Het overige nieuws

De bank Argenta gaat binnenkort in de buurt van de Nederlandse grens een aantal bankautomaten tijdelijk buiten dienst stellen. Dat heeft te maken met de recente reeks plofkraken, zegt de bank. Argenta werd sinds begin dit jaar al 4 keer getroffen door plofkraken op verschillende locaties, vorige week nog in Gruitrode. "Het sluiten van de bankautomaten is een tijdelijke maatregel", zegt woordvoerster Christine Vermylen. "We willen vermijden dat er naast alle materiële schade ook slachtoffers zouden vallen bij een nieuwe plofkraak." Welke automaten precies tijdelijk gesloten worden, maakt Argenta niet bekend. De klanten zullen daarover alleszins worden ingelicht. Het zou in totaal om meer dan tien geldautomaten gaan.

De brem bloeit

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - De brem bloeit
We lazen ooit dat veel stedelingen geen brem kennen. Dan missen ze toch wel wat, getuige deze foto van Jacqueline Joosten-Segers...
Aan het kruispunt van de Bosstraat en de Molensteenstraat gebeurde er deze namiddag een kop-staartbotsing. Daarbij viel één gewonde.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - De wonderen der natuur
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hoog bezoek voor Spaas Kaarsen

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - Hoog bezoek voor Spaas Kaarsen
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Paesen overleden

Woensdag 22 mei 2019
Hamont-Achel - Gerard Paesen overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Gerard Paesen overleden, de weduwe van Nelly Duysters. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Hamont. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
Hamont-Achel - Strijden tegen de Aziatische hoornaar
Het project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Beter weer op komst
De volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Michel Van der Aelst overleden
Gisteren is Michel Van der Aelst overleden, de weduwnaar van de op 9 mei overleden Elisa Mertens. Hij was 88 jaar. De uitvaartlitirgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel-Statie. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severensn in Overpelt.

Mia Engels overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - Mia Engels overleden
In het rusthuis in Achel is zondag Mia Engels overleden, de weduwe van Rik Cockx. Ze was 86 jaar. De crematie zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerartium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - De visie van Fobie...
(Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Hamont-Achel - Beroemdheden op jumping bij Tops
In de Tops International Arena, achter Perjanneke in Valkenswaard, is gisteren de 3e week jumping van start gegaan. Met daarbij weer een parade van vedetten: Harrie Smolders (Ned.), de gebroeders Philippaerts (Bel), Pius Schwizer (Zwits.), Athina Onassis (Griekenland), Jennifer Gates (VS), enz. In de reeks 1m40 won de Franse Rosa de Balanda (14) met Tzara Belin. Ze is de jongste deelnemer en de kleindochter van de bekende Franse springruiter Gilles de Balanda. Haar opa won o.a. teamgoud tijdens de wereldkampioenschappen in Dublin in 1982 met de legendarische Galoubet. Op de foto: Athina Onassis. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Fanny Christie overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - Fanny Christie overleden
Zondag is Fanny Christie overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Jan Aarts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be<
Hamont-Achel - Twee Limburgse priesterkandidaten
Momenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Genk...
                                                                    (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...
Vincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - De roze hesjes zijn in Sittard
Een twintigtal Femma-dames van Hamont, in roze hesjes, geniet van een verlengd weekend op de fiets. Ze vertrokken vrijdag voor een goed voorbereid fietsweekend naar Sittard in Nederlands-Limburg. (Foto J.J.S.)
Het volledige brandweerkorps van Luyksgestel, 19 man sterk, heeft van een restauranthouder in die gemeente een etentje aangeboden gekregen. Aanleiding was een brand in de woning van de restauranthouder, twee weken geleden. Dankzij het snelle ingjijpen van de brandweer was het vuur toen snel onder controle.

Bekneld onder kraan

Vrijdag 17 mei 2019
Grensgevallen
Bij een bedrijf aan de Lozerweg in Weert is deze namiddag een persoon bekneld geraakt onder een kraan. De brandweer moest het slachtoffer, dat zware verwondingen opliep, bevrijden.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Meer zon na het weekend
Tijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
18/05
Goed zo,Kerkuilenwerkgroep! Zo schattig die kleintjes. Hopelijk halen ze het allemaal.
goeroewi goeroewi
05/05
Mijn dank aan al de vrijwilligers en vrijwilligsters die het tridium in Banneux zo mooi gemaakt hebben. Hun dagelijkse inzet en helpende handen zijn goud waard. Het was mooi om 3 dagen samen te zijn en te bidden bij OLVrouw van Banneux. Rina Achel.
Rina Verhoeven
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. De roze hesjes zijn in Sittard
  2. Mooie communieviering in decanale kerk
  3. Gereedschap gestolen uit auto