• Nog geen evenementen in Bocholt
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Vanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Bocholt - U rijdt op een fietssnelweg
Een grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Twee branden in drie uur tijd

Woensdag 3 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Eilandsweg in Grote Brogel is vanochtend rond 2.30 uur een tuinhuisje en een kampeeraanhangwagen door brand vernield. Ook het tuinhuisje van de buren liep schade op. Gisterenavond rond 23.30 uur brandde een schuur uit in Lindedorp in Peer. Hoe de brand op de twee locaties ontstond, is nog niet geweten.

Mia Daniëls overleden

Woensdag 3 juni 2020
Bocholt - Mia Daniëls overleden
Op 28 mei is in haar woonst in Diest de uit Kaulille afkomstige Mia Daniëls overleden, de echtgenote van René Beutels. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in familiekring.

Ree uit kanaal gered

Dinsdag 2 juni 2020
Grensgevallen
De brandweer heeft het voorbije weekend een ree uit de Zuid-Willemsvaart in Weert gehaald. Het dier werd vrijgelaten in een nabijgelegen natuurgebied.

Zwaargewond na sprong

Dinsdag 2 juni 2020
Grensgevallen
Een bezoeker van het dagstrand bij het Blauwe Meertje in Weert is deze namiddag zwaargewond geraakt toen hij van een steiger sprong. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.

Drugsdealer aangehouden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een huiszoeking uit in een woning op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs. In de woning trof de politie cannabis, hasj, verpakkingsmateriaal en cash geld aan. Een 23-jarige man uit Oudsbergen werd ter plaatse gearresteerd. De verdachte werd na verhoor zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de man aan te houden.

Coronamaatregelen overtreden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Pelt veroordeeld tot een boete van 800 euro voor het maken van twee niet-noodzakelijke verplaatsingen in coronatijd. Eerder betaalde hij al twee keer een boete van 250 euro voor het maken van een niet-noodzakelijke verplaatsing.(PG)
Bocholt - Bocholter leent Patro-speler Gronski
De 20-jarige speler Branko Gronski van Patro Maasmechelen wordt voor één seizoen uitgeleend aan Bocholter. Patro-trainer Stijn Stijnen : "Branko is een speler waarin ik geloof. Het is echter voor zijn ontwikkeling heel belangrijk om ervaring op te doen. Bij Bocholt komt hij bij een stabiele club terecht met vakmensen zoals Van Gompel en Rocky Peeters". 
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal heeft de lokale politie Kempenland gisteren twee racende bromfietsers staande gehouden. Dat gebeurde met een anonieme politiewagen. Volgens een getuige veroorzaakten de twee een bijna-aanrijding aan de Handwijzersstraat in Eksel. Daarna reden ze aan hoge snelheid richting Wijchmaal waarbij ze fietsers de stuipen op het lijf joegen.
Bocholt - Inpakkunstenaar Christo overleden
De Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Weg met bromfiets

Maandag 1 juni 2020
Aan de Kaulillerweg is een bromfiets gestolen. De diefstal is zaterdag vastgesteld.
Bocholt - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Bocholt - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland open
                                                                      (Cartoon: Fobie)
29/04

Aan allen die in deze griezeltijd, op welke manier den ook, ZORG DRAGEN voor de anderen: "dikke pluim en dank jullie wel" Een hart onder de riem steken is wederzijds

valère vanaken
20/04

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Nog vele gezonde en sportieve jaren gewenst.

Een Zondagstepper
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Bocholt
16/05

Lien Vandaag is het feest en iedereen is blij want er is er eentje jarig en dat ben jij hiep hiep hoera 6 jaar moeke bompa Annick Davy Kyana Jorne

ida verhoeven
19/04
KYLANO BODEUX

Hiep Hiep Hoera, vandaag wordt KYLANO 8jaar geniet van je dag feestje komt later groetjes Voke en Moeke

Voke & Moeke Vangerven Theunissen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Priorij Klaarland viert 50-jarig bestaan
  2. Weg met bromfiets
  3. Ree uit kanaal gered