Het overige nieuws

In het tennis heeft Hanne Vandewinkel (19) uit Bree vandaag in Pretoria (Zuid-Afrika) de finale van het tennistornooi verloren van de Braziliaanse Laura Pigossi. Hanne staat op plaats 315 in de WTA-ranking, haar tegenstandster op de 123ste plaats. De wedstrijd duurde 2u19'. Setstanden: 6-3, 4-6 en 7-5.

KRC Peer klopt As-Niel

Zaterdag 2 maart 2024
Peer - KRC Peer klopt As-Niel
in Tweede Provinciale heeft KRC Peer vanavond thuis met 4-2 gewonnen van As-Niel Utd.
Peer - Wijchmaal en Achel B spelen gelijk
In Derde Provinciale hebben Sporting Wijchmaal en Achel VV B in Wijchmaal 4-4 gelijk gespeeld.
Peer - Grote-Brogel verliest van Stal Sport
In Derde Provinciale heeft Sporting Grote-Brogel vanavond met 1-2 verloren van Stal Sport.
Peer - Gelijkspel Esperanza Pelt B - Peer SV
Esperanza Pelt B en Peer SV hebben vanavond in Pelt 0-0 gelijk gespeeld.

Wisselvallig weekend

Zaterdag 2 maart 2024
Weerbericht
Peer - Wisselvallig weekend
Een depressie over de Britse Eilanden bepaalt dit weekend het weer in onze streken. Het wordt een wisselvallig weekend met hoge neerslagkansen, al kan het zaterdag wel enige tijd droog zijn. Zondag wordt een sombere dag met wat lichte regen of motregen. Na een droge maandag, vallen buien op dinsdag. Daarna breekt een drogere periode aan met meer zon en ook wat hogere temperaturen.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend met wat regen. Vanuit het westen wordt het droog en volgen er opklaringen, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
In de top 250 van de beste ziekenhuizen staan vijf Belgische ziekenhuizen. UZ Leuven scoort met een 44ste plaats het best. Na het UZ Leuven volgen het UZ Gent (107), de Cliniques universitaires Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (147), het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht (164) en het UZA (226). (Newsweek)

Fons Huskens overleden

Zaterdag 2 maart 2024
Peer - Fons Huskens overleden
Gisteren is Fons Huskens overleden. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Neerpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Inbraak in feestzaal mislukt

Vrijdag 1 maart 2024
Peer - Inbraak in feestzaal mislukt
Dieven poogden zich toegang te verschaffen tot de feestzaal aan de Wittesteenstraat. Zij slaagden niet in hun opzet. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Peer - Fietser (25) gewond bij aanrijding
Een 25-jarige fietser uit Peer is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Boneputstraat in Bree. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19 uur.
Peer - Geef jij ook een complimentje vandaag?
Een complimentje geven, het klinkt zo vanzelfsprekend als iets goed gaat, of goed gedaan wordt. En toch doen we het misschien nog veel te weinig. Vandaag is het complimentendag, de uitgelezen dag om daar verandering in te brengen. Geef jij ook een complimentje, een schouderklopje of een kleine attentie aan iemand die iets goed doet, anderen helpt of altijd optimistisch is? En vergeet daarbij natuurlijk jezelf niet. Want geef mensen een pluim, en ze krijgen vleugels! (Foto Pexels - Anni Roenkae)

Geen rijbewijs en onder invloed

Donderdag 29 februari 2024
Peer - Geen rijbewijs en onder invloed
De politie heeft gisteren een bestuurder betrapt die niet in het bezit is van een rijbewijs. De man reed ook onder invloed van drugs. De agenten plukten ook een niet-verzekerde auto uit het verkeer.

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Peer - Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Peer - Pa post portretten
Om hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)

Nieuwe coach voor SV Breugel

Donderdag 29 februari 2024
Peer - Nieuwe coach voor SV Breugel
Jef Henkens, trainer van derdeprovincialer Achel VV B, zal komend seizoen vierdeklasser SV Breugel coachen.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)
  1. Jean Gielen overleden
  2. Peter Smeets trekt Vlaamse BBB-lijst
  3. Fietser (25) gewond bij aanrijding
27/02

Voor Janne Mentens die dit jaar op 29 februari voor de 5de keer nog eens echt jarig is

Annie Bieliën
23/02

Onze Henri is op 5 maart jarig, proficiat. Helma en Marc

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer