Het overige nieuws

Gerard Paesen overleden

Woensdag 22 mei 2019
Pelt - Gerard Paesen overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Gerard Paesen overleden, de weduwe van Nelly Duysters. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Hamont. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Jeannine De Clercq overleden

Woensdag 22 mei 2019
Pelt - Jeannine De Clercq overleden
Maandag is Jeannine De Clercq overleden, de echtgenote van Ludwig Van Petegem. Ze was 78 jaar. Zaterdag 1 juni wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Fien Voets overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - Fien Voets overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Fien Voets overleden, de echtgenote van Louis Bergmans. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Martha Kesters overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - Martha Kesters overleden
Vandaag is in rusthuis Sint-Jozef Martha Kesters overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Beter weer op komst
De volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - De visie van Fobie...
(Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pelt - Beroemdheden op jumping bij Tops
In de Tops International Arena, achter Perjanneke in Valkenswaard, is gisteren de 3e week jumping van start gegaan. Met daarbij weer een parade van vedetten: Harrie Smolders (Ned.), de gebroeders Philippaerts (Bel), Pius Schwizer (Zwits.), Athina Onassis (Griekenland), Jennifer Gates (VS), enz. In de reeks 1m40 won de Franse Rosa de Balanda (14) met Tzara Belin. Ze is de jongste deelnemer en de kleindochter van de bekende Franse springruiter Gilles de Balanda. Haar opa won o.a. teamgoud tijdens de wereldkampioenschappen in Dublin in 1982 met de legendarische Galoubet. Op de foto: Athina Onassis. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Pierre Hendrickx overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Pelt - Pierre Hendrickx overleden
Op 16 mei overleed Pierre Hendrickx. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn asurne een plaats krijgt in het familiegraf in Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vandaag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. UPDATE Pierre Hendrickx woonde in een van de huisjes op de MS-campus in Pelt. Hij was bevriend met Roger De Vlaeminck. Samen hadden ze ooit een ongeval op de vliegbasis van Kleine Brogel. De Vlaeminck kwam er met de schrik vanaf, Pierre – tot dan een begenadigd voetballer bij Overpelt-Fabriek - hield er een dwarslaesie en rolstoel aan over... Hij was in Overpelt ook jarenlang bestuurslid van de gehandicaptenadviesraad.
Pelt - Zaterdag gratis kajakken op het kanaal
Zaterdag is het de nationale Watersportdag. Daarbij geeft de Neerpeltse Watersportclub geïnteresseerden - ook kinderen! - de kans om gratis te kajakken op het kanaal. Dat kan's namiddags tussen 14 en 16 uur.
Pelt - KVLV-dames op fietstweedaagse
De dames van KVLV Herent gingen voor de 12de keer op rij op fietstweedaagse. Dit jaar was het Nederlandse plaatsje Deurne hun eindbestemming. "We zijn er altijd met een groep enthousiaste fietsers op uit getrokken en hebben steeds veel plezier gehad en er heerlijk van genoten!" aldus een van de deelneemsters, die al uitkijkt naar de trip van volgend jaar...

Inbraak in garagebox

Maandag 20 mei 2019
Pelt - Inbraak in garagebox
Tussen,vrijdagnamiddag en gisteravond is er ingebroken in een metalen garagebox in de Moldershoevenstraat. Er werd gereedschap gestolen.
 
Pelt - Twee Limburgse priesterkandidaten
Momenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Zebracinema: 'Carmen y Lola'

Maandag 20 mei 2019
Pelt - Zebracinema: 'Carmen y Lola'
"Carmen y Lola" - Arantxa Echevarria - Spanje - 2018 - 103'
Carmen komt uit een Madrileense zigeunergemeenschap. Net als alle meisjes die ze kent, is ze voorbestemd om slaafs een schema te volgen dat van generatie op generatie wordt doorgegeven: trouwen en zoveel mogelijk kinderen krijgen. Maar dan ontmoet ze Lola. Die laatste, ook afkomstig uit de zigeunergemeenschap, droomt ervan te gaan studeren en graffiti te maken, en valt op vrouwen. Carmen ontwikkelt al snel een band van medeplichtigheid met (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang gaat in de stad wonen

Maandag 20 mei 2019
Pelter Hükske
Pelt - Zjang gaat in de stad wonen
Deze keer hoor je eens de stem van iemand anders in het ‘Pelter Hükske’: Pierre Loos (een jeugdvriend) vertelt deze mop in echt sappig Pelter. Je hoort hier echt nog iets van “den tiêt van tün’. Luister en lees... En als het je te snel gaat… luister nog maar eens! En: je moet in ieder geval de mop verder vertellen… in het Pelter natuurlijk! Wedden dat dit gemakkelijker gaat? Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Pelt - Ondertussen, in Genk...
                                                                    (Cartoon: Fobie)
Pelt - Handbal: Sporting Nelo verliest in Visé
In de play-offs Beneleague van het handbal heeft Sporting Nelo met 33-22 verloren in Visé. Aan de rust was de stand 14-13. Visé speelt de finale tegen Achilles Bocholt.
Pelt - Eindronde: Kadijk - As-Niel 2-1
In de eindronde van derde provinciale heeft Kadijk SK As-Niel Utd geklopt,met 2-1. De heenwedstrijd eindigde echter op 4-1. As-Niel Utd promoveert naar tweede provinciale. Het lot van Kadijk ligt in handen van de Limburgse deelnemers aan de interprovinciale eindronde. Als Herk FC of Park Houthalen erin slaagt door te stoten naar de nationale reeksen, mag Kadijk ook een reeks hoger aan de slag.
Pelt - Maarten Christis wint in Holheide
Opnieuw werd er vandaag in Holheide gekoerst naar aanleiding van de kermis. Winnaar werd Maarten Christis uit Bocholt, voor zijn dorpsgenoot Tom Langens en Peltenaar Patrick Bogaerts. Op de foto het podium, met links schepen Ann Van Dorpe.
Pelt - Jeanneke Van de Reyd overleden
Gisteren is in Pelt de uit Lommel afkomstige Jeanneke van de Reyd overleden, de weduwe van Mon Geboers. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...
Vincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)
Het volledige brandweerkorps van Luyksgestel, 19 man sterk, heeft van een restauranthouder in die gemeente een etentje aangeboden gekregen. Aanleiding was een brand in de woning van de restauranthouder, twee weken geleden. Dankzij het snelle ingjijpen van de brandweer was het vuur toen snel onder controle.

Jet Schoemans overleden

Zaterdag 18 mei 2019
Pelt - Jet Schoemans overleden
In het rusthuis in Neerpelt is gisteren Jet Schoemans overleden, de weduwe van Pierre Eerdekens. Ze was 99 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Doris Day, seventies en gitaar plus beiaard
Zondag wordt het startschot gegeven voor “Muziek op zondag”, een reeks van vier concerten met orgel en beiaard in en om de Sint-Niklaaskerk in Neerpelt. Om 14.30 uur kan u in de kerk dan orgel en blokfluit horen (door Ad van Sleuwen en Fien van Dingenen) en om 15.30 uur kunt u een bijzonder beiaardconcert rondom de kerktoren beluisteren. Jan Verheyen speelt dan samen met gitarist Cedric Honings. Deze combinatie kon u eerder al horen tijdens Taste of Neerpelt (EMJ), maar nu spelen ze een (…) Het hele nieuwsbericht

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Pelt - Meer zon na het weekend
Tijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

'Wolven in Limburg' - een expo

Donderdag 16 mei 2019
Hoe herken je een wolf, waarom zijn wolven belangrijk en hoe worden ze beschermd? Of wat doe je als je een wolf ontmoet? En hoe kan je als veehouder je schapen beschermen? Op al die vragen krijg je een antwoord tijdens de reizende tentoonstelling “Wolven in Limburg”. Die is vanaf zaterdag 18 mei te zien in de Commanderij in Oudsbergen. Vervolgens gaat hij naar Lommel, Peer en Bree. De tentoonstelling is een initiatief van het provinciebestuur.
Speciaal voor kinderen zet deze expo in op interactie, educatie en het prikkelen van de zintuigen. Scholen en jeugdbewegingen kunnen deze expo dan ook gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Ook andere groepen kunnen dat doen, maar betalen hiervoor 35 euro voor een groep van maximum 25 personen. Een rondleiding met gids duurt ongeveer een uur.
Pelt - Eindronde: Kadijk verliest van As-Niel
In de eindronde van derde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Kadijk SK op het veld van As-Niel Utd verloren met 4-1. Zondag is de terugwedstrijd. De winnaar stijgt, het lot van de verliezer ligt in handen van de Limburgse deelnemers aan de interprovinciale eindronde.
Grensgevallen
Pelt - Fietsster verongelukt in Valkenswaard
In de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard is vandaag een fietsster om het leven gekomen nadat ze door een vrachtwagen werd gegrepen en onder de truck terecht kwam. Naar de omstandigheden van het verkeersongval is een onderzoek ingesteld.

Albert Hendrickx overleden

Woensdag 15 mei 2019
Pelt - Albert Hendrickx overleden
Vandaag is Albert Hendrickx overleden, de echtgenoot van Toke Schoemans. Hij was 82 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Vlaamse jeugdhandbalfinales in Dommelhof
Komende zondag worden in de sporthal van Dommelhof de Vlaamse handbaljeugdfinales gespeeld. We mogen daarvoor vijf gratis tickets weggeven! Wil je er een winnen? Stuur dan een mailtje naar communicatie[!]sporting-nelo.be en antwoord op de vraag: waarom wil jij komen kijken? Succes!
Pelt - 'Night at the Tables' met Ronde Tafel
Zaterdag organiseerde Ronde Tafel Neerpelt de 7de editie van Night at the Tables met als centraal-thema Parijs. Er kwamen meer dan 500 gasten voor opdagen. Ronde Tafel Neerpelt wil op deze avond jaarlijks fondsen inzamelen ten voordele van diverse regionale goede doelen. Dit jaar ging 7422 euro naar BuSO Sint-Elisabeth, 2000 euro naar de Libellenschool Neerpelt en 2500 euro naar  Pleegzorg Limburg (foto). Langs deze weg wil de Ronde Tafel de sponsors, aanwezigen en helpende handen van harte bedanken.
Pelt - 90 jaar en uit een gezin van 20 kinderen
Tijdens de maandelijkse vergadering van de Liller Heemkundige Kring trakteerde Jan Vandael gisteravond omdat hij 90 jaar was geworden. Jan komt als oudste uit een gezin van 20 kinderen. Hij was een uitstekend zelfstandige schrijnwerker en is nu nog de klusjesman van de Lilse kring. Zittend: Bruno Stalmans, Jos Vandervelden, Jan Vandael, Peter Rabijns, Marie-Claire Van Vlierden; staand: Ludo Hurkmans, Joseph Geens, Pierre Pellens, Gerard Rabijns, Linda Peels, François Joosten.

Pierre Gielen overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Pelt - Pierre Gielen overleden
In het ZOL in Genk is vandaag Pierre Gielen overleden, de weduwnaar van Truike Custers. Hij was 91 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Drika Emmers overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Pelt - Drika Emmers overleden
In WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Lommel afkomstige Drika Emmers overleden, de weduwe van Peter Vromans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Pelt - Achttien procent meer hardrijders
Vorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.

Eens iets anders...

Maandag 13 mei 2019
Pelt - Eens iets anders...
Vandaag gezien in de buurt van het gemeentehuis Oude Markt. (Foto Albert Loos)

Zebracinema: 'The Favourite'

Maandag 13 mei 2019
Pelt - Zebracinema: 'The Favourite'
"The Favourite" - Yorgos Lanthimos - GB - 2018 - 119'
Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun leven verandert voorgoed door de aankomst van Sarah's jongere nicht Abigail. Al snel verandert de dynamiek tussen de vrouwen en proberen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
Pelt - Na de nederlaag van KRC Genk...
                                                                  (Cartoon: Fobie)
16/05
Onze hartelijke gelukwensen aan het gouden huwelijkspaar. De meter/peterkinderen vinden het een hele eer om met jullie het glas te mogen heffen op zo'n unieke gelegenheid. Nog veel geluk en gezonde jaren toegewenst. Vanwege Stijn, Ingrid en Renild
Renild Claes
15/05
Jaak PaesenVoor een Man die alle Lof verdiend, zeer zeker zijn sociale kant met talrijke verwezenlijkheden, met op Een de oprichting van onze Voetbalclub Lindelhoeven v v of L H V V vanuit het niets naar meer dan driehonderd leden,
Jos Custers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Jet Schoemans overleden
  2. Kermiskoers in Holheide
  3. Gouden bruiloft in de Lepelstraat