Het overige nieuws

Iets voor detective van Zwam (2)

Woensdag 16 oktober 2019
Hamont-Achel - Iets voor detective van Zwam (2)
"Pierre Rutten heeft gelijk!" mailt René Winters naar aanleiding van ons bericht over de reuzenzwam in de Kasteeldreef. "Bijgaande foto toont de bomen die er stonden en gerooid werden. Het was een beukendreef die gerooid is in november 2010."

Eenden en ganzen in beslag genomen

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een vijfigtal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien. Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Gisteren werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Daarom werden alle dieren in beslag genomen.
1
Elise Mertens (WTA-19) heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Luxemburg. Ze versloeg de Nederlandse Bibiane Schoofs (WTA-157) met 6-0 en 6-3.

Iets voor detective Van Zwam

Dinsdag 15 oktober 2019
Hamont-Achel - Iets voor detective Van Zwam
Gisteren gezien in de Kasteeldreef in Achel, tegenover De Kapetulie: een knots van een zwam, onder tegen een jonge boom. Dé vraag aan Pierre Rutten: wat is dat voor een zwam? Pierre: "Hebben hier ooit beukenbomen gestaan? Zo te zien is dit een reuzenzwam en die groeit enkel op zieke beuken of op stompen van beukenbomen. Ik vermoed dat er een nieuwe boom is geplant op een plaats waar eerder een beukenboom stond."
2
Hamont-Achel - Ruim 1200 wandelaars voor Kluiswandeling
Het was zondag mooi weer om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Liefst 1241 wandelaars vonden dan ook de weg naar Achel om er deel te nemen aan de Achelse Kluiswandeling, georganiseerd door wandelclub "De Grevenbroekers". Ze kwamen uit alle hoeken van België maar ook uit Nederland. Er werd gewandeld door de mooie natuur van de Beverbeek en de Warmbeek. Onderweg zagen ze tal van bezienswaardigheden, zoals de sterrenwachttoren op Domein De Bever, een oude watermolen en een vistrap (…) Het hele nieuwsbericht

Houtverkoop op 24 oktober

Dinsdag 15 oktober 2019
Hamont-Achel - Houtverkoop op 24 oktober
Op donderdag 24 oktober om 18.00 uur vindt in het stadhuis de jaarlijkse verkoop plaats van brandhout uit openbare bossen. Deze houtkap gebeurt in uitvoering van het bosbeheerplan. De loten komen uit verschillende bossen zoals de noordelijke duinen- en vennengordel, Beverbeekse Heide,… Ze bevatten allemaal FSC-gecertificeerd hout, wat betekent dat de bossen duurzaam worden beheerd.
Het gekochte hout kan je via Bancontact onmiddellijk betalen. Als koper moet je het gekochte lot wel zelf kappen. (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 'Kleine encyclopedie van de eenzaamheid'
Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, die donderdag afliep, stond veerkracht centraal. In dat kader organiseert de bibliotheek een lezing rond eenzaamheid. Te gast is Johanna Spaey, schrijver van o.a. het bekroonde boek 'Dood van een soldaat', 'Vlucht', en 'Gewonde stad'. Ze noemt zichzelf “eenzaam zonder boek”.
Vorig jaar verscheen Spaeys nieuwste boek: “Kleine encyclopedie van de eenzaamheid”. In het voorwoord schrijft ze: 'Je hoeft niet (…) Het hele nieuwsbericht

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Hamont-Achel - Politie controleerde zwaar vervoer
In het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gsm's gestolen

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kempenstraat in Bocholt maakten dieven twee gsm's buit bij een inbraak. De feiten werden gisteren gepleegd.

Nieuwe vennootschap: Ban Vastgoed

Maandag 14 oktober 2019
De besloten vennootschap Idealis Invest met zetel in Hamont-Achel en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Wilgrun uit Lommel hebben de besloten vennootschap Ban Vastgoed opgericht met zetel in Vreyshorring in Lommel. Het aanvangsvermorgen bedraagt 30.000 euro.
Zaterdag vierde Samana Achel de jaarlijkse dag van de chronisch zieke. De dag begon voor de kernleden van Samana al om 8 uur. Zij verrasten de thuisgebonden zieken met een heerlijke ontbijtdoos. Vanaf 10 uur waren alle kernleden weer op post om de tafels te dekken en versieringen aan te brengen in de feestzaal van het Michielshof, voor een gezellig feestnamiddag. Deze werd ingezet met een verzorgde misviering in de kerk van Achel-centrum. Aansluitend genoten 110 mensen in het Michielshof van een geanimeerd optreden van Olivia Thijssen. Haar grappen afgewisseld met enkele meezingers werden door het publiek zeer geapprecieerd. En dan volgde er een feestmaal, door de kernleden op tafel gebracht.(Ingez.)
Hamont-Achel - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituaties
Om onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Struiken in brand

