Het overige nieuws

Harie Camps overleden

Maandag 9 december 2019
Gisteren is Harie Camps overleden, de echtgenoot van Germaine Camps. Hij was 70 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).<
In tweede provinciale van het basketbal (mannen) heeft Peer A Maasmechelen B verslagen met 84-64. Peer A staat vijfde in de stand.

Peer SV verliest bij Kattenbos

Zondag 8 december 2019
Peer - Peer SV verliest bij Kattenbos
Peer SV is vandaag met 3-0 gaan verliezen bij Kattenbos. Sporting Grote Brogel verloor met 4-2 op het veld van Waterloos.

KRC Peer - FC Turkse 1-1

Zaterdag 7 december 2019
Peer - KRC Peer - FC Turkse 1-1
KRC Peer heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Turkse. Sporting Wijchmaal won de Peerse derby tegen Breugel met 2-1. UPDATE Op de foto hieronder: de scheidsrechter toont Michiel Vermijl van Sporting Wijchmaal de rode kaart. (Foto Jochen Heyligen)
KRC Peer - FC Turkse 1-1

Jean Vos overleden

Zaterdag 7 december 2019
Peer - Jean Vos overleden
Gisteren is Jean Vos overleden, de echtgenoot van Annie Flamant. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
5

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Peer - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in garage

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Maartenhoek in Helchteren is gisteren ingebroken in een garage. Er is werkmateriaal gestolen.

Vrouw (26) en man (33) gewond

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.45 uur zijn op de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen twee auto's gebotst. Een 26-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 33-jarige Hasselaar raakten daarbij gewond.

Lieske Jannis overleden

Vrijdag 6 december 2019
Peer - Lieske Jannis overleden
Gisteren is de in Peer woonachtige en uit Eksel afkomstig Lieske  Jannis overleden, de weduwe van Gerard Deckers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruime van aula 't Sant in Hechtel.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulp
In CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Peer - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3
01/12

Aan Giovanie Russo een gelukkige verjaardag van Rita en Valere

valentinus goossens
13/11

Een dikke proficiat voor Pol met zijn 4 geslacht in de familie.

francis labat
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Jean Vos overleden
  2. Leerlingen Agnetencollege naar MS-Centrum
  3. 'Een geweldige prestatie' van Anneleen