Het overige nieuws

Onderzoek naar drugshandel

Zaterdag 15 juni 2024
Hechtel-Eksel - Onderzoek naar drugshandel
Gisteren voerde de Federale Gerechtelijke politie van Limburg (FGP) zeventien huiszoekingen uit onder leiding van de onderzoeksrechter in Tongeren in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezig houdt met internationale drughandel. De huiszoekingen werden uitgevoerd met bijstand van speciale eenheden, FGP’s Brussel, Antwerpen, Luik en Halle-Vilvoorde, de lokale politiezones Lanaken-Maasmechelen en CARMA, en tenslotte van een Nederlandse cash- en drugshond. De speurders namen €136.070 aan cashgelden in beslag naast 4 luxehorloges, verschillende luxevoertuigen en een semi-automatisch machinegeweer CZ Scorpion. Er werden negen personen gearresteerd. De onderzoeksrechter besloot vervolgens om zes verdachten aan te houden. Drie verdachten werden vrijgelaten onder stikte voorwaarden.
In de Nethestraat heeft deze namiddag een boom vuur gevat bij het wegbranden van onkruid. Het vuur kon snel gedoofd worden.

Het EK is gestart

Zaterdag 15 juni 2024
Hechtel-Eksel - Het EK is gestart
Cartoon: Fobie
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is er nog maar één tandartsenpraktijk die geen patiëntenstop heeft. Voor de Limburgers is het daarom enorm moeilijk om nog een tandarts te vinden. Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen raadt aan om op tijd te starten met zoeken. "Het is een heel acuut probleem en op korte termijn is er geen oplossing", zegt de beroepsvereniging.

Verkeersongeval op Kamperbaan

Vrijdag 14 juni 2024
Hechtel-Eksel - Verkeersongeval op Kamperbaan
Deze namiddag rond 13.15 uur botsten twee auto's op de Kamperbaan. Eén van de wagens raakte een verlichtingspaal. Bij het ongeval is één van de bestuurders gewond geraakt.
Hechtel-Eksel - Aanrijding tussen bromfietser en auto
Deze voormiddag om 9u23 gebeurde er op de rotonde Ringlaan-Dorpstraat in Overpelt een verkeersongeval, een bromfietser en een personenwatgen kwamen met mekaar in botsing. De 17-jarige bromfietser uit Hechtel-Eksel raakte hierbij lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. 
Hechtel-Eksel - Bloed- en plasmadonoren zijn helden
Vandaag is het Wereldbloeddonordag. Ter gelegenheid van deze dag wil Rode Kruis-Vlaanderen alle plasma- en bloeddonoren in Vlaanderen hartelijk danken. Hun onbaatzuchtige daad van solidariteit maakt het mogelijk om mensen die bloedproducten nodig hebben te helpen. Bloed- en plasmadonaties redden niet alleen talloze levens, maar verbeteren ook de gezondheid van patiënten in nood. De inzet van donoren is dus van levensbelang. Rode Kruis-Vlaanderen is enorm dankbaar voor de vele mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om anderen te helpen. Hun inzet maakt dus écht het verschil voor vele mensen! Bloed- en plasmadonoren zijn dus échte helden!
Wil je ook bloed of plasma doneren? Maak dan nu een afspraak via deze website van Rode Kruis Vlaanderen. Daar vind je ook meer info.

93.035 kinderopvangplaatsen

Vrijdag 14 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Eind 2023 waren er in de Vlaamse Gemeenschap 93.035 formele opvangplaatsen beschikbaar voor baby’s en peuters. Het gaat om opvang die beroepsmatig en tegen betaling gebeurt. Tussen 2022 en 2023 is het aantal formele kinderopvangplaatsen vrijwel stabiel gebleven (-0,1%). Er was een daling tussen 2022 en 2023 in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-149 plaatsen). In het Vlaamse Gewest was er een stijging (+56 plaatsen). Tussen 2014 en 2023 zijn er in totaal 1.351 plaatsen bijgekomen.

Als karma bestaat…

Vrijdag 14 juni 2024
De klare kijk van Tante Claus
Hechtel-Eksel - Als karma bestaat…
Als er zoiets bestaat als karma en reïncarnatie, dat je door goed te leven het Nirwana kan bereiden, dan is onze Bob in een vorig leven echt een held geweest. Hij heeft vast een kleuterklas gered of talloze oude omaatjes de weg over helpen steken.
Hij mag in dit leven in elk geval het lekkerste, luie luizenleventje leiden dat je zou kunnen wensen. Hij miauwt en er is iets te eten, de deur wordt dag en -ja helaas- ook ‘s nachts geopend door vier trouwe lakeien. Hij heeft ze zo getraind dat de eerste dienaar rond half zes met brokjes klaarstaat, precies op het moment dat hij terugkeert van zijn nachtelijke slemppartij met Mino, de buurkat. Om zeven uur komt de rest van het personeel hem melk, kaas en aaitjes geven. Daarna sluipt hij de trap op om zich te nestelen in het lekkerste bedje. Als ik met een mand wasgoed naar boven kom, kijkt hij me met een spleetoog aan alsof hij me vriendelijk maar streng wil attenderen om wat stiller te doen. Hij rekt zich uit, verleent me het privilege even op zijn wollige buik te kroelen en laat hardhandig weten dat het zo wel genoeg is geweest. Als karma bestaat, is hij vast een heel goed mens geweest. Nu is hij een pluizige despoot, met een voorliefde voor jonge vogeltjes en vlinders. Hij loopt regelmatig de hond van de buren uit te dagen. Jat, als zijn eigen voerbak niet meer smaakt, het eten van de buurpoes. Terwijl het dezelfde brokken zijn. Gewoon omdat het kan. Als hij niet zo aandoenlijk en fluffy was, maar in de gedaante van een mens was teruggekeerd zou hij allang hebben vastgezeten voor massamoord, diefstal, terrorisme en kolonisatie. Of hij was president van een machtig land, dat kan ook. Gelukkig is hij geboren in het zwartbehaarde lijfje van een uiterst schattige poezenprins.
Ik vrees dat hij er in een volgend leven misschien bekaaid vanaf zal komen, gezien zijn strafblad. In dit leven, zou ik zo met hem willen ruilen.
Claudia NIEUWENHUIZEN

Jan Geuens overleden

Donderdag 13 juni 2024
Hechtel-Eksel - Jan Geuens overleden
In Eksel is op 12 juni Jan Geuens overleden, echtgenoot van Theresia Meus. Hij was 100 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in aula 't Sant te Hechtel, en dit op dinsdag 18 juni om 10u30. Samenkomst in de aula vanaf 10u15. Gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters te Eksel op maandag 17 juni van 19u tot 19u30

Anna Soogen overleden

Donderdag 13 juni 2024
Hechtel-Eksel - Anna Soogen overleden
In Eksel is op 11 juni Anna Soogen overleden, echtgenote van wijlen Louis Kuipers. Zij was 104 jaar. Er wordt in intieme kring afscheid genomen in aula 't Sant. 
Hechtel-Eksel - Onderzoek boekhoudkantoor deint uit
In het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke criminele organisatie, werden - na de zestien uitgevoerde huiszoekingen dinsdag gisteren opnieuw vier huiszoekingen uitgevoerd. Deze huiszoekingen werden uitgevoerd in Genk, Diest en Schaarbeek. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig en vennootschapsrechtelijk niveau. Het mogelijk betrokken boekhoudkantoor in Houthalen heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Tankwagen tegen boom

Donderdag 13 juni 2024
Hechtel-Eksel - Tankwagen tegen boom
Een trucker is deze voormiddag rond 9.30 uur als gevolg van een klapband de controle over het stuur van zijn tankwagen verloren en tegen een boom beland. Het ongeval gebeurde op de Noord-Zuidverbinding, richting Nederland, ter hoogte van de afrit Eksel/Lindelhoeven. De chauffeur  - een 21-jarige uit Eksel - raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen bleken mee te vallen. De tankwagen is zwaar beschadigd. Tijdens de takelwerkzaamheden was er enige tijd verkeershinder.

578 kinderen geboren in april

Donderdag 13 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In april zijn in Limburg 578 kinderen geboren. Dit jaar zijn er dat al 2.415.
Gezondheid
Hechtel-Eksel - Dementie voorkomen: de rol van voeding
Wist je dat maar liefst 40% van het risico op dementie beïnvloedbaar is door leefstijlkeuzes? Hoewel genetica en leeftijd een rol spelen, zijn er tal van factoren waar je zelf invloed op hebt. Een aspect daarvan, maar vaak over het hoofd gezien, is voeding.
Gezond eten heeft niet alleen een positieve invloed op je fysieke gezondheid, maar kan ook je hersenen beschermen en je risico op dementie verminderen. De volgende voedingsstoffen zijn cruciaal om je brein gezond te houden: Antioxidanten, (…) Het hele nieuwsbericht
Muziek
Hechtel-Eksel - Zangeres Françoise Hardy overleden
De Franse zangeres Françoise Hardy is overleden. Ze was 80 jaar. Hardy was een van de iconen van het Franse chanson. In 1962 palmde ze als timide tiener de wereld in met 'Tous les garçons et les filles'. De melancholie die uit dat liedje spreekt, bleef ook het latere repertoire van Hardy bepalen.

Josephina Swennen overleden

Woensdag 12 juni 2024
Hechtel-Eksel - Josephina Swennen overleden
In Eksel is op 10 juni Josephina 'Fin' Swennen overleden, echtgenote van wijlen Mathieu Bloemen. Zij was 91 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in de Sint-Trudokerk te Eksel op maandag 17 juni om 10u30. Samenkomst en gelegenheid tot een laatste groet in de kerk vanaf 10u. U kan ook nog een laatste groet aan Fin brengen in het funerarium Witters te Eksel op zaterdag 15 juni van 18u tot 18u30. 
Bedrijfsnieuws
De omzet van de ondernemingen in België, exclusief de landbouw- en financiële sector, bedroeg in het eerste kwartaal van 2024 400,7 miljard euro, een daling van 3,9% vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. Deze daling wordt veroorzaakt door een omzetdaling in de handel, industrie, levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning, transport en opslag en, in mindere mate (dit is een zeer kleine sector), mijnbouw en steengroeves. Deze 5 sectoren zijn samen goed voor 78% van de totale omzet van de Belgische ondernemingen. De omzetdaling in de levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning wordt vooral veroorzaakt door lagere energieprijzen. In alle andere economische sectoren noteerden we in het eerste kwartaal van 2024 omzetstijgingen ten opzichte van dezelfde periode van 2023. De grootste omzetstijgingen worden genoteerd in de sectoren ‘Kunst, entertainment en recreatie’ (+18,4%) en ‘Administratieve en ondersteunende dienstenactiviteiten” (+17%).
  1. Anna Soogen overleden
  2. Verkeersongeval op Kamperbaan
  3. Jan Geuens overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Rotan salon Tegels
Te koop
Te koop
Te koop