Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Equi-Libre

Woensdag 28 september 2022
Cristophe Gijbels uit Leopoldsburg en Kristel Schelfhout uit Maaseik hebben de besloten vennootschap Equi-Libre opgericht met zetel aan de Eikendreef in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren de aan- en verkoopp van paarden, het uitbaten van een vakantiepark en het organiseren van diverse evenementen, inclusief jumpings en paardenwedstrijden.
1

EMA herdenkt mijnsluiting Zolder

Woensdag 28 september 2022
Leopoldsburg - EMA herdenkt mijnsluiting Zolder
Overmorgen, vrijdag 30 september, is het exact 30 jaar geleden dat de mijn van Zolder dichtging, als laatste steenkoolmijn in de Benelux. Op de site zelf wordt dat dit weekend en de weken erna herdacht met MijnKracht, een uitgebreid programma met animatie, muziek en tentoonstellingen. Ook de pas opgerichte vereniging European Miners Association herdenkt de mijnsluiting. De EMA-leden vertrekken  vrijdag om 9 uur vanuit Houthalen met een tweetal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Antoine Maes overleden

Dinsdag 27 september 2022
Leopoldsburg - Antoine Maes overleden
Vandaag is Antoine Maes overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
1
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.
1

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Warmer op het einde van de week
Met een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht
1

Leopoldsburg klopt Stal Sport

Zaterdag 24 september 2022
Wedstrijdverslag
Leopoldsburg - Leopoldsburg klopt Stal Sport
K ESK Leopoldsburg heeft Stal Sport verslagen met 3-2. "Na de afgang van vorige week, trok Stal naar Leopoldsburg. Velen vroegen zich af hoe groot de pandoering dit keer zou zijn. Maar dat viel anders uit. Met doelman Wim Kenens opnieuw onder de lat en Angelo Basso in de defensie, zat er meer maturiteit in de groep. Ook de aalvlugge Ward Geys en rots in de branding Wout Deelkens achteraan, kregen hun kans en de youngsters deden het meer dan behoorlijk. En zo gebeurde het warempel dat Stal na 12 minuten op (…) Het hele nieuwsbericht
1

Brand op zolder

Zaterdag 24 september 2022
Deze voormiddag ontstond in de Boskantstraat brand op de zolder van een huis door een defect in de zekeringkast. De bewoners hebben het vuur zelf geblust.
1

Mijn grootvader

Zaterdag 24 september 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Mijn grootvader
De gedachten van Edith gaan deze week naar haar grootvader. 
1

Wisselvallig en kouder

Vrijdag 23 september 2022
Leopoldsburg - Wisselvallig en kouder
Een storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.
Vandaag staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen (…) Het hele nieuwsbericht
1
Leopoldsburg - Limburgse brandweer zoekt 80 vrijwilligers
In Limburg is de brandweer op zoek naar 80 vrijwilligers. De drie hulpverleningszones in de provincie en hun posten kunnen nu op een 1.000-tal vrijwilligers rekenen. Er hebben zich al heel wat nieuwe kandidaten gemeld, maar er zijn er nog meer nodig.
Brandweervrijwilligers doen dezelfde interventies als hun beroepscollega’s: branden blussen, beknelde slachtoffers bevrijden, maar ook wespen verdelgen, pompen bij wateroverlast, gevaarlijke bomen vellen bij stormweer, enzovoort. Je moet dus (…) Het hele nieuwsbericht
1

Stad Beringen zoekt bussen

Vrijdag 23 september 2022
Voor de Nacht van de Jeugdbeweging is de stad Beringen nog op zoek naar bussen om jongeren van Beringen naar Genk te brengen. Ze doen een oproep via de pers omdat ze via hun vaste kanalen nog geen transporteur gevonden hebben. Voor meer info kan u contact opnemen met de dienst Jeugd en Sport van stad Beringen via 011 43 03 72 of jeugdensport[!]beringen.be
1
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Bruno Foodcorners voortaan 's nachts dicht
Group Bruno gaat vanaf 3 oktober haar 21 Limburgse Foodcorners sluiten tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op die manier wil men de hoge energiekosten drukken. De maatregel kost aan 40 mensen hun baan.
1

Aangenaam herfstweer

Woensdag 21 september 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Aangenaam herfstweer
Een hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.
Vandaag is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar ook de zon krijgt vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar (…) Het hele nieuwsbericht
1

Het wilde België

Dinsdag 20 september 2022
Leopoldsburg - Het wilde België
De herfst begint op 21 september, leerden we vroeger, en naarmate we ouder werden werd ons ingepeperd dat we het verkeerd hadden. Nu wordt van ons verwacht dat we aannemen dat de herfst voor de weerkundigen begint op 1 september en de astronomische herfst op 23 september. Wat hebben ze ons vroeger nóg wijsgemaakt?
Maar daar willen we het nu niet over hebben. Wel over de film "Onze Natuur" die vanaf 21 september (niet het begin van de herfst!) in de bioscopen te zien is. Het is een film waaraan drie jaar lang werd gewerkt en die opgenomen werd in de mooiste natuurgebieden van ons land. De 25 topsoorten van de Belgische fauna zitten in de film, de andere komen aan bod in de zevendelige documentaire die begin 2023 op Canvas komt. Op de trailer hierboven kunt u al zien dat de film spectaculaire beelden bevat. Per ticket bij Kinepolis gaat er 1 euro naar meer natuur.
1
  1. Brand op zolder
  2. Borst Vooruit: fuiven voor Think Pink
  3. Antoine Maes overleden
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen