Het overige nieuws

LHVV wint bij KRC Peer

Woensdag 18 mei 2022
Pelt - LHVV wint bij KRC Peer
In de eindronde heeft KRC Peer vanavond Lindelhoeven VV verslagen met 3-1. Maar omdat KRC in de heenmatch met 4-2 verloor, moesten er penalty's worden getrapt. Daarin was LHVV het sterkst: 2-4. LHVV gaat dus door en speelt de volgende ronde tegen Park Houthalen. De winnaar van die ronde promoveert naar Eerste Provinciale.
1
Pelt - Grootouderdag bij de kleuters van De Linde
Vandaag waren de grootouders van de 4-jarige kleuters van De Linde (Overpelt-centrum) uitgenodigd in de school. Met de drie klassen trokken ze eerst naar het Heesakkerpark. Na een geanimeerde wandeling werden ze allemaal uitgenodigd voor een kop koffie met lekker gebak dat gepresenteerd werd door de ouderraad van de school. Het werd voor de kleuters en zeker voor hun grootouders een onvergetelijke dag.
1

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Werken aan kanaalbrug Hasselt
We meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - Sporting speelt zaterdag in De Soeverein
Sporting Pelt speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd van de play-offs tegen finalist Visé in De Soeverein in Lommel - de sporthal van Dommelhof is niet vrij.
Een wedstrijd die zeker nog aan 100% zal gespeeld worden. Want afhankelijk van het resultaat van Bocholt maakt Sporting nog een waterkansje op de finale van de play-offs. Bocholt speelt immers diezelfde avond tegen Handbal Tongeren. Indien Bocholt tegen Tongeren wint, speelt Bocholt opnieuw de finale. De tegenstander wordt dan Visé BM. Indien Bocholt verliest en Pelt wint tegen Visé, dan speelt Pelt de finale. Spannend!
1
Pelt - Brand flakkert weer op bij brandtoren
In de buurt van de brandtoren in de Torenstraat heeft de brandweer vandaag een vegetatiebrand moeten blussen. Die was weer opgeflakkerd nadat hij gisteren was bedwongen. Het vuur vernielde toen naar schatting een kleine 10 are.   
1

50 jaar Femma-Boseind gevierd

Woensdag 18 mei 2022
Pelt - 50 jaar Femma-Boseind gevierd
In Boseind werd de vrouwenbeweging Femma in 1971 opgericht, toen nog onder de naam KAV. Vanwege de coronamaatregelen werd de viering van het 50-jarig bestaan een jaar uitgesteld, maar nu kon het doorgaan in De Kentings.
Burgemeester Frank Smeets en deken Jan Philippe hielden een korte toespraak. Nadien kon iedereen genieten van een feestelijke maaltijd. Femma-groepscoach Annelies Dreesen overhandigde aan enkele verdienstelijke kernleden een zilveren ereteken, een oorkonde en een prachtige ruiker (…) Het hele nieuwsbericht
50 jaar Femma-Boseind gevierd
1
Grensgevallen
Op een vakantiepark in Westerhoven, vlak over de grens bij Lommel, is donderdagavond een 26-jarige man uit het Nederlands-Limburgse Landgraaf gearresteerd. Dat is vandaag bekend geworden. Hij is de zestiende verdachte die is opgepakt in een groot onderzoek naar drugslabs.
De verdachte zou bezig zijn geweest met de productie en invoer van synthetische drugs. Eerder deze maand werden in het onderzoek al twee verdachten (30 en 24) aangehouden in Spanje. Zij zijn kort voor het weekend uitgeleverd en (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - Het is lente: parende pyamaschildwantsen
"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)
1

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Pelt - Toenemende onweersdreiging
Aan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht
1
Pelt - OLV-wandeling: Scherpenheuvel -  't Lindel
Op zaterdag 7 mei werd de 10de editie van de Onzelievevrouwewandeltocht georganiseerd. De wandelaars vertrokken met bussen vanaf Den Drossaerd in het Lindel naar Scherpenheuvel en wandelden daarna 51 km terug. De opbrengst kwam ten goede van Palliovik. (Video Dominiek Vanendert)
1

Paula Stevens overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Pelt - Paula Stevens overleden
Gisteren is Paula Stevens overleden, de echtgenote van Marcel Vanhelden. Zij was 67 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
1

Mia Paesen overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Pelt - Mia Paesen overleden
Gisteren is Mia Paesen overleden, de weduwe van Jef Jannis. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 
1

Zebracinema: 'L'Ennemi'

Dinsdag 17 mei 2022
Pelt - Zebracinema: 'L'Ennemi'
"L'Ennemi" - Stephan Streker - België - 2020 - 100'
Een beroemde politicus wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet.
De regisseur koos ervoor om zich losjes te laten inspireren door een waargebeurd verhaal. Hier heet de Waalse politicus Bernard Wesphael echter Louis Derieux en valt hij voor de charmes van radiopresentatrice Maeva.
Vanavond om 20.15u in Dommelhof Hier tickets reserveren
1
De deputatie van provincie Limburg besliste op 5 mei 2022 om over te gaan tot de verpachting van de jachtrechten in het natuurreservaat Het Hageven op gronden van provincie Limburg, de gemeente Pelt en Natuurpunt Beheer vzw, meldt het provinciebestuur. De provincie treedt hierbij op als aanbestedende overheid, in samenwerking met en mede in opdracht van de gemeente Pelt en Natuurpunt Beheer vzw. Het jachtrecht is beperkt tot het everzwijn. Meer info
1

Jaak de Krom overleden

Maandag 16 mei 2022
In Genk is zaterdag Jaak de Krom overleden. Hij was afkomstig van Tilburg en werd 68 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (18u) in uitvaartcentrum Severens.
1

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Pelt - Ook Zweden wil bij de NAVO
                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Philomène Claes overleden

Maandag 16 mei 2022
Pelt - Philomène Claes overleden
In WZC Sint-Jozef is gisteren Mène Claes overleden, de weduwe van Jef Vandersteen en de vriendin van wijlen Gerard Reynders. Ze was afkomstig van Overpelt en werd 90 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Begroeting: zondag (11-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.
1
  1. 50 jaar Femma-Boseind gevierd
  2. Mia Dewit overleden
  3. Imago Tijl danst Prille Cadansen 32
15/05

Aan alle leden van Jeugdkoor Timbre uit Pelt: jullie hebben het dit weekend fantastisch gedaan op de Levensloop in Hasselt! We konden niet trotser zijn op de prestatie die jullie daar hebben neergezet! Groetjes Joni & Nienke

Joni Jaeken
14/05

Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. De jaren beginnen stilletjes al te tellen. maar laat het niet aan je hart komen en geniet er maar van. dit wensen u pa en ma.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt