Het overige nieuws

Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht
1

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf op komst
De afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in schuur

Donderdag 22 augustus 2019
Hamont-Achel - Inbraak in schuur
Er is ingebroken in een schuur aan de Lozenweg. Er zijn fietsen, bakken bier en leeggoed ontvreemd

Wandelen in Dorplein

Donderdag 22 augustus 2019
We gingen ’s morgens om negen uur wandelen rond de Looserplas. De zon scheen, het water was helder blauw en soms smaragd groen. Heel bijzonder. Het was er stil, zelfs geen blaffende honden op het hondenuitlaatterrein. Dat wil zeggen: jaren geleden was het er stil. Sinds een paar jaar zwemmen er veel ganzen op de plas. Waar die het toch alsmaar over hebben?Ze blijven tegen elkaar kwekken. Zouden ze het ook over ons hebben, de wandelaars? Zouden ze ons als vijanden beschouwen? Of zijn we compagnons omdat we (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV - Hamont '99 7-1

Woensdag 21 augustus 2019
Hamont-Achel - Achel VV - Hamont '99  7-1
Achel VV heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen KFC Hamont '99 gewonnen. Uitslag: 7-1.

Lutlommel klopt Exc. Hamont

Dinsdag 20 augustus 2019
Hamont-Achel - Lutlommel klopt Exc. Hamont
Lutlommel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd gewonnen tegen Exc. Hamont. Uitslag: 3-1.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Hamont-Achel - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Patrick Ziyan uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap ZP algemene aanneming opgericht met zetel aan de Erkstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van industriële betonvloeren, chapewerken en de reparatie van elektronische en optische apparatuur.

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Hamont-Achel - Een stropop van Groene Kring
Afgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
1

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Salesiaan Frans Achten overleden

Maandag 19 augustus 2019
Hamont-Achel - Salesiaan Frans Achten overleden
In zijn woonplaats Achel is gisteren salesiaan-priester Frans Achten overleden. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Don Bosco-kapel in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Hamont-Achel - Met vakantiegroeten uit Parijs
Paris ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs

KFC Hamont '99 - Herkol 0-6

Zondag 18 augustus 2019
Hamont-Achel - KFC Hamont '99 - Herkol 0-6
Vanavond gaven KFC Hamont '99 en SV Herkol elkaar partij. Uitslag: 0-6. Achel VV versloeg KVK Beringen met 3-1 .

Motard omgekomen na klap tegen boom

Zaterdag 17 augustus 2019
Grensgevallen
Gisterenmiddag is een motorrijder tegen een boom gebotst in de Mgr. Smetsstraat in Valkenswaard nadat hij een bocht had gemist. De man uit Valkenswaard kwam ter plaatse om.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Hamont-Achel - Staking bij NMBS
Door een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2
10/08
Een gelukkige verjaardag gehad? Het beste gewenst!
goe roewi
21/07
Jaak en Els. Nog eens van harte gefeliciteerd met jullie gouden huwelijksverjaardag; dat jullie gisteren vierden, met een prachtige serenade van de fanfare en drumband van Hamont-Lo en een heel fijn feest.
mia brebels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Nu ook avondetentjes bij Buurteluur
  2. Vlamo-kampioenschap voor tamboer-majoors
  3. Op de purpren hei...