• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Een twintigjarige man uit Heusden-Zolder heeft twee jaar celstraf met uitstel gekregen voor aanranding en verkrachting. De slachtoffers waren 13 en 14 jaar. De man kwam al eerder in aanraking met gerecht, onder meer voor agressie tegen een treinconducteur. (PG)
Houthalen-Helchteren - Vier jaar gevorderd voor verkrachtingen
Het Openbaar ministerie heeft vier jaar cel gevorderd tegen een dertiger uit de gemeente voor de verkrachting van twee vrouwen. Eén van de slachtoffers was amper zestien. De betichte ontkent de feiten. Op 26 maart valt het vonnis in deze zaak.(PG)

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
De natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.
1

Inbrekers weg met juwelen

Vrijdag 26 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Wiekstraat in Genk zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Weg met isolatiemateriaal

Vrijdag 26 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werd aan de Eendenstraat in Heusden-Zolder gingen dieven met isolatiemateriaal aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Naar uniforme textielcontainers
Vorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Chauffeur onder invloed van lachgas

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18.30 uur controleerde de politie op de Stalenstraat in Genk een auto wegens onverantwoord rijgedrag van de bestuurder. De twintiger bleek onder invloed van lachgas. In de auto werden vijf flessen lachgas aangetroffen. De flessen werden in beslag genomen. Het rijbewijs van de chauffeur is voor vijftien dagen ingetrokken.

Wietplantage ontdekt bij woningbrand

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA ontdekte dinsdag een wietplantage op de Weg naar As in Genk. De plantage kwam aan het licht nadat er brand ontstond in een woning. In het naastgelegen huis werd de wietplantage van een 200-tal planten aangetroffen. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door een technisch defect aan de elektrische installatie van de plantage. Die werd van stroom voorzien met een clandestiene stroomaftakking. De politie ontmantelde en vernietigde de installatie.

Gewond bij kop-staartbotsing

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is een vrouw uit Beringen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Bom ontdekt bij graafwerken

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij graafwerken aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder is vandaag een bom aangetroffen. De ontmijningsdienst heeft het oorlogstuig opgehaald.

Vermiste vrouw aangetroffen in bos

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Na een melding van de vermissing van een 79-jarige vrouw uit Heusden-Zolder zette de politie vanmorgen een zoekactie op. Kort voor de middag werd de dementerende vrouw aangetroffen in een bos. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Twee ongevallen met gewonden

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.45 uur zijn op de Oosterring in Genk twee wagens gebotst. Een 43-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. In de Bokrijklaan ging gisterenavond rond 22.45 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 22-jarige man uit Heusden-Zolder gewond.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Na de pandemie, de paddemie...
Bijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Twee wietplantages ontdekt
Vanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.
  1. Vermiste vrouw aangetroffen in bos
  2. Twee arrestaties na dodelijke steekpartij
  3. Wegen- en rioleringswerken Driehoekstraat
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Forel
Te koop
Gezocht
Overlock machine