Het overige nieuws

Peer - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Peer - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Zuster Anna Dilissen overleden

Donderdag 13 december 2018
In Gijzegem is zondag de uit Kleine Brogel afkomstige zuster Anna Dilissen overleden. Zij was 98 jaar. De uitvaarliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de kapel van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo in Gijzegem.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Zuster Philomena Hellings overleden

Woensdag 12 december 2018
Peer - Zuster Philomena Hellings overleden
In Sint-Niklaas is op 6 december de uit Wijchmaal afkomstige zuster Philomena Hellings overleden. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.15 uur) plaats in het hoofdklooster van de zusters jozefienen in Sint-Niklaas.
2

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Peer - Meer verkeersdoden in Limburg
In de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Peer - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffen
Politie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Willi Lantermann overleden

Maandag 10 december 2018
In Peer is vrijdag Willi Lantermann overleden, de weduwnaar van Christel Blum. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Sint-Bernardusstraat in Hechtel-Eksel.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Peer - Nachtvorst op komst
Een uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht
1
Peer - Enkele ministers zijn vervangen...
                                                                            Cartoon: Fobie
Peer - Gelijkspel voor Sporting Wijchmaal
Sporting Wijchmaal is vandaag in Overpelt in de wedstrijd tegen Kadijk SK niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. SV Breugel won wel: het versloeg Sporting Winterslag met 1-4. Sporting Grote Brogel verloor met 0-2 bij de Grenstrappers van Lommel Kolonie.
Peer - Ondertussen, op Brussels Airport...
                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Peer - Stem op Woord van het Jaar 2018
Van Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Peer - Onderzoek naar asbest bij daken
De firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Peer - Ondertussen, in het tankstation...
                                                                                    Cartoon: Fobie