Het overige nieuws

René Ambroos overleden

Vrijdag 14 december 2018
Leopoldsburg - René Ambroos overleden
Maandag is René Ambroos overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
De rechtbank van Koophandel heeft Louis Baeten Support & Consulting uit Heppen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 januari ingediend worden.

Hilda Wauters overleden

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Hilda Wauters overleden
Vandaag is Hilda Wauters overleden, de weduwe van Robert Roesbeke. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 21 december (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Francine Apers overleden

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Francine Apers overleden
In Beringen is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Francine Apers overleden, de weduwe van Willy Conradi. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Johanna Rossieau overleden

Woensdag 12 december 2018
Leopoldsburg - Johanna Rossieau overleden
Gisteren is Johanna Rossieau overleden, de weduwe van Emile Demeester en van André Bostaille. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

De burgercroque

Woensdag 12 december 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - De burgercroque
Examentijd… tijd voor krachtvoer. En dat gaat heel goed met dit gerechtje. De pubers in huis juichen al als ze weten wat hun eten wordt. Een echte fastfoodsnack. Enig minpunt het vergt toch handigheid om het te maken. Mijn eerste keer was nogal een knoeiboel. Dus wil je uwe puber in huis wat in de watten leggen met de examens ga je zeker punten scoren.
Ingrediënten: 1kg gehakt - 4 uien - teentje look– wit brood - 4eieren – flesje room – scheut melk – peper en (…) Het hele nieuwsbericht
De burgercroque

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Leopoldsburg - Meer verkeersdoden in Limburg
In de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).