Het overige nieuws

Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar. Het parket benadrukt daarom dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Buurtfeest in de Voetbalstraat

Vrijdag 23 augustus 2019
Pelt - Buurtfeest in de Voetbalstraat
Voor het 9de jaar al organiseerde de Voetbalstraat een barbecue voor de buurt. Het werd zoals altijd een gezellige bedoening met lekker eten, de nodige drank en veel plezier tot in de vroege uurtjes.(Albert Nuyts)

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Hittegolf op komst
De afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Heide klopt beloften Lommel SK

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Grote Heide klopt beloften Lommel SK
Grote Heide heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen de beloften van Lommel SK gewonnen.Uitslag: 2-1.

Ongeval in Overpelt-Fabriek

Donderdag 22 augustus 2019
Bij een kop-staartbotsing op het kruispunt van de Fabrieksstraat en de Tennislaan zijn vandaag twee gewonden gevallen: een 60-jarige man uit Overpelt en een 43-jarige vrouw uit Lommel.

Autodiefstal in 't Hènt

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Autodiefstal in 't Hènt
Onbekenden drongen binnen in een woning aan de Winterdijk. Ze wisten beslag te leggen op de autosleutels en gingen er met de auto van de bewoners vandoor. Ook in de lokalen van KSA in Overpelt-Centrum is ingebroken. Er is een boormachine en een radio gestolen.

Judoclub nu ook in de interclub

Donderdag 22 augustus 2019
Pelt - Judoclub nu ook in de interclub
Na een welverdiende zomervakantie zijn de judoka's van JC Sporting Neerpelt-Eksel terug begonnen aan het nieuwe seizoen. Dit jaar zullen ze niet alleen aan de kampioenschappen deelnemen, maar ook starten met een dames- en herenteam in de Interclub. De jeugd krijgt nog een beetje langer vakantie en zal er pas in september terug aan beginnen. Ook geïnteresseerd in judo? Kijk dan even op de website www.jcneerpelt.be voor 3 gratis initiatielessen.

NWC-dames naar finale WK kajaksprint

Donderdag 22 augustus 2019
Vandaag gingen de NWC-ers Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van start op het Wereldkampioenschap kajaksprint in het Hongaarse Szeged. Dit wereldkampioenschap is tevens de selectiewedstrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.
Artuur Peters moest aan de bak in de K1 1000 meter. Er waren 6 reeksen waarvan de eerste 4 doorgingen naar de halve finale. Artuur werd in zijn reeks derde in 3’27”84 achter de Tsjech Josef Dostal (3’26”78) en (…) Het hele nieuwsbericht

Pandoering voor Esperanza Pelt

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Pandoering voor Esperanza Pelt
Esperanza Pelt heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Bocholter verloren. Uitslag: 7-0.

Johan Stinkens overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Johan Stinkens overleden
Gisteren is Johan Stinkens overleden. Hij was 56 jaar. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: vrijdag (17.30 - 18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
7

Lieske Vangrinsven overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Lieske Vangrinsven overleden
Vandaag is Lieske Vangrinsven overleden, de weduwe van Jan Wilms. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
5

Maurice Mussen overleden

Woensdag 21 augustus 2019
In Gent is zaterdag oud-Neerpeltenaar prof. dr. Maurice Mussen overleden, de echtgenoot van Gertrude Nagels. Hij was 88 jaar en doceerde tijdens zijn academische loopbaan aan de Universiteit Gent. Zaterdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in de kerk OLV Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein in Gent. 

Herkol - Olmen 1-4

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Herkol - Olmen 1-4
Herkol heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Zwaluwen Olmen verloren. Uitslag: 1-4.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)

Elise is beachvolleykampioene

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Elise is beachvolleykampioene
Afgelopen weekend werd in Knokke-Heist het Belgisch kampioenschap beachvolleybal georganiseerd. Bij de meisjes U16 werd Elise Schildermans uit SHLille (links) samen met haar teammaatje Hannelore Pass Belgisch kampioen. Voordien werden ze al kampioen van Limburg en van Vlaanderen!
2

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Een stropop van Groene Kring
Afgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
1
Pelt - 'Guitarillon on Tour' in de VS (deel 2)
Beiaardier van Neerpelt Jan Verheyen en gitarist Cedric Honings uit Peer (foto) zijn terug thuis van de tournee door het noordoosten van de VS. Ze speelden er ‘Guitarillon’-concerten waarbij de torenbeiaard samenklinkt met gitaar. Een ongewone combinatie, die bij ons al te horen was eerder dit jaar. Daarnaast spelen ze ginder ook soloconcerten. Ondertussen staan ze weer met beide voeten op Belgische bodem. Na hun eerste bijdrage volgt (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.
Pelt - Werfdiefstal in Sint-Huibrechts-Lille
Op een afgesloten werf aan de Lindestraat hebben dieven toegeslagen. Er zijn stroomkabels gestolen.

SACN-atleten op Vlaams kampioenschap

Maandag 19 augustus 2019
Pelt - SACN-atleten op Vlaams kampioenschap
Sporting Atletiekclub Neerpelt trok donderdag met 5 atleten naar Oordegem om deel te nemen aan het Vlaams Kampioenschap. Ruben Allaert mag zich vanaf nu de 8ste beste Vlaming noemen op de 400 meter en Boy Lorist wist de 16de plaats te bemachtigen op de 200 meter. Beide jongens behaalden hun persoonlijk record. Meerkampers Aprill Verkoyen en Kato Vandervelden namen deel aan resp. het kogelstoten/discuswerpen en het hoogspringen/hordelopen. Ook al was deze wedstrijd vooral (…) Het hele nieuwsbericht

Parfum in de lift

Maandag 19 augustus 2019
Pelter Hükske
Pelt - Parfum in de lift
Als een sjieke madam in Brussel meent dat ze wat meer is dan een gewone vrouw uit een Noord-Limburgs dorp, dan kent ze Drieka nog niet. Die weet haar wel van antwoord te dienen… Verder vertellen in het Pelter, natuurlijk! Tot maandag. Fons.
(Fons Tuyaerts)
1

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit Parijs
Paris ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs

Esperanza verliest van Zonhoven

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Esperanza verliest van Zonhoven
Esperanza Pelt heeft vandaag de oefenmatch tegen eersteprovincialer Zonhoven verloren met 5-0. Bij de rust was het 1-0. SK Kadijk won gisterenavond vlot van Waterloos VV (Neeroeteren). Uitslag: 4-1Herkol SV ging vanavond met 0-6 winnen op het veld van KFC Hamont' 99.
20/08
Hiephiephoera voor Janny. Proficiat met je verjaardag. Maak er een mooie dag van!
De dames Xxx
12/08
Showkoor Rise UPShowkoor Rise UP gefeliciteerd met het behalen van een gouden medaille en een eerste plaats op de Europian Choir Games in Zweden! Het zijn echte toppers!!
Frans van Duppen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Johan Stinkens overleden
  2. Marc Eerdekens koning bij St.-Sebastiaan
  3. Lieske Vangrinsven overleden