Het overige nieuws

Volleybal: winst voor Achel

Zaterdag 17 november 2018
In de Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond Caruur Gent verslagen met 0-3.

Verlies voor Exc. Hamont

Zaterdag 17 november 2018
Hamont-Achel - Verlies voor Exc. Hamont
Excelsior Hamont is vanavond met 1-0 gaan verliezen bij Sporting  Wijchmaal.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Liny Bierau overleden

Zaterdag 17 november 2018
Hamont-Achel - Liny Bierau overleden
In Achel is op 7 november Liny Bierau overleden, de weduwe van Hans Kits van Heijningen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Hamont-Achel - Plato-primeur voor 14 ondernemers
Voka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Cuyvers Rent failliet

Donderdag 15 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Cuyvers Rent uit Hamont-Achel. Als curator is mr. Geeraert aangesteld.

Schaken bij WICO

Donderdag 15 november 2018
Hamont-Achel - Schaken bij WICO
Traditiegetrouw organiseert WICO het schoolschaakkampioenschap in november. Het dient niet alleen om een WICO-kampioen aan te duiden maar ook om tot een ploegenopstelling te komen voor het nakende Limburgse kampioenschap op 21 november in Overpelt. Dit jaar waren er voor het schoolschaakkampioenschap 14 strijdlustigen aangemeld uit drie WICO-campussen.
Sander Jansen is algemeen toernooiwinnaar geworden. Quinten Huysmans werd kampioen in de eerste graad, Jef van Eester in de tweede graad en Daan Ezendam in de derde graad. Dat WICO de Limburgse kampioen gaat leveren is ondertussen ook traditie geworden. Laat ons hopen dat het dit jaar opnieuw lukt! (Pavel Englicky)

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Koud en mistig
Een omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Mariet Snelders overleden

Donderdag 15 november 2018
Hamont-Achel - Mariet Snelders overleden
Dinsdag is Mariet Snelders overleden, de echtgenote van Pierre Beeren. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
37
05/11
Een dikke merci aan de voorpost van de brandweer Neerpelt voor d snelle en efficiënte hulp afgelopen vrijdag!
Peggy Vanherk
30/10
De familie Tijskens wil "die van 1953" bedanken voor het bloemetje op het graf van ons Jaakske . Fijn dat ze nog aan hem denken.
Familie Tijskens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Mariet Snelders overleden
  2. De Achellier weer naar de Westhoek
  3. 'Triggerfinger' in De Posthoorn