• Nog geen evenementen in Tongeren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Tongeren - Fiets gejat in fietsenstalling
In een fietsenstalling aan de Hasseltsesteenweg is een fiets gestolen. De diefstal is vanmiddag gepleegd.
Tongeren - Tien bestuurders onder invloed
De politie heeft de voorbije nacht bij controles tien chauffeurs onder invloed betrapt: acht van hen hadden te diep in het glas gekeken, de anderen hadden drugs gebruikt. De controleposten stonden onder meer opgesteld op de Luikersteenweg en de Viséweg.
Het is maar dat je 't weet
De meeste internationale immigranten naar het Vlaams Gewest waren vorig jaar EU-burgers. De top tien: Roemenië (7658), Nederland (4214), Oekraïne (3549), Bulgarije (2421), Polen (2160), Turkije (2027), Spanje (1889), Afghanistan (1697), Portugal (1685) en Marokko (1288).
Het is maar dat je 't weet
In 2023 gebeurden er 4.799 letselongevallen waarbij de dader achteraf vluchtmisdrijf pleegde. Op 10 jaar tijd is er zelfs een stijging met 9% (van 4.400 in 2014 naar 4.799 in 2023). Elke week zijn er in ons land dus 92 ongevallen met gewonden of doden waarbij de dader de vlucht neemt! Daarbij kwamen vorig jaar 19 personen om het leven en raakten 5.266 anderen gewond.

400 Limburgers naar Lourdes

Vrijdag 12 juli 2024
Tongeren - 400 Limburgers naar Lourdes
Van 14 tot 19 juli nemen 400 Limburgers deel aan de diocesane bedevaart naar Lourdes. Al meer dan zeventig edities organiseert de Limburgse Diocesane Bedevaart (LDB) van het bisdom Hasselt elk jaar een pelgrimage naar Lourdes. Ook dit jaar mogen de organisatoren vierhonderd Limburgers begeleiden naar het Maria-bedevaartsoord in de Pyreneeën. Jongeren, mijnwerkers-brancardiers, vrijwilligers en zieken vertrekken met bussen vanuit Limburg naar het station van Tourcoing in Frankrijk, van hieruit reizen ze verder met de trein naar Lourdes. Ook mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, reist af naar het bedevaartsoord.
Deze foto werd gemaakt rond de jaren 1953-1954, toen Gijsbert Van Hertum (Achel, 1886-1965, de tweede geknield van links naar rechts) de busreis naar Lourdes maakte.

Drie straten onder water

Vrijdag 12 juli 2024
Door wateroverlast zijn de Koninksemstraat, de Schaapsweide en de Wilstraat afgesloten. Dat heeft de politie vanmorgen gemeld. De Action werd ook getroffen.

Graafmachine vat vlam

Vrijdag 12 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem vloog vanmorgen een graafmachine in brand in een stal aan de Herbroekstraat. De brandweer kon het vuur snel blussen en heeft de stal geventileerd.

Bouwverlof start vandaag

Vrijdag 12 juli 2024
Tongeren - Bouwverlof start vandaag
Vandaag gaat het traditionele bouwverlof in. Veel bedrijven stoppen vandaag wat vroeger en er wordt dan iets gedronken of gegeten. Of veel bouwvakkers trekken namiddag naar de kroeg. Wij wensen alle bouwvakkers een fijn verlof. (foto AI Patrick Haesevoets) 
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2000 neemt het aandeel van de bevolking van 67 jaar of ouder toe: van 15 procent in 2000 tot 19 procent in 2024. Het aandeel jonger dan 18 jaar daalde van 21 procent in 2000 naar 19 procent in 2024. Ook het aandeel van de brede middengroep tussen 18 en 66 jaar daalde: van 65 procent in 2000 naar 62 procent in 2024.

Wit wordt weer grijs

Donderdag 11 juli 2024
Tongeren - Wit wordt weer grijs
De mooie witte wolken van vandaag krijgen we morgen niet te zien. Deze nacht en morgen trekt er alweer een regenzone over onze regio. Een typische Belgische kwakkelzomer dus. Zaterdag wordt een beetje beter en zondag belooft zoals vandaag te worden. (foto Gust Ischen) 

Dali aan de hemel

Donderdag 11 juli 2024
Vandaag gezien
Tongeren - Dali aan de hemel
Soms loont het om eens te turen naar de hemel zoals vanavond bij deze mooie schapenwolken, een prachtig modern schilderij, zomaar gratis. (foto Hans Put)

Meer vlinderstruiken?

Donderdag 11 juli 2024
Tongeren - Meer vlinderstruiken?
Gisteren was er nog het alarmerend bericht dat er steeds minder vlinders zijn. Misschien kunnen meer vlinderstruiken soelaas bieden? Want daar zitten toch altijd heel veel vlinders op. UPDATE Een kenner meldt ons dat vlinderstruiken géén waardplanten zijn voor vlinders. Een plant is pas een waardplant indien de plant ook echt belangrijk (noodzakelijk) is voor de ontwikkeling van het insect of vlinder. De vlinderstruiken trekken vlinders aan omwille van de nectar.
Meer vlinderstruiken?Meer vlinderstruiken?
Tongeren - 150 km aan waterleidingen vervangen
De Watergroep heeft het voorbije jaar 150 km aan waterleidingen vervangen in Limburg. In totaal wil de Watergroep 720 km aan waterleidingen vervangen op vijf jaar tijd. Het vervangen van de leidingen probeert de Watergroep steess te combineren met andere nutswerken, zodat de hinder beperkt blijft.

48.000 studentenjobs in Limburg

Donderdag 11 juli 2024
Cijfer van de dag
In heel 2023 waren er 48.000 Limburgse jobstudenten aan het werk, een toename van 10% op 2 jaar tijd. Samen werkten ze ruim 10,5 miljoen uren en verdienden ze 154 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de RSZ die UNIZO Limburg verwerkte. Vrouwelijke studenten werken meer jobs en uren dan hun mannelijke tegenhangers. UNIZO Limburg benadrukt het belang van jobstudenten voor ondernemingen, vooral vanwege de flexibiliteit en het kostenvoordeel dat ze bieden in een krappe arbeidsmarkt. UNIZO pleit (…) Het hele nieuwsbericht

Auto botst tegen geparkeerde auto

Donderdag 11 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt is deze namiddag een auto tegen een geparkeerde auto gereden in de Gansterenstraat. Door de klap kwam de aangereden auto tegen een bestelwagen terecht. De bestuurder raakte lichtgewond. Het ongeval veroorzaakte zware schade.
Tongeren - Tien maanden cel gevorderd voor dief
Het Openbaar ministerie heeft tien maanden cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen een man uit Tongeren wegens diefstal. In de Delhaize had hij de portefeuille van een klant gestolen en in de Colruyt was hij met een partij tabak aan de haal gegaan. Op 23 juli wordt er vonnis geveld in deze zaak. PG)

Weg met reclameborden

Donderdag 11 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
In Kortessem zijn reclameborden gestolen in de Daaleindestraat. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft dakwerker Geo Bati uit Tongeren failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen moet gebeuren via de website RegSol.
  1. Natuur.huis De Kevie elke zondag te bezoeken
  2. Stadsarchief helpt in strijd tegen dementie
  3. Stad start met digitale geboorteaangifte
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen