Het overige nieuws

Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Liza Geys overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Hechtel-Eksel - Liza Geys overleden
In WZC Immaculata in Overpelt is gisteren Liza Geys overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Ze was geboren in Eksel en werd 90 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Hechtel-Eksel - Boswachters: satellietverbindingen in het bos
In een natuurlijke omgeving zoals bossen of heide is een precieze locatiebepaling op het terrein vaak moeilijk. Bepaalde beheerswerken, zoals de aanplant van kloempen (dit zijn mini-verjongingsgroepjes bestaande uit minimum 20 tot 30 jonge zaailingen), het aanleggen van uitrijpistes in een bos, het bepalen van afstanden en oppervlaktes van te maaien percelen, kunnen dan een uitdaging zijn.
Het verzamelen van veldgegevens is over het algemeen een tijdrovende bezigheid, zeker als je hiervoor nog (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Hechtel-Eksel - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Hechtel-Eksel - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.

Eksel B klopt Lindelhoeven B

Zondag 29 januari 2023
Hechtel-Eksel - Eksel B klopt Lindelhoeven B
In Vierde provinciale heeft Eksel B de punten thuis gehouden tegen de buren van Lindelhoeven B: 2-1.
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Exelle klopt Stokkem
In het damesvoetbal hebben de dames van Exelle die van Stokkem verslagen met 11-0. De doelpunten kwamen van Anouschka Boons (5), Faline Ceyssens (3) en van Isabel Devolder, Els Bollen en Maxime Van Waeyenberg. Exelle staat 3de met 28 punten uit 14 wedstrijden.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel speelt gelijk tegen Herk FC

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Eksel speelt gelijk tegen Herk FC
KFC Eksel heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Herk FC.

Alleen maar winst bij HE-voc

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Alleen maar winst bij HE-voc
In het volleybal blijven de Heren A van HE-voc op titelkoers. Ze gingen winnen in Maaseik met 0-3. Setstanden : 19/25, 20/25 en 13/25.
Ook de Dames A blijven aan de leiding dankzij een 0-3 overwinning tegen Lommel: 16/25, 19/25 en 11/25.
De dames D wonnen thuis van Zonhoven, ook met 3-0. Hier waren de setstanden 25/17, 25/19 en 25/18.

Hechtel verliest van Herkol

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van Herkol
In Eerste Provinciale heeft KFC Hechtel geen vertrouwen getankt voor DE derby van volgende week tegen Eksel. Het verloor thuis met 1-4 van Herkol na een 1-2 ruststand. Arno Prenen scoorde voor de thuisploeg.

Handbal: Arena klopt Houthalen

Zaterdag 28 januari 2023
In het handbal hebben de heren van Arena Hechtel gisteravond een vooruitgeschoven wedstrijd tegen Kreasa Houthalen gewonnen met 34-21. Bij de rust leidde de jonge garde van coach Dominique Peeters met 19-11. In de stand staat Arena tweede op twee punten van leider Pelt.

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Hechtel-Eksel - Scheidsrechters vieren nieuwjaar
Vrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar
  1. Priester Theo Vanduffel overleden
  2. Eksel speelt gelijk tegen Herk FC
  3. Alleen maar winst bij HE-voc
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen