Het overige nieuws

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Leopoldsburg - Vrijetijdsbesteding anno 2020
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Georges Lemmens overleden

Maandag 6 april 2020
Leopoldsburg - Georges Lemmens overleden
Vandaag is Georges Lemmens overleden, de echtgenoot van Conny Pauwels. Hij was 87 jaar en ere-adjudant van de brandweer. De afscheidsviering vindt in beperkte familiekring plaats.
2

Maria Driesen overleden

Maandag 6 april 2020
Leopoldsburg - Maria Driesen overleden
In Leopoldsburg is vandaag Maria Driesen overleden, de weduwe van Fons Janssens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar assen worden uitgestrooid op de gemeentelijke begraafplaats in Hechtel-Eksel.
1
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
1
Leopoldsburg - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

2

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - 'Doe eens een belletje'
"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
1
Leopoldsburg - Elf aanwinsten voor K. ESK Leopoldsburg
K. ESK Leopoldsburg heeft elf spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Cauwenberghs (Rauw Sport Mol), Ayaz (Turkse FC), Vandecauter (Helson), Slegers ( Park Houthalen), Reynders (Torpedo Hasselt), Halil Scrac Demirel (KVK Beringen), Eyckmans (Averbode-Okselaar), Mateso (Heusden-Zolder) en Reumers, Ceunen en Hoes, drie spelers van Paal-Tervant A.
Leopoldsburg - De échte kampioenen van Vlaanderen
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Leopoldsburg - Hou vast voor een houvast
Een mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...
3

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Mooi lenteweer
Morgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht
De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
Leopoldsburg - Ondertussen, in het gemeentehuis...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nand Vromans overleden

Zaterdag 4 april 2020
Leopoldsburg - Nand Vromans overleden
Vandaag is de in Lommel woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Ferdinand (Nand) Vromans overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Kevers slapen nog

Zaterdag 4 april 2020
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Kevers slapen nog
Elke zaterdag serveren wij de poëtische woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.
20/03

Pa en Ma, omdat 't rusthuis toe is, willen we jullie hiermee laten weten dat we jullie missen en u graag zien. Zorg goed voor elkaar! Dikke kussen en knuffels,van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Martine, Erik en fam. Boelaers
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Leopoldsburg
30/03

Gelukkige verjaardag bompa. Geniet van een fris pintje op deze speciale dag. Dikke kussen en knuffel van ons.

Auke en Liene Boets
29/03

Ik hoop dat je je niet te eenzaam voelt in Café Bristol, nu een café zonder volk. Hopelijk zien we mekaar na niet al te lange tijd terug.

Martin vanierschot
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg
  1. Georges Lemmens overleden
  2. Gepeperde rekening voor wapenarsenaal
  3. Dokter nodig? Bel wachtpost!