Het overige nieuws

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Lommel - Daar is de lente al!
Regen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!

Vic Belmans overleden

Maandag 24 februari 2020
Lommel - Vic Belmans overleden
Vrijdag is de uit Lommel afkomstige en de in Helchteren woonachtige Vic Belmans overleden, de echtgenoot van Lea Wouters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Slechts éénmaal om de vier jaar

Maandag 24 februari 2020
Lommel - Slechts éénmaal om de vier jaar
Foto Robert Boons
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Aanhangwagen gestolen in Russendorp
In Russendorp gingen onbekenden met een aanhangwagen aan de haal. De politie kreeg vrijdag melding van de feiten.

Mooie winst meisjes U11-B Lovoc

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Mooie winst meisjes U11-B Lovoc
Er was maar één wedstrijd in dit carnavalsweekend. De meisjes U11-B (foto's) van Lovoc moesten deze middag het veld op tegen Volleybalclub Herk-de-Stad B. Niettegenstaande de Herkse meisjes een heel pak ouder, groter en sterker waren wisten de Lovoc-girls toch de eerste 2 sets binnen te rijven, na een mooie remonte in set 2. Set 3 ging helaas helemaal de mist in. Maar in set 4 herpakten de meisjes zich goed, die set ging dan ook verdiend naar Lovoc! 3-1 thuiswinst dus, en de (…) Het hele nieuwsbericht
Mooie winst meisjes U11-B Lovoc

Winst voor Lutlommel en Kolonie

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Winst voor Lutlommel en Kolonie
Lutlommel won vanmiddag met 2-1 van KFC Hamont 99. Kolonie ging met 1-3 winnen bij K. Waterloos VV en Verbroedering speelde 1-1 gelijk bij VV Lummen. Kattenbos speelde niet dit weekend.

Lena Claes overleden

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Lena Claes overleden
In WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Lena Claes overleden, de weduwe van René Brusselaers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaafs van Boseind (Pelt). Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
8

Carnavalstoeten afgelast

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalsstoeten in Hamont, Eksel, Kaulille, Lommel en Valkenswaard zijn afgelast vanwege het stormweer.

Basketbal: winst voor Lommel

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Basketbal: winst voor Lommel
In tweede klasse nationaal van het basketbal heeft Lommel gewonnen van Gistel-Oost met 78-75. Lommel staat zesde in de stand. UPDATE Quarters: 11-15, 33-32, 57-45, 78-75.
Lommel kwam moeilijk op gang, kon niet echt overtuigen in de eerste helft, maar kon toch met 1 punt voorsprong gaan rusten.
Na de rust kon een zwak verdedigend Lommel toch een voorsprong van 15 punten uitbouwen. In het 4de quarter gaf de thuisploeg bijna de winst uit handen, maar ze kn de 3 punten uiteindelijk toch thuis houden.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Lommel - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
4

Voor een half miljoen aan boetes

Zaterdag 22 februari 2020
Grensgevallen
Lommel - Voor een half miljoen aan boetes
De politie van Valkenswaard heeft gisteravond een man opgepakt die nog voor 505.000 euro aan boetes had openstaan. Bovendien moet hij nog meer dan 1050 dagen de cel in. Dat meldt de politie vanmorgen.

Peter Reijmers overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Lommel - Peter Reijmers overleden
Woensdag is Peter Reijmers overleden, de echtgenoot van Caroline Bertens. Hij was 70 jaar en destijds de eerste general manager van vakantiepark De Vossemeren. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.
4

Een bâche !

Zaterdag 22 februari 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Een bâche !
"Hei Witte!" Mijn broer Dré heeft het vaak moeten horen. Een felwitte kruin had hij. En voor je klasgenoten was dat destijds genoeg om je echte naam te doen vergeten. Ernest Claes treft natuurlijk schuld aan dat fenomeen. De ‘Witte van Zichem’ was zowat het prototype van de recalcitrante rakker. Met wittekoppen viel geen rechte voor te ploegen. En dat mijn vader beweerde dat mensen met wit haar de wind konden zien, maakte het voor het zelfbeeld van onze Dré niet makkelijker.
Ik moest (…) Het hele nieuwsbericht
2

Nieuwe vennootschap: Brandpoint

Vrijdag 21 februari 2020
Ian Van Reeth uit Lommel heeft de besloten vennootschap Brandpoint opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwerpen en plaatsen van luchtreclame en het ontwerpen van reclameborden en -panelen, lichtkranten en neonreclame.
Lommel - Spelletjesnamiddag bij Samana Centrum
Gisteren, donderdag, kwamen de leden van Samana Lommel-Centrum samen in de Volksmacht voor een spelletjesnamiddag De grote meerderheid van de aanwezigen koos voor rummicub,  blijkbaar een populair spel bij de oudere generatie. Sommigen moesten zelfs gedwongen worden tot een korte pauze met koffie en koek. Het was een gezellige maar tevens spannende namiddag.
Spelletjesnamiddag bij Samana CentrumSpelletjesnamiddag bij Samana Centrum

Carnavalsoptocht Eindhoven afgelast

Vrijdag 21 februari 2020
Grensgevallen
De carnavalsstoet in Eindhoven, die voor zaterdagnamdidag gepland was, gaat niet door vanwege de verwachte windkracht en windstoten. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur, hulpdiensten en andere betrokken partijen. UPDATE Ook de optocht van zondag in Weert is afgelast.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Lommel - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Henri Rutten overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Lommel - Henri Rutten overleden
Gisteren is de in Lommel woonachtige en uit Eksel afkomstige Henri Rutten overleden, de weduwnaar van Alice Lavreysen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 28 februari (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag keurde de Vlaamse regering het steunniveau goed voor Floating PV, het grootste drijvende zonnepark van Vlaanderen. Het park wordt gebouwd op zandgroeve “De Schans” van Sibelco op de grens van de Antwerpse gemeenten Mol en Dessel. De zonnepanelen worden gemonteerd op een drijvende structuur van zeven hectaren. De installatie heeft een vermogen van zeven MWp en heeft een productie die overeenkomt met het jaarverbruik van 2.000 gezinnen. De elektriciteit van het drijvend zonnepark wordt lokaal maximaal door Sibelco verbruikt. Groeve “De Schans” is 70 hectaren groot en is door haar ligging dichtbij de fabriek perfect geschikt voor een drijvend zonnepark, zeggen de initiatiefnemers SIbelco, LRM, Group Machiels en Luminus..

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Lommel - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Vragenlijst Noord-Zuid

Vrijdag 21 februari 2020
Naar aanleiding van het dossier Noord-Zuid, waar zowel het stadsbestuur als de oppositie over verontwaardigd waren, heeft SAMEN sp.a een korte vragenlijst online gezet waar zij graag zoveel mogelijk Lommelaars op willen laten reageren. De oppositiepartij wil immers op de eerstvolgende gemeenteraad een motie voorleggen om die door iedereen te laten ondersteunen en om dan samen met heel wat Lommelaars "hopelijk een vuist te kunnen maken voor een goede bovenlokale aansluiting in onze stad én een goede communicatie hieromtrent". De link naar de korte vragenlijst vindt u hier.
Lommel - Inschrijven voor oud-leerlingenavond WICO
WICO Campus Lommel organiseert op vrijdag 24 april een oud-leerlingenavond. Ben je oud-leerling van het Sint-Pieterscollege, het OLV-instituut of het Sint-Jozefscollege en afgestudeerd in 1970 tot en met 1999, dan ben je van harte welkom. Inschrijven kan enkel via de website voor 15 april.

Doodrijder veroordeeld

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Doodrijder veroordeeld
Vier maanden celstraf met uitstel, een boete van 3.200 euro en vijf maanden rijverbod waarvan één effectief: dat is de straf die een 26-jarige Hamontenaar kreeg omdat hij op 27 november 2018 op de Achelsedijk in Neerpelt een ongeval veroorzaakte waarbij Davy Beliën (36) uit Lommel om het leven kwam.

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Nieuw: Schrijn- en timmerwerken Mertens

Donderdag 20 februari 2020
Guido Mertens uit Lommel heeft de besloten vennootschap Schrijn- en Timmerwerken Guido Mertens opgericht met zetel aan de Lorkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren algemene schrijnwerkerij, dak- en zinkwerken, schilderwerken en handel in bouwmaterialen.

Nieuwe vennootschap: Els Dierckx

Donderdag 20 februari 2020
Els Dierckx uit Lommel heeft de besloten vennootschap Els Dierickx opgericht met zetel aan de Kanaalstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer arbritage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers, audit-activiteiten en arbeidsbemiddeling.
23/02

Voor Jan Smeekens Proficiat met de knappe pingpong prestatie

Rudi Van Engeland
06/02

Maria Hesemans (Marieke van "Hein van Tjoeske") is jarig ! Ze woont in het Kapittelhof en wordt op 15 februari 89 ! Van harte gefeliciteerd moeder !

Chris Vanderhoydonks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Extra 'Peters en Meters' gezocht
  2. Een bâche !
  3. Peter Reijmers overleden