Het overige nieuws

In 2023 organiseert Centrum Duurzaam Groen maar liefst 24 gratis online workshops voor particulieren. Allemaal in het teken van het sluiten van de biologische kringloop in huis en tuin.
De eerste workshop gaat door op maandag 13 februari 2023. De volgende thema's komen aan bod: voedselverlies, thuiscomposteren, kippen houden, grasbeheer, snoeihout voorkomen en verwerken, stadstuinieren.
Zin om bij te leren hierover? Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via deze link. Deze workshops worden georganiseerd met medewerking van Vlaco vzw en Limburg.net

Nieuwe vennootschap: MikeNetworks

Woensdag 1 februari 2023
Sabine Fontaine (58) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap MikeNetworks opgericht met zetel aan de Elderenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in computersoftware en hardware en infomaticadienstverlening, consultancy en advies..

Dieven slaan toe in tuinhuis

Woensdag 1 februari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Hubertusstraat in Hoeselt hebben dieven een tuinhuis opengebroken. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Jean Breuls overleden

Woensdag 1 februari 2023
Tongeren - Jean Breuls overleden
Maandag is Jean Breuls overleden, de echtgenoot van Marie-France Neven. Hij was 80 jaar. Het afschekd vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Veel wind en wolken
Een storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Aannemer Dirk Jacobs failliet

Dinsdag 31 januari 2023
De insolventiekamer van de Ondernemersrechtbank Antwerpen, afdeling Tongeren, heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer Dirk Jacobs uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 2 maart ingediend worden.

Duo veroordeeld

Dinsdag 31 januari 2023
Tongeren - Duo veroordeeld
Een 39-jarige vrouw die in Tongeren woonde en een messteek toebracht aan een man heeft 18 maanden celstraf en een boete van 8.000 euro gekregen, telkens met uitstel. De man kreeg een werkstraf van 120 euro en een boete van 800 euro omdat hij de vrouw bedreigd had.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Georges Lantmeeters overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Tongeren - Georges Lantmeeters overleden
Op 27 januari is Georges Lantmeeters overleden, de echtgenoot van Rachel Tomsin. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Ludo Timmermans overleden

Maandag 30 januari 2023
Gisteren is Ludo Timmermans overleden. Hij was 72 jaar.

Jager na dodelijk schot vrij

Maandag 30 januari 2023
De Kamer van inbeschuldigingstelling heeft beslist dat de jager die in december een metaaldetectorist uit Tessenderlo doodschoot in Rutten in vrijheid gesteld wordt onder voorwaarden. Het onderzoek tegen de man wordt inmiddels voortgezet. Vorige week vond de reconstructie van de feiten plaats.

Overvaller geklist na vier jaar

Maandag 30 januari 2023
Tongeren - Overvaller geklist na vier jaar
Bij een verkeerscontrole in Tongeren is een Italiaanse overvaller tegen de lamp gelopen. De dertiger werd sinds zijn veroordeling vier jaar geleden gezocht. Hij zal overgeleverd worden aan Italië waar hij zijn straf zal moeten uitzitten.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Tongeren - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.
  1. Ludo Timmermans overleden
  2. Aannemer Dirk Jacobs failliet
  3. Eenrichtingsverkeer op Bilzersteenweg
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen