Het overige nieuws

Marc Wuytens overleden

Woensdag 23 september 2020
Hechtel-Eksel - Marc Wuytens overleden
Maandag is de in Hechtel woonachtige Marc Wuytens overleden, de echtgenoot van Marijke Aerts. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat u 't weet
Hechtel-Eksel - Carpoolparkings worden weer gereinigd
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

Kathleen Woinin wint fotowedstrijd

Dinsdag 22 september 2020
Hechtel-Eksel - Kathleen Woinin wint fotowedstrijd
Kathleen Woinin uit Lommel heeft de fotowedstrijd "Bosland in beeld" gewonnen. Met haar foto "Run Wild" (boven) pakte ze de gouden medaille. Jente Kasprowski uit Hechtel-Eksel werd met "Vogels spotten" tweede en Leon Van Ham uit Lommel met "Chillen in Blekerheide" derde. Die twee foto's staan onder dit bericht.
"'Run Wild' vat Bosland haast in één beeld samen: topnatuur, speelsheid en vooral een avontuur voor kinderen," zegt juryvoorzitter Luc Dalemans. "De (…) Het hele nieuwsbericht
Kathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijdKathleen Woinin wint fotowedstrijd

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - De herfst is daar
Hoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

Monsterscore voor U17 KFC Hechtel

Dinsdag 22 september 2020
Hechtel-Eksel - Monsterscore voor U17 KFC Hechtel
De U17 van KFC Hechtel hebben thuis een monsterscore behaald tegen Waterloos-Voorshoven. Uitslag: 13-0.

U21 KFC Eksel winnen in Wijchmaal

Dinsdag 22 september 2020
Hechtel-Eksel - U21 KFC Eksel winnen in Wijchmaal
De U21 van KFC Eksel hebben een uitoverwinning behaald op het veld van Sporting Wijchmaal. Uitslag:2-4.

Maria Vijfeyken overleden

Maandag 21 september 2020
Hechtel-Eksel - Maria Vijfeyken overleden
Vandaag is de in Hechtel woonachtige Maria Vijfeyken overleden, de weduwe van Louis Driesen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Mathieu Kuppers overleden

Maandag 21 september 2020
Hechtel-Eksel - Mathieu Kuppers overleden
Zaterdag is Mathieu Kuppers overleden, de echtgenoot van Marleen Vandekerkhof. Hij was 62 jaar en wordt begraven op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel na het afscheid in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Hechtel-Eksel - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?
Voor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

245 snelheidspv's tijdens controles

Maandag 21 september 2020
Hechtel-Eksel - 245 snelheidspv's tijdens controles
Afgelopen weekend heeft de politiezone Kempenland verkeersacties georganiseerd in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst Vlabel. Er werden gelijktijdig snelheidscontroles met interceptie van motards georganiseerd op verschillende locaties in Peer, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel. 
Dat leverde 245 vastgestelde snelheidsovertredingen op; drie bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Acht bestuurders waren onder invloed van drugs. Ook hun rijbewijs werd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer gelijkspel voor Hechtel

Zondag 20 september 2020
Hechtel-Eksel - Weer gelijkspel voor Hechtel
In 2de Provinciale heeft Hechtel net als vorige week gelijk gespeeld. Tegen Anadol werd het 2-2. De duinenjongens liepen nochtans 0-2 uit. Niels Vanpol en Joren Agten maakten de doelpunten voor Hechtel.

Verlies voor Eksel B

Zondag 20 september 2020
Hechtel-Eksel - Verlies voor Eksel B
In 4de Provinciale is Eksel B de competitie begonnen met 0 op 6. Molenbeersel kwam vanmiddag in het Sparrenstadion winnen met 1-4. Michiel Franssen scoorde de eerredder voor de thuisploeg.

KFC Eksel klopt Zepperen-Brustem

Zaterdag 19 september 2020
KFC Eksel heeft vanavond thuis gewonnen van Zepperen-Brustem. Uitslag: 2-0. De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Thomas Beyen kwam tot tweemaal dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot zoefde evenveel keer nipt naast. Dan kwamen er veel kansen voor de bezoekers. Maar ex-prof Yoni Buyens en Ibricic misten. Rusten gingen we met een 0-0 score.
Ook na de pauze toonde de thuisploeg dat het vol voor de overwinning ging. Een schot van Sandy De Pachter ging maar nipt over. En ook (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Mathieu Kuppers overleden
  2. KFC Eksel klopt Zepperen-Brustem
  3. Dames KFC Eksel winnen van Diepenbeek
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen