Het overige nieuws

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Hechtel-Eksel - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Hechtel-Eksel - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Paasfeest bij Samana

Zaterdag 20 april 2019
Hechtel-Eksel - Paasfeest bij Samana
Woensdag vierden zowat 170 leden van Samana het paasfeest in de grote zaal van OC De Schans. Na de eucharistieviering en een optreden van een groep van Monsheide werd er genoten van een koude schotel. En daarna was het tijd om Rosa Reymen in de bloemetjes te zetten: maar liefst 30 jaar zette ze zich als vrijwilligster in voor de vereniging. Aan het eind van het feest was er nog een tombola en vervolgens ging iedereen met een goed gevoel terug naar huis. (E.R. - Samana Hechtel)

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Haspengouw...
Het weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomers lenteweer
De weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spits
Er is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Hechtel-Eksel - Een zonnig paasweekend
Vandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Nieuwe bvba: NZ Architecten

Donderdag 18 april 2019
Willem Van Hoof uit Hechtel-Eksel, Paul Martens uit Bocholt en Rik Willekens uit Mol hebben de bvba NZ Architecten opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Hechtel-Eksel. Het geplaatste maatschappelijke kapitaal bedraagt 18.600 euro.
25/03
Gelukkige verjaardag Christa. Maak er een fijne dag van. Kusjes xxx van je zusje
Marina Schildermans
14/03
Mieke ThielemansWe wensen je een fijne verjaardag. Albert en Carine
carine peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Geld en laptop geroofd uit kapsalon
  2. Paasfeest bij Samana