Het overige nieuws

Fien Abrahams overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Lommel - Fien Abrahams overleden
Gisteren is Fien Abrahams overleden, de weduwe van Joannes Ulenaers en van Toon Vaesen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: zondag (19-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel samen met zijn teamgenoot Jeffrey Hoogland een Olympisch record gevestigd in de kwalificatie voor het onderdeel sprint. De twee deden dat in exact dezelfde tijd: 9,215 seconden. Morgen worden de 1/8ste finales gereden.
Sporting Grote Heide heeft Grenstrappers Lommel Kolonie verslagen in een oefenwedstrijd. Uitslag: 3-1.
Lommel - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolven
Landschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht
2
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanmorgen een eerste gouden medaille behaald. Hij maakte deel uit van het Nederlandse team dat het beste was in de discipline teamsprint. Het was van 1936 geleden dat Nederland nog eens een olympische titel haalde in het baanwielrennen voor mannen.

Roos Schildermans overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Lommel - Roos Schildermans overleden
Vandaag is Roos Schildermans overleden, de echtgenote van Benny Luts. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar asurne wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaat van Kattenbos. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank heeft bandenservice en auto-onderdelen LTY met zetel aan de Edward Anseelestraat in Lommel failliet verklaard. Het bedrijf werd in het najaar van 2019 opgericht. Schuldeisers krijgen een maand om een schuldvordering in te dienen.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Lommel - 'Ik blijf nog effe kij... ?'
                                                                             (Cartoon: Fobie)

O.S.: nóg een medaillekandidaat

Maandag 2 augustus 2021
Grensgevallen
Formidabel is het dat we op de Olympische Spelen in Tokio zoveel Noord-Limburgse atleten hebben. Maar er is nóg iemand die we daar in het oog moeten houden. Hij woont net over de grens, in Luyksgestel. Zijn naam Harrie Lavreysen! Vanaf morgenvroeg 8.58u Belgische tijd komt hij uit in het baanwielrennen in drie disciplines: de teamsprint, de sprint en de keirin. Hij is al drie keer wereldkampioen, dus een paar Olympische medailles moeten daar bij kunnen. Succes, Harrie!
1

Wielertoerist aangereden

Maandag 2 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Eksterstraat in Mol is gisteren een wielertoerist aangereden door een lichte vrachtwagen. Hij liep daarbij verwondingen op. In de Kapellestraat is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Voor ons mag het!

Maandag 2 augustus 2021
Lommel - Voor ons mag het!
                                                                 (Foto Robert Boons)

KFC Kaulille - Lutlommel VV A 0-6

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - KFC Kaulille - Lutlommel VV A  0-6
KFC Kaulille heeft thuis verloren van Lutlommel VV A. Uitslag: 0-6.
Lommel - Kattenbos Sport verslaat Ex. Hamont
Kattenbos Sport heeft thuis gewonnen van Exc. Hamont. Uitslag: 3-1.
Lommel - Lutlommel B verslaat Grenstrappers
Lutlommel VV B is gaan winnen op het veld van Grenstrappers Lommel Kolonie. Uitslag: 2-3.

Menwedstrijd zonder publiek

Zondag 1 augustus 2021
Grensgevallen
Lommel - Menwedstrijd zonder publiek
Geen toegang voor publiek op "Driving Valkenswaard International" de afgelopen vier dagen, vanwege de coronamaatregelen. Rik Vander Sanden maakte er wel een fotoreportage van de drie disciplines (dressuur, marathon & kegels). Alleen van de laatste proef (H4 - kegels) zijn er geen foto's vanwege de stortregen.
De huidige wereldkampioen, de Hongaar Martin Hölle, was de beste in het mennen/driven van twee paarden in de klasse CAI3*- H2. De menner van vier paarden en gastheer en meervoudig wereldkampioen Boyd Exell (Australië) was primus in de klasse CAI4* - H4. U ziet zijn gespan hierboven. Hieronder een foto van Hölle en zijn gespan. Meer foto's van Rik Vander Sanden achter deze link.  
Menwedstrijd zonder publiek

Bergveldwesp in de vloeiweiden

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - Bergveldwesp in de vloeiweiden
In de vloeiweiden in Lommel-Kolonie, een paradijs voor honderden insecten, kon Luc Beysen dit nest van de bergveldwesp fotograferen. Die wespensoort is bij ons behoorlijk zeldzaam; dat ze nu hier voorkomt, kan te maken hebben met de klimaatopwarming.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - Zorgeloos op vakantie
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Esp. Pelt verslaat V. Lommel

Zondag 1 augustus 2021
Esperanza Pelt heeft gisteravond Verbroedering Lommel verslagen. Uitslag: 3-0. De drie doelpunten, gescoord door Emrah Bostanci, Maxim Goossens en Jan Smolders, vielen alle in de tweede helft.

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Lommel - Uitdoofbeleid voor kermispony's
Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
1

Dennenappels

Zondag 1 augustus 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Dennenappels
Door het voortduwen van de rolstoel veeg ik al na vijftig meter het zweet van mijn voorhoofd. De zon schijnt genadeloos op mijn hoofd. Alsof het in een kachel steekt. We draaien het bos in. Eindelijk schaduw. “Hier is het beter”, zegt ma. “Zeg dat wel”, antwoord ik, opnieuw mijn zakdoek bovenhalend. Ze hoort me vegen en zuchten. "Ge zweet al zeker? Bij mij gaat het nog."
"Er liggen gelukkig geen dennenappels op het pad", zegt ze. "Dat rijdt makkelijker.” “Dat is tegen de (…) Het hele nieuwsbericht

Bert Van Engeland overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Lommel - Bert  Van Engeland overleden
Gisteren is Bert Van Engeland overleden, de echtgenoot van Francine Vanvlasselaar. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
  1. Tijdelijke afsluiting van enkele straten
  2. Dennenappels
  3. 'Shop & Roll' straatconcert vanmiddag
09/07

Jean en Annie, gefeliciteerd met je 50 jarig huwelijk. Davy Magda en Clement

clement willekens
24/06

In Kerkhoven wordt vandaag een geweldige meid 50 jaar. Zie je het versierde huis, claxonneer dan maar eens. We kunnen het niet niet in stilte laten passeren. Proficiat Margo xxx De friends van Leopoldsburg

Anja Scheelen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel