Het overige nieuws

Kittens gedumpt

Dinsdag 13 april 2021
Pelt - Kittens gedumpt
Gisteravond werden vijf kittens, 3 à 4 weken oud, gedumpt achter de glasbak in de Martinusdreef. Bibberend en luid miauwend werden ze aangetroffen. Inmiddels zijn ze opgevangen door een asiel en worden ze ondergebracht bij een gezin dat de katjes met de nodige zorgen zal omringen.
1

Melanie Tielens overleden

Dinsdag 13 april 2021
Pelt - Melanie Tielens overleden
Zaterdag overleed Melanie Tielens, de weduwe van Julien Bleyen. Zij was 91 jaar en woonde in Pelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de begraving bij haar echtgenoot op de begraafplaats in Hechtel-Eksel.
5

Koepel CC Palethe ingeslagen

Maandag 12 april 2021
Vandalen hebben een glazen koepel ingeslagen op het dak van de achterbouw van het CC Palethe in Overpelt. De scherven lagen verspreid in het gebouw.

Jongerenproject OndersteBoven

Maandag 12 april 2021
Pelt - Jongerenproject OndersteBoven
Samen bouwen we het dorp van ons dromen en dan zeggen we Karibu Kwetu ‘Welkom in ons dorp’. Er werd al heel wat geknutseld en gebouwd. Voor de corona-proof tentoonstelling op het Wereldfeest van 6 september 2021 kan er altijd nog wat bij! Kijk hier voor meer info over de afmetingen die we graag hanteren.
Tot 1 mei kan je je knutselwerkje binnenbrengen aan de vrijetijdsbalie van Palethe. Hierna stuur je een mailtje naar wereldfeestondersteboven[!]gmail.com, zodat we iets kunnen afspreken. (Ingez.)

Marieke Geysels overleden

Maandag 12 april 2021
Pelt - Marieke Geysels overleden
In Achel is vandaag Marieke Geysels overleden. Ze was afkomstig van Lanaken, woonde in de Haag 2 in Achel en werd 80 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Condoleren kan via www-uitvaartzorg-severens.be.
14

Vuk Roganovic overleden

Maandag 12 april 2021
Na een korte ziekte is vandaag Vuk Roganovic overleden, de legendarische oud-trainer van handbalclub Sporting Neerpelt. Hij was 76 jaar en overleed in Zemun in Servië, waar hij ook zijn handbalcarrière begon. Vrijdagmiddag wordt hij daar begraven. Vuk was trainer van Sporting Neerpelt van 1975 tot 1980. In dat laatste jaar keerde hij terug naar Servië.  
1

Lène Nysen overleden

Maandag 12 april 2021
Pelt - Lène Nysen overleden
In Pelt is gisteren Lène Nysen overleden, de weduwe van Pierre Van Daal, die in 2002 overleed. Ze was 91 jaar en afkomstig van Bocholt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
1

Dode bij verkeersongeval Eersel

Maandag 12 april 2021
Grensgevallen
Pelt - Dode bij verkeersongeval Eersel
Bij een botsing tussen twee vrachtwagens op de snelweg in Eersel is een chauffeur om het leven gekomen. De A67 is richting Eindhoven volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid via Breda.

Fons Didden overleden

Maandag 12 april 2021
Pelt - Fons Didden overleden
Vrijdag is Fons Didden overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lindel-Hoeven.
5

Vröllieproat

Maandag 12 april 2021
Pelter Hükske
Pelt - Vröllieproat
Twee jonge meisjes zitten op het terras van het ‘Vlams Hoês’ in de zon naar de jongens te kijken. En die commentaar! Luister en vertel het verder in ons sappig Pelter dialect. En houd nog even vol: over een paar weken kunnen wij dan daar zelf in de zon zitten! Zo hopen we... Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts) 

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Pelt - Wereld Parkinson Dag
Het is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.
Pelt - Laat die lente maar gauw komen!
Mario Vanoppen fotografeerde dit winterkoninkje, klaarblijkelijk nog niet lang uit het nest...

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat u 't weet
Pelt - 'Roundup doodt ook hommels'
De veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)
1

Dyka zoekt personeel

Zondag 11 april 2021
Promotekst
In de fabriek in Pelt maakt DYKA met zo’n 140 personeelsleden duurzame kunststof buizen die gebruikt worden voor onder andere riolering, transport van drinkbaar water en bescherming van elektriciteitsbuizen. Zo vervoert DYKA duurzame bronnen enkel naar daar waar ze moeten zijn en creëren ze ‘Nature’s Network’.
DYKA zoekt nog nieuwe collega’s voor de groeiende afdeling Extrusie. In die afdeling focust het bedrijf op het maken van buizen in PVC, PE en PP. Heb je een technische achtergrond als operator of ploegbaas? Dan kan je de stap naar deze job in jouw buurt overwegen! Naast operatoren en een ploegbaas voor de Extrusie-afdeling, zoekt DYKA in de SPS-afdeling ook een lasser. Deze afdeling verzorgt het maatwerk voor de klanten. Surf naar DYKA.be/vacatures en solliciteer snel, of mail je CV naar werkenbij[!]dyka.be!
Pelt - Plots meer Covid-patiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 40 patiënten opgenomen met een Covid-19-besmetting. Gisteren waren er dat nog 28 en op 1 april "slechts" 17. Een en ander zou te maken hebben met de uitbreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de 40 Covid-patiënten liggen er 7 op de intensieve afdeling. 
Pelt - Beperkte handbalcompetitie vanaf 17 april
De Koninklijke Belgische Handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams met zes clubs. De deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De ontknoping van de nationale competitie wordt door de VRT live uitgezonden op televisie.

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Pelt - Wanneer terug een 'pint drinken'?
De heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)
1

Annie Boelaers overleden

Zaterdag 10 april 2021
Pelt - Annie Boelaers overleden
Gisteren is Annie Boelaers overleden, de weduwe van Pierre De Graaf. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring waarna ze te rusten wordt gelegd bij haar echtgenoot op de begraafplaats De Roosen. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
6

Pol Claeys overleden

Zaterdag 10 april 2021
Pelt - Pol Claeys overleden
In UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Pol Claeys overleden, de echtgenoot van Liliane Vandekerkhof. Hij was maandag 62 jaar geworden. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: Polsstraat 44, 3910 Pelt.
27
  1. Pol Claeys overleden
  2. 100 jaar Gezinsbond Overpelt
  3. Annie Boelaers overleden
10/04

Lieve mama, Gefeliciteerd met uw 80ste verjaardag! We wensen u het komende jaar veel vreugde en zonneschijn zodat u elke dag opnieuw tevreden en gelukkig kunt zijn

Margaretha Lievijani
07/04

Aaliyah leyssen, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.Maak er een super leuke dag van. Dit wensen u Vake en Moeke Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt