Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - 50 jaar geleden (2): de maanlanding
Op 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Anna Abrahams overleden

Maandag 15 juli 2019
Hechtel-Eksel - Anna Abrahams overleden
Gisteren is Anna Abrahams overleden, de weduwe van Gaston Paredis. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Weg met gereedschap

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Lindelsebaan in Lindel-Hoeven (Pelt) is gereedschap gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Hechtel-Eksel - Bedevaarders goed aangekomen
De bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Hechtel-Eksel - 50 jaar geleden: de zomer van '69
Een van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Weg met twee auto's

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Halstraat in Houthalen-Helchteren zijn vandaag twee auto's gestolen. In een huis aan de Ahornstraat is gisterenavond geld gestolen.
Hechtel-Eksel - Limburgse bedevaart naar Lourdes
Vandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Kort nieuws van bij de buren
Aan een loods in Houthalen-Helchteren zijn elektrische materialen gestolen. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Hechtel-Eksel - Drie spelers verlaten KFC Hechtel
Drie spelers van KFC Hechtel trekken naar een andere club: Maik Tysiak naar Lutlommel, Seppe Scayen naar Stal-Koersel en Glenn De Jonge naar ESK Leopoldsburg.

50 jaar AVT

Zaterdag 13 juli 2019
Hechtel-Eksel - 50 jaar AVT
In de vooravond was er veel volk present op de viering van de 50ste verjaardag van Atletiekvereniging Toekomst in de Golazo-Arena in Heusden-Zolder. Onder hen veel atleten, ex-toppers, bestuursleden maar ook afgevaardigden van de gemeenten Heusden-Zolder, Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Peer.
Voorzitter Gerry Folens van de Vlaamse Atletiek Liga had in zijn toespraak veel lof voor de werking van AVT. Hij gaf een opsomming van de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Definitieve reeksindeling derde prov. B
De Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt: Anadol, Breugel, Gestel, Ham United, Hechtel, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Sp. Lille, Linkhout, V. Lommel, Lummen, Meldert, Peer SV, Wijchmaal, Zelem.
12/07
Treesje Timmermans proficiat met je 60 jaar
jeanette timmermans
04/06
van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe voordeur. Geniet van je dag!!!! vanwege de collega's van de benedenverdieping
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Al meer dan 70.000 'fietsers door de bomen'
  2. Drie spelers verlaten KFC Hechtel
  3. Anna Abrahams overleden