Het overige nieuws

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Bocholt - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Dré Groenen overleden

Maandag 30 september 2019
Bocholt - Dré Groenen overledenVrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Dré Groenen overleden, de echtgenoot van Mia Kuppens. Hij was 77 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Kaulille vinden plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Volleybal: Bocholt klopt Opglabbeek

Zondag 29 september 2019
In derde provinciale van het volleybal heeft Bocholt Opglabbeek verslagen. Uitslag: 3-0.

Handbal: Bocholt klopt Sint-Truiden

Zondag 29 september 2019
In tweede nationale van het handbal heeft Bocholt Sint-Truiden verslagen met 26-23. Na vier wedstrijden staat Bocholt vierde in de stand.

Auto tegen boom: man (31) gewond

Zondag 29 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Neeroetersesteenweg in Kinrooi botste vrijdagavond rond 22.15 uur een auto tegen een boom. De bestuurder, een 31-jarige man uit Oudsbergen, werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Bocholt - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Bocholter wint van Vosselaar

Zondag 29 september 2019
Bocholt - Bocholter wint van VosselaarBocholter VV heeft vandaag Vosselaar verslagen met 3-0, na doelpunten van Van Eijma en Van de Putte (2). Vosselaar miste in de 57ste minuut een penalty. Kaulille ging met 2-3 winnen bij Meldert.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Bocholt - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

Reppel wint van Eksel

Zaterdag 28 september 2019
Bocholt - Reppel wint van EkselReppel heeft vanavond met 2-3 KFC Eksel verslagen. Voor Reppel scoorden Bussels, Langens en Goossens.

Handbal: winst voor Achilles Bocholt

Zaterdag 28 september 2019
Bocholt - Handbal: winst voor Achilles BocholtIn de BENE-League van het handbal is Achilles Bocholt gaan winnen bij Initia Hasselt. Uitslag: 30-37. Gisteren kreeg de club in het provinciehuis uit handen van gedeputeerde Inge Moors nog de onderscheiding "Verdienstelijke Limburger" vanwege de prachtige prestaties van de voorbije jaren.

Pleger vluchtmisdrijf geklist

Zaterdag 28 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone HANO is vandaag een chauffeur ingerekend die even voordien vluchtmisdrijf had gepleegd na een ongeval in de Steyvenstraat in Bree. Het betrof een ongeval met stoffelijke schade.

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Bocholt - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Verslegers overleden

Zaterdag 28 september 2019
Bocholt - Bèr Verslegers overledenWoensdag is Bèr Verslegers overleden, de weduwnaar van de in 2000 overleden Elza Jaeken. Hij was 93 jaar en wordt maandag begraven na het afscheid in aula De Sprink.

Externe begeleiding voor politie

Vrijdag 27 september 2019
Politie CARMA biedt haar personeelsleden een Employee Assistance Program of EAP aan. Via dit programma kunnen alle medewerkers en hun inwonende familieleden gratis beroep doen op externe psychologische ondersteuning of juridisch en financieel advies. Het gaat om een investering vanuit welzijnsoogpunt. Het EAP is een service van Pulso Europe, een onafhankelijke en externe organisatie die discretie garandeert, ook ten opzichte van de werkgever. Politie CARMA is de eerste Limburgse politiezone die dit invoert en een van de eerste zones in België.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Bocholt - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

Twee ongevallen: twee gewonden

Donderdag 26 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.30 uur botsten een auto en een motorfiets op de Nieuwstadpoort in Bree. Een 48-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond. Gisterennamiddag botsten een auto en een fietsster op de Barrierstraat. Een 75-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Bocholt - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Nieuwe vennootschap: VGY

Dinsdag 24 september 2019
Yannick en Luc Vangompel, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap VGY opgericht met zetel aan de Eindeweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake economische, handels- en beheersaangelegenheden.

Pater Mathieu Ceyssens overleden

Dinsdag 24 september 2019
Bocholt - Pater Mathieu Ceyssens overledenOp 19 september overleed de uit Bocholt afkomstige pater Mathieu Ceyssens. Hij was 85 jaar en onder meer directeur van het Jongenstehuis Prins Albert / MPI Capelderij in Opdorp. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk vann Geel-Punt.

Dameshandbal: verlies voor Achilles

Maandag 23 september 2019
Bocholt - Dameshandbal: verlies voor AchillesDe dames van Achilles Bocholt hebben vanavond thuis verloren van Sint-Truiden. Uitslag: 21-39. Bij de rust was de stand 13-20.
Bocholt - Vier Achilles-spelers in selectie Red WolvesQuinten Colman, Bartosz Kedziora, Clem Leroy en Serge Spooren van handbalclub Achilles Bocholt zijn geselecteerd voor de Red Wolves, de nationale handbalploeg. In aanloop naar het WK-kwalificatietornooi dat eind oktober in Turkije gespeeld wordt maakte bondscoach Arnaud Calbry vandaag zijn ruime selectie bekend. Het tornooi vindt plaats van 25 tot en met 27 oktober. Zaterdag 26 oktober spelen de Red Wolves tegen Estland. Op zondag neemt België het op tegen Turkije. De winnaar van de poule plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde in april.

Mieke Anthonissen overleden

Zondag 22 september 2019
Bocholt - Mieke Anthonissen overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Maria ‘Mieke’ Anthonissen overleden, de weduwe van Jaak Paredis. Ze was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24, Bocholt.  .

Rijden ondanks levenslang rijverbod

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Millenstraat in Bree is vrijdag een bestuurder betrapt die een levenslang rijverbod had opgelopen. De zestiger uit Bree zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee ongevallen met gewonden

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterstraat in Bree botsten deze voormiddag rond 11.30 uur een auto en een 70-jarige fietser uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond. Een 18-jarig meisje uit Zonhoven raakte vrijdag rond 16.30 uur gewond bij een aanrijding tussen twee auto's op de Gruitroderkiezel.

Weg met tablet en juwelen

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Lakerweg in Kinrooi gingen inbrekers zaterdagnamiddag aan de haal met geld, juwelen en een tablet.

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.
Bocholt - Achilles Bocholt wint nipt van Sporting PeltHandbalclub Achilles Bocholt is vanavond bij Sporting Pelt gaan winnen met 24-25.

Bocholter VV wint van RC Hades

Zaterdag 21 september 2019
Bocholt - Bocholter VV wint van RC HadesBocholter VV heeft vanavond RC Hades verslagen. Uitslag: 1-2. Voor Bocholt scoorde Christophe Bertjens tweemaal. RC Reppel won met 2-1 van Lutlommel. Kaulille FC verloor met 1-2 van Zelem.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Bocholt - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Bocholt - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Politie lost schot

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Kinrooi is een schot gelost door Politie CARMA omdat een bestuurder op de politie trachtte in te rijden. Rechercheurs van de politie voerden deze namiddag een huiszoeking uit in een woning in de Hezerstraat. De huiszoeking kaderde in een lopend onderzoek inzake verdovende middelen. Rond 15 uur kwam een voertuig achterom gereden aan de woning. De bestuurder werd aangemaand te stoppen maar negeerde de bevelen en trachtte in te rijden op de rechercheurs. Hierop werd door de politie een schot gelost. De (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Bocholt - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Controle op drugs

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie een drugscontrole gehouden in Oudsbergen en Zutendaal. Twee bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp. Er zijn ook een tiental andere overtredingen vastgesteld. Aan de controleposten passeerden 250 voertuigen.

Laptop en geld gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Industrieweg Noord in Oudsbergen is ingebroken. Er is een laptop en geld gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Politie Valkenswaard gaat lasergun gebruikenDe politie van Valkenswaard voert sinds vandaag snelheidsmetingen uit met een lasergun (foto). Vandaag werden al verscheidene pv's uitgeschreven, onder meer voor een man die aan 130km/u reed waar hij 80km/u mocht. De politie wil de komende tijd meer aandacht aan de snelheid van het verkeer besteden. (Foto politie Valkenswaard)

Jaak Goijens overleden

Dinsdag 17 september 2019
Bocholt - Jaak Goijens overleden
Zondag is Jaak Goijens overleden. Hij was 69 jaar. Zaterdagnamiddag is er mogelijkheid tot begroeting van zijn urne bij Vanhoive Uitvaartzorg. De asverstrooiing op de begraafplaats van Bocholt zal in besloten kring plaatsvinden. 

Fixmania failliet

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Fixmania uit Bree failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 10 oktober ingediend worden.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Fonteyn overleden

Dinsdag 17 september 2019
Bocholt - Rik Fonteyn overledenIn WZC Sint-Bernardus in Bertem is zondag Rik Fonteyn overleden, de weduwnaar van Mia Hilkens. Hij zou begin volgende maand 81 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 14u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

Handbal: loting voor beker bij dames

Maandag 16 september 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België. De resultaten voor de Limburgse ploegen:
HC Sprimont- Achilles Bocholt ;
DHC Meeuwen - HB Sint-Truiden;
DHC Overpelt - Femina Visé;
HC DB Gent ‐ Initia Hasselt.
De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling in het weekend van 16 en 17 november.

