Het overige nieuws

Auto vat vlam op E314

Zaterdag 13 juli 2024
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Zonhoven heeft deze namiddag een auto vuur gevat. De wagen brandde volledig uit. Het voorval zorgde voor verkeershinder.
Het is maar dat je 't weet
In 2023 gebeurden er 4.799 letselongevallen waarbij de dader achteraf vluchtmisdrijf pleegde. Op 10 jaar tijd is er zelfs een stijging met 9% (van 4.400 in 2014 naar 4.799 in 2023). Elke week zijn er in ons land dus 92 ongevallen met gewonden of doden waarbij de dader de vlucht neemt! Daarbij kwamen vorig jaar 19 personen om het leven en raakten 5.266 anderen gewond.

400 Limburgers naar Lourdes

Vrijdag 12 juli 2024
Houthalen-Helchteren - 400 Limburgers naar Lourdes
Van 14 tot 19 juli nemen 400 Limburgers deel aan de diocesane bedevaart naar Lourdes. Al meer dan zeventig edities organiseert de Limburgse Diocesane Bedevaart (LDB) van het bisdom Hasselt elk jaar een pelgrimage naar Lourdes. Ook dit jaar mogen de organisatoren vierhonderd Limburgers begeleiden naar het Maria-bedevaartsoord in de Pyreneeën. Jongeren, mijnwerkers-brancardiers, vrijwilligers en zieken vertrekken met bussen vanuit Limburg naar het station van Tourcoing in Frankrijk, van hieruit reizen ze verder met de trein naar Lourdes. Ook mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, reist af naar het bedevaartsoord.
Deze foto werd gemaakt rond de jaren 1953-1954, toen Gijsbert Van Hertum (Achel, 1886-1965, de tweede geknield van links naar rechts) de busreis naar Lourdes maakte.
Houthalen-Helchteren - 23- en 49-jarige gewond bij botsing
Deze namiddag rond 15 uur botsten twee auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Daarbij raakten een 23-jarige man uit Genk en een 49-jarige man uit Lommel gewond.

Woninginbraak in Tulpenstraat

Vrijdag 12 juli 2024
Gisterenavond is een inbraak ontdekt in een woning aan de de Tulpenstraat. De daders gingen aan de haal met een TV en een bluetooth speaker.

Bouwverlof start vandaag

Vrijdag 12 juli 2024
Houthalen-Helchteren - Bouwverlof start vandaag
Vandaag gaat het traditionele bouwverlof in. Veel bedrijven stoppen vandaag wat vroeger en er wordt dan iets gedronken of gegeten. Of veel bouwvakkers trekken namiddag naar de kroeg. Wij wensen alle bouwvakkers een fijn verlof. (foto AI Patrick Haesevoets) 
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2000 neemt het aandeel van de bevolking van 67 jaar of ouder toe: van 15 procent in 2000 tot 19 procent in 2024. Het aandeel jonger dan 18 jaar daalde van 21 procent in 2000 naar 19 procent in 2024. Ook het aandeel van de brede middengroep tussen 18 en 66 jaar daalde: van 65 procent in 2000 naar 62 procent in 2024.

Wit wordt weer grijs

Donderdag 11 juli 2024
Houthalen-Helchteren - Wit wordt weer grijs
De mooie witte wolken van vandaag krijgen we morgen niet te zien. Deze nacht en morgen trekt er alweer een regenzone over onze regio. Een typische Belgische kwakkelzomer dus. Zaterdag wordt een beetje beter en zondag belooft zoals vandaag te worden. (foto Gust Ischen) 

Dali aan de hemel

Donderdag 11 juli 2024
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Dali aan de hemel
Soms loont het om eens te turen naar de hemel zoals vanavond bij deze mooie schapenwolken, een prachtig modern schilderij, zomaar gratis. (foto Hans Put)

Meer vlinderstruiken?

Donderdag 11 juli 2024
Houthalen-Helchteren - Meer vlinderstruiken?
Gisteren was er nog het alarmerend bericht dat er steeds minder vlinders zijn. Misschien kunnen meer vlinderstruiken soelaas bieden? Want daar zitten toch altijd heel veel vlinders op. UPDATE Een kenner meldt ons dat vlinderstruiken géén waardplanten zijn voor vlinders. Een plant is pas een waardplant indien de plant ook echt belangrijk (noodzakelijk) is voor de ontwikkeling van het insect of vlinder. De vlinderstruiken trekken vlinders aan omwille van de nectar.
Meer vlinderstruiken?Meer vlinderstruiken?
Houthalen-Helchteren - 150 km aan waterleidingen vervangen
De Watergroep heeft het voorbije jaar 150 km aan waterleidingen vervangen in Limburg. In totaal wil de Watergroep 720 km aan waterleidingen vervangen op vijf jaar tijd. Het vervangen van de leidingen probeert de Watergroep steess te combineren met andere nutswerken, zodat de hinder beperkt blijft.

48.000 studentenjobs in Limburg

Donderdag 11 juli 2024
Cijfer van de dag
In heel 2023 waren er 48.000 Limburgse jobstudenten aan het werk, een toename van 10% op 2 jaar tijd. Samen werkten ze ruim 10,5 miljoen uren en verdienden ze 154 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de RSZ die UNIZO Limburg verwerkte. Vrouwelijke studenten werken meer jobs en uren dan hun mannelijke tegenhangers. UNIZO Limburg benadrukt het belang van jobstudenten voor ondernemingen, vooral vanwege de flexibiliteit en het kostenvoordeel dat ze bieden in een krappe arbeidsmarkt. UNIZO pleit (…) Het hele nieuwsbericht

België Montage Service failliet

Donderdag 11 juli 2024
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van België Montage Service - Cukur uit Houthalen-Helchteren. Het indienen van de schuldvorderingen dient te gebeuren via de website van RegSol.
Projectontwikkelaar Statec uit Houthalen-Helchteren is failliet. Het vonnis werd uitgesproken door de Ondernersrechtbank in Hasselt. Het indienen van de schuldvorderingen dient te gebeuren via de website van RegSol.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van bouwbedrijf Galya uit Houthalen-Hechteren. Schuldvorderingen moeten ingediend worden via de website RegSol.

Mooi fiets- en wandelweer

Donderdag 11 juli 2024
Houthalen-Helchteren - Mooi fiets- en wandelweer
Met temperaturen tot 24° krijgen we vandaag een mooie dag, ideaal om te fietsen of te wandelen. (foto Gust Ischen) 
Het is maar dat je 't weet
Begin 2024 woonden er in het Vlaamse Gewest bijna 4.965.300 personen van Belgische herkomst en bijna 1.856.500 personen van buitenlandse herkomst. Het aandeel personen van buitenlandse herkomst lag daarmee op 27% van de totale wettelijke bevolking. In 2000 ging het om 10%.
Claudio Sorrentino uit Helchteren heeft de besloten vennootschap Feel for Steel opgericht met zetel aan de Resedastraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van huishoudelijke- en sanitaire artikelen in metaal en groot- en kleinhandel in meubels, decoratie en verlichting.
  1. Veel Palestijnse vlaggen in Meulenberg
  2. Broodafval gedumpt in Meulenberg
  3. Paard uit zwembad bevrijd
01/07

Het Dorpsrestaurant in "De Roepsteen" Helchteren sluit tijdens de vakantie haar deuren. Graag wenst het vrijwilligersteam iedereen een prettig verlof toe en graag tot ziens vanaf 11 september.

Sylvain Cuypers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren