Het overige nieuws

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Beringen - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Kamiel Loos overleden

Zondag 21 april 2019
Beringen - Kamiel Loos overleden
Gisteren is Kamiel Loos overleden, de echtgenooot van Stans Kenis. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beverlo. Bergroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Beringen - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Koersel verliest

Zaterdag 20 april 2019
In de tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Koersel verloren van Lindenhof Zutendaal. Uitslag: 3-5.

Nieuwe bvba: Fanzy

Zaterdag 20 april 2019
Beringen - Nieuwe bvba: Fanzy
Fanzy: dat is de naam van de bvba die door Aydin Basoglu uit Koersel en door Züleyha Yilmaz en Faitha Laabadi, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht met zetel aan de Springstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van drank- en eetgelegenheden, traiteurdiensten en catering.

Brelaar-Heide kermis

Zaterdag 20 april 2019
Beringen - Brelaar-Heide kermis
Ook in de Paalse wijk Brelaar-Heide is het dit weekend kermis. De eerste kinderen stonden deze namiddag al aan te schuiven voor de attracties. De kermis loopt in samenwerking met Open Hart Paal en Kiwanis Beringen.

Lenteschoonmaak

Zaterdag 20 april 2019
Vandaag gezien
Beringen - Lenteschoonmaak
Is uw huisje weer spic en span? Of is de jaarlijkse lenteschoonmaak geen vast ritueel meer? Deze tapijten zijn alvast goed uitgeklopt en gewassen? De zon zorgde voor een goede natuurlijke droging. 

Louis Jans overleden

Zaterdag 20 april 2019
Beringen - Louis Jans overleden
Gisteren is Louis Jans overleden, de echtgenoot van Bertha Vandebergh. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30- 19 uur) in funerarium Convents in Paal.
Beringen - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Maurice Barrez overleden

Zaterdag 20 april 2019
Beringen - Maurice Barrez overleden
Gisteren is Maurice Barrez overleden, de echtgenoot van Jacqueline Kiekens. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Lutgarde Vanhamel overleden

Zaterdag 20 april 2019
Beringen - Lutgarde Vanhamel overleden
Op 13 april is in WZC Reigersvliet in Leopoldsburg de uit Beringen afkomstige Lutgarde Vanhamel overleden, de echtgenote van Albert Daniels. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

De mijn vanuit de lucht

Zaterdag 20 april 2019
Onder en Boven 2.0
Beringen - De mijn vanuit de lucht
Momenteel loopt er op de Internetgazet een rubriek “Beringen vanuit de lucht”. Daarbij aansluitend zie je hier een luchtfoto van het mijnterrein in de jaren '80. Hoewel de site na al die jaren nog steeds heel herkenbaar is, zijn er toch enkele verschillen merkbaar: de terrils zijn nog steeds donkere afvalbergen en ook het ketelhuis en de wervelbedcentrale (de witgele constructie rechts achteraan) staan nog op de foto. (Met dank aan het Mijnmuseum)

Mmmh lekker!

Zaterdag 20 april 2019
Lens op Beringen
Beringen - Mmmh lekker!
De bijtjes zijn druk in de weer om nectar of stuifmeel te verzamelen. Bezige bijtjes! (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)

Kerk Tervant

Zaterdag 20 april 2019
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kerk Tervant
Het kerkje van Tervant is nog altijd een rots in de branding. Dit weekend is er terug kermis in Tervant. En paasmaandag is er na de mis van 9u30 de jaarlijkse voertuigenwijding.

Dancing Zillertal

Zaterdag 20 april 2019
Uit de oude doos
Beringen - Dancing Zillertal
Vandaag nog een herinneringen ophalen aan dancing Zillertal in Beringen. Wat zijn uw verhalen?

Zalig paasfeest

Zaterdag 20 april 2019
Gekleurde Woorden
Beringen - Zalig paasfeest
In dit paasweekend staan de gekleurde woorden van Edith ook in het teken van het paasfeest.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Beringen - Ondertussen, in Haspengouw...
Het weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Moppen gezocht!

Vrijdag 19 april 2019
Beringen - Moppen gezocht!
Volgende week viert woonzorgcentrum Sporenpark de 'Week van de lach'. Tijdens deze week worden er in alle Senior Living Group huizen moppen verzameld. Iedereen mag zijn mop inleveren, dus ook jij! Per huis wordt een top 3 samengesteld, samen goed voor 366 moppen. En daarmee wordt Senior Living Group 'MoppenDruivelaar' 2020 gemaakt. Iedereen is ook uitgenodigd op onze 'Grote opening van de moppendoos' vrijdag 26 april vanaf 14u15 in het Grand Café van het Sporenpark in Beringen-Mijn. 
Moppen insturen kan via deze link.
27/03
Aan Jean en Liliane van harte proficiat met jullie gouden huwelijksjubileum op 31 Maart
Rene Neys
22/03
Valerie BreugelmansProficiat met je verjaardag!
Marina Vertessen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Yurda's Keuken
  2. Hans Laagland in Bel-Art
  3. Duivelse uitstap naar Duvel