Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Een everzwijn heeft zaterdagochtend een fietser die op weg was naar zijn werk in Hasselt omvergelopen in de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren. Hij liep een wonde op aan het hoofd.
Peer - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Peer - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland open
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - Pillitteri en Colemont verlaten KRC Peer
Alessandro Pillitteri en Mitchell Colemont verlaten KRC Peer. Komend seizoen spelen zij voor Sporting Grote Heide.
Peer - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Uit de oude doos

Zaterdag 30 mei 2020
Peer - Uit de oude doos
De Duiveltjes van SV Breugel, seizoen 2002-2003.
Peer - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft vandaag 5 jaar cel gevorderd tegen een 55-jarige serieaanrander uit Hechtel-Eksel. De man sloeg toe in Hasselt, Mol en Turnhout. Hij pleegde de feiten tussen 2004 en 2017. Het verdict in deze zaak valt op 26 juni.(PG)
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Peer - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
1
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Peer - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!
Peer - 'Pelter Jeugd' schonk 700 mondmaskers
Carnavalsgroep Pelter Jeugd, die 200 leden telt, steunt jaarlijks het goede doel. Vandaag schonken bestuurders Niels Bollen (links op de foto) en Manuel De Bie (rechts) 700 chirurgische mondmaskers aan het Gespecialiseerd Secundair Onderwijs St.-Elisabeth in Wijchmaal. Algemeen directeur Koen Knevels (midden) bedankte de groep van harte voor dit mooie gebaar.
1

Vliegende takjes

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Vliegende takjes
Schijn bedriegt. Op het eerste gezicht zou men denken dat het een klein berkentakje is, op deze foto. In werkelijkheid is het een rustende nachtvlinder, die te boek staat als 'wapendrager'. (Pierre Rutten)

Quadrijders zijn quad kwijt

Woensdag 27 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het NAVO-schietterrein in Houthalen-Helchteren hebben de militaire politie en boswachters afgelopen zondagtwee quads in beslag genomen nadat de quadrijders op heterdaad waren betrapt op het rijden op militair domein, wat verboden is. Dat heeft Vlaams minister Zuhal Demir bekendgemaakt. Volgens haar zullen de overtreders worden vervolgd.
15/05

ik wil de groeten doen aan mijn ouders eric en ghislaine jaeken, in wijchmaal, doordat de grenzen gesloten zijn kan ik niet op visite bij ze. xxx cindy jaeken

cindy jaeken
15/05

Graag wil ik mijn vrouwtje Helma gelukkige verjaardag wensen. Door de corona kunnen we helaas niemand ontvangen. Proficiat met je ( ?????) verjaardag.

Marc Goossens
23/04

Op 24 /04 is Luc Goossens jarig. Proficiat van Helma en Marc.

Marc Goossens
19/04

GOEDE MORGEN MIA EN JAAK HOUBEN HILLEN IN GROTE BROGEL HOU HET GEZOND DAAR HEB JULLIE NOG NODIG

andre seroeyen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Peer
28/05

100 jaar Lourdesgrot Linde Peer. We keken er echt naar uit.Groot Feest opgezet door de vrienden van de Grot Maar...CORONA bepaalde het lot .We genieten van de prachtige versiering , en danken jullie voor al het werk Tot gauw de familie

x
17/05

Proficiat aan Eddy Goewie voor je 59ste verjaardag!!! 3 dikke kussen van op afstand....

Edith Symons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Uit de oude doos
  2. Pillitteri en Colemont verlaten KRC Peer
  3. Bromfietsers aan de kant gezet