Het overige nieuws

Nieuw project: Co-creatie Noord

Donderdag 20 september 2018
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is, kan voor een ander bedrijf een grondstof zijn, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Door onderling samen te werken kunnen nieuwe diensten worden aangeboden en kan de omzet worden vergroot. POM Limburg lanceert hiervoor het initiatief: Co-creatie Noord.
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op een spoorovergang in het Nederlandse Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen, zijn vanmorgen vier kinderen om het leven gekomen toen hun elektrische bakfiets door een trein werd gegrepen en meegesleurd. Het gaat om kinderen van een kinderdagverblijf. Twee andere betrokkenen, een vijfde kind en een begeleidster, werden zwaargewond.
2

Naar het Nederlands Openluchtmuseum

Woensdag 19 september 2018
Hamont-Achel - Naar het Nederlands Openluchtmuseum
Zaterdag bezochten de Grevenbroekers het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Ze werden daar ontvangen op kasteelboerderij Oud Beyerland en konden nadien, gewapend met een plattegrond,op eigen tempo het park gaan verkennen. Een ritje met een historische tram bracht iedereen waar hij of zij wilde. Het park telt 6 haltes met telkens een ander thema. Er zijn musea om te bezoeken, mooie tuinen, een bierbrouwerij, een smederij, een wasserij en nog zoveel meer. Er worden ook demonstraties gegeven van de vele oude beroepen. Het was een interessante dag waarbij ook aan de inwendige mens werd gedacht.

Werken op Torenlaan in Zwartberg

Woensdag 19 september 2018
In de loop van komende maandag zal op de Torenlaan in Genk het tijdelijke kruispunt met verkeerslichten in werking treden. Nog tot midden volgend jaar zal dit kruispunt de verbinding voor het gemotoriseerd verkeer met Industriezone Genk-Noord en Nieuwe Kempen verzekeren. Vanaf maandag zal het verkeer vanuit Zwartberg richting Opglabbeek hier al gebruik van moeten maken. De aantakking van de Torenlaan met M. Habetslaan wordt dan in die richting afgesloten. Vanaf 1 oktober wordt de afslag M. (…) Het hele nieuwsbericht

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Zorg voor leven na je dood

Woensdag 19 september 2018
Elk jaar sterven er in België ongeveer 100 personen die op de wachtlijst staan voor orgaandonatie. In 2017 waren dat er 103. Op dit moment wachten er nog 1212 personen op een nieuw hart, nieuwe longen of een nieuwe nier, lever of pancreas. Daarom riep presentatrice Frances Lefebure gisterenavond tijdens het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’ op om je te registreren als orgaandonor.
Op vraag van VTM zetten meer dan 220 steden en gemeenten komende zondag 23 september uitzonderlijk de deuren open voor inwoners die zich graag willen registreren als orgaandonor. Ook het stadhuis in Hamont-Achel zal die dag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend zijn voor dergelijke registraties. Wens jij er je te registreren als orgaandonor? Vergeet dan je identiteitskaart niet.

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Hamont-Achel - NHC zoekt adoptieplekken
"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Volleybal: Hechtel B - Achel D 3-0

Zondag 16 september 2018
In tweede provinciale van het volleybal heeft Hechtel B Achel D geklopt. Uitslag: 3-0.
Hamont-Achel - Gelijkspel voor KFC, winst voor Excelsior
KFC Hamont 99 is 2-2 gelijk gaan spelen bij Turkse FC. Exc. Hamont versloeg Lummen met 2-5.

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 15 september 2018
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VV
Achel VV heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Torpedo Hasselt.

6,6 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 6,6 % van alle huishoudens in Hamont-Achel een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 % van alle huishoudens een eenoudergezin.

Wie zag dit ongeval gebeuren?

Vrijdag 14 september 2018
Hamont-Achel - Wie zag dit ongeval gebeuren?
De politie is op zoek naar de bestuurster van een donkergrijze/blauwe Opel die vanmorgen rond 7.55u in de Oude Watertorenstraat een fietsster van 14 jaar aanreed die op weg was naar het Salvatorcollege. De auto reed aan de verkeerde kant van de weg; mogelijk was de bestuurster verblind door de zon. Het meisje maakte door de aanrijding een val en liep lichte verwondingen op; de fiets werd zwaar beschaidgd.
1

Albertina Panis overleden

Vrijdag 14 september 2018
Hamont-Achel - Albertina Panis overleden
In het rusthuis in Achel is woensdag Albertina Panis overleden, de weduwe van Antoon Cox. Ze was 95 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
7