Het overige nieuws

Brand: kinderen geëvacueeerd

Maandag 17 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag brak brand uit ineen  hoeve aan de Paenhuisstraat in Riemst. De brand ging met grote rookontwikkeling gepaard. De kinderen van basisschool De Klinker, die tegenover de historische hoeve gelegen is, werd geëvacueerd.

Auto volledig uitgebrand

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Auto  volledig uitgebrand
Op de Maastrichtersteenweg in Riemst vatte gisterennamiddag een auto vuur. De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig uitbrandde.

Inbraak in tuinhuisjes

Zondag 16 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in twee tuinhuisjes aan de Bovelingenstraat in Heers. Er werden werktuigen gestolen.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Tongeren - Na weekend zomers !
Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Ernest Warnants overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Op 4 juni overleed Ernest Warnants, de weduwnaar van Delphine Matterne. Hij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Op de Luikersteenweg raakten gisterennamiddag een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Man (23) gewond bij ongeval

Vrijdag 14 juni 2019
Een 23-jarige quadbestuurder uit Tongeren is gisterenavond gewond geraakt bij een ongeval in de Hoogvelstraat in Kortessem. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Heftruck vat vuur

Vrijdag 14 juni 2019
Bij een bedrijf aan de Heesterveldweg vatte vanmorgen een heftruck vuur. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Tongeren - Reuzenmiereneter geboren
In de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Code Geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Tongeren - Code Geel: regen
Het KMI waarschuwt opnieuw met code Geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.