Het overige nieuws

Maria Claes overleden

Maandag 18 februari 2019
Peer - Maria Claes overleden
Zaterdag is Maria Claes overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Paul Reumers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

 
1

Henri Rutten overleden

Maandag 18 februari 2019
Gisteren is Henri Rutten overleden, de weduwnaar van Maria Camps. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat u 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Peer - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Verlies voor Peer SV

Zondag 17 februari 2019
Peer - Verlies voor Peer SV
Peer SV heeft deze namiddag met 1-2 verloren van Thes Sport. Sporting Wijchmaal versloeg Kattenbos met 0-3. SV Breugel ging bij Loksbergen winnen met 2-6. en Grote Brogel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Turkse Rangers.
Peer - Paal-Tervant en R.Peer delen de punten
1-1, dat was gisterenavond de eindstand tussen de Beringse ploeg en Racing Peer. Stephan Volders maakte dit fotoverslag.

Ida Beckers overleden

Zondag 17 februari 2019
Peer - Ida Beckers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Grote Brogel afkomstige Ida Beckers overleden, de weduwe van Michel Plessers. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Begroeting: woensdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens.

Gelijkspel voor Racing Peer

Zaterdag 16 februari 2019
Peer - Gelijkspel voor Racing Peer
Racing Peer heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Paal Tervant. Voor Peer scoorde Ben Swerts

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Peer - Lentegevoel
Een hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Jacobs i3

Vrijdag 15 februari 2019
Patrick Moors en Natascha Pirens, beiden uit Peer, hebben de bvba Jacobs I3 opgericht met zetel aan de Industrieweg-Noord in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, de groothandel in bouwmaterialen, elektriciteitswerken en het ruimen van bouwterreinen.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Peer - Staking De Lijn voorbij
Morgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in container

Donderdag 14 februari 2019
Op het terrein van een bedrijf aan de Industrieweg ontstond vanmiddag brand in een container. De brand kon snel geblust worden.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Peer - Vier Valentijn!
                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Peer - Conflict bij De Lijn blijft duren
De kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Koperdieven op het matje

Woensdag 13 februari 2019
Peer - Koperdieven op het matje
Op het betichtenbankje moesten een Nederlandse man en vrouw plaats nemen voor de diefstal van koperen afvoerbuizen van vijftien Limburgse kerken. Zij sloegen onder meer toe in Overpelt, Opglabbeek, Kaulille en Peer. Het Openbaar Ministerie eiste 18 maanden cel. Op 13 maart wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Peer - Derde wolf?
Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Staking begint vanavond bij NMBS
Vanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Dikketruiendag vandaag...
                                                                                      (Cartoon: Fobie)
1

Jean Van Gaal overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Peer - Jean Van Gaal overleden
In WZC Sint-Antonius is vandaag Jean Van Gaal overleden, de echtgenoot van Mia Roosen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.