Het overige nieuws

Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Tsjechische Racice hebben Lize Broekx en Hermien Peters nipt een podiumplaats gemist. In de K2 500 m werden zij vierde in 1’41” achter Polen (1’39”), Duitsland (1’39”)en Nieuw-Zeeland (1’40”). Later op de dag sloot Artuur Peters deze Wereldbeker af met de deelname aan de massastart K1 over 5 km. Hierin werd hij 9de in een tijd van 22’16”. Volgende week trekken deze leden van NWC naar de tweede Wereldbeker van dit seizoen die doorgaat in het Poolse Poznan.
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Hechtel-Eksel - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Hechtel-Eksel - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Hechtel-Eksel - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Hechtel-Eksel - Artuur Peters 5de op Wereldbeker kajak
Op de tweede dag van de Wereldbeker kajak in het Tsjechische Racice is Artuur Peters 5de geworden in de A-finale K1 over 1000 m. De wedstrijd werd gewonnen door de Portugese topfavoriet Fernando Pimenta.
Verder werd vandaag de B-finale K4 500m bij de dames gevaren. De Peltse boot met Amber Van Broekhoven, Lize Broekx en Hermien Peters, aangevuld met de Mechelse Camille Dewaele, eindigde hier 5de (14de overall). Later op de dag plaatsten Lize Broekx en Hermien Peters zich, met een derde plaats in de halve finale, voor de A-finale K2 500m die morgen/zondag gevaren wordt.
1
Dennis Clerix (Hechtel) is uitgeroepen tot speler van het jaar in tweede provinciale A.
1

Anouschka Boons topschutter

Zaterdag 21 mei 2022
Anouschka Boons (Eksel) is topschutter in tweede provinciale van het damesvoetbal. Zij scoorde 96 keer. Boons is ook speelster van het jaar in haar afdeling.
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hechtel-Eksel - NWC op wereldbeker kajak in Racice
Vandaag ging het internationaal kajakseizoen van start in het Tsjechische Racice. De Neerpeltse Watersportclub is er vertegenwoordigd met 4 clubleden. Vandaag stond eerst de K4 500 meter bij de dames op het programma. Met Lize Broekx, Hermien Peters, Amber Van Broekhoven en de Mechelse Camile Dewaele in deze vierzitter werd getracht de A-finale te behalen. Maar in de halve finale werd het viertal 6de en moet men dus morgen de B-finale afwerken. 
Later op de dag kwam Artuur Peters in actie in de K1 1000 m. Via zijn overwinning in de reeks kon hij zich gemakkelijk plaatsen voor de halve finale. In de halve finale werd hij derde in 3’34” achter de Portugees Fernando Pimenta (3’33) en de Argentijn Agustin Vernice (3’34”) en kon hij zich zo plaatsen voor de A-finale die morgenmiddag om 12:55 uur gevaren wordt.
Verder dit weekeinde komt Artuur Peters ook nog in actie in de K2 500 m (met Bram Sikkens uit Mechelen) en de K1 5000 m. Lize Broekx en Hermien Peters nemen, buiten de B-finale K4 500 m, nog samen deel aan de K2 500 m en de K1 5000 m.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Hechtel-Eksel - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Hechtel-Eksel - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
Hechtel-Eksel - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Hechtel-Eksel - Onweer: code geel
Naar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn
1
  1. Anouschka Boons topschutter
  2. Auto-inbraak in het Pijnven
  3. Dennis Clerix speler van het jaar
25/04

hartelijk dank voor de prachtige inzet van het bestuur van de bosdravers voor het mooi wandel- weekend in Duitsland dankbaarheid geeft warmte aan de woorden en ogen aan het hart chris en danny de smet

chris danny de smet
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel