Het overige nieuws

Sigaretten gestolen

Vrijdag 26 april 2019
Leopoldsburg - Sigaretten gestolen
Op het Hertogin van Brabantplein is ingebroken in een auto. De buit bestaat uit sigaretten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Koud en nat weekend
Zuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Vranckx overleden

Donderdag 25 april 2019
Leopoldsburg - Theo Vranckx overleden
Gisteren is Theo Vranckx overleden, de echtgenoot van Rosalie Willekens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Adriaan Cox overleden

Donderdag 25 april 2019
Leopoldsburg - Adriaan Cox overleden
Gisteren is de uit Bocholt afkomstige Adriaan Cox overleden, de echtgenoot van Celine Reynders. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Leopoldsburg - Paardensector in Limburg groeit
Limburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietsster gewond bij botsing

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Bromfietsster gewond bij botsing
Deze namiddag is een bromfietsster uit Leopoldsburg gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Korspelsesteenweg en de Blakevijverstraat in Beverlo .

Magneetvissen is verboden

Woensdag 24 april 2019
Steeds vaker duiken langs de kanalen magneetvissers op. Bij magneetvissen worden met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300kg metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. Maar magneetvissen is verboden, zegt De Vlaamse Waterweg, die van oordeel is dat het uitoefenen van magneetvissen niet veilig is. Er moet immers in acht genomen worden dat elke stroom of waterloop in Vlaanderen die reeds ten tijde van de wereldoorlogen bestond, verontreinigd kan zijn met (…) Het hele nieuwsbericht

Rosalie Gombeer overleden

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Rosalie Gombeer overleden
Gisteren is Rosalie Gombeer overleden, de weduwe van Robert Apers. Zij was 98 jaar. Haar lichaam wordt aan de wetenschap geschonken.

Eric Froeyen overleden

Woensdag 24 april 2019
Leopoldsburg - Eric Froeyen overleden
Vrijdag is Eric Froeyen overleden, de echtgenoot van Godelieve Smeulders. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.