Het overige nieuws

Felix Maes overleden

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Felix Maes overleden
Gisteren is Felix Maes overleden, de echtgenoot van Maria Verhaegen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische Kerk in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Jef Bzdenga overleden

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Jef Bzdenga overleden
Gisteren is Jef Bzdenga overleden, de echtgenoot van Jetje Renders. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - De wonderen der natuur
                                                                      (Cartoon: Fobie)

Judith Jans overleden

Woensdag 22 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Judith Jans overleden
In Helchteren overleed gisteren de uit Zolder afkomstige Judith Jans, de weduwe van Albert Baerts. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Strijden tegen de Aziatische hoornaar
Het project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Beter weer op komst
De volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Baby boom in Natuurhulpcentrum
Op de 'materniteit' van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is er sprake van een baby boom. Vooral pas uitgevlogen jonge vogels die in de problemen kwamen, worden momenteel massaal binnengebracht. Zo verzorgt men momenteel meer dan 314 jonge dieren: 40 eekhoorns, 18 bosuilen, 3 ransuilen, 3 kerkuilen, 1 merel, 14 spreeuwen, 35 koolmezen, 20 pimpelmezen, 5 zwarte roodstaarten, 4 witte kwikstaarten, 3 huismussen, 4 roodborstjes, 30 kraaiachtigen, 3 dasjes, 10 konijnen, 1 boomkruiper, 30 hout- en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie...
(Cartoon: Fobie)

Jeanneke Verkammen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Houthalen-Helchteren - Jeanneke Verkammen overleden
Op 17 mei overleed in Houthalen de uit Lommel afkomstige Jeanneke Verkammen, de weduwe van Egidius Hesemans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement op de Grotestraat in Genk is vanochtend een 48-jarige Genkse vrouw gearresteerd op verdenking van diefstal. Een verpleegkundige betrapte een verdachte in het appartement van een bejaarde bewoonster. De politie trof in de trappenhal van het gebouw de Genkse aan met het gestolen geld op zak. De verdachte werd voorgeleid bij de parketmagistraat.