Het overige nieuws

José Debèfve overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Bocholt - José Debèfve overleden
Donderdag is de uit Tongeren afkomstige José Debèfve overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Albert Engelen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 26 oktober (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt.

Lizette Veuskens overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Bocholt - Lizette Veuskens overleden
Donderdag is Lizette Veuskens overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Paul Kusters. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Politie lost waarschuwingsschoten

Vrijdag 18 oktober 2019
Grensgevallen
Tijdens een achtervolging van Eindhoven naar Weert heeft de politie donderdag in Weert waarschuwingsschoten gelost. Twee verdachten zijn opgepakt. De mannen in de auto hadden een stopteken van de politie op de Leenderweg in Eindhoven genegeerd waarop de achtervolging werd ingezet.
Bocholt - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerde
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht
1

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Bocholt - Regenachtig weekend
Storingen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Hélène Van Bun overleden

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Hélène Van Bun overleden
Gisteren is de uit Kaulille afkomstige Hélène Van Bun overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
13

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Einde captatieverbod
Er geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Slim maar niet slim genoeg

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Bree reed vanochtend in Maaseik tegen een verlichtingspaal. Hij dacht slim te zijn en verwijderde de kentekenplaten van zijn voertuig om zijn auto vervolgens achter te laten. De politie kon hem echter toch identificeren.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Regen en wind
Het komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Een nieuwe provinciegriffier
Het provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht
13/10

Dikke proficiat aan de "drieling" van VANERUM, met jullie 60ste verjaardag

een goede kennis
07/10
Kayden Bodeux

Hiep Hiep Hoera KAYDEN BODEUX wordt vandaag 5jaar

christiane theunissen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Josée Craeghs overleden
  2. Yvonne Geunis overleden
  3. Twee gsm's gestolen bij woninginbraak