Het overige nieuws

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Leopoldsburg - De schapen zijn tegen de wolf
En er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Leopoldsburg speelt gelijk

Zaterdag 16 februari 2019
Leopoldsburg - Leopoldsburg speelt gelijk
K.ESK Leopoldsburg is vanavond thuis tegen Zwarte Leeuw niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Nieuwe bvba: Stockmans & Meuris

Vrijdag 15 februari 2019
Stef Stockmans uit Beverlo en Steffen Meuris uit Leopoldsburg hebben de bvba Stockmans & Meuris opgericht met zetel aan de Bremstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy activiteiten, het ontwikkelen van applicaties en het verlenen van adviezen.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Lentegevoel
Een hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Staking De Lijn voorbij
Morgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Tunnelstraat

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Woninginbraak in Tunnelstraat
Dieven forceerden een raam om binnen te dringen in een woning aan Tunnelstraat in Leopoldsburg. Zij doorzochten het hele huis. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets weg.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Vier Valentijn!
                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Mon Demaere overleden

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Mon Demaere overleden
Gisteren is Mon Demaere verleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Maria Peeters. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe bvba: Keysers Tuinen Limburg

Woensdag 13 februari 2019
Cedric Keysers en Keysers MC Holding, beiden uit Brecht, hebben de bvba Keysers Tuinen Limburg opgericht met zetel aan de Antwerpsesteenweg. Tot het doel van de onderneming behoort onder meer het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken, speelpleinen en sportvelden.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Leopoldsburg - Conflict bij De Lijn blijft duren
De kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Leopoldsburg - Derde wolf?
Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Bananenflappen

Woensdag 13 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Bananenflappen
Ik was aan het denken welk recept ik deze keer online zou zetten. Toen het mij opviel dat ik nog geen dessertje gepost heb. Dus daarom deze week een dessert/tussendoortje. En eentje waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. En binnen het half uur klaar is. Hier hadden ze spijt dat het op was dus denk dat het goedgekeurd is.
Ingrediënten: Bladerdeeg – chocopasta – banaan – eigeel Bereiding: De oven mag je voorverwarmen op 180°c. De banaan (…) Het hele nieuwsbericht

Schouwbrand in Heppen

Dinsdag 12 februari 2019
De brandweer rukte vanavond uit voor een schouwbrand in een woning aan Beringsesteenweg in Heppen. De schade is beperkt gebleven. De steenweg werd een tijdje afgesloten.

Jef Boogaerts overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Jef Boogaerts overleden
Gisteren is Jef Bogaerts overleden, de echtgenoot van Lisette Peeters. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Vrijdag (18.30-19 uur) is er gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula De Vloot.

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Staking begint vanavond bij NMBS
Vanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)