Het overige nieuws

Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - Paal Tervant 4-3
K. ESK Leopoldsurg heeft vanavond met 4-3 gewonnen van FC Paal-Tervant.

Een winters weekend

Zaterdag 2 december 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Een winters weekend
Tijdelijk kan een hogedrukgebied zich ontfermen over het weerbeeld in onze streken. Het is daarbij overwegend droog, maar er zijn lage wolken en vooral de temperaturen hebben winterse waarden. In de nacht vriest het algemeen. Zondag komt een storing opzetten. De eerste neerslag hierop valt als sneeuw, maar later wordt dat regen en sneeuw en nog later regen. Na het weekend bereiken Atlantische storingen onze regio en wordt het stilaan zachter. Daarbij wordt het ook regenachtig.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Lily Nicasi overleden

Zaterdag 2 december 2023
Leopoldsburg - Lily Nicasi overleden
Lilly Nicasi uit Leopoldsburg, voorheen Beringen-Mijn, echtgenote van Joseph Vuegen, is overleden.
(° Heverlee op 18 juli 1934 † Leopoldsburg op 1 december 2023) Begroeting: woensdag 6 december 2023 - funerarium - BERINGEN-MIJN van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring in de aula van Uitvaartcentrum Convents.

Levensverwachting bedraagt 82,6 jaar

Zaterdag 2 december 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 bedroeg de levensverwachting in het Vlaamse Gewest 82,6 jaar. Bij mannen ging het om 80,7 jaar, bij vrouwen om 84,6 jaar. Bij mannen is dat iets hoger dan in 2021, bij vrouwen iets lager. Vorig jaar lag de levensverwachting 3,9 jaar hoger bij vrouwen dan bij mannen.
In de periode 2000-2019 is de levensverwachting trendmatig toegenomen: van 78,5 jaar in 2000 naar 82,7 jaar in 2019 voor de totale bevolking (+4,2 jaar). Die stijging ligt hoger bij mannen (+5,1 jaar) dan bij vrouwen (+3,3 jaar). (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas

Zaterdag 2 december 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Sinterklaas
Edith laat zich vandaag inspireren door de Sint die momenteel veel kinderharten verblijdt.

Winters weekend

Vrijdag 1 december 2023
Leopoldsburg - Winters weekend
Het blijft nog enkele dagen koud en winters. En dat houdt veel mensen binnen, met de verwarming een tikje hoger. (Foto Gust Ischen)

Maria Dillen overleden

Donderdag 30 november 2023
Leopoldsburg - Maria Dillen overleden
Gisteren is Maria Dillen overleden, de echtgenote van Mil Bukenbergs. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Heppen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Balen-Rosselaar.

Vloerder Dogis failliet verklaard

Donderdag 30 november 2023
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van vloerder Dogis uit Leopoldsburg.

Materiaal gestolen in militair pand

Donderdag 30 november 2023
Leopoldsburg - Materiaal gestolen in militair pand
Bij een inbramk in een leegstaand militair pand aan de Michellaan is werkmateriaal gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.

KBHB start met handbalacademies

Donderdag 30 november 2023
Leopoldsburg - KBHB start met handbalacademies
De Koninklijke Belgische Handbalbond maakt werk van twee handbalacademies, één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project krijgt de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders (foto) is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch KBHB-directeur Jonathan Vandeberg (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld 820 km file per werkdag

Donderdag 30 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De voorbije twaalf maanden (november 2022 – oktober 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 820 km-uren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 820 kilometer file was gedurende 1 uur.
De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte in juli 2023 een nieuwe recordhoogte. (Vlaams Verkeerscentrum)

Temperaturen onder het vriespunt

Woensdag 29 november 2023
Leopoldsburg - Temperaturen onder het vriespunt
Deze namiddag kregen we nog regen en zon met een mooie regenboog als gevolg. Vanavond duikelden de temperaturen al vroeg onder nul, wat zorgde voor vrieskou. Voor morgenvroeg wordt het dus opletten op de weg. Er is kans op winterse neerslag en mist. In de Ardennen ligt er op enkele plaatsen al wat sneeuw. Het KMI geeft voor Limburg nog altijd code geel. (Foto Marleen Abeels)

5,5 procent meer ondernemingen

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Er waren eind 2022 in het Vlaamse Gewest 714.083 ondernemingen actief. Dat is een stijging van ruim 257.000 of 56 procent tegenover 2008. Sinds dat jaar is het aantal ondernemingen elk jaar gestegen, dus ook in de coronajaren 2020 en 2021. In 2022 ging het om een stijging van 5,5 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Meer huwelijken in 2022

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 waren bij de meerderheid van de huwelijken (69%) beide partners nooit eerder gehuwd. Bij bijna 30% van de huwelijken heeft minstens 1 partner een echtscheiding achter de rug. (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: winterse buien

Woensdag 29 november 2023
Leopoldsburg - Code geel: winterse buien
Het KMI voorspelt vandaag winterse buien en waarschuwt daarom met de code geel.

De waterral

Woensdag 29 november 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - De waterral
De waterral is een ietwat geheimzinnige en schaarse broedvogel. Hij leeft aan het water, verscholen in het riet en laat zich bijna nooit zien. Horen kun je hem af en toe wel en hij maakt dan een gillend geluid zoals een varken doet. Soms heb je geluk en rent hij over het water van de ene rietkant naar de andere. En dat geluk had ik gisteren wel. Sommige waterrallen vertrekken naar het zuiden, maar de meesten blijven hier. Vooral de jonge van dit jaar blijven hier in hun vertrouwde omgeving. (Johan Put)
De waterralDe waterral
Zomaar even tussendoor
De hele binnenstad van Maastricht wordt een fietszone, waar de auto alleen nog maar "te gast" zal zijn.

Koud en wisselvallig

Dinsdag 28 november 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Koud en wisselvallig
Vanavond is er kans op een regenbui aan de kust, maar elders blijft het droog met bij momenten brede opklaringen. Het kan flink afkoelen bij minima tussen -5 graden in de Hoge Venen en gemiddeld -2 à 1 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig waaien uit noordelijke richtingen.
Woensdag wordt het wisselvallig met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, natte sneeuw of sneeuw in Hoog België. Tussendoor zijn er ook droge perioden en het wordt opnieuw een graadje of twee zachter (…) Het hele nieuwsbericht
De helft van de Limburgse bedrijven wil vlotter talent uit het buitenland kunnen aantrekken. Dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van VKW Limburg en Unizo Limburg. Arbeidsmigratie makkelijker maken zou volgens hen namelijk een antwoord kunnen zijn op de arbeidsmarktkrapte. Beide werkgeversorganisaties hebben dan ook een tienpuntenplan opgesteld. Achter deze link staan die tien punten opgesomd.
Het is maar dat je 't weet
De helft van al het plastic afval in België wordt niet gerecycleerd. In 2021 werd 80% van het verpakkingsafval gerecycleerd. In 2001 was dat 71%. Of het nu vandaag is of 20 jaar geleden, plastic blijft de minst gerecycleerde afvalcategorie. Toch is de recyclagegraad sterk gestegen van 28% in 2001 naar 49% in 2021. Wat de andere afvalcategorieën betreft, hadden glas en metaal in 2021 een recyclagegraad van 97%, papier en karton 89% en hout 67%. (Statbel)

Victor De Martelaere overleden

Maandag 27 november 2023
In Heppen is vandaag Victor De Martelaere overleden, de weduwnaar van Elza Vanleeuwen. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Meerhout. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die al een opleiding volgen, willen vaker nog meer opleidingen volgen. Dat mattheuseffect is ook duidelijk zichtbaar naar opleidingsniveau: 32,9% van de hoogopgeleiden wilden nog meer opleiding volgen, tegenover 18% van de laagopgeleiden. Een en ander blijkt uit de resultaten van de enquête naar volwasseneneducatie van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dat bevroeg 8274 18- tot 69-jarigen over de opleidingen die ze volgden en hun interesse om bijkomende opleidingen te volgen. Kort (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Leopoldsburg - Ultiem comfort in huis met relax- en sta-op-zetels
Tussentijds een dutje in de stoel doen of lekker de krant lezen vanuit de luie zetel zorgt voor een moment van ontspanning en comfort. Met een relaxzetel geniet u van verschillende ligstanden en verstelbare hoofd- en voetensteun voor ontspanning van uw hele lichaam. Voordat u het weet wilt u niet meer uit deze stoel of erger, kunt u steeds moeilijker weer uit de stoel opstaan. Een elektrische sta-op-zetel geeft u net dat steuntje in de rug om weer makkelijk op te staan. Relax- en sta-op-zetels zijn meer dan alleen (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Opening McDonald's Leopoldsburg
  2. Vloerder Dogis failliet verklaard
  3. Maria Dillen overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen