Het overige nieuws

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Pelt - Alleen de hond mocht op de foto
Een dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijd Herkol uitgesteld

Vrijdag 28 januari 2022
Pelt - Wedstrijd Herkol uitgesteld
Vanwege de vele positieve coronabesmettingen in de A-kern van Herkol is de thuiswedstrijd van zondag tegen Zonhoven United uitgesteld tot woensdag 9 februari.
Pelt - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuur
Volgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  

Domien Maes overleden

Vrijdag 28 januari 2022
Pelt - Domien Maes overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Domien Maes overleden, de echtgenoot van Myriam Vaes. Hij was 82 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. Rouwadres: Koning Boudewijnplin 2 bus 4, 3910 Pelt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Vanmorgen waren er 28 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, twee minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Bij een verkeersongeval op de Noord-Zuid is een vrouw even voor middernacht lichtgewond geraakt. Haar auto ging van de weg toen ze moest uitwijken en belandde op zijn kant in de berm. De bestuurster werd door de brandweer bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht. 
Pelt - Oude pmd-zakken mogen naar recyclagepark
Oude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Sevens overleden

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - Leo Sevens overleden
Gisteren is Leo Sevens overleden, de weduwnaar van Delphine Verlinden. Hij was 94 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - Kepen tellen
We naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - Weersverandering
Na dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

30 coronapatiënten in het ziekenhuis

Donderdag 27 januari 2022
Pelt - 30 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er 30 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, drie meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Pelt - Covid-19: eerste kinderen gevaccineerd
UPDATE In de vaccinatiecentra in Peer en Lommel werden vandaag de eerste kinderen van de Eerstelijnszone Noord-Limburg gevaccineerd tegen Covid-19. Zowat 300 kinderen kwamen opdagen voor een eerste prik met een op kindermaat aangepaste dosis. Een tweede prik volgt later.
Het vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-lokalen was voor de gelegenheid wat aangepast aan de leeftijd van de vaccinatiekandidaten. Het kinderanimatieteam van Center Parcs was van de (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Geunes overleden

Woensdag 26 januari 2022
Pelt - Pierre Geunes overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is maandag Pierre Geunes overleden, de echtgenoot van Maria Goossens. Hij was een van de oprichters van het Hageven en werd 87 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie worden in besloten kring gehouden. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Pelt - 27 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 27 patiënten met COVID-19 opgenomen, twee meer dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.
Pelt - 60.000 euro voor slachtoffers watersnood
Het bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: GS Vliegenramen en -deuren

Woensdag 26 januari 2022
Gunter Schuurmans uit Pelt heeft de besloten vennootschap GS Vliegenramen en -deuren opgericht met zetel aan de Vennenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen, de aankoop, de verkoop en fabricatie van vliegenramen en -deuren, van metalen en kunststoframen en  -deuren en rolluiken.

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Pelt - Het Grote Vogeltelweekend
Natuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.
Pelt - Esperanza versterkt zich met Bob Adriaans
Esperanza Pelt heeft zich in extremis nog versterkt met de polyvalente verdediger (back of centraal) Bob Adriaans. De 21-jarige inwoner van Luyksgestel komt over van het Nederlandse OSS'20 (3de divisie). Het dagelijkse reizen tussen zijn woonplaats Luyksgestel, Den Bosch (studie aan de Avans Hogeschool) en het voetballen en trainen bij OSS’20 (Oss) begon Adriaans steeds meer tegen te staan waardoor Esperanza Pelt hem de kans bood om dichtbij te gaan spelen.
Adriaans voetbalde eerder (…) Het hele nieuwsbericht

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - Mogelijk hinder bij De Lijn
De effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.
Pelt - 25 coronapatiënten in het ziekenhuis
Vanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 25 patiënten met COVID-19 opgenomen, één minder dan gisteren. Twee van hen, evenveel als gisteren, worden verpleegd op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'
De Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

François Vranckx overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - François Vranckx overleden
Zondag is François Vranckx overleden, de echtgenoot van Josephina Noots. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne zal thuis bewaard worden.

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Pelt - Gele zakken hebben vertraging
                                                                           (Cartoon: Fobie)
  1. Waarom werd de Prinsenloopweg afgesloten?
  2. Zwerfvuil bij De Koel wordt aangepakt
  3. Korte berichten uit de gemeenteraad
17/01

Voor de persoon die vandaag zijn handschoenen is vergeten in de kerk van 't Hent . Je mag ze komen afhalen op Kolisheide 16 na een telefoontje . 011 64 33 48

Fien Peeters
06/01

Dag Eduard. Zomaar groetjes voor jullie.Wij kenden elkaar van de KLJ . Jij van 't Hent en ik van Kaulille .Elkaars rivalen op de sportfeesten destijds. Ik woon in 't Linne met Joey.We hebben 4 kleinkinderen om van te genieten.

Hilda Laing Vamierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt