• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Isolatiemateriaal gestolen

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Weg naar As in Genk sloegen dieven toe. Zij gingen er met isolatiemateriaal aan de haal.
Houthalen-Helchteren - Dronken bestuurder rijdt tegen combi
Vrijdagavond rond 23 uur zag een politieploeg van Heusden-Zolder een BMW die zwalpend over de weg reed. Verschillende pogingen om de auto te doen stoppen mislukten, de bestuurder reageerde niet en bleef voor zich uit kijken. Ondertussen kwam de melding dat de wagen in Houthalen bij een ongeval betrokken was. Hij werd klemgereden maar reed daarbij tegen de combi. De bestuurder, een 62-jarige uit Beringen, had gedronken. Zijn rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Houthalen-Helchteren - Grote flitsmarathon
Woensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Computer gestolen in bedrijf

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf op C-Mine in Genk is een computer gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Auto tegen reclamebord

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Stalenstraat in Genk belandde zondagavond rond 18.40 uur een auto tegen een reclamebord. Daarbij raakte een 46-jarige Genkenaar gewond.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Houthalen-Helchteren - Week van de teek
Het is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)
Houthalen-Helchteren - Toch geen staking bij De Lijn morgen
Er komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Meubels en tapijt gedumpt

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben meubels en een tapijt gedumpt op de terril van de voormalige mijn van Zwartberg. De politie spoort de sluikstorter op.

Schoenen en drank gestolen

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een diefstal vastgesteld in een woning aan de Maaseikerbaan in Genk. Dieven gingen er met schoenen, frisdrank en een werktas aan de haal.
Houthalen-Helchteren - Morgen gaan de scholen weer open
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Xerofyt

Zaterdag 17 april 2021
Nayib Lagouireh uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Xerofyt opgericht met zetel aan de Herebaan-West. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van sport- en fitnesscentra, personal training en handel in sportartikelen en voedingssupplementen.

Nieuwe vennootschap: Niels

Zaterdag 17 april 2021
Niels Bohy uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Niels opgericht met zetel aan de Kruisvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen en de plaatsing van poorten en hekwerk, het snoeien van planten en bomen, verkoop van bouwmaterialen en glaswerken.

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Houthalen-Helchteren - Staking bij De Lijn op maandag
Door een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht
3

Meisje (17) gewond bij botsing

Vrijdag 16 april 2021
Op de Grote Baan raakten gisterenavond rond 21 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 17-jarig meisje uit Temse raakte daarbij gewond.
  1. Meisje (17) gewond bij botsing
  2. Nieuwe vennootschap: Xerofyt
  3. Motorrijder (27) tegen omheining
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Forel
Te koop