Het overige nieuws

Beringen - Minister wil gastleraren in het onderwijs...
...en Fobie zag al hoe dat zal gaan als landbouwers in de klas komen lesgeven.

Een Heardrop rond baby's

Woensdag 22 maart 2023
Beringen - Een Heardrop rond baby's
Musica in Pelt heeft gisteren weer een heardrop online geplaatst. Die gaat over contact maken met baby's.  Contact maken met pasgeboren baby's draait om muzikaliteit. Spelend met onze stem, gebaren en mimiek communiceren de baby en de verzorger de belangrijkste aspecten van het leven - namelijk saamhorigheid en relaties. De melodie van onze stem, de polsslag en het ritme, de dynamiek van het menselijk lichaam zullen de kleine baby zin geven lang voordat hij verbale communicatie begrijpt. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Van Den Bossche overleden

Woensdag 22 maart 2023
Beringen - Eddy Van Den Bossche overleden
Eddy Van Den Bossche uit Koersel,  echtgenoot van Malou Stevens, is overleden.
(° Hasselt op 13 november 1949 † Koersel op 21 maart 2023) Begroeting: vrijdag 31 maart 2023 - funerarium - Koersel van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in beperkte kring.
Geen bloemen of kransen. Gift aan Zorghuis Limburg vzw op het rekeningnr: BE98 9731 6494 4793 met de vermelding "Van den Bossche Eddy"

Blauwborst kondigt lente aan

Woensdag 22 maart 2023
Puur natuur
Beringen - Blauwborst kondigt lente aan
Maandag begon weer een nieuwe lente. Maar geen nieuwe lente zonder de opvallend gekleurde blauwborst. Sinds vorige week is hij weer terug in het land na een overwintering in het warme zuiden. Je vindt de blauwborst vooral dicht bij het riet en in dichte struiken kort aan het water. Rond deze tijd hoor en zie je hem vaak op een goed zichtbaar plekje, om indruk te maken op een vrouwtje. Met zijn prachtige zang is hij één van de mooiste en opvallendste zangvogels in Vlaanderen. (Johan Put)

Morgenavond begint de ramadan

Dinsdag 21 maart 2023
Morgenavond bij zonsondergang begint de islamitische vastenmaand ramadan. Vanaf donderdagmorgen bij zonsopgang - “zodra de zwarte draad van de witte draad is te onderscheiden” - mag er dan overdag niet meer gegeten of gedronken worden en moeten moslims zich onthouden van geslachtsverkeer. 's Avonds komen families en kennissen telkens samen voor de iftar. De ramadan duurt 30 dagen en loopt dus tot 20 april.
Belgen ervaren steeds meer moeilijkheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Waar 35,7% van de Belgen in het 3e kwartaal van 2021 aangaven moeite te hebben om rond te komen, is dit opgelopen tot 46,7% in het 4e kwartaal van 2022. Dat blijkt uit de driemaandelijkse enquête over het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden die Statbel, het Belgische statistiekbureau, in het vierde kwartaal van 2022 heeft uitgevoerd.  
Duidelijke verschillen tekenen zich op naar gelang de (…) Het hele nieuwsbericht

Regen, buien en wind

Dinsdag 21 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Regen, buien en wind
Wind, regen en buien zijn de ingrediënten van het weerbeeld op korte en lange termijn. In een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstromingen worden storingen in vlug tempo over ons land gestuurd. Tussenin zijn er drogere intermezzo's, maar vrijwel iedere dag krijgen we een portie hemelwater te verwerken. Na het weekend wordt het droger, maar dan gaan ook de temperaturen omlaag.
Morgen trekt een storing vanuit het westen over de regio. In de ochtend is het bewolkt, maar meestal droog. (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Gedichten als teken van vriendschap
GO! Scholengroep Xpert in Noord-Limburg organiseerde voor het tweede jaar op rij een gedichtenwedstrijd voor al haar scholen. Die ging van start op 26 januari, gedichtendag. Het thema van dit jaar was vriendschap. Tijdens de gedichtenweek konden alle scholen in de lessen met gedichten aan de slag. Na een preselectie op de school, kwamen de gedichten op de Centrale Administratie van de scholengroep terecht. Vandaag op Wereldpoëziedag zijn de winnaars bekendgemaakt. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Expo Documentum van Tapiaco

Dinsdag 21 maart 2023
Beringen - Expo Documentum van Tapiaco

Dit weekend kan je naar het slotweekend van de expo Documentum van Tapiaco ofwel Willi Smeuninx. Hij brengt een combinatie met recente kunstwerken, documenten, foto’s en projectie. Alvast een klein voorsmaakje van de expo via deze video. Zaterdag en zondag ontvangt willi u graag van 14u tot 18u.


