Het overige nieuws

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Tongeren - Pa post portretten
Om hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)

Annie Boulet overleden

Donderdag 29 februari 2024
Tongeren - Annie Boulet overleden
Zondag is Annie Boulet overleden, de weduwe van Thomas Tits. Zij was 79 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in in Uitvaartcentrum Matheï Bilzen.

Jacques Leonard overleden

Donderdag 29 februari 2024
Tongeren - Jacques Leonard overleden
Maandag is Jacques Leonard overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur).

Brigitte Knapen overleden

Donderdag 29 februari 2024
Tongeren - Brigitte Knapen overleden
Op 24 februari is in Piringen Brigitte Knapen overleden, de levenspartner van de in 2005 gestorven Erik Deneuker en de echtgenote van Guy Poismans. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Tongeren - 50 wietplantages en drugslabs ontdekt
In Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Boormachine gestolen

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een pand aan de Opheersstraat in Heers. Er is een boormachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Gezonder met regel '3-30-300'
De kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

Zwarte gaten

Dinsdag 27 februari 2024
Tegenligger
Tongeren - Zwarte gaten
Gert Cuppens maakt voor zijn werkverplaatsingen gebruik van de trein. En dat is in ons land altijd een avontuur...
Er zijn een viertal modellen van treinen die tussen Hamont en Antwerpen pendelen. Het model dat ik het langste gewend ben, is de dieseltrein. Dit is het enige model waarbij je niet van de ene wagon naar de andere kan overstappen tijdens het rijden. Dan is er nog de elektrische dubbeldekker. En heel af en toe zie je het laatste nieuwe elektrische model. Doorgaans rijdt die enkel tussen Mol (…) Het hele nieuwsbericht
Zwarte gaten

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Tongeren - Opnieuw wisselvallig
Storingen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: RFT Services

Dinsdag 27 februari 2024
Romain Fersons (33) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap RFT Services opgericht met zetel aan de Holleweg. Tot het doel van de vennootschao behoren goederenvervoer over de weg en markt- en straathandel in voedings- en genotmiddelen.

Noul Grommen overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Noul Grommen overleden
Zondag is Noul Grommen overleden, de echtgenoot van Christiane Naudts. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Grietje Aerts overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Grietje Aerts overleden
Zaterdag is Grietje Aerts overleden, de weduwe van Jan Praet. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Voetganger (30) aangereden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Voetganger (30) aangereden
Een 30-jarige voetganger uit de stad is gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden aan de rotonde op de Luikersteenweg. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag, even na 15 uur.

Elise Brugmans overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Elise Brugmans overleden
Zaterdag is Elise Brugmans overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Fons Croughs. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 5 maart (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Maggy Deroulou overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Tongeren - Maggy Deroulou overleden
Op 22 februari is Maggy Deroulou overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Pierre Jans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
  1. Yzora Mertens overleden
  2. Paarden omgekomen door verwaarlozing
  3. Het voetbalweekend van Tongeren
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen