Het overige nieuws

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Nieuwe vennootschap: Gues

Dinsdag 22 oktober 2019
Gulden Karatas en Esra Akkus, beiden uit Leopoldsburg, hebben de de besloten vennootschap Gues opgericht met zetel aan de Diestersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de exploitatie van taxi's, de uitbating van restaurants en van een relax- en wellnesscentrum.

Rik Goris overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
Leopoldsburg - Rik Goris overleden
Vandaag is Rik Goris overleden, de weduwnaar van Gerarda Vandeweyer. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat u 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.
1

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Leopoldsburg - Onze Gust maakt het goed
Natuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 
3

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.

Martin Heyligen overleden

Maandag 21 oktober 2019
Leopoldsburg - Martin Heyligen overleden
Vrijdag is in Koersel de uit Leopoldsburg afkomstige Martin Heyligen overleden, de echtgenoot van Marcella Janssens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.
3
Nog tot 14 november loopt er een openbaar onderzoek over het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) ontsluiting Reigersvliet. Men wil een ontsluitingsweg aanleggen voor de nog te bouwen gevangenis op Reigersvliet. Op zondag 27 oktober organiseren de leden van de Samentuin “De Craenhofkens” in samenwerking met Natuurpunt een wandeling over de mogelijke tracés die de nieuwe ontsluitingsweg zal volgen. Het is de bedoeling om de inwoners van onze gemeente te (…) Het hele nieuwsbericht
1

K. ESK verliest van Meeuwen

Zaterdag 19 oktober 2019
Leopoldsburg - K. ESK verliest van Meeuwen
K. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis van KSK Meeuwen verloren met 1-2. Leopoldsburg moet zaterdag naar Mechelen-aan-de-Maas.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Blouse
Te koop
Gezocht
Spulletjes teveel??
  1. Informatiewandeling ontsluiting Reigersvliet
  2. K. ESK verliest van Meeuwen
  3. Jongste inwoners ontvangen