Het overige nieuws

Beringen - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Nieuwe bvba: Star Kebab Pizza

Donderdag 13 december 2018
Ayse Yildiz en Kubra Yildiz, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Star Kebab Pizza opgericht met zetel in Koersel-Dorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer verwerking van vlees, algemene bouw van residentiële gebouwen en het waterdicht maken van gebouwen.
De rechtbank van Koophandel heeft NV woonzorgcentrum Prinsenhof uit Koersel failliet verklaard en dat zorgt voor ongerustheid en verwarring maar dit heeft echter niets te maken met de huidige exploitatie en heeft dus geen gevolgen voor het huidige woonzorgcentrum. Het gaat hier om een vroegere NV en niet om de huidige exploitatie. Het woonzorgcentrum is al enkele jaren in uitbating door een vzw. Bewoners en familieleden moeten zich dus niet ongerust maken.


Hilda Wauters overleden

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Hilda Wauters overleden
Vandaag is Hilda Wauters overleden, de weduwe van Robert Roesbeke. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 21 december (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Francine Apers overleden

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Francine Apers overleden
In Beringen is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Francine Apers overleden, de weduwe van Willy Conradi. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Collectie oude kerstkaarten in de bib

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Collectie oude kerstkaarten in de bib
In de bibliotheek van Beringen kan je gaan kijken naar een collectie oude kerst- en nieuwjaarskaarten. Daarnaast zijn er ook een aantal boeken, cd's en dvd's in het teken van Kerstmis die deze maand centraal staan.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Beringen - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Lucienne Vandezande overleden

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Lucienne Vandezande overleden
Gisteren is Lucienne Vandezande overleden, de weduwe van Pierre Theys. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Swa Meykens overleden

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Swa Meykens overleden
Vandaag is Swa Meykens overleden, de echtgenoot van Maike Vanheyst. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11) uur plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Vermist meisje (13) aangetroffen

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Vermist meisje (13) aangetroffen
In Beringen is een 13-jarig meisje uit Scherpenheuvel-Zichem aangetroffen. Zij was na schooltijd niet thuis gekomen. De politie heeft haar naar huis gebracht.

Gaslek bij Tessendelo Kerley in Ham

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Gaslek bij Tessendelo Kerley in Ham
Woensdagmiddag is het chemisch bedrijf Tessenderlo Kerley aan de Bergstraat in Ham even geëvacueerd voor een gaslek. Omstreeks half twaalf merkten arbeiders plots een probleem op in de sulfaatafdeling. “Bij het minste incident wordt bij ons de grootste voorzorgsmaatregelen genomen,” zegt Communication Manager Kirsten Ujvari van de Group Tessenderlo. De interne brandweer kwam ter plaatse, en ook de externe brandweer en politie worden meteen verwittigd. Samen konden ze vaststellen dat er (…) Het hele nieuwsbericht
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Louis Van Hooff overleden

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Louis Van Hooff overleden
Gisteren is Louis Van Hooff overleden, de echtgenoot van Mariëtte Dillen. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Vrijdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Paal.

Leerlingen bezoeken expo Tim Burton

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Leerlingen bezoeken expo Tim Burton
Adriano Levantaci, leerkracht godsdienst en vooral creatief video- en filmleerkracht in de Spectrumcollege Middenschool Sint-Jan, geeft al jaren onder de middagspeeltijd beeldopvoeding. Hierin bespreekt hij samen met de leerlingen films en zoekt met hen de boodschap achter de film. Nu liep er in C-Mine in Genk een interessante tentoonstelling ‘The World of Tim Burton”. Inderdaad Tim Burton, de filmkunstenaar achter onvergetelijke films als Edward Scissorhands, Big Fish, The corpse (…) Het hele nieuwsbericht

De burgercroque

Woensdag 12 december 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - De burgercroque
Examentijd… tijd voor krachtvoer. En dat gaat heel goed met dit gerechtje. De pubers in huis juichen al als ze weten wat hun eten wordt. Een echte fastfoodsnack. Enig minpunt het vergt toch handigheid om het te maken. Mijn eerste keer was nogal een knoeiboel. Dus wil je uwe puber in huis wat in de watten leggen met de examens ga je zeker punten scoren.
Ingrediënten: 1kg gehakt - 4 uien - teentje look– wit brood - 4eieren – flesje room – scheut melk – peper en (…) Het hele nieuwsbericht
De burgercroque

Fotoverslag uitreiking cultuurprijzen

Woensdag 12 december 2018
Beringen - Fotoverslag uitreiking cultuurprijzen
De jaarlijkse cultuurprijzen van de stad Beringen werden uitgereikt door voorzitter Jo Bloemen en schepen van cultuur Patrick Witters. De presentatie was in handen van Hans Put en muzikaal werd de avond opgeluisterd door Extra Napkins. Patrick Cosemans en Stephan Volders maakten dit fotoverslag van de avond.

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Beringen - Meer verkeersdoden in Limburg
In de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Beringen - Zwaar gestraft voor ontkleuren diesel
De rechtbank heeft een Genkenaar tot vijf jaar cel en en boete van 21,4 miljoen euro veroordeeld. De man had samen met zijn broer zo'n 7 miljoen liter rode diesel ontkleurd en doorverkocht in tankstations, onder meer in Beringen en Hechtel-Eksel. De ontkleuring gebeurde onder meer in een loods in Opglabbeek. De accijnzen en de BTW werden voor meer dan 1,5 miljoen euro benadeeld. De broer van de Genkenaar kreeg vier jaar cel. In deze zaak werden ook nog andere betichten veroordeeld tot lichtere straffen.

Ondertussen, op de collegesite...

Dinsdag 11 december 2018
Beringen - Ondertussen, op de collegesite...
De sloopwerken op de collegesite gaan de laatste fase in. De lokalen van aardrijkskunde, chemie en biologie gingen vandaag tegen de vlakte. (foto Patrick Haesevoets)
Beringen - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffen
Politie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Timelapse afbraak college Beringen

Maandag 10 december 2018
Beringen - Timelapse afbraak college Beringen
Gust Ischen maakte voor ons deze timelapse.

Jean Vanschooren overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Jean Vanschooren overleden
Zaterdag is Jean Vanschooren overleden, de weduwnaar van Stanske Nulens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Scheermesjesdieven op het matje

Maandag 10 december 2018
Beringen - Scheermesjesdieven op het matje
Het Openbaar ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen twee mannen die scheermesjes stalen in Colruyt-winkels, onder meer in Beringen en Leopoldsburg. Op 24 december valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Tinneke Christiaens overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Tinneke Christiaens overleden
Zaterdag is Tinneke Christiaens overleden, de echtgenote van Fons Aerts. Zij was 85 jaar.De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Paal.

Flor Gielen overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Flor Gielen overleden
Zaterdag is Flor Gielen overleden, de weduwnaar van Maria Spooren. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijjn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Rita Loos overleden

Maandag 10 december 2018
Beringen - Rita Loos overleden
Donderdag overleed in Heppen de uit Leopoldsburg afkomstige Rita Loos, de echtgenote van Martin Heijlen. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
9

Vestiare en wafels for life

Maandag 10 december 2018
Beringen - Vestiare en wafels for life
CC Beringen doet ook dit jaar weer mee aan de Warmste Week. Als je deze maand naar een voorstelling komt, kan je een vrije gift doen voor het gebruik van de vestiaire. Er worden ook lekkere zelfgebakken wafels verkocht.