Het overige nieuws

Inbraak op het Kuipersplein

Maandag 23 mei 2022
Peer - Inbraak op het Kuipersplein
Onbekenden hebben gisteren ingebroken in een pand op het Kuipersplein. Ze forceerden een slot en geraakten op die manier binnen. Nadat ze de inboedel overhoop hadden gehaald konden ze geld buitmaken.  
1
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
1
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)
1

Steven Ubben overleden

Maandag 23 mei 2022
Peer - Steven Ubben overleden
Op 14 mei is in Peer Steven Ubben overleden. Hij was 35 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
1

Man (46) is rijbewijs kwijt

Maandag 23 mei 2022
Peer - Man (46) is rijbewijs kwijt
Een 46-jarige man uit Peer was gisterennamiddag in een kop-staartaanrijding betrokken in de Grootrootstraat in Maaseik. De man was onder invloed en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren.
1
Kort nieuws van bij de buren
Peer - “Schrappen piekuurtreinen onaanvaardbaar”
Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht
1

SV Breugel klopt Leut

Zondag 22 mei 2022
Peer - SV Breugel klopt Leut
SV Breugel heeft de heenwedstrijd in de derde en laatste ronde van de nacompetitie voor promotie naar 3e provinciale gewonnen door Leut met 1-0 te verslaan.
In een evenwichtige eerste helft mocht Breugel zijn doelman Matthias Scheelen bedanken die dankzij een sublieme redding de bezoekers van een gemaakt doelpunt hield. Ook in de tweede 45 minuten hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar het was uiteindelijk toch het team van Kleine-Brogel dat tot scoren kwam. Een goed uitvoerde aanval kwam bij Wout Trippaers terecht die de bal hard in de doelnetten knalde.
Met deze 1–0 voorsprong trekt SV Breugel volgende woensdag richting Maasmechelen om op het veld van LS Leut hopelijk de promotie naar 3e provinciale te realiseren! (Jochen Heyligen)
SV Breugel klopt LeutSV Breugel klopt Leut
SV Breugel klopt Leut
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Peer - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Peer - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Peer - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Onze gemeente ligt in het wolvenrisicogebied. Zowel particuliere als beroepsmatige veehouders lopen het risico dat wolven bij hen dieren doden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij en RCC-Belgium hebben een informatiefolder ontwikkeld met tips om percelen wolfproof af te sluiten. Deze organisaties lichten deze folder met tips op vijf informatieavonden toe:
- donderdag 9 juni om 20u, Den Drossaerd in Pelt;
- maandag 13 juni om 20u, buurthuis in Ellikom; 
- maandag 20 juni om 20u, ’t Poorthuis in Peer; 
- woensdag 22 juni om 20u, zaal ’t Getouw in Mol; 
- maandag 27 juni om 20u, Hoeve Sonnisheide in Houthalen-Helchteren.
1

KRC Peer - Hoepertingen 5-0

Zaterdag 21 mei 2022
Peer - KRC Peer - Hoepertingen 5-0
In de eindronde van tweede provinciale geeft Hoepertingen forfait voor de match op het veld van KRC Peer. Peer wint daardoor de wedstrijd met 5-0. Voor de terugmatch geeft KRC Peer forfait.
1

Tom Moors speler van het jaar

Zaterdag 21 mei 2022
Tom Moors (Sporting Grote Brogel) is uitgeroepen tot speler van het jaar in vierde provinciale D.
1
  1. OKRA Grote-Brogel trok naar Heppeneert
  2. Hubert Kesters overleden
  3. SV Breugel klopt Leut
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen