Het overige nieuws

Fietsster (27) gewond

Vrijdag 16 november 2018
Neerpelt - Fietsster (27) gewond

Neerpelt

Vanmorgen rond 8.15 uur raakte een 27-jarige fietsster uit Neerpelt gewond in de Onderwijslaan. Dat gebeurde na een uitwijkmanoeuvre voor een auto.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Pelt - Plato-primeur voor 14 ondernemers
Voka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Ladies Circle schenkt 4000 euro

Vrijdag 16 november 2018
Neerpelt - Ladies Circle schenkt 4000 euro

Neerpelt

Woensdagavond organiseerde Ladies Circle Neerpelt een try-out voorstelling van Els de Schepper, dat meldden we al. De vereniging kon na afloop 3000 euro aan de voedselbedeling van Sint-Vincentius (foto) en 1000 euro aan de Zeshoek (een tehuis voor geplaatste kinderen) schenken.

Weer autoband lek gestoken

Vrijdag 16 november 2018
Overpelt - Weer autoband lek gestoken

Overpelt

Begin deze week werd in de vooravond de band van een auto, die in de Burgemeester Van Lindtstraat geparkeerd stond, lek gestoken, zo meldde de politie vandaag. 

Straten morgen deels afgesloten

Vrijdag 16 november 2018

Overpelt

Met het oog op de belevingswandeling van "Den Grooten Oorlog" morgen, met verhalen van Peltenaren die de oorlog meemaakten, worden Vloeterstraat, Kerkdijk en Kloosterstraat tussen 13u en 23.30u deels afgesloten.

Sinterklaas op beiaard

Vrijdag 16 november 2018
Neerpelt - Sinterklaas op beiaard

Neerpelt

De Sint is weer in het land en dus wordt morgenvoormiddag, tijdens de markt, op de beiaard het sinterklaasrepertoire van onder het stof gehaald. Vanaf 11 uur hoort u sinterklaasliedjes, afgewisseld met het gewone repertoire.

Fietsster licht gewond

Donderdag 15 november 2018

Neerpelt

In de Onderwijslaan werd vanmorgen even voor half negen een fietsster licht gewond toen ze door een auto werd aangereden en uit haar evenwicht gebracht, zodat ze viel.

RS Business failliet

Donderdag 15 november 2018

Overpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van RS Business uit Overpelt. Mr. Geeraert is als curator aangesteld.

Schaken bij WICO

Donderdag 15 november 2018
Pelt - Schaken bij WICO
Traditiegetrouw organiseert WICO het schoolschaakkampioenschap in november. Het dient niet alleen om een WICO-kampioen aan te duiden maar ook om tot een ploegenopstelling te komen voor het nakende Limburgse kampioenschap op 21 november in Overpelt. Dit jaar waren er voor het schoolschaakkampioenschap 14 strijdlustigen aangemeld uit drie WICO-campussen.
Sander Jansen is algemeen toernooiwinnaar geworden. Quinten Huysmans werd kampioen in de eerste graad, Jef van Eester in de tweede graad en Daan Ezendam in de derde graad. Dat WICO de Limburgse kampioen gaat leveren is ondertussen ook traditie geworden. Laat ons hopen dat het dit jaar opnieuw lukt! (Pavel Englicky)

Jean Vanhove overleden

Donderdag 15 november 2018
Pelt - Jean Vanhove overleden
Dinsdag is Jean Vanhove overleden, de echtgenoot van Jet Van de Broek. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
12

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Pelt - Koud en mistig
Een omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat u 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

Let op je snelheid in schoolomgeving

Woensdag 14 november 2018
Pelt - Let op je snelheid in schoolomgeving
In september starten de scholen. Dat komt elk jaar terug, en elk jaar gaat de politie dan intensief controleren in de buurt van de scholen. Onder meer op overdreven snelheid. Iedereen weet dat, iedereen weet dat je in een schoolomgeving slechts 30 mag rijden, en toch worden er zoveel mensen "geflitst". Kijk even mee:
- Achel, Generaal Dempseylaan: 41,54% van de gecontroleerde voertuigen, met één uitschieter die 69 km/u reed;
- Overpelt, Dorpsstraat: 13,49%;
- Hamont-Achel, Wal: 35,71%;
- Neerpelt, Stationsstraat: 28,08%;
- Neerpelt, Herent: 51,67%;
- Overpelt, Vonderstraat: 66,67% (!)
enzovoort... De volledige lijst van de controles in september staat hier.

Nieuwe trainer bij Lindel-Hoeven VV

Dinsdag 13 november 2018
Overpelt - Nieuwe trainer bij Lindel-Hoeven VV

Overpelt

Tweede provincialer Lindel-Hoeven VV heeft een nieuwe trainer: Ivo Bernaerts volgt er Marc Forier op.
15/11
Proficiat aan het blonde meisje dat spontaan plaats maakte voor mij en mijn plooifiets op de bus Hasselt-Neerpelt. Haar ouders en zijzelf mogen fier zijn op zulk tof gedrag. Dankjewel lieve meid.
Een dankbare fietser
29/10
Happy birthday to you !!!! vanwege de collega's van de benedenverdieping
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Thaise massagesalons gecontroleerd
  2. Nog geen doorgaand verkeer op Breugelweg
  3. Elzo Boer overleden