Weg met meubelen

Maandag 16 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Breeërsteenweg in Kinrooi zijn het voorbije weekend meubelen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Opnieuw arrestaties in drugszaak

Maandag 16 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Opnieuw arrestaties in drugszaakVorige week zijn op de Markt in Bree twee veertigers opnieuw gearresteerd in het kader van een onderzoek naar de teelt van drugs. Een van de mannen en een vrouw uit Kinrooi werden door de onderzoeksrechter aangehouden.Begin juni werd op de Markt een grote cannabisplantage aangetroffen. Twee Breeënaren van 46 en 47 jaar werden toen aangehouden door de onderzoeksrechter. In juli werden beide mannen in vrijheid gesteld in afwachting van verder onderzoek. Het onderzoek leverde nieuwe elementen op en dit (…) Het hele nieuwsbericht

A2 afgesloten bij Maarheeze

Maandag 16 september 2019
Grensgevallen
De autosnelweg A2 is sinds vanmorgen ter hoogte van Maarheeze volledig afgesloten in de richting Maastricht vanwege een brand van een vrachtwagen. Die brand zorgt voor veel rook. Het vuur wordt door twee brandweerkorpsen bestreden. De Nederlandse ANWB verwacht dat de snelweg zeker tot 14u afgesloten zal zijn. UPDATE De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.

Damesvoetbal: Bocholt-Lommel 1-4

Zondag 15 september 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal verloor Bocholt van Lommel met 1-4. Aan de rust was de stand 1-0.

Handbal: Bocholt klopt Brussels

Zondag 15 september 2019
In tweede nationale van het handbal heeft Achilles Bocholt Utd Brussels verslagen. Uitslag: 28 - 25.

Juwelen gestolen uit woning

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een huis aan de Caubergstraat in Bree. De daders gingen met juwelen aan de haal.

Fietsster (62) gewond bij botsing

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Opstraat in Opitter (Bree) botsten deze voormiddag rond 10 uur een auto en een 62-jarige fietsster uit Oudsbergen. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Bocholter VV klopt Diegem Sport

Zondag 15 september 2019
Bocholt - Bocholter VV klopt Diegem SportBocholter VV heeft vanmiddag Diegem Sport verslagen met 2-0. FC Kaulille verloor met 4-0 op hetveld van FC Anadol. RC Reppel won met 0-2 op het veld van FC Turkse.

Verlies voor Achilles Bocholt

Zaterdag 14 september 2019
Bocholt - Verlies voor Achilles BocholtHet gebeurt niet vaak, maar vanavond heeft Achilles Bocholt verloren. In de BENE-League werd het tegen het Nederlandse Bevo  19 - 22.

Drie voertuigen in botsing betrokken

Vrijdag 13 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Peerderbaan in Bree raakten vanmorgen rond 9.15 uur twee auto's en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Een 33-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Vrijdag 13 september 2019
Bocholt - Burenkijkdag op de vliegbasisZoomEen paar duizend inwoners van buurgemeenten van de vliegbasis, onder wie zowat 1500 leerlingen van diverse scholen, kwamen vandaag op bezoek bij de vliegbasis Kleine Brogel in het kader van de "Burenkijkdag". Ze maakten ook een mini-vliegshow mee en kregen informatie over de vele vacatures bij Defensie. Vanavond is er boven het vliegveld in Hechtel-Eksel de "nocturne" van de Sanicole-vliegshow en zondag kan men daar terecht voor het grote werk. (Foto's Roland Stevens)
Burenkijkdag op de vliegbasisBurenkijkdag op de vliegbasis
Zoom

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Welzijnsregio Noord-Limburg leert fietsenZoomWelzijnsregio Noord-Limburg zet twee keer per jaar een fietsproject op. In deze cursus leren vrijwilligers de deelnemers uit heel Noord-Limburg de techniek van het fietsen aan. De cursus werd al zes keer georganiseerd. In totaal waren er zo'n honderd deelnemers. Negentig procent van de deelnemers kan fietsen op het einde van de cursus. Na afloop durven ze echter niet zomaar de straat op. Daarom zoekt de Welzijnsregio fietsvrienden: dat zijn vrijwilligers die de beginnende fietser af en toe gaan halen (…) Het hele nieuwsbericht

André Heynickx overleden

Donderdag 12 september 2019
Bocholt - André Heynickx overledenIn Lozen is dinsdag André Heynickx overleden, de echtgenoot van Mia Brenkers. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Alice Simons overleden

Donderdag 12 september 2019
Maandag is in Maasmechelen de uit Kauille afkomstige Alice Simons overleden, de echtgenote van Urbain Vervoesem. Zij was 85 jaar. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Maasmechelen.

Buitenboordmotoren gestolen

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maasdijk in Kinrooi zijn vijf buitenboordmotoren gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Achilles verslaat Lions

Dinsdag 10 september 2019
Bocholt - Achilles verslaat LionsIn de BeNeleague van het handbal heeft Achilles Bocholt in Sittard Lions verslagen met 26-35. Aan de rust was de stand 12-15.

Diefstal in KSA-lokalen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in de KSA-lokalen aan de Kapelstraat in Lindel-Hoeven (Overpelt) zijn sleutels en geld gestolen. De kluis kregen zij niet open.

Drie gewonden bij twee ongevallen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.50 uur botsten twee auto's op de Weg naar As in Oudsbergen. Daarbij raakten een 85-jarige man uit Oudsbergen en een 65-jarige vrouw uit As gewond. In de Bedrijfsstraat gebeurde gisterennamiddag rond 15.20 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Daarbij raakte een 27-jarige vrouw uit Peer gewond.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Fin Jambon overleden

Dinsdag 10 september 2019
Bocholt - Fin Jambon overledenGisteren is in Neeroeteren de uit Kaulille afkomstige Fin Jambon overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Frans Janssen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Brandstof gestolen

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een werfkeet aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Er is brandstof gestolen.

Veel schade bij bedrijfsinbraak

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stuifzandstraat in Overpelt is ingebroken in bouwbedrijf Driesen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld. Om in de kantoren te geraken hebben zij meerdere gaten in de muur gemaakt. De drie gemaskerde daders zijn op camerabeelden vastgelegd. Er is een spaarpot van de werknemers gestolen. Daarin stak zo'n 450 euro. De schade is beduidend groter dan de buit

Voor 16.000 euro buit

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Voor 16.000 euro buitEen standhouder uit Sint-Huibrechts-Lille is voor 16.000 euro aan materialen bestolen. Dat gebeurde tijdens het kampioenschap golfbiljart in het ontmoetingscentrum Wiriix aan de Pieter Breugellaan in Kleine Brogel.

Damesvoetbal: Bocholt verliest

Zondag 8 september 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt verloren van Genk C met 9-3. Aan de rust was de stand 4-0.

Ruime overwinning voor RC Reppel

Zondag 8 september 2019
Bocholt - Ruime overwinning voor RC ReppelRC Reppel heeft een 0-4 uitoverwinning behaald op het veld van Exc. Hamont. Zondag geeft RC Reppel Turkse FC partij.

Gelijkspel voor FC Kaulille

Zaterdag 7 september 2019
Bocholt - Gelijkspel voor FC KaulilleFC Kaulille heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen RC Peer. Bocholter VV verloor na een late goal met 1-0 van Spouwen-Mopertingen.

Handbal: Achilles verder in EHF-cup

Zaterdag 7 september 2019
Bocholt - Handbal: Achilles verder in EHF-cupHandbalclub Achilles Bocholt gaat een ronde verder in de EHF-cup. In Wenen verloren ze wel met 25-22 van Westwien, maar met de overwinning thuis (26-22) haalde Bocholt uiteindelijk de winst binnen. Bij de rust was de stand in Wenen 12-10. In Bocholt kon men de wedstrijd op groot scherm volgen in de Damburg.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Pierre Vanmontfort overleden

Zaterdag 7 september 2019
Bocholt - Pierre Vanmontfort overledenDinsdag is de uit Bocholt afkomstige Pierre Vanmontfort overleden, de echtgenoot van Jacqueline Claes. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Geistingen (Kinrooi).

Mia Jaeken overleden

Zaterdag 7 september 2019
Bocholt - Mia Jaeken overledenDonderdag is Mia Jaeken overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Theodoor Heynickx. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten aan de Hamonterweg 44.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Bocholt - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Bocholt - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Tho Ruttens overleden

Vrijdag 6 september 2019
Bocholt - Tho Ruttens overledenWoensdag is Tho Ruttens overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Jaak Cryns. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats bij Vanhove Uitvaartzorg. Zaterdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Handbal: Bocholt - Volendam 27-26

Donderdag 5 september 2019
Bocholt - Handbal: Bocholt - Volendam 27-26In het handbal heeft Achilles Bocholt gisterenavond Volendam verslagen met 27-26. Na tien minuten was de stand 8-0. Colman scoorde 8 keer, Spooren 6 keer. De andere doelpunten werden gescoord door Winters, Kedzoria, Meijer en Kooijman.

Fietsster (58) gewond

Donderdag 5 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Torensstraat en de Kerkstraat in Oudsbergen botsten vanmiddag rond 12 uur een auto en een 58-jarige fietsster uit Oudsbergen. Deze laatste raakte gewond.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Natuurpunt-afdeling is 25 jaar oud

Donderdag 5 september 2019
Al 25 jaar probeert de Natuurpunt-afdeling van Bocholt, Peer en Meeuwen-Gruitrode de natuur in de Abeek- en Dommelvallei, maar ook daarbuiten te versterken. Dit wordt op 14 september gevierdmet volgend programma: 11u00 brunch; 13u00 vieringsmoment 25 jaar Natuurpunt-afdeling; 14u00 gegidste wandelingen (zintuigenwandeling en natuurwandeling, voor de kinderen een ontdekkingstocht of knutselactiviteiten); van 14 tot 18u  proeven van natuur en duurzaamheid op de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Ben Ruijten overleden

Donderdag 5 september 2019
Bocholt - Ben Ruijten overledenDinsdag is Ben Ruijten overleden, de echtgenoot van Lena Lemmens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.

Diefstal in garage

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Heesstraat in Kinrooi is een diefstal vastgesteld. Er verdween een kantmaaier en een fiets.

Twee diefstallen

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Asterstraat in Oudsbergen zijn twee gm's, een tablet en geld gestolen. In een huis aan de Begoniastraat is geld ontvreemd.

Zondag bloemencorso in Valkenswaard

Woensdag 4 september 2019
Grensgevallen
Valkenswaard staat zondag in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Een vrolijke wagenparade met in totaal 2,5 miljoen dahlia's, figuratie, straattheater en (live-)muziek. Het bloemencorso ontstond in september 1944, na de bevrijding. Sinds 2013 is "Corso Valkenswaard" in Nederland erkend als nationaal immaterieel erfgoed.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Bocholt - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht
De realisatie van een grensoverschrijdende reizigerstreinverbinding tussen Hamont en Weert zou per dag 800 tot 1000 reizigers tussen beide gemeenten kunnen opleveren. Maar in optimale omstandigheden zou dat aantal kunnen stijgen naar 2200 tot 2500 reizigers per dag, omdat de verbinding aansluiting geeft op het intercitynetwerk richting Eindhoven en Amsterdam. Bovendien zou een goede verbinding de druk op de snelwegen in beide landen verminderen. Dat zegt de Vereniging voor Treinreizigers Vervoer die een potentie-onderzoek naar die spoorverbinding heeft laten doen. Voorwaarde is wel dat er tussen Weert en Eindhoven een stimulerend en faciliterend mobiliteitsbeleid wordt uitgewerkt. Over de weg loopt het verkeer tussen beide plaatsen regelmatig vast.
De resultaten van het onderzoek werden vanavond in Weert bekendgemaakt. "Je moet dat niet zien als een spoorverbinding van Hamont naar Weert en van Weert naar Hamont", zegt oud-burgemeester Theo Schuurmans, "maar je moet de potentie van zo'n lijn zien, komende van Eindhoven, Maastricht en Duitsland richting Antwerpen en Brussel. Dat is de kleine "missing link" in Europa om meer met de trein te kunnen reizen."

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Bocholt - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  
Bocholt - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Onaangepast rijgedrag

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Bree is vanochtend uit het verkeer gehaald wegens overdreven snelheid en onaangepast rijgedrag. De jongeman reed aan een zeer hoge snelheid over de rotonde op de Rode Kruislaan en verleende geen voorrang. Door zijn onaangepast rijgedrag bracht hij andere bestuurders in gevaar.

Damesvoetbal: Bocholt verliest

Zondag 1 september 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt van Louwel B verloren met Aan de rust was de stand 4-4.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Bocholt - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Weg met geld en juwelen

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Wijshagerkiezel in Oudsbergen zijn geld en juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Kaulille verliest van Kadijk

Zondag 1 september 2019
Bocholt - Kaulille verliest van KadijkFC Kaulille heeft met 5-1 verloren van Kadijk SK. Bocholter versloeg Hoogstraten met 3-0, na doelpunten van Devon Maes, Christophe Bertjens en Niek van De Putte.

Nieuwe vennootschap: Tebera

Zondag 1 september 2019
Vijanand Ramkisoen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Tebera opgericht met zetel aan de Jasperslaan in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, het beheer van computerfaciliteiten en computer-consultancy.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen