Het overige nieuws

Grensgevallen
In het station van Weert weigerde een lift deze namiddag plots dienst. In de geblokkeerde lift zaten vier vrouwen. De brandweer kreeg de lift niet in beweging, een beveiligingsmedewerker wel zodat de vrouwen uiteindelijk toch uit de lift konden.
1
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
1
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)
1

Leo Berben overleden

Maandag 23 mei 2022
Bocholt - Leo Berben overleden
Gisteren is Leo Berben overleden, de echtgenoot van Annie Houben. Hij was 85 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - “Schrappen piekuurtreinen onaanvaardbaar”
Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht
1

Man (66) gewond bij botsing

Zondag 22 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Vosheuvelstraat in Bree zijn vrijdagavond rond 22.30 twee auto's gebotst. Een 66-jarige man uit Hamont-Achel raakte daarbij gewond.
1

Diefstal op camping

Zondag 22 mei 2022
Op een camping in de Bosstraat werd een grill gestolen uit de voortent van een caravan. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Bocholt - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Bocholt - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Bocholt - Bocholt speelt finale BENE-league
Sezoens Bocholt heeft vanavond Handbal Tongeren verslagen met 35-25. Bij de rust was het 20-14. Sezoens Bocholt speelt dus opnieuw de finale van de Finale Four in de BENE-league. De eerste wedstrijd tegen Visé wordt nu donderdag (Hemelvaart) om 20.15u in Bocholt gespeeld; de terugwedstrijd vindt op zaterdag 28 mei om 20.15 in Visé plaats.
1
Bocholt - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bernadette Lenssen overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Bocholt - Bernadette Lenssen overleden
Dinsdag is Bernadette Lenssen overleden, de echtgenote van Robert Meers. Zij was 75 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux aan de Hazelarenlaan in Hasselt.
1
  1. Martin Rijken overleden
  2. Zeven vaten met drugsafval gedumpt
  3. Vrouw door hond gebeten - dier geëuthanaseerd
14/05
Beau Bleyen

Proficiat Beau met je 1ste communie, je bent zo mooi! Ook proficiat aan mama Lizy en papa Phil. Alles is tot in de puntjes geregeld. Ook een dikke knuffel voor kleine Jess.

Opa en oma Kaulille
23/04

Silke, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dikke kus van mama xxx

Marriette van Grinsven
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt