnaar van de in 2010 gestorven Maria Verheyen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna hij bij zijn echtgenote wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wisselvallig, maar nog steeds zacht

Vrijdag 16 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig, maar nog steeds zachtWe zijn al de helft van februari gepasseerd en hoewel de temperaturen op langere termijn wat lager uitkomen, is er in de verschillende weermodellen geen winterweer in zicht. De rest van de maand liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden. Om te stellen dat er geen winter meer komt, is echter nog wat voorbarig. De koude lucht bevindt zich niet zo heel ver af en de wind moet maar even naar een noordelijke sector draaien om de koude lucht tot in onze streken te laten doordringen. Op korte termijn is het (…) Het hele nieuwsbericht

Steppers gewond bij botsing

Vrijdag 16 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder raakten vanmiddag een voertuig en twee steppers in een aanrijding betrokken in de Kerkenblookstraat. De steppers, twee tieners, raakten daarbij gewond.

Man (37) gewond bij botsing

Vrijdag 16 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Man (37) gewond bij botsingGisterenavond rond 17.15 uur botsten een auto en een fietser in de Helzoldlaan in Houthalen-Helchteren. Een 37-jarige man uit Beringen raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Vlaamse regering vindt akkoord met boerenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Drie honderdsten van een seconde kwam Roos Vanotterdijk vanochtend op het WK zwemmen in Doha (Qatar) te kort om zich te kunnen plaatsen voor de halve finales op de 50m vlinderslag. Ze zwom 26.47; haar persoonlijk record ligt 54 honderdsten lager. 

Gerarda Geens overleden

Vrijdag 16 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Gerarda Geens overledenWoensdag is Gerarda Geens overleden, de echtgenote van Theo Sijbers. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Paula Bielen overleden

Vrijdag 16 februari 2024
In WZC Vinkenhof is woensdag Paula Bielen overleden, de echtgenote van Etienne Meykens. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de paroichiekerk van Houthalen. Begroeting: maandag (18.30 - 19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Gemeente krijgt OverKop-huis

Donderdag 15 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Gemeente krijgt OverKop-huisHouthalen-Helchteren kriijgt een OverKop-huis. Dat is een ontmoetingsplek voor jongeren van 14 tot 25 jaar. Zij kunnen er zich niet alleen ontspannen maar er ook aangepaste hulp vinden als zij zich niet goed voelen. Limburg heeft al acht OverKop-huizen. Ik Houthalen-Helchteren komt het Overkophuis in Houthalen-Oost.

Gewapende overval in Heusden-Zolder

Donderdag 15 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond, even voor sluitingstijd, heeft een gemaskerde man, gewapend met een mes, een overval gepleegd op de Carrefour Market aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Hij bedreigde de kassierster en liet zich geld uit de kassa overhandigen.

Irma Colemont overleden

Donderdag 15 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Irma Colemont overledenIn WZC Prinsenhof in Beringen is dinsdag Irma Colemont overleden. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: vrijdag (18.30 -19 uur) in funertarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Oplichters geven zich uit voor Card StopOplichters, die zich voordoen als medewerkers van Card Stop, benaderen slachtoffers telefonisch, meldt PZ Carma. De oplichters beweren onder meer dat de ontvanger een brief heeft gekregen van Limburg.net over een datalek of zijn op de hoogte van persoonlijke gegevens zoals het e-mailadres of het rijksregisternummer van de ontvanger. Vervolgens stellen ze dat de ontvanger slachtoffer is geworden van phishing, waarbij verdachte bedragen zijn afgeschreven of grote aankopen zijn gedaan. Om verdere fraude te (…) Het hele nieuwsbericht

Max en Luna populairste hondennamen

Donderdag 15 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Max en Luna populairste hondennamenZoomMax en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, Simba en Nala de meest gekozen kattennamen. Max en Luna zijn de populairste hondennamen in Vlaanderen, dat blijkt uit cijfers van het platform DogID. Op het moment dat je een hond aankoopt, is het verplicht om je viervoeter daar te registreren. De populairste honden- en kattennamen van 2023:
- Honden (reu
) Max, Milo, Jack, Ollie, Marcel, Charlie, Balou, Cooper, Oscar, Maurice.
- Honden (teef) Luna, Nala, Mila, Lola, Stella, Pippa, Bella, Billie, Odette, Bo.
- Katten
(kater) Simba, Felix, Milo, Leo, Marcel, Oscar, Maurice, Boris, Loki, Max.
- Katten (kattin)
Nala, Luna, Mila, Lola, Lily, Marie, Molly, Lilly, Odette en Stella.

Juwelen en geld gestolen

Woensdag 14 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven kwamen dieven over de vloer in een huis aan de Bremstraat. Zij maakten er juwelen en geld buit.
Roos Vanotterdijk heeft zich vanmorgen niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de 50m rugslag op het WK zwemmen in Doha (Qatar). Ze deed in haar reeks 28.98 over die afstand, ruim 1 seconde trager dan haar Belgisch record. Later deze week volgt de 50m vlinderslag.

Uitzonderlijk hoge maxima

Woensdag 14 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Uitzonderlijk hoge maximaStoringen bevinden zich vlakbij onze streken en zorgen voor veel wolken en soms ook neerslag. Er wordt echter bijzonder zachte lucht aangevoerd. Donderdag is dat erg warme lucht vanuit het zuiden en kan het recordwarm worden. De neerslagkansen zijn dan ook beperkt. De volgende dagen wordt het wat minder zacht, maar de maxima blijven meestal in de dubbele cijfers.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat lichte regen of motregen. Er komen echter ook langere droge (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven forceren raam

Woensdag 14 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder hebben dieven een raam geforceerd om binnen te geraken in een huis aan de Abelenlaan. Zij hebben de hele woning doorzocht. De inbraak is gistrenavond vastgesteld.

Natasha Pulley: 'Stad 40'

Woensdag 14 februari 2024
Het boek van de maand
Houthalen-Helchteren - Natasha Pulley: 'Stad 40'ZoomWe hebben Jan Feys van boekhandel "Malpertuis" in Genk zover gekregen dat hij iedere maand op de Internetgazet één boek voorstelt aan de lezer. Deze maand is dat "Stad 40" van Natasha Pulley. Hier gaat-ie! 
Wie graag een stevige, confronterende en aangrijpende thriller leest, komt met ‘Stad 40’ absoluut aan zijn trekken.
Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren ’60, wanneer de nucleaire ontwikkeling en wedloop met de Verenigde Staten in volle (…) Het hele nieuwsbericht

Frankrijk en Spanje het populairst

Woensdag 14 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De twee populairste buitenlandse vakantiebestemmingen voor Belgen zijn vorig jaar nog populairder geworden. De Belgen maakten tijdens de zomer van 2023 2,38 miljoen reizen naar Frankrijk, een stijging van 14% ten opzichte van 2022. Dit is meer dan een derde (34,3%) van het totale aantal reizen naar het buitenland. Spanje is een andere bestemming die steeds populairder wordt. Er werden 790.000 reizen naar Spanje gemaakt, een stijging van 9,4% ten opzichte van 2022.
Gezondheid
Houthalen-Helchteren - Sterfte door darmkanker kleiner door koffieZoomOnderzoekers hebben een sterk verband gevonden tussen meer koffiedrinken en minder kans op sterfte bij darmkanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De bevindingen geven hoop op meer kans op overleving bij darmkanker, met behulp van een toegankelijke stap: meer koffiedrinken.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat deelnemers die meer dan 4 kopjes koffie per dag dronken - in vergelijking met deelnemers die minder dan 2 kopjes per dag dronken - 32 procent minder kans hadden op terugkeer van darmkanker na behandeling. Daarnaast hadden ze minder kans op sterfte bij darmkanker, waarbij blijkt dat 3 tot 5 kopjes per dag het beste zijn om die kans te verkleinen.
Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koffie de kans op lever- en baarmoederhalskanker verkleint. (Bron: Wageningen University & Research)(Foto Pexels)

Minder geboorten in 2023

Dinsdag 13 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2023 werden voorlopig ongeveer 110.400 geboorten geregistreerd in België. Dat zijn zo’n 5.200 geboorten minder dan gemiddeld in de periode 2019-2022, ofwel een daling met 4,5%.
De regionale verschillen zijn groot: de cijfers tonen een daling in het Vlaamse Gewest (-2,3%) en in het Waalse Gewest (-5,0%) en een nog steviger daling in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-12,0%) ten opzichte van de periode 2019-2022. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal geboorten in het jaar 2023 van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Duizenden euro's schade bij inbraak

Dinsdag 13 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is er voor duizenden euro's schade bij een inbraak in de Witte Zaal aan de Kluisstraat. In de zaal is al meermaals ingebroken.

Mia Cardinaels overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Mia Cardinaels overledenVandaag is in Meeuwen Mia Cardinaels overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Antoon Vrijsen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Gusta Follon overleden

Dinsdag 13 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Gusta Follon overledenIn WZC Vinkenhof is gisteren Gusta Follon overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Elidor Van Acker. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Ondertussen, aan de kust...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Michel Haccuria overleden

Maandag 12 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Michel Haccuria overledenZaterdag is Michel Haccuria overleden. Hij was 72 jaar. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Jeannine Raes overleden

Maandag 12 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Jeannine Raes overledenZaterdag is Jeannine Raes overleden, de echtgenote van Guido Van Asten. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Robert Lijnen overleden

Maandag 12 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Robert Lijnen overledenZaterdag is Robert Lijnen overleden, de echtgenoot van Lutgarde Gilot. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan dee Herebaan-West.

Ondertussen, in de VS...

Maandag 12 februari 2024
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vollleybal: Helchteren klopt Heist

Zondag 11 februari 2024
In nationale 2 dames B van het volleybal heeft Helchteren met 3-0 gewonnen van Heist. Setstanden: 25-18, 25-15, 25-15.

Verkeersongeval in Zonhoven

Zondag 11 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven botsten gisterenavond een auto en een speedpedelec op de Genkerbaan. Bj het ongeval raakte een 29-jarige man gewond.

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag 11 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Buien vanuit het zuidwestenVannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.
Morgen is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector. 
Dinsdag wordt een overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.
Michel NULENS
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint van Maasland NO AHouthalen VV heeft Maasland NO A puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 3-1. De doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Houthalen VV scoorden Savas (2) en Visovisek. Hoeven, Farroni, Visovisek en Paredis van Houthalen VV pakten geel.

Treingezellen

Zondag 11 februari 2024
Tegenligger
Houthalen-Helchteren - TreingezellenZoomMorgen vieren de Duitsers Rosenmontag. Het is een jarenlange gewoonte dat ik dat op de trein vier met mijn treingezellen. Die maandag, die vlak voor aswoensdag valt, is zowat het hoogtepunt van alle carnavalsvierders. Op de trein vieren we dat uiteraard beperkt. Niemand komt verkleed, want na een werkdag kan je je moeilijk nog eens snel omkleden. Het is de bedoeling om met de treingezellen bij te praten bij een biertje, wijntje of iets fris.
Maar de tijden zijn veranderd. Waar we vroeger met (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - De voetbaluitslagen van Houthalen-HelchterenZaterdag 10 februari: 
- Helson Helchteren B – KRC Peer B: 0 - 3
- Helson-Helchteren – KVK Beringen: 2 - 0
- Achel VV – Park Houthalen: 3 - 0
- EMBO – E. Houthalen: 5-0

 Zondag 11 februari: 
- Houthalen VV – FC Maasland: 3 - 1

KFC Helson verslaat KVK Beringen

Zaterdag 10 februari 2024
Houthalen-Helchteren - KFC Helson verslaat KVK BeringenKFC Helson heeft KVK Beringen vanavond puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 2-0. Een gevleide overwinning. De ruststand was 1-0. Moerenhout had de thuisploeg in de 13de minuut op voorsprong gebracht en hij was het ook die in de 70ste minuut op strafschot de 2-0 maakte. KVK Beringen miste voor deze wedstrijd meerdere basisspelers.
Houthalen-Helchteren - Achel wint makkelijk van Park HouthalenAchel VV heeft een makkelijke 3-0 overwinning behaald tegen Park Houthalen. Paulino Rosario scoorde al in de 9de minuut en kort voor de rust deed hij er nog ééntje bij. J. Vandebroek legde in de 55ste minuut op strafschop de eindcijfers vast.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Eynatten-Raeren - Kreasa 27-30In eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 27-30 gewonnen van Eynatten-Raeren. Kreasa staat samen met Sasja aan de leiding.

Carnaval in wolvengebied

Zaterdag 10 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Carnaval in wolvengebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Welke school wil speelplaats vergroenen?ZoomOp donderdag 15 februari gaat de nieuwe projectoproep van ‘Natuur in je School’  van minister Zuhal Demir van start. Vlaamse scholen kunnen vanaf dan tot 13 mei een voorstel indienen om hun speelplaats te ontharden en te vergroenen met steun. Daarvoor voorziet Demir een investeringsbudget van 5 miljoen euro. Met die steun kunnen scholen de oppervlakte of kwaliteit van de natuur op hun domein aanzienlijk vergroten, of via ontharding en vergroening bijdragen aan klimaatadaptatie (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldpeulvruchtendag

Zaterdag 10 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Wereldpeulvruchtendag. Leve de bonen, kikkererwten en linzen! De Verenigde Naties hebben deze dag ingesteld omdat peulvruchten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde voeding: ze zorgen voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid en hebben een positieve invloed op het milieu. Peulvruchten
Houthalen-Helchteren - Het voetbalweekend van Houthalen-HelchterenDe twee teams van Helson-Helchteren spelen zaterdag thuis, het A-team om 19u30 tegen KVK Beringen terwijl het B-team het opneemt tegen KRC Peer B om 17u30. Park Houthalen mag proberen de winstreeks van leider Achel VV te breken. Zondag speelt Houthalen VV thuis tegen FC Maasland, terwijl Eendracht Houthalen naar EMBO trekt. En dat staat voor Eendracht Mechelen Bovelingen Opheers!
Houthalen-Helchteren - Een klinkende naam met zeven klinkersZoomSoufiane Ajaouaou (een klinkende naam met zeven klinkers) opende een nieuw kapsalon aan de Bronweg 6, achter de plek waar vroeger het oud gemeentehuis stond. "Ik ben verhuisd van de Koolmijnlaan naar hier omdat ik hier meer ruimte heb. Het eerste wat ik verhuisd heb is uw schilderij, dat hier boven op het schap staat," zegt de altijd goedlachse Soufiane (foto). (Jef Lingier)

Landbouw en natuur

Vrijdag 9 februari 2024
Vandaag gelezen
"Landbouwers gebruiken zowat 44.000 hectare grond in bos of natuurgebied. Omgekeerd ligt 15.000 hectare 'beheerde' natuur op landbouwgrond. Tegelijk nemen paarden, alpaca's en andere hobbydieren van private eigenaars veel meer schaarse landbouwgrond in."
(Apache)

Politie vol lof voor de boeren

Vrijdag 9 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Politie CARMA en de Federale Politie Limburg waarderen het professionele gedrag van de boeren tijdens de protestactie vandaag in Genk. Dat hebben ze vanmiddag laten weten. Aan de demonstratie ging vorige week overleg vooraf.
De politie kijkt vandaag tevreden terug op het verloop van het protest. Vanuit heel Limburg kwamen boeren via diverse invalswegen naar Genk, wat lokaal voor verkeershinder zorgde. De tractorcolonnes verplaatsten zich echter zonder noemenswaardige incidenten richting Thor Park. Rond (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Vanduffel overleden

Vrijdag 9 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Roger Vanduffel overledenWoensdag is Roger Vanduffel overleden, de weduwnaar van Aline Dewaele. Hij was 89 jaar. Zaterdag (11 uur) is er een samenzijn in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Het is maar dat je 't weet
De Limburgse Vincentius verenigingen hebben vorig jaar elke maand 4.112 gezinnen geholpen met steunpakketten, dat is een recordaantal. Het aantal kinderen en alleenstaanden dat geholpen wordt, is bijzonder hoog. De organisatie trekt aan de alarmbel, want er is nood aan nog meer financiële steun.

Verkeershinder door boerenprotest

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 500 boeren zullen morgenvoormiddag met hun tractoren naar Genk trekken om actie te voeren tegen de opgelegde milieumaatregelen. Ze trekken in negen colonnes vanuit heel Limburg naar de Onderwijslaan in Genk. Een delegatie boeren wil dan gaan praten met de Europese ministers die op dat moment vergaderen op het Thor Park. De actie van de landbouwers zal verkeershinder tot gevolg hebben.

Bijna 1 op 5 loopt risico op armoede

Donderdag 8 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
2.150.000 landgenoten, of 18,6% van de Belgische bevolking, lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat blijkt uit de nieuwe armoedecijfers voor 2023 die Statbel, het Belgische statistiekbureau, vandaag publiceert op basis van de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden.

Hugo Nouwen overleden

Donderdag 8 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Hugo Nouwen overledenIn WZC Leopoldspark-Vulpia in Leopoldsburg is maandag Hugo Nouwen overleden, de levenspartner van de in 2009 gestorven Jacqueline Roggeman. Hij was 86 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Houthalen vinden plaats in intieme kring.

Flink wat hemelwater

Woensdag 7 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Flink wat hemelwaterEen storing schuift over onze streken, trekt daarna naar het zuiden, maar keert op haar stappen terug en trekt opnieuw over onze regio. Dit alles gebeurt de komende 24 uur. Hierbij valt er ook flink wat neerslag, tussen 20 en 30 mm. Ook in het weekend valt er nog wat regen, maar zijn de hoeveelheden beduidend minder.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen van slechts enkele graden boven het vriespunt. Er komt, na droog weer in de nacht, al vlug regen opzetten. Samen met de regen wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in villa

Woensdag 7 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
De voorbije nacht is ingebroken in een villa op de Weigersberg in Heusden-Zolder. De dieven gingen met juwelen aan de haal.

Vrouw steelt twee kinderwagens

Woensdag 7 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vrouw steelt twee kinderwagensEen 29-jarige vrouw uit Oudsbergen is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 1.200 euro omdat zij met twee kinderwagens aan de haal ging in een handelszaak in Zonhoven. Ze koos een koets uit, legde er haar kind in en reed zonder te betalen de winkel uit. Dat lukte haar twee keer maar camerabeelden deden haar de das om. De vrouw sloeg ook toe in de Ikea in Hasselt. Ze verstopte haar buit in een kinderwagen maar werd betrapt door een attent personeelslid.

Rosa Sikosek overleden

Woensdag 7 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Rosa Sikosek overledenMaandag is Rosa Sikosek overleden, de echtgenote van Maurice Daniëls. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan- West in Houthalen.

Twee inbraken in Zonhoven

Dinsdag 6 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in een pand aan de Muizenstraat en in de Schopsdriesweg. Telkens is er geld gestolen.

Paddentrek komt op gang

Dinsdag 6 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Paddentrek komt op gangZoomDe komende dagen komt op alle natte plekken in Limburg de paddentrek weer op gang. De padden verlaten dan hun winterschuilplaats en trekken naar vijvers en poelen om zich voort te planten. Die tocht is niet zonder risico. Ze moeten vaak de weg oversteken en daar kunnen ze overreden worden. In 22 Limburgse gemeenten, verspreid over 41 locaties, helpen vrijwilligers de padden elk jaar de weg oversteken: ze plaatsen schermen (foto) die de padden tegenhouden. De dieren worden dan in emmers gevangen en naar de overkant gebracht. (Foto Josh Vandijck)

Inbraak in drie sportclubs

Dinsdag 6 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is de voorbije nacht ingebroken in drie sportclubs. De dieven zouden in het totaal zo'n 2.000 euro hebben buitgemaakt. De inbraken zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Ewa Tloczek overleden

Dinsdag 6 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Ewa Tloczek overledenOp 2 februari is Ewa Tloczek overleden, de echtgenote van Jos Eerdelens. Zij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Hulp blijft nodig

Dinsdag 6 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Hulp blijft nodigZoomDeze week is het 1 jaar geleden dat Turkije en Syrië getroffen werden door zware aardbevingen. Ondanks de al verleende hulp blijven de noden in de getroffen gebieden aanzienlijk en is er nog een lange weg te gaan om de situatie ter plaatse te normaliseren. In Turkije wonen momenteel meer dan 400.000 mensen nog steeds in een tijdelijk onderkomen, zoals tenten en wooncontainers, waarbij toegang tot schoon water beperkt is. Er blijft een dringende behoefte aan steun voor het herstel van de lokale economie (…) Het hele nieuwsbericht

Zuigelingensterfte neemt verder af

Maandag 5 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden 936 baby’s dood geboren, of stierven ze binnen het jaar na geboorte. In 2000 ging het nog om 1.048 baby’s, of een daling van 11%. Dat blijkt uit zopas gepubliceerde resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Tegenover meer dan twintig jaar geleden steeg het aantal doodgeborenen met 22%, terwijl het aantal overleden baby’s jonger dan een jaar afnam, met 39%. In 2021 werden 597 baby’s stilgeboren. Dat aantal nam toe sinds 2000, toen er 488 baby’s levenloos werden geboren. Het aantal baby’s dat stierf jonger dan een jaar, is afgenomen in ruim twintig jaar tijd, van 560 in 2000 naar 339 in 2021.

Nieuwe vennootschap: GT Solutions

Maandag 5 februari 2024
Gertjan Theunis (32) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap GT Solutions opgericht met zetel aan de De Huttestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, de reparatie en het onderhoud van verwarmingsinstallaties, het slopen van gebouwen, gevelreiniging en chapewerken.

Zanardelli weg bij Park Houthalen

Maandag 5 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Zanardelli weg bij Park HouthalenDario Zanardelli verlaat Park Houthalen. Hij verkast naar KFC Hechtel.

Verkeersactie: 20 overtredingen

Maandag 5 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Verkeersactie: 20 overtredingenBij een verkeersactie van PZ CARMA in Genk, Oudsbergen en Houthalen-Helchteren zijn zondag 20 overtredingen vastgesteld. Zo werden er 12 onmiddellijke inningen uitgeschreven, onder meer voor een vervallen keuring en het niet correct dragen van de veiligheidsgordel. Twee bestuurders werden betrapt op het gebruik van een gsm tijdens het rijden. Zij zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Vier personen bliezen positief op hun ademtest en moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren. In totaal werden 740 bestuurders onderworpen aan een ademsampling. Daarnaast kregen 3 personen een waarschuwing voor de technische vereisten van het voertuig. Tenslotte werd 1 pv opgesteld voor het negeren van een bevel van een bevoegd persoon.

Carlo De Lise overleden

Maandag 5 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Carlo De Lise overledenOp 1 februari is Carlo De Lise overleden, de echtgenoot van Josette Vander Eecken. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).
Gezondheid
Houthalen-Helchteren - Is koffie gezond? Of toch beter thee?Veel mensen genieten wel eens graag van een warme drank. Of dat nu koffie is of thee - dat maakt ieder voor zich uit. Maar hoe gezond zijn deze dranken voor ons lichaam?
Koffie bevat cafeïne en het is net dat deeltje waar we ons zorgen over maken. Cafeïne is een stofje dat een stimulerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Zo kan het zorgen voor een verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Maar overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals nervositeit, slapeloosheid, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: D.C. Cars

Maandag 5 februari 2024
Dimitri Cuyvers (52) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap D.C. Cars opgericht met zetel aan de Lakerberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van motorvoertuigen, de verkoop en aankoop van nieuwe- en tweedehandsvoertuigen en de uitbating van een carwash.

Een koning bij de Chiro

Maandag 5 februari 2024
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Een koning bij de ChiroToen ik elf jaar oud was wilde mijn moeder me naar de Chiro sturen. Ik wilde eerst niet, verlegen als ik was en bangeschijter voor het onbekende. Onder zachte dwang van ma ging ik dan toch maar.
Het viel geweldig goed mee, want ik bleef elke zondag stipt naar de Chiro gaan. Ik werd er later zelfs leider en groepsleider van.
In die tijd marcheerde de Chiro nog zingend met vlag en wimpels door de straten. Soms riepen oudere mannen «zwartzakken» naar ons, wij marcherend in bruin hemd en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Dit jaar al 15 doden door woningbrandenIn januari vielen er in ons land liefst 10 dodelijke slachtoffers door woningbranden; deze maand zijn er dat al vijf. In het hele jaar 2022 overleden er 7 Belgen bij woningbranden. De vzw Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens in België, dringt erop aan om voldoende rookmelders te plaatsen in je woning, maar vooral ook er voor te zorgen dat je rookmelders hoorbaar zijn.
Andere maatregelen die je kan nemen: zorg voor een vluchtweg vrij van rommel; leg een zaklamp op de slaapkamer (en zorg dat de batterijen geladen zijn); zorg voor de sleutel van je voordeur op de deur of in de buurt ervan. Sluit bij een brand onderweg naar buiten de binnendeuren. Buiten bel je 112 en ga je niet meer terug naar binnen.
Houthalen-Helchteren - Twee rode kaarten voor Houthalen VVTweedeprovincialer Houthalen VV heeft met 1-0 gewonnen van THES B. Aan de rust was de stand 0-0. Pellegriti scoorde op strafschop. Di Lernia en Sirfouq pakten in de tweede helft rood.
Houthalen-Helchteren - Robin Gielen nieuwe trainer KreasaRobin Gielen wordt volgend seizoen trainer van handbalclub Kreasa Houthalen. Hij volgt Ruben Vanhoudt op.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Doornik 32-25In eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 32-25 gewonnen van Doornik. Houthalen staat samen met Sasja aan de leiding.
Houthalen-Helchteren - De voetbaluitslagen van Houthalen-HelchterenZaterdag 3 februari 
- FC Helson B  – KFC Hamont 99 B: 3 - 2
- FC Helson  – Achel VV: 1 - 2
- Park Houthalen – E. Mechelen a/d Maas 0 - 0
 Zondag 4 februari: 
- Houthalen VV – Thes Sp. B 1 - 0
- E. Houthalen – Herk FC B 1 - 4

Park Houthalen kan niet scoren

Zaterdag 3 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen kan niet scorenPark Houthalen en Eendracht Mechelen-aan-de-Maas hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld. Voor Park Houthalen is dit het twee gelijkspel dit seizoen. Drie spelers van Park Houthalen pakten geel: Vandebeeck, Gueroui en Müllenmeister. Zaterdag gaat Park Houthalen op bezoek bij leider Achel VV.

Achel VV klopt FC Helson met 1-2

Zaterdag 3 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Achel VV klopt FC Helson met 1-2In eerste provinciale is Achel VV met 1-2 gaan winnen op het veld van FC Helson. Bij de rust was de stand 0-0. Lenaerts bracht de thuisploeg in de 57ste minuut op voorsprong maar in het laatste kwartier verschalkte Theuwis de keeper van Helson twee keer. De wedstrijd werd bijgewoond door 300 toeschouwers.
Houthalen-Helchteren - BFTP houdt nieuwjaarsreceptie in LimburgZoomDe BFTP, de Belgian Federation of Tourist Press, hield vandaag hun nieuwjaarsreceptie in Leopoldsburg. De groep combineerde een feestmaal met een bezoek aan het museum Liberation Garden. De Belgian Federation of Tourist Press werd in 1991 opgericht en verenigt journalisten, persvoorlichters, docenten toerisme en gidsen, kortom vertegenwoordigers die elk op een specifiek terrein hun kennis in verband met toerisme overdragen. Schepen van Toerisme Marleen Kauffmann uit Leopoldsburg verwelkomde de (…) Het hele nieuwsbericht

Grijs weekend met hoge maxima

Zaterdag 3 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Grijs weekend met hoge maximaTussen depressies over het noorden van Europa en een hogedrukgebied, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Frankrijk tot de Alpenlanden, overheerst een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming in onze streken. Er wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, maar die wordt vergezeld van storingen. Eerst zijn de storingen relatief zwak, na het weekend worden ze actiever met beduidend meer neerslag.
Vandaag domineert zo een zwakke storing het weerbeeld met vooral veel wolken en af en toe (…) Het hele nieuwsbericht
Welke waren op 1 januari de tien grootste gemeenten van Limburg?
1. Hasselt - 80.786 inwoners
2. Genk - 67.838
3. Beringen - 48.328
4. Sint-Truiden - 41.441
5. Maasmechelen - 40.174
6. Heusden-Zolder - 35.014
7. Lommel - 34.891
8. Pelt - 34.410
9. Bilzen - 32.769
10. Tongeren - 32.116. 
Houthalen-Helchteren - Het voetbalweekend van Houthalen-HelchterenPark Houthalen doet het goed in 1e provinciale, het staat mooi 5e. Zij spelen zaterdag thuis tegen E. Mechelen a/d Maas. FC Helson staat voor een moeilijke thuismatch, zij ontvangen de onbetwiste leider, Achel VV. Het B elftal van FC Helson heeft een meer haalbare wedstrijd voor de boeg, KFC Hamont 99 staat maar 2 plaatsen hoger in de reeks. Ook Eendracht Houthalen speelt zondag tegen de leider, Herk FC B terwijl Thes Sport B op bezoek mag bij Houthalen.
Een 42-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren  en twee andere personen zijn gewond geraakt bij een kettingbotsing tussen vier voertuigen op de Europalaan ihn Genk. Het ongeval gebeurde vanavond.

Gemeente telt 30.871 inwoners

Vrijdag 2 februari 2024
Op 1 januari telde de gemeente Houthalen-Helchteren 30.871 inwoners. Dat blijkt uit gegevens van de FOD Binnenlandse zaken.

Inbraak in Zonhoven: geld weg

Vrijdag 2 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand aan de Nieuwen Dijk in Zonhoven is geld gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.

Benny Cox overleden

Vrijdag 2 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Benny Cox overledenWoensdag overleed Benny Cox. Hij was 63 jaar en woonde in Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij wordt begraven op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Waarom pannenkoeken met Lichtmis?

Vrijdag 2 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag is het Lichtmis. Waarom eten wij vandaag pannenkoeken? Dat wordt op twee manieren verklaard. 2 februari was vroeger één van de twee dagen waarop de plattelandsbevolking van werk of hoeve kon veranderen – de andere dag was 11 november (Sint-Maarten). Dat werd ’s avonds gevierd met een soort haardkoeken, die later evolueerden naar pannenkoeken.
De vorm en kleur van de pannenkoeken worden daarnaast gezien als een verwijzing naar de zon en dus naar het licht (en (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Eerdekens overleden

Vrijdag 2 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Lena Eerdekens overledenWoensdag is Lena Eerdekens overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Hugo Vaes. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Het is maar dat je 't weet
In vijf jaar tijd hebben elektrische en hybride personenwagens het marktaandeel van benzinewagens overschreden. Dat blijkt uit een eerste, voorlopige balans van het aantal inschrijvingen van motorvoertuigen die opgesteld werd door Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Hybride en elektrische wagens blijven met een marktaandeel van 59% in 2023 de populairste nieuwe wagens in België. In 2019 waren ze goed voor slechts 8% van de verkoop. In 2023 waren 284.608 van de in totaal 481.079 (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op vijf kan niet met vakantie

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
21,6% van de Belgische bevolking - wat neerkomt op 2.495.000 personen - heeft onvoldoende financiële middelen om zich een week vakantie te veroorloven. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de enquête naar inkomens en levensomstandigheden in 2023. Tijdens die enquête werden meer dan 6.400 gezinnen door Statbel, het Belgische statistiekbureau, bevraagd over hun financiële mogelijkheden.

Fietser (74) aangereden door auto

Donderdag 1 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Fietser (74) aangereden door autoDeze namiddag rond 13.20 uur is een 74-jarige fietser uit de gemeente door een auto aangereden op de rotonde van de Weg naar Zwartberg. Hij raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Minister van mobiliteit Lydia Peeters gaat de interfederale werkgroep Wegcode vragen zich te buigen over duidelijker normen voor de sterkte en de afstelling van fietslichten: “Verkeerd afgestelde fietsverlichting kan tegenliggers verblinden en zo voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. We moeten fietsers hier daarom voldoende over informeren én sensibiliseren”, aldus de minister. Zij beklemtoont dat de Wegcode vandaag al stelt dat fietsers een “niet-verblindend licht moeten voeren.” Aanleiding voor het ministerieel verzoek is het stijgende aantal klachten over verblindende fietslichten op elektrische fietsen. 

Jeannine Storms overleden

Donderdag 1 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Jeannine Storms overledenOp 26 januari is Jeannine Storms overleden, de weduwe van René Liekens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Kans op blokkade grensovergang E314

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De kans bestaat dat de grensovergang op de E314 vanavond geblokkeerd zal worden door demonstrerende boeren uit België en Nederland. Dat meldt de VRT. Het zou gaan om 600 boeren: 400 vanuit België en nog eens 200 Nederlandse boeren. Mocht de blokkade werkelijkheid worden, dan zou er grote verkeersoverlast ontstaan.

88 procent Limburgers doet job graag

Donderdag 1 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
88 procent van de Limburgers doet zijn job graag. Dat blijkt uit onderzoek van het ACV. Vooral de vele sociale contacten op de werkvloer worden op prijs gesteld. Werknemers gaan vooral op zoek naar 'plezier op het werk'. Ook de waardeing door de werkgever is heel belangrijk, belangrijker zelf dan het loon, aldus het onderzoek.

VOKA wil dat de blokkades stoppen

Donderdag 1 februari 2024
Houthalen-Helchteren - VOKA wil dat de blokkades stoppenZoomDe bedrijven in de buurt van het Klaverblad in Lummen hadden vooraf maatregelen genomen tegen de blokkades van de boeren van vanmorgen. Dat blijkt uit een rondvraag door ondernemersorganisatie VOKA-KvK-Limburg bij tientallen bedrijven, vooral in de cluster rond het Klaverblad. Door de blokkades kunnen personeelsleden moeilijk op het werk geraken, en kunnen bedrijven ook amper beleverd worden. Daar hebben ze dus zoveel mogelijk op ingespeeld.
VOKA zegt nog altijd begrip te hebben voor het standpunt van de boeren maar vraagt hen ook redelijk te blijven in hun acties en het economische knooppunt in Limburg niet verder nodeloos te belasten.

Louis Vandebeeck overleden

Donderdag 1 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Louis Vandebeeck overledenMaandag is Louis Vandebeeck overleden, de weduwnaar van José Mues. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen