Het overige nieuws

Lommel - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Auto van de baan

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Auto van de baan
In de vooravond ging een auto van de baan in de Gerard Mercatorstraat. De bestuurder, een man uit Balen, raakte daarbij gewond.

Nieuwe bvba: Flash 88

Donderdag 13 december 2018
Ben Philipsen uit Lommel heeft,de bvba Flash 88 opgericht met zetel in Einde.Het gaat onder meer om een onderneming voor fotografie en grafische vormgeving.

Kerstbloemstukje maken bij Tuinhier

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Kerstbloemstukje maken bij Tuinhier
Tuinhier Lommel organiseerde gisteren -woensdag - een namiddag bloemschikken (kerststukje) voor kinderen van 6 tot 14 jaar. De vereniging trommelde verschillende begeleiders op want het initiatief kende veel bijval. Voor het werkstuk en de rest werd gezorgd door de vereniging. De kinderen kregen de nodige uitleg van Christianne Geboers en Cindy Geuens en begonnen dan met veel enthousiasme aan het kerststukje. Bij afloop was iedereen fier op hun kerststukje, ook de mama’s. Alweer een fijne dag voor de vereniging en de kinderen. (Bijdrage Christianne Geboers)

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.

Exclusief en ontroerend circustheater

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Exclusief en ontroerend circustheater
Circus Ronaldo is te gast in Lommel dezer dagen! Tijdens de voorstelling woon je het kerstfeest van de familie Ronaldo in levende lijve bij. Het opzichtige feestgezelschap zingt, musiceert en durft elkaar na enkele flessen zuiderse wijn al wel eens uit te dagen voor een gewaagd staaltje circus! Verwacht je aan circustheater van de bovenste plank, een bijzondere beleving die indruk maakt, ontroert en teruggaat naar de pure en oprechte emotie waar Kerstmis om draait. Voorafgaand aan de voorstelling kan (…) Het hele nieuwsbericht

René Gelders overleden

Woensdag 12 december 2018
Lommel - René Gelders overleden
Op 8 december is René Gelders overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in funerarium Witters aan de Adelberg.

Roger Bogaerts overleden

Woensdag 12 december 2018
Lommel - Roger Bogaerts overleden
Gisteren is Roger Bogaerts overleden, de echtgenoot van Lisette Pauwels. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
1
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Lommel - Meer verkeersdoden in Limburg
In de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).

Maria Michiels overleden

Dinsdag 11 december 2018
Lommel - Maria Michiels overleden
Gisteren is Maria Michiels overleden, de weduwe van Isidoor Wellens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffen
Politie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Veel actueler kon al niet

Maandag 10 december 2018
Lommel - Veel actueler kon al niet
Het blijft geweldige slogans regenen in de Leopoldlaan. En hoe 'kort op de bal'... (Foto Albert Agten)

Jacqueline Joos overleden

Maandag 10 december 2018
Lommel - Jacqueline Joos overleden
Vrijdag is Jacqueline Joos overleden, de weduwe van Emile Tips. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Lommel - Nachtvorst op komst
Een uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht
1

Lovoc-jongens U11-A kampioen

Zondag 9 december 2018
Lommel - Lovoc-jongens U11-A kampioen
In het jeugdvolley 2 tegen 2 zijn de jongens U11-A van Lovoc ongeslagen kampioen in hun reeks. Na een thriller van jewelste in de allerlaatste set van hun laatste wedstrijd in ronde 1, waar de jongens, ondanks een flinke Genkse opmars, het hoofd uiteindelijk koel wisten te houden, wonnen ze met 0-8 op het veld van Wara Genk B. De kinderchampagne mocht dus niet ontbreken (foto). En ze zijn ALWEER kampioen! Vorig seizoen waren ze zowel in ronde 1 als in ronde 2, in een lagere vorm 2 tegen 2, ook (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tweemaal winst, tweemaal verlies

Zondag 9 december 2018
Lommel - Tweemaal winst, tweemaal verlies
Lutlommel ging vanmiddag de boot in met 3-0 bij Sporting Grote Heide. Kolonie won met 0-2 bij Sporting Grote Brogel. Verbroedering ging gewoon verder op het elan en won met 5-1 van Eendracht Houthalen. Kattenbos ten slotte ging zwaar ten onder op eigen plein tegen de leider, KVV Heusden-Zolder; het werd 0-4.
Lommel - Enkele ministers zijn vervangen...
                                                                            Cartoon: Fobie

Basket: Lommel klopt Ekeren

Zondag 9 december 2018
Lommel - Basket: Lommel klopt Ekeren
Croonen Lommel – Ekeren 79-60 (24-8, 19-24(43-32), 16-14 (59-46), 20-14).
Lommel nam een prima start via Wesenbeek en sloeg meteen een aanzienlijke kloof: 21-4 (9’). Tot halfweg het tweede kwart (36-18) had Lommel de match stevig in handen maar met de rust in zicht kwamen de Antwerpenaren opzetten: 43-32. Kleiner dan 11 punten werd de kloof echter niet meer. In de slotfase waren het De Keuster en Vanderheyden die het verschil opnieuw groter maakten. Bram Schelkens maakte zijn rentree na blessure. Met deze derde zege op rij klimt Lommel naar het midden van de rangschikking.
Lommel: Maesen 21, Hendrix 11, Montanari 2, Clemente 6, Wesenbeek 16, Jacobs 4, Gijbels 2, Ceyssens 6, Schelkens 2, De Keuster 6, Vanderheyden 3.
Lommel - Ondertussen, op Brussels Airport...
                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Lommel - Stem op Woord van het Jaar 2018
Van Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Lommel - Onderzoek naar asbest bij daken
De firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Lommel - Ondertussen, in het tankstation...
                                                                                    Cartoon: Fobie

Met de trein? Opletten, vanaf morgen

Zaterdag 8 december 2018
Vanaf morgen/zondag gaat bij de NMBS de nieuwe dienstregeling in voege. Check zeker via de NMBS-website de vertrek- & aankomsturen van uw trein. Vanaf dan vertrekt ook de laatste trein van Antwerpen-Centraal naar Hamont om 19:09u; de IC-treinen erna worden beperkt tot Mol. Dit gedurende 2 jaar, wegens de elektrificatiewerken aan de spoorlijn Mol-Hamont. Na die periode kunnen we propere, stillere en milieuvriendelijke (elektrische) treinen verwelkomen tussen Antwerpen en Hamont.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Lommel - Hang je hesje buiten
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)
2

Peter Lemmens overleden

Zaterdag 8 december 2018
Lommel - Peter Lemmens overleden
Op 29 november overleed Peter Lemmens, de weduwnaar van José Martens. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.
1