Zondag 13 oktober 2019
Aan de Kasteeldreef hebben gisterenavond een paar struiken vuur gevat. De brand kon snel geblust worden. De oorzaak van de brand is niet gekend.
1
Hamont-Achel - Exc. Hamont speelt gelijk in Stokkem
Exc. Hamont heeft 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Vlug en Vrij Stokkem. Exc. Hamont, laatste in de stand, speelt zondag thuis tegen KRC Peer.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Overvallers opgepakt in Valkenswaard
In de vooravond zijn gisteren in Valkenswaard drie jonge overvallers opgepakt. Die hadden in Nuenen iemand beroofd van een tas terwijl ze hem met een vuurwapen en een stroomstootwapen bedreigden. Ze vluchtten in een personenwagen. Die werd later in Valkenswaard opgemerkt door de politie, die de auto tegenhield en de inzittenden sommeerde uit te stappen. In de wagen werd de buit, het stroomstootwapen en "een op een vuurwapen gelijkend voorwerp" aangetoffen. De drie jongemannen zitten vast.

Damesvoetbal: verlies voor KFC

Zondag 13 oktober 2019
In het damesvoetbal hebben de dames van KFC verloren van Alken. De thuisploeg scoorde al vroeg de 1-0 (ook de ruststand). Na de koffie liep Alken verder uit, tot 4-0. Nele Merkelbach scoorde het eerreddende doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. Eindstand 4-1

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Hamont-Achel - Win een jeep! = oplichting
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Achel VV - Zonhoven Utd 2-1

Zaterdag 12 oktober 2019
Hamont-Achel - Achel VV - Zonhoven Utd 2-1
Achel VV heeft met 2-1 van Zonhoven Utd gewonnen. Dinsdag speelt Achel VV uit bij Helson Helchteren. KFC Hamont 99 kwam thuis tegen Lutlommel VV niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Gerard Monten overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Hamont-Achel - Gerard Monten overleden
In het rusthuis in Achel is vandaag Gerard Monten overleden, de echtgenoot van Elisa Van Bree. Hij was 86 jaar. Volgende week zaterdag wordt hij gecremeerd in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) bij uitvaartcentrum Severens in Pelt.
25

Maurice Huibers overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Hamont-Achel - Maurice Huibers overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Maurice Huibers overleden, de echtgenoot van Anita Willekens. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint Huibrechts Lille waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
14

Eerste marathon binnen de 2 uur

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Eerste marathon binnen de 2 uur
De Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft vanochtend tijdens de zogeheten INEOS 1:59 Challenge als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
De recordpoging werd gedaan onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Eén onderdeel hiervan was de bijzondere opstelling van lopers die Kipchoge omringden om de luchtweerstand maximaal te (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw met hakbijl in auto

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Hamont-Achel - Vrouw met hakbijl in auto
In Budel-Schoot is afgelopen nacht een vrouw aangehouden omdat in haar auto de drug GHB, een hakbijl en een mes werden aangetroffen. De vrouw werd gecontroleerd omdat zij met haar auto stilstond op een kruispunt en foto's van de politie maakte.

Auto gestolen in Meester Saklaan

Vrijdag 11 oktober 2019
Hamont-Achel - Auto gestolen in Meester Saklaan
Afgelopen nacht hebben onbekenden een Ford Focus gestolen in de Meester Saklaan. De auto stond op de auto van een woning.
09/10
Jos Cox

gefeliciteerd Jos cox met je verjaardag

Marc Delatin
20/09

Aan alle hamontachelaren: 75 jaar geleden waren we gelukkig eindelijk vrij!! Een fijn bevrijding- herdenkingsweekend gewenst met mooi weer en een stukje vlaai. En kom ook eens langs het Simons-huis.

goe roe wi
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Ruim 1200 wandelaars voor Kluiswandeling
  2. Struiken in brand
  3. Houtverkoop op 24 oktober