Het overige nieuws

Beringen - Zaalvoetbal: Koersel verliest in Tongeren
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 7-6 verloren van Onbetong Panna Tongeren. RSC Koersel staat achtste in de stand.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
3

Jeanne Vandebergh overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Jeanne Vandebergh overleden
Woensdag is Jeanne Vandebergh overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Henri Dams. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

Germaine Haesen overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Germaine Haesen overleden
Op 14 februari overleed in Beringen de uit Heppen afkomstige Germaine Haesen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Ochtendstond in Paal

Zaterdag 22 februari 2020
Lens op Beringen
Beringen - Ochtendstond in Paal
Het zou een vakantiefoto in de tropen kunnen zijn, maar Bart Liesenborgs kon deze foto gewoon maken in zijn tuin.

Carnaval 't Klavertje

Zaterdag 22 februari 2020
Beringen - Carnaval 't Klavertje
In basisschool 't Klavertje Koersel werd het carnavalverlof alvast goed ingezet. Bekijk het toffe filmpje dat werd gemaakt in school.

Lentekriebels bij Edith en Lambert

Zaterdag 22 februari 2020
Gekleurde Woorden
Beringen - Lentekriebels bij Edith en Lambert
Edith laat zich vandaag al inspireren door de aankomende lente.

Fijn carnavalverlof!

Zaterdag 22 februari 2020
Uit de oude doos
Beringen - Fijn carnavalverlof!
Het hoogtepunt van carnaval komt er dit weekend aan. Vier jij nog carnaval? Bezorg ons zeker je oude en nieuwe foto's via beringen[!]internetgazet.be (foto Bart Alenteyns)

Schachtbokken

Zaterdag 22 februari 2020
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Schachtbokken
Vandaag weer een mooie duofoto van Gust Ischen met één van de twee schachtbokken van de Beringse mijn.

Nieuwe vennootschap: Grand Cafés

Vrijdag 21 februari 2020
De NV Wiresto uit Leuven en de besloten vennootschap Soetris uit Lubbeek hebben de besloten vennootschap Grand Cafés opgericht met zetel aan de Zandbergstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen.

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Fietser (52) gewond bij aanrijding
Een 52-jarige fietser uit Beringen is vanochtend gewond bij een aanrijding op de Havenlaan in Tessenderlo. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Paul Geerdens overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Paul Geerdens overleden
Gisteren is Paul Geerdens overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Billen. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium in Paal.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sven Pribylla verlaat Circuit Zolder

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Sven Pribylla verlaat Circuit Zolder
Beringenaar Sven Pribylla, de general manager van Circuit Zolder, verlaat het circuit. Dat heeft hij aan de raad van bestuur meegedeeld. Hij wil naar eigen zeggen een nieuwe stap in zijn carrière zetten. Momenteel overlegt hij nog met de raad van bestuur wanneer hij precies vertrekt, hij gaat alles nog eerste races van het seizoen zoals de DTM begeleiden. De raad van bestuur gaat zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger. Een tijdje geleden vertrok ook al marketing manager Pascal Ursi. Hij is ondertussen vervangen. Bestuur en management van het circuit benadrukken dat ze de ingeslagen weg met volle inzet zullen voortzetten.

Opruiming oude boeken

Vrijdag 21 februari 2020
Beringen - Opruiming oude boeken
Het hele jaar door wordt er opgeruimd in de bibliotheekcollectie. Verouderde en beschadigde materialen worden uit de rekken gehaald om plaats te maken voor nieuwe. De bib van Beringen organiseert elk jaar gedurende 1 week een verkoop van deze materialen. Dit jaar is dit van maandag 24 tot en met zaterdag 29 februari tijdens de openingsuren.

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

De Berk tegen pesten

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - De Berk tegen pesten
De kinderen van basisschool De Berk in Paal maakten dit knap filmpje in het kader van de Week tegen pesten!

Silver Town failliet verklaard

Donderdag 20 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de bvba Silver Town uit Beringen failliet verklaard. Het indienen van schuldvorderingen moet gebeuren voor 21 maart.

Twee dagen Bart Cannaerts

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Twee dagen Bart Cannaerts
In het CC Casino van Beringen kan je morgen en zaterdag gaan kijken naar de nieuwste show van Bart Cannaerts. 'We moeten nog eens afspreken', is de uitnodigende titel. Na een break van vijf jaar is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. In zijn vierde avondvullende voorstelling doet Bart wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks.

De Rynck: 'Vroeger was alles anders'

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - De Rynck: 'Vroeger was alles anders'
Op donderdag 12 maart voert de bibliotheek van Beringen ons mee naar het rustige leven van de jaren vijftig. Verwacht geen ernstig relaas over de moeilijke naoorlogse realiteit, maar een boeiende en vermakelijke lezing. Historicus en schrijver Korneel De Rynck maakte met zijn boek 'Vroeger was alles anders' een reconstructie van het dagelijkse leven in het Vlaanderen van de jaren '40 en '50. Hoe aten en dronken, woonden en werkten we vlak voor Expo '58 en de golden sixties? Met nostalgische foto's en (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsende Fluo Fuif!

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Flitsende Fluo Fuif!
Beringen zet de krokusvakantie in met een leuke tienerfuif. Op dinsdag 25 februari is de enige echte Flitsende Fluofuif er weer. De organisatie is in handen van de Beringse kindergemeenteraad in samenwerking met de stadsdiensten en jeugdhuis Club 9. Jongeren vanaf geboortejaar 2009 worden op dinsdag 25 februari vanaf 19.00 uur in het jeugdhuis Club 9 verwacht. “Om er een echte beleving van te maken, voorzien we net als vorig jaar randactiviteiten. Zo kan je coole kapsels creëren bij elkaar, (…) Het hele nieuwsbericht

Creales bij Ferm Koersel

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Creales bij Ferm Koersel
De creatievelingen van Ferm Koersel hebben weer hun best gedaan op de maandelijkse creales. "Deze keer hebben ze een 'dikke madam' gemaakt. Het was heel fijn om te doen en zijn stuk voor stuk prachtexemplaren. Ferm gedaan van onze dames, je ziet onze nieuwe naam is perfect gekozen", zegt Esther Vanhamel.
Creales bij Ferm KoerselCreales bij Ferm KoerselCreales bij Ferm KoerselCreales bij Ferm Koersel

Limburg.net plant 2.400 bomen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Limburg.net plant 2.400 bomen
Samen met BOS+ plantte Limburg.net in Leopoldsburg 2.400 nieuwe bomen in een nieuw CO2-bos in Limburg. Meer dan 60 leerlingen uit het 4de en 6de leerjaar van Vrije Basisschool De Heppening staken vandaag de handen uit de mouwen om 2.400 bomen een plaatsje te geven in dit nieuwe bos. Hier krijgen de jonge boompjes de kans om uit te groeien tot volwaardige bomen die zorgen voor de broodnodige captatie van CO2.. Met dit nieuwe bos zorgt Limburg.net voor 15.939m² nieuw CO2-bos in Limburg.

Polydoor Theunis overleden

Donderdag 20 februari 2020
Beringen - Polydoor Theunis overleden
Zondag is de uit Beringen afkomstige Polydoor Theunis overleden, de echtgenoot van Mathilde Gaethofs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag 19-19.30 uur) in funerarium Witters in Zolder-Centrum.

Leopold Janssens overleden

Woensdag 19 februari 2020
Beringen - Leopold Janssens overleden
Gisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Korspel woonachtige Leopold Janssens overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
31/01

Proficiat Hans en het ganse team van de internetgazet beringen !!!

Geert en Anja Van den bruel
26/01

gelukkige verjaardag van maria en leon

maria vangeel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Oeps, brug te laag!
  2. Goed nieuws voor woonzorgcentrum Prinsenhof
  3. Özkan Yildirim wint 100.000 euro