Het overige nieuws

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Hamont-Achel - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Ruim 9 kilo XTC-pillen

Maandag 19 april 2021
Grensgevallen
De politie van Cranendonck heeft in een auto ruim 9 kilo XTC-pillen aangetroffen met een straatwaarde van zo'n 80.000 euro. Er zijn twee arrestaties verricht.

Robert Maas overleden

Maandag 19 april 2021
Hamont-Achel - Robert Maas overleden
Zaterdag is Robert Maas overleden, de echtgenoot van Mariette Bollen. Hij was 74 jaar en afkomstig van SHLille. De uitvaartliturgie en de begrafenis in Pelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
35

De Groote Heide in een puzzel

Maandag 19 april 2021
Hamont-Achel - De Groote Heide in een puzzel
Vanaf vandaag is in het UiTpunt en de VVV in Hamont-Achel en de vrijetijdsbalie van Pelt (Palethe) een puzzel van 1000 stukjes te koop. Als u het laatste stukje gelegd hebt, zult u alle bekende (en misschien minder bekende) bezienswaardigheden, activiteiten en natuurelementen in het natuurgrenspark Groote Heide zien: van de Venbergse watermolen over de Achelse Kluis tot de runderen in het Hageven of het Leenderbos. meer dan zesduizend hectare aan prachtige natuur en bijzondere belevenissen. De puzzel kost € 14,95.
1

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Hamont-Achel - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Willy van der Kuijlen overleden

Maandag 19 april 2021
Grensgevallen
Oud-voetballer Willy van der Kuijlen is overleden. Hij was 74 jaar, scoorde zowel met links als met rechts en was destijds een van de topvoetballers van PSV Eindhoven. "Geen enkele speler zal de prestaties van Van der Kuijlen bij PSV ooit evenaren", zo staat er op de website van PSV te lezen - hij maakte 308 goals voor die club. In het seizoen 1982-1983, toen hij bij het toenmalige Overpelt-Fabriek speelde, zette hij een punt achter zijn voetballoopbaan. Bij het stadion van PSV kreeg hij een standbeeld.
Hamont-Achel - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Ree vast in omheining

Zondag 18 april 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Ree vast in omheining
Aan de Broekkant in Budel kwam deze namiddag rond 15.30 uur een ree vast te zitten in een omheining. De brandweer heeft het dier uit zijn netelige positie bevrijd.
Hamont-Achel - Morgen gaan de scholen weer open
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gezin komt vrij bij autobrand

Zaterdag 17 april 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Gezin komt vrij bij autobrand
Deze namiddag vatte een auto vuur op de Randweg-Oost in Budel. De ouders en hun twee kinderen konden het voertuig tijdig verlaten.

Karlo Zobell overleden

Zaterdag 17 april 2021
Hamont-Achel - Karlo Zobell overleden
In Edegem is op 4 april Karlo Zobell overleden, de echtgenoot van Lieve Lauwers. Hij was 77 jaar. De afscheidsviering vond op 16 april plaats in intieme kring. 
1

Mosterd na de maaltijd?

Zaterdag 17 april 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Mosterd na de maaltijd?
Een paar seizoenen geleden kreeg ik van mijn broer een jonge vijgenboom. Ik heb hem in mijn bescheiden binnentuintje geplant, goed verzorgd en overvloedig van de juiste meststoffen voorzien. Vorig jaar hingen er al zeker vijftig vruchten aan en nu moet je eens komen kijken! Het is een forse beloftevolle laagstam geworden die mij zeker het volgend jaar door de vastenperiode zal helpen.
Hoezo? Tijdens de vasten, de periode tussen Aswoensdag (voor de jongeren: dat is de woensdag na carnaval) en Pasen, mocht je (…) Het hele nieuwsbericht
6

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Hamont-Achel - Staking bij De Lijn op maandag
Door een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht
3

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Zon met stapelwolken
Een hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Harrie Stevens overleden

Vrijdag 16 april 2021
Hamont-Achel - Harrie Stevens overleden
Gisteren is Harrie Stevens overleden, de echtgenoot van Mia Beks. Hij was 81 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
92
Grensgevallen
Het aantal fietsers dat in het Nederlandse verkeer omkwam is in 25 jaar nog nooit zo hoog geweest. Vorig jaar waren er dat 229, 26 meer dan in 2019 en één meer dan in 2018. Een derde van alle fietsdoden, 74 personen, verongelukte op een e-bike. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In totaal waren er vorig jaar in Nederland 610 verkeersdoden te betreuren, 7,7 procent minder dan in 2019.
Hamont-Achel - Regering versoepelt coronamaatregelen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).
Hamont-Achel - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelen
Vermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...
  1. Harrie Stevens overleden
  2. Coronabesmettingen lopen verder op
  3. Werken beachsportterreinen van start
07/04

Proficiat met je verjaardag!!!!!

Luc Mireille
24/03

Pater Thieu Van Vlierden is in verlof geweest en zijn mensen in Zuid-Afrika hebben hem hard(t) nodig. Morgenvroeg om 03u45 kan hij vertrekken en alles is goed geregeld. We wensen Thieu een veilige vlucht en goede aankomst. Vanwege het Missiebestuur!

Miet Vandeweyer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel