Het overige nieuws

Pa post portretten

Donderdag 29 februari 2024
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Pa post portretten
Om hoe laat gaat uw kind slapen? Eet het voldoende fruit en moet het naar de kapper? Nog moeilijker: wie beslist daarover? U of uw ex-partner? In wetboeken vinden gescheiden levende ouders geen antwoord op deze vragen, want elk tijdperkje heeft zijn eigen pedagogische vraagstukken. Vandaar dat soms rechters moeten beslissen. In een recente uitspraak van het Hof van Beroep van Gent ging het bijvoorbeeld over de vraag van een jong meisje om een tijdelijke tatoeage aan te brengen op een onschuldige plaats. Kort boven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer Belgen combineren 2 banen

Donderdag 29 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Vijf procent van de Belgen combineert twee banen. Dat is maar liefst een kwart meer dan tien jaar geleden. Opvallend, bijna 68 procent meer 65-plussers heeft tegenover tien jaar geleden een tweede baan. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
Meer dan 7.000 Belgen vieren om de 4 jaar hun schrikkelverjaardag. Op 1 januari 2023 telde België 7.220 personen die op 29 februari jarig zijn. Proportioneel gezien wonen de meesten van hen in de provincie Namen met 0,069% van de bevolking, gevolgd door Henegouwen met 0,066% en Luik met 0,064%. De provincie met het kleinste aantal schrikkeljarigen is Limburg: 0,053% van de bevolking. (Statbel)

50 wietplantages en drugslabs ontdekt

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - 50 wietplantages en drugslabs ontdekt
In Limburg zijn vorig jaar 50 cannabisplantages en drugslabs opgerold dankzij het anonieme drugsmeldpunt. Het aantal meldingen via dat telefoonnummer - het gratis nummer 0800 20877 - is het afgelopen jaar fors gestegen. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van het jaarverslag van de Limburgse federale gerechtelijke politie.

Achterstallige betalingen geïnd

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Zonhoven is gisteren voor zo'n 54.000 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en boetes geïnd. Twee bestuurders die van hun gsm gebruik maakten aan het stuur moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Vijf chauffeure die een positieve druigstest aflegden speelden ook hun rijbewijs kwijt.

Fietser ten val na uitwijkmanoeuvre

Woensdag 28 februari 2024
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder kwam vanmiddag een fietser ten val na een uitwijkmanoeuvre voor een voertuig. Hij raakte gewond.

Gezonder met regel '3-30-300'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Gezonder met regel '3-30-300'
De kwantitatieve regel ‘3-30-300’ is een zeer goede maatstaf voor een gezonde en leefbare omgeving. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Agentschap voor Natuur en Bos.  
Het ‘3-30-300’-concept verduidelijkt dat verschillende aspecten een rol spelen bij de impact van stedelijk groen:
- de ‘3’ stelt dat vanuit elk huis minstens drie goed ontwikkelde bomen zichtbaar moeten zijn. Hiermee wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en lijnbus botsen

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Auto en lijnbus botsen
Op de Grote Baan raakten gisterenavond een auto en een lijnbus in een aanrijding betrokken. Daarbij is een 62-jarige man uit de gemeente gewond geraakt.

FC Helson trekt aanvaller aan

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - FC Helson trekt aanvaller aan
Aanvaller Branko Gronski zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer FC Helson verdedigen. Hij komt over van reeksgenoot KVK Beringen.

Louis Donné overleden

Woensdag 28 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Louis Donné overleden
Maandag is Louis Donné overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Jeannine Blocken. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

'Pas op met gebruik van pesticiden'

Woensdag 28 februari 2024
Het is maar dat je 't weet
"Het is belangrijk dat we als samenleving eindelijk meer nadenken over de gevolgen van het gebruik van pesticiden op onze gezondheid. Vooral jonge boeren zouden twee keer na moeten denken over welke producten ze gebruiken. Het kan van groot belang zijn voor hun gezondheid op lange termijn.”
Voormalig VRT-journaliste Siel Van der Donckt die op 58-jarige leeftijd Parkinson kreeg en dat o.m. wijt aan omgevingsfactoren zoals pesticiden, waaronder glyfosaat. (Bron: VRTnieuws)

'De wolf is belangrijk'

Dinsdag 27 februari 2024
Vandaag gelezen
"De wolf is belangrijk in ons ecosysteem. Wolven houden de herten en everzwijnen mee in toom en omdat ze de zieke dieren er eerst uithalen, blijven die populaties gezond."
(Koen Van Muylem, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in een reactie op het CD&V-voorstel om de absolute bescherming van de wolf in Vlaanderen op te heffen).
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder zijn twee inbraken gepleegd: in een huis in het Klokhof en in een container aan de Westlaan. De inbraken zijn vandaag vastgesteld.

Opnieuw wisselvallig

Dinsdag 27 februari 2024
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Opnieuw wisselvallig
Storingen verbonden aan depressies ten zuiden van IJsland naderen gestaag onze streken en verdrijven de wig van hoge luchtdruk, die nog even voor droog weer kan zorgen. Komende nacht mogen we de eerste regendruppels verwachten en morgen valt er geregeld regen. Daarna komt een depressie erg dicht bij onze regio te liggen en zorgt voor onstabiele ontwikkelingen met een aantal buien op vrijdag en tijdens het weekend.
Vandaag zorgt een wig van hoge luchtdruk voor een zonnige namiddag met enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Romain Maes overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Romain Maes overleden
Gisteren is in Houthalen Romain Maes overleden, de partner van Mientje Roman. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Koersel. Het afscheid vindt plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Heppen.
Houthalen-Helchteren - Tekort aan plasma(donoren) in Limburg
Er is dringend nood aan meer plasmadonoren in Limburg. Er is begin van het jaar al een oproep geweest waardoor er even een toename was van plasmadonatie, maar dat is terug stil gevallen.
"Jaarlijks hebben we steeds meer en meer plasma nodig. Plasma wordt voor heel veel doeleinden gebruikt . De onwetendheid over plasma is erg groot. Voor kankerpatiënten, bij brandwonden, immuunziekten, antistollingsziekten of prematuren is plasma onontbeerlijk. Ook in medicatie en verzorgingsproducten zit vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Leerlingen wonen filmpremière bij

Maandag 26 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Leerlingen wonen filmpremière bij
Leerlingen van Welzijnswetenschappen van het Inspirocollege woonden in Antwerpen de filmpremière van "Human Forever" bij. Een pakkende documentaire waarin zorgverlener Teun Toebes en filmmaker Jonathan De Jong de wereld rondreizen en uitzoeken hoe ze op andere plekken omgaan met mensen met dementie.

Aanwinst voor FC Helson

Maandag 26 februari 2024
Houthalen-Helchteren - Aanwinst voor FC Helson
Jo Blockx trekt de deur achter zich dicht van eersteprovincialer Herk FC. Hij verkast naar FC Helson.
  1. Hoenderhok Kelchterhoef verdwijnt
  2. Prof. Tytgat: 'Alles op een hoopje gegooid'
  3. Het voetbalweekend van Houthalen-Helchteren
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren