• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Verkeersongevallen

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wildekastanjelaan in Genk zijn vanmorgen rond 8.40 uur een motorfietser en een wagen gebotst. Een 73-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Rond 12.45 uur kwam het op de Hasseltweg tot een aanrijding tussen twee wagens. Daarbij viel één gewonde.

Weer schaap doodgebeten

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een schaap doodgebeten in een weide aan de Haltstraat in Zwartberg, op de grens met Houthalen-Oost. Dat is waarschijnlijk het werk van een wolf. Er zijn DNA-stalen van het schaap genomen.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Jules De Raeve overleden

Woensdag 23 september 2020
Houthalen-Helchteren - Jules De Raeve overleden
Gisteren is de uit Houthalen afkomstige Jules De Raeve overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Everzwijnen gevangen

Dinsdag 22 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum uit Opgabbeek heeft deze namiddag vier everzwijnen gevangen in een bosje aan de Westerring in Genk. Dat gebeurde omdat politie CARMA vreesde voor verkeersproblemen.

Ongeval in Don Boscostraat

Dinsdag 22 september 2020
Deze voormiddag rond 9.30 uur botsten een fietsster en een auto in de Don Boscostraat. Een 75-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Twee ongevallen met gewonden

Dinsdag 22 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk reed vanochtend rond 2.10 uur een auto tegen de verkeerslichten. Een 47-jarige Hasselaar raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.20 uur botsten twee auto's op de Weg naar As. Daarbij werd een 43-jarige vrouw uit Genk gewond.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat u 't weet
Houthalen-Helchteren - Carpoolparkings worden weer gereinigd
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

Leandro Ginefra overleden

Dinsdag 22 september 2020
Houthalen-Helchteren - Leandro Ginefra overleden
Gisteren is Leandro Ginefra overleden bij een verkeersongeval in Houthalen-Oost. Hij was 18 jaar. De uitvaart zal in beperkte kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in funerarium Witters en Baers.

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - De herfst is daar
Hoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

U21 Park Houthalen lijden 0-1 verlies

Dinsdag 22 september 2020
Houthalen-Helchteren - U21 Park Houthalen lijden 0-1 verlies
De U21 van KFC Park Houthalen hebben thuis verloren van Torpedo Hasselt. Uitslag: 0-1 .

Jaak Gorissen overleden

Dinsdag 22 september 2020
Houthalen-Helchteren - Jaak Gorissen overleden
In WZC Het Dorp in Helchteren is op 17 september Jaak Gorissen overleden, de echtgenoot van Maria Driesen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Houthalen-Helchteren - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?
Voor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

Lachgas in beslag genomen

Zondag 20 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij de controle van een auto in de Stalenstraat in Genk trof de politie 17 flessen lachgas en materialen aan die wijzen op de verkoop ervan. De flessen zijn in beslag genomen. De politie stelde een GAS-pv op en een pv voor zwartwerk.