Het overige nieuws

Maria Schraepen overleden

Dinsdag 7 april 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Schraepen overleden
Zaterdag is Maria Schraepen overleden, de weduwe van Jaak Lijnen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Houthalen-Helchteren - Vrijetijdsbesteding anno 2020
                                                                       (Cartoon: Fobie)
De ondernemingsrechtbank in Hasselt heeft vorige week pannenkoekenhuis "'t Flensje" aan de Grote Baan failliet verklaard op bekentenis. Curator is mr. Herman Driessen.

Louisa Futselaer overleden

Maandag 6 april 2020
Gisteren is Louisa Futselaer overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Karel Byloos overleden

Maandag 6 april 2020
Houthalen-Helchteren - Karel Byloos overleden
In Stal-Koersel is gisteren de uit Houthalen afkomstige Karel Byloos overleden, de echtgenoot van Simone Schroyen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Houthalen-Helchteren - Recyclageparken morgen weer open
Morgen gaan de recyclageparken van Limburg.net weer open. U gaat er weer één keer per 14 dagen terecht kunnen. Bij de ingang gaat u een bord zien waarop u nog eens kunt lezen waar u op moet letten. Nog een paar vragen en antwoorden:
- Kan er een afspraak gemaakt worden? Nee, een afspraak is niet nodig. De toestroom wordt beperkt via de slagbomen.
- Geldt de regel van één keer per 14 dagen per park? Nee, U kunt 1 keer per 14 dagen in één (…) Het hele nieuwsbericht
1
Houthalen-Helchteren - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

1

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - 'Doe eens een belletje'
"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
1

Jeanne Mariën overleden

Zondag 5 april 2020
Houthalen-Helchteren - Jeanne Mariën overleden
Donderdag is in WZC Het Dorpvelt in Zonhoven Jeanne Mariën overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Robert Maes. Zij was medestichter van Bakkerij Maes in Houthalen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Freddy Maes, Platanenstraat 7.
Houthalen-Helchteren - Bijna 90 corona-PV's tijdens weekend
Politie CARMA heeft van zaterdagochtend 7 uur tot zondag 17 uur 86 corona-PV’s opgesteld. De politie zette extra patrouilles in om nog meer en gericht toezicht uit te voeren in Zutendaal, Genk, As, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt en Kinrooi. Tijdens een grote controleactie zaterdagavond werd ook de drone ingeschakeld om sneller en efficiënter grote gebieden te kunnen controleren. Dit resulteerde alles samen in 86 PV’s: een 50-tal voor overtredingen van het (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - De échte kampioenen van Vlaanderen
                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Houthalen-Helchteren - Hou vast voor een houvast
Een mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...
3

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Mooi lenteweer
Morgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht