Het overige nieuws

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland, trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming, Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink stuk (…) Het hele nieuwsbericht

Stop met paniek zaaien!

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - Stop met paniek zaaien!
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met voorbarige doemscenario's nodeloos schrik aan te jagen. De paniek en moedeloosheid die dat bij onze leden veroorzaakt is bijzonder groot."

Mia Mulkens overleden

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - Mia Mulkens overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Maria ‘Miepie’ Mulkens overleden, de echtgenote van Toon Van Zon. Ze was 70 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
7

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Hamont-Achel - 'Handbal geen topsport meer'
Sport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.
Rotary organiseert zijn jaarlijkse beroepen-infoavond op 25 januari. Dit initiatief wil leerlingen van het laatste jaar middelbaar helpen bij hun studiekeuze. Meer dan 60 professionals delen er hun beroepservaring via 100 Zoom-sessies. De eerste sessies starten om 18.30u, de laatste om 21.30u. Elke sessie duurt ongeveer 35 minuten en er kunnen maximaal 10 leerlingen aan deelnemen. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 januari via de website www.beroepsinformatie.be waar alle praktische informatie terug te vinden is.

Woninginbraak in Sleutjes

Donderdag 14 januari 2021
Hamont-Achel - Woninginbraak in Sleutjes
In een woning in Sleutjes is ingebroken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Een 58-jarige vrouw uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.45 uur.
Hamont-Achel - Limburgse ondernemers zingen de coronablues
Op de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
2
Hamont-Achel - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigd
Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
12
Hamont-Achel - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Vrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Hamont-Achel - Vaccinatie in Limburg...
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer

Donderdag 14 januari 2021
Hamont-Achel - Tweede vaccinatiecentrum komt in Peer
Het tweede vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noord-Limburg zal in de voormalige VDAB-gebouwen in Peer worden uitgebouwd. Dat is vanmiddag vernomen. Het complex omvat drie vrij grote hallen. Het andere vaccinatiecentrum komt in de Lommelse Soeverein. UPDATE De bewoners van Lommel en Pelt, 53.300 in totaal, worden uitgenodigd om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de 49.200 inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.
2
Hamont-Achel - WICO heeft Erasmus+ accreditaties beet
Scholengemeenschap WICO, met vestigingen in Pelt, Lommel en Hamont, kreeg onlangs schitterend nieuws van EPOS: hun beide aanvragen voor Erasmus+ accreditaties werden met verve goedgekeurd.
Erasmus+ staat natuurlijk vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook secundaire scholen kunnen uitwisselingsprojecten op poten zetten met de steun van Erasmus+. Onlangs werd het programma voor de periode 2021-2027 in Europa goedgekeurd, met een pak meer (…) Het hele nieuwsbericht
5

Alice Bloemen overleden

Woensdag 13 januari 2021
Hamont-Achel - Alice Bloemen overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Alice Bloemen overleden, de echtgenote van Christ Meeuwissen. Ze was 78 jaar. De crematie en de urnebegraving in het urnenbos op het Boskerkhof zullen in stilte plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
3
Hamont-Achel - Morgen besluit over tweede vaccinatiecentrum
Morgen nemen de burgemeesters van de Eerstelijnszone Noord-Limburg een besluit over de locatie voor een tweede vaccinatiecentrum. Hamont-Achel en Peer hebben een voorstel van locatie naar voren geschoven. Het eerste vaccinatiecentrum van de zone komt in de Soeverein in Lommel. Daarnaast zou er in Bocholt een sneltestcentrum kunnen worden ingericht; de Eerstelijnszone en het CLB bestuderen dat voorstel nog.

Soeverein wordt vaccinatiecentrum

Dinsdag 12 januari 2021
Hamont-Achel - Soeverein wordt vaccinatiecentrum
De Soeverein in Lommel wordt een vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Noord-Limburg, zo hebben we uit goede bron vernomen. Over een tweede vaccinatiecentrum in de zone wordt vermoedelijk morgen een beslissing genomen. Van de Eerstelijnszone Noord-Limburg maken de gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.
Hamont-Achel - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategie
De acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht
1

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Hamont-Achel - Opnieuw wat kouder
Na de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Kuppens overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Hamont-Achel - Tho Kuppens overleden
In WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is vrijdag Tho Kuppens overleden, de echtgenote van Theo Van Hertem. Ze was 91 jaar. De uitvaartliturgie in de kerk van Achel-Centrum en de begraving in Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
7
  1. Eerste vaccinaties achter de rug
  2. Laat je vaccineren!
  3. Bus verstopt (brieven)bus
28/12
rina bergs

proficiat Zuster Paula met je 85 ste verjaardag ! ik wens je nog gelukkige en gezonde jaren toe.

rina bergs
21/12

Om de hersenen van onze leden te trainen kregen ze een rebusfilippine. Er werd druk gepuzzeld en er kwamen vele inzendingen met het gevonden woord TOVERKRACHT binnen. De VVV bon en een lekker flesje wijn werd bezorgd bij ANNIE SCHILDERMANS. Proficiat

Ferm-kern Hamont-Lo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel