Het overige nieuws

Hamont-Achel - Versterking voor Hamontse clubs
Excelsior Hamont heeft speler Jordi Cox aangetrokken. Jochen Jansen zal de kleuren van KFC Hamont '99 verdedigen. Beide spelers komen over van Sporting Grote Heide.
Hamont-Achel - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Hamont-Achel - Vanmiddag gaan de cafés in Nederland open
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Berm- en natuurbrand

Zondag 31 mei 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Berm- en natuurbrand
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een bermbrand aan de Rijksweg in Budel. Vanavond was er een natuurbrand aan de Kuikensvendijk in Budel.
Hamont-Achel - Seppe Joosten weg bij Achel VV
Seppe Joosten verlaat Achel VV. Hij maakt de overstap naar Sporting Grote Heide.
Hamont-Achel - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Weg met mobiele badkamer

Zaterdag 30 mei 2020
Hamont-Achel - Weg met mobiele badkamer
Onbekenden gingen met een mobiele badkamer aan de haal in de Jaak Ballingsstraat. De politie kreeg gisteren in de vooravond melding van de feiten.
Hamont-Achel - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Hamont-Achel - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Schuld en Boete (Fjodor Dostojevski)
Als een auteur zijn verhaal in de ik-vorm schrijft, betekent dat niet per se dat hij het over zichzelf heeft!
Ik zal toch niet de enige zijn die dat heeft: de schier onbedwingbare neiging om de grenzen van het toelaatbare af te tasten. Ik heb het altijd al uitermate ‘plezant’ gevonden om net die dingen te proberen die verboden zijn. A ja! Ze verbieden dat niet voor niks, maar precies omdát het zo fijn is! De schuld waarmee ik daardoor mijn ziel belastte, leidde vaak tot een fikse (…) Het hele nieuwsbericht
1
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
1
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Hamont-Achel - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Retro Baguette failliet

Donderdag 28 mei 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag snackbar Retro Baguette met zetel aan het Chrysantenpad failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 juni worden ingediend bij curator mr. Roox..

Yve Vandael overleden

Donderdag 28 mei 2020
Hamont-Achel - Yve Vandael overleden
Gisteren is Yve Vandael overleden. Hij was 31 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis - op de begraafplaats in Pelt - zullen in besloten kring plaatsvinden.
48
Hamont-Achel - Stormloop op Limburgse kringwinkels
De Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)
Hamont-Achel - Boodschap koningshuis aan zorgsector
De Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
1
16/05
Kelly Donné

Op de dag van het gezin , 15 mei , werd Kelly Donné in de bloemetjes gezet door de gezinsbond. Er werden door heel het land 300 initiatieven ingestuurd, waarbij de raamportretjes bij de 120 winnende hoort! Dankjewel!!!

De gezinsbond Hamont
10/05
Femmaleden Hamont

Voor Femma Hamont Het bereik van een moeder hoeft geen hoge masten, geen sterke wifi, niet eens internet. Een moeder is een draadloze verbinding van de beste soort. Het Femma team van Hamont wenst aan alle moeders een fijne Moederdag toe!

Jacqueline Joosten-Segers
09/05
De inwoners van Hamont

Lieve mama , moeder , vrouw dit kaartje is speciaal voor jou ! Als dank voor je zorgen en je lieve lach , wensen we jou een fijne moederdag ! Met warme groeten van Thieu,Arlette,Carla,Linda,Marita, Anniek,Lieve, Tanja,Nathalie en Hanneke

de gezinsbond Hamont
20/04

Opa en oma ik mis jullie! Hopelijk kan ik snel weer komen spelen. Kus Dex

Dex van Deurzen
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Hamont-Achel
18/05
Leny Nulens-Teeuwen

Leny, je bent niet 007. Twee Nullen(!) eraf is ook niet waar. Maar zet een nul achter de 7 en zie: je ware leeftijd is daar! Hartelijk gefeliciteerd met je 70e verjaardag in Coronatijd. Geniet er van! Fam.Rutten uit de Bos.

Ria Nulens
15/05

Fijne verjaardag Lilly.

Hubert Poppelmonde
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Korte berichten uit de gemeenteraad
  2. Guillaume Dussart volgend jaar in Tectum-shirt
  3. Coronasteun voor bedrijven en inwoners