Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - 120 leerlingen Breese scholen in quarantaine
In drie middelbare scholen in Bree - de Middenschool Heilig Hart, het Sint-Augustinusinstituut en TISM - zijn 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet bevonden met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen veertien dagen in quarantaine. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "De 120 leerlingen werden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken." Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet; daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Jaak Knapen overleden

Vrijdag 25 september 2020
Bocholt - Jaak Knapen overleden
Woensdag is Jaak Knapen overleden, "Jaak de bakker". Hij was 92 jaar en de weduwnaar van Simone Stienaers, die op 27 maart overleed. De afscheidsplechtigheid en de crematie vinden plaats in besloten kring. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Bocholt, waana gelegenheid tot groeten en condoleren bij Vanhove Uitvaartzorg.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Een venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Mariaziekenhuis verhuist Covid-screening
De Covid-screening achter het Mariaziekenhuis in Pelt is gisteren verhuisd naar de overdekte personeelsparking. “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst Spoedgevallen gelegen was," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. "Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling (…) Het hele nieuwsbericht

Groot oliespoor

Donderdag 24 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer was vanavond geruime tijd in de weer om een oliespoor te verwijderen tussen Panhoven, de rotonde van de Ring en de Kanaallaan in Bree. Er moest gebruik gemaakt worden van absorberende korrels om het glibberige goedje te neutraliseren.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Snel naar de koning
                                                                             (Cartoon: Fobie)
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht
6

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano
Sciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Mia Thaens overleden

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Mia Thaens overleden
Dinsdag is Mia Thaens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Clé Thijs. Zij was 89 jaar. De urnebijzetting op de begraafplaats van Reppel vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
1

Bertha Winters overleden

Donderdag 24 september 2020
Bocholt - Bertha Winters overleden
Gisteren is Bertha Winters overleden, de echtgenote van Leo Luys. Zij was 78 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt.
1

Heur-Tongeren - Bocholter 1-1

Woensdag 23 september 2020
Bocholt - Heur-Tongeren - Bocholter 1-1
Bocholter VV heeft vanavond bij Heur-Tongeren 1-1 gelijk gespeeld. Bocholter kwam in de eerste helft op voorsprong via een own-goal van de thuisploeg. Na de rust kon Geurts voor de Tongenaars gelijk maken.  

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Eindhoven CS wordt een groot internationaal treinknooppunt. "Het aantal treinritten in deze snelgroeiende Brabantse regio moet straks ook nationaal verdubbelen. Anders dreigt de stad als economisch centrum met veel huizenbouw en banen onbereikbaar te worden", zegt de Nederlandse spoorbeheerder ProRail. De regio Eindhoven trekt vandaag aan de bel bij het Nederlandse ministerie van Infrastructuur met een wensenlijstje om de infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.
  1. Aanhangwagen van tractor gekanteld
  2. Vlaggen aan gemeentehuis halfstok
  3. Twee verkeerszondaars betrapt
20/09

Yana fine verjaardagsfeest en proficiat met u comunie

Lisette Kkiggen
16/08

Hartelijk gefeliciteerd met je 37ste verjaardag PA en MA

Pa en MA willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt