Het overige nieuws

Astrid Van Gelder overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - Astrid Van Gelder overleden
Zondag is Astrid Van Gelder overleden, de echtgenote van Jozef Ooms. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van Fobie
                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Leopoldsburg - Nieuwe maatregelen starten om middernacht
De nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Hogere temperaturen
Een omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Leopoldsburg - Nu de zwaarden nog
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Reis

Woensdag 28 oktober 2020
Mehmet Kucuk uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Reis opgericht met zetel aan de Ijzerlei in Leopoldsburg. Doel van de vennootschap: het uitbaten van een kapsalon voor dames, heren en kinderen.

Nieuwe vennootschap: DP Minerals

Woensdag 28 oktober 2020
Geologisch onderzoek en winning van mineralen en overige materialen: dat is onder meer het doel van de vennootschap DP Minerals die door Dirk en Elke Palmans, beiden uit Leopoldsburg, werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Georges Lemmensstraat in Leopoldsburg.

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Leopoldsburg - Nieuwe maatregelen tegen het virus
De Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Leopoldsburg - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aanbesteding nieuwe ziekenwagens

Dinsdag 27 oktober 2020
Leopoldsburg - Aanbesteding nieuwe ziekenwagens
Op 12 november wordt de aankoop van zes ziekenwagens voor de Hulpverleningszone Noord-Limburg aanbesteed. Die nieuwe voertuigen gaan tussen 2021 en 2024 gefaseerd de huidige ziekenwagens vervangen in de vier brandweerposten, waar ze ook permanent vertrekkensklaar staan: twee ziekenwagens in post Lommel, één in post Pelt, twee in post Bree en één in post Leopoldsburg.
De nieuwe voertuigen zullen uitgerust zijn met de modernste technieken. Eén daarvan is een geautomatiseerd optreksysteem van de brancard, met het oog op de ergonomie van de hulpverleners.
Jaarlijks leggen alle ziekenwagens in de hulpverleningszone in totaal meer dan 200.000 km af. In 2019 waren ze goed voor 6558 interventies voor dringende geneeskundige hulpverlening in Noord-Limburg. (Archieffoto)

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Leopoldsburg - Zonnepanelen op 13.000 woningen
Acht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
1

Vroeger en nu, voor en na

Maandag 26 oktober 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Vroeger en nu, voor en na
Wordt 3/13 2020 (Three/Thirteen) voor ons land een even historisch scharniermoment in zijn geschiedenis als 9/11 2001 (Nine/Eleven) voor de Verenigde Staten en bij uitzondering de hele wereld? Op 13 maart ging België in een bijna volledige lockdown. Dat enkel de ziekenhuizen op meer dan volle toeren draaiden, was een verontrustende vaststelling. Zeker omdat het vandaag nog steeds het geval is. In de VS wordt vaak 9/11 als referentie gebruikt om gebeurtenissen voor en na aan te duiden. Ik heb de indruk (…) Het hele nieuwsbericht
1