Het overige nieuws

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Veel wind en wolken
Een storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)
Hamont-Achel - Atletiek: zilver voor Kyani Joosten
Op de Vlaamse atletiekkampioenschappen indoor in Gent heeft Kyani Joosten (foto) van SACN afgelopen weekend zilver behaald. Bij de scholieren sprong ze 3m70 met de polsstok.
SACN was met drie atleten (1 scholiere, 1 junior en 1 senior) afgezakt naar de topsporthal in Gent. Sasha Sijbers werd in het verspringen bij de junioren 9de met een sprong van 6m09. In de 60m bij de senioren eindigde Boy Lorist 22ste in een tijd van 7”24.

Pater Jan Leenders overleden

Maandag 30 januari 2023
Hamont-Achel - Pater Jan Leenders overleden
Vrijdag is pater Jan Leenders overleden, van de Salvatorianen. Hij was geboren in Alken en werd 88 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: woensdagavond (19-20u) en donderdag vóór de uitvaartdienst, vanaf 9.45u, in het klooster. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van AxisGuibertin
Tectum Achel is vanavond bij het Waals-Brusselse AxisGuibertin gaan verliezen met 3-1. De club zakt nu weer naar de laatste plaats in de rangschikking;
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel in de (Kleine) Balenhoek
Nieuwjaar wensen en al een kleine beetje Lichtmis vieren, want op de buurtborrel van de (Kleine) Balenhoek werden er heerlijke, vers gebakken pannenkoeken geserveerd (foto). Een gezellig samenzijn dat kon plaatsvinden dankzij de volgende ingrediënten: een buurman die zijn achtertuin ter beschikking stelde, een buur die de uitnodigingen maar ook een oproep voor helpende handen lanceerde, één samenkomst van een 5-tal buren die op deze oproep ingingen en alles voorbereidden, de boodschappen deden voor een 40-tal inschrijvingen die binnenkwamen en één uurtje vooraf met een 5-tal mensen alles klaarzetten. Zo snel lukt het om een gezellig samenzijn in de buurt op touw te zetten! Een aanrader om hier ook energie in te steken want een goede buur is beter dan een verre vriend. (Danielle Palmans)
Nieuwjaarsborrel in de (Kleine) BalenhoekNieuwjaarsborrel in de (Kleine) BalenhoekNieuwjaarsborrel in de (Kleine) Balenhoek

KFC verliest bij Heusden-Zolder

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - KFC verliest bij Heusden-Zolder
KFC Hamont-Achel is met 2-0 gaan verliezen bij Heusden-Zolder.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VV
Geen winst voor Achel VV, vanavond tegen Helson. Het Achelse verslag luidt als volgt:
Een eerste helft met schaarse mogelijkheden en dus een logische brilscore na 45 minuten. Voor de thuisploeg was er een knappe vrije trap van Jasper Vandebroek die door doelman Mombaerts in hoekschop werd verwerkt (18’). Groen-wit kwam op het half uur goed weg toen een bal na een scrimmage voor het Achelse doel nog net van de doellijn werd gekeerd (28’). Maar even later kende de thuisploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont verliest bij Kattenbos

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest bij Kattenbos
In Derde Provinciale is Exc. Hamont bij Kattenbos gaan verliezen met 3-2.

Achel en Helson spelen gelijk

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Achel en Helson spelen gelijk
In Eerste Provinciale is Achel VV, thuis tegen Helson Helchteren, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.
  1. Nieuwjaarsreceptie van de ondernemers
  2. Gelijkspel voor Achel VV
  3. Werken aan het perron in Hamont
02/01

Hamont 1967 o dertussen allemaal 55 jaar worden. Tijd voor een feest eind deze maand. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan zeker een mailtje naar hamont.be1967@gmail.com

Gilbert Kools
01/01

Hoera: je wordt 55 in 2023! Hamont 1968 schiet weer in gang en voorziet een feestje in 2023. Heb je hiervan nog geen mail ontvangen? Stuur dan snel een berichtje met je naam naar hamont1968@telenet.be .

Hamont 1968
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel