Het overige nieuws

Lène Peeten overleden

Woensdag 11 december 2019
Pelt - Lène Peeten overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Peer woonachtige Lène Peeten overleden, de weduwe van Marcel Goossens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Pelt - De Warmste Week...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vereffening dreigt voor Nyrstar

Dinsdag 10 december 2019
De aandeelhouders van Nyrstar hebben gisteren gestemd tegen de voortzetting van de bedrijfsactiviteiten. Dat meldt De Tijd. De beslissing valt op een nieuwe algemene vergadering begin 2020. De aandeelhouders konden hun plan doorduwen omdat grootaandeelhouder Trafigura, die 24,4 procent van de aandelen bezit, niet op de buitengewone algemene vergadering aanwezig was.
Nyrstar bezit goed presterende zinkfabrieken in Balen, Pelt en Budel. Indien het echt tot een vereffening komt, is de verwachting dat die bedrijfsonderdelen bij Trafigura zullen belanden.

Laura Van Hees overleden

Dinsdag 10 december 2019
Pelt - Laura  Van Hees overleden
In WZC Sint-Jozef is gisteren Laura Van Hees overleden, de weduwe van Jozef Vangeneugden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij wordt bijbegraven bij haar echtgenoot op de begraafplaats van Boseind.
1

Pierre Cremers overleden

Dinsdag 10 december 2019
Pelt - Pierre Cremers overleden
Vandaag is Pierre Cremers overleden, de echtgenoot van Anny Croonen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.
1

Werken langs de Luikerweg

Maandag 9 december 2019
Grensgevallen
Op woensdag 11 en donderdag 12 december a.s. worden werkzaamheden aan de bermen uitgevoerd aan weerszijden van de N69 Zuid (Luikerweg) tussen Valkenswaard en de Belgische grens. Ter plaatse van de werkzaamheden (van 09:00 tot en met 16:00 uur) is één van beide rijstroken afgezet en regelen verkeersregelaars het verkeer. De snelheid wordt ter plaatse tijdelijk teruggebracht naar 50 km/u. Fietsers ondervinden geen hinder van deze werkzaamheden.

Eén jaar Fietsbieb

Maandag 9 december 2019
Pelt - Eén jaar Fietsbieb
De Fietsbieb in Pelt is nu één jaar actief. In die periode brachten de vrijwilligers meer dan 100 gebruikte kinderfietsen in orde en leenden er een 80-tal uit. Met andere woorden: 80 gelukkige kinderen en ouders. Heeft u thuis nog een niet meer gebruikte kinderfiets staan en wilt u deze een tweede leven geven? Bij de Fietsbieb zijn ze steeds op zoek naar kinderfietsen die ze – na volledig nazicht – in de Fietsbieb willen zetten. De Fietsbieb ligt in de Plaza Forte (Kloosterstraat 16) en is elke tweede zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Voor meer info kan u terecht op de website www.fietsbieblimburg.be of stuur een mailtje naar fietsbiebpelt[!]gmail.com.

Antoon Olijslagers overleden

Maandag 9 december 2019
Pelt - Antoon Olijslagers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Antoon Olijslagers overleden. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.
9
Pelt - Zebracinema:'Once Upon a Time in Hollywood'
"Once upon a time in Hollywood" - Quentin Tarantino - VS - 2019 - 161'
De zomer van 1969. De tv-acteur Rick Dalton heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand en stuntman, wil echter ook een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Manson-sekte.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Handbal: Welta - Overpelt 20-21

Maandag 9 december 2019
In Liga 2 van het handbal heeft Overpelt Welta verslagen met 20-21. Overpelt staat zesde in de stand.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Kadijk met 1-2 verloren van Wiemismeer. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Hieël toevallig

Maandag 9 december 2019
Pelter Hükske
Pelt - Hieël toevallig
De toog van het café is dikwijls de uitgelezen plaats om iets bijzonders te vieren. En soms speelt het toeval een grote rol...
Voortvertellen in het Pelter dialect, natuurlijk! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

Volleybal: Pelt A - Riemst 1-3

Zondag 8 december 2019
In tweede divisie A van het volleybal (mannen) heeft Pelt A met 1-3 verloren van leider Riemst. Pelt A staat zesde in de stand.

Twee inbraken in Grote Heide

Zondag 8 december 2019
Pelt - Twee inbraken in Grote Heide
In de Tisselrietweg is ingebroken in twee woningen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. In Hoeven in Overpelt is ook een inbraak gepleegd in een huis.

Winst voor Herkol

Zondag 8 december 2019
Pelt - Winst voor Herkol
Herkol heeft met 2-0 gewonnen bij Mechelen-aan-de-Maas. De doelpunten werden gescoord door Kyle Vangronsveld en Denis Masumbuko. Kadijk verloor met 2-1 bij Gestel; het eerreddend doelpunt werd gescoord door Meus. Sparta Lille verloor ook: thuis werd het 0-3 tegen Hechtel. En ook Lindel-Hoeven kon de punten niet thuishouden: het verloor met 1-4 van Eksel. Op de foto: de doelman van Mechelen-aan-de-Maas verwerkt een aanval van Herkol in hoekschop. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's 

Sporting klopt Atomix

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Sporting klopt Atomix
In de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Atomix Haacht verslagen met 36-22. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Iedereen verwachtte een thuisoverwinning en die kwam er ook! Atomix is nooit echt een partij geweest voor een gretig Sporting. Vansloot en Falke openden de debatten en brachten Sporting Pelt 7-3 voor. Sporting was niet van plan het rustig aan te doen en ondanks flink verweer van Atomix liep het verder uit. Het scoorde vanop (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Grote Heide speelt gelijk

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Sporting Grote Heide speelt gelijk
Sporting Grote Heide is vanavond gelijk geen spelen tegen As-Niel: 3-3. Esperanza Pelt verloor met 4-2 van Wellen. De vier doelpunten van Wellen kwamen van één en dezelfde speler: Kobe Penders. 

Josephine Molemans overleden

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - Josephine Molemans overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Josephine Molemans overleden. Ze was 84 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden; de afscheidsviering wordt zaterdag 14 december om 11u gehouden in uitvaartcentrum Severens.
1
Pelt - Leetulor en Hast leren Gambia honingzalf maken
De voorbije weken liepen 4 studenten en een begeleidende leerkracht van Hast HBO5 Verpleegkunde stage in Gambia, West-Afrika. Zij logeerden en werkten tussen de lokale bevolking om door te dringen in hun leefwereld. De studenten verzorgden diverse wonden met zelfbereide honingzalf in 2 healthcentra en enkele omliggende dorpen. De honingzalf-knowhow kwam van 2 oud-studenten die er, na hun buitenlandse stage in 2016, het Leetulor-project opstartten onder de vleugels van GAMMOL. Hast HBO5 Verpleegkunde zegt fier te zijn dat men dit project mee kon ondersteunen en (oud-)leerkrachten en (oud-)studenten springen mee op de kar van dit duurzaam initiatief. Deze buitenlandse stage was bovendien toe aan haar 25ste editie.
2
Pelt - Ruime overwinning voor Esperanza-dames
In het damesvoetbal hebben de vrouwen van Esperanza Pelt vandaag geen genade getoond met BS Sport Berbroek Schulen. Pelt won met... 9-0.

'Het Groot Dictee heruitgezonden'

Zaterdag 7 december 2019
Pelt - 'Het Groot Dictee heruitgezonden'
In de bibliotheek van Neerpelt vond gisteravond “Het groot dictee heruitgezonden” plaats. Eigenlijk was de opkomst voor een grote gemeente als Pelt bedroevend. Misschien lag het aan de datumverjaardag van de Sint, maar er waren slechts/toch 12 kandidaten.
Er waren twee “wedstrijden” : het dictee en een woordspel om het langste woord te vinden. An Melis las met mooie heldere stem de toch niet gemakkelijke tekst voor. Drie deelnemers maakten minder dan vijf fouten en de beste met (…) Het hele nieuwsbericht
1

Integro organiseert tweedaagse

Vrijdag 6 december 2019
Voor de tweede keer in haar nog jonge geschiedenis organiseert de vzw Integro een event voor haar méér dan 1000 medewerkers. Op die manier wil men alle medewerkers scharen achter de missie, visie en beleidsplan van de vzw die een aantal woonzorgcentra groepeert.
“Zie het event als een grootschalig inspraakmoment van en voor al onze medewerkers”, aldus Roel Eerlingen, CEO van de groep. “Via workshops en improvisatietheater willen we de talenten van onze medewerkers gebruiken (…) Het hele nieuwsbericht

Sint was bij Pelle Melle

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Sint was bij Pelle Melle
Sinterklaas was vandaag met Piet op bezoek bij de ouderen in Pelle Melle. En dat werd zeer geapprecieerd door de bewoners! Vannacht vertrekt de Sint weer naar Spanje... (Foto Paul Smeets)

Inbraak in Sint-Lutgardstraat

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Inbraak in Sint-Lutgardstraat
In een woning aan de Sint-Lutgardstraat kwamen dieven over de vloer. Ze waren binnengedrongen via de achterdeur. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Pelt - Uw gesprek kan worden opgenomen
Twee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Knevels overleden

Vrijdag 6 december 2019
Pelt - Fina Knevels overleden
Gisteren is Fina Knevels overleden, de weduwe van Jan Philippe, die in januari stierf. Ze zou op tweede Kerstdag 83 jaar worden. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
5
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Bel(l)pop en Amerikaans bezoek aan beiaard
Zaterdag zendt Radio 1 de Belpop 100 uit vanuit Hasselt. Onze beiaardier Jan Verheyen speelt ook op de beiaard van de Sint-Quintinuskathedraal en zal voor deze gelegenheid ook te horen zijn op Radio 1: rond 13.30 uur met een interview en in de loop van de namiddag met enkele liedjes uit de lijst. Ook in Neerpelt speelt hij liedjes uit dit rijke repertoire, denk aan: “Twee meisjes” (van het Groenewoud), “Mia” (Gorki), “Ploegsteert" (Het zesde metaal), “Ne me quitte (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting verslaat Hurry Up

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Sporting verslaat Hurry Up
In het sportcentrum heeft Sporting Pelt vanavond het Nederlandse Hurry Up verslagen met 27-19. Aan de rust was de stand 13-8.Het was een wedstrijd in het kader van de BENE-league van het handbal. Zaterdag speelt Sporting tegen HC Atomix.
Pelt - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulp
In CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Pelt - Flitspalen werken niet allemaal
In Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.
10/12

Voor Marijke Lenaerts Wij wensen Marijke proficiat met haar 55ste verjaardag. nog vele gelukkige jaren gewenst. Van Mama en Papa

Jozef Lenaerts
07/12

Proficiat aan de OKAN school in Pelt. Aan de medewerkers en leerlingen een dikke welgemeende proficiat voor de opening van hun nieuwe school op het Holven.

Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Antoon Olijslagers overleden
  2. Pierre Cremers overleden
  3. Joke Emmers valt in de prijzen