Het overige nieuws

Elske Tielemans overleden

Woensdag 22 mei 2019
Gisteren is de in Eksel woonachtige Elske Tielemans overleden, de echtgenote van Ferdy Even. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt maandag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Hechtel-Eksel - De wonderen der natuur
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Delbroek overleden

Woensdag 22 mei 2019
In WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag de uit Gruitrode afkomstige Louis Delbroek overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Jeanne Cornelissen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat in Peer.

Josephine Biesemans overleden

Woensdag 22 mei 2019
Hechtel-Eksel - Josephine Biesemans overleden
Gisteren is in Hechtel Josephine Biesemans overleden, de echtgenote van Willy Duchateau. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaarts in aula 't Sant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Hechtel-Eksel - Strijden tegen de Aziatische hoornaar
Het project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Beter weer op komst
De volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie...
(Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Opletten bij die trajectcontroles
Politiezone Kempenland waarschuwt bestuurders voor de trajectcontroles, die nu op de belangrijkste verkeersassen van het grondgebied van de politiezone actief zijn. Het systeem werd geactiveerd op 1 maart, maar de gefaseerde inloopperiode is achter de rug. Bestuurders houden daar best rekening mee door hun snelheid aan te passen.
Trajectcontroles zijn snelheidscontroles met vaste camera’s waarbij de snelheid over een heel traject wordt gemeten in plaats van op één (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Twee Limburgse priesterkandidaten
Momenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Genk...
                                                                    (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Vrouw (35) gewond bij botsing
Een 35-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel is gisterennamiddag rond 15.35 uur gewond geraakt bij een botsing tussen drie auto's. Het ongeval gebeurde op de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille.
Hechtel-Eksel - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...
Vincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Meer zon na het weekend
Tijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier

Tiener (16) gewond bij val

Donderdag 16 mei 2019
Hechtel-Eksel - Tiener (16) gewond bij val
Op de Eindhovensebaan is gisterennamiddag een 16-jarige fietser ten val gekomen. Hij raakte daarbij gewond.

Brand op militair domein

Donderdag 16 mei 2019
Vier brandweerkorpsen zijn deze namiddag uitgerukt voor een heidebrand op het militair domein aan de Kamperbaan op het grondgebied van Hechtel. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

'Wolven in Limburg' - een expo

Donderdag 16 mei 2019
Hoe herken je een wolf, waarom zijn wolven belangrijk en hoe worden ze beschermd? Of wat doe je als je een wolf ontmoet? En hoe kan je als veehouder je schapen beschermen? Op al die vragen krijg je een antwoord tijdens de reizende tentoonstelling “Wolven in Limburg”. Die is vanaf zaterdag 18 mei te zien in de Commanderij in Oudsbergen. Vervolgens gaat hij naar Lommel, Peer en Bree. De tentoonstelling is een initiatief van het provinciebestuur.
Speciaal voor kinderen zet deze expo in op interactie, educatie en het prikkelen van de zintuigen. Scholen en jeugdbewegingen kunnen deze expo dan ook gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Ook andere groepen kunnen dat doen, maar betalen hiervoor 35 euro voor een groep van maximum 25 personen. Een rondleiding met gids duurt ongeveer een uur.
Hechtel-Eksel - Fietser (54) gewond bij botsing
Vanmorgen, even voor 8 uur, raakten een auto en een 54-jarige fietser in een aanrijding betrokken in de Lijsterstraat in Hechtel. De fietser werd lichtgewond.

Militaire oefening tot 24 mei

Woensdag 15 mei 2019
Nog tot 24 mei houden de militairen van de Information Operations Group (IOG) in Limburg hun jaarlijkse oefening Clever Chameleon. Tijdens deze oefening werken de militairen van de IOG samen met verschillende burgerautoriteiten en hulpdiensten zoals politie en brandweer. Ze krijgen ook steun van collega’s uit Nederland, Denemarken en Duitsland. Samen zullen ze hoofdzakelijk hun specialisten in Civil-Militaire samenwerking en Operationele Communicatie trainen.
De Information Operations (…) Het hele nieuwsbericht
06/05
proficiat Antse met jouw zilveren medaille op het BK steeple
jos maes
02/05
Onze trainer Johan wordt vandaag 70 jaar! Een dikke proficiat van de zaterdaglopers van SACN!!!
zaterdaglopers SACN
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Onweer tijdens finales beachvolley
  2. Landstitel voor handbalmeisjes Arena
  3. Vrouw (35) gewond bij botsing