Het overige nieuws

Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
1
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)
1

Marina Provost overleden

Maandag 23 mei 2022
Leopoldsburg - Marina Provost overleden
Zaterdag is Marina Provost overleden, de weduwe van Anthony Weston. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot, gevolgd door de bijzetting van de urne in het columbarium op de begraafplaats in Heppen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
1

Windschering

Maandag 23 mei 2022
Woord van de week
Bij het onweer van de voorbije dagen was er windschering. Dat weerfenomeen doet zich voor als diverse luchtlagen in de atmosfeer een verschillende richting of snelheid hebben. De luchtstromen scheren dan horizontaal of verticaal langs elkaar, waardoor er op korte afstand veel werveling of rotatie in de wind ontstaat. Windschering is vooral gevaarlijk voor de luchtvaart. In het ergste geval kan het leiden tot windhozen of tornado’s.
1
Leopoldsburg - Marie Louise Vandevoort overleden
Vrijdag is Marie Louise Vandevoort overleden, de weduwe van Jean Maes. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.
1

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Leopoldsburg - Kent u deze mannen?
Op vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
1
Leopoldsburg - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjes
"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
1
Leopoldsburg - Het is lente: parende hooibeestjes
"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)
1

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht
1

Over de liefde

Zaterdag 21 mei 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Over de liefde
Vandaag
1

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Leopoldsburg - Brandgevaar verminderd
De regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
1
Leopoldsburg - Geen mondmaskers meer bij De Lijn
In opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
1
Leopoldsburg - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.
1

Jacqueline Taylor overleden

Donderdag 19 mei 2022
Leopoldsburg - Jacqueline Taylor overleden
Op 2 mei overleed Jacqueline Taylor. Zij was 73 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium vonden plaats in intieme kring.
1
  1. Jacqueline Taylor overleden
  2. De bib sluit twee weken
  3. Glimmende Leo Classics
23/04

WOII Herleeft volgend weekend in Spendid 44.. mijn vraag nu, wie heeft er ooit een cinema vertoning in de voormalige filmzaal Splendid mee gemaakt onder de oorlog 1940-1945 . De uitbater toen was de z.. Hulsmans destijds . vriendelijke groeten Boons

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg