Het overige nieuws

Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij op bedrijventerrein
Op het bedrijventerrein Kampershoek in Weert heeft de politie een grote hennepkwekerij met honderden planten ontdekt. Er zijn twee
arrestaties verricht. De apparatuur en de hennepplanten worden vernietigd.

Zware straf voor inbrekers

Dinsdag 13 april 2021
Bocholt - Zware straf voor inbrekers
De rechtbank in Tongeren heeft drie Nederlanders veroordeeld voor diefstallen in de jachthaven van Kinrooi. Zij kregen straffen gaande van 12 tot 37 maanden cel. De rechtbank beval de onmiddellijke
aanhouding van één van de veroordeelden.

Lène Nysen overleden

Maandag 12 april 2021
Bocholt - Lène Nysen overleden
In Pelt is gisteren Lène Nysen overleden, de weduwe van Pierre Van Daal, die in 2002 overleed. Ze was 91 jaar en afkomstig van Bocholt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
1

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Bocholt - Wereld Parkinson Dag
Het is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.
Bocholt - Laat die lente maar gauw komen!
Mario Vanoppen fotografeerde dit winterkoninkje, klaarblijkelijk nog niet lang uit het nest...

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat u 't weet
Bocholt - 'Roundup doodt ook hommels'
De veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)
1
Bocholt - Plots meer Covid-patiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 40 patiënten opgenomen met een Covid-19-besmetting. Gisteren waren er dat nog 28 en op 1 april "slechts" 17. Een en ander zou te maken hebben met de uitbreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de 40 Covid-patiënten liggen er 7 op de intensieve afdeling. 

Achilles Bocholt wint van Atomix

Zaterdag 10 april 2021
Bocholt - Achilles Bocholt wint van Atomix
Achilles Bocholt heeft vanavond in Haacht de oefenwedstrijd tegen Atomix overtuigend gewonnen. Uitslag: 23-44.
Bocholt - Beperkte handbalcompetitie vanaf 17 april
De Koninklijke Belgische Handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams met zes clubs. De deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De ontknoping van de nationale competitie wordt door de VRT live uitgezonden op televisie.
Grensgevallen
Op het met verkeerslichten uitgeruste kruispunt Randweg Zuid en Aan Vijftien in Nederweert kwam het in de vooravond tot een botsing tussen twee auto's. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De twee auto's waren niet meer rijvaardig en werden afgesleept door een berger. De politie leidde het verkeer om.

Vuurwerk activeert brandalarm

Zaterdag 10 april 2021
Grensgevallen
In de parkeergarage aan het Stationsplein in Weert ontstond deze namiddag rookontwikkeling waardoor het brandalarm in werking trad. De rookontwikkeling was veroorzaakt door vuurwerk.
Het Noorderhart Mariaziekenhuis heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de levering, plaatsing, aansluiting, indienststelling en opvolging van een systeem voor zogenaamde warmtekrachtkoppeling (WKK). Bij WKK wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa).
De techniek is vooral ontwikkeld voor grote (…) Het hele nieuwsbericht

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Bocholt - Wanneer terug een 'pint drinken'?
De heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)
1

Frans Heylen overleden

Zaterdag 10 april 2021
Bocholt - Frans Heylen overleden
Op 5 april overleed Frans Heylen, de weduwnaar van de in 1987 overleden Jeanne Cuppens en de echtgenoot van Dina Grossberger. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Bocholt.
2
  1. Frans Heylen overleden
  2. Bijna 22% ingeënt
  3. Opnieuw 12 sociale woningen in Dorperveld
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen