Het overige nieuws

Zaterdag afscheid Nick Molemans

Maandag 18 februari 2019
Lommel - Zaterdag afscheid Nick Molemans
Het afscheid van Nick Molemans (28) die zaterdag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lommel vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De griep is in het land

Maandag 18 februari 2019
Lommel - De griep is in het land
                                                                         Foto Albert Agten

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat u 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

Wat kunnen wij leren van bomen?

Maandag 18 februari 2019
Lommel - Wat kunnen wij leren van bomen?
Op donderdag 21 februari ’19 vertonen CC De Adelberg en Bosland de film 'Intelligent Trees'. Deze intelligente, fraai gemonteerde documentaire toont hoe bomen functioneren in de verhouding tot de bossen waarin ze leven. Een prent die zich afvraagt wat wij van het samenleven van bomen kunnen leren. En vooral, hoe we in de toekomst gezonde bossen kunnen garanderen.
Bomen zijn zoveel meer dan rijen hout, materiaal voor meubels of in het slechtste geval: brandhout. Bomen zijn meer dan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Promotie in zicht voor Lovoc-heren?
Laatste speeldag in de reguliere competitie bij de heren 3de provinciaal. De heren van Lovoc moesten het hierin opnemen tegen het nummer 5, Kivoc Kinrooi. Ze wonnen in Kinrooi met 1-3 en eindigen op een prachtige 2de plaats. In de nacompetitie, die volgend weekend al start, nemen ze het op tegen de nummers 1 van de reeksen A en B, en het nummer 2 van de A-reeks. Het zou wel mooi zijn als ze op het einde van hun eerste jaar seniorencompetitie promotie naar 2de provinciale konden afdwingen! 
De dames A (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering haalt weer zwaar uit

Zondag 17 februari 2019
Lommel - Verbroedering haalt weer zwaar uit
Lutlommel ging gisterenavond reeds winnen bij RC Reppel met 1-2, Verbroedering haalde alweer stevig uit: het won met maar liefst 7-1 van Sporting Winterslag en komt hierdoor op een zucht van de titel. Kolonie verloor toch eerder verrassend thuis van staartploeg FL. Termolen met 0-3 en Kattenbos ten slotte verloor met dezelfde cijfers (0-3) thuis van K.SP. Wijchmaal.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Lommel - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Basket: Lommel klopt nummer 4

Zondag 17 februari 2019
Lommel - Basket: Lommel klopt nummer 4
Gembo-Croonen Lommel: 93-97 (15-30 / 17-27 (32-57) / 39-20 (71-77) / 22-20
Lommel heeft nu ook nummer 4 in de stand, Gembo, verslagen.
Lommel startte sterk in het eerste quarter via 5-15 (4de min.) naar 15-30 (10de min.) en stoomde door naar een 25 punten voorsprong aan de rust (32-57) vooral dankzij Hendriks (9 / 3x3), Jacobs (13 / 4x3) en Ceyssens (12 / 1x3). Maar na de rust gebeurde het ongelooflijke: Gembo scoorde 39 (!) punten in het derde quarter en kwam terug tot op 6 punten (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Jacobs overleden

Zaterdag 16 februari 2019
Gisteren is Marcel Jacobs overleden, de echtgenoot van Erna Roelandt. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).
1

Sahara Römantiek

Zaterdag 16 februari 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Sahara Römantiek
“Römantiek”, wat een onding van een woord zeg! Met een Nederlandse uitgang na een Duitse umlaut!
Ik had het vroeger helemaal niet zo voor uit de Verenigde Staten geïmporteerde en door onze commercie gretig overgenomen jaarlijkse feestelijkheden zoals ‘Halloween’ of ‘Valentine’. Maar toen heb ik eens wat opzoekwerk verricht en wie schetst mijn verwondering toen bleek dat beide aangelegenheden oorspronkelijk uit het Keltische deel van Europa afkomstig waren. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in huis en appartement

Vrijdag 15 februari 2019
Lommel - Inbraak in huis en appartement
Onbekenden drongen binnen in een leegstaand huis aan de Kerkhovensesteenweg en in een appartement aan de Godfried Bomansstraat. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Lommel - Lentegevoel
Een hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Valentijn in ‘De Mantel’

Vrijdag 15 februari 2019
Lommel - Valentijn in ‘De Mantel’
Gisteren trokken de leerlingen van 4 Voeding-verzorging van WICO Campus Sint-Jozef naar dagverzorgingscentrum De Mantel om de bejaarden te verwennen voor Valentijn. Ze organiseerden er een wellnessvoormiddag waarbij de bezoekers o.a. een handmassage konden krijgen en nadien kreeg iedereen ook nog een zelfgemaakt hartje als aandenken. Het werd een hartverwarmende voormiddag!
Valentijn in ‘De Mantel’
18/02
laure Molenberghs mag vandaag 6 kaarsjes uitblazen , het is een schat van een kind , ik kan het weten want ik ben haar overgrootbomma , nog een heel dikke proficiat Laure ,bomma Paal
margriet Carmans
17/02
Hartelijk gefeliciteerd met je 27 ste verjaardag agake
Lunie Izzy
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommelse motorrijder omgekomen
  2. Nadia De Boel overleden
  3. Sahara Römantiek