Het overige nieuws

Priester Fons Hendrix overleden

Zondag 9 augustus 2020
Pelt - Priester Fons Hendrix overleden
Vandaag is in het Noordhartziekenhuis priester Fons Hendrix, ere-directeur, overleden. Hij was 92 jaar en werd op 20 juli 1952 in Luik priester gewijd. Na zijn pensionering woonde hij jarenlang in de kapelanij aan de Kerkdijk in Overpelt, de laatste jaren in een serviceflat in het WZC Immaculata. Het tijdstip van de uitvaartliturgie is nog niet gekend.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Pelt - Hittegolf: denk aan de vogels
Wanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Pelt - Ondertussen, aan zee...
                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Pelt - Gideon Kiefer in St.-Martens-Latem
De Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

Het tiende ponykamp

Zaterdag 8 augustus 2020
Pelt - Het tiende ponykamp
Afgelopen week trokken de 16 ruitertjes van De Dravers voor de 10e keer op rij op ponykamp in de Ponyfarm op de Grote Heide. Naast paardrijden stonden er nog tal van andere activiteiten op het programma zoals een watercantus, een bezoekje aan een alpaca-boerderij, slingeren over de Prinsenloop op de Witteberg... De week vloog voorbij!

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Pelt - Het is heet...
                                                                         (Cartoon: Fobie)

Niet alles is wat het lijkt

Zaterdag 8 augustus 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Niet alles is wat het lijkt
Het verschijnsel ‘vakantielief’ zal in deze coronazomer nauwelijks of niet voorkomen, las ik vanmorgen in mijn krant. We kunnen immers niet naar het buitenland en die tropische vakantiebestemmingen waren elk jaar weer de vruchtbaarste voedingsbodem voor talloze amoureuze avonturen. Menige liefdeseed werd er daar op die zwoele stranden gezworen voor eeuwig en altijd, met de blik in de peilloze dieptes van elkaars ogen. En het is maar de vraag of we moeten treuren omdat we deze vloedgolf van diepgemeende (…) Het hele nieuwsbericht
2

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Pelt - Hittegolf!
Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Pelt - Weer meer landbouwbedrijven
De voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
1
Pelt - Moeilijke periode voor kleurenblinden
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Josette Daemen overleden

Vrijdag 7 augustus 2020
Pelt - Josette Daemen overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Josette Daemen overleden, de echtgenote van Jacky Palmers. Ze was 73 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 
26
Toerisme
Pelt - Miljoenste fietste 'door het water'
In het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Pelt - Recylagepark alleen voormiddag geopend
De hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Pelt - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Eddy Declerck overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Pelt - Eddy Declerck overleden
Gisteren is Eddy Declerck overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Annie Covemaeker. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
10

Nieuwe vennootschap: IoT Insight

Donderdag 6 augustus 2020
Hindrik Veldhuis uit Pelt heeft de besloten vennootschap IoT Insight opgericht met zetel aan de Willebrordusstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten, het uitgeven van boeken en copywriting.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren aannemer David Krieckemans uit Pelt failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 5 september.
10/07

Albert en Carine, bedankt voor deze mooie wensen. Weet de deur staat altijd open.

francis labat
04/07
Jan Willekens

Jan een heel fijne verjaardag ,en nog vele fijne jaren !!!!

Annita & Gerard Peeters-Gijbels
29/06

Hallo Moeke Een hele fijne 75 verjaardag van Brecht, Anke Yolanda en Wim

wim declercq
Groeten toevoegen
Alle groeten uit Pelt
07/08

MAKE PAKE MOEKIE EN OPIE HARTELIJK GEFELICITEERD MET JULLIE 50 JARIG HUWELIJK WE MAKEN ER EEN LEUKE DAG VAN VELE KUSJES JOLANDA RONNY AMBER STEFF EN VERDERE FAM EN VRIENDEN .

JOLANDA VAN HAM
03/08
fonny en suzanne plessers-berben

gouden paar van harte proficiat met je 50 jaar jubileum , Teken nog maar wat bij in goede gezondheid samen met je familie Riek en de Kinderen .

riek follon aarts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
Aangeboden
Tafel en 4 stoelen Fietsdrager
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Percolator
Verloren
Sleutel
Gevonden
Sjaal
  1. Stroom tegen Japanse duizendknoop
  2. Vijftig jaar Herkol
  3. Werken aan Romeinse Dijk van start