Het overige nieuws

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Beringen - Pa post portretten
Om hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - 50 wietplantages en drugslabs ontdekt
In Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Beringen - Gezonder met regel '3-30-300'
De kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Branko Gronski weg bij KVK Beringen

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - Branko Gronski weg bij KVK Beringen
Branko Gronski trekt eind dit seizoen de deur achter dicht bij eersteprovincialer KVK Beringen. Hij verkast naar reeksgenoot FC Helson.

Singel 'meisje meisje' van Fred Klee

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - Singel 'meisje meisje' van Fred Klee
Vandaag verscheen de eerste singel uit het album Bar La Florette van Fred Klee en de Voyageurs. Deze CD vormt het sluitstuk van de muziektheatervoorstelling Radio Cachot 3: Hé Kaffer. Deze gaat vrijdag 1 maart in première in GC Den Egger in Scherpenheuvel.

Aanpassing kruispunt Craenenhoefweg

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Aanpassing kruispunt Craenenhoefweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het kruispunt van de Craenenhoefweg en de Leopoldsburgsesteenweg (N73) in Heppen vernieuwen en veiliger maken. Er komen verkeerslichten met een conflictvrije regeling en veilige fiets- en voetgangersoversteekplaatsen. "De Craenenhoefweg maakt op termijn deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en vormt dan een verbinding tussen N73 en de fietssnelweg F754 Beringen – Leopoldsburg, parallel aan de spoorweg. Daardoor zullen in de toekomst meer fietsers het kruispunt gebruiken. Het is uiteraard wenselijk dat zij conflictvrij en veilig kunnen oversteken,” legt Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare werken Peeters uit.

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

Winter kleurt lentetaferelen

Woensdag 28 februari 2024
Beringen - Winter kleurt lentetaferelen
Gust Ischen maakte een fietstocht en legde het lentegevoel al goed vast.
Winter kleurt lentetaferelenWinter kleurt lentetaferelen
Winter kleurt lentetaferelenWinter kleurt lentetaferelen

Goudhaantje

Woensdag 28 februari 2024
Puur natuur
Beringen - Goudhaantje
Het goudhaantje is samen met het Vuurgoudhaantje het kleinste vogeltje van Europa. Over het vuurgoudhaantje volgende week meer. Het vogeltje meet amper 8 cm en weegt niet meer dan 5 à 6 gram. Het vaakst zie je ze in de winter of vroege lente zoals nu. Ze leven het meest in het naaldbos maar je kan ze ook zien in struiken kort aan het bos. Het meest opvallend aan het vogeltje is zijn kruin met een geel streepje met aan beide zijden een zwart streepje. (Johan Put)
GoudhaantjeGoudhaantje

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).

Dirk Theunis overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - Dirk Theunis overleden
Dirk Theunis is overleden.
(° 5 januari 1961 te Koersel † 25 februari 2024 te Heusden-Zolder) 
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 29 februari 2024 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Dirk zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zal de urne geplaatst worden in het columbarium.

Denis Stuyck overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - Denis Stuyck overleden
Denis Stuyck uit Koersel, weduwnaar van Rozette Poel † 2003 en levensgezel van Gerarda Geypen † 2023, is overleden. 
(° Paal op 24 december 1932 † Stal op 26 februari 2024) Begroeting: donderdag 29 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Opnieuw wisselvallig
Storingen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Romain Maes overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - Romain Maes overleden
Gisteren is in Houthalen Romain Maes overleden, de partner van Mientje Roman. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Heppen.

KVK Beringen trekt middenvelder aan

Dinsdag 27 februari 2024
Beringen - KVK Beringen trekt middenvelder aan
Kasper Haenen zal komend seizoen de kleuren van KVK Beringen verdedigen. De middenvelder komt over van reeksgenoot Herk FC.

Gerard Vanvelthoven overleden

Maandag 26 februari 2024
Beringen - Gerard Vanvelthoven overleden
Gerard Vanvelthoven uit Paal, echtgenoot van Jeannine Truyens, is overleden.
(° Hechtel op 9 april 1943 † Hasselt op 24 februari 2024) Begroeting: vrijdag 1 maart 2024 - funerarium - PAAL van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: zaterdag 2 maart 2024 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents Beringen-Mijn.

Peer SV verliest van Koersel B

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Peer SV verliest van Koersel B
In vierdeprovinciale B heeft Peer SV vanmiddag met 0-1 verloren van Weerstand Koersel B. Hermans scoorde het doelpunt in de 18de minuut. De scheidsrechter trok zes gele kaarten.

Kolenwasserij be-MINE

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Kolenwasserij be-MINE
Jens Veraa maakte deze mooie foto van de kolenwasserij. Momenteel staat kolenwasserij 4 te koop, de andere delen worden omgevormd tot be-MINE PIT en be-Nature.

Nieuwe single voor Leopold 3

Zondag 25 februari 2024
Showbizz
Beringen - Nieuwe single voor Leopold 3
Leopold 3 geeft op 30 maart een eenmalige reünieconcert in het sportpaleis. En er komt op 1 maart een nieuwe singel, dat maakten Patrick Claesen en Erik Goossens vandaag bekend via sociale media. Leopold 3 was begin jaren negentig heel populair. Met Stefan Wuyts op drum, Patrick Claesen op keyboards en met Erik als zanger werd de band al snel een begrip. Verschillende hits volgden elkaar op met Volle Maan als de grootste. Stefan Wuyts woonde destijds nog in Paal en runde er platenzaak MVC, (…) Het hele nieuwsbericht

Hoepertingen - KVK Beringen: 1-1

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Hoepertingen - KVK Beringen: 1-1
De Beringse beren kwamen deze namiddag niet verder van een 1-1 gelijkspel in Hoepertingen. Beringen kwam in de 29' minuut op voorsprong dankzij een goal van Thomas Driessen. Vlak na rust maakte de thuisploeg de gelijkmaker. Arne Bens kreeg in de slotfase nog een rode kaart.
Beringen - KFC Paal-Tervant verliest van leider
KFC Paal-Tervant verloor gisteren van leider Lindelhoeven met het kleinste verschil. "Het was een match met weinig doelkansen. We waren te zwak om meer te kunnen claimen. Een duidelijke penaltyfout in de laatste minuut werd voor ons niet gefloten", zegt ondervoorzitter Jos Van Winge. 

