Het overige nieuws

Pelt - 50 jaar geleden (2): de maanlanding
Op 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Aardappelen gestolen

Maandag 15 juli 2019
Pelt - Aardappelen gestolen
Onbekenden hebben aardappelen, ajuinen en prei gestolen uit de moestuin van André Lourdaux uit Overpelt. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Gereedschap gestolen op werf

Maandag 15 juli 2019
Afgelopen week-end sloegen dieven toe op een werf aan de Lindelsebaan in Lindel-Hoeven. Er is gereedschap gestolen.

Dieven maken gat in omheining

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het terrein van een bedrijf aan de Nobelstraat in Hamont hebben dieven een aanhangwagen gestolen. Daarop lag meetapparatuur en een waterpomp. Om bij de aanhangwagen te geraken hadden de dieven een gat in de omheining geknipt. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Foto's van de kermis

Maandag 15 juli 2019
We meldden al dat het kermis is in Overpelt-centrum. Albert Loos kon het niet laten en ging er gisteren weer foto's maken. Die vindt u hier.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Pelt - Bedevaarders goed aangekomen
De bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Pelt - Priester Henri Serroyen overleden
In Kapellen is vrijdag priester Henri Serroyen, Aalmoezenier van de Arbeid, overleden, een Overpeltenaar die 90 jaar werd. Hij was ere-directeur van het Sint-Janscollege in Meldert- Hoegaarden. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartplechtigheid in de Sint-Jozefskerk aan de Hoogboomsteenweg 290 in Kapellen-Hoogboom. De asurn zal bijgezet worden in het familiegraf op de begraafplaats van Neerpelt.
Pelt - 50 jaar geleden: de zomer van '69
Een van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Vier arrestaties in drugszaak

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Vier arrestaties in drugszaak
Politie CARMA voerde zaterdag een huiszoeking uit in een appartementswoning aan de Reppelerweg in Bocholt. Er werden verdovende middelen gevonden. Vier verdachten werden ter plaatse gearresteerd. Het gaat om drie mannen en een vrouw. Tijdens de huiszoeking werden cannabis, vloeibare drugs en toebehoren aangetroffen. De verdachten werden verhoord. De vrouw mocht na ondervraging beschikken. De drie mannen werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen aan te houden.
Pelt - Limburgse bedevaart naar Lourdes
Vandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes

De koe van Bocholt

Maandag 15 juli 2019
Pelter Hükske
Pelt - De koe van Bocholt
Volkse humor of boerenwijsheid? Aan jou de keuze. Maar in ieder geval verder vertellen… in het Pelter natuurlijk!
Tot volgende maandag.
Fons (Fons Tuyaerts)

Tweemaal vier generaties

Zondag 14 juli 2019
Pelt - Tweemaal vier generaties
Op 1 juni werd Linn Vandijck geboren. Samen met grote zus Oona vormt ze 2 keer 4 generaties. Op de foto grote moeke Mia Leurs, omi Brigitte Bleyen, mama Sarah Janssens en grote zus Oona Vandijck.
2

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Grensgevallen
Er wordt veel ingebroken in wagens die geparkeerd staan in ondergrondse parkeergarages in Eindhoven. Dat meldt Omroep Brabant. In de eerste helft van dit jaar gaat het om 380 auto-inbraken, fors meer dan vorig jaar (230 keer). Volgens de politie gebruiken de daders speciale apparaatjes waarmee ze kunnen scannen wat er in een auto - zelfs in een kofferbak - ligt. 

Vier generaties, dank zij Senna

Zaterdag 13 juli 2019
Pelt - Vier generaties, dank zij Senna
Op 28 juni zag Senna Lemmens het levenslicht. Met haar geboorte maakt ze vier generaties compleet, met verder nog Anna Van Dael (77), Rita Janssenswillen (55) en Carmen Noten (28).

De helende kracht van een piano

Zaterdag 13 juli 2019
Vandaag gelezen
"In het revalidatiecentrum werd een patiënt opgenomen die al jarenlang piano speelde. Tijdens zijn maandenlange verblijf kon hij dat niet doen omdat er geen piano was. De pianolerares merkte al snel op dat het welzijn van haar leerling zienderogen achteruitging omdat hij zich niet meer kon bezighouden met zijn grote passie. Het centrum wilde hier iets aan doen en besliste een elektrische piano te kopen. Ook andere patiënten merkten de piano op en genieten nu af en toe van een muzikaal momentje."
(Gelezen in het jaarverslag van het Mariaziekenhuis)
Pelt - Deze ploegen treden aan in eerste prov.
Volgende ploegen treden komend seizoen aan in eerste provinciale: Achel VV, FC Alken, Bree-Beek, Bregel, Halen, Herk FC, Herkol, Koersel, ESK Leopoldsburg, E. Mechelen a/d Maas, Meeuwen SK, Park Houthalen, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem, Zonhoven United.

Meijel wint OLS

Zaterdag 13 juli 2019
Grensgevallen
Schutterij Sint-Willibrordus uit het Nederlands-Limburgse Meijel heeft zaterdag het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum gewonnen door Venray te verslaan. De schutterij uit Meijel mag in 2020 het OLS organiseren. 
Pelt - Mathilde Van Broekhoven overleden
Gisteren is Mathilde Van Broekhoven overleden, de weduwe van Franciscus Berckmans. Zij was 97 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
2
Pelt - Definitieve reeksindeling derde prov. B
De Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt: Anadol, Breugel, Gestel, Ham United, Hechtel, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Sp. Lille, Linkhout, V. Lommel, Lummen, Meldert, Peer SV, Wijchmaal, Zelem.
Pelt - Weer Europese titel voor Artuur Peters
Op de finaledag van het Europese kampioenschap kajak in het Tsjechische Raçice is Artuur Peters er, samen met zijn Mechelse teamgenoot Bram Sikkens, in geslaagd om de Europese titel te behalen in de K2 1000 meter bij de U23-jarigen.
Artuur en Bram namen in de finale een matige start en kwamen na 250m door op een zesde plaats in 44”892. Na een tussenspurt lagen zij na 500 m al derde in 1’31” om na 750m op een tweede plaats door te komen in 2’19”. De (…) Het hele nieuwsbericht

Doei, doei, doei…

Zaterdag 13 juli 2019
Chel mag het zeggen
Pelt - Doei, doei, doei…
Ik denk niet dat Kris Van Dijck zich een held voelde gisterochtend. En onder de douche zal hij vermoedelijk ook niet staan zingen hebben van “Twee jonge meisjes 't is al zo laat. De maan is vol en m'n glas is leeg.”
Je kent het wel, dat vrolijke liedje van Jo Jacobs, alias ‘De Held’. Let ermee op hoor! Voor je er erg in hebt nestelt het zich onverbiddelijk als een niet te verdelgen oorwurm in je brein. Je zingt het, je neuriet het, je fluit het. Een paar uur kun je dat (…) Het hele nieuwsbericht
3
Pelt - Definitieve reeksindeling 2de Prov. A
De Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.

Kameleonspin in actie

Vrijdag 12 juli 2019
Pelt - Kameleonspin in actie
Kameleonspinnen, uit de familie van de krabspinnen, maken geen web, maar verschuilen zich in bloemen, waar ze bezoekende insecten bij verrassing grijpen, doden met een krachtig gif en leegzuigen.
Fascinerend is dat deze spin op het Hènt een bij heeft kunnen vangen op een paarse bloem en niet op een gele bloem, waar ze veel beter gecamoufleerd zit.
Normaal is de spin wit; ze kan echter gele kleurstof in de buitenste cellenlagen van het lichaamshaar pompen. De spinnen kiezen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Pelt - Een afrastering van 600 km
Om schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...
1
Pelt - Vier generaties, met dank aan Edin
Op 17 juni werd Edin Vlemmix geboren, het zoontje van Denis Vlemmix en Lies Loosvelt. Ze wonen in Pelt en hebben nu vier generaties Vlemmix in de familie. En straf: de drie oudste generaties werken samen in het familiebedrijf Deckers Wonen. Overgrootvader Jan als chef atelier (al 28 jaar, na zijn 40-jarige loopbaan als zelfstandig kleermaker), grootvader Theo in het algemeen beheer met echtgenote Relinde Deckers en vader Denis bij slaapcomfort Sleeplife.
Pelt - Finale voor Artuur Peters op EK U23
Momenteel vindt in het Tsjechische Racice het Europees kampioenschap kajak voor 23-jarigen plaats. NWC-er Artuur Peters neemt hieraan deel. Hij is de Europese kampioen van 2018 in K1 1000 meter doch op dit EK neemt hij deel in de K2 over 1000 meter samen met Bram Sikkens uit Mechelen. Deze nieuwe K2-combinatie wordt getest met het oog op eventuele deelname aan de selectiewedstrijden voor de Olympische Spelen 2020 op dit nummer.
Donderdag gingen de reeksen van start. Artuur en Bram moesten hier genoegen nemen met een tweede plaats achter de Slovaakse boot doch van alle 22 deelnemende landen op dit nummer hadden zij de op één na snelste tijd (na Slovakije). Vandaag moesten beiden aantreden in de halve finale. Met grote overmacht wonnen zij hun halve finale in 3’13” voor de teams uit Groot Brittannië (3’18”3) en Tsjechië (3’18”8). Van alle halve finalisten hadden zij veruit de snelste tijd. Zaterdag om 11:05 uur wordt de A-finale gevaren. Wij hopen uiteraard op een medaille voor Artuur en Bram!

De jongste beiaardier

Vrijdag 12 juli 2019
Pelt - De jongste beiaardier
Morgen speelt de jongste beiaardier van het land, Eline Van den Broeck, vanaf 10.30u op de Neerpeltse beiaard. Ze heeft voor beiaard als instrument gekozen. Ondertussen is ze 15 jaar en studeert ze voor beiaard verder aan de middelbare school van het Lemmensinstituut in Leuven. Ze is afkomstig van Meerhout en heeft in de voorbije jaren al enkele keren in Neerpelt gespeeld. Op haar programma staat zuiders getinte muziek, zoals 'Hio de la Luna' (Mecano) en 'Asturias' (Albeniz).
Beiaard is niet (…) Het hele nieuwsbericht
15/07
Theu en Mia Clerix 60 Jaar Getrouwd, 60Jaar geleden, 60Jaar voorbij, en toch staan ze nog ijzersterk, Altijd,Zij aan Zij, Proficat, Van alle buren van het "LOOK"
gilberte theuwis
14/07
Een dikke proficiat voor jullie 60 jaar huwelijk
Jef en Theresia Segers-Geunens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Ondertussen, in de Schansstraat...
  2. Fietser gewond op Hamonterweg
  3. Blikseminslag: woningen zonder stroom