Het overige nieuws

Communiefoto's bij de politie

Vrijdag 22 maart 2019
Hamont-Achel - Communiefoto's bij de politie
Communiefoto's bij de lokale politie? Het kan. Lokale politie HANO biedt de mogelijkheid aan communicanten uit de politiezone om een fotoshoot te doen op het terrein van het hoofdkantoor in Pelt, op zaterdag 13 april tussen 10u00 en 12u00. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via een mailtje aan pz.hano.beleid[!]police.belgium.eu. In die mail vermeld je de volledige identiteit (naam, voornaam, geboortedatum, woonplaats en adres) van de communicant en van de ouder die hem/haar vergezelt. Indien er met een fotograaf wordt gewerkt, moet zijn identiteit ook vermeld worden.

De witte krokussen laten zich zien

Donderdag 21 maart 2019
Hamont-Achel - De witte krokussen laten zich zien
                                                                        (Cartoon: Fobie)
2
Hamont-Achel - Dommelhof zoekt enthousiaste durvers
Het laatste Dommelhofweekend van de BIC-cursus staat voor de deur. BIC staat voor Begeleider in de Circuskunsten. Gedurende deze cursus van 20 dagen leren de deelnemers de basistechnieken circus overbrengen op anderen. Nu ze aan het einde van de cursus zijn gekomen, willen ze graag hun kennis testen in de praktijk! Daarom zoeken deze enthousiaste cursisten deelnemers tussen 6 en 16 jaar die zich graag willen laten onderdompelen in de circuswereld.
Op zaterdag 23 maart kan je (…) Het hele nieuwsbericht

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Hamont-Achel - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Hamont-Achel - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
1

Bromfietser (22) gewond

Woensdag 20 maart 2019
Op het kruispunt van de Kleine Marsestraat en de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.30 uur een 22-jarige bromfietser uit Hamont-Achel en een auto gebotst. De bromfietser raakte daarbij gewond.
Hamont-Achel - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Hamont-Achel - Atelier 'De Vrije Kunst' exposeerde
Atelier "De Vrije Kunst" stelde afgelopen weekend werken tentoon aan de Wal in Hamont. Daar kwam behoorlijk wat volk op af. De groep amateurkunstenaars komt telkens bijeen op dinsdag (namiddag of avond) in De Schakel in Pelt om hun passie uit te oefenen. Onder het toeziend oog maar vooral de helpende hand van Hedwig Theeuwen slagen zij erin om toch telkens weer echte kunstwerkjes te maken. De leden werken zowel met olieverf als met acryl of aquarelverf.
Wilt u graag meer info over het Atelier, ga dan gerust eens langs in De Schakel (Overpelt-Fabriek) op dinsdagmiddag of -avond. 
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Hamont-Achel - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. Dat meldt Nature Today. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat. De sporen zijn gevonden op een beschoeiingsplank langs een waterplas in de buurt van de Dommel. Het spoor eindigde bij het water, wat doet vermoeden dat het dier daar te water is gegaan.

Bestelwagen uitgebrand

Dinsdag 19 maart 2019
Vanavond laat is een bestelwagen uitgebrand in de buurt op een zijweg van de Grote Haart, in het bos. Het voertuig zou enkele containers 0met drugsafval aan boord gehad hebben. De brand werd ontdekt door een passerende automobilist. De lokale politie HANO heeft een oproep naar eventuele getuigen gedaan om zich te melden via tel. 011 440820.
15/03
Rhune, Wij weten dat je geweldig bent! Heel veel plezier met je 16E verjaardag en geniet van je Scoutskado: weekend in Meeuwen!! xxx.
Fam. Rutten-Nulens
15/03
Tanta Lieske proficiat met je 91 ste verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid gewenst!!!! Van Gerard & Annita
Annita Gijbels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Beheersplan voor privébos De Rooy
  2. An Poukens overleden
  3. Jules Gielen duikt in zijn Achelse verleden