Het overige nieuws

Hamont-Achel - Tekort aan plasma(donoren) in Limburg
Er is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Momenteel is de voorraad aan plasma erg kritisch. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. (…) Het hele nieuwsbericht

Di Girolami verlaat Achel VV

Maandag 26 februari 2024
Hamont-Achel - Di Girolami verlaat Achel VV
Livio Di Girolami trekt de deur achter zich dicht bij Achel VV. Hij zal komend seizoen de kleuren van KSK Meeuwen verdedigen.

Annie Moonen overleden

Maandag 26 februari 2024
Hamont-Achel - Annie Moonen overleden
Vrijdag is Annie Moonen overleden, de echtgenote van Gerard Bergs, die in 2007 stierf. Ze was geboren in Weert en werd 92 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urne in het columbarium op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20.30u) in uitvaartcentrum Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Rina Truyens overleden

Maandag 26 februari 2024
Hamont-Achel - Rina Truyens overleden
Vrijdag is Rina Truyens overleden, de echtgenote van Jean Van den Dungen. Ze was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Het oma-effect

Maandag 26 februari 2024
300 woorden van Rudi
Hamont-Achel - Het oma-effect
In de stad was ik getuige van het oma-effect. Achteraf besefte ik dat het wellicht een universeel effect is, maar net zoals met veel zaken in het leven moet je ermee geconfronteerd worden om het klaar en duidelijk te zien.
We zaten in een koffiezaak waar ook verse soep op het menu stond. We zagen een dampende kom soep passeren. Het rook zoals de soepgeur die in mijn neus drong als ik vroeger over de grote kiezel met de fiets naar school reed. In heel wat huishoudens werd de soep ’s morgens vroeg al (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV B verliest nipt van Ham

Zondag 25 februari 2024
Hamont-Achel - Achel VV B verliest nipt van Ham
Achel VV B heeft gisterenavond thuis met 0-1 verloren van KFC Ham United. Poelmans scoorde het doelpunt in de 81ste minuut.
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 B verliest in Heusden
In Vierde Provinciale B ging KFC Hamont 99 B deze namiddag met 4-1 de boot in op het veld van SK Heusden 06. Voor KFC Hamont 99 B scoorde Conjaerts. Hamontspeler T. Doms maakte een owngoal.
Hamont-Achel - Ruime overwinning voor Excelsior Hamont
Excelsior Hamont heeft vanmiddag een 1-4 overwinning behaald op het veld van VK Gestel. Aan de rust leidde Excelsior met 1-2. Voor Hamont scoorden Langens, Duisters, Van Rijswijk en Vandael.
Hamont-Achel - SACN schittert op kampioenschappen masters
De Belgische en Limburgse atletiekkampioenschappen voor de masters, gisteren in Louvain-La-Neuve, zijn voor atletiekclub SACN een succes over de hele lijn geworden, met negen Belgische medailles, 17 Limburgse en vier Limburgse records.
Hier zijn de gelauwerden:
- Jan Sleurs M75: 200m: BK zilver, LK goud, Limburgs record; 1500m: BK zilver, LK zilver.
- Mia Palmans W70: 200m: BK zilver, LK goud; 800m: BK goud, LK goud
- Frieda Hendrikx W70: 400m: BK (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Achel VV niet voorbij Turkse Rangers
In eersteprovinciale heeft Achel VV vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van Turkse Rangers in Waterschei. Aan de rust was de stand 2-2.  In de 55ste minuut scoorde Turkse Rangers de 3-2. Achel VV kon pas in de slotseconden de gelijkmaker scoren. Achel VV mag dan wel de op één na beste verdediging hebben maar vandaag kreeg het drie doelpunten te incasseren.
Hamont-Achel - Het voetbalweekend van Hamont-Achel
Zaterdag 24 februari
- Hechtel FC – KFC Hamont 99: 2 - 1
- Achel VV B – KFC Ham United: 0 - 1

Zondag 25 februari
- SK Heusden 06 – KFC Hamont 99 B 4 - 1
- VK Gestel – Exc. Hamont   1 - 4
- Turkse Rangers – Achel VV 3 - 3

KFC Hechtel wint nipt van Hamont 99

Zaterdag 24 februari 2024
Hamont-Achel - KFC Hechtel wint nipt van Hamont 99
KFC Hechtel heeft vanavond thuis met 2-1 gewonnen van KFC Hamont 99. Het waren de bezoekers die rond het half uur op voorsprong kwamen via Senne Doms maar nog voor de pauze scoorde Gijs Hendriks de gelijkmaker. In een gelijkopgaande tweede helft was het alsnog KFC Hechtel dat de drie punten thuis kon houden. In een geharrewar voor doel wist Kenneth Kenens te scoren.

Toon Sak overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Hamont-Achel - Toon Sak overleden
Vandaag is Toon Sak overleden, de echtgenoot van Linda Beckers. Hij was geboren in Hamont en werd 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt. Online condoleren via deze link.

Annie Van Lishout overleden

Zaterdag 24 februari 2024
Hamont-Achel - Annie Van Lishout overleden
Gisteren is Annie Van Lishout overleden, de echtgenote van Jean Bernaerts. Ze was geboren in Mol en werd 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd is op zoek naar een tiental gastgezinnen in Noord-Limburg die Oekraïense kinderen willen opvangen tijdens het festivalweekend van 26 tot 29 april.  
Geïnteresseerden kunnen mailen naar emj.overnachting[!]gmail.com. 

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 23 februari 2024
Hamont-Achel - Twee gewonden bij botsing
Op het kruispunt van de Kaulillerweg en de Peerderbaan in Pelt botsten gisterenavond twee auto's. Een 23-jarige uit Pelt en een 70-jarige uit Hamont-Achel raakten daarbij gewond.

Tectum Achel verliest in Gent

Vrijdag 23 februari 2024
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest in Gent
Tectum Achel heeft vanavond de droom niet kunnen waarmaken: tegen Caruur Volley Gent werd verloren met 3-0. Setstanden: 25-17, 25-158 en 26-24.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallige periode
Depressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Toon Sak overleden
  2. Vernieuwing ursulinenkapel is achter de rug
  3. Annie Van Lishout overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen