Het overige nieuws

Oproep naar jonge voetbalsters

Dinsdag 16 oktober 2018
Lommel - Oproep naar jonge voetbalsters
Lommel United WS in Kerkhoven is een dames voetbal vereniging met drie damesploegen, twee volwassen damesploegen en een jeugdploeg U12. Daarnaast zijn ze nu van plan om een U9 of U10 te starten, en hiervoor zijn ze op zoek naar nieuwe ploegmaatjes om het team te vervolledigen. Alle meisjes van 8 t/m 12 jaar, die graag willen voetballen met andere meisjes, zijn meer dan welkom om zich bij het team aan te sluiten, ook gewoon om eens te proberen... op maandag en woensdag van 18.00 tot 19.30 uur is er training. Geïnteresseerde meisjes en ouders kunnen voor meer inlichtingen terecht bij Ronny Marcoen via +32474845680, Bo  +32472109504 of Bianca +32475977549.

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Lommel - Elf nieuwe burgemeesters
In Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.
Lommel - Ploegenvoorstelling bij KFC Kattenbos
Gisterenmiddag voor de wedstrijd tegen Kadijk werden alle ploegen van KFC Kattenbos voorgesteld aan het grote publiek. Door het prachtige weer kwamen heel wat mensen opdagen om elk team in hun nieuwe outfit te zien opdraven. Van klein tot groot speelt vanaf nu in hetzelfde tenue Ook voor de wedstrijd van de eerste ploeg was er veel aandacht en er werd dan ook verdiend gewonnen met 3-1.

Donderdag Sporteldag

Maandag 15 oktober 2018
Donderdag vindt de 3de editie van de Noord-Limburgse Sporteldag plaats in Hechtel-Eksel in de gemeentelijke sporthal (Dennenstraat 8). De sportdiensten van Lommel, Hamont, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt tekenden een volledige sportieve dag uit voor 50-plussers, waarbij tal van bekende en minder bekende sporten aan bod komen: wandelen, fietsen, tai-chi, linedance, kruisboogschieten en meer. Het startschot weerklinkt om 10 uur en het eindsignaal om 16 uur.
Vanaf 9.30u kan je in de sporthal al inschrijven voor de sporten die je wil uitproberen. Om 14.45u is er een afsluitend optreden van Salim Seghers. De kostprijs: €4 in voorverkoop of €5 aan de kassa voor een volledige dag sporten incl. verzekering, gratis consumptie en optreden. 

Alda Rouwir overleden

Maandag 15 oktober 2018
Lommel - Alda Rouwir overleden
Gisteren is Alda Rouwir overleden, de weduwe van Ferdinand Geuens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Lommel - Woensdag weer flitsmarathon
Van woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.

Cindy Ercken overleden

Maandag 15 oktober 2018
Lommel - Cindy Ercken overleden
Vrijdag is Cindy Ercken overleden, de echtgenote van Jo Hoeven. Zij was 43 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

David Van de Vliet overleden

Maandag 15 oktober 2018
Lommel - David Van de Vliet overleden
Zaterdag is David Van de Vliet overleden, de echtgenoot van Suzy Mariën. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
1

Alleen verlies voor Lutlommel

Maandag 15 oktober 2018
Lommel - Alleen verlies voor Lutlommel
Lutlommel verloor dit weekend met 3-1 bij FC Paal-Tervant A. Verbroedering die wonnen, en wel met 2-0 ook van FC Paal-Tervant, maar dan wel B. Kolonie, die wonnen ook, met 3-1 van BS Sport Berbroek-Schulen. Kattenbos tot slot die wonnen met dezelfde cijfers (3-1) van Kadijk SK.
Lommel - Motorrijder (51) gewond bij ongeval
Gisterenvoormiddag botsten een auto en een 51-jarige motorrijder op de Adelberg in Lommel. De motorrijder is daarbij gewond geraakt.

Teambuilding volleymeisjes U13

Zondag 14 oktober 2018
Lommel - Teambuilding volleymeisjes U13
Bekerweekend bij de volleyjeugd. De Lovoc-teams in de jeugdbeker tot U15 zijn helaas allemaal al uitgeschakeld, dus maakten de meisjes U13 A+B (foto) van de gelegenheid gebruik om op teambuilding te gaan in de Lissenvijver te Geel. Lasershooting en survival stonden op het programma, en dat onder een stralende herfstzon. In het survival-onderdeel zaten o.a. een hoogteparcours, moerastocht, touwladders, hindernissen over het water enzovoort. De stoere dames vonden het een geweldige dag, samen met (…) Het hele nieuwsbericht
1

Een terechte vraag

Zondag 14 oktober 2018
Lommel - Een terechte vraag
Wat gebeurt er toch allemaal in ons voetbal? Het 'spelletje' dat leuk zou moeten zijn voor de zovele supporters is hoe langer hoe meer in de (wurg)greep van de commercie... (Foto Robert Boons)

Dag van de chronische zieken

Zondag 14 oktober 2018
Lommel - Dag van de chronische zieken
Naar aanleiding van de dag van de chronisch zieken werden de thuisgebonden zieken van Kerkhoven gisteren zaterdag 13 oktober verrast met een bezoekje van de Samana kernleden, die een mooi geschenk bij zich hadden. Ze werden daar dan ook weer hartelijk ontvangen. Het is deze zieken zeker niet alleen te doen om het geschenk,maar vooral de gezellige babbel. Voor de kernleden is het dan ook hartverwarmend hoe deze mensen genieten van dit bezoek, reden te meer om dit initiatief verder te zetten. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lommel - Basket: Lommel verliest van Boechout
Oxaco Boechout - Croonen Lommel: 94-77 (23-18/ 23-19 (46-37)/ 23-17 (69-54)/ 25-23 (94-77)) We zagen een sterke start van Oxaco (10-2 in de 4de minuut) waarmee de toon werd gezet en de thuisploeg stelselmatig verder uitliep. Hendrix, Maesen en Ceyssens brachten Lommel nog een paar keer terug, maar de matchwinnaar was al vrij snel gekend. Er was ook opnieuw pech voor Toon Wesenbeek, omdat Toon Ceyssens bij de opwarming op zijn voet belandde, en ook Bram Schelkens bij een val zijn hand kneusde - (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voetbaldames verbroederen (-zusteren)
De dames van Lommel SK B verzusterden gisteren met de tegenstander en de scheidsrechter na hun wedstrijd. (Foto Ludo Vandenberk)

Nu verandert alles!

Zaterdag 13 oktober 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Nu verandert alles!
Ik laat me in mijn relaxzetel zakken, glaasje fris zonder prik in de linkerhand en haal diep adem. Want al is het weer onwaarschijnlijk mooi voor half oktober en al krijg ik op die fiets van me een elektrische duw bij elke pedaalslag, er waait een gestage bries en tweeëntwintig kilometer kost je een dik uur van je actieve leven.
Vanmiddag zat een rit rond het Duits Militair Kerkhof in mijn schema van knooppunten. En wat is dat een immens terrein zeg! Veertigduizend totaal zinloos verknoeide jonge (…) Het hele nieuwsbericht
2

Grote toename alleenwonenden

Vrijdag 12 oktober 2018
Het aantal alleenwonenden in Limburg is in tien jaar tijd gestegen van 77.854 naar 98.455. Het aantal eenoudergezinnen steeg in dezelfde periode van 27.490 naar 30.231.
08/10
Brigitte proficiat met je pluim voor kanker hair professinal en nog vele groetjes uit kleine brogel van jose+raymond
Raymond Vanesch
30/09
Voor Evie en Sabine,felicitaties voor de boslandtrail van 50km,een dikke proficiat,goed gedaan juffrouwen.
Jacques Wilms
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. De nieuwe coalitie: CD&V + N-VA
  2. Reactie burgemeester Peter Vanvelthoven
  3. CD&V grote winnaar in Lommel?