Het overige nieuws

SK Kadijk wint van SK Breugel

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - SK Kadijk wint van SK Breugel
SK Kadijk is vandaag op het veld van SK Breugel gaan winnen met 0-5. Zondag 1 maart ontvangt Kadijk Verbroedering Lommel.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - Carnaval in de ogen van een 11-jarige
En die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!
2

Voor een half miljoen aan boetes

Zaterdag 22 februari 2020
Grensgevallen
Pelt - Voor een half miljoen aan boetes
De politie van Valkenswaard heeft gisteravond een man opgepakt die nog voor 505.000 euro aan boetes had openstaan. Bovendien moet hij nog meer dan 1050 dagen de cel in. Dat meldt de politie vanmorgen.

Nieuwe vennootschap: ID Bokt

Vrijdag 21 februari 2020
Bart Drieshaut en Ruth Vrijsen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap ID Bokt opgericht met zetel aan de Holenweg in Pelt. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 181.500 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, het bouwrijp maken van terreinen en het bebouwen ervan met woningen, appartementen, kantoren en bedrijfsgebouwen.

Nieuwe vennootschap: JMD Consult

Vrijdag 21 februari 2020
Jan De Graef uit Overpelt heeft de besloten vennootschap JMD Consult opgericht met zetel aan de A.Lapidestraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand.

50ste 'Dies Natalis' bij Rotaryclub

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - 50ste 'Dies Natalis' bij Rotaryclub
Zaterdag vierde Rotaryclub Overpelt - Noord-Limburg zijn vijftigste "Dies Natalis". Tijdens de academische zitting keek voorzitter Paul Driesen terug op 50 jaar Rotarische vriendschap en inzet voor de gemeenschap dichtbij en veraf. De serviceclub steunde de projecten van de moederorganisatie via de Nationale Vereniging voor Steun aan Gehandicapten, Ziekenhuizen Zonder Grenzen, Polio Plus en natuurlijk de Rotary Foundation.
Maar er waren ook heel wat eigen projecten. De club was actief op het (…) Het hele nieuwsbericht

Carnavalsoptocht Eindhoven afgelast

Vrijdag 21 februari 2020
Grensgevallen
De carnavalsstoet in Eindhoven, die voor zaterdagnamdidag gepland was, gaat niet door vanwege de verwachte windkracht en windstoten. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur, hulpdiensten en andere betrokken partijen. UPDATE Ook de optocht van zondag in Weert is afgelast.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Rammen zoeken nieuwe thuis
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Huiszoekingen in onderzoek drugshandel
In het kader van een onderzoek naar drugshandel zijn gisteren negen huiszoekingen uitgevoerd, onder meer in Lommel en Balen. Er zijn grote hoeveelheden drugs en nagenoeg 7.200 euro in beslag genomen. Elf personen waaronder een Lommelaar zijn opgepakt. De onderzoeksrechter heeft na ondervraging acht personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Georges Didden overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Georges Didden overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Georges Didden overleden, de echtgenoot van Lisette Melis. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Winderig weekend
Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Carnaval op klokken

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Carnaval op klokken
Het is carnavalsweekend. Overal klinkt er feestmuziek en dus morgen ook vanuit de toren van de Sint-Niklaaskerk. Je hoort bekende carnavalmuziek zoals "Wij vieren feest”, “’s Nachts na tweeën”… maar tussendoor ook wat serieuze, klassieke muziek om het contrast te maken. Te horen vanaf 11 uur tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt.

Doodrijder veroordeeld

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Doodrijder veroordeeld
Vier maanden celstraf met uitstel, een boete van 3.200 euro en vijf maanden rijverbod waarvan één effectief: dat is de straf die een 26-jarige Hamontenaar kreeg omdat hij op 27 november 2018 op de Achelsedijk in Neerpelt een ongeval veroorzaakte waarbij Davy Beliën (36) uit Lommel om het leven kwam.

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Sterke tanden
Dat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Geen bekerfinale voor Sporting Pelt

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Geen bekerfinale voor Sporting Pelt
In de Dommelhof-sporthal heeft Sporting Pelt de halve finale voor de beker van Belgie in het handbal verloren van Visé. Uitslag: 21-24  Meer foto's

Overdagkoor zoekt mannen

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Overdagkoor zoekt mannen
Ter voorbereiding van de World Choir Games in juli van dit jaar laat Overdagkoor Daytime niets aan het toeval over om sterk voor de dag te komen. “We zijn nu drie jaar actief en het aanstekelijke enthousiasme in onze zanggroep lokt nog steeds meer en meer geïnteresseerde zangers en zangeressen. Momenteel tellen we zo’n 60 leden uit de hele regio van Pelt en o.l.v. dirigent Jeroen Driessens en pianist Martijn Vanden Dungen loopt het (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Voetbal: speelschema vastgelegd
Het PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Martha Reijnders overleden

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Martha Reijnders overleden
Gisteren is Martha Reijnders overleden, de weduwe van Michel Linden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
2

Geld en bankkaarten gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben geld en bankkaarten buitgemaakt in een woning aan de Balkenstraat in Bocholt. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Slachtoffer aanval overleden

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Jos Haex (73) uit Linde-Peer overleden aan de verwondingen die hij een maand geleden opliep aan de Begijnenvijvers in Wijchmaal. De man werd er aangevallen op het fietspad. In verband met deze zaak is een twintiger aangehouden.
1

Sporting vanavond in halve finale beker

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Sporting vanavond in halve finale beker
Gisteravond plaatste Achilles Bocholt zich al voor de finale van de Beker van België, het zou mooi zijn als Sporting Pelt dat vanavond ook doet! Sporting speelt opnieuw tegen Visé. In de Beneleague werd twee weken geleden nog gewonnen. Kan Sporting dit herhalen en zich zo plaatsen voor de bekerfinale? Vanavond om 20.30u kan je het zien (en horen) in het Dommelhof. Supporters op post!

Twee vijftigers gewond

Woensdag 19 februari 2020
Pelt - Twee vijftigers gewond
Gisterenavond botsten twee auto’s op het kruispunt van de Veenbeslaan en de Gagelweg in Overpelt. Een 57-jarige man en een 55-jarige vrouw, beiden uit de gemeente, raakten daarbij gewond.

Herkol trekt aanvaller aan

Woensdag 19 februari 2020
Pelt - Herkol trekt aanvaller aan
Eersteprovincialer Herkol heeft een aanvaller aangetrokken met het oog op komend seizoen: Vincent Warson van Bregel.

Alice Jonckers overleden

Woensdag 19 februari 2020
Pelt - Alice Jonckers overleden
Zondag is de uit Neerpelt afkomstige Alice Jonckers overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Jan Maggen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Vostert (Bree) waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.
1
Christophe Boonen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Boonen Christophe Schrijnwerkerij opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Pelt. Doel van de vennootschap: alle schrijnwerkerijwerken en dit in alle mogelijke materialen, zowel de productie als de plaatsing van deze goederen.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een kilo goud aan je pols
In de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.
1
21/02

Rare Vogels, proficiat met jullie 4x11 en met de nieuwe prinsenwagen. Ziet heel mooi uit. Fijne carnavalsdagen. Ludo en Mia

Ludo Poelmans
18/02

proficiat Betsy en Albert, nog veel geluk samen, plan maar veel reizen, gr gilbert en annie vandervelden brebels

brebels vandervelden-
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Een steunactie voor Dylan
  2. 100 jaar TIO, 50 jaar BBO: feest!
  3. Van Kwakvors tot Gezel