Het overige nieuws

Fietser (49) aangereden

Maandag 18 februari 2019
Een 49-jarige fietser uit Beringen is vanmorgen rond 7.30 uur gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde in de Havenlaan in Tessenderlo.

Zonsopgang Paal

Maandag 18 februari 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zonsopgang Paal
Dirk Dekens kon deze ochtend dit prachtig plaatje maken aan de Oude Baan in Paal.

Werkmateriaal gestolen

Maandag 18 februari 2019
Beringen - Werkmateriaal gestolen
Deze ochtend werd in Koersel een diefstal vastgesteld. Uit een vrachtwagen werd werkmateriaal gestolen.

Stem op 'Europese boom van het jaar'

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Stem op 'Europese boom van het jaar'
Morgen rond 15.30uur krijgt de OLV-Beuk van Lummen, die de Belgische 'Boom van het Jaar 2018' is, bezoek van de Britse bomenjager Rob McBride. Hij komt de boom (foto) bekijken uit interesse voor de blootliggende wortels, iets wat hij nooit eerder zo zag. En in het kader van de wedstrijd 'Europese Boom van het Jaar 2019' helpt hij de OLV-Beuk mee op de Europese kaart zetten. Stemmen kan nog tot en met 28 februari op www.treeoftheyear.org. Doe mee, stem en zeg het voort!

Tuinhuis in brand

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rukte de brandweer uit voor een brand in een tuinhuis aan de Molenstraat in Heusden-Zolder. Er is schade aan het dak. De brandoorzaak is nog niet bekend.

Werkmateriaal gejat

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoeven in Heusden-Zolder is werkmateriaal uit een voertuig gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

René Schroyen overleden

Maandag 18 februari 2019
Beringen - René Schroyen overleden
In Beringen is vrijdag René Schroyen overleden, de weduwnaar van Margriet Verboven. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eversel (Heusden-Zolder).

Straffeloosheid

Maandag 18 februari 2019
Beringen - Straffeloosheid
De media zijn altijd een hilarische bron van inspiratie. Ik heb mij geamuseerd met de berichtgeving dat in Haren, bij Brussel, 86 betogers werden opgepakt die tegen de bouw van een nieuwe gevangenis zijn. Zij willen een betonstop met in dit geval als gevolg dat er geen cellen extra komen omdat een verouderde gevangenis niet wordt vervangen door een moderne. Nu laat ik mijn fantasie nog eens sprankelen als een fris bergriviertje. Stel, ik zeg wel stel, dat er bij een aantal van die demonstranten wordt ingebroken, (…) Het hele nieuwsbericht
3
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo Lindenhof Zutendaal verslagen met 4-0. United blijft aan de leiding. Koersel won met 6-8 van ZVK Alken en staat negende in de stand.
Wedstrijdverslag
Beringen - KVK Beringen zit leider op de hielen
Beringen speelde tegen een sterk Zepperen maar de overwinning was toch voor KVK Beringen. In de 15de minuut krult Nshole de bal mooi in de hoek 1-0. Na een stomme tackle in het strafschopgebied gaat de bal op de stip Sleypen trapt hem rustig binnen 1-1. De 2de helft wordt geopend met een mooie omhaal van Pruna 2-1. KVK blijft drukken en Pruna maakt de einduitslag in de 63ste minuut mooi binnen 3-1. KVK Beringen staat nu op de 2de plaats met 1 punt verschil van de leider Herk-De-Stad
Wedstrijdverslag
Beringen - Geen goals bij Koersel - Torpedo Hasselt
Over de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn: de jeneverstokers uit de Limburgse hoofdplaats domineerden maar De Weerstand kreeg de beste kansen. Daarom is een puntendeling billijk. Doelgevaar was er in deze match pas in de 20’ als Helsen kon aanleggen met corner tot gevolg. In de volgende minuten likte een schuine trap van Philips de ganse lengte van de lat (27’) en moest de bezoekende keeper daarna het leder van de lijn ranselen. De beste kans kreeg debutant, Kislali, maar miste (57’) en Alaerts (…) Het hele nieuwsbericht

KVG Beringen bezoekt brandweer

Zondag 17 februari 2019
Beringen - KVG Beringen bezoekt brandweer
KVG Beringen (Katholieke Vereniging Gehandicapten) bezocht de brandweerkazerne van Heusden-Zolder. De leden kregen een mooi beeld over de werking van de brandweer, het duikteam en de ambulanciers. Meer foto's op Paalonline.

Genieten van de zon!

Zondag 17 februari 2019
Beringen - Genieten van de zon!
Het zonnige winterweer zorgde vandaag voor een ware overrompeling aan de Paalse Plas. Er waren niet alleen de vele deelnemers aan de hondenwandeling maar ook heel veel andere wandelaars, fietsers en joggers genoten van de vroege lente. En het golfterrein werd al evenzeer overspoeld met sportievelingen. Ook aan de Avonturenberg en het Koersels Kapelleke was het vandaag gezellig druk en de terrasjes zaten gezellig vol.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Beringen - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Turkse verliest van Eksel

Zondag 17 februari 2019
Beringen - Turkse verliest van Eksel
Turkse FC heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Eksel. Weerstand Koersel speelde thuis 0-0 gelijk tegen Torpedo Hasselt. Paal-Tervant B verloor met 3-1 van Halveweg Zonhoven.
Beringen - Paal-Tervant en R.Peer delen de punten
1-1, dat was gisterenavond de eindstand tussen de Beringse ploeg en Racing Peer. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Stal Sport klopt leider Meeuwen

Zondag 17 februari 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Stal Sport klopt leider Meeuwen
Na een onverhoopte zege vorige week bij het tweede gerangschikte Hamont kreeg Stal nu leider Meeuwen op bezoek. Alweer een zware opdracht voor de jongens van trainer Peremans. Maar ook die kaap hebben ze met succes gerond. Meeuwen zette zijn status van leider in de stand meteen kracht bij en drukte de thuisploeg op eigen helft terug. Stal had alle moeite van de wereld om in de aanvangsminuten uit de omknelling te geraken. Maar gaandeweg lukte dat toch. In minuut 8 noteerden we zelfs een eerste doelpoging van de (…) Het hele nieuwsbericht

Genieten van de winterzon

Zaterdag 16 februari 2019
Beringen - Genieten van de winterzon
De winterzon zorgt al een paar dagen voor mooie zonsondergangen. Johan Put bezorgde ons deze foto.

Mooi winterweer

Zaterdag 16 februari 2019
Beringen - Mooi winterweer
De zon lokte vandaag heel veel mensen naar buiten zoals hier bij de Avonturenberg. Ook morgen wordt het nog een mooie dag om te genieten van heerlijk winterweer. (foto Lutgart Aerts)

Stal Sport klopt KVK Meeuwen

Zaterdag 16 februari 2019
Beringen - Stal Sport klopt KVK Meeuwen
Stal Sport heeft vanavond KVK Meeuwen verslagen. Uitslag: 2-1. Paal-Tervant kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Racing Peer. KVK Beringen versloeg Zepperen-Brustem met 3-1; bij de rust was de stand 1-1.

Fietsster zwaargewond

Zaterdag 16 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bieststraat in Zolder raakten gisterennamiddag een auto en een fietsster in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij zware verwondingen op.

be-MINE by night

Zaterdag 16 februari 2019
Lens op Beringen
Beringen - be-MINE by night
Inge Jespers en Bart Liesenborghs lieten zich deze week onderdompelen in de nacht op be-MINE.

Onze-Lieve-Vrouwstraat

Zaterdag 16 februari 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Onze-Lieve-Vrouwstraat
Vandaag een blik op de bekende winkelstraat in Beringen.
03/02
Inge JespersVandaag wordt de beste +mama en het beste vrouwtje van paal en omstreken 38jaar. Onze stadsfotografe en internetgazetfotografe onze chefkok en ons beste gezelschap ooit wensen wij bij deze een gelukkige verjaardag
Bart yana en sander Liesenborgs
24/01
Vandaag blaast Martine Vandebergh 55 kaarsjes uit ,wij wensen haar een heel fijne verjaardag en hopen dat we haar nog heel vaak in je krantje mogen zetten . Margriet
Margriet Carmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
Aangeboden
Ladenkast Douchebak
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Plamuurder
  1. Start werken nieuwe fietspaden langs Nieuwendijk
  2. Arrestaties in dossier rond inbraken bij scholen
  3. Bedankt Eddy!