Het overige nieuws

'Godvergeten'...

Woensdag 27 september 2023
Pelt - 'Godvergeten'...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Sam Baker bij ZwarteDoos in Dommelhof

Dinsdag 26 september 2023
Pelt - Sam Baker bij ZwarteDoos in Dommelhof
De ZwarteDoos opent zaterdag in Dommelhof haar (al) 19e seizoen met de Amerikaanse singer-songwriter Sam Baker. Zijn muziek vraagt om enige toelichting.
 Sam Baker (foto) schreef geen muziek tot hij in 1986, op 31-jarige leeftijd, betrokken geraakte bij een gruwelijke aanslag. Hij was op reis naar Machu Picchu in Peru, toen er op de trein in het bagagerek boven hem een bom ontplofte, geplaatst door de terroristische organisatie ‘Het lichtende pad’. De (…) Het hele nieuwsbericht

Meeste geld gaat naar huisvesting

Dinsdag 26 september 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 besteedden de Belgische huishoudens 15,8% van hun budget aan voeding, drank en tabak. Dat is in zekere zin een daling naar een normaal niveau, na een piek van 18,1 % in 2020. 
De grootste hap uit het budget, 30,7% van het totaal, blijft huisvesting (huur, water, energie, onderhoud en andere kosten). Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, op basis van de Huishoudbudgetonderzoek bij bijna 5.000 Belgische huishoudens.

Politie nodig? Eerst afspraak maken

Dinsdag 26 september 2023
Pelt - Politie nodig? Eerst afspraak maken
Wie vanaf komende maandag de politiezone HANO nodig heeft, zal eerst een afspraak moeten maken. Dat kan via de telefoon - 011 440 820 - of via de website van de politiezone. Indien je belt om een afspraak te krijgen, wordt meteen ingeschat of die afspraak hoogdringend is of niet.
Een en ander is ingegeven door de vaststelling dat mensen tijdens piekuren soms lang moeten wachten voor ze aan het loket geholpen kunnen worden. Uiteraard bestaat in het nieuwe systeem ook de kans dat een afspraak uitloopt en dat je later aan de beurt bent... 

Een Digipunt in elke gemeente

Dinsdag 26 september 2023
Pelt - Een Digipunt in elke gemeente
Acht gemeenten in Noord-Limburg gaan samen de digitale achterstand van hun inwoners aanpakken. Dat is nodig omdat naar schatting zowat 50.000 Noord-Limburgers achterop lopen als ze iets via computer of smartphone moeten regelen. Voortaan kunnen ze hulp krijgen van vrijwilligers op 8 Digipunten waar ook materiaal beschikbaar is. 
Tijdens rondetafelgesprekken staken de lokale besturen van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt de koppen bijeen om een gecoördineerd actieplan uit te werken tegen de uitdijende digitale kloof in de regio. Daaruit zijn de acht vaste Digipunten gegroeid. Ze komen in de gemeentelijke bibliotheken. Maar er wordt ook gedacht aan mobiele digipunten bij de dorpsrestaurants. Ook wordt bekeken wat er in de toekomst nog nodig is om de achterstand verder weg te werken.
Giorgio Janssens uit Brasschaat heeft de besloten vennootschap Janssens Automotive opgericht met zetel aan de Hasseltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer carwash, tuning, aan- en verkoop van banden en carrosseriewerken.

Een poëziebundel van Ludo Driesen

Dinsdag 26 september 2023
Ludo Driesen heeft zich ook aan poëzie gewaagd. Zopas publiceerde hij de dichtbundel ‘De Naakte Mens’, een verzameling gedichten die hij tussen 2020 en 2023 op Facebook plaatste. "Met ‘De Naakte Mens’ hoop ik op erkenning en herkenning van menselijk leed, maar ook dat de bundel troost geeft aan wie door pijn getroffen wordt," aldus de auteur. De bundel kost 10€ + 6€ verzendkosten en is te bestellen via ludodriesen[!]yahoo.com.

Het nieuwe normaal in de wielersport

Dinsdag 26 september 2023
Pelt - Het nieuwe normaal in de wielersport
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eerste dorpsfeest van Boseind

Maandag 25 september 2023
Pelt - Eerste dorpsfeest van Boseind
Gisteren vond op het kerkplein van Boseind het eerste dorpsfeest van die wijk plaats onder de naam "Boseind Leeft". Zowat 450 personen konden er in een stralende zon genieten van optredens van de Piccolo's, Passionata, Nelle & Noa, Chris Leurs en Geert & Guy. Voor jong en oud waren er tal van volks- en reuzespelen, stonden er springkastelen, kon men laserschieten en was er een grimeerstand. De magen werden gevuld met een heuse Boseindburger en op het einde van de dag werden er verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Last Dance'

Maandag 25 september 2023
Pelt - Zebracinema: 'Last Dance'
"Last Dance" - Delphine Lehericey - Zwitserland - 84'
Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie ter hulp. Zijn leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen. Cinema vanuit een warme oprechtheid. Hartverwarmend en troostend.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Ne doeje oangève

Maandag 25 september 2023
Pelter Hükske
Pelt - Ne doeje oangève
Nen tiêd geleje stit de Gerard vur e loket oppe gemènt, vur en overlijden oan te gève.
En gè wit, ze moesse tün nog e formulier eenvulle… Tiggewoerig kiêke ze allieën nog oppe scherm. Mer lüstert...
En had öllie goed! Tot tekomede móndig.
Fons

Brand in Haspershovenstraat

Zondag 24 september 2023
Pelt - Brand in Haspershovenstraat
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in een woning aan de Haspershovenstraat in Overpelt. Aan de sauna in de badkamer was brand ontstaan. De brandweer kon de schade beperken.

Windturbines worden te duur...

Zondag 24 september 2023
Pelt - Windturbines worden te duur...
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Handbal: Sporting Pelt - Wezet 27-27

Zondag 24 september 2023
In tweede nationale mannen van het handbal heeft Sporting Pelt 27-27 gelijk gespeeld tegen Wezet.

Weer een wolf doodgereden

Zondag 24 september 2023
Pelt - Weer een wolf doodgereden
Er is weer een wolf doodgereden, deze keer op de Noord-Zuid tussen Houthalen en Helchteren, in de vallei van de Mangelbeek. Het zou gaan om een mannelijke welp van dit jaar. Het kadaver werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum. Morgen komt het INBO het ophalen voor verder onderzoek. (Foto Natuurhulpcentrum)
Pelt - SACN-trainer Europees kampioen speerwerpen
Op dezelfde dag dat Fleur Moors (17) uit Bocholt Europees kampioene werd in het wielrennen bij de vrouwen junioren - wat een stunt! -, werd een andere Noord-Limburger Europees kampioen speerwerpen. Dat gebeurde in het Italiaanse Pescara. Zacarya Aznag, trainer in het speerwerpen bij atletiekclub SACN, werd daar Europees kampioen bij de masters M40. Tweede werd een Roemeen, derde een Duitser. Eerder dit jaar werd Zacarya in Polen ook al wereldkampioen in dezelfde klasse.

Vergeten is de kunst

Zondag 24 september 2023
300 woorden van Rudi
Pelt - Vergeten is de kunst
Er wordt wat afgenoten. Nee, dat moet ‘genoten’ zijn. Hebt u het ook gemerkt? Hoe vaak men tegenwoordig het werkwoord 'genieten' in de mond neemt. Je kan niet eens meer op de fiets springen, ergens een hapje eten of je krijgt de 'genieten-vraag' voorgeschoteld. Het is volstrekt niet meer te genieten.
Tijdens een van die laatste bloedhete zomerdagen in september wandelde ik 's middags langs een terras, waar een man een koppel aansprak dat helemaal tegen de muur zat, op het laatste streepje (…) Het hele nieuwsbericht

Sparta Lille verliest van Halen

Zondag 24 september 2023
Pelt - Sparta Lille verliest van Halen
Sparta Lille is bij Zelo Halen gaan verliezen met 5-0.
  1. Nieuwe inwoners feestelijk verwelkomd
  2. Eerste dorpsfeest van Boseind
  3. Het zit er op…
22/09

Noorderhart ziekenhuis Proficiat dat u bij de invoering van de nieuwe parkeertickets ook denkt aan de personen die niet beschikken over een smartphone. De meeste andere instellingen houden met deze mensen gewoon geen rekening en verplichten gewoon.

René Evers
19/09

Tristin, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Geniet ervan want het gaat snel vooruit, jongeman. Nogmaals een dikke proficiat. Dit wensen u Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt