Het overige nieuws

Kadijk wint van Turkse Rangers

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Kadijk wint van Turkse Rangers
Kadijk heeft vanavond thuis Turkse Rangers verslagen met 5-3. 

Lindelhoeven B - Eksel B 0-1

Zaterdag 23 oktober 2021
Pelt - Lindelhoeven B - Eksel B  0-1
Lindelhoeven B heeft thuis verloren van Eksel B. Uitslag: 0-1. Een verslag vanuit Ekselse hoek: 
Lindelhoeven is één van de nieuwe B-ploegen in de reeks, maar kon zich vlot aanpassen aan de specifieke vereisten van de laagste provinciale afdeling. Het won zelfs zijn laatste drie partijen, met een zege bij titelfavoriet Waterloos-Voorshoven vorig weekend als orgelpunt. Het maakte dat er van onderschatting geen sprake kon zijn bij KFC en dat bleek ook uit het wedstrijdbegin. Beide (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: weer winst voor Pelt

Vrijdag 22 oktober 2021
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vanavond Sint-Truiden verslagen. Uitslag: 5-2. Voor Pelt scoorden Henrica Vercoelen, een Truiense die een own-goal maakte, Stephanie Vriens, Janna Van Hove en Caro Verweyen.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Urbain Baeyens overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Pelt - Urbain Baeyens overleden
Zondag is Urbain Baeyens overleden, de echtgenoot van Lisette Van Gaal. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in besloten kring.

Louis Driesen overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Pelt - Louis Driesen overleden
In het AZ Voorkempen in Malle is vorige week donderdag, tien dagen voor zijn 97ste verjaardag, Louis Driesen overleden, de echtgenoot van Maria Rutten. Hij was afkomstig van SHLille. Zaterdag om 12u is er een afscheidsplechtigheid in de parochiekerk aan de Wommelgemsteenweg 34 in Wijnegem. De crematie vindt maandag plaats.

Inbraak in twee bedrijven

Donderdag 21 oktober 2021
Pelt - Inbraak in twee bedrijven
Zowel in de Europalaan als in de Stuifzandstraat is er ingebroken in een bedrijf. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Grensgevallen
Harrie Lavreysen uit Luyksgestel heeft er weer een wereldtitel bij: vanavond werd hij op het WK baanwielrennen in Roubaix voor de tweede keer op rij wereldkampioen op de keirin. De Nederlandse baanrenner klopte zijn landgenoot Jeffrey Hoogland en de Rus Michail Jakovlev. Op de keirin rijden zes renners eerst drie ronden achter een derny. Wanneer die de baan verlaten heeft, volgen nog drie ronden.

Jef Tuyaerts overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Pelt - Jef Tuyaerts overleden
In WZC Immaculata in Overpelt is vandaag Jef Tuyaerts overleden, de weduwnaar van Magda Royackers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

35 jaar Diabetes Liga Noord-Limburg

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - 35 jaar Diabetes Liga Noord-Limburg
In Vlaanderen leven naar schatting 500.000 mensen met diabetes en elke 17 minuten krijgt iemand die levenslange diagnose. Voor Noord-Limburgers met diabetes is er sinds 35 jaar de Diabetes Liga Noord-Limburg en die verjaardag werd in samenwerking met de gemeente Pelt en het Noorderhart Mariaziekenhuis in Palethe gevierd.
Er was een beurs georganiseerd waar iedere burger kon kennismaken met diabetes door deel te nemen aan workshops rond gezonde voeding, bewegen, informatie en koken. Daarnaast was er een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op het WK baanwielrennen in Roubaix is Nederland in de teamsprint voor de vierde keer op rij wereldkampioen geworden. Een van de vier sprinters was Harrie Lavreysen uit Luyksgestel. De twee anderen waren Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland. Het Nederlandse trio is al sinds 2017 ongeslagen 

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Het gaat stormen
Komende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Maria Geuzens overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Maria Geuzens overleden
Vandaag is Maria Geuzens overleden, de weduwe van Leo Boonen. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vind woensdag 27 oktober (10.30 uur) plaats in de kerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Nelly Caris overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Nelly Caris overleden
Gisteren is Nelly Caris overleden, de weduwe van Jos Van Baelen. Zij was afkomstig van Budel en werd 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Geertje Nouwen, Buizegemlei 39, 2690 Edegem. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.

Frans Vanderwegen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Pelt - Frans Vanderwegen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Vanderwegen overleden, de weduwnaar van Treeske Palmaers. Hij was afkomstig van Meeuwen en werd 90 jaar.  De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Frans zal begraven worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

OKRA-najaarsfeest in SHLille

Dinsdag 19 oktober 2021
Pelt - OKRA-najaarsfeest in SHLille
88 leden van Okra SHLille hadden zich ingeschreven om na lang wachten, tot corona een beetje uitgeraasd was, eindelijk nog eens samen te kunnen komen voor een najaarsfeest dat achteraf bekeken flink meeviel. De nieuwe voorzitter, Piet Triki, heette iedereen van harte welkom en overliep de activiteiten die weer kunnen en nog op uitvoering wachten. Ook werd aftredend voorzitter Piet Simons bedankt en gelauwerd voor zijn puike staat van dienst. Er waren lofwoorden voor het hele bestuur. Als ontspanning maakten we een trip met Johny als buschauffeur en hebben we menig internationaal artiest ontmoet en uit volle borst meegezongen. Een fijn verzorgde maaltijd sloot ons feest af en opende terug de activiteitn van OKRA in Sint-Huibrechts-Lille.(Ing.)

DHCO wint van Gent

Dinsdag 19 oktober 2021
Pelt - DHCO wint van Gent
Zaterdag hebben de dames van DHCO Gent verslagen met 27-19. Ze konden voor deze match rekenen op heel veel supporters, want net voor de match stond de ploegenvoorstelling op het programma. De wedstrijd begon moeizaam en pas na zes minuten viel de eerste goal, maar wel in het voordeel van Overpelt. DHCO stond na 27 minuten met 11-4 voor en ging rusten met 11-7. Na de rust kon Gent zelfs nog terug komen tot 11-11. Ook de tweede helft hebben we dus terug moeten knokken. Maar dankzij de luide supporters, goede (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Vesco77

Dinsdag 19 oktober 2021
Veselin Kishkilov uit Lommel heeft de besloten vennootschap Vesco77 opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer timmer- en schrijnwerk voor gebouwen, interieurafwerking, installatie van garagepoorten en schilder- en behangwerk.

Jeanne Vanhoudt overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Pelt - Jeanne Vanhoudt overleden
Gisteren is in het WZC Sint-Jozef Jeanne Vanhoudt overleden, de echtgenote van Theodoor Custers. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering en de begraving vinden plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 
Pelt - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsers
Het verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.
  1. Eerste dorpsdebat Peltorama 2050
  2. 'Wanneer de stad gaat slapen'
  3. Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'
18/10
Toke Geens

Geslaagde reünie van de 86 jarige St.Huibrechts-lille

Michel BOLLEN
11/10

Met je 671ste plaats op de 10 miles in Antwerpen wensen we je van harte proficiat Stijn. Tine ,Fran en Lars ,oma en opa Pelt zijn fier en jij had stiekem plezier om Wout Van Aert achter je te kunnen laten als groot supporter!

Oma en opa Pelt
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt