Het overige nieuws

War Bervoets overleden

Dinsdag 20 april 2021
Beringen - War Bervoets overleden
Gisteren is War Bervoets overleden, de weduwnaar van de in 2001 overleden Louisa Haselaars. Hij was 88 jaar en woonde in Koersel. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Hanim Elleri Hobbyclub verzamelt voedselpakketen ten voordele van behoeftige mensen in Beringen. De pakketten zullen verdeeld worden via de maandelijkse voedselbedeling van Sint-Vincentius Beringen. Je kan uw donaties binnenbrengen op 23, 24 en 25 april aan de Louis Sauvestrelaan 13 in Beringen-Mijn. Liefst droge voeding zoals koffie, thee, rijst of bloem. Ook verzorgingsproducten zijn welkom. Meer info bij Songul Özdemir via 0484 56 25 13.

Coronavaccins getest in hotel

Dinsdag 20 april 2021
Beringen - Coronavaccins getest in hotel
In hotel Mezzo in Paal krijgen de komende dagen honderden mensen een prik met een nieuw vaccin of een placebo. Het gaat om een studie naar een Chinees-Amerikaans coronavaccin door het Alkense Anima Research. Dat is een hooggespecialiseerd medisch onderzoekscentrum en voert sinds meer dan 25 jaar klinische studies uit voor het testen van nieuwe geneesmiddelen.
Beringen - Dronken bestuurder rijdt tegen combi
Vrijdagavond rond 23 uur zag een politieploeg van Heusden-Zolder een BMW die zwalpend over de weg reed. Verschillende pogingen om de auto te doen stoppen mislukten, de bestuurder reageerde niet en bleef voor zich uit kijken. Ondertussen kwam de melding dat de wagen in Houthalen bij een ongeval betrokken was. Hij werd klemgereden maar reed daarbij tegen de combi. De bestuurder, een 62-jarige uit Beringen, had gedronken. Zijn rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Beringen - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Fanny Lens overleden

Maandag 19 april 2021
Beringen - Fanny Lens overleden
Gisteren is Fanny Lens overleden, de echtgenote van André Lemmens. Zij was 74 jaar en woonde in Koersel. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
2
Gemeenteraad
Beringen - Wegenwerken Vroenhof en Meerstraat
 Er zijn wegenis- en rioleringswerken gepland in de Meerstraat en Vroenhoef. De samenwerkingsovereenkomst die tussen de stad Beringen en Fluvius System Operator de modaliteiten vastlegt voor de onderhoudswerken werd ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad.

Coronamaatregelen

Maandag 19 april 2021
Gemeenteraad
Beringen - Coronamaatregelen
Op de gemeenteraad werd een reeks maatregelen goedgekeurd om de impact van de coronacrisis te verminderen door bepaalde categorieën van personen of ondernemingen volledig of gedeeltelijk vrij te stellen van belastingen.

sp.a wordt Vooruit

Maandag 19 april 2021
Gemeenteraad
Beringen - sp.a wordt Vooruit
De gemeenteraad nam kennis van de naamsverandering van sp.a in Vooruit. Voorzitter Kelly Meykens gaf een toelichting over de naamswijziging. 

Anita Dehennin overleden

Maandag 19 april 2021
Beringen - Anita Dehennin overleden
Vandaag is Anita Dehennin overleden, de weduwe van de in 2019 overleden Pierre Paulis. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt donderdag in intieme kring plaats op de begraafplaats in Paal.

Twee chauffeurs tegen de lamp

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Halensebaan in Diest zijn zondag twee chauffeurs betrapt die onder invloed van drugs waren. Eén van hen kon geen rijbewijs voorleggen omdat dit al eerder was ingetrokken.
Kort nieuws van bij de buren
In Schoonaerde in Schaffen is zondag een bestuurder zonder rijbewijs betrapt. De man was ook onder invloed van drugs. Zijn auto is in beslag genomen.

Drie drugsgebruikers betrapt

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zondag opnieuw een controle uitgevoerd aan het skateterrein in het Warandepark in Diest. De agenten betrapten er drie drugsgebruikers.
Kort nieuws van bij de buren
Een 23-jarige bestuurder liep zaterdag op Schoonaerde in Schaffen tegen de lamp toen hij onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Inbraak in elektrozaak

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Diest is vanochtend ingebroken in een elektrozaak aan de Reustraat. Toen de politie, gealarmeerd door het alarmsysteem, ter plaatse kwam, hadden de daders al de vlucht genomen. Er is nog geen zicht op de buit.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Beringen - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Laurette Enkels overleden

Maandag 19 april 2021
Beringen - Laurette Enkels overleden
Gisteren is Laurette Enkels overleden, de echtgenote van Jef Ven. Zij was 73 jaar en woonde in Stal. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Afhaaldag Limburg Shotguns

Maandag 19 april 2021
Beringen - Afhaaldag Limburg Shotguns
Sportclubs kunnen door de coronamaatregelen nog altijd geen eetdagen organiseren maar afhaaldagen gaat gelukkig nog wel zoals gisteren bij de American footballclub Limburg Shotguns in Beverlo. (Patrick Knuyt)
Afhaaldag Limburg ShotgunsAfhaaldag Limburg Shotguns

Gemeenteraad

Maandag 19 april 2021
Beringen - Gemeenteraad
Vanavond is het weer gemeenteraad en die kan je vanaf 19u30 online volgen. Zo zijn er twee voorstellen van twee nieuwe staatnamen: Maria Jacobsstraat en de Zorgstraat. Er ligt een samenwerkingsovereenkomst klaar met CAW Limburg om een Jongeren Advies Centrum op te richten. Groen Beringen zal de meerderheid aan de tand voelen over de zogenaamde Leidingstraat en Vooruit (voorheen sp.a) doet een voorstel om kwetsbare kinderen een verjaardagsdoosje van vzw 't Kietelt te bezorgen. Je kan de beslissingen vanavond ook volgen via de Internetgazet Beringen.

Boerenwijsheid (47)

Maandag 19 april 2021
Beringen - Boerenwijsheid (47)
Hoe groen het in het veld ook ons oog bekoort, doch zelden houd april zijn woord.

Held Flor Pilat overleden

Zondag 18 april 2021
Beringen - Held Flor Pilat overleden
Afgelopen donderdag is Flor Pilat uit Tervant overleden, een mijnwerker in hart en nieren en vooral trots op het feit dat hij als redder aan de slag was bij de ramp van Marcinelle. Tijdens de herdenking van 25-jaar mijnsluiting kon ik een mooi portret van hem maken. Met een trotse blik poseerde hij met een foto van hem als jonge redder in Marcinelle. Hij kende nog elke detail van die fatale ramp in Wallonië. Op 8 augustus 1956 brak er brand uit in Bois du Cazier, een mijn in Charleroi. Er kwamen (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Een heerlijke lentedag

Zondag 18 april 2021
Vandaag gezien
Beringen - Een heerlijke lentedag
Na de aprilse grillen van de afgelopen weken was het vandaag volop genieten van de lentezon. Er waren dan ook veel fietsers en wandelaars te spotten in Beringen. Marleen Abeels had oog voor de bloesems op de bomen.
1
  1. Jongeren lanceren BOUGIE
  2. Negatief advies over leidingstraat
  3. Onderzoek naar fraude buitenlandse eigendommen
14/04

Voor meester Luyten Gefeliciteerd Andre met je 90 ste verjaardag. Maak er een aangename dag van samen met Annie en je (klein)kinderen. Groetjes van Francine en Jos Koersel

Jos Loos
13/04

Hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag. Nog vele jaren in goede gezondheid. Nu op naar de 100.

Bea Vervoort
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen