Het overige nieuws

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Leopoldsburg - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
3

Germaine Haesen overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Leopoldsburg - Germaine Haesen overleden
Op 14 februari overleed in Beringen de uit Heppen afkomstige Germaine Haesen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Maria Bemers overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Maria Bemers overleden
Vandaag is Mia Bemers overleden, de weduwe van Eduard Bex. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Louis Mentens overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Louis Mentens overleden
Woensdag is de uit Hechtel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Louis Mentens overleden, de echtgenoot van Georgette Boonen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Leopoldsburg - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Leopoldsburg - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Leopoldsburg - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Select Car Center failliet verklaard

Donderdag 20 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Select Car Center uit Leopoldsburg failliet verklaard. Het indienen van schuldvorderingen moet voor 21 maart gebeuren.

Bob Heyns overleden

Donderdag 20 februari 2020
Leopoldsburg - Bob Heyns overleden
Gisteren is Bob Heyns overleden, de echtgenoot van Yvette Yde. Hij was 79 jaar. Het afscbeid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
1

Leopold Janssens overleden

Woensdag 19 februari 2020
Leopoldsburg - Leopold Janssens overleden
Gisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Korspel woonachtige Leopold Janssens overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.
1

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Leopoldsburg - Een kilo goud aan je pols
In de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.
1
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Fijn carnavalverlof!
  2. Limburg.net plant 2.400 bomen
  3. Select Car Center failliet verklaard