Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - “Schrappen van piekuurtreinen is onaanvaardbaar”
Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht
1
Op het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs heeft Elise Mertens de tweede ronde bereikt. In de eerste ronde versloeg ze de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 51) met 6-3 en 6-1.
1
Een 66-jarige man uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hamonterweg en de Vosheuvelstraat in Bree. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 22.30 uur.
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Hamont-Achel - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Hamont-Achel - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Hamont-Achel - Biljarten: KNBC wint bondsbeker
In het lokaal De Sox in Achel werd gisteravond de finale van de jaarlijkse bondsbeker gespeeld tussen de Pelter biljartclubs KNBC en KMV Neerpelt. Het was een zeer spannende finale die uiteindelijk gewonnen werd door KNBC, met Dirk Smeets, Toon Valkenborgh en Jan Van Helden. (GC)
1
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
1
Hamont-Achel - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Auto botst tegen boom

Vrijdag 20 mei 2022
Grensgevallen
Op de Maarheezerwzeg in Budel is vanmorgen rond 7 uur een auto tegen een boom gereden. De bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Hamont-Achel - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Hamont-Achel - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1

Weinig schade door onweer

Vrijdag 20 mei 2022
 Het (eerste) onweer van deze namiddag heeft weinig schade aangericht. De brandweer kreeg een vijftal oproepen. 
1

Zes rijbewijzen ingetrokken

Vrijdag 20 mei 2022
Hamont-Achel - Zes rijbewijzen ingetrokken
Politie HANO heeft zes rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik aan het stuur. Dat gebeurde eerder deze week. De betrapten moeten ook een boete van 174 euro betalen.
1
  1. Acht nieuwkomers bij Tectum Achel
  2. Onafhankelijk schepen stemt mee met oppositie
  3. Storm (van protest) in Hamont
08/05
Okra Hamont

Het Okra-Team van Hamont wenst aan alle moeders:”Een fijne Moederdag!”

Okra-Team Hamont
08/05
Femma Hamont

Het Femma-Team van Hamont wenst aan alle moeders:”Een fijne Moederdag!

Femma-Team Hamont
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel