Het overige nieuws

Oudsbergen - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Nieuwe bvba: Geusens Jonny

Donderdag 13 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Jonny Geusens uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Geusens Jonny opgericht met zetel aan de Wijshagerkiezel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy- en managementactiviteiten.

Nieuwe bvba: Geusens Rudi

Donderdag 13 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Rudi Geusens uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Geusens Rudi opgericht met zetel aan de Tulpenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer administratie, consultancy en managementactiviteiten.

Ruth Scheffel overleden

Donderdag 13 december 2018
Meeuwen-Gruitrode - Ruth Scheffel overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Ruth Scheffel overleden, de weduwe van Roland Verlee. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Oudsbergen - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Waarschuwing voor piramidespel

Donderdag 13 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde op 1 december vijf twintigers uit Knokke-Heist, Edegem en Bree. Ze worden verdacht van oplichting door middel van een piramidespel. Politie en parket willen waarschuwen voor deze vorm van fraude.Op 20 november jl. ontving Politie CARMA een klacht van iemand uit Bree. Een familielid van deze persoon werd vermoedelijk opgelicht door ‘Imarkets Live’, een organisatie die personen aanbiedt om te investeren in vreemde valuta en cryptomunten. Om lid te worden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.

Maurice Cuppens overleden

Donderdag 13 december 2018
Opglabbeek - Maurice Cuppens overleden

Opglabbeek

Op 8 december overleed in Vliermaalroot de uit Opglabbeek afkomstige Maurice Cuppens, de echtgenoot van Martine Lemmens. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Vendrickx in Wellen.

Nieuwe bvba: Fuarte

Woensdag 12 december 2018

Meeuwen-Gruitrode

Ranco Vleeshouwers en Ann Hendrikx, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, hebben de bvba Fuarte opgericht met zetel aan de Leeuwerikstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de teelt van gewassen en bloemen, bosbouw, prepress- en premediadiensten én vervaardiging van kleding.

Zwembaden Nico Van Lierde failliet

Woensdag 12 december 2018

Opglabbeek

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Zwembaden Nico Van Lierde uit Opglabbeek failliet verklaard. Schuldvorderingen worden tot 10 januari ingewacht.