Geen doelpunten voor FC Turkse

Zondag 25 februari 2024
Beringen - Geen doelpunten voor FC Turkse
FC Turkse mocht gisterenavond naar de buren van K.ESK Leopoldsburg, het bleef 0-0. 

Nederlaag voor Stal Sport

Zondag 25 februari 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Nederlaag voor Stal Sport
De 1-3 eindstand die op het bord kwam, gaf een juiste weergave van het spelpeil van de wedstrijd. "Bocholt combineerde veel beter dan Stal en waar de Heerbaanjongens dat in de eerste helft nog konden wegsteken achter een tomeloze inzet, kregen zij in de tweede helft het deksel op de neus. Het begon nochtans goed, met in de vijfde minuut al een mooie kopbal van Wout Deelkens, die door de bezoekende doelman uit de benedenhoek werd gehaald. Bocholt reageerde meteen, want in minuut 9 moet thuisdoelman Yannick Helsen (…) Het hele nieuwsbericht

Koersel pakt 3 punten tegen Bregel

Zondag 25 februari 2024
Wedstrijdverslag
Beringen - Koersel pakt 3 punten tegen Bregel
"Twintig minuten had Koersel nodig om de match in handen te nemen. Toen stond Bregel al 0-1 voor nadat doelman Reckers verrast was geworden door een vrijschop (18’) van bezoeker Vermeulen in de korte hoek en nadat 2 verdedigers al geel hadden gepakt. Achteraf rehabiliteerde onze doelman zich met een paar sterke tussenkomsten. Al was de Weerstand al een paar keer dicht bij de gelijkmaker geweest in de 23’, dan was het wachten tot voorbij het halfuur aleer Geys laag in de hoek binnenknalde van (…) Het hele nieuwsbericht

Lucien Biesmans overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - Lucien Biesmans overleden
Lucien Biesmans uit Beringen, echtgenoot van Fanny Lochtenberg, is overleden.
(° Lummen op 28 januari 1939 † Heusden-Zolder op 23 februari 2024)
Begroeting: woensdag 28 februari 2024 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Nicole Vanoirbeek

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - Nicole Vanoirbeek
Nicole Vanoirbeek, echtgenote van Guido De Wit, is overleden
(° 19 oktober 1958 te Koersel † 21 februari 2024 te Heusden-Zolder)
Lid van wandelclub De Mijnlamp.
Begroeting: funerarium van Franken uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op woensdag 28 februari 2024 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De crematie, gevolgd door de afscheidsviering voor Nicole in de aula van Franken Uitvaartzorg zullen in besloten kring plaatsvinden. Nadien zal de urne een liefdevolle plaats krijgen thuis bij haar echtgenoot.

You Can Dance in Disneyland Parijs

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - You Can Dance in Disneyland Parijs
De Beringse dansgroep You Can Dance mocht onlangs optreden in Disneyland Parijs. Ralf Oehme ging mee als foto- en videograaf. Zijn filmpjes van de optredens zijn te bekijken via deze link. 

Verbreding Albertkanaal

Zaterdag 24 februari 2024
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Verbreding Albertkanaal
Het Albertkanaal is door de jaren verschillende keren verbreed, is Beringen was er aan de brug nog een versmalling die werd weggewerkt bij de bouw van de nieuwe brug in het centrum. Daarbij moest ook het witte bedrijfsgebouw wijken voor de welvaart van morgen.

Gemeentehuis Paal

Zaterdag 24 februari 2024
Uit de oude doos
Beringen - Gemeentehuis Paal
In het voormalig gemeentehuis van Paal is nu een schooltje van BO De Brug gevestigd. Het Meer, zoals de vestiging in Paal nu genoemd wordt, stelt op Erfgeoddag 21 april de deuren open voor het publiek. Voor veel Palenaren nog eens de kans om in het gebouw te gaan kijken. Er zal onder andere een tentoonstelling zijn over het voormalig kasteel in het park van Paal. Het Meer zoekt daarom nog oude foto's van mensen die er destijds getrouwd zijn of er waren voor een andere gelegenheid. Info via hput[!]telenet.be.

Lentedagen

Zaterdag 24 februari 2024
Beringen - Lentedagen
Bij mens en dier begint het lentegevoel te kriebelen...

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Beringen - Wisselvallige periode
Depressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Beringen-Mijn

Vrijdag 23 februari 2024
Beringen - Fietser gewond in Beringen-Mijn
Op  de hoek van de Sint-Barbarastraat en de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn zijn deze namiddag een fietser en een auto bij een ongeval betrokken. Een 32-jarige man uit Leopoldsburg werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Louis Theuwis overleden

Vrijdag 23 februari 2024
Beringen - Louis Theuwis overleden
Gisteren is Louis Theuwis overleden, de echtgenoot van Germaine Schildermans. Hij was geboren in Overpelt en werd 85 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Leopoldlaan 53 in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
  1. 8 rijbewijzen ingetrokken
  2. Feestweekend P’Ilske t.v.v. Benefits4kids
  3. Nieuwe single voor Leopold 3
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen