Het overige nieuws

Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Tonny Maenen overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Bocholt - Tonny Maenen overleden
Zondag is Tonny Maenen overleden, de echtgenoot van Marie-José Den Hond. Hij was 85 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna hij wordt begraven op begraafplaats de 'Kluis' in Bree. Begroeting: donderdag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Auto van de baan op N76

Maandag 30 januari 2023
Bocholt - Auto van de baan op N76
Op de N76 ging vanochtend rond 0.30 uur een auto van de baan. Een 27-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Diefstal in loods

Maandag 30 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een loods op 't Hasseltkiezel in Bree zijn meerdere sleutels van landbouwvoertuigen gestolen. De dieven gingen daarnaast ook met een grote hoeveelheid diesel aan de haal. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Bocholt - KFC Kaulille trekt twee spelers aan
KFC Kaulille heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Stef Berben (Sporting Wijchmaal) en Gert Gorssen (Kadijk SK).

Josée Pareyns overleden

Maandag 30 januari 2023
Bocholt - Josée Pareyns overleden
Op 27 januari overleed Josée Pareyns, de echtgenote van Jan Brebels. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Bocholt - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Bocholt - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.

Bocholt V.V. speelt gelijk

Zondag 29 januari 2023
Bocholt - Bocholt V.V. speelt gelijk
In Tweede Afdeling is Bocholter VV vandaag thuis tegen Lebbeke niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt klopt Sint-Truiden
De dames A van Bocholter VV hebben Sint-Truiden verslagen met 7-0. De dames B verloren met 4-1 van Fufo Beringen.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Bocholt - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter B wint bij Ham United

Zaterdag 28 januari 2023
Bocholt - Bocholter B wint bij Ham United
In Derde Provinciale is de tweede ploeg van Bocholter VV vanavond bij Ham United gaan winnen met 1-2.

Kaulille klopt Grote Heide

Zaterdag 28 januari 2023
Bocholt - Kaulille klopt Grote Heide
FC Kaulille heeft vanavond thuis Sporting Grote Heide verslagen met 2-1. Na drie minuten stond het al 2-0, na een doelpunt van Kayen Daniels en een own-goal van Lars Rabijns. In de tweede helft kon Seppe Abrahams de achterstand milderen tot 2-1. Het was een geladen wedstrijd met veel gele kaarten.
  1. Fleur Moors vijfde in WB cyclocross
  2. Racing Reppel: leven in de brouwerij brengen
  3. Bocholter B wint bij Ham United
31/12

proficiat op 1 januari voor jou 16 de verjaardag van oma en opa willekens

willekens jozef
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt