Het overige nieuws

Wieske Vanierschot overleden

Maandag 17 juni 2019
Leopoldsburg - Wieske Vanierschot overleden
Vrijdag is de uit Heppen afkomstige Wieske Vanierschot overleden, de weduwe van de in 1972 overleden Jean Oeyen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beek (Bree).

Frans Wendrickx overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Leopoldsburg - Frans Wendrickx overleden
Gisteren is Frans Wendrickx overleden, de echtgenoot van Paula Masset. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Leopoldsburg - Na weekend zomers !
Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met airbag

Vrijdag 14 juni 2019
Leopoldsburg - Weg met airbag
Onbekenden hebben een airbag uit een BMW gestolen in de Heidestraat in Heppen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Leopoldsburg - Reuzenmiereneter geboren
In de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Maria Boelanders overleden

Vrijdag 14 juni 2019
Leopoldsburg - Maria Boelanders overleden
Woensdag is Maria Boelanders overleden, de weduwe van Stinus Schaeken. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Code Geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Leopoldsburg - Code Geel: regen
Het KMI waarschuwt opnieuw met code Geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Hagelbui in Heppen

Donderdag 13 juni 2019
Leopoldsburg - Hagelbui in Heppen
Heppen kreeg in de vooravond af te rekenen met een fikse hagelbui. Ook in Beringen en Lummen heeft het gehageld. De hagelbollen waren op sommige plaatsen zo dik als knikkers.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Kris Lemmens overleden

Woensdag 12 juni 2019
Leopoldsburg - Kris Lemmens overleden
Op 2 juni overleed de in Heppen woonachtige en uit Koersel afkomstige Kris Lemmens. Hij was 56 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden in aula De Vloot in Leopoldsburg.