Het overige nieuws

Tien spelers verlaten Achel VV

Vrijdag 19 juli 2019
Hamont-Achel - Tien spelers verlaten Achel VV
Tien spelers stappen op bij Achel VV. Ben Lenaerts trekt naar Lindelhoeven; Ward Leyssen naar Grote Heide; Vincent Saelens en Stijn Kaufmann naar Sp. Lille; Aart Verberne naar De Valk; Jan Smolders naar Pelt en Joris Hermans naaer Lutlommel. Ruben Van Der Wiel, Kevin Hermsen en Karel Lauwers hangen hun schoenen aan de haak.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Hamont-Achel - Opnieuw hittegolf
Een storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Hamont-Achel - Limburg boven in Lourdes
Donderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Hamont-Achel - Musical Bernadette de Lourdes ontroert
De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Buurtfeest van de Vlasrooters

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Buurtfeest van de Vlasrooters
Op hun buurtfeest hadden de Vlasrooters weer een gezellige barbecue waar iedereen goed aan zijn trekken kwam. Er kwam geen ijskar langs: in de plaats was er het lekkere ijs dat de buurvrouw zelf had gemaakt.

Theresia Boonen overleden

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Theresia Boonen overleden
In het rusthuis in Hamont is vandaag Theresia Boonen overleden, de weduwe van André Hegge. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Begroeting: zaterdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
20

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Opgepast voor bronstige reeën
Als je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
2
Hamont-Achel - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopen
Na nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

Motorboot gestolen

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de jachthaven aan de Schippersstraat in Bocholt is een rubberen motorboot gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Hamont-Achel - Dag van de verzoening in Lourdes
Deze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Bertha Peeters overleden

Woensdag 17 juli 2019
Hamont-Achel - Bertha Peeters overleden
Vandaag is Bertha Peeters overleden, de echtgenote van Gabriel Tutelaars. Ze was 91 jaar. Zaterdag om 12u is er een afscheidsdienst in het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
12

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Warm, warmer, heet...
Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gedeeltelijke maansverduistering
Het was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Hamont-Achel - Opvallend veel jongeren in Lourdes
Wie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Hamont-Achel - De zomer van 1969 (3)
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Mariaziekenhuis bij top borstkankercentra
Het Mariaziekenhuis in Pelt behoort nog steeds bij de beste van Vlaanderen waar het gaat om borstkankerbehandeling. Dat blijkt uit de gegevens van de borstkankercentra die door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg zijn verzameld. 91% van de in het Mariaziekenhuis behandelde vrouwen heeft een overlevingskans van meer dan 5 jaar. Dit cijfer is zeer goed en hetzelfde als de voorgaande jaren. 
Wie de website van zorgkwaliteit.be doorspit, krijgt bij een aantal cijfers echter (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Limburgers voorop in internationale viering
De Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Met Okra naar de beeldentuin

Woensdag 17 juli 2019
Hamont-Achel - Met Okra naar de beeldentuin
Okra Hamont organiseert in de zomermaanden wekelijks onder begeleiding fietsnamiddagen. Vorige week brachten zowat 25 leden een bezoek aan de beeldentuin van Albert Vaesen in Kaulille. Men kan er koperen kunstwerken bewonderen, gepresenteerd in een oase van groen. Tijdens de rondleiding vertelde de kunstenaar enthousiast hoe zijn werken tot stand komen. Verschillende stukken samen lassen tot een sprekend geheel is één van zijn favoriete bezigheden, waarbij rood koper zijn materiaal is. Het was een rijke kunstzinnige ervaring voor de groep. (Jacqueline Joosten-Segers)
1

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Hamont-Achel - Kletskassa bij Jumbo
De warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Hamont-Achel - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Hamont-Achel - Openingsdag Lourdesbedevaart
De Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 50 jaar geleden (2): de maanlanding
Op 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
06/07
Goed gedaan, Elise Mertens! Na een lange wedstrijd naar de vierde ronde van Wimbledon.
goeroewi goeroewi
05/07
Els Van VlierdenEls, Van harte gefeliciteerd met je 80e verjaardag !!!
Lut Hegge
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Theresia Boonen overleden
  2. De prachtige kleuren van onkruid
  3. Met Okra naar de beeldentuin