Het overige nieuws

Lutlommel klopt Exc. Hamont

Dinsdag 20 augustus 2019
Lommel - Lutlommel klopt Exc. Hamont
Lutlommel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd gewonnen tegen Exc. Hamont. Uitslag: 3-1.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Lommel - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)

Nieuwe vennootschap: Pulgré

Dinsdag 20 augustus 2019
Patrick Pulgré uit Lommel heeft de besloten vennootschap Pulgré opgericht met zetel aan de Lodewijk De Raetstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer isolatiewerkzaamheden, pleisterwerken en verbouwingen.

Bridgelessen voor beginners

Dinsdag 20 augustus 2019
Lommel - Bridgelessen voor beginners
Bridge is de koning van de kaartspellen. Bridge is een fascinerende en sociale denksport waar talenten zoals redeneren, inschatten, tellen, intuïtie, onthouden... veelvuldig aan bod komen. Kortom een ideale hobby die voor ieder die graag met de kaarten speelt, toegankelijk is. Een bridgepartner of voorkennis zijn absoluut niet vereist. Je kan na de cursus thuis bridgen maar ook in clubverband, wat zoveel interessanter is. De cursus start op donderdag 3 oktober, telkens van 9 tot 11.30 uur. (…) Het hele nieuwsbericht

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Aanvang lessen Karate Go-Ju Ryu

Maandag 19 augustus 2019
Vanaf 3 september aanstaande start de Lommelse karateclub Go-Ju Ryu weer met haar trainingen, en dit in de Soeverein. Lesgevers zijn Marhte & Thomas Vanhoof, Erik B., Chris V. en Johan T. De trainingsuren zijn op dinsdag van 19:30 tot 21:30 (volwassenen en adolescenten), woensdag van 18:00 tot 19:30 (kinderen en adolescenten) en op zaterdag van 10:00 tot 12:00 voor gevorderden (kinderen, adolescenten + volwassenen). Nieuwe leden kunnen 2 weken op proef gratis les volgen.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Lommel - Met vakantiegroeten uit Parijs
Paris ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs

Brief aan de inwoners van Neerpelt

Zondag 18 augustus 2019
Rudi's Column
Lommel - Brief aan de inwoners van Neerpelt
Beste Neerpeltenaar
Ik weet niet of het al tot bij u is geraakt, maar er is een filmpje opgedoken waar u best even naar kijkt. In uw eigen belang als inwoner van de nieuwe fusiegemeente Pelt. Ik heb niet de gewoonte me te bemoeien met andere huishoudens, maar in dit geval voel ik me verplicht om het u te melden.
Laat me de setting van het filmpje even schetsen. We zien twee jongemannen die in de weer zijn met borden. Straatnaamborden om precies te zijn. Dat kan je ook afleiden uit de titel van het (…) Het hele nieuwsbericht
10
Omwille van de kermis nu zondag en de 'Dag van het Zand' de week erna, is er deze twee zondagen géén Teutenmarkt op het Hertog Janplein. Zondag 1 september zijn ze weer present!

Motard omgekomen na klap tegen boom

Zaterdag 17 augustus 2019
Grensgevallen
Gisterenmiddag is een motorrijder tegen een boom gebotst in de Mgr. Smetsstraat in Valkenswaard nadat hij een bocht had gemist. De man uit Valkenswaard kwam ter plaatse om.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Lommel - Staking bij NMBS
Door een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Lommel - Regenachtig weekend
Een storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Wielernieuws

Zaterdag 17 augustus 2019
Na de successen van Jelle Mannaerts in de Franse rittenkoers "Estivelle de Breton" vorig weekend, deed een andere Lommelse wielrenner, Senne Hulsmans, ook weer van zich spreken. Afgelopen zondag spurtte nieuweling Senne naar zijn tiende overwinning van dit seizoen in Bierbeek en vorige dinsdag eindigde hij op een mooie vierde plaats in de nieuwelingenkoers van Montenaken.

Basketbal: Lommel klopt Gent

Vrijdag 16 augustus 2019
Lommel - Basketbal: Lommel klopt Gent
In de Beker van België basketbal heeft Lommel Falco Gent verslagen met 73-58. In de Beker van Vlaanderen verloor Lommel B van Meetjesland met 100-102.
11/08
Niels JanssensDikke proficiat aan Roy Verschakelen, Niels Janssens en Dries Emmers voor het behalen van de eindmeet van de dodentocht! Voor Roy en Niels was dit de 10e keer, voor Dries de 8ste keer! Goed gedaan mannen!
Lien Janssens
24/07
Hartelijk gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijksjubileum!Dikke proficiat voor jullie volharding!
Annemie Swinnen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Brief aan de inwoners van Neerpelt
  2. Jelle Mannaerts Belgisch kampioen
  3. Lommel SK verliest thuis kansloos van Virton