Het overige nieuws

Exc. Hamont klopt Ham United

Zondag 27 september 2020
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Ham United
Exc. Hamont heeft Ham United verslagen met 4-2.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat u 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Op het tennistoernooi van Roland Garros, dat vandaag is begonnen, is Elise Mertens (WTA-20) doorgestoten naar de tweede ronde. Ze versloeg de Russische Margarita Gasperyan (WTA-122) in twee sets: 6-2 en 6-3. In de tweede ronde komt Elise uit tegen Kaia Kanepi (WTA-106), die in het verleden al zes keer de kwartfinale van een Grand Slam haalde.  

Achel VV - Torpedo Hasselt 3-3

Zaterdag 26 september 2020
Hamont-Achel - Achel VV - Torpedo Hasselt 3-3
Achel VV is vanavond, thuis tegen Torpedo Hasselt, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3.

KFC verliest in Leopoldsburg

Zaterdag 26 september 2020
Hamont-Achel - KFC verliest in Leopoldsburg
KFC Hamont 99 heeft vanavond met 1-0 verloren van K ESK Leopoldsburg.
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - 120 leerlingen Breese scholen in quarantaine
In drie middelbare scholen in Bree - de Middenschool Heilig Hart, het Sint-Augustinusinstituut en TISM - zijn 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet bevonden met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen veertien dagen in quarantaine. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: "De 120 leerlingen werden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken." Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet; daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.
1
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
1

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Een echt herfstweekend
Een venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf jaar gevorderd voor overvallers

Vrijdag 25 september 2020
Hamont-Achel - Vijf jaar gevorderd voor overvallers
Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel gevorderd voor een man uit Pelt en een man uit Hamont die op 23 december 2017 een home invasion pleegden bij een echtpaar in Kleine-Brogel. Het tweetal liep al meerdere veroordelingen op. De verdediging drong aan op een straf met uitstel onder voorwaarden. Het vpnnis in deze zaak valt op 23 oktober. (PG)
Hamont-Achel - Mariaziekenhuis verhuist Covid-screening
De Covid-screening achter het Mariaziekenhuis in Pelt is gisteren verhuisd naar de overdekte personeelsparking. “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst Spoedgevallen gelegen was," zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. "Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling (…) Het hele nieuwsbericht

BBC failliet verklaard

Donderdag 24 september 2020
Horecazaak Best Business Concepts ( BBC) uit Hamont-Achel is failliet. Dat heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt vandaag beslist.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Hamont-Achel - Snel naar de koning
                                                                             (Cartoon: Fobie)
Vier van de zeven alternatieven voor het "Complex Project Noord-Zuidverbinding Limburg" die tot nog toe op tafel lagen, vallen af. Dat is vanmiddag bekend geworden. In de komende lente wordt uit de drie resterende tracés het voorkeurtraject gekozen.
Het gaat om de westelijke tracés en een uiterst oostelijk tracé langs het militair domein Schietveld richting Park Midden-Limburg. “Uit de eerste fase van het onderzoek leren we dat vier alternatieven de (…) Het hele nieuwsbericht
6

Daar zijn de heli's, een hele week

Donderdag 24 september 2020
Het is maar dat u 't weet
Vanaf morgen tot en met vrijdag 2 oktober gaan er helikoptertrainingen door op Kleine-Brogel Air Base. Maandag en dinsdag zijn er ook nachtvluchten. In het weekend vinden er geen trainingen plaats.
  1. 75 jaar familie Simkens op Beverbeekhoeve
  2. Rouwen aan De Bever
  3. 'Het spookt op de Looserheide'
07/09

Marie-Louise en Jaak, van harte proficiat. Groot feest zit er niet in vanwege corona. Maak toch maar een paar gezellige dagen voor jullie twee en met de kinderen.

Ludo en Mia Poelmans-Lauwers
07/09

Van harte proficiat met deze vijf generaties. Mooi toch? Het is niet voor iedereen weggelegd.

Ludo en Mia Poelmans-Lauwers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel