Het overige nieuws

Achel VV B klopt Lommel-Kolonie

Zondag 2 oktober 2022
Hamont-Achel - Achel VV B klopt Lommel-Kolonie
De tweede ploeg van Achel VV is bij Lommel Kolonie gaan winnen met 2-3.
1

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Hamont-Achel - Nazomer op komst?
Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
1

KFC verliest bij Boorsem

Zaterdag 1 oktober 2022
Hamont-Achel - KFC verliest bij Boorsem
KFC Hamont 99 heeft vanavond met 2-1 verloren van Boorsem Sport.
1

Thuiswinst voor Achel VV

Zaterdag 1 oktober 2022
Hamont-Achel - Thuiswinst voor Achel VV
Achel VV heeft vanavond leider Bree-Beek overtuigend verslagen met 4-1. UPDATE Een verslag uit Achel: 
De topper vanavond tegen leider GS Bree-Beek, dat tot dusver een foutloos parcous aflegde, kon op behoorlijk wat belangstelling rekenen op de Siggert. Beide ploegen kozen voluit voor de aanval. Dat resulteerde in een eerste mogelijkheid voor de bezoekers via Vanderstraeten die gelukkig zijn kopbal pal op doelman Ian Wouters zag stranden (4’). Enkele (…) Het hele nieuwsbericht
1

Angelika Caluzinski overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Hamont-Achel - Angelika Caluzinski overleden
Gisteren is Angelika Caluzinski overleden, de echtgenote van Danny Wellens. Ze was geboren in het Duitse Rotenburg en werd 71 jaar. De afscheidsdienst en het bijplaatsen van haar urne op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
1
Grensgevallen
Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg wil dat een directe treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken in december 2023 van start gaat. Vooral het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dringen op zo'n verbinding aan. De provincie onderzoekt nu welk type treinstellen voor de verbinding ingezet gaat worden. De trein moet in elk geval op het Nederlandse én Duitse spoornet kunnen rijden. Eind 2023 moeten enkele treinen per dag de verbinding gaan maken.
1

Wim Schellens overleden

Zaterdag 1 oktober 2022
Hamont-Achel - Wim Schellens overleden
Gisteren overleed Wim Schellens, weduwnaar van Lies Kenens. Wim werd geboren in Bergeijk in 1937 en werd nu net géén 85. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn asurne wordt bijgezet in het urnenveld bij Lies op de begraafplaats van Lommel Kolonie. Een laatste groet is mogelijk op maandag 3 oktober tussen 18 en 20 uur in de Sint-Jozefstraat 18.
1

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Hamont-Achel - Limburg langer ‘ontwrichte zone'
Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Steun voor DHZ-dakisolatie

Vrijdag 30 september 2022
Het is maar dat je 't weet
Doe-het-zelvers die dakisolatie plaatsen in hun eigen woning vóór mei 2023 kunnen beroep doen op een tijdelijk nieuw steunprogramma van de Vlaamse regering. Dat is een van de extra energiemaatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. De nieuwe, tijdelijke premie zal gelden voor facturen tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023 en zal in principe 6 euro/m² bedragen. Het steunprogramma is aanvullend op de MijnVerbouwPremie, die werken noodzaakt die door een aannemer worden (…) Het hele nieuwsbericht
1

Infosessie warmtepompen: inschrijven!

Donderdag 29 september 2022
Je woning verwarmen met een warmtepomp is erg energiezuinig. Je haalt een groot deel van je warmte gewoon uit de natuur. Goed voor je energieverbruik én het klimaat. Maar is een warmtepomp geschikt voor je woning? Hoe kies je de juiste warmtepomp? En hoe kan je een warmtepomp terugverdienen? Kom er alles over te weten tijdens de infosessie warmtepompen op 22 november om 19.30u in de vergaderzaal in het Michielshof. De locatie kan nog wijzigen. Wil jedeelnemen? Schrijf je hier in.
1

Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt

Donderdag 29 september 2022
Bedrijfsnieuws
Hamont-Achel - Ondernemersvertrouwen bouw op dieptepunt
“In juni was het al slecht gesteld met het ondernemersvertrouwen van onze bouwbedrijven, maar nu is die echt in vrije val”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De Bouwbarometer, dé driemaandelijkse conjunctuurindicator voor de bouwsector, strandt op 95,9 punten, meer dan een punt lager dan de vorige meting. 100 punten is de gezonde grens. “Enkel in maart 2020, het begin van de coronacrisis, zakte de Barometer nog dieper, tot 94,8 punten. Maar (…) Het hele nieuwsbericht
1

44 nieuwe personeelsleden bij WICO

Donderdag 29 september 2022
De WICO-scholen en het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth - die samen de WICO-scholengemeenschap vormen - hebben 44 nieuwe personeelsleden verwelkomd. Coördinerend directeur Eric Hendriks maakte hen wegwijs in het uitgebreide aanbod en de vele campussen van WICO. Er was ruimte voor een inspirerende lezing, een informele babbel en kennismaking met elkaar en de verschillende directieleden. Ook ontvingen alle starters een mooie attentie, gemaakt door de leerlingen van Sint-Elisabeth in Wijchmaal. In totaal zijn er 13 starters in Sint-Elisabeth; de anderen zijn werkzaam in de vzw WICO. Onder hen ook 6 OKAN-leraren (onthaalklas anderstalige nieuwskomers).
1

Eindelijk weer geopend

Donderdag 29 september 2022
Hamont-Achel - Eindelijk weer geopend
Na jaren renovatie is het KMSK in Antwerpen weer geopend. (Cartoon: Fobie)
1

Ondertussen, in het Weerterbos...

Woensdag 28 september 2022
Grensgevallen
Hamont-Achel - Ondertussen, in het Weerterbos...
Daar fotografeerde Ria Broers-Bergs dit edelhert. In volle bronsttijd!
1
  1. De Warmbeek gaat weer meanderen
  2. Lieske Hertogs overleden
  3. Thuiswinst voor Achel VV
19/09

proficiat met jou verjaardag willekens hendriek van jos en marianne willekens de nijs

Jozef Willekens
03/09

Proficiat aan de kleutertjes van H-A die voor het eerst naar school zijn gegaan. Jullie staat nog een lange carriere te wachten!

goe roe wi
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel