Het overige nieuws

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Oudsbergen - Sneeuw, nadien dooi
Verbonden aan een depressie met kern nabij IJsland, trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming, Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink stuk (…) Het hele nieuwsbericht

Stop met paniek zaaien!

Vrijdag 15 januari 2021
Oudsbergen - Stop met paniek zaaien!
UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met voorbarige doemscenario's nodeloos schrik aan te jagen. De paniek en moedeloosheid die dat bij onze leden veroorzaakt is bijzonder groot."
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde aan een tankstation op de Hasseltweg in Genk twee Nederlanders nadat ze betrapt werden op een wisseltruc. Een man ging het tankstation binnen en paste een wisseltruc toe om zo cash geld en twee flessen motorolie te stelen. Enkele dagen later ging een tweede man naar hetzelfde tankstation en probeerde dezelfde wisseltruc toe te passen. De uitbater herkende deze keer het verhaal en contacteerde Politie CARMA. Twee Nederlanders van 44 en 58 jaar werden ter plaatse gearresteerd. In hun wagen werden meerdere flessen motorolie aangetroffen. Het duo werd meegenomen naar het politiecommissariaat en werd verhoord. Het parket dagvaardde intussen beide verdachten via snelrecht.

Nieuwe vennootschap: Havanex

Donderdag 14 januari 2021
Kris Haex (31) uit Bree heeft de besloten vennootschap Havanex opgericht met zetel aan de Dampstraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van adviezen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden.
Oudsbergen - Limburgse ondernemers zingen de coronablues
Op de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
2
Oudsbergen - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigd
Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.
14
Oudsbergen - Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag
Vrijdag wordt in het Noorderhart Mariaziekenhuis de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg geopend. Patiënten parkeren op de bezoekersparking aan de rechterkant van het ziekenhuis en kunnen zo via de eerste verdieping de huisartsenwachtpost in de splinternieuwe "zwarte blok' bereiken. 
Sinds begin augustus 2013 was de wachtpost Noord-Limburg gevestigd in de Stationsstraat in Pelt. In april 2020 werd ook een wachtpost in de Houborn 44 in Bree geopend. Alle (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe huisartsenwachtpost opent vrijdag

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Oudsbergen - Vaccinatie in Limburg...
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Rik Thomas overleden

Donderdag 14 januari 2021
Oudsbergen - Rik Thomas overleden
Op 10 januari overleed Rik Thomas, de weduwnaar van de in 2018 overleden Germaine Croux. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Thomas was pr-man van Ford Genk en van de mijn in Zwartberg.

Dirk van Laeken T2 bij Kabouters

Donderdag 14 januari 2021
Oudsbergen - Dirk van Laeken T2 bij Kabouters
Dirk van Laeken wordt T2 bij Kabouters Opglabbeek. Danny Vanderlinden zal er als T3 fungeren. Beiden komen over van Genk VV. Sylvio Garcia blijft T1.

Auto volledig uitgebrand

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag vatte een auto vuur op 't Hasseltkiezel in Bree. De wagen is volledig uitgebrand. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Pony en ezel in beslag genomen

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren een verwaarloosde pony en ezel in beslag genomen in As. De dieren zijn naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder gebracht.

Metaaldieven gearresteerd

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.30 uur arresteerde Politie CARMA twee mannen aan het voormalig slachthuis op de Europalaan in Genk. Het tweetal werd op heterdaad betrapt tijdens een metaaldiefstal. Het gaat om een 43-jarige Genkenaar en een 35-jarige man uit Diepenbeek. Het duo verschijnt binnenkort via de snelrechtprocedure voor de rechter.

Nicky Baert overleden

Woensdag 13 januari 2021
Oudsbergen - Nicky Baert overleden
Op 8 januari is de in Opglabbeek woonachtige Nicky Baert overleden, de echtgenote van François Berckvens. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
  1. Jef Meermans overleden
  2. Naar Expodroom Bree voor vaccinatie
  3. Elektriciteitswerken Skyy failliet
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen