Het overige nieuws

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Pelt - Vrijetijdsbesteding anno 2020
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zingen voor jarige opa

Maandag 6 april 2020
Pelt - Zingen voor jarige opa
"Afgelopen vrijdag werd onze opa, Jos Heynen, 88 jaar en dit wilden we toch niet zomaar voorbij laten gaan. Dus zijn we voor het raam in de Nieuwstraat gaan zingen, op veilige afstand van elkaar..." (Katrien Schuurmans)
Zingen voor jarige opa
1

Jos Claes overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Jos Claes overleden
Vandaag is Jos Claes overleden, de echtgenoot van Ida Theunissen. Hij was 76 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Schriftelijk rouwadres: Lepelstraat 55. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
5

Suska Rijks overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Suska Rijks overleden
In WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Suska Rijks overleden, de weduwe van Remi Nicasi. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.

Diefstal uit bestelwagen

Maandag 6 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bestelwagen aan de Goolderheideweg in Bocholt zijn allerhande werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Pelt - Recyclageparken morgen weer open
Morgen gaan de recyclageparken van Limburg.net weer open. U gaat er weer één keer per 14 dagen terecht kunnen. Bij de ingang gaat u een bord zien waarop u nog eens kunt lezen waar u op moet letten. Nog een paar vragen en antwoorden:
- Kan er een afspraak gemaakt worden? Nee, een afspraak is niet nodig. De toestroom wordt beperkt via de slagbomen.
- Geldt de regel van één keer per 14 dagen per park? Nee, U kunt 1 keer per 14 dagen in één (…) Het hele nieuwsbericht
1

Oproep tot getuigen

Maandag 6 april 2020
Pelt - Oproep tot getuigen
Gisternamiddag rond 14.15 uur gebeurde er een aanrijding tussen 2 fietsers in de buurt van jeugdverblijf “De Winner”, op het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 256 en 257. Een vrouw is daar in aanrijding gekomen met een man; ze maakte een zware val. De mannelijke fietser is even gestopt maar reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie vraagt aan de man (tegenpartij) om zich te melden. Tevens worden eventueler getuigen gevraagd telefonisch contact op te nemen met de lokale politie van politiezone HANO, tel. 011 440 820.
Pelt - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

1

Maria Meekers overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Maria Meekers overleden
Gisteren is Maria Meekers overleden, de echtgenote van Jos Gijbels. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
1

Ludo Geysmans overleden

Maandag 6 april 2020
Pelt - Ludo Geysmans overleden
Zaterdag is Ludo Geysmans overleden, de echtgenoot van Lutgarde Deckers. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats De Roosen in Neerpelt.
66

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Pelt - 'Doe eens een belletje'
"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
1
Op de spoorlijn tussen Lommel en Mol is vanmorgen een persoonsongeval gebeurd. Daardoor is de treindienst onderbroken en moeten reizigers tijdelijk gebruik maken van vervangbussen.

Voader wèère

Maandag 6 april 2020
Pelter Hükske
Pelt - Voader wèère
In deze moeilijke tijden blijven we ‘in ons kot’ en gaan we alleen naar buiten als het echt nodig is. Maar we kunnen elkaar wél opbellen, we kunnen elkaar spreken en zien met Skype en WhatsApp, we kunnen samen het beiaardconcert volgen op Facebook…
En we kunnen herinneringen ophalen over ‘de tijd van toen’ – over de tijd dat in feite alle jongens ‘naar den troep’ moesten. En hoe vindingrijk ze ook toen al waren om eens thuis te zijn.
Voortvertellen, in het Pelter dialect natuurlijk! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)
Pelt - De échte kampioenen van Vlaanderen
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Maria Loos overleden

Zondag 5 april 2020
Pelt - Maria Loos overleden
Vandaag is Maria Loos overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Hein Verhoeven. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lindel-Hoeven.
8
Pelt - Echtpaar sterft aan coronavirus
In het Mariaziekenhuis is een Nederlands echtpaar dezelfde dag overleden aan het coronavirus. Nelly van Lint (74) stierf eerst, haar echtgenoot Jan Janssen (79) 4,5 uur later. Beiden waren zeer gekend in het sociale leven van Hamont, Maaseik en Weert.
11

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Pelt - Hou vast voor een houvast
Een mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...
3

Een drive-in tegen corona

Zaterdag 4 april 2020
#samentegencorona
Pelt - Een drive-in tegen corona
Gisteren organiseerde WICO TIO in Pelt zijn eerste drive-in om zowat 120 gezichtsbeschermers te verdelen en productiematerialen in te zamelen. Wat nog geen week geleden begon als een ideetje van enkele geëngageerde TIO-leerkrachten en losse medewerkers, is inmiddels een breed gedragen initiatief geworden met ondersteuning van o.a. Welzijnsregio Noord-limburg en het Mariaziekenhuis.
Om de verdeling van gezichtsbeschermers en het inleveren van materialen veilig te organiseren voorziet TIO ook (…) Het hele nieuwsbericht
4

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Pelt - Mooi lenteweer
Morgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht
De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
Pelt - Ondertussen, in het gemeentehuis...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Dimitar Fotev overleden

Zaterdag 4 april 2020
Vandaag is Dimitar Fotev overleden, de weduwnaar van Snezhanka Foteva. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in heel beperkte kring. Rouwadres: Bolk-Foteva, Lillerheidestraat 2.

Herkol trekt nieuwe keeper aan

Zaterdag 4 april 2020
Pelt - Herkol trekt nieuwe keeper aan
Herkol heeft Creemers, tweede doelman van Patro Maasmechelen, aangetrokken. Een gevolg daarvan is dat doelman Roy Franken zich heeft uitgeschreven.
Handballer Eligio Pepels zal komend seizoen de kleuren van Sporting Pelt verdedigen. De 24-jarige Pepels speelde twee seizoenen voor Handbal Tongeren.
04/04

Beste buurman Pewi, bedankt voor de leuke muziek en de buurt wat op te vrolijken.

Albert en Carine Denkers
01/04

Lieve moeke, je gaat zondag op pensioen. Daarom sturen we jou... een dikke zoen! Marie, Lore en Hanne Mieke & Patrick

Mieke Kerkhofs
29/03

Björn, Héél véél succes als trainer van Sporting Pelt !!

johan stinckens
29/03

gelukkige verjaardag IBE PELLENS ze word vandaag 18 jaar gefeliciteerd van oma en opa

marlies van de kerkhof
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
06/04

Aaliyah , hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Kleine meisjes worden groot. Geniet van deze leuke dag en maak , ondanks corona, een geweldige verjaardag van. Vanwege Vake en Moeke Leyssen

boudewijn en anita Leyssen-Cardinaels
06/04

Maité van Heeswijk wordt 26 jaar vandaag dikke proficiat van je mama

Marleen Fonteyn
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Contact met familie via videochat
  2. Marcel Weckx overleden
  3. Ludo Geysmans overleden