Het overige nieuws

Necmittin Efe uit Beringen heeft de besloten vennootschap Ada Consult opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings en het beheer van onroerend vermogen.
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Maria Reynders overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Beringen - Maria Reynders overleden
In Beringen-Mijn is gisteren de uit Koersel afkomstige Maria Reynders overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Ferdinand Bosmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Beringen - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Beringen - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!
Beringen - Openbare verkoop pastorij Korspel
Stad Beringen organiseert een vrijwillige openbare verkoop van de oude pastorij te Korspel, gelegen Kroonstraat 20. De verkoop gebeurt online via het internetplatform www.biddit.be. De instelprijs bedraagt 140.000 euro. Bieden kan vanaf 8 juni 2020 tot en met 16 juni 2020, 14 uur. Bezichtigingen kunnen enkel op afspraak: gronden[!]beringen.be - 011/430 211. (op zat.: 30/05, 06 & 13/06 tss 10u-12u - op maa. 08/06 tss 17u-19u)

Contrast in de tuin

Vrijdag 29 mei 2020
Door mijn tuinbril
Beringen - Contrast in de tuin
Om spanning te creëren in de tuin wordt er vaak gewerkt met contrasten. Dit kan op vele manieren. Bijvoorbeeld binnen het materiaalgebruik. Afwisseling van harde materialen zoals klinkers en staal, met zachte en vriendelijke materialen zoals hout en losse beplanting. Door contrasten te creëren kun je bepaalde elementen oplichten. Spelen met contrasten is als tuinarchitect een van de troeven tot een geslaagd project. Iedere tuin is anders, en iedere tuineigenaar ziet graag andere materialen en heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Werken waterleiding

Donderdag 28 mei 2020
Beringen - Werken waterleiding
De Watergroep voert op vrijdag 29 mei onderhoudswerken uit aan de waterleiding in de Ruimevijverstraat. Die dag zal de watervoorziening onderbroken worden in de Ruimevijverstraat, in de Wijerdijk en Eygenweg te Beringen. De klanten zijn ook rechtstreeks verwittigd door De Watergroep

Bijenvoer of bijenbrood

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien
Beringen - Bijenvoer of bijenbrood
Edgard Vandebosch stuurde ons deze mooie foto gemaakt in de Langeheidestraat in Paal. Deze paarse weelde is bijenbrood, bijenvoer of bijenvriend.

Leonardus Volders overleden

Donderdag 28 mei 2020
Beringen - Leonardus Volders overleden
Gisteren is de uit Paal afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Leonardus Volders overleden, de echtgenoot van Elsa Vande Paer. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1
Beringen - Stormloop op Limburgse kringwinkels
De Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)

Jules Degens overleden

Woensdag 27 mei 2020
Beringen - Jules Degens overleden
Gisteren is de in Paal woonachtige Jules Degens overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Clemans Libaers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Chantale Hemelaers overleden

Woensdag 27 mei 2020
Beringen - Chantale Hemelaers overleden
Zaterdag is de uit Koersel afkomstige Chantale Hemelaers overleden, de levenspartner van Peter Vanspauwen. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Ode an die Freude

Dinsdag 26 mei 2020
Beringen - Ode an die Freude
De leerlingen van de MuziekOnaut Koersel maakten deze mooie clip.

Angèle Schoonis overleden

Dinsdag 26 mei 2020
Beringen - Angèle Schoonis overleden
Gisteren is de in Beverlo woonachtige Angèle Schoonis overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
8
Beringen - Boodschap koningshuis aan zorgsector
De Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
1

Emma Smeets overleden

Dinsdag 26 mei 2020
Beringen - Emma Smeets overleden
Vandaag is de in Beverlo woonachtige Emma Smeets overleden. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
5
Beringen - Ondertussen, in de televisiestudio...
                                                                       (Cartoon: Fobie)
De werken aan het fietspad dat over het militair domein tussen Hechtel-Eksel en Beringen loopt, werden uitgesteld. Het fietspad is dus niet afgesloten deze week. Wandelaars en fietsers kunnen het gewoon gebruiken. 
Beringen - Subsidie voor bescherming broedvogelnesten
Het Agentschap Natuur en Bos lanceert een subsidie om de nesten en jongen van vijf broedvogelsoorten op landbouwpercelen te beschermen. Het gaat over bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Als de landbouwer extra inspanningen levert door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, dan vergoedt de subsidie zijn gemiste inkomsten. Alle info en subsidie aanvragen

Weer brand in villawijk

Maandag 25 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in een bosje in de Ekselse villawijk. Het vuur kon snel geblust worden. Eerder dit jaar waren er ook al branden. En ook vorig jaar was dat het geval. De politie Kempenland onderzoekt of er een pyromaan aan het werk is.
Beringen - Werken in Graaf van Loonstraat
De werken aan de collegesite schieten ondertussen goed op. Tegelijkertijd wordt ook de Graaf van Loonstraat aangepakt voor een herinrichting. (Foto Patrick Haesevoets)

Boerenwijsheid (4)

Maandag 25 mei 2020
Beringen - Boerenwijsheid (4)
Zoele mei, boerengeschrei.

Michel Kenens overleden

Maandag 25 mei 2020
Beringen - Michel Kenens overleden
Vandaag is de uit Paal afkomstige en in Stal woonachtige Michel Kenens overleden, de echtgenoot van Maria Claes. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Guido Gezellestraat 156, 3582 Koersel.

Maurice Huybrigs overleden

Maandag 25 mei 2020
Beringen - Maurice Huybrigs overleden
Vrijdag is Maurice Huybrigs overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Beringen-Centrum vinden plaats in beperkte kring.
Beringen - Supersonische 'boem!' geannuleerd
UPDATE De aangekondigde doorbreking van de geluidsmuur in de vooravond door een F16 van de vliegbasis van Kleine-Brogel is geannuleerd. (Archieffoto Stephan Volders)
4

Volg de pijlen

Maandag 25 mei 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Volg de pijlen
 “I have a dream”, het was een andere Martin die dat in de jaren ’60 als een onverwoestbare oneliner de wereld instuurde. Iedereen heeft wel eens een droom en de mijne gaat deze keer over mijn toekomstig bezoek aan mijn stamcafé. Ik zag mezelf al zitten met mijn EHBC-koffertje bij de hand. Zo’n Eerste hulp bij Corona-kit is voorlopig onmisbaar. In het tasje zitten ontsmettingsgel en een dito stuk zeep, een reservemondmasker en een portie goed gevoel omdat ik er weer mag (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Ook in Dendermonde coronacrisis
                                                                           (Cartoon: Fobie)

André Alenteyns overleden

Zondag 24 mei 2020
Beringen - André Alenteyns overleden
Gisteren is de uit Paal afkomstige en in Tessenderlo woonachtige André Alenteyns overleden, de weduwnaar van Philomène Kellers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
18/05

Gitte 18/5/2020 We wensen jou een fijne dag ! Opa en oma

oma opa Neerpelt
02/05

Make, dikke proficiat met je 70ste verjaardag.

Nancy,Bjorn en Annic Reynders
23/04
Gaston en José Reynders-Zeeuws

Proficiat met jullie diamanten bruiloft.

Christa Swinnen
23/04

Proficiat Jules. Gr De Bjèvelse Fietsers

Johan Oyen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Beringen
27/05
Louis en Denise Van den Wijngaert -

Proficiat Louis en Denise met jullie Gouden Jubileum op 28 mei

Rudi -Nicole Nijs - Geets
17/05
Stijn Truyens

Een dikke proficiat voor de veertigste verjaardag van Stijn Truyens vanwege mama,papa , Sofie,Lore,Sara,Tom,Jack en Amy. Vele kusjes en knuffels van ons allemaal.xxx

Linda Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Derde besmetting, alle personeel wordt getest
  2. Beringen krijgt Bike Experience Center
  3. Nieuwe voorrangsregels in Guido Gezellestraat