Opening Groenbib

Dinsdag 21 maart 2023
Beringen - Opening Groenbib
Buiten is het nog geen echt lenteweer maar in de bib van Beringen opende vandaag wel de Groenbib. In het rekje aan de inkomhal staan een reeks nieuwe plantjes die je kan ruilen. Wie nog geen groene vingers heeft maar aan de slag wil, kan in de bib kiezen uit een hele reeks tuinboeken.

Bouwroute 2023

Dinsdag 21 maart 2023
Beringen - Bouwroute 2023
Zondag 26 maart kan je deelnemen aan de Bouwroute, dat is de Vlaamse opendeurdag van bouwbedrijven. In Beringen doen twee bedrijven mee: Sanicole uit Beverlo en AVL Woningbouw uit Beringen. Van 10u tot 17u is iedereen welkom in de showroom van AVL aan de Lochtemanweg in Beringen. Bij Sanicole in de Kroonstraat in Beverlo staan de deuren open van 10u tot 18u. Tijdens je bezoek maak je ook kans op mooie prijzen. Meer info via deze link.

Steunactie voor Bas

Dinsdag 21 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Beringen - Steunactie voor Bas
Bas Verheyden uit Oostham lijdt aan het IPEX-syndroom. Dit is een overerfbare, zeldzame en levensbedreigende primaire immuundeficiëntie. Deze aandoening treft vooral jonge kinderen en kan leiden tot ernstige complicaties zoals diabetes, multipele ernstige allergieën en ernstig darmlijden. "Bas in het bijzonder heeft ernstig darmlijden dat moeilijk onder controle komt met de bestaande therapie. Helaas bestaat er momenteel geen goede therapie voor deze slopende aandoening, ofwel is ze niet (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Steeds meer fietsers op fietssnelwegen
Steeds meer Limburgers springen de fiets op voor hun woon-werk- of woon-schooltraject. Dat leidt het provinciebestuur af uit de telgegevens van haar fietstelzuilen langs de fietssnelwegen. De fietstellers noteerden 13 % meer fietsbewegingen op weekdagen in januari en februari 2023, vergeleken met 2022. 
In Hasselt werden op de drie telplaatsen in absolute cijfers in de eerste twee maanden van het jaar de meeste fietsers geteld, tot ruim 36.000. Enkel Pelt scoorde nog hoger met 40.982 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
“Soms lopen kinderen met carnaval een hele dag met een gezicht vol viltstift rond en dat is wel ongezond. Het kan zelfs zijn dat je kind nadien klaagt over hoofdpijn of misselijkheid. Het gevolg van de chemische stoffen die via de huid in de bloedbaan terechtkomen.”
(Prof. Jan Tytgat op gezondheid.be)

Glasspoor op Koolmijnlaan

Maandag 20 maart 2023
Beringen - Glasspoor op Koolmijnlaan
Deze avond werd een deel van de Koolmijnlaan in Beverlo afgesloten wegens een spoor van glasscherven op de weg. De brandweer en de stadsdiensten kwamen ter plaatse om de baan schoon te vegen. De auto's werden even omgeleid door de politie.

Dante Vanzeir maakte afgelopen weekend zijn eerste goal bij de New York Red Bulls en zorgde zo voor een belangrijke overwinning van zijn nieuwe club in de VS. Je kunt Dante volgen op de Facebookpagina van de New York Red Bulls.

Jos Wouters overleden

Maandag 20 maart 2023
Beringen - Jos Wouters overleden
Jos Wouters uit Stal, echtgenoot van Maria Hannes, is overleden.
(° Beringen op 23 oktober 1940 † Stal op 18 maart 2023) Begroeting: donderdag 23 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: vrijdag 24 maart 2023 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Vier generaties in Paal

Maandag 20 maart 2023
Beringen - Vier generaties in Paal
Deze vier mannen glimmen van trots bij het maken van deze foto voor hun vier generaties: Roger Vandezande (24 apr 1941), Rob Vandezande (10 sept 1967), Seppe Vandezande (5 mei 1995) en  Jules Vandezande geboren op 6 maart 2023. Proficiat! 

De terugweg naar het noorden

Maandag 20 maart 2023
Puur natuur
Beringen - De terugweg naar het noorden
Op de foto een keep (achteraan), een groenling (vooraan rechts) en een vink (links). Vinkachtigen trekken meestal in gemengde groepen en maken dan dankbaar gebruik van de voederplaatsen op hun terugweg. (Pierre Rutten)
Het is maar dat je 't weet
“Eigenlijk moeten we koppen (in het voetbal - red.) zien als het bewust uitlokken van een impact op de hersenen die mogelijk tot hersenschade leidt. We moeten ons dan ook afvragen of we het koppen niet kunnen beperken via nieuwe regels in het voetbal, of het zelfs afschaffen. Voetbalfans zullen steigeren, maar het is een open vraag.”
(Professor neurologie Paul Boon in De Morgen)

Goud voor Sien Vandezande

Maandag 20 maart 2023
Kampioen in de kijker
Beringen - Goud voor Sien Vandezande
Gisteren behaalde de Beringse Sien Vandezande voor het tweede jaar op rij een gouden plak bij het Limburgs kampioenschap  turnen. Sien is één van vele de talentvolle jongeren bij turnkring Moed en Volharding in Berkenbos.
Beringen - 'Btw-verhoging zal zwartwerk bevorderen'
“Als de federale regering de bedoeling heeft om betaalbaar wonen mogelijk te maken door zwartwerk, dan is ze goed op weg”, aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. Want uit een rondvraag van Bouwunie blijkt dat ruim 1 op 3 bouwondernemers denkt dat klanten hen zullen vragen een deel in het zwart te werken als de btw-verhoging van 6% naar 9% op renovatie er effectief komt. Daarnaast vrezen de bouwondernemers dat klanten zullen vragen om facturen te antedateren of in de problemen te komen omdat ze werken versneld of vervroegd moeten uitvoeren. Ook lijkt een btw-verhoging gevolgen te hebben voor de tewerkstelling in de sector. 1 op 5 zegt een beroep te moeten doen op tijdelijke werkloosheid als de maatregel erdoor komt. Ruim 1 op 6 gaat wachten om mensen aan te werven.

Koersel B verliest van Zelem

Zondag 19 maart 2023
Beringen - Koersel B verliest van Zelem
In Vierde Provinciale is Koersel B bij Zelem gaan verliezen met 3-1.

Turkse FC - E. Houthalen 2-1

Zondag 19 maart 2023
Beringen - Turkse FC - E. Houthalen 2-1
In de wedstrijd tegen Eendracht Houthalen heeft Turkse FC de punten thuis gehouden: 2-1.
Beringen - Asielen krijgen hulp bij energiefactuur
Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts kent € 663.000 toe aan 151 asielen die hulp kunnen gebruiken bij hun energiefactuur. Deze eenmalige energiesteun varieert van € 1.000 tot € 25.000 per dierenasiel en komt bovenop de structurele financiële steun die asielen nog maar enkele jaren krijgen. “Dierenasielen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hen ook helpen om door een moeilijke periode te komen”, zegt Weyts. “Net zoals (…) Het hele nieuwsbericht

John Vannutte overleden

Zondag 19 maart 2023
Beringen - John Vannutte overleden
John Vannutte uit Beringen, echtgenoot van Greta Roosen, is overleden.
(° Heusden op 30 april 1951 † Beringen op 18 maart 2023) Begroeting: woensdag 22 maart 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Lindelhoeven wint bij Stal Sport

Zaterdag 18 maart 2023
Wedstrijdverslag
Beringen - Lindelhoeven wint bij Stal Sport
In Tweede Provinciale is Lindelhoeven VV bij Stal Sport gaan winnen met 1-0. Voor LHVV scoorde Jonas Meeus uit vrije trap. Die miste later in de wedstrijd nog een strafschop. "Tegen het nummer 5 uit de rangschikking heeft hekkensluiter Stal Sport een behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd, maar het resultaat was toch in het voordeel van de bezoekers. Na deze zege rukt Lindelhoeven zelfs op naar een gedeelde tweede plaats, al moeten Mechelen aan de Maas en Turkse Rangers nog een wedstrijd inhalen. En ook (…) Het hele nieuwsbericht
Beringen - Thuisverlies voor Weerstand Koersel
Weerstand Koersel heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van Zepperen-Brustem, de leider in Eerste Provinciale.

Erg zacht, maar niet droog

Zaterdag 18 maart 2023
Weerbericht
Beringen - Erg zacht, maar niet droog
Zachte luchtstromingen in de onderste lagen van de atmosfeer laten het kwik erg hoog uitkomen. Een storing schuift echter over onze streken en is onstabiel van opbouw. Daarbij komen buien tot stand en is een donderslag mogelijk. Pas later op zondag verlaat deze storing onze streken. Daarna bouwt een hogedrukgebied op vanuit het zuidwesten en wordt de atmosfeer stabieler. Het blijft dan ook droog. Het droge weer is echter van korte duur.
Morgen is het vaak bewolkt met periodiek regen of buien. (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Auto botst op everzwijn
  2. Straatrace eindigt met inbeslagname Porsche en BMW
  3. Opening CTR Chicken
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen