Het overige nieuws

Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Auto op dak beland

Maandag 30 januari 2023
Peer - Auto op dak beland
Aan de Onze-Lieve-Vrouwlaan is vanmorgen rond 7 uur een auto op zijn dak beland. Een 23-jarige man uit Zonhoven raakte daarbij gewonbd.
Peer - Boswachters: satellietverbindingen in het bos
In een natuurlijke omgeving zoals bossen of heide is een precieze locatiebepaling op het terrein vaak moeilijk. Bepaalde beheerswerken, zoals de aanplant van kloempen (dit zijn mini-verjongingsgroepjes bestaande uit minimum 20 tot 30 jonge zaailingen), het aanleggen van uitrijpistes in een bos, het bepalen van afstanden en oppervlaktes van te maaien percelen, kunnen dan een uitdaging zijn.
Het verzamelen van veldgegevens is over het algemeen een tijdrovende bezigheid, zeker als je hiervoor nog (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)
Peer - Trainers weg bij Sporting Wijchmaal
Sporting Wijchmaal moet op zoek naar nieuwe trainers. Speler-trainer Niels Vanpol en T2 Sander Elia verlaten de club op het einde van dit seizoen.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Peer - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Peer - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
Peer - Grote-Brogel verliest van Lutlommel
In Derde Provinciale heeft Sporting Grote-Brogel met 0-3 verloren van Lutlommel.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Peer - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Wijchmaal verliest van Opitter

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Wijchmaal verliest van Opitter
In Derde Provinciale heeft Sporting Wijchmaal vanavond met 1-3 verloren van Opitter FC.
Peer - KRC Peer verliest van Nevok Gruitrode
In Tweede Provinciale heeft KRC Peer vanavond een thuisverlies geleden. Tegen Nevok Gruitrode werd het 1-3.

Breugel verliest van Turkse FC

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Breugel verliest van Turkse FC
In Derde Provinciale heeft SV Breugel thuis met 0-1 verloren van Turkse FC uit Beringen.

Achel B wint bij KRC Peer

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Achel B wint bij KRC Peer
In Vierde Provinciale is Achel VV B bij KRC Peer B gaan winnen met 1-2.

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Peer - Scheidsrechters vieren nieuwjaar
Vrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar
  1. Wijchmaal verliest van Opitter
  2. Trainers weg bij Sporting Wijchmaal
  3. Grote-Brogel verliest van Lutlommel
24/01

Anne-Mie Moors, van harte gefeliciteerd ?? met jouw 50ste verjaardag ??! Van de buren van de Acacialaan.

De geburen van De Acacialaan
23/01

Ann Versteegen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. We wensen je een zeer mooie verjaardag toe. geniet ervan. proficiat. Van Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer