Het overige nieuws

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Peer - Wereld Parkinson Dag
Het is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat u 't weet
Peer - 'Roundup doodt ook hommels'
De veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)
1
Peer - Plots meer Covid-patiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 40 patiënten opgenomen met een Covid-19-besmetting. Gisteren waren er dat nog 28 en op 1 april "slechts" 17. Een en ander zou te maken hebben met de uitbreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de 40 Covid-patiënten liggen er 7 op de intensieve afdeling. 
Peer - Bloemetje voor Okra-leden Grote-Brogel
OKRA Grote-Brogel heeft - zoals alle verenigingen - ook dit jaar geen paasfeest kunnen organiseren omwille van corona. Maar ter vervanging krijgen de leden nu in de eerste helft van deze maand thuis een bloemetje bezorgd door bestuursleden of wijkverantwoordelijken.
Voorzitster Lut Schols wil met haar bestuur toch 10 keer per jaar op een veilige manier en met naleving van alle getroffen maatregelen contact houden met de leden. Zo gaan die een nieuwsbrief krijgen, het Okra-magazine en af en toe een attentie. Goed zo! (Willy Reumers)
Het Noorderhart Mariaziekenhuis heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de levering, plaatsing, aansluiting, indienststelling en opvolging van een systeem voor zogenaamde warmtekrachtkoppeling (WKK). Bij WKK wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa).
De techniek is vooral ontwikkeld voor grote (…) Het hele nieuwsbericht

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Peer - Wanneer terug een 'pint drinken'?
De heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)
1

Jan Daniëls overleden

Zaterdag 10 april 2021
Peer - Jan Daniëls overleden
Dinsdag overleed Jan Daniëls, de echtgenoot van Emma Reynders. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Grote Brogel.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Aardmetalen worden zeldzaam

Vrijdag 9 april 2021
Vandaag gelezen
"In iedere F-35 die binnenkort op Kleine-Brogel staat, zit 417 kg aan zeldzame aardmetalen." (Bart De Wever in De Tijd)
1

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Peer - Weekend valt in het water
Actieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Reumers overleden

Donderdag 8 april 2021
Peer - Jan Reumers overleden
Gisteren is in Eksel Jan Reumers overleden. Hij was 78 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt maandag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats in Wijchmaal.
1

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Peer - De service is alles
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Peer - Op bezoek bij Erdogan...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Rudi Switten overleden

Woensdag 7 april 2021
Peer - Rudi Switten overleden
Op 2 april overleed Rudi Switten, de echtgenoot van Liliane Smeets. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Peer. Hij krijgt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Peer-Centrum.
  1. Borderline in quarantaine
  2. Aardmetalen worden zeldzaam
  3. Jan Daniëls overleden
12/04

vandaag eerste zwaluw gezien lookstraat linde peer 3STUKS VLIEGEN TE SNEL VOOR FOTO IK BEN KRISTY EN WOON STEENWEGLINDE

kristy turksema
01/04

Voor Guido Goossens OP 09/04 is mijn broer Guido jarig. Hij word70 jaar spijtig kunnen we dit niet vieren. Maar ik weet wel dat we dat feestje op een later tijdstip gaan goed maken

valentinus goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer