Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk kwam het deze namiddag rond 14.45 uur tot een botsing tussen een bromfietsster en een auto. De 45-jarige bromfietsster uit Genk raakte daarbij gewond.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht
1

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hittegolf op komst
De afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Houthalen VV klopt Termolen

Donderdag 22 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Termolen
Houthalen VV heeft vanavond Fl. Termolen verslagen. Uitslag: 6-2 .

Vrouw (47) gewond bij botsing

Donderdag 22 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Vrouw (47) gewond bij botsing
Een 47-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Staatsbaan en de Schuttershofstraat in Lanaken. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Park Houthalen verliest in Wijchmaal

Woensdag 21 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest in Wijchmaal
Park Houthalen heeft vanavond zijn oefenwedstrijd in Wijchmaal verloren. Uitslag: 1-0. Helson en ESK Leopoldsburg speelden 2-2 gelijk.

Drie diefstallen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van en woning aan de Asbergstraat in Genk is allerlei werkmateriaal gestolen. Aan een woning in de Gieterijstraat is een aanhangwagen ontvreemd. Op de parking van een bedrijf aan de Transportlaan is een bromfiets gestolen.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit Parijs (2)
Ook Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.