Het overige nieuws

Plofkrakers op het matje

Vrijdag 22 oktober 2021
Oudsbergen - Plofkrakers op het matje
Vandaag is in Hasselt de rechtszaak van start gegaan tegen vier mannen die verantwoordelijk worden geacht voor plofkraken in Hamont-Achel, Bree en Kinrooi. Het opblazen van de geldautomaat van BNP Paribas Fortis in Hamont-Achel leverde hen meer dan 150.000 euro op. De bende sloeg ook in Wallonië toe. De berichten riskeren tussen de zeven en tien jaar cel. Op 26 november wordt de zaak verder behandeld.(PG)

Nieuwe vennootschap: ChryptoCog

Vrijdag 22 oktober 2021
Christophe Dupont (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap CryptoCog opgericht met zetel aan de Weg naar Ellikom in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management en consultancy en productie, handel en huur van software.

Louis Vrijsen overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Oudsbergen - Louis Vrijsen overleden
Woensdag is Louis Vrijsen (83), de echtgenoot van Maria Vanhemel overleden. Hij woonde in Meeuwen maar was afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: zondag (17-17.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat in Meeuwen.

Halloweentocht geannuleerd

Vrijdag 22 oktober 2021
Vanwege de recente corona-uitbraak in de gemeente heeft K. Eendracht Louwel de halloweentocht van 31 oktober geannuleerd. Dat is gisteravond bekend geworden. 

Rik Bomans overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Oudsbergen - Rik Bomans overleden
Dinsdag is Rik Bomans overleden, de partner van Anita Cillen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Meeuwen. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Eduard Wojciechowski overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Dinsdag is Eduard Wojciechowski (85) overleden. Hij was afkomstig van Opglabbeek en woonde in Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Het gaat stormen
Komende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Maria Mulders overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Maria Mulders overleden
In WZC Pallieter in As is zondag Maria Mulders overleden, de echtgenote van Jan Nijs. Zij was 91 jaar en afkomstig van Neerglabbeek. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Nelly Graus overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Nelly Graus overleden
In WZC Ter Meeuwen is zondag Nelly Graus overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Michel Corstjens. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Maaseik.

Bestelwagen en ambulance botsen

Woensdag 20 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Oudsbergen - Bestelwagen en ambulance botsen
Op de Meeuwerkiezel in Bree botsten deze voormiddag rond 11.40 uur een bestelwagen en een ambulance. De bestuurder van de ambulance, een 58-jaar uit Maasmechelen, raakte daarbij gewond.

Frans Vanderwegen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Oudsbergen - Frans Vanderwegen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Vanderwegen overleden, de weduwnaar van Treeske Palmaers. Hij was afkomstig van Meeuwen en werd 90 jaar.  De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Frans zal begraven worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Maria Reckers overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Oudsbergen - Maria Reckers overleden
Gisteren is Maria Reckers (96) overleden. Zij woonde in Eksel en was afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.
Oudsbergen - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsers
Het verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.
  1. 'Beperk sociale contacten gedurende tien dagen'
  2. 60 nieuwe coronabesmettingen
  3. Barbara Dreezen overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen