Het overige nieuws

Jan Verpoorten overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Lommel - Jan Verpoorten overleden
Woensdag is Jan Verpoorten (61) overleden, de levensgezel van Diane Vanhove. Hij woonde in Eksel en was afkomstig van Lommel. Hert afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jeroen Olyslaegers in De Adelberg

Vrijdag 22 oktober 2021
Lommel - Jeroen Olyslaegers in De Adelberg
Nu zondag 24 oktober om 10.30 uur in de voormiddag komt één van de beste en meest geëngageerde auteurs van ons land, Jeroen Olyslaegers, naar De Adelberg voor een lezing over zijn laatste boek 'Wildevrouw'. En aanstaande dinsdag 26 oktober vieren we de 125ste verjaardag van Paul van Ostaijen met een lezing door dé autoriteit op dit vlak, Matthijs de Ridder. Deze lezing vindt plaats in het Raadhuis om 19.30 uur.
En om in de literatuur te blijven... zondagen 7, (…) Het hele nieuwsbericht

Urbain Baeyens overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Lommel - Urbain Baeyens overleden
Zondag is Urbain Baeyens overleden, de echtgenoot van Lisette Van Gaal. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring.

Voetbal in Lommel

Vrijdag 22 oktober 2021
Wandelingen door Lommel
Lommel - Voetbal in Lommel
Terwijl ik me omdraai en wegloop van de Soeverein, bedenk ik dat je over Lommel niet kan zeggen dat het niet ambitieus is. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan verbetering en verfraaiing en ook aan uitbreiding van gemeentelijke faciliteiten. Momenteel is het centrum van de stad aan de beurt. Die krijgt een grote opknapbeurt.
Daarnaast is de gemeente twee jaar geleden begonnen met het aanleggen van een nieuw sportterrein en sporthal voor tennis en een nieuw zwembad bij de Soeverein. Hier wandel ik nu aan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Demirtas

Donderdag 21 oktober 2021
Mehmet Demirtas uit Lommel heeft de besloten vennootschap Demirtas opgericht met zetel aan de Balendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, industriële reiniging, het leggen van tegelvloeren en distributie en transport.
Grensgevallen
Harrie Lavreysen uit Luyksgestel heeft er weer een wereldtitel bij: vanavond werd hij op het WK baanwielrennen in Roubaix voor de tweede keer op rij wereldkampioen op de keirin. De Nederlandse baanrenner klopte zijn landgenoot Jeffrey Hoogland en de Rus Michail Jakovlev. Op de keirin rijden zes renners eerst drie ronden achter een derny. Wanneer die de baan verlaten heeft, volgen nog drie ronden.

Ann Van den Abeele overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Lommel - Ann Van den Abeele overleden
Maandag is Ann Van den Abeele overleden, de echtgenote van Stefan Lemmens. Ze was 55 jaar. De uitvaartdienst vond vandaag plaats in intieme kring. Haar asurn werd bijgezet in het columbarium van de begraafplaats van Lommel-centrum. 
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieke Geboers overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Nieke Geboers overleden
Gisteren is Nieke Geboers (94) overleden, de weduwe van Rene Van Meensel. Zij woonde in Balen maar was afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Grensgevallen
Op het WK baanwielrennen in Roubaix is Nederland in de teamsprint voor de vierde keer op rij wereldkampioen geworden. Een van de vier sprinters was Harrie Lavreysen uit Luyksgestel. De twee anderen waren Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland. Het Nederlandse trio is al sinds 2017 ongeslagen 

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Het gaat stormen
Komende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

WK-zilver voor Francine Geuens

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - WK-zilver voor Francine Geuens
Op het wereldkampioenschap tennis voor dames 70-plus in Mallorca heeft België een zilveren medaille behaald, na verlies in de finale tegen Duitsland. Van het Belgische team maakte Francine Geuens (rechts)uit Lommel-Kolonie deel uit. Proficiat!

Henri Maes overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Henri Maes overleden
Maandag is Henri Maes overleden, de echtgenoot van Maria Lemmens. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Frans Vanderwegen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Lommel - Frans Vanderwegen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Vanderwegen overleden, de weduwnaar van Treeske Palmaers. Hij was afkomstig van Meeuwen en werd 90 jaar.  De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Frans zal begraven worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Agnes Aernoudt overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Lommel - Agnes Aernoudt overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag oud-schepen Agnes Aernoudt overleden. Ze was afkomstig van Nieuwmunster en werd 98 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 29 oktober (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

'Soep op de stoep' bij De Speling

Dinsdag 19 oktober 2021
Lommel - 'Soep op de stoep' bij De Speling
Vorige vrijdag mochten alle ouders, grootouders, tantes en nonkels van kleuterschool De Speling, komen meegenieten van de 'Soep op de stoep' actie. De kinderen brachten allerlei verschillende groenten van thuis mee, waarmee de juffen creatief aan de slag gingen om de lekkerste soep op tafel te toveren. Zo kon je proeven van rode-duivel-soep en kikkersoep, maar ook de vegetarische wolvensoep was het proeven waard. Een laagdrempelige actie die ervoor zorgde dat iedereen weer in verbinding kon staan met elkaar. Hartverwarmende soep voor een hartverwarmende actie.. (Bijdrage Kim Hermans)

Mathieu Heylen overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Lommel - Mathieu Heylen overleden
Zondag is Mathieu Heylen overleden, de weduwnaar van Triena Dekkers. Hij was 96 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Nieuwe vennootschap: Vesco77

Dinsdag 19 oktober 2021
Veselin Kishkilov uit Lommel heeft de besloten vennootschap Vesco77 opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk voor gebouwen, interieurafwerking, installatie van garagepoorten en schilder- en behangwerk.
Lommel - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsers
Het verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.
  1. Voetbal in Lommel
  2. Ook in Lommel zwart verkeerspunt
  3. Murphy's Ladies streden dapper tegen Visé
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen