Het overige nieuws

Geen straf voor opblazen automaat

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De daders die drie jaar geleden een broodautomaat hebben opgeblazen aan de Noordervest in Peer krijgen geen straf omdat de feiten verjaard zijn. De daders waren twee twintigers uit Peer en één uit Bocholt en een 45-jarige man uit Mol.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Bocholt - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Onder invloed tegen boom

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Peer is afgelopen nacht tegen een boom gereden in de Broekkantstraat in Oudsbergen. Hij was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Lubova failliet verklaard

Woensdag 30 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren Lubova met zetel aan de Oude Kerkstraat in Bocholt failliet verklaard.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

Onder invloed tegen verkeersbord

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de  Meeuwerkiezel in Bree trof de politie gisterenavond een bestuurder aan in een geaccidenteerd voertuig. De chauffeur was onder invloed. Hij kon geen geldig rijbewijs voorleggen en de keuring van zijn auto was verlopen. De man had even voordien een verkeersbord omgereden op de Weg op Bree in Oudsbergen

Werkmateriaal gestolen uit garage

Dinsdag 29 oktober 2019
Uit de garage van een woning aan de Kapelstraat is allerlei werkmateriaal gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Koperdiefstal in bedrijf

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven pleegden een koperdiefstal in een bedrijf aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht

Hubertine Stelten overleden

Dinsdag 29 oktober 2019
Bocholt - Hubertine Stelten overledenZondag is in Bocholt de uit Hamont afkomstige Hubertine Stelten overleden, de weduwe van de in 1954 overleden Jaak Swennen en van de in 2000 overleden Henri Cox. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.
In Stramproy (Weert) is vandaag een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Er zijn namaaksigaretten van bestaande sigarettenmerken aangetroffen. Het gaat om enorme hoeveelheden sigaretten, productiemachines, vier heftrucks, 45 ton tabak e.d.. Er zijn 18 verdachten opgepakt, van wie er vier gelden als hoofdverdachte: vier mannen van 56, 45, 51 en 55 jaar uit Vaals (Ned.), Polen, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Jan Duysters overleden

Zondag 27 oktober 2019
Bocholt - Jan Duysters overledenVandaag is Jan Duysters overleden, de echtgenoot van Adrienne Vossen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Man (59) en vrouw (21) gewond

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Venlosesteenweg en de Vilgertenweg in Kinrooi botsten vrijdagavond rond 19.30 uur twee auto's. Een 59-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Kinrooi, raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Oudsbergen is zaterdagnacht uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Toen de politie hem aan een controle onderwierp, bleek de jongeman in het bezit en onder invloed van drugs. Er werden PV's opgesteld voor bezit verdovende middelen, drugs in het verkeer en onaangepast rijgedrag. Hij zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Reppel verliest van Racing Peer

Zaterdag 26 oktober 2019
Bocholt - Reppel verliest van Racing PeerRC Reppel heeft vanavond met 4-1 verloren van Racing Peer. Kaulille verloor ook: tegen Sporting Wijchmaal werd het thuis 1-3.

Mina Plessers overleden

Zaterdag 26 oktober 2019
Bocholt - Mina Plessers overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren de uit Kaulille afkomstige Mina Plessers overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Michel Lemmens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens un Overpelt.

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Bocholt - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Bocholt - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!

Bocholter speelt gelijk in Hasselt

Vrijdag 25 oktober 2019
Bocholt - Bocholter speelt gelijk in HasseltBocholter heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Sporting Hasselt. Hasselt kwam in de 50ste minuut op voorsprong. Ruben Scheelen maakte de gelijkmaker in de toegevoegde tijd. Er waren 700 toeschouwers.

Bewust consumeren bij Tuinhier

Vrijdag 25 oktober 2019
Bocholt - Bewust consumeren bij TuinhierZoomTijdens haar jaarlijks ledenfeest schonk Tuinhier Bocholt aandacht aan bewuster en milieuvriendelijker consumeren. Na het eten is er tijdens dat ledenfeest altijd een tombola waarbij elk aanwezig gezin met minstens één prijs naar huis gaat. Dit jaar had het bestuur gekozen voor een herbruikbare groentezak, gevuld met porei, ajuin, wortelen en knolselder, geteeld door een plaatselijke boer. Daarmee wilde men beklemtonen dat ook Tuinhierders aandacht kunnen hebben voor de ecologische aspecten rond (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Autohandel Jo Jaspers

Vrijdag 25 oktober 2019
Johannes Jaspers uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Autohandel Jo Jaspers opgericht met zetel aan de Kaulillerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer im- en export van voertuigen, onderhoud, carrosseriewerkzaamheden en depannage.
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Mia Peeters overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Bocholt - Mia Peeters overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Mia Peeters overleden, de weduwe van Giel Stephani. Ze was 91 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: maandag (18-20u) ten huize van de overledene, Lijsterstraat 14 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Pony in beslag genomen

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag is een verwaarloosde pony in beslag genomen in de Fosheistraat in Kinrooi. Het paardje was heel mager en onverzorgd en beschikte niet over zuiver drinkwater.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Margriet Jansen overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Bocholt - Zuster Margriet Jansen overledenIn WZC De Voorzienigheid in Bocholt is zondag zuster Margriet Jansen overleden. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vrijdag (18-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Tony Jaeken overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Bocholt - Tony Jaeken overledenGisteren is Tony Jaeken overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vandaag (18-19 uur) en morgen (18-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Helena Schuermans overleden

Woensdag 23 oktober 2019
Bocholt - Helena Schuermans overledenVandaag is de uit Kaulille afkomstige Helena Schuermans overleden, de weduwe van de in 1988 overleden Jan De Meyer. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Weg met fiets

Woensdag 23 oktober 2019
Aan een woning in de Pater Lambertusstraat in Bree is een fiets gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Toos Schaeken overleden

Woensdag 23 oktober 2019
Bocholt - Toos Schaeken overledenMaandag is Toos Schaeken overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Jan Schuermans. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht

Auto rijdt achter op tractor

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Auto rijdt achter op tractorVanavond is een auto op een tractor ingereden op 't Hasseltkiezel in Bree. De bestuurder werd slechts lichtgewond. Zijn wagen is goed voor de schroot.

Twee katjes in beslag genomen

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twee katjes in beslag genomenZoomDe politie heeft vandaag twee jonge katjes in beslag genomen bij een woning aan de Brenjersstraat in Kinrooi. De katjes zaten opgesloten in een veel te kleine hamsterkooi en hadden nauwelijks bewegingsruimte. De diertjes werden opgehaald door Dieren in Nood. (foto: pollitie Carma)
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Nieuwe vennootschap: Marluva

Dinsdag 22 oktober 2019
Luc Van Erum en Marleen Truyen, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Marluva opgericht lmet zetel aan de Hoogstraat. Het betreft een onderneming in onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: Nedvet

Dinsdag 22 oktober 2019
Ahmed Ibrahim uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Nedvet opgericht met zetel aan de Kloosterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer veterinaire activiteiten en de verkoop van farmaceutische en chemische producten.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Bocholt - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.

Mathieu Lipkens overleden

Maandag 21 oktober 2019
Bocholt - Mathieu Lipkens overledenZaterdag is Mathieu Lipkens overleden, de weduwnaar van de in 1988 overleden Lucienne Thaens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
In de eerste provinciale van het damesvoetbal eindigde de wedstrijd Bocholt Jong STVV op 2-3. Aan de rust was de stand 1-1.
In derde provinciale van het volleybal heeft Bocholt van Geetbets C verloren. Uitslag: 3-0.

Handbal: Amay - Bocholt 34-29

Zondag 20 oktober 2019
In de tweede nationale van het handbal heeft Bocholt verloren van Amay met 34-29. Bocholt staat samen met Kraainem en Izegem derde in de stand.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Zondag 20 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenvoormiddag botsten twee auto's op de Weg naar As in Oudsbergen. Daarbij is een 30-jarige vrouw uit As gewond geraakt.

Mia Vervaet overleden

Zondag 20 oktober 2019
Bocholt - Mia Vervaet overledenIn WZC De Voorzienigheid in Bocholt is vrijdag Mia Vervaet overleden, de weduwe van Jan Goossens. Ze was 96 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: dinsdag (18u-19.30u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Bocholter speelt gelijk in LonderzeelBocholter VV is 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Londerzeel. Kaulille ging met 2-4 winnen bij Verbroedering Lommel.

Achilles Bocholt klopt Hurry Up

Zaterdag 19 oktober 2019
Bocholt - Achilles Bocholt klopt Hurry UpIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond het Nederlandse Hurry Up verslagen. Uitslag: 37-32. De ruststand was 20-15. De volgende wedstrijd is op verplaatsing tegen Atomix op zaterdag 2 november om 20.30u.

Reppel wint van Stokkem

Zaterdag 19 oktober 2019
Bocholt - Reppel wint van StokkemRC Reppel heeft vanavond Stokkem verslagen. Uitslag: 3-2. Reppel moet zaterdag naar RC Peer.

José Debèfve overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Bocholt - José Debèfve overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige José Debèfve overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Albert Engelen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 26 oktober (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt.

Lizette Veuskens overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Bocholt - Lizette Veuskens overledenDonderdag is Lizette Veuskens overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Paul Kusters. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Politie lost waarschuwingsschoten

Vrijdag 18 oktober 2019
Grensgevallen
Tijdens een achtervolging van Eindhoven naar Weert heeft de politie donderdag in Weert waarschuwingsschoten gelost. Twee verdachten zijn opgepakt. De mannen in de auto hadden een stopteken van de politie op de Leenderweg in Eindhoven genegeerd waarop de achtervolging werd ingezet.
Bocholt - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Bocholt - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Hélène Van Bun overleden

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Hélène Van Bun overledenGisteren is de uit Kaulille afkomstige Hélène Van Bun overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Slim maar niet slim genoeg

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man uit Bree reed vanochtend in Maaseik tegen een verlichtingspaal. Hij dacht slim te zijn en verwijderde de kentekenplaten van zijn voertuig om zijn auto vervolgens achter te laten. De politie kon hem echter toch identificeren.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Bocholt - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Krachtbal: Lozen verslaat Bocholt

Donderdag 17 oktober 2019
In het krachtbal heeft Kaulille A met 16-18 verloren van Lozen. Kaulille B verloor met 27-13 van Grote Brogel.

Josée Craeghs overleden

Woensdag 16 oktober 2019
Bocholt - Josée Craeghs overledenMaandag is in WZC De Voorzienigheid in Bocholt Josée Craeghs overleden, de echtgenote van Jules Ceyssens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opitter.

Yvonne Geunis overleden

Woensdag 16 oktober 2019
Bocholt - Yvonne Geunis overledenMaandag is Yvonne Geunis overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Willem Leurs. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lozen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg

Bekerhandbal: loting 1/8 finales

Maandag 14 oktober 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België bij de heren. Vanaf deze ronde doen de ploegen uit de BENE-League hun intrede in het bekeravontuur. Bekerwinnaar Achilles Bocholt ontmoet reeksgenoot Atomix. Handbal Tongeren komt uit tegen HC Visé BM. En Sporting Pelt moet het opnemen tegen Jeunesse Jemeppe. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op maandag 11 november.

Vijf chauffeurs onder invloed

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een verkeersactie op zaterdag tussen 18 en zondagochtend 2 uur controleerde Politie CARMA 212 voertuigen in Oudsbergen, Kinrooi en Zutendaal. Er werden 212 voertuigen gecontroleerd. Er werden vijf bestuurders betrapt die onder invloed waren. Ook zijn drugs in beslag genomen.
Bocholt - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

VK Gestel - Kaulille 3-1

Zondag 13 oktober 2019
Bocholt - VK Gestel - Kaulille 3-1FC Kaulille heeft met 3-1 verloren van VK Gestel. Zondag speelt Kaulille  tegen V. Lommel. De wedstrijd Grote Heide - RC Reppel eindigde op 2-2. Zaterdag geeft  Reppel  Stokkem VV partij.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Bocholt - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Handbal: verlies voor Achilles-dames

Zaterdag 12 oktober 2019
Bocholt - Handbal: verlies voor Achilles-damesDe dames van Achilles Bocholt hebben vandaag met 23-29 verloren van Initia Hasselt.

Bocholt wint van KVK Tienen

Zaterdag 12 oktober 2019
Bocholt - Bocholt wint van KVK TienenBocholter VV heeft vanavond met 3-0 gewonnen van KVK Tienen.De doelpunten werden gescoord door Bertjens, Van Eijma en Goulding. Bij de rust was de stand 1-0. Bocholter moet zondag naar SK Londerzeel. Bocholter staat nu aan de leiding met één punt voorsprong op KVK Tienen.
Bocholt - Achilles Bocholt naar 3de ronde EHF-cupHandbalclub Achilles Bocholt heeft na de heenwedstrijd tegen het Oostenrijkse Wackler Thun vandaag ook de terugwedstrijd gewonnen. Uitslag: 19-25. De club plaatst zich voor de 3de ronde van de EHF-cup, met als mogelijke tegenstanders Nantes, Fuchse Berlin, Rhein-Neckar Lowen, Magdeburg, Tatabanya, Metalurg, Benfica, Cuenca,...

Robert Deckers overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Bocholt - Robert Deckers overledenGisteren is Robert Deckers overleden, de echtgenoot van Hilde Berger. Hij was 59 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een plechtige eucharistieviering in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19.30-20.30u) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Eerste marathon binnen de 2 uur

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Bocholt - Eerste marathon binnen de 2 uurZoomDe Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft vanochtend tijdens de zogeheten INEOS 1:59 Challenge als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
De recordpoging werd gedaan onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Eén onderdeel hiervan was de bijzondere opstelling van lopers die Kipchoge omringden om de luchtweerstand maximaal te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Barco Solar

Vrijdag 11 oktober 2019
Barry Aerts uit Bree heeft de besloten vennootschap Barco Solar opgericht met zetel aan de Kaulillerweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in elektrische huishoudelijke apparaten, installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én groothandel in ijzerwaren.

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Bocholt - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Bocholt - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

Rie Melis overleden

Vrijdag 11 oktober 2019
Bocholt - Rie Melis overledenWoensdag is Rie Melis overleden, de echtgenoot van Lies Hamelers. Hij was 85 jaar. Begroeting: zaterdag (15-16.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Tongeren-Bocholt 25-36

Donderdag 10 oktober 2019
Bocholt - Handbal: Tongeren-Bocholt 25-36In de Beneleague van het handbal heeft Achilles Bocholt Tongeren verslagen met 25-36.

'Speel handbal'-project voor kinderen

Donderdag 10 oktober 2019
De Vlaamse Handbalvereniging lanceerde vandaag het project Speel Handbal. Met dit project wil de federatie kinderen in het lager onderwijs op een speelse en kindvriendelijke manier laten kennismaken met het handbal en proberen jonge talenten te ontdekken.
Om meer betrokkenheid te creëren en kinderen proberen te prikkelen heeft de federatie een bandjessysteem ontwikkeld. “Op schoolniveau krijgen alle kinderen een wit polsbandje met daarop ‘Speel (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Motor van zeilboot gestolen

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de haven aan de Maasstraat in Kinrooi is vandaag de motor van een zeilboot gestolen. In de Merrenhofstraat is een auto gestolen. Deze diefstal is vandaag vastgesteld.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Bocholt - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer
Bocholt - Flitsmarathon: 354 pv's in politiezone CARMAPolitiezone Carma voerde gisteren tussen 6u en 22u op verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uit in het kader van de 'flitsmarathon'. In totaal werden 2799 voertuigen gecontroleerd waarvan 354 bestuurders te snel reden, dat is 1 op 8.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Bocholt - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Bocholt - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.
Bocholt - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Tjeu Daniëls overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Bocholt - Tjeu Daniëls overledenVrijdag is in Kleine Brogel de uit Eksel afkomstige Tjeu Daniëls overleden, de echtgenoot van Alice Ceyssens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20 uur)n in funerarium Creemers in Kaulille. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Auto tegen boom: twee gewonden

Maandag 7 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bruglaan in Bree belandde gisterenavond rond 21 uur een auto tegen een boom. Een 54-jarige vrouw uit Bree en een 24-jarige man uit Maaseik raakten daarbij gewond.
in eerste nationale van het handbal heeft Tongeren Visé verslagen. Uitslag: 20-26.

Auto uit garage gestolen

Zondag 6 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het Letterveld in Kinrooi is een auto uit de garage van een woning gestolen. De dieven gingen ook aan de haal met geld en enkele bankkaarten.

Berchem - Bocholter VV 2-2

Zondag 6 oktober 2019
Bocholt - Berchem - Bocholter VV 2-2Bocholter VV speelde 2-2 gelijk in Berchem en is zijn leidersplaats kwijt. Aan de rust was de stand 1-1. Ruben Scheelen pakte twee gele kaarten en moest naar de kant. Hij mist de topper tegen Tienen.

'Ambassade Kessenich' failliet

Zondag 6 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft restaurant "Ambassade Kessenich" uit Kinrooi failliet verklaard. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Venlosesteenweg.
Bocholt - Handbal: Achilles klopt Wacker ThunIn de Europese handbalcompetitie heeft Achilles Bocholt vandaag het Oostenrijkse Wacker Thun verslagen met 34-33. Zaterdagnamiddag volgt de terugwedstrijd in Thun. Maar eerst is er donderdag om 20.15u de BENE-league-wedstrijd tegen en in Tongeren.

Handbal: Bocholt klopt Herstal

Zaterdag 5 oktober 2019
In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt HC Herstal verslagen. Uitslag: 33-28.

Reppel verslaat KFC Hamont '99

Zaterdag 5 oktober 2019
Bocholt - Reppel verslaat KFC Hamont '99RC Reppel heeft KFC Hamont'99 verslagen met 2-1. FC Kaulille speelde 2-2 gelijk tegen Kattenbos Sport.

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Slangen opgevangen in NHC

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft twee levensgevaarlijke ratelslangen opgevangen. De eigenaar had ze gedumpt in een bos Namen.
Tribunaliteiten
Bocholt - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen en batterijen gestolen

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Maasstraat in Kinrooi zijn twee fietsen, waarvan één elektrische, gestolen, alsook batterijen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Man (52) omgekomen bij zware klap

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Man (52) omgekomen bij zware klapVanochtend gebeurde er een dodelijk ongeval op de Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de grens. Een autobestuurder, een 52-jarige man uit Neerpelt, week van zijn rijvak af en botste frontaal op een vrachtwagen. De autobestuurder overleefde de klap niet. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. De N69 is wellicht tot 14 uur uur afgesloten. De politie gaat er inmidels vanuit dat de autobestuurder zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Achilles - Aalsmeer 37-31

Donderdag 3 oktober 2019
Bocholt - Achilles - Aalsmeer 37-31In de Bene-league van het handbal heeft Achilles Bocholt Aalsmeer geklopt met 37-31. Aan de rust was de stand 18-12. Zaterdag speelt Achilles het Europabekerduel tegen Wacker Thun.

NHC vangt negen uilen op

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft negen uilen opgevangen die in beslag genomen werden in Tienen. Volgens de Vlaamse dienst dierenwelzijn zaten de uilen er in te kleine kooien. Bijna dagelijks wandelde de eigenaar met een uil oop zijn arm door de straten van de Suikerstad. Volgens de dienst dierenwelzijn had de man voldoende tijd gekregen om de kooien te vergroten, maar dat gebeurde niet.

Nieuwe vennootschap: Kurt Heynickx

Donderdag 3 oktober 2019
Kurt Heynickx uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Schrijnwerk Kurt Heynickx opgericht met zetel aan de Weerterweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van dakbedekking en dakgoten, het waterdicht maken van daken, chapewerken en het uitvoeren van metsel- en voegwerken.

Nieuwe vennootschap: Immosign+

Donderdag 3 oktober 2019
Elke Neeskens uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Immosign+ opgericht, met zetel aan de Kloterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van residentiële en niet-residentiële bouwprojecten, grondverkavelingen en ruilverkavelingen.

Twee katten in beslag genomen

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisterennamiddag twee katten in beslag bij een woning in de Kanaallaan in Bree. De katten werden door hun baasje achtergelaten. In de woning lagen overal uitwerpselen. De dieren werden opgevangen door Dieren in Nood in Kinrooi. De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd in kennis gesteld voor verdere opvolging. De politie steld een PV voor dierenverwaarlozing op. De eigenaar wordt nog verhoord.

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Bocholt - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.

Man (30) overvallen in woning

Woensdag 2 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8 uur vond in een woning aan de Groenstraat in Bree een home invasion plaats. Twee gemaskerde mannen overvielen de 30-jarige bewoner. Ze bedreigden hem met een mes en bonden hem vast. Ondertussen gingen de overvallers aan de haal met geld en documenten. De bewoner kon zichzelf na afloop bevrijden en liet de hulpdiensten verwittigen. De man raakte niet gewond.
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zijn deze week klaar. Vrijdagnamiddag wordt het nieuwe complex - dat onder meer interessant is voor wie de thuiswedstrijden van KRC Genk wil bijwonen - geopend voor het verkeer. 

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.
Peter Weltjens en Karin Deckers, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Webdrukker.be opgericht met zetel aan de Breeërweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grafische activiteiten, het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes én copywriting.

'Klimaatboom zoekt tuin'

Dinsdag 1 oktober 2019
Bocholt - 'Klimaatboom zoekt tuin'ZoomWil je meer weten over de positieve eigenschappen van bomen in functie van klimaat, gezondheid, natuur en economie? Ben je benieuwd welke boom je best kiest voor je tuin, hoe je een boom moet planten en onderhouden en hoe je een boomspiegel inricht? Kom er dan alles over te weten tijdens de Infoavond 'Klimaatboom zoekt tuin'. Centrum Duurzaam Groen organiseert die in het kader van een actie waarbij de inwoners van Pelt, Lommel, Hamont-Achel en Bocholt na hun deelname aan de infoavond (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Achilles Bocholt wint van AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond het Nederlandse Aalsmeer verslagen. Uitslag: 37-31.

Snelweg komend weekend dicht

Dinsdag 1 oktober 2019
Grensgevallen
De snelweg A67 (Antwerpen-Eindhoven) gaat komend weekend dicht tussen Retie en knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg. De afsluiting begint vrijdag 4 oktober om 21u en duurt tot maandag 7 oktober 5u in de richting van Eindhoven. De snelweg blijft wel open richting Turnhout. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten, net als de verzorgingsplaats en het tankstation langs de snelweg.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Bocholt - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een 51-jarige vrouw uit Oudsbergen is deze voormiddag rond 11.30 uur levensgevaarlijk gewond geraakt toen zij op de E314 in Zolder onder een vrachtwagen reed. De vrouw zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het Jessaziekenhuis in Hasselt gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Koelwagen op zijn dak, chauffeur gewondZoomDe bestuurder van een koelwagen is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de N73 in Peer tegen een boom reed en zijn voertuig op zijn dak belandde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
In de Bongertestraat in Kinrooi is gisteren een bestelwagen met werkmaterialen gestolen. Het voertuig stond aan een woning.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Bocholt - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Bloemen overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Bocholt - Theo Bloemen overledenVrijdag is Theo Bloemen overleden, de echtgenoot van Alice Nevens. Hij was 81 jaar. De bijzetting van de urne op de begraafplaats van Bocholt vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen