Het overige nieuws

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Hechtel-Eksel - Vrijetijdsbesteding anno 2020
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Driesen overleden

Maandag 6 april 2020
Hechtel-Eksel - Maria Driesen overleden
In Leopoldsburg is vandaag Maria Driesen overleden, de weduwe van Fons Janssens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar assen worden uitgestrooid op de gemeentelijke begraafplaats in Hechtel-Eksel.
1
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
1
Hechtel-Eksel - Recyclageparken morgen weer open
Morgen gaan de recyclageparken van Limburg.net weer open. U gaat er weer één keer per 14 dagen terecht kunnen. Bij de ingang gaat u een bord zien waarop u nog eens kunt lezen waar u op moet letten. Nog een paar vragen en antwoorden:
- Kan er een afspraak gemaakt worden? Nee, een afspraak is niet nodig. De toestroom wordt beperkt via de slagbomen.
- Geldt de regel van één keer per 14 dagen per park? Nee, U kunt 1 keer per 14 dagen in één (…) Het hele nieuwsbericht
1

Oproep tot getuigen

Maandag 6 april 2020
Hechtel-Eksel - Oproep tot getuigen
Gisternamiddag rond 14.15 uur gebeurde er een aanrijding tussen 2 fietsers in de buurt van jeugdverblijf “De Winner”, op het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 256 en 257. Een vrouw is daar in aanrijding gekomen met een man; ze maakte een zware val. De mannelijke fietser is even gestopt maar reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie vraagt aan de man (tegenpartij) om zich te melden. Tevens worden eventueler getuigen gevraagd telefonisch contact op te nemen met de lokale politie van politiezone HANO, tel. 011 440 820.
Hechtel-Eksel - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

2
Hechtel-Eksel - Extra tijd voor patiënten MS Reva
De dienst vrije tijd van het Revalidatie & MS Centrum zet heel wat activiteiten op poten voor de patiënten. Extra tijd voor een babbeltje, spelletjesnamiddagen en post voor de familie: het zijn maar enkele initiatieven in het Revalidatiecentrum. Chris Claes van de dienst vrije tijd: “Nu is het moment om iets extra te doen voor onze patiënten. We gaan elke dag de hele afdeling af en bij elke patiënt op bezoek. Waaraan heeft hij of zij nood? Een wandeling naar het (…) Het hele nieuwsbericht
1

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Hechtel-Eksel - 'Doe eens een belletje'
"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
1
Hechtel-Eksel - De échte kampioenen van Vlaanderen
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Hechtel-Eksel - Hou vast voor een houvast
Een mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...
3

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Mooi lenteweer
Morgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht
De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in het gemeentehuis...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Bert Vandebriel overleden

Zaterdag 4 april 2020
Hechtel-Eksel - Bert Vandebriel overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige en in Eksel woonachtige Bert Vandebriel overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Agten. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
13
06/04

LIEVE BOLLEN VOOR HAAR HARDE WERK IN DEZE MOEILIJKE TIJD BEDANKT LIEVE

andre seroeyen
03/04

Voor Jelte Put. Lieve Jelte. Groetjes uit Gellik en een dikke knuffel van opa Giel en oma Karin.

Karin van der Coelen
24/03

Zonnige groetjes uit Pelt, stel het wel in Hechtel.

Albert en Carine Peeters
23/03

Tante Mieke en nonkel Tonny we sturen je een dikke knuffel vanuit Pelt. tot binnenkort xxx

Carine Peeters
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Hechtel-Eksel
03/04

LEO DE BESTE WENSEN MET JE 81 STE VERJAAR DAG

Rene & wilma Geuens
19/03

gelukkige verjaardag kyana. 6 jaar. dikke kus mama papa chelsey jorre yinthe

priscilla driesen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Recyclagepark: tijdelijk eenrichtingsverkeer
  2. Maria Agten overleden