• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Minder bouwprojecten door crisis

Dinsdag 31 januari 2023
Leopoldsburg - Minder bouwprojecten door crisis
De eerste tien maanden van 2022 zijn er maar liefst 8 procent minder nieuwe residentiële gebouwen vergund ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor (bron: Statbel). “De crisis speelt hier duidelijk een rol”, verklaart Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. “De stijging van de bouwmateriaalprijzen, de oplopende energieprijzen en de door de oorlog gecreëerde onzekere tijden hebben er duidelijk ingehakt. Mensen zijn onzeker geworden en stellen plannen uit”. De (…) Het hele nieuwsbericht

Karina Van Goethem overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Leopoldsburg - Karina Van Goethem overleden
Karina Van Goethem uit Beringen, weduwe van Hilaire Van Speybroeck, is overleden.
(° Wenduine 01/11/1931 † Beringen 27/01/2023)
Wegens omstandigheden zal de mogelijkheid tot laatste groet met de urne doorgaan op vrijdag 17 maart 2023 van 18.30 tot 19.00 uur, in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen te Leopoldsburg.
Het afscheid zal in intieme kring plaatshebben.
U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

HCL-Lek bij Vynova Tessenderlo

Maandag 30 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - HCL-Lek bij Vynova Tessenderlo
FLASH 10u45: De brandweer van zone Zuid-West Limburg is opgeroepen voor een interventie met een chemische stof bij het bedrijf Vynova in Tessenderlo. Woon je in de buurt van het industriegebied Geenrode in Tessenderlo? Of ben je daar op dit moment in de buurt? Dan blijf je best binnen, houd ramen en deuren dicht en zet de ventilatie uit, ook van je wagen. "Hinder is mogelijk maar er is geen gevaar", zegt de brandweer. Je kan de omgeving best vermijden.
UPDATE 12u10: Het gaslek is gedicht. Alle voorzorgsmaatregelen worden opgeheven.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Leopoldsburg - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Leopoldsburg - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.

Verlies voor K ESK

Zondag 29 januari 2023
Leopoldsburg - Verlies voor K ESK
In Tweede Provinciale is K ESK Leopoldsburg bij FC Anadol gaan verliezen met 2-0.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Poëzieweek

Zaterdag 28 januari 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Poëzieweek
In deze poëzieweek kunnen de gekleurde woorden van Edith uiteraard niet ontbreken.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.

Woninginbraak in Dennenstraat

Vrijdag 27 januari 2023
Leopoldsburg - Woninginbraak in Dennenstraat
In een woning aan de Dennenstraat in Heppen kwamen inbrekers over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vanochtend vastgesteld.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
  1. Tegelbedrijf Deniz failliet verklaard
  2. Woninginbraak in Dennenstraat
  3. Verlies voor K ESK
31/12

De allerbeste wensen met alles er op er aan voor 2023. Hopelijk geen fusie met een andere gemeente. Leopoldsburg is uniek en verdient de stempel van zeer aangenaam wonen.

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg