Het overige nieuws

Jaak Vandekerkhof overleden

Maandag 17 juni 2019
Peer - Jaak Vandekerkhof overleden
Gisteren is Jaak Vandekerkhof overleden, de echtgenoot van Agnes Swinnen. Hij was 82 jaar. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Grote-Brogel vinden in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Peer - Na weekend zomers !
Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Fietser gewond op Baan naar Bree
Op de Baan naar Bree raakten gisteren een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Peer - Reuzenmiereneter geboren
In de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Code Geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Peer - Code Geel: regen
Het KMI waarschuwt opnieuw met code Geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Kauwen gered uit toren

Woensdag 12 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum uit Oudsbergen heeft gisteren twee jonge kauwen gered uit een nagenoeg 30 meter hoge toren van het Sint-Jozefsinstituut in Bokrijk. Voor de bevrijding van de vogels moest het Natuurhulpcentrum de hulp inroepen van de brandweer.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.
De Blues Beatles hebben hun komst naar Europa helaas geannuleerd, zodat de organisatie van Blues Peer" een nieuwe naam op de affiche moest zetten: de Amerikaanse "Honey Island Swamp Band", volgens Blues Peer de band die de ons zopas ontvallen Dr. John laat herrijzen. De muziek van de Honey Island Swamp Band wordt beschreven als ‘Bayou Americana’, met tijdloze liedjes van Aaron Wilkinson en Chris Mulé. Denk aan Lowell George & Little Feat, The Band, Taj Mahal, Earl King en zoals gezegd Dr. John.  

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Peer - Depressies en storingen
Het weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht
16/06
Greta Scheelen, dikke kussen van uw collega's van 't Ven
Collega's 't Ven
26/05
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag aan mijn zus Renilde Goossens. Maak er een fijne dag van. Fam Goossens Timmers Valere & Rita
valentinus goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Boordcomputer gestolen in Grote Brogel
  2. Waterlek in Grote Brogel
  3. Spin Group legt boeken neer