Het overige nieuws

Noodverordening in Eindhoven

Dinsdag 26 januari 2021
Grensgevallen
De gemeente Eindhoven heeft een noodverordening ingesteld. "Uit politie-informatie blijkt dat de komende periode rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat personen de openbare orde willen verstoren," zo meldt de gemeente. De noodverordening houdt onder meer in dat het verboden is stenen, stokken, metalen voorwerpen of brandbare stoffen bij zich te hebben. Er is een vuurwerkverbod in de hele stad en een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Daarnaast wordt de hele gemeente Eindhoven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er overal in de stad preventief gefouilleerd mag worden door de politie. De noodverordening gaat onmiddellijk in, tot 9 februari.

De zorgjuf werd 60

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - De zorgjuf werd 60
In de basisschool van Boseind werd zorgjuf Linda Peeten 60! Helaas kon ook dit omwille van corona niet 'echt' gevierd worden. Linda heeft altijd gezegd dat ze voor die gelegenheid een groot feest wou geven. Dat wordt nu uitgesteld naar volgend jaar. Daarom ontving juf Linda geen gewone wenskaarten maar kaarten met de tekst "Proficiat met je '59'ste verjaardag!" Zo zetten we de tijd ook een jaar on hold ;-) Proficiat Linda vanwege al je collega's en kinderen! (Ingez.)

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht
3

Autobanden lek gestoken

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Autobanden lek gestoken
In de Douaniersweg in Overpelt hebben onbekenden drie banden van een auto lek gestoken. De feiten zijn gisteren gepleegd.

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Opgepast voor vogelgriep
Het Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Die 'verklaring op eer'
Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.
1

George Dörge overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - George Dörge overleden
Gisteren is de in Neerpelt woonachtige George Dörge overleden, de echtgenoot van Joke van den Hoogen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
4
Pelt - Trajectcontroles eindelijk in werking
De federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht

Francy Deckers overleden

Dinsdag 26 januari 2021
Pelt - Francy Deckers overleden
Gisteren is de in Overpelt woonachtige Francy Deckers overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Sportieve staf Herkol blijft

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Sportieve staf Herkol blijft
De sportieve staf van Herkol blijft: Patrick Creemers (T1), Stephan Hermans (T2) en keeperstrainer Bob Bergmans vormen ook komend seizoen de sportieve staf.

Online kijken naar Joke

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Online kijken naar Joke
Voorstellingen in Palethe zijn vooralsnog niet mogelijk, maar het cultureel centrum nodigt je uit op zijn "Liefde in tijden van corona 2.0", een "livestream vol literair verantwoorde erotiek". De muziek wordt verzorgd door Anneleen Boehme en Fien Desmet. Daan van Bendegem en Joke Emmers brengen jullie graag in verleiding met hun woorden. Kijken kan vanaf vrijdag om 20u30 via deze link(Foto Sonja Sleurs)
Grensgevallen
Tijdens de rellen gisternamiddag in Eindhoven is de politie onder meer met messen bekogeld. Dat is vandaag bekend geworden. Er zijn al tientallen relschoppers opgepakt. Bij de rellen werd vooral in het Centraal station veel schade aangericht; mensen sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de Jumbo in de hal en namen er de kassa mee. Ook vanavond is het in een aantal Nederlandse steden onrustig en is de politie in alarmtoestand.
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Vic Rutten overleden

Maandag 25 januari 2021
Pelt - Vic Rutten overleden
Zaterdag is de uit Eksel afkomstige en in Pelt woonachtige Vic Rutten overleden, de echtgenoot van Liliane Peeten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.
7

Goe veurbeeld

Maandag 25 januari 2021
Pelter Hükske
Pelt - Goe veurbeeld
Het komt tegenwoordig in de beste gezinnen voor: na een hele tijd zijn Jeanine en Dré uit elkaar. Maar nu moet de rechter het hoederecht over de kinderen toekennen. Dat komt toch wel aan de moeder toe zeker? Die pa met zijn voetbal en met zijn café altijd! Hoe kan die een goed voorbeeld zijn…?
Luister en vertel het als het kan voort – maar dan in het Pelter natuurlijk. Houd je gezond en tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Pelt - Ondertussen, in Oostende...
Ook in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Rellen in Eindhoven

Zondag 24 januari 2021
Grensgevallen
Het was deze namiddag erg onrustig in de binnenstad van Eindhoven. Auto's en fietsen werden in brand gestoken en winkels in het station geplunderd door mensen die tegen de coronamaatregelen zijn gekant. De politie en de Mobiele Eenheid werden door de relschoppers bekogeld met stenen. De politie maakte gebruik van traangas; ook een waterkanon werd ingezet, naast politie te paard en honden. Tot dusver werden 33 personen opgepakt maar de politie stelt nog meer arrestaties in het vooruitzicht.
Pelt - Bezoekverbod in Noorderhart Mariaziekenhuis
In de maatregelen die de gouverneur deze namiddag heeft aangekondigd om het coronavirus te bestrijden, zit ook een bezoekverbod aan het Noorderhart Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS vervat. Dit bezoekverbod geldt al zeker tot 12 februari 2021. Geplande opnames, consultaties, revalidaties en dergelijke kunnen blijven doorgaan, meldt Noorderhart.

Kees Moors overleden

Zondag 24 januari 2021
Gisteren is Kees Moors overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Coronatocht van de Dommeltrippers

Zaterdag 23 januari 2021
Pelt - Coronatocht van de Dommeltrippers
De mooie coronawandeltochten van wandelclub De Dommeltrippers, met vertrek aan de Ponyfarm (De Dravers) op Grote Heide, kunnen nog t/m 7 februari gewandeld worden. Het zijn gevarieerde, mooie natuurwandelingen van 6 en 10 km. Plannetjes + QR-codes van de twee tochten hangen op bij de startplaats. Wij wensen jullie veel wandelplezier. Info: www.dommeltrippers.be (Ingez.)
7

Avondklok in Nederland

Zaterdag 23 januari 2021
Grensgevallen
Klokslag 21.00 uur vanavond gaat in Nederland de avondklok in. De komende weken moet iedereen daar tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnenblijven, tenzij er een geldige reden is om wel naar buiten te gaan. Voor mantelzorg of voor je werk naar buiten gaan mag wel, mits je daarvoor officiële attesten kunt voorleggen. Wie zonder geldige reden buiten betrapt wordt, krijgt een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Bijbelverhalen van meester Knevels

Zaterdag 23 januari 2021
Chel mag het zeggen
Pelt - Bijbelverhalen van meester Knevels
Mijn zoektocht naar geschikte vertrekplaatsen voor een wandeling bracht me vanmiddag bij de kleine jachthaven ‘De Meerpaal’ in Lommel-Barrier. Op een groot bord met een wandelkaart achter glas waarop verscheidene routes aangeduid werden, vond ik er eentje van drie en een halve kilometer, langs water, bos en heide. Een kniegewricht dat binnen afzienbare tijd aan vervanging toe is, belet me voorlopig om veel grotere afstanden te voet af te leggen.
Er stond ook een bord bij met waarschuwingen: (…) Het hele nieuwsbericht
7

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Pelt - Winters weekend
Koudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Vic Rutten overleden
  2. Nieuwe inkleding voor begraafplaats Eindakker
  3. Coronatocht van de Dommeltrippers
06/01

Aan de Blokkerdames,jammer dat het jaar 2021 al "slecht" begint voor jullie. Maar bij deze wil ik jullie van harte bedanken voor de 3 mooie stagejaren van Joyce. Dankzij jullie is ze opengebloeidt en heeft ze een vast contract bij AH. Groetjes Cindy

Cindy Olders
05/01
Alle Klanten

De dames van Mega world/Blokker Neerpelt willen hun klanten bedanken voor het jarenlange vertruowen. We zullen jullie babbel en complimentjes heel hard missen. Heel veel groetjes van ons allen.

Brigitte Bleyen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt