Het overige nieuws

In het tennis heeft Hanne Vandewinkel (19) uit Bree vandaag in Pretoria (Zuid-Afrika) de finale van het tennistornooi verloren van de Braziliaanse Laura Pigossi. Hanne staat op plaats 315 in de WTA-ranking, haar tegenstandster op de 123ste plaats. De wedstrijd duurde 2u19'. Setstanden: 6-3, 4-6 en 7-5.

KSK Meeuwen - Herk FC 1-1

Zaterdag 2 maart 2024
Oudsbergen - KSK Meeuwen - Herk FC 1-1
KSK Meeuwen is, thuis tegen Herk FC, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.
Oudsbergen - Jong Meeuwen wint van Neeroeteren
In Vierde Provinciale heeft KSK Meeuwen B met 7-1 gewonnen van KFC Neeroeteren.

Wisselvallig weekend

Zaterdag 2 maart 2024
Weerbericht
Oudsbergen - Wisselvallig weekend
Een depressie over de Britse Eilanden bepaalt dit weekend het weer in onze streken. Het wordt een wisselvallig weekend met hoge neerslagkansen, al kan het zaterdag wel enige tijd droog zijn. Zondag wordt een sombere dag met wat lichte regen of motregen. Na een droge maandag, vallen buien op dinsdag. Daarna breekt een drogere periode aan met meer zon en ook wat hogere temperaturen.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend met wat regen. Vanuit het westen wordt het droog en volgen er opklaringen, maar (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
In de top 250 van de beste ziekenhuizen staan vijf Belgische ziekenhuizen. UZ Leuven scoort met een 44ste plaats het best. Na het UZ Leuven volgen het UZ Gent (107), de Cliniques universitaires Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (147), het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht (164) en het UZA (226). (Newsweek)

Weg met koersfiets

Zaterdag 2 maart 2024
In de Kabienstraat in Opoeteren hebben dieven een garagedeur opgebroken. Zij gingen met een koersfiets aan de haal.

Miet Cuppens overleden

Vrijdag 1 maart 2024
Oudsbergen - Miet Cuppens overleden
Gisteren is in Opglabbeek Miet Cuppens overleden, de echtgenote van Jef Knoops. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Lodewijk Vandeurzen overleden

Vrijdag 1 maart 2024
In Opglabbbeek is vandaag Lodewijk Vandeurzen overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Jacqueline Poelmans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Fietser gewond in Bree

Vrijdag 1 maart 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Boneputstraat in Bree botsten gisterenvond een auto en een 25-jarige fietser uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Oudsbergen - Geef jij ook een complimentje vandaag?
Een complimentje geven, het klinkt zo vanzelfsprekend als iets goed gaat, of goed gedaan wordt. En toch doen we het misschien nog veel te weinig. Vandaag is het complimentendag, de uitgelezen dag om daar verandering in te brengen. Geef jij ook een complimentje, een schouderklopje of een kleine attentie aan iemand die iets goed doet, anderen helpt of altijd optimistisch is? En vergeet daarbij natuurlijk jezelf niet. Want geef mensen een pluim, en ze krijgen vleugels! (Foto Pexels - Anni Roenkae)

Gordeldracht: 47 boetes

Vrijdag 1 maart 2024
Oudsbergen - Gordeldracht: 47 boetes
Politie Carma heeft in februari 47 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De overtreders kregen een boete van 116 euro.

Antonie Wellens overleden

Donderdag 29 februari 2024
Oudsbergen - Antonie Wellens overleden
In WZC Toermalien in Genk is vandaag Antonie Wellens overleden, de echtgenote van Arnold Nulmans. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in UCAS aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Bellen aan het stuur: 9 overtredingen

Donderdag 29 februari 2024
Oudsbergen - Bellen aan het stuur: 9 overtredingen
De voorbije maand februari heeft politie CARMA negen bestuurders geverbaliseerd die gebruik maakten van hun gsm aan het stuur. Hun rijbewijs werd ingetrokken. 22 bestuurders die onder invloed reden overkwam hetzelfde.

Motorrijder (65) gewond bij botsing

Donderdag 29 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de N75 en de Bilzerweg in As raakten gisterennamiddag een auto en een 65-jarige motorrijder uit Zonhoven in een kop-staartaanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Klein elektromateriaal gestolen

Donderdag 29 februari 2024
Oudsbergen - Klein elektromateriaal gestolen
In een woning aan de Kasteelstraat is klein elektromateriaal en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Schrikkeldag eerst niet op 29 februari

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Wist je dat 29 februari nog geen 500 jaar bestaat als datum? Daarvoor was er wel al een schrikkeldag, maar niet op 29 februari. In plaats daarvan werd er tussen 23 en 24 februari een tweede 24 februari toegevoegd. Dat is de schrikkeldag in de Juliaanse kalender, ingevoerd door Julius Caesar in 45 voor Christus. Die voegde een extra dag elke vier jaar toe om de kalender beter af te stemmen op het zonnejaar. De aarde draait namelijk niet in 365 dagen rond de zon, maar wel in 365 dagen 5 uur, 48 minuten en 46 (…) Het hele nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Oudsbergen - Omgevingsvergunning voor Corda Arena
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft aan Corda Campus NV, een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), een omgevingsvergunning afgeleverd voor een hypermoderne digitale arena op Corda Campus in Hasselt. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij (…) Het hele nieuwsbericht
Omgevingsvergunning voor Corda Arena

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Oudsbergen - Pa post portretten
Om hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Verkiezingen: Open Oudsbergen en N-VA op één lijst
  2. Lodewijk Vandeurzen overleden
  3. Woninginbraak in Langveldweg
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Wandkast Wandkast
Te koop
Te koop
Te koop