• Nog geen evenementen in Oudsbergen
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Voorruit van auto ingeslagen

Dinsdag 31 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gruitroderlaan in Opoeteren is de voorruit van een auto ingeslagen. De politie kreeg vandaag melding van het vandalisme.

Auto rijdt tegen omheining

Dinsdag 31 januari 2023
Oudsbergen - Auto rijdt tegen omheining
In de Martinlaan is gisterenavond rond 20.15 uur een auto tegen een omheining gereden. De 88-jarige bestuurder uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Werner Weinhold overleden

Maandag 30 januari 2023
Op 27 januari is in Oudsbergen Werner Weinhold overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Diefstal in loods

Maandag 30 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een loods op 't Hasseltkiezel in Bree zijn meerdere sleutels van landbouwvoertuigen gestolen. De dieven gingen daarnaast ook met een grote hoeveelheid diesel aan de haal. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Oudsbergen - Trainer Vossen weg bij H. Wijshagen
Trainer Erik Vossen van Heidebloem Wijshagen maakt komend seizoen de overstap naar SSD Opoeteren.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Oudsbergen - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Oudsbergen - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
Oudsbergen - Geen match Winterslag - Kabouters B
De wedstrijd tussen FC Future Winterslag en Kabouters Opglabbeek B werd uitgesteld. In onderleg overleg beslisten de clubs vandaag niet te spelen als gevolg van het onverwachte overlijden vrijdagnacht van Winterslagspeler Omar Achadoud (33).
Oudsbergen - Damesvoetbal: Louwel - Sp. Hasselt 5-3
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Louwel Sp. Hasselt geklopt met 5-3. Louwel staat zesde in de stand.

Sparta Lille verliest van Ellikom

Zondag 29 januari 2023
Oudsbergen - Sparta Lille verliest van Ellikom
In Vierde Provinciale heeft Sparta Lille vandaag met 0-6 verloren van Ellikom.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Oudsbergen - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven wint ruim van Louwel

Zaterdag 28 januari 2023
Oudsbergen - Lindelhoeven wint ruim van Louwel
In Tweede Provinciale heeft Lindelhoeven VV Eendracht Louwel verslagen met een forfaitscore: 5-0.
  1. Actie tegen drugs
  2. Juwelendiefstal in Asterstraat
  3. Man zwaargewond door vallende boom
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen