Het overige nieuws

Zebracinema: 'The Wife'

Maandag 19 november 2018
Pelt - Zebracinema: 'The Wife'
"The Wife", Björn Runge, GB - Zweden, 2018, 100'
Naar het boek van Meg Wolitzer.
Joan Castleman is de vrouw van Joe, een gerenommeerd schrijver. Hun relatie wordt van meet af aan mooi afgelijnd. Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan is de welgemanierde en georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Op de vooravond van de Nobelprijs-uitreiking snoept Joe zijn stress weg. De volgende (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Nederlandse justitie gaat het onderzoek naar de in 2004 vermoorde Robert Sengers opnieuw oppakken. Voor de gouden tip wordt nu 15.000 euro uitgeloofd. Sengers (40) werd op 8 september 2004 in het Nederlandse Esbeek doodgeschoten op een parking waar hij in zijn Mercedes cabrio zat. Hij was een bekende van de politie: hij kreeg eerder drie jaar gevangenisstraf voor een overval op een geldloper in Roosendaal.  In 2000 was hij verhuisd naar de villawijk op Grote Heide.

Zjef ligt inne kleniek

Maandag 19 november 2018
Pelter Hükske
Pelt - Zjef ligt inne kleniek
Zjef ligt inne kleniek. Hij hit bulten en schramme en plekkers op hiejl zè lief. Kumt heum ’t Schildermènneke bezuuke en heij vrugt ‘m: Allè, Zjef, hoe kan dè noow? Do waas toch gistere niks van te zien? Ich hèm och gisterenoovend noch gezien in de kefféé mè a hiejl schoeë mèchtje…
Awel, jong, zit Zjef, dè ist jüst. Mèn vrouw hit mich oech gezien…

Red.: we gaan voortaan ook een gesproken versie van Fons' rubriekje online zetten. Hij spreekt het zelf in! Bovenstaande aflevering vindt u hier.

Damesvoetbal: Pelt - BS Sport 2-5

Zondag 18 november 2018
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Pelt thuis met 2-5 verloren van BS Sport. Aan de rust was de stand 0-2.-
Pelt - Basket: gehavend Pelt wint van Tongeren
Pelt-Tongeren: 85-68. Quarters: 24-16, 19-16 (43-32), 25-16 (68-48), 17-20 (85-68)
Bij Pelt stonden ze, zonder de geblesseerde Bert Lantmeeters, Ruud Patteet, John Hunt en met Joris Biesman op halve kracht (enkel), voor een zware opdracht. Tongeren sloeg dan ook een eerste kloofje: 7-12 (4’). Maar dan kwam de knokkersmentaliteit bij de thuisploeg terug naar boven. In defense werd er collectief voor iedere bal gevochten. En met een knappe 15-0, waaronder driepunters van Cas en Marijn, (…) Het hele nieuwsbericht

Rudy Geerinckx overleden

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Rudy Geerinckx overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Rudy Geerinckx overleden, de echtgenoot van Ann Theuwis. Hij was 54 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens.
15
Pelt - Pelt wint met 2-3 maar scoort 5 keer
Esperanza Pelt heeft vandaag nog eens gewonnen. In Genk werd het tegen Termien 2-3. Alle goals werden door Peltse spelers gescoord, want er waren ook twee own-goals door brute pech bij. De échte goals voor Pelt werden gescoord door Cedric Geijsels en Jean Black (2).

Kadijk verplettert Meldert

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Kadijk verplettert Meldert

Overpelt

Kadijk SK heeft deze namiddag SK Meldert als het ware verpletterd. Uitslag: 5-2.
Neerpelt - Herkol speelt gelijk in Hoepertingen

Neerpelt

Herkol heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Hoepertingen. Bij de rust was het 0-1. Op een bepaald ogenblik stond Herkol 0-2 voor, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kon Hoepertingen nog twee keer scoren. Grote Heide verloor met 3-6 van KFC Hamont 99. Sparta Lille (foto's) won met 0-1 op het veld van SV Breugel. (Foto's Jochen Heyligen)
Herkol speelt gelijk in HoepertingenHerkol speelt gelijk in Hoepertingen
Herkol speelt gelijk in Hoepertingen

Handbal: HCO verliest van Haacht

Zondag 18 november 2018
Overpelt - Handbal: HCO verliest van Haacht

Overpelt

HCO heeft gisteravond nipt verloren van Atomix Haacht: 21-22. HCO was nochtans voor het overgrote deel van de wedstrijd de betere ploeg. Hoewel HCO de rust in kon duiken met 3 doelpunten voorsprong, stokte de machine in de tweede helft. Atomix kon de kloof dichten en maakte het in de slotminuten af. Jammer, deze punten hadden in Pelt moeten blijven! 

Handbal: winst voor Sporting

Zaterdag 17 november 2018
Neerpelt - Handbal: winst voor Sporting

Neerpelt

Sporting NeLo is vanavond in Tongeren gaan winnen met 23-28. Een verslag van Sven Spooren:
De eerste uitoverwinning is een feit! En het is een belangrijke! We halen 3 op 4 en als we volgende week thuis het sterke Bevo kunnen kloppen, mogen we spreken van een mooi reeksje.
Sporting morste in de beginfase teveel met de kansen en thuisspeler Pepels bleek in die eerste fase een moeilijk te stoppen projectiel. Hij scoorde 5x vanavond, maar allemaal in de eerste helft. Zo bleef (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV verliest van Meeuwen

Zaterdag 17 november 2018
Overpelt - LHVV verliest van Meeuwen

Overpelt

Lindel-Hoeven VV heeft vanavond met 2-0 verloren van KSK Meeuwen, de leider in Tweede Provinciale A.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Pelt - Plato-primeur voor 14 ondernemers
Voka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Ladies Circle schenkt 4000 euro

Vrijdag 16 november 2018
Neerpelt - Ladies Circle schenkt 4000 euro

Neerpelt

Woensdagavond organiseerde Ladies Circle Neerpelt een try-out voorstelling van Els de Schepper, dat meldden we al. De vereniging kon na afloop 3000 euro aan de voedselbedeling van Sint-Vincentius (foto) en 1000 euro aan de Zeshoek (een tehuis voor geplaatste kinderen) schenken.
15/11
Proficiat aan het blonde meisje dat spontaan plaats maakte voor mij en mijn plooifiets op de bus Hasselt-Neerpelt. Haar ouders en zijzelf mogen fier zijn op zulk tof gedrag. Dankjewel lieve meid.
Een dankbare fietser
29/10
Happy birthday to you !!!! vanwege de collega's van de benedenverdieping
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Rudy Geerinckx overleden
  2. Nog geen doorgaand verkeer op Breugelweg
  3. Enthousiasme over belevingswandeling