Het overige nieuws

André Agten overleden

Vrijdag 23 augustus 2019
Hechtel-Eksel - André Agten overleden
Gisteren overleed in Koersel André Agten, de echtgenoot van Fernanda Frederix. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er daar een korte avonddienst waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruilmte van de aula.
Op het Wereldkampioenschap kajak in het Hongaarse Szeged kwam vandaag enkel Artuur Peters aan de start. In de ochtenduren moest hij de baan op om de reeksen van de K2 1000 meter af te werken samen met zijn Mechelse K2-partner Bram Sikkens. Artuur en Bram lagen de hele wedstrijd goed op koers en eindigden 3-de in een tijd van 3’12”24 achter de boot uit Servië (3’11”00) en Nieuw-Zeeland (3’11”81). Van de 38 deelnemende landenteams hadden zij de 12-de tijd en (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht
1

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hittegolf op komst
De afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Judoclub nu ook in de interclub

Donderdag 22 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Judoclub nu ook in de interclub
Na een welverdiende zomervakantie zijn de judoka's van JC Sporting Neerpelt-Eksel terug begonnen aan het nieuwe seizoen. Dit jaar zullen ze niet alleen aan de kampioenschappen deelnemen, maar ook starten met een dames- en herenteam in de Interclub. De jeugd krijgt nog een beetje langer vakantie en zal er pas in september terug aan beginnen. Ook geïnteresseerd in judo? Kijk dan even op de website www.jcneerpelt.be voor 3 gratis initiatielessen.

NWC-dames naar finale WK kajaksprint

Donderdag 22 augustus 2019
Vandaag gingen de NWC-ers Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van start op het Wereldkampioenschap kajaksprint in het Hongaarse Szeged. Dit wereldkampioenschap is tevens de selectiewedstrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.
Artuur Peters moest aan de bak in de K1 1000 meter. Er waren 6 reeksen waarvan de eerste 4 doorgingen naar de halve finale. Artuur werd in zijn reeks derde in 3’27”84 achter de Tsjech Josef Dostal (3’26”78) en (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel verslaat Diepenbeek

Woensdag 21 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat Diepenbeek
Hechtel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Diepenbeek gewonnen. Uitslag: 4-0.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Carma kreeg gisterenavond twee meldingen van overlast op een parking aan de astorijstraat in Houthalen-Helchteren en aan de Winterslaan in Genk. Bij controle van de voertuigen stelden de agenten vast dat op beide locaties jongeren bijeenkwamen om lachgas te inhaleren. De flessen werden in beslag genomen.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Een stropop van Groene Kring
Afgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
1

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.
01/08
Trees Snellens (ma Nieuwets) is op 2 augustus 35000 dagen op deze aardbol. Dikke proficiat van de kinderen.
Theo Nieuwets
24/07
Gefeliciteerd met je 80 ste verjaardag??????????
Jacky en Georgette Familie Snoeckx Paes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Kajakker Artuur Peters naar halve finales
  2. Hechtel verslaat Diepenbeek
  3. Waterzuiveringsstation wordt gerenoveerd