Het overige nieuws

Franco Perticara overleden

Maandag 23 september 2019
Beringen - Franco Perticara overleden
Gisteren is Franco Perticara overleden, de partner van Reinhilde Houben. Hij was 52 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

François Schraeyen overleden

Maandag 23 september 2019
Op 19 september is de in Stal woonachtige François Schraeyen overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Nieuwe dichtbundel voor Luce Rutten

Maandag 23 september 2019
Nieuwe boeken
Beringen - Nieuwe dichtbundel voor Luce Rutten
Op 25 oktober kan je in cultuurhuis het Loo in Tessenderlo naar de voorstelling van de dichtbundel 'Tussen pergamijn' van Luce Rutten geïllustreerd door Paul Frison uit Paal. Luce Rutten is dichter en columnist. Kanker sloeg tweemaal toe in haar eigen leven en beroofde haar bovendien van haar geliefde zus en dierbaarste vriendinnen. Toch ziet zij zichzelf als een geluksvogel. Dankbaar voor de extra jaren die zij kreeg, kijkt zij in de dichtbundel ‘Tussen pergamijn’ terug op haar leven (…) Het hele nieuwsbericht

Man onder invloed van drugs

Maandag 23 september 2019
Beringen - Man onder invloed van drugs
Bij een controle op de Beringerbaan in Diest is een dertiger uit Beringen afgelopen weekend betrapt op het rijjden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVC Utd Beverlo ZVK A5 Genk verslagen met 5-7. RSC Koersel verloor van Pibo Hoeselt met 5-8.

Weerstand Koersel verslaat Halen

Zondag 22 september 2019
Wedstrijdverslag
Beringen - Weerstand Koersel verslaat Halen
Weerstand Koersel heeft vanmiddag MD Halen verslagen. Uitslag: 3-1. Bij de eerste aanval van Koersel leverde Thibo Ballet een voorzet af… of was het een schot? Van tegen de cornervlag verdween de bal in de verste kruising en dus GOAL : 1-0 (2’). Toen een fout op Bilican gemaakt werd in de rechthoek, trapte Simsek de strafschop in 2 tijden binnen (20’). Het leek te gemakkelijk te gaan voor Koersel en daardoor diende keeper Frederix sterk in te grijpen (23’). In de 55’ snoepte (…) Het hele nieuwsbericht

Kale kip (2)

Zondag 22 september 2019
Beringen - Kale kip (2)
Een tijdje terug publiceerden we een gelijkaardige foto van de brug van Tervant. Nu is ook de omgeving van de brug in Beringen ontdaan van struiken en bomen. Zo is meteen goed zichtbaar dat de voorbereidende werken voor de nieuwe bruggen gestart zijn.

Vijftig tinten paars!

Zondag 22 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Vijftig tinten paars!
Johan Put stuurde ons weer een mooie foto van de vallei van de Zwarte Beek in Koersel.

Opnieuw verlies voor Stal Sport

Zondag 22 september 2019
Beringen - Opnieuw verlies voor Stal Sport
Drie doelpunten maken en toch verliezen, dat is wat Stal Sport in de wedstrijd tegen Elen overkwam. Na een erbarmelijke eerste helft vanwege de thuisploeg, stond het bij de rust al 0-3. En de score had hoger kunnen opgelopen zijn, ware het niet dat thuisdoelman Arne Driesmans een puike wedstrijd keepte. In het begin van de wedstrijd waren er kansjes voor beide ploegen, maar de bal vloog telkens over of werd gemakkelijk door de doelmannen gestopt. Het grote euvel bij de thuisploeg was ook vandaag weer dat (…) Het hele nieuwsbericht
Wedstrijdverslag
Beringen - Eerste verlies voor Miners in Kortrijk
Basketbalclub Miners Beringen moest het zonder guard Robbie Van Baelen doen (uit met een spierscheurtje). en dat werd vooral organisatorisch heel erg gevoeld. Toon Heselmans en Ferre Vanderhoydock trainen ondertussen maar zijn nog niet wedstrijdklaar. Kortrijk startte heel erg sterk en de Miners ondergingen de wet van de sterkste in de beginfase. 27-13 na Q1 Ook in Q2 konden de Miners in defense, toch hun handelsmerk, geen vuist maken en Kortrijk bleef scoren vanuit alle hoeken. De kopjes gingen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (13) zwaargewond bij botsing

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Fietser (13) zwaargewond bij botsing
Op de Koerselsesteenweg in Beringen raakten deze voormiddag een auto en een 13-jarige fietser in een aanrijding betrokken. De tiener liep daarbij zware verwondingen op.

KVK Beringen verliest van City Pirates

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - KVK Beringen verliest van City Pirates
KVK Beringen heeft vanavond verloren van City Pirates Antwerpen. Uitslag: 2-3. De ruststand was 0-1. Turkse FC verloor met 4-1 bij As-Niel Utd. Stal Sport verloor met 3-4 van Standard Elen. Paal-Tervant A won met 1-0 van KMR Biesen. Paal-Tervant B klopte Lanklaar VV met 5-0.

André Husson overleden

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - André Husson overleden
Vandaag is André Husson overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Marie-Thérèse Aerts. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Mooie nazomer
De kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Zicht op de terril

Zaterdag 21 september 2019
Vandaag gezien
Beringen - Zicht op de terril
Het zou een mooi titel zijn voor een postkaart. Johan Put maakte deze ochtend dit plaatje.

Ochtend aan de Zwarte Beek

Zaterdag 21 september 2019
Lens op Beringen
Beringen - Ochtend aan de Zwarte Beek
Deze foto is gemaakt aan de Zwarte Beek in Paal langs de gele wandeling die vertrekt aan de kerk in Paal. (Bart Liesenborgs)

Jean Put overleden

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Jean Put overleden
Op 15 september overleed in Heusden de uit Beverlo afkomstige Jean Put, de echtgenoot van Lisette Hoogsteyns. Jean was gewezen schoolhoofd en lid van de heemkundige kring in Beverlo. Hij schreef o.a. het boek 'Groene Baretten'. Hij was 95 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.
1

Florent Schepers overleden

Zaterdag 21 september 2019
Beringen - Florent Schepers overleden
In WZC Ocura in Beringen is donderdag Florent Schepers overleden, de weduwnaar van de in 2008 overleden Jeanne Bervoets. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen.

Over draagtassen

Zaterdag 21 september 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Over draagtassen
Vandaag haalt Edith inspiratie bij een draagtas...

Werken aan de Koolmijnen

Zaterdag 21 september 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Werken aan de Koolmijnen
Vandaag een heel stuk terug in de tijd met een foto van de Beringse mijn in aanbouw en een foto van nu. Tot eind oktober zijn er nog verschillende activiteiten in het kader van 30 jaar mijnsluiting. Meer info via deze link.

Reünie Humanus Beringen

Zaterdag 21 september 2019
Uit de oude doos
Beringen - Reünie Humanus Beringen
Vandaag is er op de locatie van Secret Garden in Paal een grote reünie van de Humanus, het bekende jongerencafé in Beringen. Het waren Panda (foto) en Briebel die van het café in de jaren tachtig een legendarische plek maakten die tot op vandaag nog vele herinneringen oproept. Meer info via deze link.
11/09

Gelukkige verjaardag liefste broer! Maak er een superleuke dag van!

Sien Holemans
11/09
Bjorn Holemans

Gelukkige verjaardag liefste broer!

Sien Holemans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Opgehelderd!
  2. Opnieuw actie tegen snelheidsduivels
  3. Eerstesteenlegging nieuwe COR in Koersel