Het overige nieuws

Vermageren via een spuitje?

Zaterdag 23 september 2023
De visie van Fobie
Lommel - Vermageren via een spuitje?
                                                                          ( Cartoon: Fobie)

Ronde van Luxemburg: Jordi Meeus 82ste

Zaterdag 23 september 2023
In de voorlaatste rit van de Ronde van Luxemburg, een tijdrit, is Jordi Meeus vandaag 82ste geworden. Hij had een achterstand van 3'08 op winnaar Victor Campenaerts.

Lach om jezelf

Zaterdag 23 september 2023
Vandaag gelezen
Jonge narcisten kammen hun haar en kijken constant naar zichzelf in de spiegel. Ik wil je een advies geven: kijk af en toe naar jezelf in de spiegel en lach om jezelf. Lach om jezelf. Het zal je goed doen. (Paus Franciscus)

Geslaagde kiennamiddag Samana

Zaterdag 23 september 2023
Lommel - Geslaagde kiennamiddag Samana
Na de voorbije vakantiemaanden worden de Samana activiteiten weer hernomen. Een 40-tal deelnemers verzamelden donderdag in de Volksmacht voor een kiennamiddag. Er werd gespeeld in volle concentratie in 6 rondes voor mooie en nuttige prijzen. De hoofdprijs, een reuze grote fruitkorf, werd gewonnen door Henri Mertens. Proficiat! (Jan Gybels)
Geslaagde kiennamiddag Samana

Sokken breien doe je zo

Zaterdag 23 september 2023
Lommel - Sokken breien doe je zo
Had je altijd al sokken willen breien maar wist je niet hoe? Vijf Lommelse dames weten dat nu wel. Want zij kwamen vanochtend naar de workshop sokken breien in de Standaard boekhandel in de Kerkstraat om alle technieken te leren van Monique. (Foto's Lieve De Bleser)
Sokken breien doe je zoSokken breien doe je zoSokken breien doe je zo
De visie van Fobie
Lommel - Kan België F16's naar Oekraïne sturen?
                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nieuwe parkeertickets bij ziekenhuis

Vrijdag 22 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuwe parkeertickets bij ziekenhuis
Sinds kort werkt Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt met nieuwe parkeertickets. Hier staat een QR-code op waardoor parkeerders nu gemakkelijk direct mobiel kunnen betalen, in plaats van bij de betaalautomaat. Betalen kan door simpelweg de QR-code op het parkeerticket te scannen met de camera van je smartphone. De parkeerder wordt onmiddelllijk doorgestuurd naar het betaalplatform waar men het parkeergeld kan betalen met een betaalmethode naar keuze. Je hoeft dan niet meer langs de betaalautomaat te passeren. Als je buiten rijdt, dien je wel nog je parkeerticket in de automaat aan de slagboom in te voeren.
De oude werkwijze (betalen aan de betaalautomaat) blijft van kracht voor patiënten en bezoekers die niet in het bezit zijn van een smartphone.

Ronde van Luxemburg: Meeus 98ste

Vrijdag 22 september 2023
In de Ronde van Luxemburg is Jordi Meeus vandaag 98ste geëindigd. Hij had een achterstand van 18'14" op de Ierse ritwinnaar Ben Healy. De renners moesten vandaag drie keer over de Côte du Niklosbierg, met percentages tot 18 procent.

Nieuwe vennootschap: Nolenco

Vrijdag 22 september 2023
Koen Cools uit Lommel heeft de besloten vennootschap Nolenco opgericht met zetel aan de Hoevenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management- en consultancy-activiteiten en het onderhoud en het verhuren van mobilhomes.

Vinus Wouters overleden

Vrijdag 22 september 2023
Lommel - Vinus Wouters overleden
Woensdag is Vinus Wouters overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Johan Bergmans overleden

Vrijdag 22 september 2023
Lommel - Johan Bergmans overleden
Gisteren is Johan Bergmans overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (17.30-18 uur) in funerarium Witters.

'Lommel. Kiek op toen'

Vrijdag 22 september 2023
Op maandag 9 oktober start Carrefour Market Lommel met de spaaractie voor het historisch verzamelalbum ‘Lommel. Kiek op Toen’. Acht weken lang kunnen de klanten sparen voor een serie van 172 stickers die een fraai beeld schetsen van de geschiedenis van Lommel. De plaatjes kunnen verzameld worden in een album dat speciaal voor deze actie ontwikkeld is. Het album en de selectie van de foto’s kwamen tot stand met de hulp van Erfgoed Lommel.
Lommel kent een (…) Het hele nieuwsbericht

Plezier maken na het padellen

Donderdag 21 september 2023
Lommel - Plezier maken na het padellen
Omdat het niet altijd competitief moet zijn organiseert het padelteam van Metallic ook ontmoetingen met andere clubs om op een leuke en gezellige manier tegen elkaar te spelen. Dit jaar speelde men tweemaal tegen Lommel Kolonie. In het voorjaar werd de ontmoeting op Metallic gespeeld en afgelopen zondag was er de terugwedstrijd op Kolonie. Met wedstrijden van 25 minuten en drank en hapjes tussendoor was het best een plezant event. Tussenstand momenteel is 1-1, dus volgend jaar komt er zeker een nieuwe ontmoeting!

NEOS-leden luisteren naar Koen Wauters

Donderdag 21 september 2023
Lommel - NEOS-leden luisteren naar Koen Wauters
Wie dinsdag Koen Wauters van Clouseau bij NEOS had verwacht, kwam bedrogen uit. Maar met Koen Wauters, de VRT-wetenschapsjournalist, waren we véél beter af. Naar aanleiding van zijn boek over het unieke liefdesverhaal van zijn ouders reconstrueerde hij de hele namiddag lang voor de leden van NEOS het amoureuze verhaal van zijn vader die priester was, en van zijn moeder, die non was. Vader Herman was broeder in de abdij van Tongerlo en werd regelmatig het land rond gestuurd voor (…) Het hele nieuwsbericht

Jordi Meeus 4de in Ronde van Luxemburg

Donderdag 21 september 2023
In de massaspurt aan het einde van de tweede rit in de Ronde van Luxemburg is Jordi Meeus vandaag vierde geworden. De rit werd gewonnen door Jenthe Biermans. UPDATE Achelaar Kamiel Bonneu heeft opgegeven.

Meeste evers geschoten in Hechtel-Eksel

Donderdag 21 september 2023
Lommel - Meeste evers geschoten in Hechtel-Eksel
In Noord-Limburg werden afgelopen jaar de meeste everzwijnen geschoten in Hechtel-Eksel. Het waren er 157. In Lommel waren het er 98, in Pelt 53 - 45 in Overpelt, 8 in Neerpelt. In Bocholt waren het er 39 en in Peer 86. In Hamont-Achel werd er volgens de officiële cijfers géén everzwijn afgeschoten.(Bron: INBO)(Archieffoto Paul Vangerven)

De meeste Belgen zijn gelukkig

Donderdag 21 september 2023
Het is maar dat je 't weet
Het merendeel van de Belgen noemt zich gelukkig. In het tweede kwartaal 2023 voelde 65,4% van de Belgen zich altijd gelukkig (9,1%) of meestal gelukkig (56,3%). Jongeren (16-24 jaar) blijken over het algemeen de gelukkigste bevolkingsgroep te zijn (71,9%), in tegenstelling tot personen van 65 tot 74 jaar (57,4%). Werknemers (71,8%) scoren over het algemeen beter dan anderen. Ze zijn vaker gelukkig dan gepensioneerden (58,6%), werklozen (38,6%) en vooral vaker gelukkig dan mensen met een (…) Het hele nieuwsbericht

Trina Maes overleden

Donderdag 21 september 2023
Lommel - Trina Maes overleden
Gisteren is Trina Maes overleden, de echtgenote van Henri Bynens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.