Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Een inmiddels afgezette 52-jarige notaris uit Houthalen-Helchteren moest vandaag voor de rechtbank in Hasselt verschijnen. Hij wordt ervan verdacht 4,25 miljoen euro verduisterd te hebben. Er zijn een tachtigtal gedupeerden. De ex-notaris riskeert vijf jaar opsluitiing. In deze zaak staan ook andere betichten terecht. Volgende week wordt de zaak verder behandeld. (PG)
Hechtel-Eksel - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerde
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht
1

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regenachtig weekend
Storingen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Waterlopen worden geruimd

Vrijdag 18 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Waterlopen worden geruimd
Het wateragentschap Noordwest-Limburg gaat vanaf maandag starten met het maaien van de waterlopen. Eerst komt Houthalen-Helchteren aan de beurty, dan Pelt (eerst Neerpelt), Peer, Hechtel-Eksel en tenslotte Hamont-Achel. In totaal gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten die geruimd zullen worden.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de waterloop. Op deze strook mag ook het maaisel gelegd worden. Indien je zelf het (…) Het hele nieuwsbericht

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Einde captatieverbod
Er geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Regen en wind
Het komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Een nieuwe provinciegriffier
Het provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie over inbraakbeveiliging

Woensdag 16 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Infosessie over inbraakbeveiliging
Helaas krijgen ieder jaar heel wat mensen inbrekers over de vloer. Politie Kempenland organiseert daarom een infosessie over inbraakbeveiliging op woensdag 23 oktober om 18.30 uur in de politiepost in Leopoldsburg. Inschrijven kan via deze link.

Ontbijtactie 11.11.11

Woensdag 16 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Ontbijtactie 11.11.11
Vanaf vandaag kan men in het kader van de 11.11.11-actie ontbijtpakketten bestellen. De opbrengst van de actie gaat naar mensen in grote nood. Bestellen kan telefonisch: 011/733405 of op de markten van Hechtel en Eksel op 29 en 31 oktober.  Aarzel niet,maar doe zoals 1000 mensen voor u en bestel uw "ochtendgezelligheid" (eventueel met de hele familie of vrienden) voor de respectievelijke prijs van 8, 9 of 5 euro.
Hechtel-Eksel - Feest van Samana voor de chronisch zieken
De nationale ziekendag van Samana Hechtel werd dit jaar met 126 deelnemers gevierd in De Geer. Het feest werd muzikaal opgeluisterd door de Rocky Band van St.-Oda, die na het hoofdgerecht enthousiast liedjes bracht die door de hele zaal even enthousiast werden meegezongen. En de tombola maakte vele deelnemers blij.

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Politie controleerde zwaar vervoer
In het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (26) gewond bij aanrijding

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten een auto en een 26-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren op de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Maria Snoeks overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Maria Snoeks overleden
Zondag is in Eksel Maria Snoeks overleden, de weduwe van Henri Martens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
21/09
Jos Custers

Vrijdag 20 september onze jaarlijkse reis met klasje '49,dit jaar speciaal 70 jaar AUB

jos Custers
15/09

Proficiat gouden en zilveren Maithe op het Belgisch Kampioenschap

jos maes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Maria Snoeks overleden
  2. Vele jonge handen maken het werk licht
  3. Feest van Samana voor de chronisch zieken