Het overige nieuws

Succes voor missietentoonstelling

Dinsdag 10 december 2019
Hamont-Achel - Succes voor missietentoonstelling
Ook dit jaar was de Missietentoonstelling van de “Kettingbrug” een groot succes afgelopen weekend, zegt de Missieraad, die het organiseerde. "Dankjewel aan onze grote groep vrijwilligers voor de bijzondere inzet! Maar vooral DANKJEWEL aan alle bezoekers die genoten van dit toch wel een echt volksfeest! Elke bezoeker heeft zo bijgedragen aan onze verschillende projecten zoals het werk van onze missiepater Mathieu Van Vlierden, de Sint-Vincentiusvereniging van Hamont-Achel en nog verschillende andere projecten. Het was weer een feest op zijn best! De Missieraad is ook enorm tevreden en erg dankbaar!" zegt Miet Vandeweyer.

Mia Jansen overleden

Maandag 9 december 2019
Hamont-Achel - Mia Jansen overleden
Vandaag is Mia Jansen overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Martinus Broers. Ze was op 1 december 91 jaar geworden. De afscheidsdienst en de begraving op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
17

Damesvoetbal: Beringen-Hamont 0-1

Maandag 9 december 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont met 0-1 gewonnen in Beringen. Aan de rust was de stand 0-0.

Kerststal geplaatst in de Bien

Zondag 8 december 2019
Hamont-Achel - Kerststal geplaatst in de Bien
Gisteren hebben de buurtbewoners van de Bien in Achel naar jaarlijkse gewoonte de kerststal gezet. In 1985 startte de buurtwerking daarmee op initiatief van enkele buren en op vraag van toenmalig pastoor Smeets. In datzelfde jaar werd op 14 december ook de eerste kerststal gebouwd, een geïmproviseerde stal die daarna niet meer te gebruiken was. Tot 1990 werd er zo elk jaar een heuse stal getimmerd; in 1991 werd er uiteindelijk een plan getekend en een prefab-stal gebouwd. Tot op heden wordt deze stal nog ieder jaar door enkele bewoners van de buurt trouw geplaatst.
1
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest van Gruitrode
Excelsior Hamont is bij Nevok Gruitrode gaan verliezen met 2-1. Excelsior speelt zondag thuis tegen FC Turkse.

Tectum Achel klopt Menen

Zaterdag 7 december 2019
Hamont-Achel - Tectum Achel klopt Menen
In sporthal De Koekoek heeft Tectum Achel vanavond Menen verslagen.Uitslag: 3-0. Setstanden: 25-23, 25-19 en 25-19.

Achel verliest van Meeuwen

Zaterdag 7 december 2019
Hamont-Achel - Achel verliest van Meeuwen
Achel VV heeft vanavond thuis met 1-2 verloren van KSK Meeuwen. KFC Hamont 99 ging met 0-3 winnen bij Stal Sport.
Hamont-Achel - Iedereen winnaar bij 'De Schrijfwijzen'
Gisteren organiseerden meer dan 100 bibliotheken in Vlaanderen ‘De Schrijfwijzen’ i.s.m. Creatief Schrijven en De Standaard. Ook in de bib van Hamont stond taal centraal. Daar kropen 24 moedige schrijvers in de pen - het dubbel van het aantal in Pelt! Het werd een gezellige avond gevuld met woorden, zinnen, babbels en Sintlekkers. Willem Buyens en Chris Ulenaers kaapten de 2 hoofdprijzen weg, maar iedereen ‘was een winnaar’ en ging met een goed gevoel huiswaarts. Op naar een nieuwe editie volgend jaar! (Foto Lena Buyens)

Integro organiseert tweedaagse

Vrijdag 6 december 2019
Voor de tweede keer in haar nog jonge geschiedenis organiseert de vzw Integro een event voor haar méér dan 1000 medewerkers. Op die manier wil men alle medewerkers scharen achter de missie, visie en beleidsplan van de vzw die een aantal woonzorgcentra groepeert.
“Zie het event als een grootschalig inspraakmoment van en voor al onze medewerkers”, aldus Roel Eerlingen, CEO van de groep. “Via workshops en improvisatietheater willen we de talenten van onze medewerkers gebruiken (…) Het hele nieuwsbericht

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulp
In CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3

Eén op drie te snel

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Eén op drie te snel
Tijdens een verkeerscontrole die dinsdag door politiezone HANO in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst werd georganiseerd, werden ook 340 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Liefst 112 chauffeurs - ruim één op drie! - bleken te snel te rijden en hebben een pv aan de broek.
Er werden ook 92 voertuigen uitvoerig gecontroleerd. Eén bestuurder legde een positieve alcoholtest af en mocht drie uur niet rijden. Twee foutparkeerders werden geverbaliseerd en 5 fietsers zonder licht werden beboet. Eén bestuurder moest naar de garage voor nieuwe banden wegens te weinig profiel. De Vlaamse Belastingdienst maakte 11 PV’s op.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Hamont-Achel - Huiszoekingen in horeca
Sinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
2
Hamont-Achel - Parket roept op tot alertheid rond drugs
Het parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht
09/12
Missiegroep De Kettingbrug

PROFICIAT aan al onze vrijwilligers van de Missiegroep "De Kettingbrug" voor de ongelooflijke inzet voor onze tweedaagse Missietentoonstelling van 2019

Miet Vandeweyer
26/11

proficiat aan iedereen die heeft meegewerkt aan de schitterende toneeluitvoeringen het was super

margo huybers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Mia Jansen overleden
  2. Ceciliafeest bij harmonie Sint-Cecilia
  3. Beuk bij Genenbroek wordt 'ecologisch' geveld