• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Inbraak in flat

Woensdag 4 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kapelstraat in Heusden-Zolder drongen dieven binnen in een appartement. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolven
Landschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht
2

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - 'Ik blijf nog effe kij... ?'
                                                                             (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen - Achel VV B  0-2
Eendracht Houthalen heeft thuis verloren van Achel VV B. Uitslag: 0-2.

KVV Heusden-Zolder - Helson 0-1

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - KVV Heusden-Zolder - Helson 0-1
FC Helson is gaan winnen op het veld van KVV Heusden-Zolder. Uitslag: 0-1.

Nieuwe zaak: Moefa's Sherif

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Nieuwe zaak: Moefa's Sherif
Moufa Bencherif nam samen met zijn partner het vroegere café Lafayette over, op de hoek van de Vredelaan. Verantwoordelijke Marco Carrella wordt daar de vaste cafébaas. Vandaag was er een try-out, zeg maar een algemene repetitie voor de officiële start op dinsdag. Moufa houdt sinds enkele jaren het café "Moefa" aan het NAC open. "Ik zei altijd: als het centrum niet naar Moefa komt, dan gaat Moefa naar het centrum. Hier is veel meer passage. We starten hier met kleine hapjes (…) Het hele nieuwsbericht

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Zorgeloos op vakantie
                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Uitdoofbeleid voor kermispony's
Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
1
Houthalen-Helchteren - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Rosa Iliaens overleden

Vrijdag 30 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Rosa Iliaens overleden
Gisteren is Rosa Iliaens overleden, de weduwe van Louis Lemmens. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in het rouwhuis aan de Kazernelaan 32.
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Houthalen-Helchteren - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgas
Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Op het kruispunt van de Heerbaan-West en de Steenstraat is deze namiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Het kwam er tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakten drie personen, allen uit de gemeente, gewond.
Houthalen-Helchteren - Vakantiebestemmingen kleuren roder
Vandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.