Het overige nieuws

Sporting morgen naar Lions

Dinsdag 16 oktober 2018
Neerpelt - Sporting morgen naar Lions

Neerpelt

Sporting NeLo speelt morgen/woensdagavond om 20u in Sittard tegen de Lions en sluit daarmee de 5e speelronde af. Een vooiruitblik van Sven Spooren: Lions kwalificeerde zich eerder deze week voor de 3e ronde van de EHF-cup door het sterker gewaande Alpla Hard uit Oostenrijk in bedwang te houden. Een prestatie om U tegen te zeggen! Lions is de laatste jaren het sterkste team van Nederland ook al snoepte Aalsmeer hen het afgelopen seizoen de landstitel af. Ook dit jaar is Lions, samen met (…) Het hele nieuwsbericht

Emiel Van Gils overleden

Dinsdag 16 oktober 2018

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Emiel Van Gils overleden, de echtgenoot van Lieve Jaspers. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Brasschaat-Ekeren-Donk.

Gratis naar... Stijn Meuris?

Maandag 15 oktober 2018

Neerpelt

Stijn Meuris brengt overmorgen/woensdagavond de voorstelling  "Limburg 1914-1918. Kleine verhalen in een groote oorlog" in zaal Dommelgalm in de Jaak Tassetstraat. De voorstelling is een organisatie van Orde van den Prince Limburgse Kempen. Deze voorstelling begint om 20 uur. Het onthaal is vanaf 19.30 uur. Na afloop is er een receptie voor het publiek.
Een toegangskaartje kost 20 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen vijf toegangskaarten weggeven. Stuur dan als de bliksem een mailtje met een korte ode aan Stijn Meuris naar boseind135[!]skynet.be en misschien bent u bij de gelukkigen! In dat geval wordt u persoonlijk verwittigd. 

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Pelt - Elf nieuwe burgemeesters
In Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Lieske Gielen (100) overleden

Maandag 15 oktober 2018
Overpelt - Lieske Gielen (100) overleden

Overpelt

Gisteren is Lieske Gielen overleden, de weduwe van Jaak Leijnen. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.
2

Donderdag Sporteldag

Maandag 15 oktober 2018
Donderdag vindt de 3de editie van de Noord-Limburgse Sporteldag plaats in Hechtel-Eksel in de gemeentelijke sporthal (Dennenstraat 8). De sportdiensten van Lommel, Hamont, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt tekenden een volledige sportieve dag uit voor 50-plussers, waarbij tal van bekende en minder bekende sporten aan bod komen: wandelen, fietsen, tai-chi, linedance, kruisboogschieten en meer. Het startschot weerklinkt om 10 uur en het eindsignaal om 16 uur.
Vanaf 9.30u kan je in de sporthal al inschrijven voor de sporten die je wil uitproberen. Om 14.45u is er een afsluitend optreden van Salim Seghers. De kostprijs: €4 in voorverkoop of €5 aan de kassa voor een volledige dag sporten incl. verzekering, gratis consumptie en optreden. 

Eliza Vandervelden overleden

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - Eliza Vandervelden overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag Eliza Vandervelden overleden. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot condoleren in de Kompenstraat 4. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Pelt - Woensdag weer flitsmarathon
Van woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.

Rony Willekens overleden

Maandag 15 oktober 2018
Pelt - Rony Willekens overleden
Op zijn 55ste verjaardag is gisteren In het Mariaziekenhuis Rony Willekens overleden, de echtgenoot van Linda Lodewijks. De uitvaartdienst, en de begrafenis in Neerpelt, zullen in besloten kring plaatsvinden.
27

Leo Ceelen overleden

Maandag 15 oktober 2018
Pelt - Leo Ceelen overleden
Zaterdag is Leo Ceelen overleden, de echtgenoot van Mientje Segers. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in UitvaartCentrumOPglabbeek.

Zebracinema: 'Homecoming'

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - Zebracinema: 'Homecoming'

Neerpelt

"Homecoming" - Ferenc Török - Hongarije - 2017 - 94'
Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en er komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandestien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

De 50-jarigen van Lille

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - De 50-jarigen van Lille

Neerpelt

Gezelligheid troef zaterdag in SHLille, bij de reünie van de 50-jarigen. Ook al was niet iedereen erbij, toch was het weer een blij weerzien tussen de klasgenoten van destijds. Op naar de volgende!

40 jaar Samana Boseind

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - 40 jaar Samana Boseind

Neerpelt

1978-2018: 40 jaar werking van Ziekenzorg, dat nu SAMANA heet, in Boseind. Dat moet gevierd worden, oordeelden ze daar terecht. Bij gelegenheid van de dag van de chronisch zieken, bejaarden en zorgbehoevende mensen, werd dit jubileum zaterdag feestelijk invulling gegeven in zaal De Kentings met o.a. een feestdis en het optreden van de “Cox Brothers”.

Inbraakmeldingen

Maandag 15 oktober 2018
Overpelt - Inbraakmeldingen

Overpelt

De politie kreeg het voorbije weekend melding van inbraken in de Astidlaan, de Lindelsebaan en de Schuttersboomstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Motorrijder gewond op N71

Maandag 15 oktober 2018

Overpelt

Op de N71 is zaterdag in de vooravond een verkeersongeval gebeurd. Een motorrijder raakte er gewond.
Pelt - Basket: Pelt verliest van Stevoort
Na een gelijkopgaande start (10-10) sloegen de bezoekers met drie rake driepunters een eerste kloofje (8’ 12-21). Een sterk verdedigend Stevoort gunde Pelt geen spatje ruimte (18-23) en bij de thuisploeg stapelden de missers zich op. Het samenspel was toen ook even zoek (22-32). Terwijl aan de overkant al de zesde driepunter lukte: 28-43. Na de pauze kwam een beter spelend Pelt dreigen tot 40-44 (25’) maar opnieuw nam Stevoort de touwtjes in handen (44-57). In het laatste quarter wist Cas met 2 bommen (…) Het hele nieuwsbericht

Lindel-Hoeven - Gruitrode 0-0

Zondag 14 oktober 2018
Overpelt - Lindel-Hoeven - Gruitrode 0-0

Overpelt

Lindel-Hoeven VV en Nevok Gruitrode hebben vanmiddag 0-0 gelijk gespeeld. Kadijk verloor met 3-1 van Kattenbos.

Herkol klopt Park Houthalen

Zondag 14 oktober 2018
Neerpelt - Herkol klopt Park Houthalen

Neerpelt

Herkol heeft Park Houthalen verslagen. Na 6 minuten stond de club al met 0-2 achter, maar nog voor rust kon Jochen Janssen milderen tot 1-2 via penalty. Na de rust scoorde Milos Melis nog twee keer en Jonas Meeus legde de eindscore vast: 4-2. Sparta Lille speelde 2-2 gelijk in Grote Brogel.
Neerpelt - Cyriel Renckens clubkampioen BC De Peel

Neerpelt

Bij biljartclub De Peel is Cyriel Renckens gisteravond clubkampioen geworden. Het clubkampioenschap gold meteen als start van het nieuwe biljartseizoen. De halve finales werden gespeeld tussen Wim Van Limpt en Cyriel Renckens, Alex Verduyckt en Etienne Nuyts. Dat leidde tot een finale tussen Renckens en Nuyts, die door Cyriel werd gewonnen. Op de foto, vlnr: Verduyckt, Van Limpt, Nuyts en Renckens.
1

Jean Loenders overleden

Zondag 14 oktober 2018
Overpelt - Jean Loenders overleden

Overpelt

Gisteren is Jean Loenders overleden, de echtgenoot van Jacqueline Fichaux. Hij was 80 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zuillen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
10

Esperanza verliest van St.-Lenaarts

Zaterdag 13 oktober 2018
Pelt - Esperanza verliest van St.-Lenaarts
Esperanza Pelt heeft ook vanavond niet kunnen winnen. In en tegen Sint-Lenaarts werd het 2-1 voor de thuisploeg. Zaterdag ontvangt Esperanza Bilzen-Waltwilder.Grote Heide heeft vanavond verloren op het veld van Reppel. Uitslag: 3-1. Voor Grote Heide scoorde Davy Belmans.

Vanavond: Tectum Achel in Liga A

Zaterdag 13 oktober 2018
Pelt - Vanavond: Tectum Achel in Liga A
AVOC Achel heet voortaan Tectum Achel, en de volleybalclub (foto) speelt vanavond om 20.30u haar eerste wedstrijd in Liga A. Tegenstander is Axis Guibertin uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert (in de schaduw van Louvain-la-Neuve). Deze historische eerste thuiswedstrijd in de hoogste klasse wordt dus meteen een serieuze waardemeter.
Een vol huis helpt sowieso om punten te pakken en door de grote poort aan een boeiend seizoen te beginnen!
20u30, Sporthal De Koekoek, Achel. INKOM: € 10,-

ACV-Pelt is geboren

Zaterdag 13 oktober 2018
Pelt - ACV-Pelt is geboren
De ACV-afdelingen van Neerpelt en Overpelt hebben niet gewacht tot 1 januari om samen te smelten tot ACV PELT. Er waren eerder al gemeentegrensoverschrijdende samenwerkingen, maar nu werd er overgegaan tot een echte fusie. Op de foto de (niet voltallige) bestuursploeg samen met zonepropagandist Rob Gaens (uiterst rechts).
10/10
Van harte gefeliciteerd Mia & Jaak. 50 jaar trouw aan elkaar, geniet ook de jaren die komen, met een goede gezondheid en veel fietsgenot
Mietje Vlemmix
04/10
Ivan WuytensPROFICIAT Ivan met uw 60 ste. Verjaardag
Armand Vos
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Eerherstel voor de 'stoute' klas van 1968
  2. De top-10 van de voorkeurstemmen
  3. Gaslek bij Oqema: geen gevaar meer