Het overige nieuws

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Pelt - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Pelt - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Sporting verliest bekerfinale

Zaterdag 20 april 2019
Pelt - Sporting verliest bekerfinale
In de Sportoase in Leuven heeft Sporting NeLo vanavond de bekerfinale na verlengingen verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 36-33.
Pelt - 2 titels voor NWC op BK kajakmarathon K1
Vandaag ging in Gent het Belgisch kampioenschap K1 kajakmarathon door op de Leie en de Gentse watersportbaan. Het vertrek was aan het veerpont Baarleveer en de aankomst aan de kajakclub van Gent. Doordat enkele NWC-ers op trainingsstage waren in Frankrijk, waren er niet in alle wedstrijdcategorieën Peltenaren aan de start. Toch wist de Neerpeltse Watersportclub 2 titels in de wacht te slepen: Daan Cox bij de heren senioren en Bart Stalmans bij de heren veteranen 55-64-jarigen. In totaal waren er 8 nationale titels te behalen. De andere titels gingen naar Gent (2), Mechelen (2), Zwevegem (1) en Engreux (1). In de propagandawedstrijden voor de jeugd waren er nog overwinningen voor de Pelts vaarders Hidde en Jorden Algera.

Het grote ei is voor Stephanie

Zaterdag 20 april 2019
Promotekst
Pelt - Het grote ei is voor Stephanie
Een spannende quiz op de markt vanmorgen. Onze vijf vinders van het ei losten zoveel mogelijk vragen over de handelaars op. Stephanie Poets gaf het grootste aantal juiste antwoorden en wint het #Pelterei. Proficiat!
Bedankt aan alle handelaars om deze actie mogelijk te maken. Bedankt aan jullie om zo massaal deel te nemen. Vrolijk Pasen!
Pelt - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Auto tegen boom: drie gewonden

Zaterdag 20 april 2019
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Borkel is gisteravond, even voor middernacht, een auto tegen een boom gebotst. Daarbij werden een vrouw en drie kinderen gewond; ze werden naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeval is niet bekendgemaakt.

François Dirckx overleden

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - François Dirckx overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige François Dirckx overleden, de echtgenoot van Theresia Van Broekhoven. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30) uur in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Ondertussen, in Haspengouw...
Het weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...

Frederic Jannis overleden

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Frederic Jannis overleden
Gisteren is Frederic Jannis overleden, de echtgenoot van Ann Dilissen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Jan Poelmans overleden

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Jan Poelmans overleden
Gisteren is Jan Poelmansoverleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Pelt - Zomers lenteweer
De weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Tortels waren er vroeg bij

Vrijdag 19 april 2019
Pelt - Tortels waren er vroeg bij
In mei leggen alle vogeltjes een ei, heet het, maar in de Hayenhoek ontdekte Ans Pontman dat er al twee jonge tortels uit hun ei waren gekropen... In april!
Pelt - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spits
Er is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Een zonnig paasweekend
Vandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Nieuwe bvba: Dylan's Barber Shop

Donderdag 18 april 2019
Sari Shira uit Overpelt heeft de bvba Dylan's Barber Shop opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kapperssalon en de aan- en verkoop van telefonieartikelen.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Secretaressendag in Parijs
Althans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Het vijfde ei is gevonden!

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Het vijfde ei is gevonden!
Het heeft niet lang geduurd voor het vijfde - en laatste - ei van de paasactie van de handelaars van Pelt werd gevonden: deze voormiddag al waren Bart Bloemen en kinderen er als de kippen bij in de Harlekijn-winkel in de Kloosterstraat. Ze winnen 100 euro om te besteden en maken kans op het grote ei! Dank voor jullie massale deelname - op een bepaald ogenblik stonden er bijna 30 mensen in de winkel te zoeken - en nu maar wachten op wie het grote ei wint!

Jos Vandersanden overleden

Donderdag 18 april 2019
Pelt - Jos Vandersanden overleden
In het rusthuis in Achel is gisteren Jos Vandersanden overleden, de weduwnaar van Anny Boes. Hij was 78 jaar. Volgende week vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: volgende week donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
18/04
Lara, de allerbeste wensen voor je verjaardag. Maak er een super leuke dag van en geniet. Al 19 jaar, het gaat vooruit. Vake en Moeke Leyssen
Boudewijn leyssen
13/04
Gisela, Proficiat met je verjaardag! Maak er een gezellig feest van, samen met je familie!
Paula Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Hannelore Bové genomineerd voor 'EOS Pipet'
  2. Graag traag, ook in Neerpelt
  3. Boeteviering bij Samana Boseind