Het overige nieuws

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Peer - De visie van Fobie
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Meevita IHH

Zaterdag 16 januari 2021
Koen Heylen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Meevita IHH opgericht met zetel aan de Baan naar Bree in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groothandel in houten meubelen, huishoudlinnen en beddengoed, huishoudelijke apparaten en matrassen.

Nieuw: Buitengewoonbinnenwerk

Zaterdag 16 januari 2021
Jürgen Van Samang en Winde Cuppens, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Buitengewoonbinnenwerk opgericht met zetel aan de Wittesteenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van keukens en deuren en het plaatsen en afwerken van gyproc, wanden, plafonds en zolderkamers.

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Peer - KMI: code geel
Het KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Hugo Dörge overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Peer - Hugo Dörge overleden
Op 8 januari is in Wijchmaal Hugo Dörge overleden, de echtgenoot van Alda Van Broekhoven. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
2
Peer - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Peer - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Peer - 'Stop met paniek zaaien!'
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Siebe Schrijvers naar OHL

Vrijdag 15 januari 2021
Peer - Siebe Schrijvers naar OHL
Perenaar Siebe Schrijvers (24) verlaat Club Brugge waar hij onder trainer Clement op een zijspoor was beland. Hij zal nu de kleuren verdedigen van OHL.
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.
Peer - Limburgse ondernemers zingen de coronablues
Op de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
2
Peer - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigd
Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
17
Peer - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Vrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag

Priester Piet Verheyen overleden

Donderdag 14 januari 2021
Peer - Priester Piet Verheyen overleden
Gisteren is de uit Reppel afkomstige Piet Verheyen,priester-emeritus van het bisdom Hasselt, overleden. Hij was 96 jaar en werd op 19 juli 1953 in Luik priester gewijd. Hij was achtereenvolgens kapelaan in Luik en Halen en pastoor in Wijchmaal en Neeroeteren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Neeroeteren.
  1. Hugo Dörge overleden
  2. Geen gaslek op Harmonieplein
  3. Siebe Schrijvers naar OHL
14/01

Voor Marcel Paradis zijn 60 verjaardag

Valere en Rita Goossens Tlmmers
24/12

Voor alle vrijwilligers uit Wijchmaal. Fijne kerstdagen en een gezond 2021. Hou de moed erin, alles komt weer goed.

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer