Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Vétee

Woensdag 28 september 2022
Tom Van Tongeren uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Vétee opgericht met zetel aan de Imkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren het uitoefenen van management-, consulting-, beheers- en beleggingsactiviteiten.
1
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.
1

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Warmer op het einde van de week
Met een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht
1

Eenrichtingsverkeer op baan Bree-Peer

Maandag 26 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 3 oktober geldt er éénrichtingsverkeer op de Grote Baan in Ellikom. Het verkeer kan dan enkel vanuit Bree richting Peer rijden. Verkeer van Peer naar Bree moet omrijden via Meeuwen. Die situatie gaat duren tot in het voorjaar.
1

Leonardine Peeters overleden

Maandag 26 september 2022
Hechtel-Eksel - Leonardine Peeters overleden
Zaterdag is Leonardine Peeters overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jan Maesen. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na het afscheid in aula 't Sant. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in voornoemde aula.
1

Eksel B verslaat RC Peer B

Zondag 25 september 2022
Hechtel-Eksel - Eksel B verslaat RC Peer B
Eksel B heeft RC Peer B verslagen met 1-0.
1

Heren HE-VOC winnen van Stalvoc

Zondag 25 september 2022
Hechtel-Eksel - Heren HE-VOC winnen van Stalvoc
In het volleybal hebben de heren van HE-VOC met 3-0 gewonnen van Stalvoc. Setstanden: 25/17, 25/16 en 25/7. Ook de Dames A wonnen in Ellikom met 0-3. Hier waren de setstanden 22/25, 24/26 en 21/25. Beide ploegen zijn nog ongeslagen.
1

Bosland-cheques voor goede doelen

Zaterdag 24 september 2022
Tijdens de plechtigheid waarop de winnaars van de Bosland-fotowedstrijd werden bekendgemaakt, reikte Bosland ook vier cheques van 500 euro uit aan enkele goede doelen. Paul Smeets maakte de foto's van die uitreiking (hieronder).
Bosland-cheques voor goede doelenBosland-cheques voor goede doelen
Bosland-cheques voor goede doelenBosland-cheques voor goede doelen
1

Gelijkspel in derby

Zaterdag 24 september 2022
Hechtel-Eksel - Gelijkspel in derby
Eksel en Hechtel hebben vanavond de punten gedeeld: 3-3. UPDATE Groen-rood kan zijn ongeslagen reeksen (zowel in de competitie als in de derby) nog wat uitbreiden. Het maakte een 1-3 achterstand goed tegen een -uiteraard- gretig Hechtel, dat zijn eerste punt van het seizoen pakt. Indrukwekkende tifo's voor de aftrap en zoals verwacht een massale opkomst (met dank aan het uitblijven van de voorspelde regen) leken een averechts effect te hebben op de Ekselse troepen, die vanavond (…) Het hele nieuwsbericht
1

Winnaars fotowedstrijd Bosland bekend

Zaterdag 24 september 2022
Hechtel-Eksel - Winnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Vanmiddag werden de winnaars van de fotowedstrijd van Bosland bekendgemaakt. De jury gaf goud aan David Peters, zilver aan Angelica Van Genechten en brons aan Jens Veraa. Jens won de publieksprijs, vóór Hilda Lodewijks en David Peters. Gefeliciteerd! (Foto Paul Smeets) UPDATE Hieronder in volgorde de winnende foto's.
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
Winnaars fotowedstrijd Bosland bekendWinnaars fotowedstrijd Bosland bekend
1

Victorine Vandael overleden

Zaterdag 24 september 2022
Hechtel-Eksel - Victorine Vandael overleden
Gisteren is Victorine Vandael overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Pierre Oyen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van voornoemde aula.
1

Damesvoetbal: Beringen - Eksel 0-4

Zaterdag 24 september 2022
In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen gisterenavond met 0-4 verloren van Eksel.
1

Werken aan fietspaden onder fietsbrug

Zaterdag 24 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Werken aan fietspaden onder fietsbrug
Maandag start de aannemer met de werken aan de fietspaden aan de westkant van de Grote Baan (rijrichting Houthalen-Centrum) onder de toekomstige fietsbrug in Helchteren. De fietspaden worden hier verbreed en vrijliggend aangelegd. Er komt ook een nieuwe bushalte vlak bij de toekomstige brug. Als die klaar is, wordt de oude bushalte afgebroken.
Fietsers die vanuit Hechtel-Eksel komen, zullen een omleiding moeten volgen via de Kievitwijk. Voor auto- en vrachtverkeer blijft de hinder beperkt. Verkeer blijft tijdens de werken namelijk mogelijk in beide rijrichtingen, op versmalde rijstroken en tegen een verlaagde snelheid van 50 km/u. Er wordt ook enkele nachten gewerkt. Deze werken duren tot midden oktober.
1

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Hechtel-Eksel - Wisselvallig en kouder
Een storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Gelijkspel in derby
  2. Victorine Vandael overleden
  3. Fietsster (17) aangereden door lijnbus
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen