Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - 50 jaar geleden (2): de maanlanding
Op 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Bedevaarders goed aangekomen
De bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Houthalen-Helchteren - 50 jaar geleden: de zomer van '69
Een van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Limburgse bedevaart naar Lourdes
Vandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes

Twee botsingen

Zondag 14 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 29-jarige vrouw uit Oudsbergen is gisterennamiddag gewond geraakt bjj een botsing tussen twee auto's op de Dieplaan in Genk. Bij een kop-staartaanrijding op de Hoevenzavellaan raakte vrijdagavond een 31-jarige man uit Genk gewond.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Houthalen-Helchteren - Vijf spelers verlaten Houthalen VV
Vijf spelers van Houthalen VV trekken naar een andere ploeg: Jarde Jeurissen naar Boorsem, Yusuf Ercan naar Winterslag, Thimo Giannarakis naar Wiemismeer, Jorn Simons naar Termien en Giel Schepers naar Heusden-Zolder.

50 jaar AVT

Zaterdag 13 juli 2019
Houthalen-Helchteren - 50 jaar AVT
In de vooravond was er veel volk present op de viering van de 50ste verjaardag van Atletiekvereniging Toekomst in de Golazo-Arena in Heusden-Zolder. Onder hen veel atleten, ex-toppers, bestuursleden maar ook afgevaardigden van de gemeenten Heusden-Zolder, Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Peer.
Voorzitter Gerry Folens van de Vlaamse Atletiek Liga had in zijn toespraak veel lof voor de werking van AVT. Hij gaf een opsomming van de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Deze ploegen treden aan in eerste prov.
Volgende ploegen treden komend seizoen aan in eerste provinciale: Achel VV, FC Alken, Bree-Beek, Bregel, Halen, Herk FC, Herkol, Koersel, ESK Leopoldsburg, E. Mechelen a/d Maas, Meeuwen SK, Park Houthalen, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem, Zonhoven United.