Het overige nieuws

Lommel - Ondertussen, op het voetbalveld...
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Marc groet de dingen

Zaterdag 6 maart 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Marc groet de dingen
Heb je dat ook al eens gehad dat je echt niet meer weet welke dag van de week het is? Mij overkomt het alleszins wel vaker. Niks bijzonders natuurlijk, maar deze keer bleef de chaos niet zonder gevolgen. Ik was er namelijk zeker van dat het vandaag vrijdag was en dat ik dus alle tijd had om een column uit mijn duim te zuigen. Niet dus. Gevolg: een hoofdredacteur in alle staten van vertwijfeling, terwijl ik intussen voor alles en nog wat ruim de tijd nam. En zo hebben jullie ook een dag langer moeten wachten op (…) Het hele nieuwsbericht
2
Lommel - Christian Meadow wint prijs als 'beste roman'
Begin februari kreeg Lommels auteur Christian Meadow een mail dat er meteen twee van zijn boeken genomineerd werden in de sterk bezette categorie ‘beste roman' voor de wedstrijd 'Boek-Goud' van uitgeverij Boek-scout. En gisteren kreeg hij de mail dat deel 1 van de trilogie Deus Vult, ‘Zoektocht naar Geborgenheid’, de winnaar is geworden! Uiteraard is de auteur zelf daar trots op, en met hem ook vele Lommelaars! En nu komt ronde 2 van de publieksprijs eraan, waarin de genrewinnaars het tegen elkaar opnemen. Deze stemronde is nu open t/m 15 maart 12:00 uur. Dus Lommelaars, laat nog eens van jullie horen en stem deze sympathieke en erg interessante auteur naar de top. Stemmen kan hier. Veel succes!

Josephine Cuypers overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Lommel - Josephine Cuypers overleden
Donderdag is Josephine Cuypers overleden, de weduwe van Alfred Fillée. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
3

Nieuwe vennootschap: S. Claes

Zaterdag 6 maart 2021
Seppe Claes (26) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap S. Claes opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van winkels en supermarkten en de productie en verkoop van allerhande bereide maaltijden, salades en soepen.

Eugeen Beenaerts overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Lommel - Eugeen Beenaerts overleden
In Pelt is gisteren Eugeen Beenaerts overleden, de echtgenoot van Yvonne Vanheukelom. Hij was 86 jaar en afkomstig van Balen. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring waarna zijn asurn thuis een warm plekje krijgt. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
14
Grensgevallen
Gisterochtend werd in Valkenswaard officieel begonnen met het verwijderen van de asfaltlaag van de rijbaan op de Markt. Dat feit staat niet alleen symbool voor de metamorfose van het centrum van de gemeente, het markeert ook het einde van de N69 als drukke verkeersader door dit centrum. En daarmee komt een in Valkenswaard lang gekoesterde wens in vervulling.
“We kunnen eindelijk écht werken aan een autoluw centrum. Daar waar voorheen vrachtverkeer reed, worden nu voetgangers en (…) Het hele nieuwsbericht
5
Lommel - Inbraak in scoutslokalen mislukt
De scoutslokalen in Nieuwe Kopen vormden het mikpunt van inbrekers. Zij slaagden er echter niet in, iets mee te nemen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Lommel - Koud maar veel zon
Anticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Lommel - Coronakorting. Of niet?
Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht
1

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Lommel - De impact van de coronacrisis
De COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

'Beleef Bosland!'

Donderdag 4 maart 2021
Lommel - 'Beleef Bosland!'
Vanaf vandaag kan men in de toeristische infokantoren de nieuwe Boslandbrochure uithalen. Ze heet "Beleef Bosland" en neemt de lezer mee door het grootste "avonturenbos" van Vlaanderen. Je vindt er onder meer tips in rond fietsen, wandelen, voor kinderen, cultuur,... maar ook praktische informatie over routes, knooppunten, startplaatsen,...
Bosland stelt in deze forse brochure ook een nieuwe fietsroute voor. 'Toeren door Bosland' leidt de bezoeker door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt: 6 natuurgebieden, 7 startplaatsen, 19 picknickplekken en 23 interessante plekken onderweg.
De brochure wordt verspreid in een oplage van 38.500 exemplaren. Van Bosland maken Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.

Lander Paredis overleden

Donderdag 4 maart 2021
Lommel - Lander Paredis overleden
Gisteren is Lander Paredis overleden. Hij was 23 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
11

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Lommel - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)
  1. Lommelse podcast ''Gewoon gênant''
  2. Lander Paredis overleden
  3. Eugeen Beenaerts overleden
26/02

Hallo Maurice die fam. Daems aus Berlin und Fredersdorf wünschen dir alles gute zum Geburtstag

willy Daems
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel