Het overige nieuws

Rolluiken vernield in Kerkstraat

Donderdag 18 juli 2024
Peer - Rolluiken vernield in Kerkstraat
In de Kerkstraat hebben vandalen de rolluiken van een gebouw vernield. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Is glutenvrij eten echt gezonder?

Donderdag 18 juli 2024
Gezondheid
Peer - Is glutenvrij eten echt gezonder?
Tegenwoordig lijkt het erop dat glutenvrij eten de nieuwe standaard is voor gezond eten. "Glutenvrij brood? Oh, dat moet wel gezond zijn!" Maar is dat wel zo? Laten we eens duiken in de wereld van gluten en glutenvrij eten.

Wat zijn Gluten?
Gluten zijn plantaardige eiwitten die je vindt in granen zoals tarwe, gerst en rogge. Ze zijn de geheime kracht achter het elastische deeg en het luchtige brood dat we zo lekker vinden. Zonder gluten zou ons brood een stuk minder smakelijk en luchtig (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Vrouw (50) gewond bij aanrijding
Een 50-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.20 uur.

Luc Kenens overleden

Woensdag 17 juli 2024
Peer - Luc Kenens overleden
In Mol is op 16 juli Luc Kenens overleden, echtgenoot van Rita Maes. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering van Luc vindt plaats in besloten kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-jaeken.be

Voetbal...

Woensdag 17 juli 2024
Raar
Peer - Voetbal...
Het EK voetbal zit er weer op. Ik ken iemand die daar niet rouwig om is… namelijk ikzelf! Ik heb weinig met deze edele sport. Ik heb nochtans pogingen gedaan om te begrijpen wat er zo tof is aan 22 mannetjes die op een plein heen en weer lopen en een bal die door de lucht vliegt.
Mijn zoon was in een ver verleden bij de voetbal, maar ‘nen echte' is hij nooit geworden. Meestal stonden hij en zijn andere zesjarige ploegmaatjes wat te dromen op het veld. Of zoals onze toenmalige burgemeester het (…) Het hele nieuwsbericht

Plan voor nieuwe randparking

Dinsdag 16 juli 2024
De stad heeft plannen voor de aanleg van een nieuwe randparking op een perceel op de hoek van de Collegelaan en de Noordervest. Die moet plaats bieden aan 26 auto's. Er wordt ook een wadi voorzien zodat het regenwater kan infiltreren in de ondergrond. Tot 27 juli loopt er een openbaar onderzoek over de plannen.
Peer - Man aangereden op A. Preud'hommeplein
Deze namiddag is een man aangerden op het Armand Preud'hommeplein. Hij raakte daarbij lichtgewond.
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 was bijna 47% van de meerderjarige bevolking in het Vlaamse Gewest gehuwd (in een eerste of een volgend huwelijk). Gescheiden personen en verweduwde personen maakten respectievelijk 11% en 7% uit van de meerderjarige bevolking. 35% van de bevolking van 18 jaar en ouder was ongehuwd.

Dag jongen

Maandag 15 juli 2024
300 woorden van Rudi
Peer - Dag jongen
Het blijft een netelige kwestie. Tot welke leeftijd mag je een aanspreking gebruiken die niet rijmt met de leeftijd van de aangesprokene. Zo zijn er mensen die me wel eens aanspreken met “Dag jongen”. Of “En jongen, hoe is het?” Goed bedoeld en qua genderbeschrijving klopt het natuurlijk. Je suis un garçon. Maar qua leeftijd is het er enkele jaren naast. Wanneer wordt een jongen een man? Rond zijn achttiende ofzo? Maar dat gezegd zijnde, van “Hey man” ben ik ook geen (…) Het hele nieuwsbericht

Portemonnaie

Maandag 15 juli 2024
Peer - Portemonnaie
Zjefke zit mè zèn mammie (die is nog joonk!) opt strând, en do stit me miens op hun te kiêke. Lüstert.
En had öllie.
Profiteert mer van die stukskes zomer die we vanne wèèk kriêge.
Fons

Het valt nogal mee...

Zondag 14 juli 2024
De visie van Fobie
Peer - Het valt nogal mee...
Trump overleeft aanslag … (Fobie)
Het is maar dat je 't weet
De meeste internationale immigranten naar het Vlaams Gewest waren vorig jaar EU-burgers. De top tien: Roemenië (7658), Nederland (4214), Oekraïne (3549), Bulgarije (2421), Polen (2160), Turkije (2027), Spanje (1889), Afghanistan (1697), Portugal (1685) en Marokko (1288).
Het is maar dat je 't weet
In 2023 gebeurden er 4.799 letselongevallen waarbij de dader achteraf vluchtmisdrijf pleegde. Op 10 jaar tijd is er zelfs een stijging met 9% (van 4.400 in 2014 naar 4.799 in 2023). Elke week zijn er in ons land dus 92 ongevallen met gewonden of doden waarbij de dader de vlucht neemt! Daarbij kwamen vorig jaar 19 personen om het leven en raakten 5.266 anderen gewond.

400 Limburgers naar Lourdes

Vrijdag 12 juli 2024
Peer - 400 Limburgers naar Lourdes
Van 14 tot 19 juli nemen 400 Limburgers deel aan de diocesane bedevaart naar Lourdes. Al meer dan zeventig edities organiseert de Limburgse Diocesane Bedevaart (LDB) van het bisdom Hasselt elk jaar een pelgrimage naar Lourdes. Ook dit jaar mogen de organisatoren vierhonderd Limburgers begeleiden naar het Maria-bedevaartsoord in de Pyreneeën. Jongeren, mijnwerkers-brancardiers, vrijwilligers en zieken vertrekken met bussen vanuit Limburg naar het station van Tourcoing in Frankrijk, van hieruit reizen ze verder met de trein naar Lourdes. Ook mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, reist af naar het bedevaartsoord.
Deze foto werd gemaakt rond de jaren 1953-1954, toen Gijsbert Van Hertum (Achel, 1886-1965, de tweede geknield van links naar rechts) de busreis naar Lourdes maakte.
Peer - FM Goud viert verjaardag met nieuw radiostation
FM Goud – met stichter, boegbeeld en drijvende kracht Michel Vanderfeesten – is na 20 jaar on air een begrip in Limburg. Deze zomervakantie is het inderdaad precies 20 jaar geleden dat het radiostation startte. Langzaam maar zeker wist FM Goud heel wat harten in voornamelijk Noord-Limburg en het Maasland te veroveren. "We vieren natuurlijk onze verjaardag uitgebreid, liefst van al samen met onze vele luisteraars", aldus Michel Vanderfeesten. "Met 7,49% marktaandeel in Noord-Limburg en het Maasland doen we het nog steeds bovengemiddeld goed. In ons radioverhaal zit er constante groei. Zo lanceerden we, naast afzonderlijke FM Goud edities voor het Maasland, Noord-Limburg en... Tenerife (FM Goud Tenerife), ook YOLO - Life is like a dance met happy 90s, happy hardcore en eurodance en Bruce Radio met uitsluitend classic rock. Het is duidelijk dat de toekomst van radio digitaal is en daar willen we volop op anticiperen." Ook de nieuwste radiotelg past in die optiek. "We lanceren vandaag Bierfestradio.com. Een nieuw digitaal radiostation dat internationaal georiënteerd is en waar we enkel gekende Oktoberfest-klassiekers spelen. Meeluisteren kan via www.bierfestradio.com en eerstdaags ook via de FM Goud app. Het is een 100% digitaal radiostation dat volledig 'in the cloud' draait. 

Bouwverlof start vandaag

Vrijdag 12 juli 2024
Peer - Bouwverlof start vandaag
Vandaag gaat het traditionele bouwverlof in. Veel bedrijven stoppen vandaag wat vroeger en er wordt dan iets gedronken of gegeten. Of veel bouwvakkers trekken namiddag naar de kroeg. Wij wensen alle bouwvakkers een fijn verlof. (foto AI Patrick Haesevoets) 

Wie-is-het?

Vrijdag 12 juli 2024
De klare kijk van Tante Claus
Peer - Wie-is-het?
Ik kom hem tegen in de doe-het-zelf-maar-had-ik-het-toch-maar-aan-een-vakman-overgelaten-speciaalzaak. Bij de kassa sta ik te klungelen met een uitschuifbare borstelsteel en een zak sneldrogend cement en word joviaal op de schouder getikt.

 “Hey, Tante Claus, hoe is het?”

Mijn hersens scannen razendsnel door databanken. School? Hij lijkt me iets jonger dan ik. Een kennis van een kennis? Ex-collega?

“Ja, goed. En met jou?”

Ik probeer (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2000 neemt het aandeel van de bevolking van 67 jaar of ouder toe: van 15 procent in 2000 tot 19 procent in 2024. Het aandeel jonger dan 18 jaar daalde van 21 procent in 2000 naar 19 procent in 2024. Ook het aandeel van de brede middengroep tussen 18 en 66 jaar daalde: van 65 procent in 2000 naar 62 procent in 2024.
  1. Luc Kenens overleden
  2. Man aangereden op A. Preud'hommeplein
  3. Peers Harmonieorkest concerteert in Italië
01/07

Op 4 juli is onze kleinzoon Yente jarig van harte proficiat van Oma en Opa wijchmaal

Valere Goossens
24/06

Voor mijn lief vrouwke ze is jarig op 29/6 Van harte gefeliciteerd

Valere Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer