Het overige nieuws

Leve de koolmees

Zaterdag 30 juni 2018
Koolmezen zijn verlekkerd op eikenprocessierupsen. Nu blijkt dat ze ook die rupsen opeten die overdag in de karakteristieke eikenprocessierupsnesten verscholen zitten. Ze maken daarvoor zelf gaten in de nesten. Koolmezen kunnen een prominente rol spelen in de beheersing van processierupsen, maar enkel nestkasten plaatsen is niet voldoende, schrijft Nature Today.com.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht

Bermbrand in Kaulille

Donderdag 28 juni 2018
Aan de Dorperheideweg in Kaulille was er vanavond een kleine bermbrand. De oorzaak van de brand is niet gekend.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Bocholt - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Huisjes voor alleenstaanden

Donderdag 28 juni 2018
Bocholt - Huisjes voor alleenstaandenZoomFotograaf Josh Vandijck legde deze huisjes voor alleenstaanden in Weert vast op de gevoelige plaat.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht

Pauline Vreys overleden

Woensdag 27 juni 2018
Bocholt - Pauline Vreys overleden
Gisteren is de uit Bocholt afkomstige Pauline Vreys overleden, de echtgenote van Louis Verachten. Zij was 84 jaar. De afscheidsviering en de bijzetting van de urne in het columbarium in Mol-Rauw vindt in beperkte kring plaats.
 
Bocholt - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

Zware bedrijfsbrand

Dinsdag 26 juni 2018
Bocholt - Zware bedrijfsbrandAan de Industrieweg op industrieterrein Bokt in Peer is vanmorgen even voor 7 uur brand uitgebroken in de Peerse Bandencentrale. Die ging gepaard met een zware rookontwikkeling. Er deden zich ook enkele ontploffingen voor. Aan omwonenden werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. De brand verwoestte uiteindelijk vier gebouwen. Er werd bluswater aangevoerd vanuit heel Limburg. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de brandoorzaak.

Michel Moonen overleden

Dinsdag 26 juni 2018
Bocholt - Michel Moonen overledenZaterdag is Michel Moonen overleden, de echtgenoot van Mia Janssen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Bocholt - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Lemmens overleden

Maandag 25 juni 2018
Bocholt - Rik Lemmens overledenVrijdag is Rik Lemmens overleden, de echtgenoot van Fin Moons. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Fin Luys overleden

Zondag 24 juni 2018
Bocholt - Fin Luys overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Fin Luys overleden, de weduwe van Veus Janssen. Ze was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 20.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg.

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Bocholt - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht
Noord-Limburg doet het goed, zelfs beter dan Limburg en Vlaanderen. De regio kent met 4,4 procent de laagste werkloosheid in jaren en het aantal aangeboden jobs stijgt snel. Maar om de huidige economische situatie aan te houden is een langetermijnvisie nodig. Focus Noord,Platform Noord-Limburg en POM-Limburg hebben daarom in het Poorthuis te Peer voor een 150-tal geïnteresseerden verschillende initiatieven gepresenteerd om Noord-Limburg economisch te laten doorgroeien en het ondernemen te stimuleren.
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Bocholt - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Doelman Creemers naar Patro

Woensdag 20 juni 2018
De 19-jarige doelman Dylan Creemers verlaat Bocholter. Hij zal komend seizoen de kleuren verdedigen van Patro.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Hongarije en Slovakije, en niet België, Spanje en Frankrijk mogen het EK Handbal 2022 organiseren. Dat raakte vandaag bekend na afloop van de stemming tijdens het EHF-congres in het Schotse Glasgow. België had samen met Frankrijk en Spanje een sterk dossier samengesteld en kon rekenen op de morele en financiële steun van Sport Vlaanderen en Stad Antwerpen. Maar het project waaraan Frankrijk, Spanje en België ruim een jaar geleden aan begonnen kende jammer genoeg geen happy‐end.

Jos Palmans overleden

Woensdag 20 juni 2018
Bocholt - Jos Palmans overledenGisteren is in Leuven Jos Palmans overleden. Hij was 52 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat 5 in Kaulille Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Provincie, Vlaanderen en Europa gaan financiële steun geven aan een project van Agrobeheerscentrum ECO² op het vlak van waterbeheer. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
In een project ‘Van landbouw tot waterbouw – een gebiedsgericht verhaal’ wordt er ingezet in op een viertal specifieke zones in Peer, Neerpelt, Hamont-Achel en Bocholt. Met meerdere landbouwers gaat men aan de slag om gepaste maatregelen te nemen op grotere schaal, goed voor een (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Bocholt - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Bocholt - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Bocholt - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Thys overleden

Zaterdag 16 juni 2018
Bocholt - Peter Thys overledenIn Kigali overleed op 10 juni Peter Thys, de partner van Shella Susilawati. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Leentje Roelofs overleden

Zaterdag 16 juni 2018
Op 7 juni overleed in Helchteren de uit Bocholt afkomstige Leentje Roelofs, de weduwe van Guido Walbers. Zij was 82 jaar. Afscheid in intieme familiekring.

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.

Clé Thijs overleden

Vrijdag 15 juni 2018
Bocholt - Clé Thijs overledenZondag overleed Clé Thijs, de echtgenoot van Mia Thaens. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond in intimiteit plaats.
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de Grote poppenrover

Donderdag 14 juni 2018
Bocholt - Leve de Grote poppenroverZoomDe hinder die de eikenprocessierupsen dit jaar opleveren is erg groot. Door ons gecontacteerde huisartsen hebben dagelijks te maken met vele patiënten die verschrikkelijk last hebben van jeuk, veroorzaakt door de brandhaartjes van die rups. Het heeft allemaal te maken met de warmte van de voorbije weken, zeggen deskundigen. Door het aanhoudend warme weer en de snelle ontwikkeling van de rupsen lijkt de preventieve bespuiting minder effectief te zijn geweest. Een bijkomend probleem als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

Man verdacht van ontvoering kind

Donderdag 14 juni 2018
Grensgevallen
Bocholt - Man verdacht van ontvoering kindEr is een arrestatie verricht in het onderzoek naar de kortstondige ontvoering van een meisje van 6 jaar in Weert. De ontvoering gebeurde vorige week woensdag. Het meisje werd door een man in een auto gestopt en kon ontsnappen omdat ze constant bleef schreeuwen. De politie heeft nu een 24-jarige man uit Weert opgepakt, wiens auto in beeld was gekomen bij de ontvoering.

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank van Koophandel heeft de firma's Globo Electro en Globo Immo uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 juli ingediend worden.

Baby uit Maxi-Cosi gevallen

Woensdag 13 juni 2018
Grensgevallen
In een huis aan de Grootschoterweg in Budel is vanmiddag een baby uit een Maxi-Cosi gevallen toen dat stoeltje op een trap omhoog werd gedragen. De hulpdiensten lieten het kind met een ziekenwagen naar het ziekenhuis overbrengen. Het is niet bekend hoe het er mee gaat.
Bocholt - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...

's Nachts naar de bibliotheek

Woensdag 13 juni 2018
Een primeur voor Vlaanderen: in Bree kan je binnenkort naar de bibliotheek wanneer je maar wil. Vaste gebruikers kunnen vanaf eind deze maand met een elektronische identiteitskaart en een pincode de bibliotheek binnen tussen 10 en 22 uur. Op termijn zal dat zelfs 's nachts kunnen.
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.
Het aantal woninginbraken in Cranendonck is de afgelopen maanden flink toegenomen, meldt de gemeente daar. Van januari tot juni 2017 waren er 14 woninginbraken, waarvan drie pogingen. Dit jaar zijn er tot nu toe al 24 woninginbraken geweest en acht pogingen tot inbraak. De politie en de gemeente roepen mensen op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden. De politie geeft prioriteit aan de inbraken en heeft de laatste weken extra patrouilles ingezet.
De inbraken vinden (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."

Mientje Stevens overleden

Woensdag 13 juni 2018
Bocholt - Mientje Stevens overledenMaandag is de uit Ellikom afkomstige Mientje Stevens overleden, de weduwe van Jaak Schepers en de levensgezel van wijlen Pierre Stieners. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Door Bussels overleden

Woensdag 13 juni 2018
Bocholt - Door Bussels overledenZondag is Door Bussels overleden, de weduwnaar van Alda Boonen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9 uur) plaats in aula De Sprink. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Marcel Brouwers overleden

Dinsdag 12 juni 2018
Bocholt - Marcel Brouwers overleden
In WZC Sint-Antonius in Peer is gisteren Marcel Brouwers overleden, de weduwnaar van Gaby Vandingelen. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de Nederlandse snelweg A2 bij Budel is er vanmorgen urenlang file geweest nadat een motorrijder en een automobilist met elkaar in botsing kwamen. Dat gebeurde rond kwart voor zeven ter hoogte van de afslag Budel. Op het hoogtepunt van de file die daarop volgde, was de vertraging ruim twee uur. Rond 10 uur was de file opgelost. De motorrijder werd in het ziekenhuis opgenomen; het is niet bekend of hij zwaar gewond werd.
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.

Achilles valt in de prijzen

Vrijdag 8 juni 2018
Bocholt - Achilles valt in de prijzenBart Lenders is vandaag op het handbalgala in Sint-Truiden uitgeroepen tot de beste coach bij de heren. Joren Lamers werd verkozen tot beste Liga-speler van het afgelopen seizoen.
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.
Bocholt - Meisje (6) kortstondig ontvoerdDe politie zoekt getuigen van een kortstondige ontvoering van een 6-jarig meisje dat vanavond in Weert werd meegenomen in een kleiner, nieuw model auto, gelijkend op of zijnde een witte Volkswagen Golf. Het meisje is inmiddels weer terecht en de politie is op zoek naar de bestuurder van de auto. Rond 18 uur vanavond werd het meisje ter hoogte van de Maastrichtstraat, vermoedelijk tegen haar wil in, in de witte auto gezet. Een getuige heeft vermoedelijk de auto zien rijden op de Nedermaaslaan. Het meisje is erg geschrokken en inmiddels weer bij haar familie.
Bocholt - Zorgloket voor leerlingen met problemenZoomIn het Secundair Onderwijs Sint-Elisabeth in Wijchmaal was er vandaag een bijeenkomst ter evaluatie van het ondersteuningsnetwerk vanuit het zorgloket Noord-Limburg. Daar bleek een grote bezorgdheid voor leerlingen met moeilijkheden in het gewoon onderwijs. Elke leerling met een gemotiveerd verslag van het CLB heeft dan ook gedurende een bepaalde periode tijdens het schooljaar recht op ondersteuning, zo werd gezegd. Voor eventuele informatie kan men terecht bij het CLB of rechtstreeks bij het zorgloket aan de Steenovenstraat 20 in Wijchmaal, en dan zowel voor een persoonlijke afspraak als voor een telefonisch gesprek. Dat laatste kan via het rechtstreeks telefoonnummer van het zorgloket dat tevens als meldpunt voor ouders fungeert: 011 34 07 13.
Bocholt - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie
Vanmorgen belandde een paardentransport in de gracht in de Kuilenstraat in Beek (Bree). De chauffeur en de paarden bleven ongedeerd.

Plofkraak in Kinrooi

Maandag 4 juni 2018
Afgelopen nacht rond 4 uur is er een plofkraak gepleegd in het ING-bankkantoor op het Dorpsplein in Kinrooi. Rond 4 uur braken vier onbekenden binnen in de toegangsruimte van het bankkantoor. Ze gebruikten explosieven om de bankautomaten open te breken en konden zo een aanzienlijke som geldbiljetten buitmaken, zegt het parket. De schade in het kantoor is groot. De aangrenzende woningen raakten niet beschadigd. De verdachten zouden even later met een donkere auto, vermoedelijk een Audi A5, weggevlucht zijn in de richting van Molenbeersel.
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.

Thoke Janssen overleden

Maandag 4 juni 2018
Bocholt - Thoke Janssen overledenVrijdag is Thoke Janssen overleden, de echtgenote van Jan Habets. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Nieuwe bvba: garage NDL

Zaterdag 2 juni 2018
Niels De Leeuw uit Bocholt heeft de bvba garage NDL opgericht met zetel aan de Kapelstraat in Bocholt. Doel van de bvba is onder meer groot- en kleinhandel in nieuwe en gebruikte auto's voor personenvervoer en kleinhandel in fietsen.

Borkelmans naar Bocholt

Vrijdag 1 juni 2018
Giel Borkelmans zal komend seizoen de kleuren verdedigen van voetbalclub K. Bocholt VV. Hij is speler van de U19 van KRC Genk.

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Bocholt - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Bocholt - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.

Een halfuur langer onderweg

Vrijdag 1 juni 2018
Wie dit weekend vanuit Noord-Limburg naar Antwerpen wil met de trein, is gauw een halfuur langer onderweg. Tussen Hamont en Mol werkt Infrabel zaterdag en zondag aan het spoor; reizigers moeten de bus nemen in beide richtingen. Vanaf Mol rijden de treinen normaal.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.
13/02

Hartelijk gefeliciteerd Yanaika met je verjaardag vandaag maak er een leuke dag van Dikke knuffels van Opa en Oma Willekens

Opa en oma Willekens
04/02

Proficiat en een dikke dank u wel aan het K.Harmonie St.Laurentius orkest en aan de organisatie! Het was een geweldige avond. Groetjes vanuit Paal beringen

Marleen Abeels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt