Het overige nieuws

'Inbrakengolf bij apotheken'

Vrijdag 3 december 2021
Peer - 'Inbrakengolf bij apotheken'
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Suikerfeestbetogingzuur

Vrijdag 3 december 2021
Tribunaliteiten
Peer - Suikerfeestbetogingzuur
Met vijf waren ze, om te betogen tegen de “islamisering” nadat een week eerder in Mechelen 20 tot 30 moslims samenkwamen om het Suikerfeest te vieren. De vijf droegen borden met als opschrift: “Is dit de toekomst van Vlaanderen!? Nee, bedankt.”. Op een groot spandoek stond “Stop islamisering” en een verbodsteken, met de afbeelding van een moskee, negen vrouwen met een boerka en zeven met een nikab. Al na een kwartier gaf de burgemeester het bevel om de betogers op te pakken, (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Vaes overleden

Vrijdag 3 december 2021
Peer - Jan Vaes overleden
Op 28 november is Jan Vaes overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.
Peer - 25 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Peer - Wolven worden toeristische attractie
Tussen Genk en Peer kan men soms "wolven kijken"... (Cartoon: Fobie)
Peer - Alle middelen worden ingezet voor vaccinatie
                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Donderdag 2 december 2021
Peer - De visie van Fobie
                                                                       (Cartoon: Fobie)

23 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 2 december 2021
Peer - 23 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er 23 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 5 op intensieve zorg. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.

KRC Peer klopt Paal-Tervant

Woensdag 1 december 2021
Peer - KRC Peer klopt Paal-Tervant
KRC Peer heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Paal-Tervant gewonnen. Uitslag: 4-1.

Vier overvallen in Limburg

Woensdag 1 december 2021
In de loop van de voormiddag werden in Limburg drie apotheken overvallen door 4 daders, die in het zwart gekleed waren, meldt het parket Limburg. Ze gingen op agressieve wijze te werk waarbij minstens een mes en een wapen met lange loop werden gehanteerd. De daders maakten gebruik van twee voertuigen: een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Ze zijn nog op de vlucht. 
De overvallen gebeurden in Hoeselt, Alken en Stevoort. In de drie gevallen werden er medicijnen en geld buitgemaakt.  (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een gerechtelijke actie met tientallen huiszoekingen in België en Nederland zijn in totaal 21 personen gearresteerd, waarvan 13 in België. De huiszoekingen in België vonden plaats in Maaseik, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Alken, Genk, Bonheiden, Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen). In ons land werden o.m. verschillende luxe-uurwerken, verschillende voertuigen (o.a een Porsche Taycan 4S) en ongeveer 20.000 euro cash in beslag genomen. In Nederland ging het om ongeveer 50.000 ero cash (…) Het hele nieuwsbericht

Vanuit de bus wolven kijken

Woensdag 1 december 2021
Vanochtend rond 8u30 konden de passagiers van buslijn 8 (Pelt-Genk) genieten van een wolf die rustig dravend over de akkers zijn eigen route aflegde. Schijnbaar onverstoorbaar kruiste de wolf de bus in het zicht van alle passagiers ergens in Oudsbergen. Dat meldt "Welkom Wolf", dat er aan toevoegt: "Wolven kijken met de bus, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben!"
Peer - 24 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er 24 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 3 op intensieve zorg. Er is 1 patiënt met een vermoeden van COVID-19. In Noorderhart Revalidatie & MS zijn er 3 patiënten met COVID-19.
Peer - Ziekenhuis overstelpt met telefoontjes
De overheid heeft gisteravond aan de ziekenhuizen gevraagd om niet-dringende zorg uit te stellen. Dat heeft geleid tot onrust bij de betrokken kandidaat-patiënten, die nu de ziekenhuizen bellen met vraag om uitleg over hun afspraak. "Ook in het Noorderhart Mariaziekenhuis zijn we genoodzaakt om niet-dringende zorg uit te stellen," zegt Sabine Van Bree van de communicatiedienst van het ziekenhuis. "We worden momenteel overstelpt door telefoontjes van patiënten die vragen of hun opname doorgaat." 
Vandaar de oproep om dergelijke telefoontjes achterwege te laten en de lijnen vrij te houden voor dringende oproepen.
Heeft u een geplande chirurgische opname (chirurgische dagopname of chirurgische verblijvende opname)? Dan wordt u voortaan opgebeld als uw opname doorgaat. U komt dus enkel naar het ziekenhuis als u een telefoontje heeft gekregen met het uur waarop u verwacht wordt in het ziekenhuis. Als u niet opgebeld wordt (en uw opname dus is geannuleerd) wordt u binnenkort door uw arts gecontacteerd voor een nieuwe afspraak. 
De consultaties, onderzoeken, niet-chirurgische dagbehandelingen (chemo, lensimplantaat, pijnbehandeling, MKA, nierdialyse) en niet-chirurgische opnames (cathé, TEE, reconversie, pacemaker) gaan allemaal door. Hiervoor mag u op het reeds afgesproken uur naar het ziekenhuis komen.
  1. Jan Vrijsen overleden
  2. Jan Vaes overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen