Het overige nieuws

Inbraak op Achelsendijk

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Inbraak op Achelsendijk

Neerpelt

Er is ingebroken in een onbewoond huis aan de Achelsedijk. Er zouden onder meer een tv en een aantal potten verf verdwenen zijn.

Hadogi en Dermis failliet

Donderdag 18 oktober 2018

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag zowel kapperszaak Hadogi als Dermis, beide gevestigd in Neerpelt, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 november ingediend worden.
Pelt - Flitsmarathon: 381 voertuigen geflitst in zone
Tijdens de" flitsmarathon", die gisterochtend om 6u van start ging en tot vanochtend 6u duurde, heeft de flitswagen van politiezone HANO op diverse plaatsen 2.785 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 381 bestuurders bleken in overtreding, dat is 13,7 procent. 

Tin Mombers overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Overpelt - Tin Mombers overleden

Overpelt

In Peer is dinsdag de uit Overpelt afkomstige Tin Mombers overleden, de echtgenote van Sus Verrept. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Hubert Van Ginneken overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Overpelt - Hubert Van Ginneken overleden

Overpelt

Vandaag is Hubert Van Ginneken overleden, de weduwnaar van Germaine Weyns. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Holheide waarna zijn asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.
5

Gratis naar... Alejandro Escovedo?

Donderdag 18 oktober 2018
Pelt - Gratis naar... Alejandro Escovedo?
Morgen/vrijdagavond speelt de Amerikaan Alejandro Escovedo in de Posthoorn in Hamont. Geen grote naam in België, maar wat een talent! En in zijn thuisland een waar icoon. Hij stond al op het podium met Bruce Springsteen, Peter Buck (REM), Iggy Pop... Escovedo heeft ondertussen veertien solo-albums uitgebracht. Zijn muziek kan worden omschreven als een mengeling van alternatieve country, soul en blues. In het voorprogramma staat Don Antonio, het alter ego van componist, gitarist (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting verliest van Lions: 24-20

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Sporting verliest van Lions: 24-20

Neerpelt

In de BENE-League van het handbal heeft Sporting NeLo gisteravond met 24-20 verloren van het Nederlands-Limbuirgse Lions. Een terugblik van Sven Spooren: 
"3 verplaatsingen, 3 nederlagen... Daar moeten we echt een einde aan maken om op te kunnen schuiven in de stand. Bij Lions lukte dat alvast niet. Lions startte met een hoge dekking en Sporting won zijn duels niet, benutte de vrijgekomen ruimte op cirkel te weinig en speelde zo onvoldoende kansen bij elkaar. Lions maakte dankbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Bosmans overleden

Donderdag 18 oktober 2018
Neerpelt - Frans Bosmans overleden

Neerpelt

Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Frans Bosmans overleden, de echtgenoot van Irma Schepers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberfg in Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Bevolkingsgroei 2012-2018

Woensdag 17 oktober 2018
Van 2012 tot 2018 is de bevolkingsgroei het meest toegenomen in Overpelt (7,49 procent) en Beringen (5,51 procent). Leopoldsburg kende een bevolkingsgroei van 2,99 procent, Hechtel-Eksel van 2,93 procent, Neerpelt van 2,92 procent, Bocholt van 2,80 procent, Lommel van 1,90 procent, Opglabbeek van 1,67 procent, Tongeren van 1,55 procent, Peer van 1,31 procent, Meeuwen-Gruitrode van 1,01 procent en Houthalen-Helchteren van 0,88 procent. In Limburg nam de bevolkingsgroei toe met 2,53 procent.(Bron: Statbel)

Man neergeschoten in Dommelen

Woensdag 17 oktober 2018
Grensgevallen
In Dommelen, een kerkdorp van Valkenswaard, is gisteravond even voor middernacht een man neergeschoten. De daders vluchtten op een motor. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Waalre, werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht en wordt daar bewaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Runderen in beslag genomen

Woensdag 17 oktober 2018

Neerpelt

In Neerpelt zijn twee verwaarloosde runderen in beslag genomen. De dieren werden naar het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder overgebracht.

Els Geuens overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Pelt - Els Geuens overleden
In WZC Immaculata in Overpelt is vandaag de uit Hechtel afkomstige Els Geuens overleden, de weduwe van Jef Berben. Zij was 87 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Het wordt kouder

Woensdag 17 oktober 2018
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouder
De hoge temperaturen blijven de volgende dagen niet aanhouden, met aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Bovendien zorgt de nabijheid van een front voor vrij veel (hoge) bewolking, maar het blijft droog. Vanaf vrijdag brengen hogedrukinvloeden opnieuw zonnig en droog weer. Na het weekend komt een noordwestelijke luchtstroming op gang met de aanvoer van onstabiele en vochtige lucht. Het wordt dan flink kouder en wisselvallig met toenemende neerslagkansen.Vandaag is het vrij zonnig en de maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Wouters overleden

Woensdag 17 oktober 2018
Pelt - Maria Wouters overleden
Gisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Wouters overleden, de echtgenote van Marcel Domen. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.
1

Vrijdag Dag van de jeugdbeweging

Woensdag 17 oktober 2018
Neerpelt - Vrijdag Dag van de jeugdbeweging

Neerpelt

Vrijdag is het Dag van de Jeugdbeweging. Wie ’s ochtends in uniform naar WICO Campus Sint-Maria komt, krijgt een traktatie. Voor de Neerpeltse jeugdverenigingen is de Dag van de Jeugdbeweging inmiddels een traditie. “We organiseerden onze eerste actie in 2009, dus inmiddels zitten we al aan de tiende editie”, zegt schepen van jeugd Niels Valkenborgh. Wie op vrijdag tussen 7 en 8.30 uur in uniform naar het plein voor WICO Campus Sint-Maria komt, krijgt warme choco, cake en wafels aangeboden.

Allen aan het gras!

Dinsdag 16 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Gras bevat eiwitten en het is niet alleen goed voor koeien maar ook voor mensen, als we de Nederlanders van Grassa! moeten geloven. Daar scheiden ze het eiwit van het gras om te komen tot een voedzaam en duurzaam alternatief. Als het aan hen ligt, eten we over tien jaar allemaal grasburgers. Lees even mee.

'Zo rot als een mispel'

Dinsdag 16 oktober 2018
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - 'Zo rot als een mispel'
Iedereen kent wel bovenstaand gezegde, maar de vrucht zelf is veel minder gekend. Mispels waren in de oudheid ver voor Christus al bekend. Het waren de Romeinen die ze naar onze streken brachten. Honderd jaar geleden waren ze hier nog redelijk aanwezig; nu moet je al zoeken om er nog te vinden; ze zijn eerder zeldzaam aan het worden. De vrucht van de mispel heeft een zeer wrange smaak; dat verandert als ze een flinke nachtvorst gehad hebben, dan komt er een rijpingsproces op gang en worden ze zoet. Als ze overrijp zijn, tot tegen het rot, dan zijn ze het lekkerst. Vandaar het gezegde. (Pierre Rutten) 

Feest bij Samana Grote Heide

Dinsdag 16 oktober 2018
Neerpelt - Feest bij Samana Grote Heide

Neerpelt

Op Grote Heide vierde Samana het feest van de chronisch zieken. Terwijl pastoor Innocent kennis maakte met iedereen, genoten de circa 50 aanwezigen van een kopje koffie of thee. Voor het begin van de bezinning bedankte Rik Hilda voor haar 34 jaren inzet voor de zinvolle bezinningen. Daarna trad de ‘Rocky Band’ van Sint Oda op. Het was ontroerend mooi en gezellig om te zien met welke muzikale bezieling en beleving deze mensen de muziek brachten met zang en instrumentale begeleiding. (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Vandervelden overleden

Dinsdag 16 oktober 2018
Pelt - Mia Vandervelden overleden
In WZC St.-Antonius in Peer is gisteren Mia Vandervelden overleden, de weduwe van Lom Vanbussel. Ze was 93 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
3

Sporting morgen naar Lions

Dinsdag 16 oktober 2018
Neerpelt - Sporting morgen naar Lions

Neerpelt

Sporting NeLo speelt morgen/woensdagavond om 20u in Sittard tegen de Lions en sluit daarmee de 5e speelronde af. Een vooiruitblik van Sven Spooren: Lions kwalificeerde zich eerder deze week voor de 3e ronde van de EHF-cup door het sterker gewaande Alpla Hard uit Oostenrijk in bedwang te houden. Een prestatie om U tegen te zeggen! Lions is de laatste jaren het sterkste team van Nederland ook al snoepte Aalsmeer hen het afgelopen seizoen de landstitel af. Ook dit jaar is Lions, samen met (…) Het hele nieuwsbericht

Emiel Van Gils overleden

Dinsdag 16 oktober 2018

Neerpelt

Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Emiel Van Gils overleden, de echtgenoot van Lieve Jaspers. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Brasschaat-Ekeren-Donk.

Gratis naar... Stijn Meuris?

Maandag 15 oktober 2018

Neerpelt

Stijn Meuris brengt overmorgen/woensdagavond de voorstelling  "Limburg 1914-1918. Kleine verhalen in een groote oorlog" in zaal Dommelgalm in de Jaak Tassetstraat. De voorstelling is een organisatie van Orde van den Prince Limburgse Kempen. Deze voorstelling begint om 20 uur. Het onthaal is vanaf 19.30 uur. Na afloop is er een receptie voor het publiek.
Een toegangskaartje kost 20 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen vijf toegangskaarten weggeven. Stuur dan als de bliksem een mailtje met een korte ode aan Stijn Meuris naar boseind135[!]skynet.be en misschien bent u bij de gelukkigen! In dat geval wordt u persoonlijk verwittigd. 

Elf nieuwe burgemeesters

Maandag 15 oktober 2018
Pelt - Elf nieuwe burgemeesters
In Limburg gaan in januari 11 nieuwe burgemeesters aan de slag op een totaal van 42. CD&V blijft in Limburg de grootste leverancier van burgemeesters, met 17 in het totaal. Open VLD heeft er 7, sp.a 5 en N-VA 2. En dan heb je nog 11 burgemeesters die bij de één of andere lokale partij behoren. Er zijn ook 5 vrouwelijke burgemeesters aan de macht in onze provincie.

Lieske Gielen (100) overleden

Maandag 15 oktober 2018
Overpelt - Lieske Gielen (100) overleden

Overpelt

Gisteren is Lieske Gielen overleden, de weduwe van Jaak Leijnen. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens.
4

Donderdag Sporteldag

Maandag 15 oktober 2018
Donderdag vindt de 3de editie van de Noord-Limburgse Sporteldag plaats in Hechtel-Eksel in de gemeentelijke sporthal (Dennenstraat 8). De sportdiensten van Lommel, Hamont, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt tekenden een volledige sportieve dag uit voor 50-plussers, waarbij tal van bekende en minder bekende sporten aan bod komen: wandelen, fietsen, tai-chi, linedance, kruisboogschieten en meer. Het startschot weerklinkt om 10 uur en het eindsignaal om 16 uur.
Vanaf 9.30u kan je in de sporthal al inschrijven voor de sporten die je wil uitproberen. Om 14.45u is er een afsluitend optreden van Salim Seghers. De kostprijs: €4 in voorverkoop of €5 aan de kassa voor een volledige dag sporten incl. verzekering, gratis consumptie en optreden. 

Eliza Vandervelden overleden

Maandag 15 oktober 2018
Neerpelt - Eliza Vandervelden overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag Eliza Vandervelden overleden. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot condoleren in de Kompenstraat 4. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 15 oktober 2018
Het is maar dat u 't weet
Pelt - Woensdag weer flitsmarathon
Van woensdag- (overmorgen!) tot donderdagochtend houdt de politie weer een flitsmarathon, zo is vandaag bekendgemaakt.
17/10
Leo en Annie , Veel gelukwensen bij jullie 60 jarige huwelijksverjaardag . Geniet van elkaar en nog vele mooie dagen samen . Jean en Toke Timmers -Baken
Toke Baken
10/10
Van harte gefeliciteerd Mia & Jaak. 50 jaar trouw aan elkaar, geniet ook de jaren die komen, met een goede gezondheid en veel fietsgenot
Mietje Vlemmix
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Eerherstel voor de 'stoute' klas van 1968
  2. Hubert Van Ginneken overleden
  3. Dorpsstraat even afgesloten wegens gaslek