Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen ging op de Westerring in Genk een auto over de kop. De bestuurder is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Houthalen-Helchteren - Amstel Gold Race voorspelbaar?
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Woningbrand

Zondag 21 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Woningbrand
Afgelopen nacht rukte de brandweer uit voor een woningbrand aan de Zaveldriesstraat in Genk. Het vuur was snel geblust. De brandoorzaak is niet gekend.

Ihor Kolody overleden

Zondag 21 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ihor Kolody overleden
Woensdag overleed Ihor Kolody. Hij was 90 jaar. De uitvaart vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Oekraïense kerk in Waterschei. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) en dinsdag (18.15-18.45 uur)in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Houthalen-Helchteren - Het is Pasen...
                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Fanzy

Zaterdag 20 april 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuwe bvba: Fanzy
Fanzy: dat is de naam van de bvba die door Aydin Basoglu uit Koersel en door Züleyha Yilmaz en Faitha Laabadi, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht met zetel aan de Springstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van drank- en eetgelegenheden, traiteurdiensten en catering.

Nieuwe bvba: Senhive

Zaterdag 20 april 2019
Thomas Petracca en Loredana Fattizo, beiden uit Houthalen-Hechteren, hebben de bvba Senhive opgericht met zetel aan de Boterbloemstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het begeleiden van bedrijven op het gebied van handel, nijverheid en administratie.
Houthalen-Helchteren - Toeristische fietsverhuur in de lift
Het gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.