Het overige nieuws

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Bocholt - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Bocholt - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Bocholt - Ondertussen, in Haspengouw...
Het weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Leo Heynickx overleden

Vrijdag 19 april 2019
Bocholt - Leo Heynickx overleden
Gisteren is Leo Heynickx overleden, de echtgenoot van Lena Steensels. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Bocholt - Zomers lenteweer
De weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spits
Er is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
19/04
Kylano BodeuxHiep Hiep Hoera KYLANO BODEUX wordt vandaag 7jaar , 3 dikke kussen van Voke en Moeke
christiane theunissen
21/03
Henk KEEP CALM and remeber 60 IS THE NEW 40 lucienne Birgitt (+) Jelle en Els Birgit en Michiel GENIE ERVAN !!!!
lucienne weytjens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
Aangeboden
Woody met rugzak
Te koop
  1. Maria Peeters overleden
  2. Vrouw (23) gewond bij verkeersongeval
  3. Motorrijder (24) gewond bij botsing