Het overige nieuws

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Leopoldsburg - Als we maar gezond zijn
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Expo over migratiegeschiedenis

Zondag 28 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Expo over migratiegeschiedenis
In de kerk van Lindeman (Heusden-Zolder) is gisteren een tentoonstelling geopend rond '75 jaar multiculturele migratie van mijnwerkers in Limburg'. Het gaat om een organisatie van Feniks vzw. De bezoeker ziet hoe vanaf de Tweede Wereldoorlog de komst van Polen, Italianen, Grieken en Turken op gang kwam. De ommekeer was de mijnramp van Marcinelle in 1956, door de gebrekkige veiligheid die daarbij aan het licht kwam, was de Italiaanse overheid niet meer gemotiveerd om (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Daar is de omikron-variant van het coronavirus
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten
Er zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.

KFC Hechtel klopt K. ESK Leopoldsburg

Zaterdag 27 november 2021
Leopoldsburg - KFC Hechtel klopt K. ESK Leopoldsburg
KFC Hechtel blijft ook na 12 speeldagen leider in 2de Provinciale. Het ging vanavond winnen bij K. ESK Leopoldsburg met 1-2. Bij de rust leidde de thuisploeg met 1-0. Maar na rust wisten de Duinenjongens de overwinning nog binnen te halen via Gijs Hendriks en Leander Vranken. Hechtel heeft na 12 speeldagen 30 punten. Woensdag spelen ze de inhaalwedstrijd tegen Halen.

Hij sprak haar aan...

Zaterdag 27 november 2021
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Hij sprak haar aan...
Edith Oeyen en Lambert zorgen elke zaterdag voor de gekleurde woorden van de week.
Partnerbijdrage
Leopoldsburg - Onze tips voor een gietvloer in jouw huis
Ben je op zoek naar een andere vloer die je in huis wilt plaatsen en wil je af van de houten vloer of van vloerbedekking? Kies dan voor een prachtige gietvloer die je door een specialist in de buurt van Limburg laat gieten. Het is een investering en het kost tijd om de vloer te laten gieten, maar dan is het resultaat er ook naar. Ontdek in deze blog in welke ruimten in huis de gietvloer erg geschikt is en hoe die zorgt voor eenheid en rust in je (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Vijvergebied Geneberg hervormd tot natuur
De gemeente Ham, Natuurpunt en Regionaal Landschap Lage Kempen vzw herstelden dit jaar met financiële ondersteuning van de Provincie Limburg twee vijvers in de Vijverstraat in Ham, net op de grens met Beverlo aan de rivier Grote Laak. De werken kaderden in het verbeteren van het leefgebied van de kamsalamander waarvan een populatie in de buurt nog aanwezig is. Door een tekort aan kwaliteitsvol leefgebied heeft de kamsalamander het moeilijk in Vlaanderen. De kamsalamander is de grootste van de 4 soorten (…) Het hele nieuwsbericht

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Kraamspelonk voor sterren
Deze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Leopoldsburg - Overlegcomité morgen weer bijeen
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Leopoldsburg - Ritten vallen weg bij De Lijn
De vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Germaine Neyens overleden

Donderdag 25 november 2021
Leopoldsburg - Germaine Neyens overleden
In WZC Vinkenhof is zondag Germaine Neyens overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Albert Paredis. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zondag (19-20 uur) in uitvaartzorgcentrum De Linde aan de Guldensporenlaan.

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Leopoldsburg - De visie van Fobie
                                                                     (Cartoon: Fobie)

K.ESK Leopoldsburg wint in Halen

Woensdag 24 november 2021
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg wint in Halen
In tweede provinciale A heeft K. ESK Leopoldsburg vanavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van Moedige Duivels Halen gewonnen met 1-5. Aan de rust was de stand 1-4. Zaterdag moet K. ESK Leopoldsburg opnieuw aan de bak. Dan ontvangt het KFC Hechtel.
  1. Onze tips voor een gietvloer in jouw huis
  2. Vijvergebied Geneberg hervormd tot natuur
  3. Germaine Neyens overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen