Het overige nieuws

Henri Fransen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Henri Fransen  overleden
In WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is maandag Henri Fransen overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Julia Moons. Hij was 99 jaar en afkomstig van Hechtel. Begroeting: donderdag 5 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u. Uitvaart: vrijdag 6 augustus 2021 in de parochiekerk van Strooiendorp-Leopoldsburg

Hechtel-Eksel - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolven
Landschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht
2

Wilhelmina de Groot overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Zondag is Wilhelmina de Groot overleden, de echtgenote van Reurt van Stapele. Zij was 88 jaar en afkomstig van Utrecht. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Hechtel-Eksel - 'Ik blijf nog effe kij... ?'
                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sparta Lille - Eksel B 3-1

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Sparta Lille - Eksel B 3-1
Sparta Lille heeft thuis gewonnen van Eksel B. Uitslag:  3-1.
Hechtel-Eksel - FC Hechtel klopt Sporting Wijchmaal
Hechtel FC heeft thuis gewonnen van Sporting Wijchmaal. Uitslag: 5-2.

KFC Eksel bekert verder

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel bekert verder
KFC Eksel bekert verder na de overwinning tegen Lummen VV. (Uitslag: 3-0). In de volgende ronde komt Eksel uit tegen Zepperen-Brustem.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Zorgeloos op vakantie
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Uitdoofbeleid voor kermispony's
Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
1

Toine Olijslagers overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Hechtel-Eksel - Toine Olijslagers overleden
Gisteren is de in Wijchmaal woonachtige Toine Olijslagers overleden, de weduwnaar van Paula Claes. Hij was 84 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
2
Hechtel-Eksel - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Hechtel-Eksel - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgas
Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Vakantiebestemmingen kleuren roder
Vandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.