Het overige nieuws

Kettingzaag gestolen

Dinsdag 31 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Kettingzaag gestolen
Aan een woning aan de Herebaan-Oost is een kettingzaag gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Marie-Louise Caubergs overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Marie-Louise Caubergs overleden
Zondag is Marie-Louise Caubergs overleden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Herebaan-West. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Jongen op step aangereden

Maandag 30 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Jongen op step aangereden
In de Eviestraat is vanmorgen rond 8.30 uur een minderjarige bestuurder van een step aangereden door een bestelwagen. De jongen is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Johnny Ulenaers overleden

Maandag 30 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Johnny Ulenaers overleden
Op 25 januari overleed Johnny Ulenaers. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Irma Thuwis overleden

Maandag 30 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Irma Thuwis overleden
Op 27 januari is Irma Thuwis overleden, de weduwe van Louis Timmers. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Denemarken wint WK handbal
Denemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Kijk omhoog...
...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.

Verlies voor Helson B

Zondag 29 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Helson B
Helson B is bij Molenbeersel gaan verliezen met 2-0.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verliest in Lommel
Eendracht Houthalen is bij Verbroedering Lommel gaan verliezen met 2-1.

Thuisverlies voor Park Houthalen

Zondag 29 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Thuisverlies voor Park Houthalen
Park Houthalen heeft thuis met 2-3 verloren van Zepperen-Brustem. 

Twee vrouwen gewond bij botsing

Zondag 29 januari 2023
Houthalen-Helchteren - Twee vrouwen gewond bij botsing
Een 23-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren en een 18-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.45 uur.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt zachter
Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Afbraakwerken in Houthalen-Centrum
  2. Johnny Ulenaers overleden
  3. De eerste eiken bruiloft in de gemeente
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen