• Nog geen evenementen in Tongeren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

José Schraepen overleden

Donderdag 22 augustus 2019
Dinsdag is José Schraepen overleden, de weduwe van Noël Cuyx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Drie arrestaties in drugszaak

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Drie arrestaties in drugszaak
Op de oefenterreinen van de VDAB in Bilzen zijn gisteren drie personen gearresteerd. Zij worden verdacht van drugshandel.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Tongeren - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Claire Houben overleden

Dinsdag 20 augustus 2019
Tongeren - Claire Houben overleden
Op 16 augustus overleed Claire Houben, de echtgenote van Gus Simon. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in parochiekerk Sint-Jan waarna gelegenheid tot groeten.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Tongeren - Een stropop van Groene Kring
Afgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Meisje (18) gewond bij ongeval

Maandag 19 augustus 2019
Gisterenavond gebeurde er een verkeersongeval op de Hasseltsesteenweg. Daarbij is een 18-jarig meisje uit de stad gewond geraakt.

Vrouw rijdt in op politievoertuig

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een vrouw onder invloed van drugs frontaal ingereden op een politievoertuig in de Neremstraat in Borgloon. Twee agenten en de vrouw zelf raakten lichtgewond.

Materiaal gestolen uit bestelwagen

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Maastrichterstraat in Bilzen is ingebroken in een bestelwagen. De daders gingen met werkmateriaal aan de haal. Er kwamen ook dieven over de vloer in een woning aan de Weerterveldweg.