• Nog geen evenementen in Leopoldsburg
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Aanhangwagen gestolen

Zondag 21 oktober 2018
Leopoldsburg - Aanhangwagen gestolen
Afgelopen nacht hebben onbekenden op de Nicolaylaan een aanhangwagen gestolen. Die hing nog aan een personenwagen op dat ogenblik.

K.ESK houdt punten thuis

Zaterdag 20 oktober 2018
Leopoldsburg - K.ESK houdt punten thuis
K. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis een zuinige zege behaald tegen Bornem. Uitslag: 1-0.

Maurice Theuninck overleden

Zaterdag 20 oktober 2018
Leopoldsburg - Maurice Theuninck overleden
Donderdag is Maurice Theuninck overleden, de weduwnaar van Margaretha Vanderfaeillie. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Aantal geboorten

Vrijdag 19 oktober 2018
In Beringen waren er vorig  jaar 489 geboorten, in Houthalen-Helchteren 308, in Lommel 298, in Tongeren 274, in Overpelt 168, in Neerpelt 167, in Leopoldsburg 160, in Bocholt 146, in Peer 143, in Hamont-Achel 128, in Hechtel-Eksel 115, in Meeuwen-Gruitrode 112 en in Opglabbeek 87.

Zonnig weekend

Vrijdag 19 oktober 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig weekend
De kern van een hogedrukgebied komt in het weekend over ons land te liggen. Wolkenvelden zijn hierdoor minimaal en de zon krijgt flink wat ruimte. Er wordt echter koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen niet erg hoog uitkomen en vooral de nachten worden flink koud. Na het weekend wordt de luchtstroming noordwest met aanvoer van gestoorde en vochtige lucht. Het wordt dan kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.
Vandaag maken talrijke wolkenvelden in de (…) Het hele nieuwsbericht

H & S Schilderwerken failliet

Donderdag 18 oktober 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag H & S Schilderwerken uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.

Gratis naar film The Sisters Brothers

Donderdag 18 oktober 2018
Leopoldsburg - Gratis naar film The Sisters Brothers
Onze actie rond de avant-première van de film 'The Sisters Brothers' loopt nog 24 uur. Tot morgenvroeg 8 uur heb je nog de tijd om de wedstrijdvraag te beantwoorden en samen met de lezers van de Internetgazet Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg maandagavond in The Roxy Theatre in Koersel te genieten van deze spannende western.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt kouder
De hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Witloofroomsoep met balletjes

Woensdag 17 oktober 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Witloofroomsoep met balletjes
Het is nog niet het ideale koude weer voor een heerlijk warme tas soep, maar ik had er deze week zo een zin in dat ik dacht foert. Een hele zomer zonder soep, een zomer die precies maar blijft duren, is lang genoeg geweest. Dus ik huldig het soepseizoen in. Nu ja als je mij liet doen at ik het hele jaar door soep, maar mijn huisgenoten zijn eigenlijk alleen maar soep eters als ze half bevroren thuis komen van school of het werk en ze hun dan lekker kunnen opwarmen vooraleer ze aan hun huiswerk beginnen. De eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Witloofroomsoep met balletjes