Het overige nieuws

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Peer - Een stropop van Groene Kring
Afgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Peer - 'Guitarillon on Tour' in de VS (deel 2)
Beiaardier van Neerpelt Jan Verheyen en gitarist Cedric Honings uit Peer (foto) zijn terug thuis van de tournee door het noordoosten van de VS. Ze speelden er ‘Guitarillon’-concerten waarbij de torenbeiaard samenklinkt met gitaar. Een ongewone combinatie, die bij ons al te horen was eerder dit jaar. Daarnaast spelen ze ginder ook soloconcerten. Ondertussen staan ze weer met beide voeten op Belgische bodem. Na hun eerste bijdrage volgt (…) Het hele nieuwsbericht

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Paardenvoer gestolen

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een container in een weide aan de Ophelgenstraat in Houthalen-Helchteren. De daders hebben er paardenvoer, paardenmaterialen en leeggoed gestolen.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Peer - Met vakantiegroeten uit Parijs
Paris ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs

SV Breugel - Wijshagen 1-1

Zondag 18 augustus 2019
Peer - SV Breugel - Wijshagen 1-1
SV Breugel raakte thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Heidebloem Wijshagen. Uitslag: 1-1.

Jef Schildermans overleden

Zondag 18 augustus 2019
Peer - Jef Schildermans overleden
In Wijchmaal is de uit Overpelt afkomstige Jef Schildermans overleden, de echtgenoot van Tiny Weytjens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19 uur) in funerarium Jaeken aann de Kerkstraat in Peer.

Genieke Winters overleden

Zondag 18 augustus 2019
Peer - Genieke Winters overleden
In WZC 't Dorp in Helchteren is vrijdag Genieke Winters overleden, de echtgenote van Rene Plessers. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.
Peer - Oldtimertreffen in teken van 'blauw licht'
Donderdag is er weer een oldtimertreffen in het centrum van Peer. Alle voertuigen met een blauw licht zijn welkom. (Josh Vandijck)

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Peer - Staking bij NMBS
Door een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Peer - Regenachtig weekend
Een storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht
14/08
broertje,gefeliciteerd met je verjaardag
Henri Goossens
30/07
werkgroep " DE GROT" bedankt voor de geslaagde herdenkingsavond aan de grot , het was weer mooi Bedankt namens de familie
de familie vangansewinkel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Jos Custers nieuwe koning bij schuttersgilde
  2. Oldtimertreffen in teken van 'blauw licht'
  3. SV Breugel - Wijshagen 1-1