Het overige nieuws

Drij pinguins

Maandag 17 mei 2021
Pelter Hükske
Pelt - Drij pinguins
Sus en Zjang en Toon zitten òn e töffeke ónder de linneboeëm bij den Hoan.
Stopt dò nen otto mè drij pinguins van aachter tereen. Allè sèg! Wa kan ne miens toch mè drij pinguins oanvange? Die kunde toch nie haawe? Lüstert – en vertèllet vort in ’t schoeën dialect van Pèlt.
Had ullie nog goe, en tot tekomede móndig! (Fons Tuyaerts)
Pelt - Weer contactonderwijs voor 2de en 3de graad
Vanaf morgen mag er weer voltijds contactonderwijs gegeven worden in de tweede en derde graad van de scholen in Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt. Vorige maandag bleek dat niet mogelijk vanwege de coronacrisis. “Door de ingaande versoepelingen rond de Covid-19 maatregelen en de extra inspanningen die de afgelopen tijd zijn geleverd, is er beslist om het advies rond het voltijds opstarten niet te verlengen”, aldus de Eerstelijnszone Noord-Limburg. Wel wordt het belang van de extra inspanningen benadrukt die in overleg met de preventieadviseur moeten blijven geleverd worden.

Weer allemaal op de fiets

Zondag 16 mei 2021
Pelt - Weer allemaal op de fiets
Door de recente versoepelingen van de coronamaatregelen waardoor men weer met z'n tienen mag fietsen is bij WTC "Allemaal op de Fiets" uit SHLille na drie maanden eindelijk het 46ste fietsseizoen van start gegaan. De leden hadden er dan ook naar uitgekeken om nog eens samen een rit te fietsen. Het rittenschema diende wel aangepast omdat er voorlopig alleen ritjes op Belgisch grondgebied in groep zijn toegelaten.
Pelt - Mooie prestaties van NWC in Szeged
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged hebben de vaarders van NWC nog deelgenomen aan 2 A-finales en 1 B-finale. In de voormiddag wist Hermien Peters een 7de plaats te behalen in de K1 500 meter. Lize Broekx werd in de B-finale 3de, wat overeenkomst met een 12de plaats overall.
In de namiddag nam Artuur Peters nog deel aan de massastart in K1 over 5 km. Maar nog voor halfweg moest hij een kopgroep van vijf vaarders laten gaan. Hij won uiteindelijk de (…) Het hele nieuwsbericht

BMW gestolen in Grote Heide

Zondag 16 mei 2021
Op de Grote Heide in Neerpelt is een BMW X5 gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Pelt - Code geel: onweer
Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".

Chris Thijssing overleden

Zondag 16 mei 2021
Pelt - Chris Thijssing overleden
Gisteren is in Bocholt Chris Thijssing overleden, de echtgenoot van Madeleine Jaeken. Hij was 78 jaar en afkomstig van Overpelt. De afscheidsplechtigheid en de begraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Schriftelijk condoleren: fam. Thijssing-Jaeken, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.
3
Pelt - Sporting Pelt verliest van Bocholt
Sporting Pelt heeft vanavond met 35-28 verloren van Sezoens Bocholt. Bij de rust was het al 20-11. In de minicompetitie gaat Bocholt nu de kruisfinales spelen tegen Tongeren.

Wizz Air gaat op Rome vliegen

Zaterdag 15 mei 2021
Het is maar dat u 't weet
De lagekostenmaatschappij Wizz Air vliegt vanaf 2 juli vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Italiaanse hoofdstad. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag wordt gevlogen op Rome-Fiumicino, de grootste luchthaven van Italië. Het is na Milaan de tweede Italiaanse bestemming van Wizz Air vanuit Eindhoven Airport. Daarmee komt het totale aantal WIZZ-lijndiensten vanuit de Noord-Brabantse luchthaven op 30.

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Pelt - 'Groeizaam' weer
Neen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Driesen overleden

Zaterdag 15 mei 2021
Pelt - Germaine Driesen overleden
Donderdag is Germaine Driesen overleden, de weduwe van Antoine Wuytjens, die in 1993 overleed. De afscheidsdienst en de bijbegraving bij haar echtgenoot op het kerkhof aan de Roosendijk vinden in intieme kring plaats. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
8
Pelt - Verkoop duurzame auto's verdubbeld
De verkoop van duurzame personenwagens in Limburg is vorig jaar verdubbeld. In 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019.  Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk jaar. In totaal werden vorig jaar in Limburg 28.823 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit zijn er 18,5% minder dan het jaar voordien. Het aantal ingeschreven hybride personenwagens (benzine en diesel) in Limburg steeg op een jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - 550 Limburgse faillissementen in 2020
In 2010 vielen er in Limburg 666 faillissementen te noteren. In de periode 2010-2020 was dit aantal het hoogst in 2013 (817), waarna het jaarlijks daalde tot 2018 (593). In 2019 waren er weer meer faillissementen (684), maar in 2020 waren er slechts 550 faillissementen, het laagste aantal van het voorbije decennium. In 2020 leek de coronacrisis alvast niet te leiden tot een verhoging van het aantal faillissementen. Dit is wellicht deels te verklaren door de steunmaatregelen voor ondernemingen die hun activiteiten gedwongen moesten stopzetten.(Bron: provincie Limburg)

Vooruit: achteruit!

Zaterdag 15 mei 2021
Pelt - Vooruit: achteruit!
Het is zaterdagmorgen half acht. Ik lig nog in bed en worstel, zoals elke morgen trouwens, met het dilemma: blijf ik nog even horizontaal of begin ik alvast naar de vloer te tasten? Met één been voorlopig. In plaats daarvan wurmt mijn linkerarm zich volkomen zelfstandig onder het dekbed uit en mijn wijsvinger drukt de aan-uitknop van de radio in. Mijn linkerschouder voelt wat pijnlijk aan. De rechter ook trouwens, maar niet zo erg. Raar!
Gisteren heb ik in de Soeverein mijn tweede Pfizer-vaccin (…) Het hele nieuwsbericht
6

Mia Loos overleden

Zaterdag 15 mei 2021
Pelt - Mia Loos overleden
In Peer is op 7 mei Mia Loos overleden, de echtgenote van Hubert Mouling. Zij was 85 jaar en afkomstig van Overpelt. De teraardebestelling vindt plaats in beperkte kring. De uitvaartliturgie vindt plaats op een later tijdstip.
1

Mia Alders overleden

Vrijdag 14 mei 2021
Pelt - Mia Alders overleden
Op 10 mei is Mia Alders overleden, de echtgenote van Jean Leroux. Zij was 77 jaar en afkomstig van Neerpelt. De uitvaartliturgie, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Genk-Centrum, vindt in intieme familiekring plaats.
2

Nieuwe vennootschap: Naepenhof

Donderdag 13 mei 2021
Laurentius Engelen en Petronella Hertroijs, beiden uit Pelt, hebben de naamloze vennootschap Naepenhof opgericht met zetel in Welpenbos. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.
Pelt - De ochtendstond heeft dauw in de mond
Dat stelde Rik Vander Sanden vanmorgen vast toen hij de bedauwde azalea's in zijn tuin bekeek.

Mia Voets (100) overleden

Donderdag 13 mei 2021
Pelt - Mia Voets (100) overleden
Gisteren is Mia Voets overleden, de weduwe van André Bawin. Ze was in december 100 jaar geworden. De afscheidsplechtigheid en de begraving op de begraafplaats van Pelt-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens. 
21
  1. Mia Voets (100) overleden
  2. Vandalen vernielen bloembakken
  3. Germaine Driesen overleden
14/05

Wij wensen Timmy Leyssen een dikke proficiat met zijn verjaardag. Pas op Timmy, 48 jaar begint al door te tellen. Geniet ervan. Dit wensen U pa en ma Leyssen

Boudewijn en Anita Leyssen -Cardinaels
12/05
Adriënne Theuwis

Lieve oma, ma, Adriënne, We wensen je een fijne 80ste verjaardag. Op nog vele jaren samen, op een goede gezondheid, op leuke fietstochtjes, op gezellige terrasjes.. Vanwege: Martijn & Lien, Peter & Hilde, Pierre en onze fonkelende ster!

Lien Willems
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt