Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Een inmiddels afgezette 52-jarige notaris uit Houthalen-Helchteren moest vandaag voor de rechtbank in Hasselt verschijnen. Hij wordt ervan verdacht 4,25 miljoen euro verduisterd te hebben. Er zijn een tachtigtal gedupeerden. De ex-notaris riskeert vijf jaar opsluitiing. In deze zaak staan ook andere betichten terecht. Volgende week wordt de zaak verder behandeld. (PG)

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)
Peer - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerde
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht
1

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Peer - Regenachtig weekend
Storingen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Waterlopen worden geruimd

Vrijdag 18 oktober 2019
Peer - Waterlopen worden geruimd
Het wateragentschap Noordwest-Limburg gaat vanaf maandag starten met het maaien van de waterlopen. Eerst komt Houthalen-Helchteren aan de beurty, dan Pelt (eerst Neerpelt), Peer, Hechtel-Eksel en tenslotte Hamont-Achel. In totaal gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten die geruimd zullen worden.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de waterloop. Op deze strook mag ook het maaisel gelegd worden. Indien je zelf het (…) Het hele nieuwsbericht

436 vaten met drugsafval gedumpt

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Peer - 436 vaten met drugsafval gedumpt
In de Veldstraat in Bocholt is een groot aantal vaten met drugsafval gedumpt. Een postbode trof het afval vrijdagochtend aan tijdens zijn ronde en verwittigde de politie. Politie CARMA stelde meteen een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. Brandweer Noord-Limburg is momenteel ter plaatse om de vaten na te kijken en luchtmetingen uit te voeren. Uit een aantal gescheurde vaten is vloeistof gelekt, maar er is voorlopig geen gevaar vastgesteld voor de omgeving. Het zou gaan om maar liefst ;436 vaten van verschillende grootte. De totale inhoud van de vaten kan geteld worden tussen 10.000 – 15.000 liter.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Peer - Einde captatieverbod
Er geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Peer - Regen en wind
Het komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Peer - Een nieuwe provinciegriffier
Het provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht
In het krachtbal heeft Grote Brogel Kaulille B verslagen met 27-13. Aan de rust was de stand 16-3.

Infosessie over inbraakbeveiliging

Woensdag 16 oktober 2019
Peer - Infosessie over inbraakbeveiliging
Helaas krijgen ieder jaar heel wat mensen inbrekers over de vloer. Politie Kempenland organiseert daarom een infosessie over inbraakbeveiliging op woensdag 23 oktober om 18.30 uur in de politiepost in Leopoldsburg. Inschrijven kan via deze link.
Peer - Zondag stadsderby, ook voor het goede doel
De stadsderby in Peer tussen SV Breugel en K. Peer SV is er niet ieder jaar. Daarom: allen naar het veld van SV Breugel, aanstaande zondag 20 oktober om 15u! De derby wordt ook nog eens opgefleurd met een voorstelling van alle Breugelse jeugdploegen. Maar het belangrijkste is dat de wedstrijd ook in het teken staat van de actie voor het goede doel in het kader van ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. De club uit Kleine Brogel gaat een tombola organiseren, met tal van héél mooie prijzen, ten voordele van vzw Kleine Prins. Deze vzw begeleidt meer dan 100 gezinnen in groter Limburg, waarvan de kinderen lijden aan een levensbedreigende ziekte.
De inkom voor de derby is gratis, dus kom zeker een kijkje nemen, al is het maar om een lotje te kopen voor de actie zodat SV Breugel eind december met een mooie cheque richting Studio Brussel kan trekken! Meer info op www.sv-breugel.be.

Eenden en ganzen in beslag genomen

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een vijfigtal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien. Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Gisteren werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Daarom werden alle dieren in beslag genomen.
1

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Peer - Politie controleerde zwaar vervoer
In het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (26) gewond bij aanrijding

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten een auto en een 26-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren op de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Twee gsm's gestolen

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kempenstraat in Bocholt maakten dieven twee gsm's buit bij een inbraak. De feiten werden gisteren gepleegd.

José Eerdekens overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Peer - José  Eerdekens overleden
Gisteren is in Houthalen de uit Peer afkomstige José Eerdekens overleden, de echtgenote van Louis Tielens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.