Het overige nieuws

Leopoldsburg - Inpakkunstenaar Christo overleden
De Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Achterbouw chalet uitgebrand

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kiefhoekstraat in Eksel is deze namiddag de achterbouw van een chalet verwoest door brand. De brandweer slaagde erin de chalet zelf te vrijwaren. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Meerdere auto's beschadigd

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Meerdere auto's beschadigd
Vandalen hebben meerdere auto’s beschadigd in de Patrijstraat in Lommel. De auto’s, bedoeld voor export, stonden op een vrachtwagen. De daders sloegen de ruiten in en spoten de brandblussers leeg. Ook het koetswerk van de voertuigen moest het ontgelden. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

De zomer is begonnen!

Maandag 1 juni 2020
Leopoldsburg - De zomer is begonnen!
Vandaag 1 juni begint de weerkundige zomer. De astronomische begint op 21 juni en is gebaseerd op de baan van de aarde om de zon. Voor weerkundigen is het in kaart brengen van de cijfers gemakkelijk als er per maand gewerkt wordt. En het begin van de weerkundige zomer is alvast stralend. We krijgen vandaag temperaturen in Beringen tot 27°! (foto Bart Liesenborgs)
Leopoldsburg - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagen
Even na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.

Boerenwijsheid (5)

Maandag 1 juni 2020
Leopoldsburg - Boerenwijsheid (5)
Blaast juni uit de noorderkant, verwacht veel koren op het land. (foto Patrick Cosemans)
Leopoldsburg - Naar het ISS in coronatijden
                                                                      (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - SpaceX Crew Dragon succesvol gelanceerd
Gisterenavond om 21.22 uur Belgische tijd werd de SpaceX Crew Dragon succesvol de ruimte in gelanceerd. Het toestel vloog met zo’n 27.000 kilometer per uur naar het ruimtestation ISS. Voor de Amerikaanse ruimtevaart was dit een nieuwe mijlpaal sinds het stopzetten van het programma met de Space Shuttles. Bart Liesenborgs wou een glimp opvangen van het ruimtetuig maar dat lukte niet. Een prachtige foto van de maan krijgen we wel te zien. Via deze link kan je de reis van de astronauten volgen.
Leopoldsburg - Verwarring alom rond grenspassage
Er heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Leopoldsburg - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbaters
                                                                       (Cartoon: Fobie)
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Oververhitte motor

Vrijdag 29 mei 2020
Leopoldsburg - Oververhitte motor
Deze namiddag raakte op de Lommelsesteenweg de motor van een auto oververhit. De brandweer kwam ter plaatse.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomers weer
Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
1
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - De 'bubbels' worden versoepeld
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Leopoldsburg - Code rood in natuurgebied
In de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Contrast in de tuin

Vrijdag 29 mei 2020
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Contrast in de tuin
Om spanning te creëren in de tuin wordt er vaak gewerkt met contrasten. Dit kan op vele manieren. Bijvoorbeeld binnen het materiaalgebruik. Afwisseling van harde materialen zoals klinkers en staal, met zachte en vriendelijke materialen zoals hout en losse beplanting. Door contrasten te creëren kun je bepaalde elementen oplichten. Spelen met contrasten is als tuinarchitect een van de troeven tot een geslaagd project. Iedere tuin is anders, en iedere tuineigenaar ziet graag andere materialen en heeft een (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten toegevoegd de voorbije dagen. Wilt u groeten overbrengen aan iemand? Zet ze in deze rubriek!
Groeten toevoegen
22/05
Ynara Yilmaz

Lieve YNARA vandaag word je 6jaar , langs deze weg wensen wij je een fijne dag Voke en Moeke

Voke & Moeke Vangerven Theunissen
26/04

Voor: Martin en Jos Beste Jos en Martin, Vandaag zouden we weer een zitting houden bij Jenny, spijtig genoeg gooit Corona roet in het eten. Ik wens jullie langs deze weg een Vrolijk Paas week-end en tot in betere tijden André Lecocq

Andre Lecocq
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg
  1. Auto mikpunt van vandalen
  2. Perfect Resources failiet
  3. Man (62) gewond bij botsing