Het overige nieuws

Hechtel en Eksel winnen

Zondag 8 december 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel en Eksel winnen
In 3de Provinciale is Hechtel met 0-3 gaan winnen bij Sparta Lille. Voor de Duinenjongens scoorden Diepvents, Vanpol en Agten. Eksel won met 1-4 in Lindel-Hoeven.

HE-voc wint bij Wara Genk

Zaterdag 7 december 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc wint bij Wara Genk
In de 2de Divisie van het volleybal is HE-voc met 2-3 gaan winnen bij Wara Genk. Setstanden: 17/25, 25/21, 17/25, 25/16 en 12/15. HE-voc heeft na 9 wedstrijden 16 punten.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Ruymaekers overleden

Vrijdag 6 december 2019
Hechtel-Eksel - Juul Ruymaekers overleden
Woensdag is de in Eksel woonachtige Juul Ruymaekers overleden, de weduwnaar van Mariette Geuns. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.

Inbraak in garage

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Maartenhoek in Helchteren is gisteren ingebroken in een garage. Er is werkmateriaal gestolen.

Henri Gielen overleden

Vrijdag 6 december 2019
Hechtel-Eksel - Henri Gielen overleden
Gisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Hechtel afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van Lieske Van Erum. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Lieske Jannis overleden

Vrijdag 6 december 2019
Hechtel-Eksel - Lieske Jannis overleden
Gisteren is de in Peer woonachtige en uit Eksel afkomstig Lieske  Jannis overleden, de weduwe van Gerard Deckers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruime van aula 't Sant in Hechtel.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulp
In CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Hechtel-Eksel - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3

Openstaande boetes geïnd

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde Politie CARMA op drie locaties in Houthalen-Helchteren een verkeersactie in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst. In totaal werden 802 voertuigen gescand en 650 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Twee bestuurders die positief bliezen, leverden hun rijbewijs in voor de duur zes uren. Van één bestuurder onder invloed van drugs werd het rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken. De belastingdienst inde 13.000 euro aan (…) Het hele nieuwsbericht

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Hechtel-Eksel - Huiszoekingen in horeca
Sinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
2
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Maria Truyers overleden
  2. HE-voc wint bij Wara Genk
  3. Hechtel en Eksel winnen