Het overige nieuws

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Peer - Vrijetijdsbesteding anno 2020
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Diefstal uit bestelwagen

Maandag 6 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bestelwagen aan de Goolderheideweg in Bocholt zijn allerhande werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Peer - Recyclageparken morgen weer open
Morgen gaan de recyclageparken van Limburg.net weer open. U gaat er weer één keer per 14 dagen terecht kunnen. Bij de ingang gaat u een bord zien waarop u nog eens kunt lezen waar u op moet letten. Nog een paar vragen en antwoorden:
- Kan er een afspraak gemaakt worden? Nee, een afspraak is niet nodig. De toestroom wordt beperkt via de slagbomen.
- Geldt de regel van één keer per 14 dagen per park? Nee, U kunt 1 keer per 14 dagen in één (…) Het hele nieuwsbericht
1
Peer - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

1
Peer - Extra tijd voor patiënten MS Reva
De dienst vrije tijd van het Revalidatie & MS Centrum zet heel wat activiteiten op poten voor de patiënten. Extra tijd voor een babbeltje, spelletjesnamiddagen en post voor de familie: het zijn maar enkele initiatieven in het Revalidatiecentrum. Chris Claes van de dienst vrije tijd: “Nu is het moment om iets extra te doen voor onze patiënten. We gaan elke dag de hele afdeling af en bij elke patiënt op bezoek. Waaraan heeft hij of zij nood? Een wandeling naar het (…) Het hele nieuwsbericht
1

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Peer - 'Doe eens een belletje'
"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
1

Willem Van Gaal overleden

Maandag 6 april 2020
Peer - Willem Van Gaal overleden
In WZC Sint-Antonius is vrijdag Willem Van Gaal overleden, de echtgenoot van Tina Reyners. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in uiterst besloten kring. Later wordt er een herdenkingsmoment gehouden.
1
Peer - De échte kampioenen van Vlaanderen
                                                                           (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
Peer - TIO schakelt een versnelling hoger
Het is in deze coronacrisis nog altijd pompen of verzuipen voor de hulpverleners in de zorgsector, vooral door een gebrek aan behoorlijk beschermingsmateriaal. Daarom schakelt Wico-campus TIO in Pelt een versnelling hoger voor de mensen in de eerstelijnszorg. Op advies van enkele lokale zorgverleners en het Mariaziekenhuis verfijnt het leerkrachtenteam van TIO momenteel de kwaliteit, veiligheid en het gebruiksgemak van de gezichtsbeschermers
Zo wordt (…) Het hele nieuwsbericht
7

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Peer - Hou vast voor een houvast
Een mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...
3

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Peer - Mooi lenteweer
Morgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht

Remco Gijbels scoort 32 keer

Zaterdag 4 april 2020
Peer - Remco Gijbels scoort 32 keer
Remco Gijbels van Sporting Grote-Brogel heeft het afgelopen seizoen 32 keer gescoord in 29 wedstrijden. Jonas Meys (Velm) is met 39 doelpunten de topschutter in het provinciaal voetbal.
De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
Peer - Ondertussen, in het gemeentehuis...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
27/03

Hoi Peke Harie, omdat we niet tot jou kunnen komen, krijg je van ons vele groetjes via de krant. Dikke knuffels, Auke en Liene Boets

Auke en Liene Boets
23/03

Dank je wel aan de stille weldoener die vandaag 3 taarten liet leveren op de afdeling van het Wit-Gele kruis te Peer. Dit is een hart onder de riem voor alle verpleegkundigen in deze onzekere tijd. Maar wij staan klaar voor jullie.

verpleegkundige Wit-Gele kruis
22/03

Groetjes en kusjes aan de hele familie

Rosa en Albert Boonen
21/03

Lieve moeke en bompie heel veel groetjes van ons Dikke knuffel van Jeroen en Hanne

Els Tielen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Peer
06/04
Jules Briers

Voor onze lieve schat een heel gelukige verjaardag Jules vele kusjes en knuffels van oma opa Hamont en van tante Daisy en Britt!

Carine van vlierden
02/04
Amber Palmans

Gelukkige 16de verjaardag Amber Palmans. Van Amma, tantekes, nonkels, neefjes. Feestje volgt later hè

Huguette Franco
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Jasper Vechter overleden
  2. Annie Leijnen overleden
  3. Willem Van Gaal overleden