Het overige nieuws

Pierre Frederix overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
In WZC Immaculata in Overpelt is vandaag Pierre Frederix overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Alice De Cremer. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur in de kerk van Overpelt-Lindel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Severens aan de Houtmomenstraat.
De NV Resol met zetel in Overpelt heeft de besloten vennootschap Resol Transport opgericht met zetel aan de Lieven Bauwenslaan in Overpelt. Tot het doel van de vennoootschap behoort onder meer nationaal- en internationaal vervoer, het leveren van distributieidiensten, leasing en verhuring van vrachtwagen, opleggers en containers én het voeren van een douane- en vervoeragentschap.

Nieuwe vennootschap: Les Cheveux

Dinsdag 22 oktober 2019
Oelando Pappi en Glenn Verdonck, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Les Cheveux opgericht met zetel aan de Haasbosstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort de uitbating van kapsalons.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat u 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.
1

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Onze Gust maakt het goed
Natuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 
3

Arno van Nunen overleden

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Arno van Nunen overleden
In WZC Immaculata is vandaag Arno van Nunen overleden, de echtgenoot van Ine Schaeffer. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in besloten kring.
1

Lies Moelans overleden

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Lies Moelans overleden
Donderdag is Lies Moelans overleden, de weduwe van Pierre Reynders. Ze was 95 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
3

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.
CD&V-Limburg kiest een nieuwe voorzitter. Want naast de nationale voorzittersverkiezingen zijn die er ook op provinciaal vlak. In Limburg wordt voor de volgende 3 jaar Raf Drieskens (48) voorgedragen als provinciaal voorzitter. De leden van CD&V-Limburg kunnen zich tot 18 november uitspreken over zijn kandidatuur. Raf, oud-burgemeester van Neerpelt en thans eerste-schepen van Pelt, is de enige kandidaat om Steven Matheï op te volgen als provinciaal voorzitter.

An Paesen overleden

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - An Paesen overleden
Gisteren is An Paesen overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Leo Claes. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentru Severens.
2

Zebracinema: 'Ballon'

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Zebracinema: 'Ballon'
"Ballon" - Michael Herbig - Duitsland - 2018 - 120'
De film is gebaseerd op een werkelijk gebeurd feit in 1979, toen twee gezinnen de DDR ontvluchtten.
Peter Strelzyk (1942) is elektricien, Günter Wetzel (1955) is metselaar. Ze zijn bevriend en werken in het dorp Pößneck. Wetzel komt op het idee om naar het Westen te vliegen door een advertentie voor een luchtballonfestival in de VS. Zij ontwerpen samen een heteluchtballon en gebruiken daarvoor 900 m2 stof, onderdelen van een kachel en een gastank. Strelzyk en Wetzel worden het oneens, en Strelzyk besluit alleen te vluchten met zijn gezin. Deze poging mislukt echter. Uit angst dat de Stasi ook hem zal vinden, doet Wetzel mee met de volgende vluchtpoging, ongeveer een half jaar later.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Ge mugt nie vloeke

Maandag 21 oktober 2019
Pelter Hükske
Pelt - Ge mugt nie vloeke
Volgens meneer pastoor mag ne mens niet vloeken, zelfs Zjef niet, nen echte boer van vrüger! Want wie vloekt, komt niet in den hemel. Of… misschien vergist meneer pastoor zich?
Verder vertellen natuurlijk, maar dan in het Pelter! Tot volgende maandag. Fons. (Fons Tuyaerts)

Pasar trok naar Berdorf

Zondag 20 oktober 2019
Pelt - Pasar trok naar Berdorf
Voor de 25ste maal gingen de Pasaristen van Overpelt (foto) op wandelweekend. Ze trokken naar Berdorf in Luxemburg om het Mullerthal te verkennen en konden met eigen ogen zien welke enorme krachten de natuurelementen kunnen ontbinden. Ook de eeuwenlange erosie zorgt voor monumentale rotsformaties in de grilligste vormen. De wandelingen in deze natuurpracht, de goede ontvangst en het lekkere eten in het hotel deden hen al snel vergeten dat het een regenachtig weekend was...
Pelt - U13/ U11/ U9 -judowedstrijd in Houthalen
Vandaag begonnen de jonge wolven van judoteam Ōkami aan de eerste wedstrijdjes van het nieuwe seizoen. Ze gaven het beste van zichzelf en hebben weer veel geleerd. Uiteraard mochten ze ook een karrenvracht aan medailles mee naar huis nemen. Op het einde van de dag zagen we dan ook alleen maar tevreden gezichten...
U13/ U11/ U9 -judowedstrijd in HouthalenU13/ U11/ U9 -judowedstrijd in Houthalen
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A B.Tongeren B verslagen. Uitslag: 68-61.

Schouwbrand in Urnenveldstraat

Zondag 20 oktober 2019
Pelt - Schouwbrand in Urnenveldstraat
In de vooravond moest de brandweer uitrukken voor een schouwbrand in een woning aan de Urnenveldstraat. De bovenverdieping moest geventileerd worden.

Herkol verliest in Koersel

Zondag 20 oktober 2019
Pelt - Herkol verliest in Koersel
SV Herkol heeft met 1-0 verloren op het veld van Weerstand Koersel. Kadijk ging bij Lummen winnen met 2-3. Sparta Lille verloor met 0-2 bij Meldert. Esperanza Pelt versloeg Bilzen-Waltwilder met 2-5. Lindel-Hoeven VV won ook: het versloeg Turkse FC met 4-2. Sporting Grote Heide won met 0-1 in Lutlommel.
Na afloop van de seizoensfinale op het TT Circuit van Assen (Ned.) mag Belgium Racing zich de nieuwe algemene Belcar-kampioen noemen. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens zagen hun laatste titelconcurrent al na een half uur voortijdig de pitstraat binnenrijden, waarna het Lamborghini-duo enkel naar het eind hoefde te rijden.
De Warmste Week
Pelt - 'Lichtjesloop' voor Autisme Limburg
Vrijdagavond 8 november vanaf 18u organiseert atletiekclub SACN een "lightrun" voor Autisme Limburg, via De Warmste Week. Ga met zoveel mogelijk vrienden, ouders en grootouders en geniet samen met de organisatie van een loop doorheen het Dommelhofpark! Samen zullen we dan proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Autisme Limburg en zal het een gezellige en leuke avond worden. Tot het geboortejaar 2006 zullen er trainers helpen bij de opwarming en zullen zij meelopen met de kinderen. Vergeet niet je verlichting mee te nemen, want voor je het weet is het donker! Inschrijven kan ter plaatse aan de sporthal van Dommelhof. Probeer een half uur voor de gevraagde tijd aanwezig te zijn! (Daan Stevens)
Pelt - Heren HE-voc winnen burenstrijd met Pelt
HE-voc - Pelt: 3-1 (27/25,22/25,25/20 en 25/22)
In een gelijk opgaande eerste set met een spannend slot haalde de thuisploeg de set binnen. Vanaf set 2 kwamen Nathan Geenen voor Raf Paredis en Stijn Paesen voor Bart Roosen in. Receptioneel draaide het goed, maar Pelt bleef in blok/ verdediging erg goed spelen. Het won die set dan ook verdiend. In set 3 serveerde Sil Wuytens erg sterk en aanvallend waren Giel Fonteyn en Jard Claessens aan het feest. Set 4 was het opnieuw knokken voor elk punt. Door enkele persoonlijke fouten van de thuisploeg bleef Pelt in de wedstrijd, maar vanop de opslag maakte HE-voc het verschil. HE-voc blijft 2de in de stand op 2 punten van leider Riemst.

Gediplomeerde imkers

Zaterdag 19 oktober 2019
Pelt - Gediplomeerde imkers
In het najaar van 2018 en begin 2019 organiseerde imkervereniging Sint-Ambrosius Pelter Biehalle een cursus startende imker. Die cursus bestond uit 8 theoretische en 4 praktische lessen. Er schreven zich 37 cursisten in waarvan er 31 hun diploma behaalden. Afgelopen vrijdag werden de diploma 's feestelijk uitgereikt door schepen An Van Dorpe, voorzitter Frans Mertens en erevoorzitter Jan Weckx. Na afloop werd door het bestuur van de Peltse imkervereniging een receptie aangeboden waar honingmede niet mocht ontbreken. Nog een proficiat aan alle cursisten en veel succes met de bijtjes! (Paul Van Herck)

Sporting verliest in Aalsmeer

Zaterdag 19 oktober 2019
Pelt - Sporting verliest in Aalsmeer
In de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond met 34-29 verloren van het Nederlandse Aalsmeer. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Na maar liefst 3 uur bussen door werken op de A2 (we waren er wel op voorbereid) kwamen we tijdig aan in het hol van de leeuw. Het blijft een moeilijk huwelijk: Sporting Pelt en lange verplaatsingen. We hadden Hurry-Up en Houten al gehad en nu dus Aalsmeer. Telkens met hetzelfde teleurstellende resultaat... daar (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Pelt blijft ongeslagen

Zaterdag 19 oktober 2019
Pelt - Damesvoetbal: Pelt blijft ongeslagen
Ook na de 8ste speeldag blijven de dames van Esperanza Pelt ongeslagen. Ze versloegen Bokrijk Sport met 1-2, na doelpunten van Tessa Vanden Boer en Lize Hendrikx.

Nieuwe vennootschap: Immo+ Solutions

Zaterdag 19 oktober 2019
Tony Van Gysel uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Immo+ Solutions opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Pelt. Het is een onderneming in onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: Jef de eerste

Zaterdag 19 oktober 2019
An-Sofie Hendrix uit Pelt heeft de besloten vennootschap Jef de eerste opgericht met zetel aan de Toekomstlaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer en de exploitatie van restaurants volgens de methode McDonald's.

Jan Geysen overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Pelt - Jan Geysen overleden
Vandaag is de uit Lommel afkomstige Jan Geysen overleden, de echtgenoot van Nicole Strijbos. Hij was 74 jaar. Dinsdag om 11u is er een uitvaartdienst in de Koninkrijkszaal Jehovah's Getuigen aan de Kolonies in Neerpelt waarna de asverstrooiing op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)
Pelt - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerde
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht
1

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Pelt - Regenachtig weekend
Storingen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
11/10

Kayra, hartelijk gefeliciteerd met je 18e verjaardag!!! Geniet met volle teugen van deze prachtige dag!

Boudewijn Leyssen
11/10

Proficiat, en hartelijke gelukwensen. Anita De Keyser

Anita De Keyser
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Het allerlaatste Galabal van 't College...
  2. Gouden bruiloft in de Zonnedauwlaan
  3. Diamanten bruiloft in Burg. Van Lindtstraat