Het overige nieuws

Mia Engels overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - Mia Engels overleden
In het rusthuis in Achel is zondag Mia Engels overleden, de weduwe van Rik Cockx. Ze was 86 jaar. De crematie zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerartium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - De visie van Fobie...
(Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Hamont-Achel - Beroemdheden op jumping bij Tops
In de Tops International Arena, achter Perjanneke in Valkenswaard, is gisteren de 3e week jumping van start gegaan. Met daarbij weer een parade van vedetten: Harrie Smolders (Ned.), de gebroeders Philippaerts (Bel), Pius Schwizer (Zwits.), Athina Onassis (Griekenland), Jennifer Gates (VS), enz. In de reeks 1m40 won de Franse Rosa de Balanda (14) met Tzara Belin. Ze is de jongste deelnemer en de kleindochter van de bekende Franse springruiter Gilles de Balanda. Haar opa won o.a. teamgoud tijdens de wereldkampioenschappen in Dublin in 1982 met de legendarische Galoubet. Op de foto: Athina Onassis. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Fanny Christie overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Hamont-Achel - Fanny Christie overleden
Zondag is Fanny Christie overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Jan Aarts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be<
Hamont-Achel - Twee Limburgse priesterkandidaten
Momenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Hamont-Achel - Ondertussen, in Genk...
                                                                    (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...
Vincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - De roze hesjes zijn in Sittard
Een twintigtal Femma-dames van Hamont, in roze hesjes, geniet van een verlengd weekend op de fiets. Ze vertrokken vrijdag voor een goed voorbereid fietsweekend naar Sittard in Nederlands-Limburg. (Foto J.J.S.)
Het volledige brandweerkorps van Luyksgestel, 19 man sterk, heeft van een restauranthouder in die gemeente een etentje aangeboden gekregen. Aanleiding was een brand in de woning van de restauranthouder, twee weken geleden. Dankzij het snelle ingjijpen van de brandweer was het vuur toen snel onder controle.

Bekneld onder kraan

Vrijdag 17 mei 2019
Grensgevallen
Bij een bedrijf aan de Lozerweg in Weert is deze namiddag een persoon bekneld geraakt onder een kraan. De brandweer moest het slachtoffer, dat zware verwondingen opliep, bevrijden.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Meer zon na het weekend
Tijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

Elisabeth De Staercke overleden

Donderdag 16 mei 2019
In Aalst is vrijdag Elisabeth De Staercke overleden, de weduwe van Hamontenaar Bernard Van Vlierden alias schrijver Bernard Kemp. Ze was 87 jaar. Zaterdag om 11u is er een uitvaartplechtigheid in de parochiekerk van Ganshoren
Grensgevallen
Hamont-Achel - Fietsster verongelukt in Valkenswaard
In de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard is vandaag een fietsster om het leven gekomen nadat ze door een vrachtwagen werd gegrepen en onder de truck terecht kwam. Naar de omstandigheden van het verkeersongval is een onderzoek ingesteld.

Jozef Joosten overleden

Woensdag 15 mei 2019
Hamont-Achel - Jozef Joosten overleden
In zijn woonst in Zonhoven is maandag de uit Hamont afkomstige Jozef Joosten overleden, de echtgenoot van Anita Put. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ludo Donckers overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Hamont-Achel - Ludo Donckers overleden
In het rusthuis in Hamont is op 9 mei Ludo Donckers overleden. Hij was 79 jaar. Vandaag werd hij gecremeerd; in intieme kring is van hem afscheid genomen.

Subsidie voor Soroptimisten

Dinsdag 14 mei 2019
Hamont-Achel - Subsidie voor Soroptimisten
Sinds 2018 mag Hamont-Achel zich als allereerste Noord-Limburgse stad een Think Pinkgemeente noemen. Het stadsbestuur staat immers achter het feit dat medisch onderzoek naar borstkanker een belangrijke factor is om deze ziekte te voorkomen. Met dat in het achterhoofd schonk het college van burgemeester en schepenen een subsidie van € 250 aan de Soroptimisten Hamont-Achel Noord-Limburg ten voordele van de nationale borstkankercampagne ‘Think Pink’. Op Paasmaandag organiseerden de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Stinissen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Hamont-Achel - Mia Stinissen overleden
In het rusthuis in Hamont is zaterdag de uit Bocholt afkomstige Mia Stinissen overleden, de weduwe van Thieu Soers en de levensgezel van wijlen Bernard Hendrickx. Ze was 79 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19-20u) in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
18/05
Goed zo,Kerkuilenwerkgroep! Zo schattig die kleintjes. Hopelijk halen ze het allemaal.
goeroewi goeroewi
05/05
Mijn dank aan al de vrijwilligers en vrijwilligsters die het tridium in Banneux zo mooi gemaakt hebben. Hun dagelijkse inzet en helpende handen zijn goud waard. Het was mooi om 3 dagen samen te zijn en te bidden bij OLVrouw van Banneux. Rina Achel.
Rina Verhoeven
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Jonge kerkuilen gered
  2. Briljanten bruiloft in de Erkstraat
  3. De roze hesjes zijn in Sittard