Het overige nieuws

Twee vrouwen gewond bij botsing

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op Terboekt in Genk. Twee vrouwen van 27 en 28 jaar uit Zutendaal en Lanaken werden daarbij gewond.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde vandaag  tussen 6 en 14 uur een gecoördineerde controleactie uit, in samenwerking met de dienst TSW Vervoer en de Wegeninspectie. Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk 31 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal is er een bedrag geïnd van 12.502 euro. 16 vrachtwagens waren niet in orde. De belangrijkste overtredingen waren: overladen vrachtwagens, ladingzekering en technische eisen niet in orde, bestuurder heeft geen geldig rijbewijs, tachograaf, transport niet in orde met regelgeving gevaarlijke stoffen.

62 kilo wiet in beslag genomen

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA viel afgelopen dinsdag binnen op twee adressen in Bree en Maaseik en vond er onder andere een wietplantage, 62 kg cannabis en 30.000 euro. Drie personen zijn ter plaatse in de boeien geslagen. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van een lopend onderzoek naar handel in verdovende middelen. Dinsdag omstreeks 16u30 vielen de speurders binnen in een woning in de Kanaallaan in Bree. Twee mannen met de Albanese nationaliteit trachtten via de achterzijde van de woning te vluchten en (…) Het hele nieuwsbericht

Meer groene wagens bij CARMA

Vrijdag 22 maart 2019
Oudsbergen - Meer groene wagens bij CARMA
Politiezone CARMA gaat verder met de vergroening van haar wagenpark. De politie neemt vier nieuwe dienstvoertuigen op CNG (compressed natural gas) in gebruik. In het totaal beschikt de zone nu over elf milieuvriendelijke wagens. Bij de vervanging van oudere voertuigen kiest Politie CARMA zoveel mogelijk voor milieuvriendelijke alternatieven. Vier gloednieuwe CNG-wagens zijn intussen afgewerkt tot gemarkeerd politievoertuig en zijn klaar voor gebruik. Het gaat om vier Volkswagen Caddy’s die door de wijkpolitie in dienst worden genomen.

Geld en juwelen gestolen

Donderdag 21 maart 2019
In een woning op de Jonkersblook in Genk is gisterenavond ingebroken. Onbekenden gingen er aan de haal met geld en juwelen.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Oudsbergen - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Oudsbergen - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
1

Fietsers botsen

Woensdag 20 maart 2019
Op de Oudsbergerweg botsten vanmiddag rond 12.30 uur twee fietsers. Eén van hen, een 41-jarige uit de gemeente, raakte gewond.
Oudsbergen - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Gsm Biatain ibu
Te koop
Te koop
Te koop
  1. Peter Jacobs overleden
  2. Botsing op Weg naar Bree: vrouw gewond
  3. Zware straf gevorderd voor drugsbezit