Het overige nieuws

Lommel - Raam beschadigd in Kerkstraat
Vandalen hebben een raam beschadigd in de Kerkstraat. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.
1
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
1
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)
1

Basket Lommel mist finale

Maandag 23 mei 2022
Lommel - Basket Lommel mist finale
Guco Lier – Croonen Lommel: 89-86 (Quarters: 30-26, 15-21 (45-47), 23-18 (68-65), 21-21)
Ondanks alle inzet heeft Lommel zoals vorige vrijdag (65-68) zijn meerdere moeten erkennen in Guco Lier dat opnieuw met 3 punten verschil won in de terugwedstrijd van de halve finale van de Play-offs in tweede klasse.
Beide ploegen begonnen vlot scorend en met veel enthousiasme aan deze terugwedstrijd met opnieuw Toon Ceyssens in de hoofdrol, hij scoorde 12 punten in het eerste quarter. De (…) Het hele nieuwsbericht
1
De Sint-Vincentiusvereniging bood vorig jaar voedselhulp aan 199 gezinnen, goed voor 495 gezinsleden. Vaak gaat het om gezinnen met kinderen: van de 495 gezinsleden waarvoor vorig jaar voedselpakketten werden verdeeld was bijna één derde jonger dan 14 jaar. Vijf jaar geleden deden 120 gezinnen, goed voor bijna 300 gezinsleden, een beroep op voedselpakketten.
1
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - “Schrappen piekuurtreinen onaanvaardbaar”
Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lommel - Neos in het 'bronsgroen eikenhout'
…Limburgs dierbaar oord!… Dwars door deze Limburgse natuurpracht vertrok op woensdagmorgen een stoet van 13 Neos leden vanaf het CC van Lommel richting Maaseik voor een tocht van ruim 70 km. Geen zware opdracht voor de deelnemers want gids en bezieler Lambert Emmers had weer keurig alles onder controle, zoals ze van hem gewoon zijn. Elke 20 à 25 km had hij een stop voorzien en steeds op prachtige locaties.
Dag twee was iets kouder bij aanvang en dat was goed want er (…) Het hele nieuwsbericht
Neos in het 'bronsgroen eikenhout'
1

Café de Kroon wordt 120!

Maandag 23 mei 2022
Lommel - Café de Kroon wordt 120!
Weinige cafés die dit konden en zullen nadoen... Maar café de Kroon in onze stad die doet het wél. Uiteraard wordt dit dan ook deftig gevierd met allerhande activiteiten vanaf nu woensdag tot en met aanstaande zondag. Voor het volledige programma kan je terecht op hun Facebookpagina.
1

Kubb-kampioenschap

Zondag 22 mei 2022
Lommel - Kubb-kampioenschap
De KWB-Kattenbos organiseerde vanmiddag een Kubb kampioenschap voor teams van 2 tot max 3 personen. Erg véél volk kwam er niet voor opdraven, maar gezellig was het in ieder geval! (Foto Robert Boons)
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Lommel - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Lommel - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Lommel - Dianne van Tilbeurgh overleden
In Hasselt is woensdag Dianne van Tilbeurgh overleden, de echtgenote van Frank Milzink. Ze was afkomstig van Boxtel (Ned.) en werd 54 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Koning Leopoldlaan 177.
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1

Mijn vriendin

Zaterdag 21 mei 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Mijn vriendin
Ze hebben een filmpje gemaakt in haar laatste huis. Haar laatste thuis. Zelf staat ze er niet op. Niet meer. Haar vriendin zie ik wel in het filmpje. Wandelend in het bos, zoals wij ook samen deden. Meestal hetzelfde toertje. "Dit is de ring", zei ik dan, als we de auto's aan de rand van het bosje voorbij zagen scheuren. "Ze gaan er nogal vandoor", zei ze altijd. Het is iets om bij stil te staan.
Ik zie haar vriendin lachen op het filmpje, zoals ze het vaak samen deden. Zeker die ene keer, toen ma haar tanden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Inbraak in Kerkstraat

Zaterdag 21 mei 2022
Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in een appartement in de Kerkstraat. Dat is door de gedupeerden gemeld bij de lokale politie. Het is niet bekend of er iets gestolen is.
1
Lommel - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1
Lommel - 'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
Lommels sriptekenaar Bart Proost brengt volgend weekend op het internationaal stripfestival in Oostende een bijzonder stripalbum (in ‘limited edition’) uit: 'Donkere Stille Gangen'. “Het boek staat vol met bijzondere kortverhalen. Deze verhalen zijn geïnspireerd op enkele prachtige songteksten van verschillende bands,” zegt hij. “De kortverhalen in dit boek zijn nooit eerder gepubliceerd in boekvorm. Sommige waren al wel eerder te zien op (…) Het hele nieuwsbericht
'Donkere, stille gangen' van Bart Proost
1
  1. Mijn vriendin
  2. Wandeling door het zand
  3. AVO-lesgevers in de bloemetjes gezet
20/05

Dag dametjes, geniet er maar lekker van en bedankt voor ons steeds met een lach verder te helpen. Grtjs Cindy NLA MCARE

CINDY NLA MCARE
17/05
Liliane Christa en H Receptie Noorderhart

Drie onthaalbedienden van het Noorderhartziekenhuis gingen tijdens corona met pensioen. Eindelijk konden ze samen met collega's een glaasje heffen.

Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel