Het overige nieuws

Lommel - Charlotte Van Leemput overleden
Vrijdag is in Zonhoven de uit Lommel afkomstige Charlotte Van Leemput overleden, de weduwe van Raoul Bynens. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bolderberg, gevolgd door de bijzetting op het begraafplaats van Zonhoven-Halveweg.

Twee verkeersongevallen

Zondag 16 juni 2019
Lommel - Twee verkeersongevallen
Bij een aanrijding tussen drie auto's in de Koning Leopoldlaan is gisteren een 49-jarige vrouw uit Lommel gewond geraakt. In de Stationsstraat werd een 22-jarige fietser uit Lommel gewond bij een aanrijding.
Lommel - Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'
De weergoden waren het multi-event Walk The Lyme op pinkstermaandag goed gezind, zodat het een prachtige dag werd. Met het sprookjesachtige natuurgebied Pijnven (Eksel) als decor, kwamen recreatieve én competitieve sporters aan hun trekken op het wandel- en mountainbikeparcours. Bij een hapje en een drankje genoten jong en oud ook van de attracties en benefietconcerten van Echo Alterecho, Rustling Cane en Class-X in en rond de Boslandtent. Traditiegetrouw waren ook de paardenkoetsen present. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'Jong en oud op post in 'Walk the Lyme'
Lommel - Jean-Pierre Haagdoren overleden
Vandaag is Jean-Pierre Haagdoren overleden, de echtgenoot van Magda Van de Paar. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30u) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Materiaal gestolen uit tuinhuis
Dieven drongen gisteren binnen in een tuinhuis aan de Verloren Hoek. Er is materiaal ontvreemd.

Chips en oortjes

Zondag 16 juni 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Chips en oortjes
In de trein had ik de deur van het toilet al vier keer dichtgedaan toen het meisje naast ons kwam zitten. De ene na de andere onverlaat weigerde om de deur te sluiten na een bezoek aan het rijdende kleinste kamertje. Ik keek telkens op de toiletpot die eruitziet als een exemplaar uit de gevangenis. “Daar zit je toch ook niet op je gemak”, zei ik tegen mijn vrouw. De grap werd met een licht grijnzen onthaald.
Het meisje droeg oordopjes die men in de volksmond gemakshalve dezelfde naam geeft als (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Neos-leden genoten van gezellig samenzijn
Om het werkjaar af te sluiten kwamen afgelopen vrijdag 59 leden van Neos genieten van een gezellige namiddag. Zij werden ontvangen met een heerlijk glaasje cava of fruitsap en meerdere versnaperingen. Na het welkomstwoordje door de voorzitter, die dat weer op haar eigen, ludieke manier deed, werd een diamontage van het voorbije werkjaar gestart. Dit was zeker een onderwerp voor gesprek en aanleiding tot lachen met sommige grappige foto's. Intussen gingen de bestuursleden nog eens rond met de fles en ja, er werd zelfs gezongen voor een lid dat jarig was. Rond half vier was de koffie klaar en werd er rondgegaan met heerlijke broodjes. Iedereen bleef nog lang nakeuvelen, wat zeker een teken is van een geslaagde namiddag. (HV)

Rik Segers overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Rik Segers overleden
Vandaag is in Tessenderlo de uit Lommel afkomstige Rik Segers overleden, de echtgenoot van Rita Van de Velde. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Charel Dierckx overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Charel Dierckx overleden
Gisteren is Charel Dierckx overleden, de echtgenoot van Mia Kuppens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Theo Bleux overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Theo Bleux overleden
Donderdag is in Lommel de uit Koersel afkomstige Theo Bleux overleden, de echtgenoot van Aline Vandercappellen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Lommel - Na weekend zomers !
Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Kedeng kedeng!

Zaterdag 15 juni 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Kedeng kedeng!
Daarnet nog gehoord op de een of andere lokale radio: Guus Meeuwis met zijn treinliedje.
En het toeval wil dat ik de laatste maand nog eens een aantal keren met de trein gereisd heb. Eén keer van Hasselt naar Blankenberge en terug: een hele onderneming! En een paar keer naar Leuven. En ik heb er gemengde gevoelens over. Bovendien kan ik je verzekeren dat een trein tegenwoordig helemaal niet meer kedeng kedeng doet. Wel af en toe toet toet. Aan overwegen waar hij voorbij raast. Met eerst (…) Het hele nieuwsbericht

Frank Tips overleden

Vrijdag 14 juni 2019
Lommel - Frank Tips overleden
Vandaag is Frank Tips overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Lommel - Reuzenmiereneter geboren
In de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Code Geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Lommel - Code Geel: regen
Het KMI waarschuwt opnieuw met code Geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.
Lommel - 'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd
Het Limburgse fietsroutenetwerk scheert voortaan letterlijk hoge toppen. Na ‘Fietsen door het Water’ opende Toerisme Limburg vandaag officieel Fietsen door de Bomenin Hechtel-Eksel. Deze gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen, bevindt zich vlakbij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven in Bosland. Fietsers rijden maar liefst 700 meter lang over een fietsbrug in de vorm van een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 (…) Het hele nieuwsbericht
'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd'Fietsen door de Bomen' ingehuldigd

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.
13/06
Veel succes met je examen Groetjes Carine Peeters
Carine Peeters
11/06
Thomas, proficiat met jou "kwart-eeuw".
Annita Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
Aangeboden
Peer toen Tapijt
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Serre
  1. Nieuwe stadswijk in Manhattan
  2. Ne pjej''esmeulen en pjeuj''espetazzie
  3. Dit weekend 'Beeldig Lommel'