Het overige nieuws

Crossmotor en aanhangwagen gestolen

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Crossmotor en aanhangwagen gestolen
Aan de Luikersteenweg is een crossmotor gestolen. In de Koningin Astridlaan gingen onbekenden met een aanhangwagen aan de haal.

Maria Slegers overleden

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Maria Slegers overleden
Gisteren is Maria Slegers overleden, de echtgenote van Jos Claes. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
1

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Na de pandemie, de paddemie...
Bijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Twee wietplantages ontdekt
Vanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Fietser zwaargewond bij aanrijding

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Fietser zwaargewond bij aanrijding
Deze voormiddag is een 30-jarige fietser uit Lommel zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de IJzerlei en de Faytlaan in Leopoldsburg.

Maria Goris overleden

Woensdag 24 februari 2021
Lommel - Maria Goris overleden
In WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Maria Goris overleden, de echtgenote van Jan Van Poppel. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Rouwadres: fam. Van Poppel, Kraanstraat 37, 3900 Overpelt.
1

Familiedrama in Balen

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Olmen (Balen) heeft een 49-jarige politieman met zijn dienstwapen zijn partner (41) doodgeschoten en zijn stiefdochter (13) zodanig verwond dat ze in levensgevaar verkeert. Daarna pleegde hij zelfmoord. Een en ander is bevestigd door het parket. UPDATE Het meisje is inmiddels overleden.
Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Vechtersbazen op het matje

Dinsdag 23 februari 2021
Lommel - Vechtersbazen op het matje
Een twintiger uit Beringen en een twintiger uit Pelt moesten zich vandaag voor de rechter verantwoorden omdat zij betrokken waren bij meerdere vechtpartijen in de Lommelse uitgaansbuurt. Het Openbaar ministerie vorderde 20 maanden cel, eventueel met uitstel en op voorwaarde dat de betichten zich laten behandelen voor hun drank- en agressieprobleem. Op 23 maart valt het vonnis in deze zaak.(PG)
1

Pater dood aangetroffen in gracht

Dinsdag 23 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is pater Hugo Umans (84) uit Heusden-Zolder dood aangetroffen in een gracht aan het Beukenbergsveld in Balen. Mogelijk is de man onwel geworden tijdens het fietsen en in de gracht beland.

Hubertine Heylen overleden

Dinsdag 23 februari 2021
Lommel - Hubertine Heylen overleden
Gisteren is Hubertine Heylen overleden, de echtgenote van Jan Gerits. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
5
Lommel - Twee criminele organisaties opgedoekt
In het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht
1

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Lommel - Uitzonderlijk warm
De normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Lutlommel VV start met B-ploeg

Maandag 22 februari 2021
Lommel - Lutlommel VV start met B-ploeg
Lutlommel VV start in het nieuwe seizoen met een B-ploeg in vierde provinciale. De ploeg zal getraind worden door Benny Vanengeland.
De eeuwig vredige wijk Gelderhorsten zal tussen 23 februari en 9 maart weer abrupt wakker geschud worden door het heen en weer kuierend wandelvolk. Opmerkelijk toch, nu hier over de stiltegebieden al een tijd een diepe rust heerst. Her en der zie je enkel nog verwilderde akkers en gerooide bomen, die een scherpe harsgeur verspreiden. Ook hier op Gelderhorsten is een ongenaakbare charme van de natuur in geen geld of goud te betalen. Onderweg krijgen de wandelaars als toemaatje nog af te rekenen met hobbelige zandwegen en eilandjes van hei… roerloos in een zwijgzame vrede.
Vanaf dinsdag 23 februari ligt er alweer een nieuwe permanent gepijlde wandelroute van WSV Milieu 2000 klaar die je gratis kan bewandelen tot en met dinsdag 9 maart. Vertrekken kan je vanaf feestzaal Den Horst, Gelderhorsten, Lommel. Afstanden 5 of 10 km (te combineren tot 15 km).  Meer info op de website  

Huis onbewoonbaar door kelderbrand

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Schoolstraat in Mol-Ezaart is een woning tijdelijk onbewoonbaar nadat er gisterenmiddag brand uitbrak in de kelder. De bewoners konden bij familie terecht.

Motorrijder en duozitster gewond

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Apollonialaan en de Postelarenweg in Mol botsten gisterenmiddag een motorrijder en een auto. De motorrijder en de duozitster, beiden twintigers, liepen daarbij zware verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket van Turnhout de precieze omstandigheden van het ongeval.

Auto komt in bosje terecht

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag belandde een auto op de Steenweg op Leopoldsburg in Balen in een bosje naast de rijbaan nadat de bestuurder de controle over het stuur had verloren. Daarbij raakten drie personen gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.