Het overige nieuws

Open House bij de Zilverhaai

Dinsdag 16 oktober 2018
Beringen - Open House bij de Zilverhaai
Zondag 28 oktober organiseert aquariumclub De Zilverhaai Beringen een opendeurdag. In de Kardijk Beverlo kan je van 10u tot 16u terecht om kennis te maken met de wondere wereld van aquariums, terrariums en vijvers. Tegelijkertijd is er ook een grote ruilbeurs met materiaal, siervissen en aquariumplanten. De beurs is een ideaal moment voor iedereen die wil beginnen of net begonnen is met deze hobby.

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Beringen - Elf nieuwe burgemeesters
In Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Beringen - Woensdag weer flitsmarathon
Van woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.
Verkiezingen Beringen
Beringen - ' t Centrum wordt Administratief Centrum
De verkiezingsstrijd is gestreden en er mag al eens een grapje gemaakt worden. Gerry Janssens, uitbater van café 't Centrum in Paal, en 9de op de lijst van CD&V, heeft zijn café alvast omgedoopt tot het nieuwe Administratief Centrum. Misschien al een idee om terug meer dienstverlening in de dorpen te brengen? De wachttijd is maximum twee pintjes, lacht Gerry.
1
Beringen - Damen – Dirkx klaar voor BK Cyclobal
Brecht Damen en Niels Dirikx namen het in de 7de proef van de UCI World Cup in het Zwitserse Sankt-Gallen nog eens op tegen internationale topploegen. De openingsmatch tegen Markus en Lukas Schönenberger uit Lichtenstein werd nipt verloren met 3-2. De tweede in de eindstand, het Duitse duo Marcel Schüle en Björn Bootsmann, moest tevreden zijn met een 4-4 gelijkspel. Ook de Zwitsers Severin en Benjamin Waibel hadden het moeilijk met Brecht en Niels. In een spannende kamp konden ze de HZG (…) Het hele nieuwsbericht

Bolletje & Balletje

Maandag 15 oktober 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Beringen - Bolletje & Balletje
De voorbije weken en maanden stonden in het teken van het bolletje, dat wisten we met de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren. Maar dat het bolletje de laatste week de persinteresse moest delen met het balletje, dat was een complete verrassing. Het balletje werd plots een kanonbal die ontplofte in de voetbalwereld. Tijdens een match kan de bal wel eens stuk gaan en dan neemt men gauw een ander exemplaar. Zo simpel zal de oplossing deze keer niet zijn. Hup, een nieuwe bal, de spons over de ontplofte kanonbal (…) Het hele nieuwsbericht
2

Wedstrijdverslag Weerstand Koersel

Maandag 15 oktober 2018
Beringen - Wedstrijdverslag Weerstand Koersel
Deze wedstrijd kunnen we bestempelen als 'alles eerlijk verdeeld, wat zich ook uitte in de uitslag 3 - 3. Ieder één helft. De eerste 45 min waren voor Beek, dat zich ook gevaarlijker toonde dan Koersel. De sterkte van ons jonge team vonden we in de flexibiliteit door prachtig te reageren op doelpunten van Beek. Na 0 - 1 werd het onmiddellijk 1 - 1 via Diewert en de gelijkmaker volgde direct na de 1 - 2. Coenen kopte een voorzet van Simsek binnen aan de tweede paal. Beek kon vrij gemakkelijk op 2 - (…) Het hele nieuwsbericht

De uitslagen

Zondag 14 oktober 2018
Beringen - De uitslagen
Al de uitslagen van de verkiezingen kan je bekijken op de site van Vlaanderenkiest.be
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel verloren van ZVK A5 Genk. Uitslag: 5-3.

Koersel en Turkse spelen gelijk

Zondag 14 oktober 2018
Beringen - Koersel en Turkse spelen gelijk
Weerstand Koersel heeft vanmiddag 3-3 gelijk gespeeld tegen Bree-Beek. FC Turkse speelde thuis 2-2 gelijk tegen Racing Peer. Paal-Tervant B verloor met 2-0 van Verbroedering Lommel.

Weinig technische problemen

Zondag 14 oktober 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Weinig technische problemen
In Beringen waren er weinig of geen technische problemen bij het elektronisch stemmen. Het IT-team van de stad is de hele dag paraat om in te grijpen indien nodig. Zo was er kort een panne bij een pc in stemlokaal 28 in Paal. De mensen werden doorverwezen naar andere stemgangen.Twee stemcomputers moesten ook vervangen worden. Om 15u worden de stemlokalen gesloten en de eerste uitslagen worden al om 15u30 verwacht.

CC for Life

Zondag 14 oktober 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - CC for Life
Het CC Beringen stond vandaag aan het stemlokaal in Beringen centrum. Aan de werkplaatsen konden de kiezers een warme drank en een zelfgemaakte wafel of cupcake kopen ten voordele van Music for Life.

Stem Rode Kruis

Zondag 14 oktober 2018
Verkiezingen Beringen
Beringen - Stem Rode Kruis
Het is een traditie dat bij verkiezingen het Rode Kruis present is om wat extra centjes in te zamelen. Het Rode Kruis Beringen is vandaag aanwezig aan de vier stemlokalen in Beringen.

Stal Sport klopt KFC Hamont 99

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Stal Sport klopt KFC Hamont 99
Stal Sport heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen. Uitslag: 2-1. Hamont 99 kwam als ongeslagen ploeg naar de Nieuwendijk afgezakt en toonde meteen waarom het een stuk hoger in de rangschikking stond dan de thuisploeg. Van bij de aanvang drongen de grensjongens aan en forceerden enkele kansen. Maar Stal herstelde vlug het evenwicht, waardoor we een boeiende en gelijkopgaande eerste helft kregen. Aan de rust stond het 0-0, maar het had anders kunnen zijn als de kansen aan beide zijden niet gemist waren. De (…) Het hele nieuwsbericht

Paal-Tervant A verslaat Lutlommel

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Paal-Tervant A verslaat Lutlommel
Paal-Tervant A heeft vanavond Lutlommel geklopt. Uitslag: 3-1. KVK Beringen versloeg Torpedo Hasselt met 2-0. 

Paalse Plas

Zaterdag 13 oktober 2018
Lens op Beringen
Beringen - Paalse Plas
Bart Liesenborgs en Inge Jespers laten elke zaterdag hun lens schijnen op Beringen. En dat ochtendstond goud in de mond heeft bewijst deze mooie foto weer!

Gerda Verpoest overleden

Zaterdag 13 oktober 2018
Gisteren is Gerda Verpoest overleden, de levensgezellin van Paul Pattyn. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-29 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Nieuwe uitbaters Tennis Koersel

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Nieuwe uitbaters Tennis Koersel
Gregory Vanhove en Stefanie Geys zijn de nieuwe uitbaters van de cafetaria van tennis Koersel. Wij wensen het koppel veel succes! (Jean Beerten)

Louis Gybels overleden

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Louis Gybels overleden
Gisteren is Louis Gybels overleden, de echtgenoot van Jacqueline Wouters. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.

Antonio Cotrufo overleden

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Antonio Cotrufo overleden
Donderdag is Antonio Cotrufo overleden. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Herfst in Beringen

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Herfst in Beringen
We kregen deze foto van Erik Mannaerts met een herfstblik op de wijk Kolmen. Vandaag wordt het trouwens prachtig herfstweer, ideaal om een wandeling te maken in de Beringse natuur.

Enquête gemeenteraadsverkiezignen

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Enquête gemeenteraadsverkiezignen
De leerlingen van 6 Humane Wetenschappen van het Spectrumcollege Beringen hebben een enquête gehouden over de verkiezingen van morgen. Bekijk het resultaat in hun filmpje.

Diamanten bruiloft Els en Leander

Zaterdag 13 oktober 2018
Beringen - Diamanten bruiloft Els en Leander
Elsa Goris (roepnaam Els) en Leander Put vierden gisteren hun zestigjarig huwelijk. Ze trouwden op 15 oktober 1958 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Koersel. Elsa werd geboren in Koersel in 1938 en Leander in Heusden in 1933. Ze leerden elkaar kennen in de weide bij de koeien, en maakten dan een afspraak om naar Koersel kermis te komen en in dancing de Luna volgde hun eerste dans en was het geklonken. Na 3 jaar vroeg Leander Els ten huwelijk. Leander volgde vakschool in Beringen, waar hij (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten bruiloft Els en LeanderDiamanten bruiloft Els en Leander
2
08/10
Dag Liliane Heel toevallig lees ik op internetgazet dat je niet alleen jarig bent, maar ook 50 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd! Olivia
Olivia Meeus
01/10
Liliane SneijersVoor Liliane Sneijers die op 2 october 70 jaar word een dikke proficiat...
Lucienne en Jules Sneijers Bruynseels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Thomas Vints wint verkiezingen
  2. Thomas Vints kiest voor VOLUIT en N-VA
  3. Burgemeester Webers verliest op de meet