• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
 • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Henri Fransen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Leopoldsburg - Henri Fransen overleden
In WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is maandag Henri Fransen overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Julia Moons. Hij was 99 jaar en afkomstig van Hechtel. Begroeting: donderdag 5 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u. Uitvaart: vrijdag 6 augustus 2021 in de parochiekerk van Strooiendorp-Leopoldsburg

Leopoldsburg - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolven
Landschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht
2

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Leopoldsburg - 'Ik blijf nog effe kij... ?'
                                                                             (Cartoon: Fobie)

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Leopoldsburg - Zorgeloos op vakantie
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Leopoldsburg - Uitdoofbeleid voor kermispony's
Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
1

Flor De Doncker overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Leopoldsburg - Flor De Doncker overleden
In WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is donderdag Flor De Doncker overleden. Zij was 90 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Leopoldsburg - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...
                                                                        (Cartoon: Fobie)
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Leopoldsburg - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgas
Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Vakantiebestemmingen kleuren roder
Vandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.

Gepeperde rekening voor twintiger

Donderdag 29 juli 2021
Leopoldsburg - Gepeperde rekening voor twintiger
24 maanden cel en een boete van 1.000 euro: dat is de straf voor een twintiger uit Balen die terechtstond voor een resem feiten. Hij stak onder meer een man uit Leopoldsburg met een injectienaald in de hals.
Leopoldsburg - Ondertussen, op de Olympische Spelen...
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Martha Peeters overleden

Donderdag 29 juli 2021
Leopoldsburg - Martha Peeters overleden
Martha Peeters uit Leopoldsburg, weduwe van Gerard Sas (†1995) is overleden. (° Paal op 3 december 1927 † Leopoldsburg op 27 juli 2021).
Begroeting: vrijdag 30 juli 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 31 juli 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Fietsster (69) aangereden

Woensdag 28 juli 2021
Een 69-jarige vrouw uit Bocholt is gewond geraakt toen zij op het kruispunt van de Lommelsesteenweg en de Capucienenstraat werd aangereden. Zij is naar het ziekenhuis in Mol gebracht.
Leopoldsburg - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Leopoldsburg - Olympische Spelen: de plank...
                                                                          (Cartoon: Fobie)
Op de Beringsesteenweg zijn materialen gestolen op een werf. De diefstal is vandaag vastgesteld.
  03/08

  Wens de gemeente Leopoldsburg hartelijk te danken voor het mooie geschenk met Kampse specialiteiten en aankoopbons,was aangeboden door afhaling, spijtig het gemis van de BURGEMEESTER of zijn afgevaardigde, begrijp het wel corona of zo iets .....

  Benoit Boons
  31/07

  Vandaag 60 jaar getrouwd Elza en Benoit

  Benoit Boons
  Uw wensen toevoegen
  Alle felicitaties uit Leopoldsburg