Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Hechtel-Eksel - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Hechtel-Eksel - Meer verkeersdoden in Limburg
In de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Hechtel-Eksel - Zwaar gestraft voor ontkleuren diesel
De rechtbank heeft een Genkenaar tot vijf jaar cel en en boete van 21,4 miljoen euro veroordeeld. De man had samen met zijn broer zo'n 7 miljoen liter rode diesel ontkleurd en doorverkocht in tankstations, onder meer in Beringen en Hechtel-Eksel. De ontkleuring gebeurde onder meer in een loods in Opglabbeek. De accijnzen en de BTW werden voor meer dan 1,5 miljoen euro benadeeld. De broer van de Genkenaar kreeg vier jaar cel. In deze zaak werden ook nog andere betichten veroordeeld tot lichtere straffen.
Hechtel-Eksel - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffen
Politie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Waelburgs overleden

Maandag 10 december 2018
Hechtel-Eksel - Jet Waelburgs overleden
Gisteren is de uit Eksel afkomstige Jet Waelburgs overleden, de weduwe van Louis Heijligen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Anna Agten overleden

Maandag 10 december 2018
Hechtel-Eksel - Anna Agten overleden
Vrijdag is de uit Helchteren afkomstige Anna Agten overleden, de weduwe van Jan Stippelmans. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Willi Lantermann overleden

Maandag 10 december 2018
In Peer is vrijdag Willi Lantermann overleden, de weduwnaar van Christel Blum. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Sint-Bernardusstraat in Hechtel-Eksel.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nachtvorst op komst
Een uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht
1

Damesvoetval: Eksel speelt gelijk

Zondag 9 december 2018
In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Eksel thuis gelijk gespeeld tegen Neeroeteren. Uitslag: 0-0.

Imana Truyers 36ste op EK

Zondag 9 december 2018
Belgisch veldloopkampioene Imana Truyers is vandaag in het Nederlandse Tilburg 36ste geworden op het EK veldlopen.
Hechtel-Eksel - Enkele ministers zijn vervangen...
                                                                            Cartoon: Fobie
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Alle jubilarissen op één foto
  2. De gaai is niet Vlaams meer
  3. Jet Waelburgs overleden