Het overige nieuws

EMA herdenkt mijnsluiting Zolder

Woensdag 28 september 2022
Houthalen-Helchteren - EMA herdenkt mijnsluiting Zolder
Overmorgen, vrijdag 30 september, is het exact 30 jaar geleden dat de mijn van Zolder dichtging, als laatste steenkoolmijn in de Benelux. Op de site zelf wordt dat dit weekend en de weken erna herdacht met MijnKracht, een uitgebreid programma met animatie, muziek en tentoonstellingen. Ook de pas opgerichte vereniging European Miners Association herdenkt de mijnsluiting. De EMA-leden vertrekken  vrijdag om 9 uur vanuit Houthalen met een tweetal (…) Het hele nieuwsbericht
1

Ik heb gelééfd!

Woensdag 28 september 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Ik heb gelééfd!
Ik filosofeer vaak. Ook over de dood, die inherent is aan het leven. Zonder sterven zou er geen plaats zijn voor nieuw leven en zonder nieuw leven zou de wereld wenen en verzwakken. Oneindigheid fnuikt ambitie. Het enige minpunt aan de dood is het onverwachte en soms onrechtvaardige. Over lijden ga ik kort zijn: niemand verdient het. In mijn optiek zou iedereen het recht moeten hebben om op zijn manier te leven tot zijn honderdste, met alles erop en eraan. Een cocktail van vreugde en verdriet, om na de laatste (…) Het hele nieuwsbericht
1
Het is maar dat je 't weet
De vrijwilligers van Tele-Onthaal Limburg voerden vorig jaar 16.419 gesprekken, voornamelijk via de telefoon. De meerderheid van de oproepers is vijftigplusser terwijl jongeren tussen twaalf en zeventien liever een online gesprek voeren. Relaties blijven het meest besproken gespreksthema. Sinds de coronapandemie verschijnt het thema gezondheid wat prominenter op de voorgrond met angstgevoelens als rode draad. Voorts is eenzaamheid een belangrijke reden om Tele-Onthaal te contacteren.
1

Weg met zilveren bestek

Dinsdag 27 september 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement aan de Dorpsstraat in Zonhoven. De daders gingen er met een zilveren bestek aan de haal.
1

Warmer op het einde van de week

Dinsdag 27 september 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warmer op het einde van de week
Met een depressiekern aan de westkust van Denemarken worden buien die ontstaan over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Er wordt bovendien nog steeds koude lucht aangevoerd, met ondermaatse maxima. Ook de volgende dagen verlopen wisselvallig, maar het wordt wel wat droger en zachter. 
Vandaag wisselen buien af met drogere perioden en soms een streepje zon. Verspreid vallen er buien. Tussen de buien door zijn er drogere perioden met soms een streepje zon. Bij een matige westenwind wordt (…) Het hele nieuwsbericht
1

Mia Vanchaze overleden

Dinsdag 27 september 2022
Houthalen-Helchteren - Mia Vanchaze overleden
Zaterdag is Mia Vanchaze overleden, de echtgenote van Jos Krops. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.
1

Maria Morales-Garcia overleden

Dinsdag 27 september 2022
Houthalen-Helchteren - Maria Morales-Garcia overleden
Zondag is Maria Morales-Garcia overleden, de weduwe van Juan Pinera Buendi. Zij was 92 jaar en wordt woensdag begraven na het afscheid (10 uur) in de Koninkrijkzaal van Jehovah’s getuigen aan de Nachtegalenstraat. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
1
Houthalen-Helchteren - Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox is de komende weken te zien in de Limburgse musical 'La Femme Fatale'. Een fantastische musical met een hoek af, zoals hij de voorstelling zelf omschrijft.
Uit een fijne samenwerking tussen regisseur en bedenker van het stuk, Hubert Schoenmaeckers en choreografe Sarah Spranghers enkele jaren geleden, vloeide het idee om een nieuwe musical te maken. Niet veel later kwam Hubert met het waargebeurde verhaal van een seriemoordenares die in de jaren 30 in Luik leefde: Marie Alexandrine (…) Het hele nieuwsbericht
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
Maarten Cox in musical 'La Femme Fatale'
1

Karel Claes overleden

Maandag 26 september 2022
Op 23 september is Karel Claes overleden, de weduwnaar van Mia Switten. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
1

Nieuwe vennootschap: GL Consulting

Maandag 26 september 2022
Davy Fraussen en Esther Olaerts, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap GL Consulting opgericht met zetel aan de Spreeuwenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbouwen van ICT-projecten op maat, het ontwerpen en voeren van reclame-en promotiecampagnes en outsourcing van diensten en personen.
1

Drie gewonden bij botsing

Maandag 26 september 2022
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond twee auto's gebotst. Een 34-jarige man uit Genk, een 41-jarige man uit Oudsbergen en een 42-jarige vrouw uit Tessenderlo raakten daarbij gewond.
1

Houthalen VV verslaat Heis Sport

Zondag 25 september 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat Heis Sport
In derde provinciale C heeft Houthalen VV de punten thuis gehouden tegen Heis Sport. Het won met 3-1.
1
Houthalen-Helchteren - Auto tegen vangrail op Kasteletsingel
Op de Kasteletsingel in Beringen kwam vrijdagavond rond 23u een auto in de vangrail terecht. Een 23-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren liep hierbij enkele verwondingen op. 
1

Herk FC - Park Houthalen 0-2

Zondag 25 september 2022
Houthalen-Helchteren - Herk FC - Park Houthalen 0-2
In eerste provinciale heeft KFC Park Houthalen vanmiddag Herk FC verslagen met 0-2 .Aan de rust was de stand 0-0. Prévot en Bouazil maakten de doelpunten. Goalie Coyette van Park viel geblesseeerd uit. Omdat er geen reservekeeper op de bank zat werd het doel verdedigd door veldspeler Agatino Pellegriti. Na vier wedstrijden staat Park Houthalen vijfde in de stand met 7 punten en een doelpuntensaldo van 11/8.
1