Het overige nieuws

Communiefoto's bij de politie

Vrijdag 22 maart 2019
Pelt - Communiefoto's bij de politie
Communiefoto's bij de lokale politie? Het kan. Lokale politie HANO biedt de mogelijkheid aan communicanten uit de politiezone om een fotoshoot te doen op het terrein van het hoofdkantoor in Pelt, op zaterdag 13 april tussen 10u00 en 12u00. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via een mailtje aan pz.hano.beleid[!]police.belgium.eu. In die mail vermeld je de volledige identiteit (naam, voornaam, geboortedatum, woonplaats en adres) van de communicant en van de ouder die hem/haar vergezelt. Indien er met een fotograaf wordt gewerkt, moet zijn identiteit ook vermeld worden.

Belkip failliet verklaard

Vrijdag 22 maart 2019
De Ondernemersrechtbank heeft de onderneming Belkip, met maatschappelijke zetel aan De Roosen, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 april ingediend worden.

De witte krokussen laten zich zien

Donderdag 21 maart 2019
Pelt - De witte krokussen laten zich zien
                                                                        (Cartoon: Fobie)
2
Pelt - Dommelhof zoekt enthousiaste durvers
Het laatste Dommelhofweekend van de BIC-cursus staat voor de deur. BIC staat voor Begeleider in de Circuskunsten. Gedurende deze cursus van 20 dagen leren de deelnemers de basistechnieken circus overbrengen op anderen. Nu ze aan het einde van de cursus zijn gekomen, willen ze graag hun kennis testen in de praktijk! Daarom zoeken deze enthousiaste cursisten deelnemers tussen 6 en 16 jaar die zich graag willen laten onderdompelen in de circuswereld.
Op zaterdag 23 maart kan je (…) Het hele nieuwsbericht

Eén jaar 'Bar DeLuux'

Donderdag 21 maart 2019
Pelt - Eén jaar 'Bar DeLuux'
Zaterdag was het precies één jaar geleden dat Bar DeLuux de deuren opende in de Dorpsstraat. Ter gelegenheid hiervan stond een muzikaal programma op het menu. De Belgische band “Bloom On The Rocks” speelde - op St. Patrick's Day - bekende en minder bekende Ierse folksongs, afgewisseld met leuke weetjes over de nummers. Na afloop sleepte DJ Fristap het al opgewarmde publiek mee de late uurtjes in.  

Stem op Lynn!

Donderdag 21 maart 2019
Pelt - Stem op Lynn!
Lynn Van Hoof uit Pelt bereikte de halve finale van "Sterren op de werkvloer" bij JOE FM en zit daardoor bij de laatste 10 kandidaten. In deze wedstrijd gaat men op zoek naar muzikaal talent op de werkvloer.
Lynn werd voor deze wedstrijd ingeschreven door haar collega's van het woonzorgcentrum Sint-Jozef. Ze zal daarom vrijdag 22 maart tussen 08.00.uur en 08.30.uur live te horen zijn bij Sven en Anke op JOE FM.
Na haar optreden kan u voor haar stemmen tussen 08.30.uur en (…) Het hele nieuwsbericht

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - 'Zeeslag' in Antwerpen
                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat u 't weet
Pelt - Wietgebruik kan psychoses opleveren
Mensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
1
Pelt - Staking in het basisonderwijs vandaag...
...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Wielertoeristen ruiken de lente

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Wielertoeristen ruiken de lente
Zondagmorgen was het niet alleen de wind die aan het blazen was. Het was ook verzamelen geblazen voor de wielertoeristen. Die van WTC Blijf Jong kwamen in het Hènt bijeen (foto), in nieuwe kledij, naar aanleiding van de 35ste verjaardag van de club. En op die kledij het nieuwe logo, "WTC Blijf Jong Pelt".
WTC Allemaal op de fiets startte op het Dorpsplein in SHLille in de vroege uurtjes.   
Pelt - Atelier 'De Vrije Kunst' exposeerde
Atelier "De Vrije Kunst" stelde afgelopen weekend werken tentoon aan de Wal in Hamont. Daar kwam behoorlijk wat volk op af. De groep amateurkunstenaars komt telkens bijeen op dinsdag (namiddag of avond) in De Schakel in Pelt om hun passie uit te oefenen. Onder het toeziend oog maar vooral de helpende hand van Hedwig Theeuwen slagen zij erin om toch telkens weer echte kunstwerkjes te maken. De leden werken zowel met olieverf als met acryl of aquarelverf.
Wilt u graag meer info over het Atelier, ga dan gerust eens langs in De Schakel (Overpelt-Fabriek) op dinsdagmiddag of -avond. 
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Nelly Baetsen overleden

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Nelly Baetsen overleden
In WZC Sint-Jozef is vandaag Nelly Baetsen overleden, de weduwe van Jan Houben. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
8

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht
Samen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. Dat meldt Nature Today. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat. De sporen zijn gevonden op een beschoeiingsplank langs een waterplas in de buurt van de Dommel. Het spoor eindigde bij het water, wat doet vermoeden dat het dier daar te water is gegaan.

Aanrijding met vluchtmisdrijf

Woensdag 20 maart 2019
Pelt - Aanrijding met vluchtmisdrijf
In de Kloosterstraat in Lommel werd afgelopen nacht rond 0.15u  een auto aangereden (foto). De bestuurder van de aanrijdende wagen pleegde vluchtmisdrijf. Zijn auto is vermoedelijk zwaar beschadigd aan de rechterzijde. De man vluchtte richting Lutlommel. Er wordt een oproep gedaan tot mogelijke getuigen om zich te melden. UPDATE Na deze oproep op Internetgazet is de dader bekend geworden.  

Tom & Co nu ook in Pelt!

Dinsdag 19 maart 2019
Promotekst
Pelt - Tom & Co nu ook in Pelt!
Tom & Co heeft nu ook een vestiging in Pelt, op De Koel. Ben jij een ook een grote dierenvriend? Ga er dan zeker eens kijken! In deze erg grote dierenspeciaalzaak verkopen Rudi en Annelies zowat ongeveer alles voor huisdieren. Accessoires voor honden, katten, vogels, knaagdieren, vissen, reptielen enz. Maar ook neerhofartikelen zoals kippen-, eenden-, geiten-, en paardenvoer kan je bij hen vinden. Verder hebben Rudi & Annelies ook levende dieren zoals konijnen, ratten, muizen, vogels, vissen en schildpadden. Voor de reptielen vind je hier ook een uitgebreid gamma aan levende voeding of diepvriesvoeding (bijvoorbeeld krekels en sprinkhanen).
Een uniek concept bij Tom & Co is de ‘Dogwash’. Dat is een aparte ruimte waar je je hond een heerlijk badje kan geven. Origineel en tevens erg praktisch! Over een ‘hondenleven’ gesproken... Bij vermelding van de volgende codezin in de winkel krijg je bovendien 20% kassakorting! Codezin: ‘Mijn dier & Internetgazet’
Praktisch: vanaf 6 april zijn er paaskuikentjes in de winkel aanwezig. Tijdig bestellen is de boodschap! Op 7 april zal de winkel uitzonderlijk open zijn van 9 tot 13h. Tot snel, bij Tom & Co!

Nieuwe bvba: Mio Investments

Dinsdag 19 maart 2019
Michiel Ooms uit Lommel en Martijn Ooms uit Pelt hebben de bvba Mio Investments opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van mandaten van bestuurder, zaakvoerder of van vereffenaar in andere vennootschappen.

Nieuwe bvba: R & L Dakwerken

Dinsdag 19 maart 2019
Ruddi Luys, Sindy Bollen en Stef Jaenen, allen uit Pelt, hebben de bvba R & L Dakwerken opgericht met zetel aan de Parkstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.
Nathalie De Raedt uit Pelt heeft de bvba Dr. De Raedt Nathalie opgericht met zetel aan de Notenlaan. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde.
22/03
Mama, Proficiat met je 70ste verjaardag. Hele fijne dag. Roger, Cindy
Cindy Vanderhenst
22/03
Trees SnoeksVandaag 22 maart 2019 word onze Bomma Trees 89 jaar AUB een dikke proficiat van gans je Familie
Jos Custers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Stem op Lynn!
  2. Hubert Janssenswillen overleden
  3. Symbolische actie bij basisschool Grote Heide