• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Rosa Willemoens overleden

Vrijdag 6 december 2019
Leopoldsburg - Rosa Willemoens overleden
In WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Rosa Willemoens overleden, de weduwe van Charles Schoovaerts. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 13 december (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Gielen overleden

Vrijdag 6 december 2019
Leopoldsburg - Henri Gielen overleden
Gisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Hechtel afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van Lieske Van Erum. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.
3

Louis Renckens overleden

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Louis Renckens overleden
Dinsdag overleed de uit Leopoldsburg afkomstige en in Pelt woonachtige Louis Renckens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
2

Cursus e-mountainbike

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Cursus e-mountainbike
Ben jij een ware mountainbiker of wil je als beginneling proeven van het elektrische aspect, dan is deze cursus zeker iets voor jou.
Er wordt gefietst op 3 verschillende locaties. Het is een samenwerking tussen de gemeenten Beringen, Ham, Tessenderlo, Heusden-Zolder en Leopoldsburg. Inschrijven kan via sportpromotie[!]leopoldsburg.be of telefonisch op het nummer 011 40 22 60.

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Leopoldsburg - Huiszoekingen in horeca
Sinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Leopoldsburg - Parket roept op tot alertheid rond drugs
Het parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Vergaelen overleden

Woensdag 4 december 2019
Leopoldsburg - Lena Vergaelen overleden
Vandaag is Lena Vergaelen overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Herman Van Haesbroeck. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Man gewond bij val

Woensdag 4 december 2019
In de Stationsstraat kwam een man ten val. Hij raakte daarbij gewond.