Het overige nieuws

Oudsbergen - Nevok Gruitrode verliest van Maasland
Nevok Gruitrode heeft vanavond zijn oefenwedstrijd verloren op het veld van Maasland NO. Uitslag: 2-1.

Vrouw (67) gewond bij aanrijding

Vrijdag 23 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag gebeurde er een kop-staartbotsing aan het Sint-Donatusplein in Opoeteren. Een 67-jarige vrouw uit Genk is daarbij gewond geraakt.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk kwam het deze namiddag rond 14.45 uur tot een botsing tussen een bromfietsster en een auto. De 45-jarige bromfietsster uit Genk raakte daarbij gewond.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht
1

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Oudsbergen - Hittegolf op komst
De afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Aandacht voor jongeren

Donderdag 22 augustus 2019
Zes Limburgse gemeenten, onder meer Lommel en Oudsbergen, stappen in het project 'Warme steden en gemeenten'. Ze gaan concrete initiatieven nemen om de geestelijke gezondheid van jongeren en kinderen te verbeteren. Want steeds meer jongeren zeggen dat ze zich slecht in hun vel voelen.

Pierre Berben overleden

Donderdag 22 augustus 2019
Oudsbergen - Pierre Berben overleden
In Meeuwen is dinsdag Pierre Berben overleden, de weduwnaar van Nelly Janssen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Meeuwen verliest van KVK Beringen

Woensdag 21 augustus 2019
Oudsbergen - Meeuwen verliest van KVK Beringen
KSK Meeuwen heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen KVK Beringen verloren met 0-4. Nevok Gruitrode verloor met 1-3 van E. Mechelen-aan-Maas.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Carma kreeg gisterenavond twee meldingen van overlast op een parking aan de astorijstraat in Houthalen-Helchteren en aan de Winterslaan in Genk. Bij controle van de voertuigen stelden de agenten vast dat op beide locaties jongeren bijeenkwamen om lachgas te inhaleren. De flessen werden in beslag genomen.
13/07
Een heel gelukkige verjaardag van uit Pelt. Morgen komen we op de vlaai!!!!!
Elly en Sus uit Pelt
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
  1. Lena Evens overleden
  2. Nicola Philippaerts out na val
  3. Kabouters verliezen van Zutendaal