Het overige nieuws

Nieuw: Immo Baetens-Bral

Vrijdag 29 mei 2020
Wouter Baetens en Nathalie Bral, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Immo Baetens-Bral opgericht met zetel aan de Gestelsedijk. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 6.000 euro.
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Louis Dierckx overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Lommel - Louis Dierckx overleden
Vandaag is Louis Dierckx overleden, de echtgenoot van Maria Tips. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven.
Indien u vanavond 'iets' opmerkt aan de oude gebouwen van De Bekelaar langs de Stationsstraat, dan hoeft u zeker 112 niet te contacteren; brandweermensen nemen er deel aan een inzetoefening tussen 19 uur en 21 uur. Het gaat dus niet om een echte interventie, al kan het wel zo lijken.

Louis Willekens overleden

Vrijdag 29 mei 2020
Gisteren is Louis Willekens overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Lommel - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Webstek voor columnist Rudi Lavreysen
Sinds deze week heeft onze eigenste columnist Rudi Lavreysen ook een eigen webstek... en wat voor een! Dus bent u fan van zijn schrijfsels hier op zaterdag om de 14 dagen, en wilt u méér lezen? Vanaf nu kan dit op dit webadres. Veel succes, Rudi!
Lommel - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Lommel - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!
Lommel - Drie nieuwe spelers voor Grenstrappers
Grenstrappers Lommel Kolonie kan komend seizoen rekenen op drie nieuwe spelers: Jordy Timmermans(Lutlommel), Wout van Eepoel (Kattenbos) en Robin Van Endert (vrije speler).

Vliegende takjes

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Vliegende takjes
Schijn bedriegt. Op het eerste gezicht zou men denken dat het een klein berkentakje is, op deze foto. In werkelijkheid is het een rustende nachtvlinder, die te boek staat als 'wapendrager'. (Pierre Rutten)

Harry Meynen overleden

Donderdag 28 mei 2020
Lommel - Harry Meynen overleden
Dinsdag is Harry Meynen overleden, de echtgenoot van Danielle Tulmans. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in gezinsverband. Rouwadres: Buskruitstraat 39,3920 Lommel.
4
Lommel - Clip 'De Jongens' in onze Sahara
De eerste single van het nieuwe duo 'de Jongens', met als titel 'Storm' werd (gedeeltelijk) opgenomen in onze eigenste Sahara. Leuk om te zien...

Ons 'Molleke' (15)

Woensdag 27 mei 2020
Lommel - Ons 'Molleke' (15)
                                                               (Cartoon Dirk Van Bun)
Lommel - Stormloop op Limburgse kringwinkels
De Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)

Straat afgesloten na gaslek

Woensdag 27 mei 2020
Lommel - Straat afgesloten na gaslek
De Lodewijk De Raetstraat is deze voormiddag een tijdlang afgesloten geweest na een gaslek ter hoogte van het bedrijf Mols. Arbeiders hadden er een gasleiding geraakt. De brandweer heeft de gastoevoer afgesloten in afwachting van de herstelling..

Motorrijder tegen auto

Dinsdag 26 mei 2020
Grensgevallen
Lommel - Motorrijder tegen auto
Op de Krommenweg in Luyksgestel reed gisterenavond een motorrijder tegen een auto. Hij liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Lommel - Boodschap koningshuis aan zorgsector
De Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lommel - Ondertussen, in de televisiestudio...
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Subsidie voor bescherming broedvogelnesten
Het Agentschap Natuur en Bos lanceert een subsidie om de nesten en jongen van vijf broedvogelsoorten op landbouwpercelen te beschermen. Het gaat over bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Als de landbouwer extra inspanningen levert door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, dan vergoedt de subsidie zijn gemiste inkomsten. Alle info en subsidie aanvragen

Denis Stans overleden

Maandag 25 mei 2020
Lommel - Denis Stans overleden
Op 16 mei is in Hasselt de uit Lommel afkomstige Denis Stans overleden, de echtgenoot van Marie José Jacobs. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Weer brand in villawijk

Maandag 25 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in een bosje in de Ekselse villawijk. Het vuur kon snel geblust worden. Eerder dit jaar waren er ook al branden. En ook vorig jaar was dat het geval. De politie Kempenland onderzoekt of er een pyromaan aan het werk is.
28/05

Beste Sus en Gerarda, Van harte proficiat met uw 60 ste huwelijks verjaardag. Lisette en Jan

Lisette Wouters
16/05

Een gelukkige verjaardag en proficiat met jullie huwelijksdag

Annie Teuwens
06/05

Marie Jeanne en Familie Driessen-Maes bij deze wil ik jullie heel veel sterkte wensen met het verlies van johan.

Leny geers
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Lommel
11/05

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 20 VERJAARDAG! HEEL VEEL GEZONDHEID, LIEFDE, GELUK! EEN HELE FIJNE DAG!

Malgorzata Sitek
09/05

Jos, een heel fijne 65ste verjaardag! Van je moe, pa, broers, schoonzussen, zus, schoonbroer, kinderen en kleinkinderen.

Familie Vangeneugden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Pas volgend jaar werken aan gevaarlijk kruispunt
  2. Samenwerking stedelijk onderwijs met katholiek net
  3. Kwaliteitskamer en corona op gemeenteraad