Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
In België werden in 2023 44.696.602 overnachtingen geboekt. Dat is 4% meer dan in 2022, en zelfs 5% meer dan in 2019. Het Vlaamse Gewest noteerde een stijging van 2% ten opzichte van 2022 en een stijging van 6% ten opzichte van 2019. Voor België, Vlaanderen en Wallonië is dit een recordaantal overnachtingen sinds 2015.
Wie vanaf vrijdagavond tot zaterdagavond via de E314 richting Leuven rijdt moet er rekening mee houden dat het verkeer tussen Holsbeek en Wilsele over één rijstrook zal verlopen. De nieuwe asfaltlaag die minder dan een jaar geleden werd aangelegd vertoont kleine bulten. De aannemer zal het wegdek over een afstand van 800 meter heraanleggen door een dun laagje asfalt weg te frezen of weg te schrapen en te vervangen met nieuwe asfalt.
Het is maar dat je 't weet
Er zijn dit jaar minder Limburgse asperges door de vele regen. Het seizoen van de asperges eindigt normaal gezien op 24 juni, maar verschillende boeren hebben al beslist om vroeger te stoppen. Er staat te veel water in de bedden en dat maakt de planten kapot. Omdat die planten nu verdronken zijn, zullen er ook volgend jaar minder asperges zijn.
Leopoldsburg - Reeksindeling in Derde Provinciale B
In Derde Provinciale B spelen komend seizoen Bocholt B, Bree-Beek B, Breugel, Grote Heide, Exc. Hamont, Kattenbos, Kaulille, Leopoldsburg, V. Lommel, Louwel, SLW Maaseik, Meeuwen B, Opglabbeek, Opoeteren, Opitter en Wijchmaal.

Botsing op Hamsesteenweg

Maandag 17 juni 2024
Leopoldsburg - Botsing op Hamsesteenweg
Een veertiger uit Leopoldsburg is vamorgen rond 7.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de Hamsesteenweg in Heppen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Arbeidsmarkt minder gunstig

Maandag 17 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In het eerste kwartaal van 2024 heeft 71,9% van de mensen tussen 20 en 64 jaar in België een baan, wat een daling is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023 (72,6%) en een stabilisatie vergeleken met het derde kwartaal van 2023. 55-plussers evolueren nog steeds gunstig: van 58,5% in het vierde kwartaal van 2023 naar 59,1% in het eerste kwartaal van 2024.
Vandaag start AWV met de realisatie van spitsstrook op de bestaande pechstrook van de E313 tussen het klaverblad Lummen en Hasselt-West (complex 27). Er komen nieuwe pechhavens naast de snelweg en AWV vernieuwt de op- en afritten Zolder-Lummen (complex 26) en Hasselt-West (complex 27). De 7 kilometer bijkomende spitsstrook in de richting van Luik moet de doorstroming verbeteren en files en sluipverkeer verminderen. AWV vernieuwt ook de rijweg met een geluidsarme toplaag asfalt. Het hele project zal zo'n jaar in beslag nemen. Door de werken wordt er verkeershinder verwacht rond het drukke klaverblad. 

Een sprankeltje hoop

Maandag 17 juni 2024
Leopoldsburg - Een sprankeltje hoop
Gisterenavond kregen we weer een mooie zonsondergang en dan lijkt het dat het weer eindelijk zonniger gaat worden maar we worden blijgemaakt met een dode mus. Vandaag en morgen krijgen we lokaal weer een flinke dosis regen te verwerken. Woensdag zou er tussendoor een zonnige dag zijn. (foto Gust Ischen) 


Leopoldsburg - Woninginbraak op Kerkhovenweg
Dieven forceerden gisterenavond een rolluik om binnen te dringen in een woning aan de Kerkhovenweg. Zij doorzochten alle vertrekken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Onderzoek naar drugshandel

Zaterdag 15 juni 2024
Leopoldsburg - Onderzoek naar drugshandel
Gisteren voerde de Federale Gerechtelijke politie van Limburg (FGP) zeventien huiszoekingen uit onder leiding van de onderzoeksrechter in Tongeren in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich vermoedelijk bezig houdt met internationale drughandel. De huiszoekingen werden uitgevoerd met bijstand van speciale eenheden, FGP’s Brussel, Antwerpen, Luik en Halle-Vilvoorde, de lokale politiezones Lanaken-Maasmechelen en CARMA, en tenslotte van een Nederlandse cash- en drugshond. De speurders namen €136.070 aan cashgelden in beslag naast 4 luxehorloges, verschillende luxevoertuigen en een semi-automatisch machinegeweer CZ Scorpion. Er werden negen personen gearresteerd. De onderzoeksrechter besloot vervolgens om zes verdachten aan te houden. Drie verdachten werden vrijgelaten onder stikte voorwaarden.

Het EK is gestart

Zaterdag 15 juni 2024
Leopoldsburg - Het EK is gestart
Cartoon: Fobie

Voor vroege ochtendvogels

Zaterdag 15 juni 2024
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Voor vroege ochtendvogels
Vandaag een ode aan vroege ochtendvogels.
Het is maar dat je 't weet
In Limburg is er nog maar één tandartsenpraktijk die geen patiëntenstop heeft. Voor de Limburgers is het daarom enorm moeilijk om nog een tandarts te vinden. Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen raadt aan om op tijd te starten met zoeken. "Het is een heel acuut probleem en op korte termijn is er geen oplossing", zegt de beroepsvereniging.
Leopoldsburg - Bloed- en plasmadonoren zijn helden
Vandaag is het Wereldbloeddonordag. Ter gelegenheid van deze dag wil Rode Kruis-Vlaanderen alle plasma- en bloeddonoren in Vlaanderen hartelijk danken. Hun onbaatzuchtige daad van solidariteit maakt het mogelijk om mensen die bloedproducten nodig hebben te helpen. Bloed- en plasmadonaties redden niet alleen talloze levens, maar verbeteren ook de gezondheid van patiënten in nood. De inzet van donoren is dus van levensbelang. Rode Kruis-Vlaanderen is enorm dankbaar voor de vele mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om anderen te helpen. Hun inzet maakt dus écht het verschil voor vele mensen! Bloed- en plasmadonoren zijn dus échte helden!
Wil je ook bloed of plasma doneren? Maak dan nu een afspraak via deze website van Rode Kruis Vlaanderen. Daar vind je ook meer info.

C&G Tegels failliet verklaard

Vrijdag 14 juni 2024
De Insolventiekamer van de Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren C&G Tegels uit Leopoldsburg failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 13 juli.

93.035 kinderopvangplaatsen

Vrijdag 14 juni 2024
Kort nieuws van bij de buren
Eind 2023 waren er in de Vlaamse Gemeenschap 93.035 formele opvangplaatsen beschikbaar voor baby’s en peuters. Het gaat om opvang die beroepsmatig en tegen betaling gebeurt. Tussen 2022 en 2023 is het aantal formele kinderopvangplaatsen vrijwel stabiel gebleven (-0,1%). Er was een daling tussen 2022 en 2023 in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (-149 plaatsen). In het Vlaamse Gewest was er een stijging (+56 plaatsen). Tussen 2014 en 2023 zijn er in totaal 1.351 plaatsen bijgekomen.
Leopoldsburg - Onderzoek boekhoudkantoor deint uit
In het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke criminele organisatie, werden - na de zestien uitgevoerde huiszoekingen dinsdag gisteren opnieuw vier huiszoekingen uitgevoerd. Deze huiszoekingen werden uitgevoerd in Genk, Diest en Schaarbeek. Het onderzoek is gericht tegen een organisatie die vermoedelijk andere criminele organisaties ondersteunt op financieel, boekhoudkundig en vennootschapsrechtelijk niveau. Het mogelijk betrokken boekhoudkantoor in Houthalen heeft (…) Het hele nieuwsbericht

578 kinderen geboren in april

Donderdag 13 juni 2024
Het is maar dat je 't weet
In april zijn in Limburg 578 kinderen geboren. Dit jaar zijn er dat al 2.415.
  1. Werken Kanaalstraat
  2. Projectgrond te koop
  3. Woninginbraak op Kerkhovenweg
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen