Het overige nieuws

Een bedankje voor onze lezers

Zaterdag 20 oktober 2018
Nieuws van de redactie
Beringen - Een bedankje voor onze lezers
Afgelopen zondag keek u massaal naar de Internetgazet Beringen om de uitslagen van de verkiezingen te volgen. We haalden op 14 oktober 9000 unieke bezoekers. Op andere dagen schommelen we rond de 5000 unieke bezoekers.

Frontale botsing

Zaterdag 20 oktober 2018
Beringen - Frontale botsing
Op de Stalse Molenstraat kwam gisteren een personenwagen frontaal in botsing met een bestelwagen. De bestuurder van de wagen werd overgebracht naar het ziekenhuis.
1

Een strohalm

Zaterdag 20 oktober 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Een strohalm
Een strohalm is voldoende voor Edith om weer wat poëtische woorden te pennen.

Herfsttinten

Zaterdag 20 oktober 2018
Lens op Beringen
Beringen - Herfsttinten
Inge Jespers en Bart Liesenborgs zijn helemaal in herfstmodus. Dit herfsttafereel schoten ze in Paal.

Kioskplein Beringen-Mijn

Zaterdag 20 oktober 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Kioskplein Beringen-Mijn
Gust houdt vandaag even halt aan de ingang van het Kioskplein, toen nog in aanbouw.

30 jaar Okra Beringen-Noord

Zaterdag 20 oktober 2018
Uit de oude doos
Beringen - 30 jaar Okra Beringen-Noord
In woonzorgcentrum Ocura kan je morgen namiddag naar een expo over 30 jaar Okra Beringen-Noord. Op de foto zie je het bestuur bij het 10-jarig bestaan van KBG, de voorloper van Okra.

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Zonnig weekend
De kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

En de winnaars zijn:

Vrijdag 19 oktober 2018
Beringen - En de winnaars zijn:
De belangrijkste filmprijs die regisseur Jacques Audiard tot nu toe won, was de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in 2005. Dat was het juiste antwoord op onze wedstrijdvraag. Heel veel lezers wisten het goede antwoord. Het lot heeft deze winnaars aangeduid, zij mogen met twee naar de avant-première van 'The Sisters Brothers' maandagavond in The Roxy Theatre. Rita Gijbels, Valerie Vanhees, Etienne Bervoets, Bea Clerckx, Noël Vranckx, Marina Belen, Marie-Claire Teunkens, Dirk De Keyzer, Tom Frederix en Wilfried Camps. 

Drie faillissementen

Donderdag 18 oktober 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Euro Cycling Experience, Bouwtechnic en Zante, allen uit Beringen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.

Vincenza Pluchino overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Beringen - Vincenza Pluchino overleden
Gisteren is Vincenza Pluchino overleden, de weduwe van Michele Rinaldi. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Futech/iLumen is KMO van het jaar

Donderdag 18 oktober 2018
Bedrijfsnieuws
Beringen - Futech/iLumen is KMO van het jaar
Het bedrijf Futech / iLumen uit Tessenderlo is verkozen tot de Limburgse KMO van het jaar. De onderneming van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel volgt daarmee Yontec uit Hasselt op. UNIZO Limburg reikt deze tweejaarlijke erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering, waaronder ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing en communicatie. “Dit is een bekroning op ons werk. Deze prijs is geen (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar film The Sisters Brothers

Donderdag 18 oktober 2018
Beringen - Gratis naar film The Sisters Brothers
Onze actie rond de avant-première van de film 'The Sisters Brothers' loopt nog 24 uur. Tot morgenvroeg 8 uur heb je nog de tijd om de wedstrijdvraag te beantwoorden en samen met de lezers van de Internetgazet Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg maandagavond in The Roxy Theatre in Koersel te genieten van deze spannende western.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Beringen - Het wordt kouder
De hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond op jaagpad

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Fietser gewond op jaagpad
In Beringen ter hoogte van de Nijverheidsstraat kwam deze middag een jonge fietser zwaar ten val op het jaagpad. Hij werd hierbij gewond aan het hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto botst op bus

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Auto botst op bus
Op het kruispunt van de Molendijk en Laakstraat in Koersel reed gisterennamiddag een auto tegen een bus. Eén persoon werd hierbij lichtgewond.

Witloofroomsoep met balletjes

Woensdag 17 oktober 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Witloofroomsoep met balletjes
Het is nog niet het ideale koude weer voor een heerlijk warme tas soep, maar ik had er deze week zo een zin in dat ik dacht foert. Een hele zomer zonder soep, een zomer die precies maar blijft duren, is lang genoeg geweest. Dus ik huldig het soepseizoen in. Nu ja als je mij liet doen at ik het hele jaar door soep, maar mijn huisgenoten zijn eigenlijk alleen maar soep eters als ze half bevroren thuis komen van school of het werk en ze hun dan lekker kunnen opwarmen vooraleer ze aan hun huiswerk beginnen. De eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Witloofroomsoep met balletjes

Treeske Van den Broek

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Treeske Van den Broek
Zaterdag is de uit Beverlo afkomstige Treeske Van den Broek overleden, de echtgenoot van Emiel De Ceulaer. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H.Hart kerk in Winterslag.

Ferre met Lions naar halve finale

Woensdag 17 oktober 2018
Beringen - Ferre met Lions naar halve finale
De jonge Lions, met Ferre Vanderhoydonck, hebben weer een dijk van een wedstrijd gespeeld op de jeugd olympische spelen in Buenos Aires. Ze wonnen hun kwartfinale met 21-10 tegen Brazilië. Vandaag spelen ze de halve finale tegen Slovenië om 16.50 uur. Bij verlies spelen ze om 18.05 voor Brons. Bij winst om 18.55 voor goud

Allen aan het gras!

Dinsdag 16 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Gras bevat eiwitten en het is niet alleen goed voor koeien maar ook voor mensen, als we de Nederlanders van Grassa! moeten geloven. Daar scheiden ze het eiwit van het gras om te komen tot een voedzaam en duurzaam alternatief. Als het aan hen ligt, eten we over tien jaar allemaal grasburgers. Lees even mee.

Nieuwe bvba: Gyprocwerken Marvan

Dinsdag 16 oktober 2018
Marijn Vandermeulen en Liesbeth Geybels, beiden uit Paal, hebben de bvba Gyprocwerken Marvan opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, gevelreiniging en algemene bouwwerken.

Maria Op 't Eynde overleden

Dinsdag 16 oktober 2018
Beringen - Maria Op 't Eynde overleden
Gisteren is Maria Op 't Eynde overleden, de weduwe van Alfons Vanschooren. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.
17/10
proficiat met je verjaardag
Carine Schoofs
08/10
Dag Liliane Heel toevallig lees ik op internetgazet dat je niet alleen jarig bent, maar ook 50 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd! Olivia
Olivia Meeus
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Fietser gewond op jaagpad
  2. Burgemeester Webers diep ontgoocheld
  3. Tegen 152km/u in zone 70 en 180km/u in zone 90