Het overige nieuws

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, op Melsbroek...
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Leopoldsburg - Hittegolf: denk aan de vogels
Wanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, aan zee...
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Leopoldsburg - Het is heet...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Leopoldsburg - Hittegolf!
Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Leopoldsburg - Weer meer landbouwbedrijven
De voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
1
Leopoldsburg - Moeilijke periode voor kleurenblinden
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Leopoldsburg - Miljoenste fietste 'door het water'
In het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Leopoldsburg - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Het perfecte gazon

Vrijdag 7 augustus 2020
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Het perfecte gazon
Wanneer ik dit hoor denk ik meteen weer aan die uitspraak: Het gras lijkt groener bij de buren. En dan denk ik meteen; dat komt vast doordat het kunstgazon is. We zijn met zijn allen vaak veel te veel gefocust op de ander. Terwijl het gras niet groener is, wanneer het gewoonweg nep is! De huidige waterhuishouding en -problematiek worden jaarlijks steeds groter. Onze perfecte gazonnetjes besproeien zal in de toekomst steeds minder kunnen en mogen. Wat kunt u hieraan doen? Plant een boom! Bomen zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Leopoldsburg - Code oranje in natuurgebied
Vanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Leopoldsburg - Naar Antwerpen in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Woensdag 5 augustus 2020
Een 52-jarige fietser is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde in de Koningsstraat.

Opsporing verzocht

Woensdag 5 augustus 2020
Leopoldsburg - Opsporing verzocht
Op 14/01/2020 pleegden 2 personen een overval op een nachtwinkel in de Joseph Smeetlaan te 3630 Maasmechelen. De 2 overvallers bedreigden de uitbater met een pistool en namen enkele goederen met zich mee. Deze foto's werd gecapteerd via de interne bewakingscamera van de nachtwinkel. De politie doet een oproep naar personen welke deze daders menen te herkennen. Getuigen kunnen contact opnemen met politiezone Lanaken-Maasmechelen op het nummer 089/47.47.47 of via mail info[!]politielama.be Discretie is verzekerd.
Opsporing verzochtOpsporing verzocht
30/07

Virgenieke en Maurice, hartelijk gefeliciteerd met jullie 65 jarig huwelijk. Doe er nog maar veel jaren bij. Volk uit Kerkhoven.

Annita Willekens
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Leopoldsburg
31/07

Maurice en Virgenieke, proficiat met jullie briljanten (65jaar) huwelijk. Gisteren een drukfout gemaakt(platina)

Liza Van Eyck
30/07

Maurice en Virgenieke, proficiat met jullie platina huwelijk.

Liza Van Eyck
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg
  1. Hamsesteenweg afgesloten na botsing