Het overige nieuws

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat u 't weet
Lommel - eID voortaan met vingerafdrukken
Vanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Het is weer zover...

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Het is weer zover...
                                                                   (Foto Robert Boons)

Jetty Gerard-Wolffers overleden

Woensdag 25 november 2020
Lommel - Jetty Gerard-Wolffers overleden
Op 18 november overleed Jetty Gerard-Wolffers. Zij was 97 jaar. Het afscheid vond plaats in kleine kring.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouder
Er komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Lommel - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nand Geypen overleden

Dinsdag 24 november 2020
Gisteren overleed Nand Geypen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
3

Nieuw bij Trefpunt: 'Wandelen Werkt'

Dinsdag 24 november 2020
In december start het lokaal dienstencentrum ‘t Trefpunt met "Wandelen Werkt", een nieuw initiatief dat rekening houdt met de coronamaatregelen. Tegelijkertijd wil men met dit initiatief tegemoet komen aan vragen en verwachtingen van Lommelse senioren, die nood hebben aan contacten met anderen en aan wat beweging.
Bedoeling is dat elke dinsdag- en elke donderdagnamiddag om 14.30u groepjes van drie senioren plus één vrijwilliger/ begeleider gedurende een uurtje gaan wandelen. Waar (…) Het hele nieuwsbericht

Werken in Nederland

Dinsdag 24 november 2020
Eén op acht inwoners van Hamont-Achel - om correct te zijn: 12,1 procent - gaat de grens over om in Nederland te werken. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In Pelt gaat het om 5,8 procent en in Lommel om 5,4 procent. 

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Lommel - Hulplijn voor jongeren
Ketnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Week van afvalophaler of recyclageparkwachter
Dagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Inbraak in chalet

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden drongen gisterenmiddag binnen in een chalet aan de Kreindertweg in Balen. Zij brachten er vernielingen aan en maakten enkele voorwerpen buit.

Nelly Janssen overleden

Maandag 23 november 2020
Lommel - Nelly Janssen overleden
Zaterdag is de in Eksel woonachtige en uit Lommel afkomstige Nelly Janssen overleden, de weduwe van Louis Dirickx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
1

Uitbraak van coronavirus in Balen

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Uitbraak van coronavirus in Balen
In WZC Nethehof in Balen zijn 74 bewoners en enkele personeelsleden positief getest op Covid-19. De betrokkenen zijn in quarantaine geplaatst en bezoek is niet toegelaten. An het ministerie van Defensie is gevraagd of men enige hulp kan bieden
Lommel - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'
De meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)
Lommel - Soep, cake en wafels voor Peter/Meter VZW
Het eerste weekend van de 'Soep, cake en wafel weekends'  ten voordele van de Peter/Meter VZW was alvast een onverhoopt succes. waardoor er nu al ruim 800 euro kan geschonken worden en dan moet het tweede weekend (28/29 november) nog komen... Bestellen daarvoor kan hier!
De voorbije 2 jaren werd deze 'Soep en Smoskesdag' georganiseerd in De Groote Hoef en De (…) Het hele nieuwsbericht
4
  1. 'Albert Heijn' dan toch naar centrum
  2. Dirk Kuyken in São Paulo, Brazilië
  3. Bijzonder: Van boerenjong tot “kommësèèr'
29/10

Beste Neoslid, Wij het bestuur, hopen dat alles goed met jullie gaat.We beleefden in betere tijden mooie dingen met elkaar bij Neos, dat komt zeker terug als we ons goed aan de regels houden! Zorg goed voor jezelf en de anderen Hopelijk tot vlug

Hélène Vissers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel