Het overige nieuws

Fons Coolen overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Lommel - Fons Coolen overleden
Gisteren is Fons Coolen overleden, de echtgenoot van Christa Hesemans. Hij was geboren in Den Bosch (Ned.) en werd 80 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info
Lommel - Okra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaar
Onder een wit sneeuwtapijt vierde Okra Werkplaatsen hun jaarlijks ledenfeest. Bij aankomst kreeg iedereen een glaasje aangeboden, zodat ze na het woordje van de voorzitter Willy Hesius konden klinken op het nieuwe jaar. Daarna was er een lekkere zelfgemaakte warme maaltijd voorzien, waarvoor dank aan de kok en iedereen die hem hierbij heeft geholpen. Ook werden er door Frank Reynders, afgevaardigde van Okra Limburg, enkele bestuursleden gedecoreerd met de zilveren pin, voor hun jarenlange inzet als bestuurslid bij de vereniging. Kortom, het werd een gezellige namiddag, en de aanwezigen konden  voldaan huiswaarts keren om daar in een zetel nog na te genieten van de lekkere chocolade attentie die ze hadden meegekregen.
Okra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaarOkra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaarOkra Werkplaatsen klinkt op nieuwe jaar
Lommel - Winstweekend voor de Lommelse Murphy's
Dit weekend was er eentje voor herhaling vatbaar: de jeugd vertegenwoordigde de Murphy's in het Waalse Dalhem, de dames vierden hun eerste overwinning dit seizoen en de heren wonnen hun Limburgse derby. Wat meer kan je als club verwachten?
Vanwege enkele zieken en de Lommelse scholen die op sneeuwklassen zijn, was het bij de jeugd zaterdagvoormiddag vooral een girlpowerweekend. De dametjes zetten hun beste beentje voor: trainer Tom is trots op zijn dames. In de namiddag namen ze het op tegen (…) Het hele nieuwsbericht
Winstweekend voor de Lommelse Murphy'sWinstweekend voor de Lommelse Murphy'sWinstweekend voor de Lommelse Murphy's

Beeld gestolen in Kaatstraat

Maandag 30 januari 2023
Lommel - Beeld gestolen in Kaatstraat
In de Kaatstraat in Gelderhorsten gingen dieven met een beeld aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten. Vandaag is er ook een inbraak vastgesteld in de Doelenstraat. Dat was daar gisteren ook al het geval.
Lommel - Boswachters: satellietverbindingen in het bos
In een natuurlijke omgeving zoals bossen of heide is een precieze locatiebepaling op het terrein vaak moeilijk. Bepaalde beheerswerken, zoals de aanplant van kloempen (dit zijn mini-verjongingsgroepjes bestaande uit minimum 20 tot 30 jonge zaailingen), het aanleggen van uitrijpistes in een bos, het bepalen van afstanden en oppervlaktes van te maaien percelen, kunnen dan een uitdaging zijn.
Het verzamelen van veldgegevens is over het algemeen een tijdrovende bezigheid, zeker als je hiervoor nog (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Theo Swinnen overleden

Maandag 30 januari 2023
Lommel - Theo Swinnen overleden
Vandaag is Theo Swinnen overleden, de weduwnaar van Dina Beysen. Hij was 89 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Lommel - Inschrijven Garageverkoop kan vanaf nu
Het is weer zover... op zaterdag 29 en zondag 30 april vindt de 22ste editie plaats van de Lommelse garageverkoop. Het is opnieuw carnavalsvereniging 'De Braspappies' die de organisatie op zich nemen, en inschrijven kan via deze link. Doe dit wel vóór 19 maart aanstaande!

Dag van de croissant

Maandag 30 januari 2023
Lommel - Dag van de croissant
Er is tegenwoordig blijkbaar voor zowat 'alles' wel een speciale dag... Zo ook dus voor de croissant! (Foto Robert Boons)

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.
Lommel - 4-0 winst voor Lovoc-meisjes U15-B
Speeldag 3 in de tweede ronde voor de meisjes U15-B (foto) van Lovoc. Ze moesten thuis het veld op tegen de buren van Pelt, Volleybalclub Pelt B.
Tot 15-15 ging set 1 gelijk op, met veel rally's, goede opslagen en af en toe wel eens een foutje aan weerszijden van het net. Toen kwam de Lommelse opslagmachine op dreef, naar 22-15. Bij 24-19 en setbal ging het even een klein beetje mis. De coach nam een time-out, kwestie van de concentratie er bij de tegenstander even uit te halen (…) Het hele nieuwsbericht

De toekomst van Lovoc

Zondag 29 januari 2023
Lommel - De toekomst van Lovoc
Vandaag gingen 10 spelertjes van de in totaal 24 starters van Lovoc hun eerste echte volley-avontuur tegemoet. Ze gingen voor de eerste keer naar een Start 2 Volley toernooi in de sporthal van Runkst. Spannend allemaal... Mikken, gooien, vangen, en dat alles onder de vorm van allerlei leuke spelletjes. Hun inzet en vooral de motivatie resulteerden in mooie spelvormen en de eerste succesbeleving. De kinderen, trainers en ouders hebben er enorm van genoten! Eind maart hoopt Lovoc met minstens evenveel spelers opnieuw deel te kunnen nemen aan het laatste toernooi van dit seizoen. (LdB)

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Lommel - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
  1. Nieuw kinderopvanginitiatief 'Kinderspel'
  2. Een bijzondere snelheidsbeperking...
  3. Gelijkspel (1-1) voor Lommel SK tegen Dender
21/01

Proficiat aan tafel tennisploeg Lommel A met de derde plaats

rudi van engeland
24/12

Het bestuur wenst jullie heel fijne feestdagen!

Hélène Vissers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel