Het overige nieuws

Peer - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...
                                                                         (Cartoon: Fobie)
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Peer - Verstrengde lockdown vanaf zondagnacht
De federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht
2

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Peer - Het leven anno 2020
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Peer - Extra fietsinvesteringen voor Limburg
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Goedgemutst de herfst in wandelen

Donderdag 29 oktober 2020
Natuurgrenspark De Groote Heide heeft een nieuwe wandelkaart gemaakt. Daarop staan 678 kilometer aan prachtige (grensoverschrijdende!) wandelpaden uitgetekend. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds dit jaar worden die ook verbonden met 80 kilometer aan nieuwe verbindingen aan Belgische kant. Bovendien krijgt iedereen die een wandelkaart aankoopt er een gratis muts van De Groote Heide bij (zo lang de voorraad strekt). Een kaart kost 4,95 euro en kan gekocht worden bij de VVV van Hamont-Achel (in het Simonshuis in Achel), de vrijetijdsbalie in Pelt (Jeugdlaan 2, Palethe), de VVV van Valkenswaard (Markt 19) en de VVV van Cranendonck (Markt 22a Budel).

Theodoor Jansen overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Peer - Theodoor Jansen overleden
Gisteren is de in Meeuwen woonachtige en uit Peer afkomstige Theodoor Jansen overleden, de echtgenoot van Albertine Vandekerkhof. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Peer - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Peer - Nieuwe maatregelen starten om middernacht
De nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Peer - Hogere temperaturen
Een omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Peer - Nu de zwaarden nog
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Didi Evens en Belinda Wenting, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Binnenhuys interieur & ontwerp opgericht met zetel aan de Kersenlaan in Peer. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 3.000 euro.

Herman De Campenaere overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Peer - Herman De Campenaere overleden
In het WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is zaterdag Herman De Campenaere overleden, de weduwnaar van Odette Allemon. Voordien woonde hij in Kleine-Brogel. 
1
  1. Swa Vaesen overleden
  2. Vind een afhaalrestaurant in Peer
  3. Nieuw: Binnenhuys interieur & ontwerp
03/10

Peter, tel jou leeftijd niet in het aantal jaren in het leven, maar in het aantal vrienden die je hebt gekregen. Wij wensen jou morgen heel veel geluk met jou 5de voordeur.

Jean-pierre Claes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer