Het overige nieuws

Vanwege de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in Pelt is beslist om alle activiteiten van het sportaanbod te schrappen tot en met 8 november. Dat geldt ook voor het sportaanbod "Pelt in beweging". De verkoop van de lesperiode 2, die morgen zou plaatsvinden, is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bepaald.

Balthazar van de Ven overleden

Dinsdag 27 oktober 2020
Pelt - Balthazar van de Ven overleden
Zondag is Balthazar van de Ven overleden, de weduwnaar van Liza Den Hond. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30u) bij Uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Nieuwe ziekenwagens voor Hulpverleningszone
Op 12 november wordt de aankoop van zes ziekenwagens voor de Hulpverleningszone Noord-Limburg aanbesteed. Die nieuwe voertuigen gaan tussen 2021 en 2024 gefaseerd de huidige ziekenwagens vervangen in de vier brandweerposten, waar ze ook permanent vertrekkensklaar staan: twee ziekenwagens in post Lommel, één in post Pelt, twee in post Bree en één in post Leopoldsburg.
De nieuwe voertuigen zullen uitgerust zijn met de modernste technieken. Eén daarvan is een geautomatiseerd optreksysteem van de brancard, met het oog op de ergonomie van de hulpverleners.
Jaarlijks leggen alle ziekenwagens in de hulpverleningszone in totaal meer dan 200.000 km af. In 2019 waren ze goed voor 6558 interventies voor dringende geneeskundige hulpverlening in Noord-Limburg. (Archieffoto)

Gemeenteraad online te volgen

Maandag 26 oktober 2020
Wie de gemeenteraadszitting woensdagavond wil volgen, kan dat online doen. De zitting wordt gestreamd via de URL www.gemeentepelt.be/gemeenteraad. Ze begint om 20u.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Pelt - Zonnepanelen op 13.000 woningen
Acht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)
1
Pelt - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurd
De Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee weken geen Zebracinema

Maandag 26 oktober 2020
Omwille van een stijging van het aantal coronabesmettingen en de vrees voor verdere verspreiding van het virus besliste de burgemeester om op het grondgebied van Pelt het socio-cultureel leven stil te leggen tot en met zondag 8 november. Voor Dommelhof betekent dit ondermeer dat de vertoning van de Zebracinema-films ‘System Crasher’ en ‘Eté ’85’ wordt geannuleerd. Bezoekers die al een ticket hebben gekocht, worden gecontacteerd en terugbetaald.

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Pelt - Winteruur in het recyclagepark
Vanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Pelt - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1B
Vandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Werk in het theater

Maandag 26 oktober 2020
Pelter Hükske
Pelt - Werk in het theater
Tonia heeft het als Italiaanse niet zo gemakkelijk om geschikt werk te vinden. Toch is ze er blijkbaar in geslaagd…
Vertel dit voort – als het kan in ons sappig dialect! En houd je gezond! Tot volgende maandag. (Fons Tuyaerts)

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Pelt - Foto's van op de tatami
Bijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
1
Pelt - Morgen overleg gouverneur-burgemeesters
Morgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Pelt - De visie van Fobie
                                                                         (Cartoon: Fobie)
  1. Eric De Witz overleden
  2. Corneliusschool gesloten
  3. Corona-uitbraak in Revalidatie & MS-Centrum
20/10

voor HILDE GOOSSENS hartelijke gelukwensen met je verjaardag !! jos schalley & margrit weinholz.

Jos & Margrit Schalley
20/10

bedankt Bokkenrijders voor de mooie wandelingen op het Holven heb er van ge noten nog meer van dat tot de volgende grt Andre ( de bosdravers Eksel )

andre seroeyen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt