Het overige nieuws

Lommel - Repeteren op zondag, voor Cinema Canto
Het koor Lokomotief repeteerde gisteren uitzonderlijk op een zondag. Als je zeven topmuzikanten (combo en strijkkwartet) én het koor wil samen krijgen om te repeteren, dan is het soms puzzelen geblazen met die drukke agenda's. Een lange, maar gezellige repetitie gaf alvast wat voorpret voor het volgende concert Cinema Canto op zondag 3 maart om 15 uur in de Moffel. Tijdens dit concert laat koor Lokomotief je de mooiste filmscènes opnieuw beleven op de tonen van bekende en minder bekende filmsongs. (AG)

Het oma-effect

Maandag 26 februari 2024
300 woorden van Rudi
Lommel - Het oma-effect
In de stad was ik getuige van het oma-effect. Achteraf besefte ik dat het wellicht een universeel effect is, maar net zoals met veel zaken in het leven moet je ermee geconfronteerd worden om het klaar en duidelijk te zien.
We zaten in een koffiezaak waar ook verse soep op het menu stond. We zagen een dampende kom soep passeren. Het rook zoals de soepgeur die in mijn neus drong als ik vroeger over de grote kiezel met de fiets naar school reed. In heel wat huishoudens werd de soep ’s morgens vroeg al (…) Het hele nieuwsbericht

Dat komt van dat schrikkelen

Maandag 26 februari 2024
Lommel - Dat komt van dat schrikkelen
Wie nog niet weet dat we in een schrikkeljaar zitten, heeft even op een andere planeet geleefd. Want we worden er sinds enkele weken mee om de oren geslagen. En iedereen weet wel wat een schrikkeljaar is, maar kent iemand het woord schrikkelen? Dat kan drie betekenissen hebben: nalaten, overslaan of verzuimen. Je zou er uit kunnen afleiden dat niet-schrikkeljaren een dag overslaan, maar zo is dat niet: een hele dag is teveel. Het heeft met het zonnejaar, de Egyptenaren en Caesar te maken. National Geographic heeft er ooit een heel interessant verhaal rond geschreven, en dat kan je hier lezen.
Jordi Meeus is vandaag 12de geëindigd in Kuurne-Brussel-Kuurne, een wedstrijd die gewonnen werd door Wout Van Aert. Gisteren was er de Omloop Het Nieuwsblad, maar in die deelnemerslijst hebben we Jordi niet aangetroffen.
Lommel - Driepunter voor Verbroedering Lommel
In derde provinciale B heeft Verbroedering Lommel vanmiddag verdiend met 0-2 gewonnen op het veld van KFC Opitter. Diepvens scoorde op het half uur de 0-1. Eryilmaz legde kort voor affluiten de eindstand vast.

Het voetbalweekend van Lommel

Zondag 25 februari 2024
Lommel - Het voetbalweekend van Lommel
Zaterdag 24 februari
- Kattenbos Sport – Kadijk SK: 1 - 2
- Kab. Opglabbeek – Lutlommel VV: 1 - 2

Zondag 25 februari: 
- Opitter FC – Verbr. Lommel 0 - 2
- Jong Genk – Lommel SK 1 - 1
In de Sluitingsprijs in Oostmalle, de laatste wedstrijd van het veldritseizoen, is Laura Verdonschot tweede geworden. Winnares werd de Nederlandse Lucinda Brand. 
Lommel - 3-1 winst voor Heren B Lovoc tegen Ham
Gisterenavond speelden de Heren B (foto) van Lovoc, derde laatste in promo 3 heren B, tegen het nummer 3 Fit VBC Ham B. Lovoc was verre van compleet. Vader Joeri en zoon Gijs zetten de pass in een 2-4 systeem, wat de ploeg duidelijk niet gewend was. Set 1 ging verloren met 16-25, vooral omdat het systeem nog niet draaide door verwarringen en misverstanden. In set 2 ging het al wat vlotter. De set werd zeer spannend, en Lovoc won die met 30-28. Lovoc ging op dit elan verder en won ook sets 3 en 4 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kattenbos Sport verliest van Kadijk SK A
n tweedeprovinciale B moest Kattenbos Sport gisterenavond met 1-2 de duimen leggen voor Kadijk SK A. Kuijlaars bracht Kattenbos op het kwartier op voorsprong. In de 20ste minuut nette Molenberghs de gelijkmaker. Een kwartier later legde Dierickx de eindstand vast. Van Casand van Kattenbos Sport kreeg kort voor affluiten een rode kaart voor fout op Jarju.
Lommel - Kabouters de boot in tegen Lutlommel VV
In derde provinciale B heeft Kabouters Opglabbbeek gisterenavond met 1-2 verloren van leider Lutlommel VV. De bezoekers hadden aan de Kabouters een lastige klant en hadden het geluk aan hun zijde. Stieners scoorde in de 21ste minuut de 1-0. Op het halfuur hingen de bordjes gelijk door een owngoal van Vanbuel. Vanpol scoorde kort na de rust de winninggoal.

Zaaien met de Zadenbib

Zaterdag 24 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
De lente is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om te beginnen met zaaien! De Zadenbib Noord-Limburg staat klaar om je hiermee te helpen. De rekjes van de bib zijn gevuld met een grote diversiteit aan zaden van bloemen, groenten, kruiden en sierplanten.
Ga gerust langs in één van de deelnemende bibliotheken in Hamont-Achel, Pelt, Lommel, Peer, Bocholt of Eksel. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om zaden te ontlenen. De zakjes kan je gratis meenemen. Heb je (…) Het hele nieuwsbericht

Emmy Van Broekhoven overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Lommel - Emmy Van Broekhoven overleden
Donderdag is Emmy Van Broekhoven overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Tony Aerts. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aa de Schansstraat.

Wijkrestaurant Samana Kerkhoven

Vrijdag 23 februari 2024
Lommel - Wijkrestaurant Samana Kerkhoven
Gisteren was Samana Kerkhoven weer helemaal klaar om te starten met het eerste wijkrestaurant van dit jaar. Een volle zaal, lekker eten in een gezellige sfeer en dat aan een zeer democratische prijs, dat alles maakte dit wijkrestaurant tot een groot succes. Wil je ook eens deelnemen? Dat kan op donderdag 28 maart, want dan is het volgende wijkrestaurant in Kerkhoven. Iedereen welkom. (Bijdrage Frieda Willekens)
Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd is op zoek naar een tiental gastgezinnen in Noord-Limburg die Oekraïense kinderen willen opvangen tijdens het festivalweekend van 26 tot 29 april.  
Geïnteresseerden kunnen mailen naar emj.overnachting[!]gmail.com. 

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Lommel - Wisselvallige periode
Depressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht

'Beyond the Edge' in première

Vrijdag 23 februari 2024
Vanavond gaat in Tongeren "Beyond the Edge" in première, een voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the Edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. 
De voorstelling - met acht Limburgse jongeren - gaat over hoogtes en het opzoeken van grenzen. Choreograaf Piet Van Dycke werkt voor de voorstelling voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Alle acht hebben ze een verschillende achtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Diamanten priesters Frans en Jef

Vrijdag 23 februari 2024
Lommel - Diamanten priesters Frans en Jef
Gisteren was het precies 60 jaar geleden dat Frans Jackers en Jef Deferme in Kattenbos tot priester werden gewijd. Ze vierden dus hun diamanten priesterjubileum, en dit met een eucharistieviering in de kerk van het Heilig Sacrament in Kattenbos met aansluitend een gezellige receptie.
Frans Jackers (°1936) werd geboren in Zichen-Zussen-Bolder en deed zijn humaniorastudies in Kattenbos. Na zijn studies filosofie en theologie was hij bijna zijn hele priesterleven werkzaam in het bisdom Brugge. (…) Het hele nieuwsbericht
Diamanten priesters Frans en JefDiamanten priesters Frans en Jef
Diamanten priesters Frans en JefDiamanten priesters Frans en Jef

Stikstofdecreet vanaf morgen van kracht

Donderdag 22 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vandaag werd het stikstofdecreet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Daarmee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd. Het decreet treedt in werking op de dag die volgt op de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad, dus morgen. Dat wil zeggen dat omgevingsvergunningsaanvragen na 23 februari 2024 volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen zullen worden, zo laat Vlaams minister (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Den Timmer bekroond tot carnavalscafé van het jaar
  2. Kantoor Michiels is Slimste Onderneming van Lommel
  3. Internationaal VLM/JMS openingstreffen motorcross
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen