Het overige nieuws

Inbraak in Vredestraat

Donderdag 22 april 2021
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Vredestraat. De daders wisten er beslag te leggen op geld. Om binnen te geraken hadden zij een steen door een ruit gesmeten.
Grensgevallen
Om de bestaande Luikerweg in Valkenswaard te koppelen aan de Nieuwe N69 (de omleiding rond de dorpskern van Valkenswaard) wordt komend weekend een gedeelte van de Luikerweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt van vrijdagavond 23 april 19.00 uur tot dinsdagochtend 27 april omstreeks 06.00 uur.
Tussen de Kempervennendreef en Venbergseweg wordt de Luikerweg fysiek afgesloten. Maar al bij de rotondes N613 (Fressevenweg) en N396 (Zuidelijke Randweg) worden verkeersregelaars (…) Het hele nieuwsbericht
1

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Lommel - De nieuwe sticker is er weer!
Vandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Lommel - Btw-verlaging in horeca
Zodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.
3
Seppe Faes uit Mol heeft de besloten vennootschap Faes Automotive opgericht met zetel aan de Rembert Dodoensstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klein- en groothandel in auto's, lichte vrachtwagens, motors en brommers en het onderhouden en herstellen van voertuigen.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.
2

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Lommel - Code 'geel' in natuurgebieden
Het is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Lommel - Tamelijk veel zon
Het ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Miel Vandyck overleden

Dinsdag 20 april 2021
Lommel - Miel Vandyck overleden
Gisteren is Miel Vandyck overleden, de weduwnaar van Maria Vanvelthoven. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na het afscheid in intieme kring.
1

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Lommel - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Dieven laten buit achter

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Zandstraat in Mol zetten dieven werkmateriaal klaar om mee te nemen maar uiteindelijk bleef de buit ter plaatse achter. Volgens de politie hebben de daders wellicht onraad geroken waarop ze op de vlucht sloegen.

Opdeling onze provincie

Maandag 19 april 2021
Lommel - Opdeling onze provincie
Het blijft toch voor enige commotie zorgen, deze mogelijke opdeling... (Foto Robert Boons)
1

Acht maanden cel voor dief

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 34-jarige dief heeft acht maanden cel en een boete van 800 euro gekregen. In Balen had hij 500 euro gestolen uit de kassa van Bowling Helios.

Inbraak in Rozenstraat

Maandag 19 april 2021
De politie kreeg deze voormiddag melding van een woninginbraak in de Rozenstraat. De zaak wordt onderzocht.

Marcel Theunis overleden

Maandag 19 april 2021
Lommel - Marcel Theunis overleden
Vandaag is Marcel Theunis overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Theunis, p./a Schansstraat 4, 3920 Lommel.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Lommel - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)
Lommel - Aantal besmettingen stijgt weer
Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lommel - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.
Lommel - Morgen gaan de scholen weer open
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jos Timmermans overleden

Zaterdag 17 april 2021
Lommel - Jos Timmermans overleden
In Mol is maandag Jos Timmermans overleden, de weduwnaar van Jenny Waterschoot. Hij was 86 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid zal vrijdag in familiekring plaatsvinden.
Walter Berkmans en Ilse Claes, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Lore Projects opgericht met zetel aan de Hagelkruisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van administratieve prestaties en computerservices, managementactiviteiten en consultancy.
  1. Grote bouwwerken bij Pieter Simenon
  2. Miel Vandyck overleden
  3. Publiek wil erg graag terug cultuur!
06/04

Een fijne verjaardag gewenst aan Frans De Proost

machiels eddy
03/04
Mia Dilissen

Proficiat aan onze honderdjarige Mia Dilissen! Geboren op 2 april 1921, moeder van drie kinderen Wilfried, Jacqueline en Thea, grootmoeder en overgrootmoeder. Namens Samana en de parochie Heide Heuvel in de bloemetjes gezet!

Rina Maes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
Aangeboden
Eetkamer Kinderzitje
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Gevelpannen