Het overige nieuws

#samentegencorona
Hechtel-Eksel - Mondmaskers verplicht vanaf zaterdag
Vanaf zaterdag moet je verplicht een mondmasker dragen in winkels en winkelcentra, bioscopen, theaters, musea, concert- en conferentiezalen, gebedshuizen, kortom: in alle plaatsen waar veel mensen samenkomen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn van de verplichting vrijgesteld. Wie terugkeert uit Lissabon en de Spaanse plaatsen A Mariña en Lleida moet verplicht in quarantaine. Dat heeft het Overlegcomité beslist.
1

Kleurencodes het nieuwe normaal

Donderdag 9 juli 2020
Hechtel-Eksel - Kleurencodes het nieuwe normaal
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Waar kan je veilig op reis?

Donderdag 9 juli 2020
Hechtel-Eksel - Waar kan je veilig op reis?
Wie nog reisplannen heeft, checkt best de website van Buitenlandse Zaken. Daar vind je een overzicht van de risicozones. Meer info via deze link.

Coronacrisis: nu kleurencodes

Woensdag 8 juli 2020
Hechtel-Eksel - Coronacrisis: nu kleurencodes
                                                                             (Cartoon: Fobie)

KFC Hechtel speelt eerst uit

Woensdag 8 juli 2020
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel speelt eerst uit
KFC Hechtel speelt zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Heusden-Zolder. Op speeldag 2 ontvangt de club Lindel-Hoeven.
Nu de maatregelen in het kader van de coronacrisis overal versoepeld worden, past ook Limburg.net de toegangsregeling tot de recyclageparken aan. Vanaf dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot de recyclageparken. Het aantal voertuigen dat tegelijk wordt toegelaten op een recyclagepark blijft wel beperkt om de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren.
Wie files aan de recyclageparken wil vermijden kan (…) Het hele nieuwsbericht

Josephine Halin overleden

Woensdag 8 juli 2020
Hechtel-Eksel - Josephine Halin overleden
Gisteren is Josephine Halin overleden, de weduwe van Theophiel Michiels. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Hechtel. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Eksel debuteert tegen Herk FC A
KFC Eksel A ontvangt op de eerste dag van de competitie Herk FC A. Op de tweede speeldag trekt Eksel naar Torpedo Hasselt. Eksel B speelt eerst thuis tegen Wijshagen en moet dan naar Breugel.

Veel regenbuien

Woensdag 8 juli 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Veel regenbuien
Een golvende storing schuift over onze streken en zal de volgende 48 uur het weerbeeld bepalen. Door de grote afwezigheid van de zon blijven de maxima ondermaats. In het weekend stijgt de luchtdruk en volgt er een merkbare weersverbetering met vooral meer zon, al zijn de temperaturen nog eerder aan de koele kant. Na het weekend wordt het warmer. 
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber weer. Perioden met regen wisselen af met drogere perioden en de zon is de grote afwezige. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Zilver voor William Peters op EK Quadratlon
Het was ons even ontgaan maar Achelaar William Peters (27) van de Neerpeltse Watersport Club NWC is in het Hongaarse Kaposvar vice-Europees kampioen geworden in de quadrathlon. Deze combinatie van lopen, kajakken, fietsen en zwemmen is een erg veeleisende sport. “Tijdens de lockdown heb ik mijn conditie vooral onderhouden door te fietsen en aan een koord te zwemmen in mijn zwemvijver”, aldus Peters.
Door de coronacrisis en de lockdown is er opnieuw een grote vraag naar woningen met een tuintje in Limburg. Zowel huurders als kopers zijn er naar op zoek. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij Limburgse immokantoren. (Radio 2)

Georges Deckers overleden

Dinsdag 7 juli 2020
Hechtel-Eksel - Georges Deckers overleden
Zondag is Georges Deckers overleden, de echtgenoot van Lisa Gielen. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
1

Jaak Neyens overleden

Dinsdag 7 juli 2020
Hechtel-Eksel - Jaak Neyens overleden
In WZC Den Boogerd in Eksel is Jaak Neyens overleden. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Wilco Agten en Tabetha Sisler, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap The American opgericht met zetel aan de Grensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een supermarkt.
1
08/07

Francis, Gunny en Ward, wij wensen jullie veel succes met jullie verhuis.

Carine Peeters
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Hechtel-Eksel
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Nieuw vakantiepark open in 2021
  2. Georges Deckers overleden
  3. Nieuwe vennootschap: The American