Het overige nieuws

Bulldozer vat vuur

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag vatte een bulldozer vuur aan de Dingenstraat in Bree. De bulldozer bleek niet meer te redden. De brand is mogelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Drie gewonden bij aanrijding

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding tussen drie voertuigen in Oudsbergen raakten gisterennamiddag rond 16.15 uur drie personen gewond: een 29-jarige man uit Houthalen-Helchteren, een 20-jarige man uit Bree en een 59-jarige man uit Oudsbergen.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Zestig zakken drugsafval gedumpt
In de Kapelstraat in Bree zijn gisterenochtend een zestigtal zakken met restanten van een cannaisplantage aangetroffen. De technische dienst van de stad Bree heeft de zakken opgeruimd.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Bocholt - Na weekend zomers !
Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Bocholt - Reuzenmiereneter geboren
In de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Drie diefstallen in BMW's

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht werd er op drie verschillende plaatsen in de politiezone CARMA het navigatiesyteem, het stuur en/of het dashboard uit BMW's gestolen. De diefstallen vonden plaats op de Opitterkiezel in Bree, de Neerhovenstraat in Oudsbergen en in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren.

Twee botsingen

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Oudsbergen zijn gisterenavond twee ongevallen met gewonden gebeurd. Een 33-jarige vrouw uit Maaseik is rond 18.40 uur gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's in Soetebeek. In Plockroy botsten rond 20.30 uur twee auto's. Een 37-jarige man uit Pelt raakte daarbij gewond.

Breekhamer gestolen op werf

Vrijdag 14 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Maaseikerbaan in Bree is de breekhamer van een mini-graafmachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Code Geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Bocholt - Code Geel: regen
Het KMI waarschuwt opnieuw met code Geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.
06/06
Gelukkige verjaardag ! Volgende week op pensioen . Dat verdient extra felicitaties. Van je zussen en broers.
hilda Vanmierlo
02/06
dikke proficiat aan een beresterke HANDBALCLUB ACHILLES BOCHOLT. Heren en dames: de Belgische titel Ook kampioenen bij Liga en jeugdploegen Supporters BEDANKT en tot volgend seizoen
JANG PLEK
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Twee blikseminslagen
  2. Twee botsingen
  3. Drie diefstallen in BMW's