Het overige nieuws

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Hechtel-Eksel - Als we maar gezond zijn
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Interclub judo: zilver voor judoteam Okami
Afgelopen weekend vond de laatste dag van het Vlaams Interclubkampioenschap judo plaats. Judoteam Ōkami startte als een wervelwind en klopte judoclubs Zonhoven, Geetbets en Tienen op indrukwekkende wijze. De laatste kamp, tegen judoclub Lummen, zou beslissen over de titel. Na stuk voor stuk spannende kampen moest Ōkami uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Lummen: 4-2.
Desondanks kan het team terugkijken op een geslaagde interclubcampagne en mag het terecht trots zijn op de behaalde ziveren medaille!

KFC Eksel B - H. Wijshagen 7-2

Zondag 28 november 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel B - H. Wijshagen 7-2
KFC Eksel B heeft vanmiddag thuis met 7-2 gewonnen van Heidebloem Wijshagen.
Hechtel-Eksel - Daar is de omikron-variant van het coronavirus
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten
Er zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.

Winst voor heren He-Voc

Zaterdag 27 november 2021
Hechtel-Eksel - Winst voor heren He-Voc
In de 3de provinciale van het volleybal blijven de heren van He-Voc aan de leiding. Ze gingen winnen in Geetbets met 0-3. Setstanden waren 13/25, 18/25 en 13/25.

KFC Hechtel klopt K. ESK Leopoldsburg

Zaterdag 27 november 2021
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel klopt K. ESK Leopoldsburg
KFC Hechtel blijft ook na 12 speeldagen leider in 2de Provinciale. Het ging vanavond winnen bij K. ESK Leopoldsburg met 1-2. Bij de rust leidde de thuisploeg met 1-0. Maar na rust wisten de Duinenjongens de overwinning nog binnen te halen via Gijs Hendriks en Leander Vranken. Hechtel heeft na 12 speeldagen 30 punten. Woensdag spelen ze de inhaalwedstrijd tegen Halen.

Helson klopt Eksel

Zaterdag 27 november 2021
Hechtel-Eksel - Helson klopt Eksel
In 1ste Provinciale heeft Eksel zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In het Sparrenstadion kwam ploeg in vorm Helson met 0-1 winnen. Het enige doelpunt viel in de 2de helft via Jelle Schrijvenaars. Eksel heeft na 12 speeldagen 23 punten.

Een teller langs de fietssnelweg

Zaterdag 27 november 2021
Hechtel-Eksel - Een teller langs de fietssnelweg
Momenteel wordt de "fietssnelweg" tussen Pelt en Hasselt gerealiseerd. Onderweg zal de fietser deze informatiepanelen tegenkomen. Deze foto werd gemaakt in Pelt. 

Nieuwe vennootschap: Miltech Belgium

Zaterdag 27 november 2021
Robert Mollemans uit Hechtel-Eksel en Henricus Mollemans uit Lommel hebben de besloten vennootschap Miltech Belgium opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer reparatie en onderhoud van verwarmingsinstallaties, loodgieterswerk en isolatiewerkzaamheden.

Damesvoetbal: winst voor Ekselle

Zaterdag 27 november 2021
In 2de Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van Ekselle weer zwaar uitgehaald. Op het veld van Kadijk werd gewonnen met 0-16. Topschutter Anouschka Boons scoorde 9 keer. De andere doelpunten werden gescoord door Isabelle DeVolder (4) , Els Bollen, Sofie Burm en doelvrouw Charlotte Vanchaze. In de stand staat Eksel 3de met 37 punten.

Geen handbalwedstrijd

Zaterdag 27 november 2021
Hechtel-Eksel - Geen handbalwedstrijd
De handbalwedstrijd tussen de Hades-heren (Hamont) en Arena (Hechtel) voor de beker van Limburg, voorzien voor vanavond om 20u, gaat niet door.

24 coronapatiënten in ziekenhuis

Vrijdag 26 november 2021
Hechtel-Eksel - 24 coronapatiënten in ziekenhuis
Momenteel zijn er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 4 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er twee patiënten met COVID-19.

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Kraamspelonk voor sterren
Deze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Romantische stad of de natuur
  2. Rijden op rode mazout kost 500 euro
  3. Winst voor heren He-Voc
15/11

een dikke proficiat voor Thieu en Anneke,voor woensdag met hun 70 huwelijksverjaardag.

francis labat
23/10

Lisette, proficiat met jou tiende verjaardag voor de zevende keer!!! Doe er nog minstens 30 jaar bij, hé.

annita willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel