• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Grote hinder door staking bij De Lijn
In Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Inbraken in flats

Donderdag 13 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement op de Europalaan in Genk maakten inbrekers juwelen buit. In een appartement aan de Dieplaan is geld gestolen.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 13 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat in Genk zijn deze namiddag rond 13.45 uur twee wagens gebotst. Herman S. (76) uit Dilsen-Stokkem en Giuseppe A. (48) uit Genk liepen daarbi

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Houthalen-Helchteren - Morgen hinder, o.m. bij de Lijn
Morgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Zaterdag uitvaart Désirée Viola

Donderdag 13 december 2018
Houthalen-Helchteren - Zaterdag uitvaart Désirée Viola
Zaterdag (11.30 uur) vindt in de parochiekerk in Houthalen-Centrum de uitvaartliturgie plaats van de op 5 december overleden Désirée Viola. Vanaf 10 uur is er gelegenheid tot condoleren in de kerk in het bijzijn van de familie.

José Corthouts overleden

Donderdag 13 december 2018
Houthalen-Helchteren - José Corthouts overleden
Gisteren is José Corthouts overleden, de weduwe van François Smets. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium Wittersnenh Baers aan de Weg naar Zwartberg.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Juliette Feyen overleden

Woensdag 12 december 2018
Maandag is Juliette Feyen overleden, de weduwe van Joannes Bielen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Alda Schouteden overleden

Woensdag 12 december 2018
Maandag is Alda Schouteden overleden, de weduwe van Joannes Tielen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Flatgebouw geëvacueerd

Dinsdag 11 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Flatgebouw geëvacueerd
In Genk is Zonneweelde, het hoogste appartementsgebouw van Limburg, vanavond even geëvacueerd geweest voor een keukenbrand in een flat op de elfde verdieping. De brandweer kon het vuur snel bedwingen en de bewoners mochten vervolgens terug naar hun flat.