Het overige nieuws

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Pa post portretten
Om hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Hechtel-Eksel - 50 wietplantages en drugslabs ontdekt
In Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Gezonder met regel '3-30-300'
De kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).
Nog 1300 tickets zijn beschikbaar voor deelname aan de BoslandTrail 2024. Dat is vandaag bekend geworden. Vorige woensdag pas werd de nieuwe editie aangekondigd waarbij de vertreklocatie van Hechtel-Eksel naar de Lommelse Soeverein wijzigt. Zaterdag zouden de inschrijvingen starten, maar vlak na de opening crashte de inschrijvingswebsite waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag de start naar zondag te verschuiven. ‘Op zaterdagochtend hadden we erop gerekend heel wat mensen te verwelkomen (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Opnieuw wisselvallig
Storingen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Tekort aan plasma(donoren) in Limburg
Er is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. Ook in medicatie en verzorgingsproducten zit vaak (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Leerlingen organiseren activiteiten in WZC
Vandaag hebben de leerlingen van 3C van Don Bosco Hechtel tijdens het Sociaal Maatschappelijk Project een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Den Boogerd in Eksel. Ze hebben er enkele activiteiten georganiseerd om de bewoners een leuke namiddag te bezorgen.

Gerard Vanvelthoven overleden

Maandag 26 februari 2024
Hechtel-Eksel - Gerard Vanvelthoven overleden
Gerard Vanvelthoven uit Paal, echtgenoot van Jeannine Truyens, is overleden.
(° Hechtel op 9 april 1943 † Hasselt op 24 februari 2024) Begroeting: vrijdag 1 maart 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 2 maart 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen-Mijn.

Jarne Van Dyck weg bij KFC Eksel

Maandag 26 februari 2024
Hechtel-Eksel - Jarne Van Dyck weg bij KFC Eksel
Jarne Van Dyck trekt de deur achter zich dicht bij KFC Eksel. Hij zal komend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.

Gerard Deckers (102) overleden

Maandag 26 februari 2024
Hechtel-Eksel - Gerard Deckers (102)  overleden
Zaterdag is Gerard Deckers (102) overleden, de echtgenoot van Mathilda Iliaens. Hij woonde in Helchteren en was afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag(19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Het oma-effect

Maandag 26 februari 2024
300 woorden van Rudi
Hechtel-Eksel - Het oma-effect
In de stad was ik getuige van het oma-effect. Achteraf besefte ik dat het wellicht een universeel effect is, maar net zoals met veel zaken in het leven moet je ermee geconfronteerd worden om het klaar en duidelijk te zien.
We zaten in een koffiezaak waar ook verse soep op het menu stond. We zagen een dampende kom soep passeren. Het rook zoals de soepgeur die in mijn neus drong als ik vroeger over de grote kiezel met de fiets naar school reed. In heel wat huishoudens werd de soep ’s morgens vroeg al (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Oefening baart kunst, ook in het judo
Vandaag was er, voor beginnende judoka's, een oefentornooi in Hamont. De opzet van zo'n tornooi is kinderen op een aangename manier kennis te laten maken met wedstrijdjudo, zonder al direct te focussen op winnen/verliezen. Voor het judoteam Ōkami, met judoka's uit Pelt en Hechtel-Eksel, namen uiteindelijk zeven judoka's deel. Ze zijn na een namiddag vechten niet alleen een ervaring rijker, maar mochten ook een mooie medaille in ontvangst nemen... en aan de foto te zien smaakt dit naar meer!

Handbal: gelijkspel voor Arena

Zondag 25 februari 2024
Hechtel-Eksel - Handbal: gelijkspel voor Arena
In het handbal staan de Arena-heren opnieuw een stap dichter bij het behoud in de 3de Liga. Het speelde vanavond thuis 28-28 gelijk tegen het 3de geklasseerde Gent. Arena staat nu negende in de stand met 9 punten.

Hechtel-Eksel - Het voetbalweekend van Hechtel-Eksel
Zaterdag 24 februari
- FC Eksel – Bocholter VV A (Dames): 0 - 0
- FC Eksel – E. Termien: 1 - 4
- Hechtel FC – KFC Hamont 99: 2 - 1
  1. Damesvolleybal: HE-voc klopt Kessenich
  2. Jarne Van Dyck weg bij KFC Eksel
  3. Het voetbalweekend van Hechtel-Eksel
12/02
Jacky Snoeckx

PROFICIAT met je 75ste verjaardag opa Je kinderen , klein- en schoonkinderen

de kinderen Snoeckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel