Het overige nieuws

Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel samen met zijn teamgenoot Jeffrey Hoogland een Olympisch record gevestigd in de kwalificatie voor het onderdeel sprint. De twee deden dat in exact dezelfde tijd: 9,215 seconden. Morgen worden de 1/8ste finales gereden.

Jaagpaden Lommel zondag afgesloten

Woensdag 4 augustus 2021
Hamont-Achel - Jaagpaden Lommel zondag afgesloten
Komende zondag 8 augustus is er in Lommel de jaarlijkse triatlon. Het hele Sportpark De Soeverein zal niet bereikbaar zijn: het zwembad, de speeltuin, het skatepark, de sporthal, de voetbalvelden, de Soeverein Arena en dus ook natuurgebied de Sahara. Maar ook de kanaaldijk tussen De Vossemeren en Blauwe Kei, inclusief beide bruggen, wordt afgesloten voor verkeer. Ook fietsers kunnen hier niet passeren. Verder zullen ook het Dorp, de Lepelstraat en de Gestelsedijk afgesloten worden. Er worden omleidingen voorzien. De centrumparkings zijn wel bereikbaar. Het hele parcours van de Lommelse triatlon vind je op de website. (Illustratie: Dirk Van Bun)
Hamont-Achel - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolven
Landschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht
2

Frans Gerrits overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Hamont-Achel - Frans Gerrits overleden
Gisteren is Frans Gerrits overleden, de echtgenoot van Truus Hegge. Hij was 77 jaar en afkomstig van Valkenswaard. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
16
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanmorgen een eerste gouden medaille behaald. Hij maakte deel uit van het Nederlandse team dat het beste was in de discipline teamsprint. Het was van 1936 geleden dat Nederland nog eens een olympische titel haalde in het baanwielrennen voor mannen.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Hamont-Achel - 'Ik blijf nog effe kij... ?'
                                                                             (Cartoon: Fobie)

O.S.: nóg een medaillekandidaat

Maandag 2 augustus 2021
Grensgevallen
Formidabel is het dat we op de Olympische Spelen in Tokio zoveel Noord-Limburgse atleten hebben. Maar er is nóg iemand die we daar in het oog moeten houden. Hij woont net over de grens, in Luyksgestel. Zijn naam Harrie Lavreysen! Vanaf morgenvroeg 8.58u Belgische tijd komt hij uit in het baanwielrennen in drie disciplines: de teamsprint, de sprint en de keirin. Hij is al drie keer wereldkampioen, dus een paar Olympische medailles moeten daar bij kunnen. Succes, Harrie!
1

Neel Stevens overleden

Maandag 2 augustus 2021
Hamont-Achel - Neel Stevens overleden
Zaterdag is Cornelius Neel Stevens overleden, de echtgenoot van Leen Lammers. Hij zou later deze maand 89 jaar worden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
9

Cornelius van der Wekken overleden

Maandag 2 augustus 2021
Hamont-Achel - Cornelius van der Wekken overleden
Vrijdag is Cornelius van der Wekken overleden, de echtgenoot van Louis Claessens. Hij was 59 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 
Hamont-Achel - Eendracht Houthalen - Achel VV B  0-2
Eendracht Houthalen heeft thuis verloren van Achel VV B. Uitslag: 0-2.
Hamont-Achel - Kattenbos Sport verslaat Ex. Hamont
Kattenbos Sport heeft thuis gewonnen van Exc. Hamont. Uitslag: 3-1.

Menwedstrijd zonder publiek

Zondag 1 augustus 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Menwedstrijd zonder publiek
Geen toegang voor publiek op "Driving Valkenswaard International" de afgelopen vier dagen, vanwege de coronamaatregelen. Rik Vander Sanden maakte er wel een fotoreportage van de drie disciplines (dressuur, marathon & kegels). Alleen van de laatste proef (H4 - kegels) zijn er geen foto's vanwege de stortregen.
De huidige wereldkampioen, de Hongaar Martin Hölle, was de beste in het mennen/driven van twee paarden in de klasse CAI3*- H2. De menner van vier paarden en gastheer en meervoudig wereldkampioen Boyd Exell (Australië) was primus in de klasse CAI4* - H4. U ziet zijn gespan hierboven. Hieronder een foto van Hölle en zijn gespan. Meer foto's van Rik Vander Sanden achter deze link.  
Menwedstrijd zonder publiek

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Hamont-Achel - Zorgeloos op vakantie
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Hamont-Achel - Uitdoofbeleid voor kermispony's
Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
1

Achel VV verliest van De Kempen

Zaterdag 31 juli 2021
Hamont-Achel - Achel VV verliest van De Kempen
In de eerste ronde van de Croky Cup heeft Achel VV vandaag thuis met 0-2 verloren van KFC De Kempen Tielen-Lichtaart.
  1. Hegge investeert in doorstart Soltech
  2. Diamanten bruiloft in De Kempkens
  3. Frans Gerrits overleden
03/08

Hartelijk gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijksfeest! Nog vele mooie en gelukkige jaren!

Anita Mertens
31/07

Gelukkige verjaardag Olga! Een fijne dag, groetjes en tot ziens.

goe roe wi
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel