Het overige nieuws

Joyriding op voetbalterrein

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Joyriding op voetbalterrein
Een onbekender heeft een jeugdterrein van Lommel SK uitgekozen voor joyriding. In de grasmat zijn diepe bandensporen aangetroffen. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Succesvolle Hoeverbergentocht

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Succesvolle Hoeverbergentocht
WSV Milieu 2000 organiseerde gisteren, donderdag, een erg succesvolle wandeltocht. Dat de herfst het mooiste wandelseizoen is werd wel duidelijk toen er zich 869 wandelaars kwamen aanmelden op de Hoeverbergentocht.
De Hoeverbergen is een natuurgebied dat zich uitstrekt ten zuiden van de Lommelse gehucht Kattenbos en dat gelegen is ten noorden van Gelderhorsten. Het gebied bestaat voornamelijk uit aanplant van grove den, waarbinnen zich een heideveld bevindt, de Katterijen, de spoorweg Ijzeren (…) Het hele nieuwsbericht
Succesvolle HoeverbergentochtSuccesvolle HoeverbergentochtSuccesvolle Hoeverbergentocht
Lommel - Inbraak in Hendrik Van Veldekestraat
Gisteren is ingebroken in een pand aan de Hendrik Van Veldekestraat. Er zijn juwelen gestolen.

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)

Jans van der Burgt overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Jans van der Burgt overleden
Gisteren is Jans van der Burgt overleden, de weduwe van Twan Linsen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerde
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Vrachtwagen verliest toxische stoffen
Wegens een zwaar verkeersongeval met een vrachtwagen op de N71 ter hoogte van de Postelsesteenweg in Mol vanmiddag werd het kruispunt Zuiderring - Postelsesteenweg en Zuiderring - Kiezelweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kiezelweg en Paviljoenstraat. Vanuit Stevensvennen is het momenteel niet mogelijk richting Mol te rijden! In het ongeval is een ADR-vrachtwagen betrokken die toxische stoffen vervoert. Deze stoffen zijn licht ontvlambaar. De brandweer en politie zijn ter plaatse. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Jordi Meeus is gisteren knap derde geworden in de eerste rit van Olympia's Tour, de vroegere Ronde van Nederland. Jordi eindigde op de VAM berg in Drenthe nipt achter ex-prof Coen Vanmeltfoort en Belgisch kampioen bij de beloften Florian Vermeersch. Olympia's Tour duurt nog tot zondag 20 oktober.
1

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Lommel - Regenachtig weekend
Storingen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in Lommel: 'Hypnopunt'

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Nieuw in Lommel: 'Hypnopunt'
Onlangs opende Anja Verbeek op het Hertog Janplein 'Hypnopunt'. Dankzij hypnose kan de bezielster van deze nieuwe zaak zowat alles waar jij mee kampt, of wat jij als storend ondervindt, aanpakken. Want alles zit in je onderbewustzijn verankerd. Het onderbewustzijn is krachtig, het kan zowel lichamelijke als mentale reacties creëren. Allergieën of chronische pijn, bijvoorbeeld, maar ook stress, angst, verslaving of een laag zelfbeeld. En net daarom werkt hypnose zo doeltreffend.
Een erg (…) Het hele nieuwsbericht

Gezellige quiz bij Samana Kerkhoven

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Gezellige quiz bij Samana Kerkhoven
Gisterennamiddag was het verzamelen geblazen in de Kleine St. Jan in Kerkhoven voor een gezellige en spannende quiznamiddag van Samana. Alles kwam aan bod: kennisvragen, meerkeuze vragen, doordenkertjes, gokvragen en ook een paar praktische proeven. Bij een kopje koffie en een koek werd er tijdens de pauze al druk nagepraat over het eerste deel van de quiz. Rond 16.30 was de quiz afgelopen en werden de winnaars bekend gemaakt en die kregen een mooie prijs. Het was een heel gezellige namiddag die voorbij gevlogen was en voor herhaling vatbaar volgens de deelnemers. (Bijdrage Frieda Willekens)

Nieuwe vennootschap: Roofmonkey

Donderdag 17 oktober 2019
Joost Van Heukelom uit Lommel heeft de besloten vennootschap Roofmonkey opgericht met zetel aan de Zeggestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverzet, het ruimen van bouwterreinen, het plaatsen van thermisch isolatiemateriaal en algemene bouwherstellingen.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Einde captatieverbod
Er geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Prijswinnaar tickets Lommel SK

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Prijswinnaar tickets Lommel SK
Er zijn blijkbaar toch nog heel wat Lommelaars die naar de wedstrijden van Lommel SK willen gaan kijken, want de mails voor de gratis tickets stroomden binnen... Het lot heeft bepaald dat de tickets deze keer gaan naar Piet Geerts uit de Ridderstraat. Proficiat. Voor al die anderen: volgende keer meer geluk!

Explosief gevonden aan restaurant

Donderdag 17 oktober 2019
Grensgevallen
Afgelopen nacht is een explosief gevonden aan de ingang van een restaurant aan de Karel Mollenstraat Zuid in Valkenswaard. Het zou om een handgranaat gaan. Een twintigtal buurtbewoners werd uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Regen en wind
Het komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Een nieuwe provinciegriffier
Het provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste (weg)wielernieuws...

Woensdag 16 oktober 2019
Waarschijnlijk het laatste (weg)wielernieuws van dit jaar!
In de Nationale sluitingsprijs voor Elite z/c en Beloften in Putte-Kapellen behaalde Jelle Mannaerts een mooie vijfde plaats op 79 deelnemers. Winnaar werd de Nederlander Piotr Havik. Lommelaar Jelle behaalde dit seizoen slechts één overwinning, maar dat was er wel eentje die kon tellen: hij werd namelijk Belgisch Kampioen en mag dus een heel jaar de Nationale driekleur dragen.
Ook Jordi Meeus won dit seizoen één (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Lommel SK - OH Leuven?

Woensdag 16 oktober 2019
Lommel - Gratis naar Lommel SK - OH Leuven?
Nu zondag om 16 uur komt de 'eeuwige rivaal' OH Leuven op bezoek in het Soevereinstadion. Hopelijk wordt dit de tweede overwinning van Lommel SK, want anders wordt de afstand met de ploegen boven hen helemaal onoverbrugbaar. Alle supporters dus op post, en... voor wie er gratis wil bij zijn: wij hebben twee outside seats in de aanbieding, enkel mailtje sturen aan  internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór morgenmiddag 12 uur, met naam en adres, en vermelding tickets Lommel SK, en wie weet bent u de gelukkige van deze twee tickets!
1

Weer die tijd van het jaar

Dinsdag 15 oktober 2019
Lommel - Weer die tijd van het jaar
Herfst en winter, dan komt ook de griep er weer aan. (Foto Robert Boons)
1
Komende zaterdag 19 oktober wil Basket Lommel geschiedenis schrijven. De Heren A-ploeg speelt dan om 20.30 u in de 1/8ste finale van de bekercompetitie immers thuis tegen landskampioen Oostende. "Dat onze spelers er klaar voor zijn hebben ze vorig weekend aangetoond door met duidelijke cijfers (74-97) te gaan winnen in en tegen leider Waregem in 2de klasse," zegt Jos Maes. "We hebben trouwens een vijftal spelers in onze ploeg die al eens tegen Oostende gespeeld hebben: Bart Maesen, (…) Het hele nieuwsbericht
13/10

proficiat met de overwinning aan T.T.C .LOMMEL

rudi van engeland
19/09
Ans en Theo Brusselaers

Theo enAns, jullie zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Dat nemen ze jullie niet meer af. Geniet er van met volle teugen. Wij nemen er een borreltje op vanavond. Liefs Jan en Marlies

Marlies van Otten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommel krijgt subsidies voor doorsteek Kerkstraat
  2. Vrachtwagen verliest toxische stoffen
  3. Peter Maes trainer Lommel SK