• Nog geen evenementen in Hamont-Achel
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Marieke Geysels overleden

Maandag 12 april 2021
Hamont-Achel - Marieke Geysels overleden
In Achel is vandaag Marieke Geysels overleden. Ze was afkomstig van Lanaken, woonde in de Haag 2 in Achel en werd 80 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Condoleren kan via www-uitvaartzorg-severens.be.
12

Dode bij verkeersongeval Eersel

Maandag 12 april 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Dode bij verkeersongeval Eersel
Bij een botsing tussen twee vrachtwagens op de snelweg in Eersel is een chauffeur om het leven gekomen. De A67 is richting Eindhoven volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid via Breda.

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Hamont-Achel - Wereld Parkinson Dag
Het is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat u 't weet
Hamont-Achel - 'Roundup doodt ook hommels'
De veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)
1
Hamont-Achel - Plots meer Covid-patiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 40 patiënten opgenomen met een Covid-19-besmetting. Gisteren waren er dat nog 28 en op 1 april "slechts" 17. Een en ander zou te maken hebben met de uitbreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de 40 Covid-patiënten liggen er 7 op de intensieve afdeling. 
Hamont-Achel - Tectum: Koelewijn gaat, Wiltenburg komt
Bij Tectum Achel komt Twan Wiltenburg over van Lindemans Aalst. Hij zal, ter vervanging van Thomas Koelewijn die de sloffen aan de haak hing, het middencompartiment moeten versterken. Wiltenburg is 2,05m groot en 25 jaar oud. Bij de Vlaamse Beloften plukte Tectum libero Sibren Peters weg.
Van de kern van het afgelopen seizoen plaatsten Michiel Franssen, Ward Van Dyck, Dion Verweij, Koen Brouns, Brecht Campfort, Tim Verschueren en Tim Smit al hun handtekening voor een verlengd verblijf bij Tectum. Momenteel wordt er nog werk gemaakt van een aantal posities om het team compleet te maken, aldus de club.

En toch is de lente daar

Zaterdag 10 april 2021
Hamont-Achel - En toch is de lente daar
Want tijdens het fietsen zag Jacqueline Joosten-Segers deze mahoniestruik in bloei...
1

Gaslek in woning

Zaterdag 10 april 2021
Grensgevallen
In een huis aan de Burgemeester van Houtstraat in Budel ontstond deze namiddag een gaslek. De netbeheerder heeft het lek gedicht.
Het Noorderhart Mariaziekenhuis heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de levering, plaatsing, aansluiting, indienststelling en opvolging van een systeem voor zogenaamde warmtekrachtkoppeling (WKK). Bij WKK wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa).
De techniek is vooral ontwikkeld voor grote (…) Het hele nieuwsbericht

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Hamont-Achel - Wanneer terug een 'pint drinken'?
De heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)
1

Emma Cornelissen overleden

Zaterdag 10 april 2021
Hamont-Achel - Emma Cornelissen overleden
Op 3 april is in WZC Uilenspiegel in Genk Emma Cornelissen overleden, de weduwe van Fons Bussé. Zij was 92 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Hennepkwekerij met 400 planten ontdekt
Aan de Instraat in Budel is gisteren een hennepkwekerij met zo’n 400 planten ontdekt. De elektriciteit werd er illegaal afgetapt. Of er arrestaties zijn verricht, is niet geweten.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Hamont-Achel - Weekend valt in het water
Actieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: van Dooren Diamonds

Donderdag 8 april 2021
Cornelis en Jacobus van Dooren en Johanna van Dinter, allen ut Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap van Dooren Diamonds opgericht met zetel aan de Rozenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en vervaardigen van juwelen, en de import en export van sieraden.
1
  1. 65 jaar geleden: de brand in het ursulinenklooster
  2. Ruim 21% ingeënt
  3. Hennepkwekerij met 400 planten ontdekt
07/04

Proficiat met je verjaardag!!!!!

Luc Mireille
24/03

Pater Thieu Van Vlierden is in verlof geweest en zijn mensen in Zuid-Afrika hebben hem hard(t) nodig. Morgenvroeg om 03u45 kan hij vertrekken en alles is goed geregeld. We wensen Thieu een veilige vlucht en goede aankomst. Vanwege het Missiebestuur!

Miet Vandeweyer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel