Het overige nieuws

Hamont-Achel - Flitsmarathon: 381 voertuigen geflitst in zone
Tijdens de" flitsmarathon", die gisterochtend om 6u van start ging en tot vanochtend 6u duurde, heeft de flitswagen van politiezone HANO op diverse plaatsen 2.785 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 381 bestuurders bleken in overtreding, dat is 13,7 procent. 

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Inbraak in Watertorenstraat

Woensdag 17 oktober 2018
Hamont-Achel - Inbraak in Watertorenstraat
Deze namiddag werd bij de politie een inbraak gemeld in de Watertorenstraat. Of er buit is, is niet geweten.

Man neergeschoten in Dommelen

Woensdag 17 oktober 2018
Grensgevallen
In Dommelen, een kerkdorp van Valkenswaard, is gisteravond even voor middernacht een man neergeschoten. De daders vluchtten op een motor. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Waalre, werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht en wordt daar bewaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rina Van Vlierden overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Hamont-Achel - Rina Van Vlierden overleden
Maandag is Rina Van Vlierden overleden, de weduwe van Maurice Bernaerts. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de decanale kerk in Hamont waarna begroetingsmoment in funerarium Creemers aan de Achelpoort.Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be
23

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt kouder
De hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag Nacht van de duisternis

Woensdag 17 oktober 2018
Op 20 oktober vindt de 23ste editie van de Nacht van de Duisternis plaats. Met dit initiatief willen de Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) in samenwerking met Infrax de impact van lichtvervuiling in de kijker zetten. Ook Hamont-Achel springt mee op de kar. Dat betekent dat komende zaterdag de openbare avondverlichting wordt gedoofd en de klemtoonverlichting uitgaat. Om de veiligheid niet in het gedrang te brengen, zal er wel steeds minimale verlichting (…) Het hele nieuwsbericht

Allen aan het gras!

Dinsdag 16 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Gras bevat eiwitten en het is niet alleen goed voor koeien maar ook voor mensen, als we de Nederlanders van Grassa! moeten geloven. Daar scheiden ze het eiwit van het gras om te komen tot een voedzaam en duurzaam alternatief. Als het aan hen ligt, eten we over tien jaar allemaal grasburgers. Lees even mee.
Elise Mertens is in de eerste ronde van de Kremlin Cup in Moskou uitgeschakeld. Ze verloor met 6-3, 7-5 van een lager geplaatste Britse tegenstandster. Elise was in Moskou het zevende reekshoofd.

Jean Kees overleden

Dinsdag 16 oktober 2018
Hamont-Achel - Jean Kees overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag Jean Kees overleden, de weduwnaar van Nelly de Kinderen. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: donderdag (19.30-21u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
9

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Hamont-Achel - Elf nieuwe burgemeesters
In Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Donderdag Sporteldag

Maandag 15 oktober 2018
Donderdag vindt de 3de editie van de Noord-Limburgse Sporteldag plaats in Hechtel-Eksel in de gemeentelijke sporthal (Dennenstraat 8). De sportdiensten van Lommel, Hamont, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt tekenden een volledige sportieve dag uit voor 50-plussers, waarbij tal van bekende en minder bekende sporten aan bod komen: wandelen, fietsen, tai-chi, linedance, kruisboogschieten en meer. Het startschot weerklinkt om 10 uur en het eindsignaal om 16 uur.
Vanaf 9.30u kan je in de sporthal al inschrijven voor de sporten die je wil uitproberen. Om 14.45u is er een afsluitend optreden van Salim Seghers. De kostprijs: €4 in voorverkoop of €5 aan de kassa voor een volledige dag sporten incl. verzekering, gratis consumptie en optreden. 

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Hamont-Achel - Woensdag weer flitsmarathon
Van woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.
16/10
Proficiat met je overwinning met je hele PRO- ploeg.
Renilde Maes
16/10
Een fijne samenwerking in de nieuwe gemeenteraad ;)
goeroewi goeroewi
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Rina Van Vlierden overleden
  2. De 65-jarigen van Achel bijeen
  3. Jean Kees overleden