Het overige nieuws

Madeleine Vanduffel overleden

Dinsdag 20 april 2021
Hechtel-Eksel - Madeleine Vanduffel overleden
Zaterdag is Madeleine Vanduffel overleden, de weduwe van Laurens Renckens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk in Eksel.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Hechtel-Eksel - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Adrienne Beele overleden

Maandag 19 april 2021
In Eksel is gisteren Adrienne Beele overleden, de weduwe van André Kerrinckx. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Hechtel-Eksel - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Het zou niet mogen

Zondag 18 april 2021
Hechtel-Eksel - Het zou niet mogen
Betty Cuypers zag deze paringsdaad deze voormiddag gewoon op haar keukenvenster gebeuren. Op een zondag! Het zou niet mogen. "En alles was goed te zien!" mailt ze. Maar we zijn haar toch dankbaar dat ze "de daad" fotografeerde!
Hechtel-Eksel - Aantal besmettingen stijgt weer
Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hechtel-Eksel - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.
Hechtel-Eksel - Morgen gaan de scholen weer open
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: SVL

Zaterdag 17 april 2021
Stefan Van Landeghem uit Hechtel heeft de besloten vennootschap SVL opgericht met zetel aan de Kamperbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene reiniging van gebouwen, gevelreiniging en verkoop van schoonmaakmateriaal.

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Hechtel-Eksel - Staking bij De Lijn op maandag
Door een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht
3

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zon met stapelwolken
Een hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Regering versoepelt coronamaatregelen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).
Hechtel-Eksel - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelen
Vermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Openbaar onderzoek naar fietsbrug

Woensdag 14 april 2021
Hechtel-Eksel - Openbaar onderzoek  naar fietsbrug
Van vrijdag 16 april tot en met zaterdag 15 mei loopt een openbaar onderzoek over de plannen voor de fietsbrug in Houthalen-Helchteren. Bezwaren indienen kan in die periode via www.houthalen-helchteren.be/bekendmakingen. De brug komt er als snelle ingreep binnen het complex project van de Noord-Zuidverbinding (N74) en zal in Helchteren-Noord de fietssnelweg F74 volgen. Vandaag moeten fietsers en voetgangers daar de Grote Baan oversteken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De werken aan de fietsbrug starten na de zomer. 
1

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Hechtel-Eksel - Nog altijd nachtvorst
Ondertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Melanie Tielens overleden

Dinsdag 13 april 2021
Hechtel-Eksel - Melanie Tielens overleden
Zaterdag overleed Melanie Tielens, de weduwe van Julien Bleyen. Zij was 91 jaar en woonde in Pelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de begraving bij haar echtgenoot op de begraafplaats in Hechtel-Eksel.
10
  1. En de boer...
  2. Liefje (14) van zoon aangerand
  3. Nieuwe vennootschap: SVL
19/04

Op 24 april is Luc jarig. Proficiat van Helma en Marc.

Helma en Marc Goossens
01/04

Voor Guido Goossens Op 09/04 Is Guido jarig hij word 70 jaar Omdat we dit dan die dag niet kunnen vieren is dit wel spijtig. Maar als alles terug normaal is gaan we er zeker een lap op geven

valentinus goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel