Het overige nieuws

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Pelt - Veel wind en wolken
Een storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Liza Geys overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Pelt - Liza Geys overleden
In WZC Immaculata in Overpelt is gisteren Liza Geys overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Ze was geboren in Eksel en werd 90 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het is maar dat je 't weet
Ouders die een kind hebben dat in 2021 geboren is (of eerder) en het vanaf volgend schooljaar school willen laten lopen in één van de Peltse scholen kunnen best even aandachtig onderstaande tekst lezen. Binnenkort start immers de inschrijvingsprocedure en deze is gelijklopend in al de scholen van Pelt.
1. Recht op voorrang bij inschrijving tijdens de voorinschrijvingsperiode. De kinderen die reeds broer(s) of zus(sen) op school hebben krijgen recht op voorrang bij (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Boswachters: satellietverbindingen in het bos
In een natuurlijke omgeving zoals bossen of heide is een precieze locatiebepaling op het terrein vaak moeilijk. Bepaalde beheerswerken, zoals de aanplant van kloempen (dit zijn mini-verjongingsgroepjes bestaande uit minimum 20 tot 30 jonge zaailingen), het aanleggen van uitrijpistes in een bos, het bepalen van afstanden en oppervlaktes van te maaien percelen, kunnen dan een uitdaging zijn.
Het verzamelen van veldgegevens is over het algemeen een tijdrovende bezigheid, zeker als je hiervoor nog (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Fietser pleegt vluchtmisdrijf

Maandag 30 januari 2023
Pelt - Fietser pleegt vluchtmisdrijf
In de Kompenstraat in Sint-Huibrechts-Lille is vanmorgen tussen 7u en 7.30u een fietser tegen een geparkeerde auto gereden. De achterruit van de auto is verbrijzeld. De fietser verloor zijn fietsbel en een spatbord, maar hij pleegde vluchtmisdrijf en wordt opgespoord door de politie.

Jos Bergmans overleden

Maandag 30 januari 2023
Pelt - Jos Bergmans overleden
In Leuven is gisteren Jos Bergmans overleden. Hij was geboren in Overpelt en werd 79 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Pelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) bij Uitvaartzorg Severens, Houtmolenstraat 4 in Pelt.
Pelt - Atletiek: zilver voor Kyani Joosten
Op de Vlaamse atletiekkampioenschappen indoor in Gent heeft Kyani Joosten (foto) van SACN afgelopen weekend zilver behaald. Bij de scholieren sprong ze 3m70 met de polsstok.
SACN was met drie atleten (1 scholiere, 1 junior en 1 senior) afgezakt naar de topsporthal in Gent. Sasha Sijbers werd in het verspringen bij de junioren 9de met een sprong van 6m09. In de 60m bij de senioren eindigde Boy Lorist 22ste in een tijd van 7”24.

Zebracinema: 'Alcarràs'

Maandag 30 januari 2023
Pelt - Zebracinema: 'Alcarràs'
"Alcarràs" - Carla Simón - Spanje - 119'
Al zo lang als ze zich kunnen herinneren besteedt de Solé-familie de zomer aan het oogsten van perziken op hun boomgaard. Dit jaar kan de laatste keer zijn, wanneer blijkt dat de eigenaar overweegt het land te verkopen om er zonnepanelen op te plaatsen.
In haar semi-autobiografische film deelt de Catalaanse cineaste Carla Simòn het lief en leed van een familie: hun samenleven, hun samenhorigheid, hun werklust, maar ook de kleine ergernissen en hoogoplopende ruzies. Het verhaal is nostalgisch, maar niet sentimenteel. Een film met een boodschap over authentieke landbouw die plaats moet maken voor massa-industrie, over kleine boeren en telers die in het nauw worden gedreven door kunstmatig lage prijzen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Twee nieuwe spelers voor Kadijk SK

Maandag 30 januari 2023
Pelt - Twee nieuwe spelers voor Kadijk SK
Kadijk SK heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Steffe Creyns (Helson) en Rob Janssen (Olmen).

Josée Pareyns overleden

Maandag 30 januari 2023
Pelt - Josée Pareyns overleden
Op 27 januari overleed Josée Pareyns, de echtgenote van Jan Brebels. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

E kleejke paasse

Maandag 30 januari 2023
Pelter Hükske
Pelt - E kleejke paasse
Dò kumt e vrommes in ne winkel en die wilt e kleejke paasse… Lüstert. En blieft er toch mer mei laache, zeker? As ’t mer in ’t Pèlter is!
Had ullie en tot tekomede móndig. (Fons Tuyaerts)

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Pelt - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.
  1. Inschrijving nieuwe leerlingen basisscholen
  2. Dayna Kurtz in de Zwartedoos
  3. Herinrichting kruispunt De Koel toegewezen
31/01

Gilbert en Viviane, hartelijke gelukwensen met jullie gouden huwelijksverjaardag. Moge jullie nog lang genieten van elkaar en van de reizen.

Michel en Ghislaine Van Baelen - Cuijver
30/01

proficiat aan het gouden paar !!!!!!!!

alfonsine paredis
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt