Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
1
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)
1

Brons voor Wout Byloos

Maandag 23 mei 2022
Kampioen in de kijker
Beringen - Brons voor Wout Byloos
Wout Byloos uit Koersel is in Montenaken 3de geworden in het provinciaal kampioenschap van Limburg bij de junioren. De eerste plaats was voor Bjorn Vansimpsen; Matisse Geraerts won het zilver. 
1
Beringen - Gesmaakt concert in kerk Koersel
Het Vocaal Ensemble Amicantus uit Heusden gaf gisteren een optreden in de kerk van Koersel. De Italiaanse vespers uit de barok konden niet beter tot hun recht komen dan in de sfeervolle kerk. (foto Stefan Was)
1

Windschering

Maandag 23 mei 2022
Woord van de week
Bij het onweer van de voorbije dagen was er windschering. Dat weerfenomeen doet zich voor als diverse luchtlagen in de atmosfeer een verschillende richting of snelheid hebben. De luchtstromen scheren dan horizontaal of verticaal langs elkaar, waardoor er op korte afstand veel werveling of rotatie in de wind ontstaat. Windschering is vooral gevaarlijk voor de luchtvaart. In het ergste geval kan het leiden tot windhozen of tornado’s.
1

Vanavond gemeenteraad

Maandag 23 mei 2022
Beringen - Vanavond gemeenteraad
Het is vanavond gemeenteraad. Hier zal gestemd worden over het project Klimaattuincoach, het traject Kindvriendelijke stad en de samenwerking met Depot Margo. Onafhankelijk raadslid Hilaire Poels doet een voorstel om de brug van Tervant te noemen naar Rosalie Thijsmans. Groen Beringen stelt een vraag over voetweg 124 in Koersel, één van de trage wegen die is ingelijfd bij een landbouwveld. Verder stelt Groen nog dat de parkeerplaatsen op de markt niet wettig zijn en doet een voorstel om deze af te schaffen. Het verslag kan je vanavond ook lezen op de Internetgazet.
1

Man gewond in Koersel

Maandag 23 mei 2022
Beringen - Man gewond in Koersel
Een 85-jarige man uit Beringen is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval in Koersel-Dorp. Daar stond rond 21 uur een auto geparkeerd. Toen de deur werd geopend, knalde er een auto tegen. De tachtiger die als passagier in de auto zat, liep lichte verwondingen op. mm
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Beringen - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Beringen - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1

Nieke Veekmans overleden

Zondag 22 mei 2022
Beringen - Nieke Veekmans overleden
Nieke Veekmans, echtgenote van Rik Rediers, is overleden.
(Koersel op 23 augustus 1931 † Beringen-Mijn op 21 mei 2022) Begroeting: woensdag 1 juni 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
1

Hervé Vanheel overleden

Zondag 22 mei 2022
Beringen - Hervé Vanheel overleden
Hervé Vanheel, echtgenoot van Rosette Gaethofs, is overleden.
(° Lummen op 8 februari 1930 - † Heusden-Zolder op 21 mei 2022)
Begroeting: woensdag 25 mei 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u.
Uitvaart: aansluitend afscheidsdienst in intieme kring
1
Beringen - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Lars Scheymans (Paal-Tervant B) is uitgeroepen tot speler van het jaar in vierde provinciale D.
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Paal centrum

Zaterdag 21 mei 2022
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Paal centrum
Vandaag een stop in het centrum van Paal.
1

Restauratie Kiosk

Zaterdag 21 mei 2022
Uit de oude doos
Beringen - Restauratie Kiosk
De kiosk op het Kioskplein is bijna 100 jaar oud en is momenteel in restauratie. Vandaag nog even een blik op de kiosk in vorige eeuw. (foto Citévolk Spreekt) 
1

Over de liefde

Zaterdag 21 mei 2022
Gekleurde Woorden
Beringen - Over de liefde
Vandaag
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Beringen - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Beringen - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1

Maurice Brockhoven overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Maurice Brockhoven uit Stal, echtgenoot van Denise Vaes , is overleden. 
(° Beverlo op 9 december 1943 † Stal op 18 mei 2022)
Uitvaart: in intieme kring. Geen bloemen of kransen.
1

Agnes Kapawa overleden

Vrijdag 20 mei 2022
Beringen - Agnes Kapawa overleden
Agnes Kapawa uit Beringen, echtgenote van Angelo Morelli, overleden. 
(° Diest op 10 september 1953 † Leuven op 18 mei 2022)  
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
1
Beringen - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1

Zitdagen FOD Financiën

Vrijdag 20 mei 2022
Beringen - Zitdagen FOD Financiën
Er zijn dit jaar zitdagen FOD Financiën op 8, 9 en 13 juni in het Stadhuis om te helpen met je belastingaangifte. Enkel op afspraak via 011 43 02 11.
1
  1. Feestweekend nieuwe brug Tervant
  2. Boom valt op kerk Tervant
  3. Fietsstraat verlengd
21/05
Brigitte en Roger Mertens-Vanlook

Proficiat met jullie gouden bruiloft!

Hans en MP Put-Mertens
20/05
Bernadette Cruysberghs

Allerbeste wensen voor je verjaardag Oma Bernadette!!! Maak er een fijne dag van, groetjes van ons allemaal xNora xAdam xEsma xNuri

Familie Thomiche
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen