Het overige nieuws

Pandoering voor Esperanza Pelt

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Pandoering voor Esperanza Pelt
Esperanza Pelt heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Bocholter verloren. Uitslag: 7-0.

Johan Stinkens overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Johan Stinkens overleden
Gisteren is Johan Stinkens overleden. Hij was 56 jaar. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. De afscheidsviering zal plaatsvinden in familiekring. Begroeting: vrijdag (17.30 - 18.15u) in uitvaartcentrum Severens.
4

Lieske Vangrinsven overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Pelt - Lieske Vangrinsven overleden
Vandaag is Lieske Vangrinsven overleden, de weduwe van Jan Wilms. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
1

Maurice Mussen overleden

Woensdag 21 augustus 2019
In Gent is zaterdag oud-Neerpeltenaar prof. dr. Maurice Mussen overleden, de echtgenoot van Gertrude Nagels. Hij was 88 jaar en doceerde tijdens zijn academische loopbaan aan de Universiteit Gent. Zaterdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in de kerk OLV Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein in Gent. 

Herkol - Olmen 1-4

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Herkol - Olmen 1-4
Herkol heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Zwaluwen Olmen verloren. Uitslag: 1-4.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)

Elise is beachvolleykampioene

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Elise is beachvolleykampioene
Afgelopen weekend werd in Knokke-Heist het Belgisch kampioenschap beachvolleybal georganiseerd. Bij de meisjes U16 werd Elise Schildermans uit SHLille (links) samen met haar teammaatje Hannelore Pass Belgisch kampioen. Voordien werden ze al kampioen van Limburg en van Vlaanderen!
2

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Pelt - Een stropop van Groene Kring
Afgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Pelt - 'Guitarillon on Tour' in de VS (deel 2)
Beiaardier van Neerpelt Jan Verheyen en gitarist Cedric Honings uit Peer (foto) zijn terug thuis van de tournee door het noordoosten van de VS. Ze speelden er ‘Guitarillon’-concerten waarbij de torenbeiaard samenklinkt met gitaar. Een ongewone combinatie, die bij ons al te horen was eerder dit jaar. Daarnaast spelen ze ginder ook soloconcerten. Ondertussen staan ze weer met beide voeten op Belgische bodem. Na hun eerste bijdrage volgt (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.
Pelt - Werfdiefstal in Sint-Huibrechts-Lille
Op een afgesloten werf aan de Lindestraat hebben dieven toegeslagen. Er zijn stroomkabels gestolen.

SACN-atleten op Vlaams kampioenschap

Maandag 19 augustus 2019
Pelt - SACN-atleten op Vlaams kampioenschap
Sporting Atletiekclub Neerpelt trok donderdag met 5 atleten naar Oordegem om deel te nemen aan het Vlaams Kampioenschap. Ruben Allaert mag zich vanaf nu de 8ste beste Vlaming noemen op de 400 meter en Boy Lorist wist de 16de plaats te bemachtigen op de 200 meter. Beide jongens behaalden hun persoonlijk record. Meerkampers Aprill Verkoyen en Kato Vandervelden namen deel aan resp. het kogelstoten/discuswerpen en het hoogspringen/hordelopen. Ook al was deze wedstrijd vooral (…) Het hele nieuwsbericht

Parfum in de lift

Maandag 19 augustus 2019
Pelter Hükske
Pelt - Parfum in de lift
Als een sjieke madam in Brussel meent dat ze wat meer is dan een gewone vrouw uit een Noord-Limburgs dorp, dan kent ze Drieka nog niet. Die weet haar wel van antwoord te dienen… Verder vertellen in het Pelter, natuurlijk! Tot maandag. Fons.
(Fons Tuyaerts)
1

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Met vakantiegroeten uit Parijs
Paris ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs

Esperanza verliest van Zonhoven

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Esperanza verliest van Zonhoven
Esperanza Pelt heeft vandaag de oefenmatch tegen eersteprovincialer Zonhoven verloren met 5-0. Bij de rust was het 1-0. SK Kadijk won gisterenavond vlot van Waterloos VV (Neeroeteren). Uitslag: 4-1Herkol SV ging vanavond met 0-6 winnen op het veld van KFC Hamont' 99.

Pelt zomert in de regen

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Pelt zomert in de regen
Gisteren was het weer Pelt zomert op de Oude Markt met een optreden van P[!]ssenger. Jammer dat het later op de avond begon te regenen. (Foto Albert Loos) Meer foto's

Marcel Eysermans overleden

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Marcel Eysermans overleden
In het rusthuis in Neerpelt is gisteren Marcel Eysermans overleden, de echtgenoot van Louisa Broekcx. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
3

Weg met tuinmeubilair

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Weg met tuinmeubilair
Onbekenden gingen met tuinmeubelen aan de haal in de Priester Jan Coninxstraat in Neerpelt. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Jef Schildermans overleden

Zondag 18 augustus 2019
Pelt - Jef Schildermans overleden
In Wijchmaal is de uit Overpelt afkomstige Jef Schildermans overleden, de echtgenoot van Tiny Weytjens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19 uur) in funerarium Jaeken aann de Kerkstraat in Peer.

Alice Gielen overleden

Zaterdag 17 augustus 2019
Pelt - Alice Gielen overleden
Dinsdag overleed in Kuringen de uit Overpelt afkomstige Alice Gielen, de echtgenote van René Dumoulin. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Pelt - Staking bij NMBS
Door een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Pelt - Regenachtig weekend
Een storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verhoeven overleden

Vrijdag 16 augustus 2019
Pelt - Pierre Verhoeven overleden
Gisteren is Pierre Verhoeven overleden, de echtgenoot van Mia Vanduffel. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens.
10

Herkol wint Beker van Pelt

Donderdag 15 augustus 2019
Pelt - Herkol wint  Beker van Pelt
Op eigen terrein heeft Herkol de eerste editie van de beker van Pelt gewonnen door in de finale Kadijk met 4-1 te verslaan. Christof Vanbeuren (2X), Sander Plessers en Ibbo Willems scoorden voor de thuisploeg. Domper op de feestvreugde was de zware enkelblessuren die Herkolspits Christof Vanbeuren opliep.Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Voor de derde plaats won Lindelhoeven verrassend met 4-0 van Esperanza Pelt. De vijfde plaats was voor Grote-Heide dat Sparta Lille met 6-0 aftroefde. Bij de vrouwen en reserven was Esperanza Pelt het sterkste.
20/08
Hiephiephoera voor Janny. Proficiat met je verjaardag. Maak er een mooie dag van!
De dames Xxx
12/08
Showkoor Rise UPShowkoor Rise UP gefeliciteerd met het behalen van een gouden medaille en een eerste plaats op de Europian Choir Games in Zweden! Het zijn echte toppers!!
Frans van Duppen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Johan Stinkens overleden
  2. Marc Eerdekens koning bij St.-Sebastiaan
  3. SACN-atleten op Vlaams kampioenschap