Het overige nieuws

Online kijken naar Joke

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Online kijken naar Joke
Voorstellingen in Palethe zijn vooralsnog niet mogelijk, maar het cultureel centrum nodigt je uit op zijn "Liefde in tijden van corona 2.0", een "livestream vol literair verantwoorde erotiek". De muziek wordt verzorgd door Anneleen Boehme en Fien Desmet. Daan van Bendegem en Joke Emmers brengen jullie graag in verleiding met hun woorden. Kijken kan vanaf vrijdag om 20u30 via deze link(Foto Sonja Sleurs)
Grensgevallen
Tijdens de rellen gisternamiddag in Eindhoven is de politie onder meer met messen bekogeld. Dat is vandaag bekend geworden. Er zijn al tientallen relschoppers opgepakt. Bij de rellen werd vooral in het Centraal station veel schade aangericht; mensen sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de Jumbo in de hal en namen er de kassa mee. Ook vanavond is het in een aantal Nederlandse steden onrustig en is de politie in alarmtoestand.

Vic Rutten overleden

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Vic Rutten overleden
Zaterdag is de uit Eksel afkomstige en in Pelt woonachtige Vic Rutten overleden, de echtgenoot van Liliane Peeten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.
6

Goe veurbeeld

Maandag 25 januari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Goe veurbeeld
Het komt tegenwoordig in de beste gezinnen voor: na een hele tijd zijn Jeanine en Dré uit elkaar. Maar nu moet de rechter het hoederecht over de kinderen toekennen. Dat komt toch wel aan de moeder toe zeker? Die pa met zijn voetbal en met zijn café altijd! Hoe kan die een goed voorbeeld zijn…?
Luister en vertel het als het kan voort – maar dan in het Pelter natuurlijk. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Pelt - Ondertussen, in Oostende...
Ook in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Rellen in Eindhoven

Zondag 24 januari 2021
Grensgevallen
Het was deze namiddag erg onrustig in de binnenstad van Eindhoven. Auto's en fietsen werden in brand gestoken en winkels in het station geplunderd door mensen die tegen de coronamaatregelen zijn gekant. De politie en de Mobiele Eenheid werden door de relschoppers bekogeld met stenen. De politie maakte gebruik van traangas; ook een waterkanon werd ingezet, naast politie te paard en honden. Tot dusver werden 33 personen opgepakt maar de politie stelt nog meer arrestaties in het vooruitzicht.
Pelt - Bezoekverbod in Noorderhart Mariaziekenhuis
In de maatregelen die de gouverneur deze namiddag heeft aangekondigd om het coronavirus te bestrijden, zit ook een bezoekverbod aan het Noorderhart Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS vervat. Dit bezoekverbod geldt al zeker tot 12 februari 2021. Geplande opnames, consultaties, revalidaties en dergelijke kunnen blijven doorgaan, meldt Noorderhart.

Kees Moors overleden

Zondag 24 januari 2021
Gisteren is Kees Moors overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Coronatocht van de Dommeltrippers

Zaterdag 23 januari 2021
Pelt - Coronatocht van de Dommeltrippers
De mooie coronawandeltochten van wandelclub De Dommeltrippers, met vertrek aan de Ponyfarm (De Dravers) op Grote Heide, kunnen nog t/m 7 februari gewandeld worden. Het zijn gevarieerde, mooie natuurwandelingen van 6 en 10 km. Plannetjes + QR-codes van de twee tochten hangen op bij de startplaats. Wij wensen jullie veel wandelplezier. Info: www.dommeltrippers.be (Ingez.)
7

Avondklok in Nederland

Zaterdag 23 januari 2021
Grensgevallen
Klokslag 21.00 uur vanavond gaat in Nederland de avondklok in. De komende weken moet iedereen daar tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijven, tenzij er een geldige reden is om wel naar buiten te gaan. Voor mantelzorg of voor je werk naar buiten gaan mag wel, mits je daarvoor officiële attesten kunt voorleggen. Wie zonder geldige reden buiten betrapt wordt, krijgt een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Bijbelverhalen van meester Knevels

Zaterdag 23 januari 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Bijbelverhalen van meester Knevels
Mijn zoektocht naar geschikte vertrekplaatsen voor een wandeling bracht me vanmiddag bij de kleine jachthaven ‘De Meerpaal’ in Lommel-Barrier. Op een groot bord met een wandelkaart achter glas waarop verscheidene routes aangeduid werden, vond ik er eentje van drie en een halve kilometer, langs water, bos en heide. Een kniegewricht dat binnen afzienbare tijd aan vervanging toe is, belet me voorlopig om veel grotere afstanden te voet af te leggen.
Er stond ook een bord bij met waarschuwingen: (…) Het hele nieuwsbericht
7

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Pelt - Winters weekend
Koudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Chris Corens blijft trainer bij LHVV
Chris Corens is ook volgend seizoen trainer van voetbalclub LHVV. Dat heeft de club bekendgemaakt.

Stijn Molenberghs naar Kadijk

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Stijn Molenberghs naar Kadijk
Kadijk SK heeft Stijn Molenberghs (ex-Esperanza Pelt) aangetrokken met het oog op komend seizoen.
Pelt - Herkol versterkt zich met Bram Schepers
Bram Schepers (Genk VV) zal komend seizoen de kleuren van eerste provincialer Herkol verdedigen.

Ondertussen, aan de Ballasthoeve...

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Ondertussen, aan de Ballasthoeve...
Daar fotografeerde Albert Nuijts deze gele trilzwam, op een bedje van mos. Mooi!
1

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Ondertussen, in de VS...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Lavendelstraat

Donderdag 21 januari 2021
Pelt - Inbraak in Lavendelstraat
Dieven verschaften zich toegang tot een onbewoond pand aan de Lavendelstraat in Boseind. Er zijn sleutels gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Pelt - 'Voorzichtig blijven in de woonzorgcentra'
Blijf voorzichtig in de woonzorgcentra! Daartoe roept Roel Eerlingen op, de directeur van de vzw Integro waaronder o.m. rusthuizen in Bocholt, Hamont-Achel en Pelt ressorteren.
"Omdat vaccinaties gestart zijn, worden bezoekers onvoorzichtig," zegt Eerlingen. Nu meer en meer bewoners van woonzorgcentra een eerste vaccin tegen COVID-19 hebben gekregen, merkt hij dat bezoekers te euforisch en nonchalanter worden. Maar pas enkele dagen na de tweede dosis van het vaccin zijn mensen echt (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat u 't weet
Pelt - Weekend zonder alcohol
Opgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Nieuw: Quality Service@Home

Donderdag 21 januari 2021
Ivan Vanherck (46) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Quality Service[!]Home opgericht met zetel aan de Kruisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, het plaatsen van omheiningen en poorten en de handel in bouwmaterialen.
  1. Veilige fietsoversteek op Haagdoorndijk
  2. Nieuwe inkleding voor begraafplaats Eindakker
  3. Vic Rutten overleden
06/01

Aan de Blokkerdames,jammer dat het jaar 2021 al "slecht" begint voor jullie. Maar bij deze wil ik jullie van harte bedanken voor de 3 mooie stagejaren van Joyce. Dankzij jullie is ze opengebloeidt en heeft ze een vast contract bij AH. Groetjes Cindy

Cindy Olders
05/01
Alle Klanten

De dames van Mega world/Blokker Neerpelt willen hun klanten bedanken voor het jarenlange vertruowen. We zullen jullie babbel en complimentjes heel hard missen. Heel veel groetjes van ons allen.

Brigitte Bleyen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt