Het overige nieuws

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Peer - Vermageren via een spuitje?
                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)
De visie van Fobie
Peer - Kan België F16's naar Oekraïne sturen?
                                                                    (Cartoon: Fobie)

Leo Winters overleden

Zaterdag 23 september 2023
Peer - Leo Winters overleden
Op 16 september overleed Henri Winters, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Annie Tielens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Okra-Peer op bezoek bij Helvoet

Vrijdag 22 september 2023
Peer - Okra-Peer op bezoek bij Helvoet
Okra Peer ging met 20 leden op bedrijfsbezoek bij het kunststofverwerkende bedrijf Helvoet aan de Anton Philipsweg in Lommel waar zij ontvangen werden door de algemeen directeur die hun de ontstaansgeschiedenis en toekomstperspectieven van deze bloeiende onderneming toelichtte. Daarna kregen ze een boeiende rondleiding doorheen de fabriek. De zeer gesmaakte namiddag werd afgesloten met een kop koffie en gebak.
Meer over Okra Peer via lukaldersluk[!]skynet.be of bel even naar 0477 383 557.

Nieuwe parkeertickets bij ziekenhuis

Vrijdag 22 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Peer - Nieuwe parkeertickets bij ziekenhuis
Sinds kort werkt Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt met nieuwe parkeertickets. Hier staat een QR-code op waardoor parkeerders nu gemakkelijk direct mobiel kunnen betalen, in plaats van bij de betaalautomaat. Betalen kan door simpelweg de QR-code op het parkeerticket te scannen met de camera van je smartphone. De parkeerder wordt onmiddelllijk doorgestuurd naar het betaalplatform waar men het parkeergeld kan betalen met een betaalmethode naar keuze. Je hoeft dan niet meer langs de betaalautomaat te passeren. Als je buiten rijdt, dien je wel nog je parkeerticket in de automaat aan de slagboom in te voeren.
De oude werkwijze (betalen aan de betaalautomaat) blijft van kracht voor patiënten en bezoekers die niet in het bezit zijn van een smartphone.

Dertiger dumpt drugsafval

Donderdag 21 september 2023
Peer - Dertiger dumpt drugsafval
Een dertiger uit Mol moest zich voor de rechter verantwoorden voor het dumpen van chemisch drugsafval in Bocholt, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel en Peer. Het Openbaar ministerie vorderde 3 jaar cel en een boete van 8.000 euro maar stelde geen bezwaar te hebben tegen een uitstel gekoppeld aan voorwaarden. Op 19 oktober kent de man zijn straf. (PG)

Meeste evers geschoten in Hechtel-Eksel

Donderdag 21 september 2023
Peer - Meeste evers geschoten in Hechtel-Eksel
In Noord-Limburg werden afgelopen jaar de meeste everzwijnen geschoten in Hechtel-Eksel. Het waren er 157. In Lommel waren het er 98, in Pelt 53 - 45 in Overpelt, 8 in Neerpelt. In Bocholt waren het er 39 en in Peer 86. In Hamont-Achel werd er volgens de officiële cijfers géén everzwijn afgeschoten.(Bron: INBO)(Archieffoto Paul Vangerven)

De meeste Belgen zijn gelukkig

Donderdag 21 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Het merendeel van de Belgen noemt zich gelukkig. In het tweede kwartaal 2023 voelde 65,4% van de Belgen zich altijd gelukkig (9,1%) of meestal gelukkig (56,3%). Jongeren (16-24 jaar) blijken over het algemeen de gelukkigste bevolkingsgroep te zijn (71,9%), in tegenstelling tot personen van 65 tot 74 jaar (57,4%). Werknemers (71,8%) scoren over het algemeen beter dan anderen. Ze zijn vaker gelukkig dan gepensioneerden (58,6%), werklozen (38,6%) en vooral vaker gelukkig dan mensen met een (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar verkeersongeval op Noord-Zuid

Donderdag 21 september 2023
Vanmorgen is op de Noord-Zuid in Helchteren een zwaar verkeersongeval gebeurd. Dat leidt tot aanzienlijke files in beide richtingen. UPDATE Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Er vielen geen gewonden. Rond 9 uur kwam het verkeer weer op gang.  

Sterke stijging dementie in Limburg

Woensdag 20 september 2023
Nergens in ons land stijgt het aantal mensen met dementie zo snel als in Limburg. Vandaag wonen in onze provincie meer dan 15.000 mensen met de ziekte. Volgens wetenschappelijke prognoses zal dat aantal tegen 2045 meer dan verdubbeld zijn. In de rest van Vlaanderen zet de verdubbeling zich pas door tegen 2070. De stijging is het grootst in de gemeente Zutendaal. De top van Limburgse gemeenten met een sterke aangroei bestaat verder uit Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Oudsbergen, Kortessem en Peer. (Bron: TVL)

Oudste houtconstructie ooit gevonden

Woensdag 20 september 2023
Zomaar even tussendoor
Wetenschappers hebben bij de Kalambo-waterval in Zambia de oudste houtconstructie ooit aangetroffen. Die is naar schatting 476.000 jaar oud en bestaat uit twee planken, waarvan de ene een inkeping bevat die duidelijk met gereedschappen is aangebracht.
Lees bij de NOS "Oudste houtconstructie ooit gevonden"
Peer - Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegen
De vijf Vlaamse provincies ontwikkelden voor de fietssnelwegen samen een éénvormige “routetaal” voor bewegwijzering en signalisatie. Dit maakt de fietssnelwegen herkenbaar, leesbaar en makkelijk te volgen in heel Vlaanderen én in Brussel. De provincieraad keurde vandaag het voorstel van gedeputeerde Bert Lambrechts goed om de fietssnelweg F70, de Demerroute, volledig uit te rusten met signalisatie en bewegwijzering volgens deze routetaal. De F70 die loopt van Stokrooie tot Bilzen met een lengte van 25 km, wordt zo de eerste Limburgse fietssnelweg die volledig over aangepaste signalisatie op maat van de fietssnelweg zal beschikken. Die signalisatie zal ook op de andere fietssnelwegen worden geplaatst, vandaar dat we ze u al willen meegeven.
Aangepaste signalisatie voor fietssnelwegenAangepaste signalisatie voor fietssnelwegen

Dommelvallei moet natter worden

Woensdag 20 september 2023
Natuurpunt start eind dit jaar met het vernatten van de Dommelvallei in Hechtel-Eksel, Peer en Pelt. Dat meldt Radio2. Bedoeling is de oorspronkelijke planten en dieren weer kansen te geven. Nu zijn bepaalde soorten daar sterk afgenomen of zelfs helemaal verdwenen.
De Dommel is in Noord-Limburg 35 kilometer lang, ze loopt van Peer tot aan de Nederlandse grens. In totaal legt de rivier een lengte van 120 kilometer af voor ze in de Maas uitmondt. Sinds de jaren '50 is ze rechtgetrokken en er zijn ook (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Pleeggezinnen gezocht voor geleidehondenpuppy's
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden zoekt heel wat puppypleeggezinnen die een jaar lang één van de pups een warme thuis willen bieden en onder begeleiding opvoeden tot een lieve en gehoorzame jonge hond. "Ook zoeken we nog warme nestjes voor onze honden in het trainingscentrum, ouderhondgezinnen en opvanggezinnen," zegt het Centrum. "Op donderdag 26 oktober geven we een infosessie in A&M Delorge Lommel voor geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom! Meer info of inschrijven? Dat kan via www.puppyzoektpleeggezin.be."

Jezelf relativeren

Woensdag 20 september 2023
Vandaag gelezen
"Comedians die met zichzelf kunnen lachen zijn authentieker. Als William Boeva, die dwerggroei heeft, grappen maakt over zijn gestalte, is dat gepermitteerd. Als ik dat doe, ben ik een schoft. Een goede komiek betrekt zijn grappen altijd op zijn eigen leefwereld." (Comedian Koen Dewulf in Kerk en leven).

Weersverbetering vanaf het weekend

Dinsdag 19 september 2023
Weerbericht
Peer - Weersverbetering vanaf het weekend
Een actieve storing bereikt ons donderdag en zorgt voor een flinke plens hemelwater. Na wisselvallig weer met buien op vrijdag en zaterdag, wordt het vanaf zondag droger, zonniger en ook weer warmer.
Morgen/woensdag
gaat het kwik flink de hoogte in bij maxima rond 24 graden. Er zijn wel wat wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Met een erg strakke zuidwestenwind voelt het wel iets koeler aan.
Donderdag trekt een actieve storing traag over onze regio. Er valt een flinke plens (…) Het hele nieuwsbericht

Troonrede op Prinsjesdag in Nederland

Dinsdag 19 september 2023
De visie van Fobie
Peer - Troonrede op Prinsjesdag in Nederland
                                                                         (Cartoon: Fobie)
  1. Deputatie weigert vergunning aan Wilko
  2. Leo Winters overleden
  3. Okra-Peer op bezoek bij Helvoet
30/08

Hartelijk gefeliciteerd met je vierde verjaardag Sean. Je bent al een flinke stoere bink. Maak nog veel plezier want het gaat snel. Sean, je bent een droom. Dit wenst U Vake en Moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
12/08

Op 13 OUGUSTUS vieren ELODIE en MATTHIAS GOFFLO hun verjaardag .Ze worden vijf jaar . Gefeliciteerd ,Opa en Oma , ,

D&A Bollen-Leen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer