Het overige nieuws

Dian Geerts uit Pelt heeft de besloten vennootschap Letho Graphix opgericht met zetel aan de Weidenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webdesign, marketing, mediaplanning, fotografie en interieuradvies.

Nieuwe vennootschap: Lenka

Zaterdag 17 april 2021
Lenny Hens en Carolus Van Laer, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Lenka opgericht met zetel aan het Koning Boudewijnplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een tankstation en shop en detailhandel in kranten en kantoorbehoeften.
Nick Plessers en Bram Ieven, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap P&I Recycling opgericht met zetel in Boelehoef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vervoer van afbraakmaterialen en recyclagematerialen, verhuur van vrachtwagens met bestuurder, het plaatsen van containers voor bouwafval en het verhuren van transportmaterieel, machines en gereedschap.

Lea Slangen overleden

Zaterdag 17 april 2021
Pelt - Lea Slangen overleden
In WZC Sint-Jozef is vandaag Lea Slangen overleden, de weduwe van Ferdinand Brouwers. Ze was 98 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in kleine kring plaatsvinden. Rouwadres: fam. Brouwers, Sint-Jansstraat 90, 3900 Pelt. 

Mosterd na de maaltijd?

Zaterdag 17 april 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Mosterd na de maaltijd?
Een paar seizoenen geleden kreeg ik van mijn broer een jonge vijgenboom. Ik heb hem in mijn bescheiden binnentuintje geplant, goed verzorgd en overvloedig van de juiste meststoffen voorzien. Vorig jaar hingen er al zeker vijftig vruchten aan en nu moet je eens komen kijken! Het is een forse beloftevolle laagstam geworden die mij zeker het volgend jaar door de vastenperiode zal helpen.
Hoezo? Tijdens de vasten, de periode tussen Aswoensdag (voor de jongeren: dat is de woensdag na carnaval) en Pasen, mocht je (…) Het hele nieuwsbericht

Maak eens een coronawandeling

Vrijdag 16 april 2021
Nog t/m 1 mei organiseren de Dommeltrippers hun coronawandelingen vanuit het Herent. Dagelijks zijn er op de verschillende routes meerdere tientallen wandelaars op pad. Ze komen dikwijls van ver om te komen genieten van onze mooie Neerpeltse natuur. "Het is daarom zeer spijtig om vast te stellen dat wij dagelijks geconfronteerd worden met afgetrokken, omgedraaide of vernielde wandelpijlen," zegt secretaris Fons Swinnen van de Dommeltrippers. "Onze club organiseert deze tochten in deze moeilijke coronatijd zodat vele mensen op een aangename manier van de gezonde buitenlucht kunnen genieten. Beste mensen, jongens en meisjes blijf a.u.b. van deze pijltjes af. Vele wandelaars zullen jullie dankbaar zijn!"

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Pelt - Staking bij De Lijn op maandag
Door een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht
2

Lambert Eerdekens overleden

Vrijdag 16 april 2021
Pelt - Lambert Eerdekens overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Lambert Eerdekens overleden. Hij was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. De urn krijgt een plaatsje in het urnenveld op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Pelt - Zon met stapelwolken
Een hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het aantal fietsers dat in het Nederlandse verkeer omkwam is in 25 jaar nog nooit zo hoog geweest. Vorig jaar waren er dat 229, 26 meer dan in 2019 en één meer dan in 2018. Een derde van alle fietsdoden, 74 personen, verongelukte op een e-bike. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In totaal waren er vorig jaar in Nederland 610 verkeersdoden te betreuren, 7,7 procent minder dan in 2019.

Nieuwe vennootschap: De Trapkens

Donderdag 15 april 2021
Stephanie Theunissen uit Overpelt heeft de besloten vennootschap De Trapkens opgericht met zetel aan de Napoleonweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een restaurant, taverne en hotel, catering en het inrichten van feestelijkheden.
5

Nieuwe vennootschap: Bestt

Donderdag 15 april 2021
Noël Brusselaers uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Bestt opgericht met zetel aan de Jos Verlindenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren en plaatsen van buiten- en binnenschrijnwerk in alle beschikbare materialen én groot- en kleinhandel in ramen, deuren en andere bouwmaterialen.
1

Tom van de Ven overleden

Donderdag 15 april 2021
Pelt - Tom van de Ven overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Tom van de Ven overleden. Hij was 52 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
9
Pelt - Regering versoepelt coronamaatregelen
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).
De N69, de weg van Lommel-Kolonie naar Valkenswaard, is deze namiddag urenlang afgesloten geweest. Oorzaak was een trekker met oplegger die bij de rotonde in Borkel gekanteld was. De oplegger was volgeladen met geperste tabak. 

Eens iets anders: een beflijster

Woensdag 14 april 2021
Pelt - Eens iets anders: een beflijster
Guy Vanderhenst fotografeerde gisteren in zijn buurt een beflijster, een merelachtige vogel met een wit befje. De beflijster komt hier zelden voor, lezen we op het internet - het is een trekvogel die overwintert in het Middellandse Zee-gebied. Hier wordt hij vooral tijdens de voorjaarstrek in april gezien in open terrein.
  1. Tom van de Ven overleden
  2. Louis Vanchaze overleden
  3. Kittens gedumpt
10/04

Lieve mama, Gefeliciteerd met uw 80ste verjaardag! We wensen u het komende jaar veel vreugde en zonneschijn zodat u elke dag opnieuw tevreden en gelukkig kunt zijn

Margaretha Lievijani
07/04

Aaliyah leyssen, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.Maak er een super leuke dag van. Dit wensen u Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt