Het overige nieuws

Ook Den Drossaerd blijft dicht

Zaterdag 28 maart 2020
De beslissing van de Nationale veiligheidsraad heeft ook gevolgen voor Parochiaal centrum Den Drossaerd: de maatregelen daar worden eveneens verlengd. Meer info

Pol Hoekx overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - Pol Hoekx overleden
Donderdag is de uit Overpelt afkomstige en in Lommel wonende Pol Hoekx overleden, de echtgenoot van Victoire Claes. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
2

Geef aan 'Ik zorg mee'

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - Geef aan 'Ik zorg mee'
Op enkele dagen tijd schonken maar liefst 580 mensen/organisaties in totaal al 28.166,75 euro aan de actie "Ik zorg mee" van het Mariaziekenhuis. Een vrijwillige bijdrage kan je storten op BE36 4527 5216 4181, met de vermelding ‘Ik zorg mee’. Wil je weten waar het geld aan besteed wordt? Kijk dan eens achter deze link. 

Corona: landelijke cijfers

Zaterdag 28 maart 2020
De afgelopen 24 uur zijn er in ons land 64 mensen gestorven ingevolge het coronavirus, tegenover 69 gisteren. 575 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, 85 meer dan gisteren. Op de intensive care worden 99 patiënten verpleegd.
Het totale aan corona gelinkte dodental is opgelopen tot 353. Er zijn 3717 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 789 van hen liggen op de afdeling intensieve zorgen. In totaal mochten ook al 1063 mensen het ziekenhuis verlaten.

Gaby Keunen overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - Gaby Keunen overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Gaby Keunen overleden, de weduwe van Emiel Lommelen. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
2

Romy Weismann overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - Romy Weismann overleden
Gisteren is in het Mariaziekenhuis Romy Weismann overleden, de echtgenote van Maria Boereboom. Ze was 61 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
1
Tibo Pollaris (Pelt) zal volgend jaar de kleuren van KFC Eksel verdedigen. Pollaris is een ex-jeugdspeler van Eksel.

Het wordt kouder

Zaterdag 28 maart 2020
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouder
Het hogedrukgebied dat de afgelopen dagen verantwoordelijk was voor het zonnige weer evacueert naar het oosten van Europa en verliest zijn invloed op onze regio. Verzwakte storingen zorgen daarbij voor meer wolkenvelden, maar de neerslagkansen zijn erg beperkt. Tijdens het weekend wordt de luchtstroming noordelijk en kan koude arctische lucht onze streken bereiken. Het wordt daarbij nog een stukje kouder en tijdens de nacht gaat het opnieuw vriezen.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk eens naar de zon!

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - Kijk eens naar de zon!
Vandaag iets niet alledaags: een zonsondergang waar je gewoon recht kan in kijken. Door atmosferische omstandigheden van het warme weer van gisteren ontstond er een soort smoglaag waar de zon in verdwijnt. En zo wordt het sterke licht sterk afgezwakt en zie je mooie kleurovergangen van de zon. In 2 foto's samengevat met een tijdsverschil van amper 3 minuten. (Gust Ischen)
Kijk eens naar de zon!
2

De helden van de slapeloosheid

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - De helden van de slapeloosheid
                                                                      (Cartoon: Fobie)

We schakelen weer over

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - We schakelen weer over
Komende nacht gaat de zomertijd in. We moeten dan uurwerken en klokken een uur vooruit zetten, want om 2 uur wordt het dan 3 uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht.
Het Wereld Natuur Fonds vraagt iedereen om vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur zo weinig mogelijk elektriciteit te gebruiken, tijdens het jaarlijkse  wereldwijde evenement Earth Hour. Het is bedoeld om energie te besparen en stil te staan bij klimaatverandering.

Rik Biddeloo overleden

Zaterdag 28 maart 2020
Pelt - Rik Biddeloo overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Rik Biddeloo overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Vanden Eynde. Hij was 73 jaar. Er zijn geen publieke afscheidsmomenten als gevolg van de coronacrisis.
7

OLS verplaatst naar 2021

Vrijdag 27 maart 2020
Het Oud-Limburgs Schuttersfeest zal dit jaar niet plaatsvinden. Vanavond is besloten het vanwege de coronacrisis te verplaatsen naar volgend jaar. Het OLS zal dan gehouden worden op de eerste zondag van juli in het Nederlands-Limburgse plaatsje Meijel.
28/03

Groetjes aan Oma en Opa van het Laukenshof! :) Sophie

Sophie Mievis
28/03

Jea en Josee. Goede vrienden is als een klavertje 4. Moeilijk te vinden maar een geluk om ze te hebben. Christel en Hein

Hein Hendrikx
28/03

Hallo beste leden van de Diabetes Liga Noord Limburg, zoals jullie al weten liggen al onze activiteiten tot juni stil, hou u allen aan de regels, blijf gezond en verzorg u goed. Het bestuur van de Diabetes Liga Noord Limburg.

Patrick Kortleven
28/03

Aan alle leden van femma (Over)Pelt centrum, Helaas kunnen onze activiteiten door het corona virus niet door gaan tot nader bericht. Houd het gezond en verzorg je goed.

Maria Rabijns
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
27/03
Hanna Vrysen

Dag lieve schat. Wij wensen je een heel fijne tweede verjaardag toe. In ons hartje feesten we samen. Dikke zoenen. Omi en opa trappist xxx

vital Dewitz
27/03

Jens een fijne 11de verjaardag gewenst. De taart komt eraan maar er zullen 2 stukken ontbreken!!! Zo vieren oma en opa thuis vandaag toch ook jouw verjaardag. Groetjes aan mama,papa,Jonas en de poesen.

Oma en opa Laing
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Willem Vanhoudt overleden
  2. Sjel Weckx overleden
  3. Blieft zoeveul as 't git toês