Het overige nieuws

Van bas naar bass...

Maandag 22 april 2019
Lommel - Van bas naar bass...
Sinds vorige week vrijdag is de overname van café Bar-a-bas een feit, dit onder de subtiel veranderde naam Bar-a-bass. Het café werd eerst uitgebaat door Bas Wouters. Na vele mooie jaren heeft hij beslist dat het tijd is de tapkraan door te geven. Niemand minder dan zijn vader Hans zal vanaf nu instaan voor ieders fris pintje.
Natuurlijk heeft Bar-a-bass meer te bieden dan enkel bieren. De koffie-, thee- en cocktailliefhebbers kunnen ook lustig hun hart ophalen bij Hans zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Doden bij woningbranden

Maandag 22 april 2019
Grensgevallen
Bij een brand in een woning in Veldhoven, bij Eindhoven, is afgelopen nacht een vrouw om het leven gekomen.
Ook in Weert heeft een woningbrand gisteren een slachtoffer geëist. Het gaat om een bewoner die dood in het appartement werd aangetroffen.
Lommel - Davidsfonds verwent vrijwilligers
Het Lommelse bestuur van het Davidsfonds heeft vandaag enkele indrukwekkende paaskorven afgeleverd voor de vrijwilligers van De Bekelaar.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Lommel - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)
Lommel - Samana Kerkhoven bezorgt paasontbijt
Traditiegetrouw zorgde Samana Kerkhoven op paaszaterdag weer voor een heerlijk ontbijt voor de thuisgebonden zieken. Al vroeg werden de ontbijtdozen klaargemaakt en trokken de kernleden naar hun zieken, waar ze weer hartelijk ontvangen werden. Net zoals vorig jaar hadden de leerlingen van het eerste en tweede jaar van basisschool St. Jan weer gezorgd voor een mooi ingekleurd plaatje, wat zeker in de smaak viel van de zieken. Een mooi initiatief dat zeker moet worden verder gezet. (Bijdrage Frieda Willekens)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Lommel - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Volgens gegevens van het Rijkregister telde Lommel in 2018 9.449 inwoners van niet-Belgische herkomst. 5.897 inwoners zijn van Nederlandse herkomst, 925 van Turkse herkomst en 824 van Oost-Europese herkomst.

De vallingman

Zaterdag 20 april 2019
Lommel - De vallingman
"De plaatsen zijn duur", zegt de man tegen zijn vrouw. Ze speuren op het terras naar een vrijstaand tafeltje dat er niet is. Ik bezet op een zonnige dag een tafel met vier stoelen. "Stoort het als we hier aanschuiven?” vraagt hij. “Natuurlijk niet”, zeg ik. In een trein is het normaal dat mensen bij elkaar gaan zitten. Op een terras is het een twijfelgeval.

Aan het tafeltje naast ons zegt een man tegen zijn tafelgenoot: “Heb ik nu toch geen valling zeker.” Ook zonder dat (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Emmers overleden

Zaterdag 20 april 2019
Lommel - Alice Emmers overleden
Vandaag is Alice Emmers overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Lambert Corens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
08/04
Guido Scholsproficiat aan Guido Schols met TTCLommel B promotie naar 3de provinciale
rudi van engeland
30/03
proficiat met de promotie voor TTCLommel B knappe prestatie van Peter tegen Leopoldsburg
rudi van engeland
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Joran Schildermans pakt goud op European Judocup
  2. Nol Hoeks overleden
  3. Albert Ceunen overleden