Het overige nieuws

Gerda Evers overleden

Dinsdag 18 juni 2024
Beringen - Gerda Evers overleden
Gerda Evers uit Paal, echtgenote van Maurits Broekmans, is overleden.
(° Helchteren op 21 juli 1949 † Diest op 16 juni 2024)
Begroeting: vrijdag 21 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Gène Lucas overleden

Dinsdag 18 juni 2024
Beringen - Gène Lucas overleden
Gène Lucas, echtgenoot van Paula Thans, is overleden.
(° 2 november 1947 te Koersel † 14 juni 2024 te Heusden-Zolder)
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Gène in de aula van Franken Uitvaartzorg zal doorgaan in besloten kring. Nadien zal zijn urne begraven worden in het urneveld op de begraafplaats van Koersel. 
Groeten: Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 20 juni 2024 tussen 19 uur en 19.30 uur.
Het is maar dat je 't weet
In België werden in 2023 44.696.602 overnachtingen geboekt. Dat is 4% meer dan in 2022, en zelfs 5% meer dan in 2019. Het Vlaamse Gewest noteerde een stijging van 2% ten opzichte van 2022 en een stijging van 6% ten opzichte van 2019. Voor België, Vlaanderen en Wallonië is dit een recordaantal overnachtingen sinds 2015.
Wie vanaf vrijdagavond tot zaterdagavond via de E314 richting Leuven rijdt moet er rekening mee houden dat het verkeer tussen Holsbeek en Wilsele over één rijstrook zal verlopen. De nieuwe asfaltlaag die minder dan een jaar geleden werd aangelegd vertoont kleine bulten. De aannemer zal het wegdek over een afstand van 800 meter heraanleggen door een dun laagje asfalt weg te frezen of weg te schrapen en te vervangen met nieuwe asfalt.
Het is maar dat je 't weet
Er zijn dit jaar minder Limburgse asperges door de vele regen. Het seizoen van de asperges eindigt normaal gezien op 24 juni, maar verschillende boeren hebben al beslist om vroeger te stoppen. Er staat te veel water in de bedden en dat maakt de planten kapot. Omdat die planten nu verdronken zijn, zullen er ook volgend jaar minder asperges zijn.

Meerijbank

Maandag 17 juni 2024
Woord van de week
Meerijbank is het woord van de week bij Team Taaladvies van de Vlaamse Overheid. In het centrum van Diksmuide en in de dorpen Lampernisse en Oostkerke is een meerijbank geplaatst. Personen die erop gaan zitten, geven aan dat ze een lift nodig hebben naar het centrum van Diksmuide of naar een van de dorpen. Door elkaar een lift te geven, helpen bewoners elkaar en leren ze elkaar beter kennen. Ook toeristen kunnen gebruikmaken van de banken. De trend van de meerijbanken is overgewaaid uit Duitsland. In Eupen staan er al, maar in Vlaanderen zijn ze een primeur. De meerijbanken zijn een goed alternatief op plaatsen waar het aanbod van het openbaar vervoer beperkt is. Als het project aanslaat, zullen ook in andere dorpen meerijbanken gezet worden. Misschien ook wel goed idee in Beringen?
Beringen - Reeksindeling Vierde Provinciale A
In Vierde Provinciale A zullen komend serizoen 17 clubs elkaar bekampen: Sp. Aalst, Alken United, Bokrijk, Diepenbeek B, EMBO, Gestel, Hades B, MD Halen, Zelo Halen, Herk FC B, Landen B, Paal-Tervant B, Termolen, Torpedo Hasselt B, Velm B, HW Zonhoven en Zepperen-Brustem B.
Beringen - Reeksindeling in Derde Provinciale A
Bolderberg, Genk VV, Godsheide, Ham United, Heusden 06, Koersel B, Linkhout, Lummen, Meldert, Nieuwerkerken, Stal, Stevoort, Wiemismeer, Winterslag, Zonhoven B en Zutendaal spelen komend seizoen in Derde Provinciale A.
Beringen - Reeksindeling Tweede Provinciale B
Voetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling in het Limburgs amateurvoetbal definitief vastgelegd. In Tweede Provinciale B komen Anadol, As-Niel, Elen, KFC Hamont, Hechtel, Herkol, Heusden-Zolder, Houthalen VV, Kadijk, Lutlommel, Maasland NO, Meeuwen, Paal-Tervant, RC Peer, Stokkem en THES B uit.
Beringen - De zestien in eerste provinciale
Komend seizoen spelen KVK Beringen, GS Bree-Beek, Bregel Sport, KFC Eksel, Nevok Gruitrode, FC Helson, Herk FC, Weerstand Koersel, Landen, Lindelhoeven VV, E. Mechelen a/d Maas, Park Houthalen, Torpedo Hasselt, Turkse FC, Turkse Rangers, en Zonhoven United in eerste provinciale.
Beringen - Reeksindeling Limburgs damesvoetbal
Voetbal Vlaanderen heeft de reeksindeling van het damesvoetbal in Limburg definitief vastgelegd. In eerste provinciale komen Alken, Bilzen B, Bilzen Youth, Bocholt, Diepenbeek, Eksel, Elen, Kadijk, Patro B, STVV, WAVO, Zonhoven uit. Beringen, Bocholt B, Diepenbeek B, Linkhout, Lommel, ’s Herenelderen, Stokkem, STVV B, Unico Tongeren, Wiemismeer en Zepperen-Brustem komen uit in tweede provinciale.

Arbeidsmarkt minder gunstig

Maandag 17 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van 2024 heeft 71,9% van de mensen tussen 20 en 64 jaar in België een baan, wat een daling is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023 (72,6%) en een stabilisatie vergeleken met het derde kwartaal van 2023. 55-plussers evolueren nog steeds gunstig: van 58,5% in het vierde kwartaal van 2023 naar 59,1% in het eerste kwartaal van 2024.

Louis Carremans overleden

Maandag 17 juni 2024
Beringen - Louis Carremans overleden
Louis Carremans, echtgenoot van Mieke Dupont, is overleden.
(°Paal op 7 april 1938  † Hasselt op 7 juni 2024)
Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Paal heeft plaatsgevonden in familiekring.
Vandaag start AWV met de realisatie van spitsstrook op de bestaande pechstrook van de E313 tussen het klaverblad Lummen en Hasselt-West (complex 27). Er komen nieuwe pechhavens naast de snelweg en AWV vernieuwt de op- en afritten Zolder-Lummen (complex 26) en Hasselt-West (complex 27). De 7 kilometer bijkomende spitsstrook in de richting van Luik moet de doorstroming verbeteren en files en sluipverkeer verminderen. AWV vernieuwt ook de rijweg met een geluidsarme toplaag asfalt. Het hele project zal zo'n jaar in beslag nemen. Door de werken wordt er verkeershinder verwacht rond het drukke klaverblad. 

Een sprankeltje hoop

Maandag 17 juni 2024
Beringen - Een sprankeltje hoop
Gisterenavond kregen we weer een mooie zonsondergang en dan lijkt het dat het weer eindelijk zonniger gaat worden maar we worden blijgemaakt met een dode mus. Vandaag en morgen krijgen we lokaal weer een flinke dosis regen te verwerken. Woensdag zou er tussendoor een zonnige dag zijn. (foto Gust Ischen) 


Offerfeest voor moslims

Zondag 16 juni 2024
Beringen - Offerfeest voor moslims
De moslims vieren vandaag en de komende dagen het Offerfeest, voor hen één van de belangrijkste feesten van het jaar. Vanmorgen was het dan ook bijzonder druk aan de moskeeën. De gelovigen kwamen er samen voor het gebed en om elkaar een goed Offerfeest toe te wensen. Ook daarbij wordt het goede doel niet vergeten. Vroeger ging het feest gepaard met het slachten van een schaap, maar door de Vlaamse wetgeving is dat verboden. In Genk is nog wel een slachtplaats ingericht, maar de meesten kiezen er nu voor om een schaap aan te kopen in een ander land, waar het kan geslacht worden en gegeven aan de behoeftigen. Voor de rest speelt het Offerfeest zich vandaag en de komende dagen af in familie- en vriendenkring.
Kort nieuws van bij de buren
De Wegpolitie heeft zowel gisteren als vandaag op snelheid gecontroleerd ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de E313 tussen de verkeerswisselaar in Lummen en Hasselt-West én dit in beide richtinbgen. Er werden 710 snelheidsovertredingen vastgesteld.

Auto botst tegen rotonde

Zondag 16 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmorgen rond 6 uur botste een auto tegen de rotonde op de N29 in Lummen. De bestuurder, een twintiger uit Diest, was onder invloed van drugs en alcohol.

Onderzoek naar drugshandel

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Onderzoek naar drugshandel
Gisteren voerde de Federale Gerechtelijke politie van Limburg (FGP) zeventien huiszoekingen uit onder leiding van de onderzoeksrechter in Tongeren in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezig houdt met internationale drughandel. De huiszoekingen werden uitgevoerd met bijstand van speciale eenheden, FGP’s Brussel, Antwerpen, Luik en Halle-Vilvoorde, de lokale politiezones Lanaken-Maasmechelen en CARMA, en tenslotte van een Nederlandse cash- en drugshond. De speurders namen €136.070 aan cashgelden in beslag naast 4 luxehorloges, verschillende luxevoertuigen en een semi-automatisch machinegeweer CZ Scorpion. Er werden negen personen gearresteerd. De onderzoeksrechter besloot vervolgens om zes verdachten aan te houden. Drie verdachten werden vrijgelaten onder stikte voorwaarden.

Het EK is gestart

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Het EK is gestart
Cartoon: Fobie

Hubert Vanhoudt overleden

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Hubert Vanhoudt overleden
Hubert Vanhoudt uit Paal, echtgenoot van Albertina Enkels, is overleden.
(° Schaffen op 7 november 1939 † Paal op 13 juni 2024)
Begroeting: donderdag 20 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 21 juni 2024 om 12.30 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Maria Di Nicola overleden

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Maria Di Nicola overleden
Maria Di Nicola uit Beringen-Mijn, weduwe van Salvatore Di Marco, is overleden.
(° Caltanissetta (I) op 30 november 1933 † Heusden-Zolder op 13 juni 2024)
Begroeting: donderdag 20 juni 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 21 juni 2024 om 10.30 uur in de parochiekerk te Beringen-Mijn. 

Berthe Baerts overleden

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Berthe Baerts overleden
Bertha Baerts,  echtgenote van René Daniels, is overleden.
(° 6 december 1931 te Lummen † 12 juni 2024 te Heusden-Zolder) De begroeting, de crematie, de afscheidsviering en de plaatsing van haar urne in het columbarium op de begraafplaats van Beringen-centrum zullen in besloten kring plaatsvinden.

Voor vroege ochtendvogels

Zaterdag 15 juni 2024
Gekleurde Woorden
Beringen - Voor vroege ochtendvogels
Vandaag een ode aan vroege ochtendvogels.

Tervant 1931-1986

Zaterdag 15 juni 2024
Beringen - Tervant 1931-1986
In 1986 kwam deze groep samen, toen 55 jaar.
Tervant 1931-1986

Coursel Statiestraat

Zaterdag 15 juni 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Coursel Statiestraat
Vandaag een heel eind terug in de tijd!
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is er nog maar één tandartsenpraktijk die geen patiëntenstop heeft. Voor de Limburgers is het daarom enorm moeilijk om nog een tandarts te vinden. Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen raadt aan om op tijd te starten met zoeken. "Het is een heel acuut probleem en op korte termijn is er geen oplossing", zegt de beroepsvereniging.
  1. Auto brandt volledig uit
  2. Bedankt Linda!
  3. 7339 euro voor G-Sport Vlaanderen
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen