Het overige nieuws

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.

Nieuwe bvba: Estate +

Donderdag 20 september 2018
Walter Van Samang uit Bocholt heeft de bvba Estate + opgericht met zetel aan de Ringlaan in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de bemiddeling bij aankoop, verkoop en verhuur van onroerende goederen, het bouwen en optrekken van onroerende goederen en de verhuur van diverse materialen.

Stroomkabel gestolen

Donderdag 20 september 2018
Op een bouwwerf op het Stift in Bree is de stroomkabel van een bouwlift gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op een spoorovergang in het Nederlandse Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen, zijn vanmorgen vier kinderen om het leven gekomen toen hun elektrische bakfiets door een trein werd gegrepen en meegesleurd. Het gaat om kinderen van een kinderdagverblijf. Twee andere betrokkenen, een vijfde kind en een begeleidster, werden zwaargewond.
2

Werken op Torenlaan in Zwartberg

Woensdag 19 september 2018
In de loop van komende maandag zal op de Torenlaan in Genk het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten in werking treden. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren. Vanaf maandag zal het verkeer vanuit Zwartberg richting Opglabbeek hier al gebruik van moeten maken. De aantakking van de Torenlaan met M. Habetslaan wordt dan in die richting afgesloten. Vanaf 1 oktober wordt de afslag M. (…) Het hele nieuwsbericht

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Lea Mouling overleden

Woensdag 19 september 2018
Zaterdag is Lea Mouling overleden, de echtgenote van Hugo Vanderstukken. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Bocholt - NHC zoekt adoptieplekken
"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

LAG gaat 25% meer tankwagens bouwen

Dinsdag 18 september 2018
LAG Trailers uit Bree wil tegen 2020 zijn tankwagenproductie met 25 % opdrijven om zo te komen tot 2.500 exemplaren op jaarbasis. Het bedrijf heeft de ambitie om in zijn branche de grootste speler in Europa te worden.