Het overige nieuws

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Oudsbergen - De wonderen der natuur
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Twee fietsen gestolen

Woensdag 22 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Dionysiuskerkstraat in Opoeteren zijn twee fietsen gestolen uit een garagebox. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zware woningbrand

Woensdag 22 mei 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Zware woningbrand
Een woning aan de Parkstraat in Opoeteren heeft zware schade opgelopen door een brand. Die brak vanochtend rond 2.10 uur uit. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand zou ontstaan zijn in de schouw.
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Delbroek overleden

Woensdag 22 mei 2019
In WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag de uit Gruitrode afkomstige Louis Delbroek overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Jeanne Cornelissen. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat in Peer.
Oudsbergen - Strijden tegen de Aziatische hoornaar
Het project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de gewone commanditaire vennootschap Asset-Code Hinderink met zetel aan de Hoogstraat failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 juni ingediend worden.

Jef Paulussen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Oudsbergen - Jef Paulussen overleden
Gisteren overleed de uit Opglabbeek afkomstige Jef Paulussen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in het crematorium in Hasselt. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van As.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Beter weer op komst
De volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Linsen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Oudsbergen - Mia Linsen overleden
Gisteren is de uit Peer afkomstige Mia Linsen overleden, de weduwe van Frans Schepers. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
10/05
Mats geniet er zondag van,van je eerste communie!We maken er een leuk feestje van,ook voor je mama en papa een dikke proficiat !! Oma en Opa xxx
Gerda Deelkens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
Aangeboden
Gsm Luier emmer
Te koop
Te koop
Te koop
  1. Bouwmaterialen en gereedschap gestolen
  2. Auto belandt in voortuin
  3. Motorfietser gewond