Het overige nieuws

Stef Simons en Lien Peeters, beiden uit Bree, hebben de besloten vennootschap Kinepunt opgericht met zetel aan de Schutterstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ambulante revalidatie-activiteiten en kinesitherapie-activiteiten.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kraegshofstraat in Bree zijn deze voormiddag rond 10.45 uur drie fietsers tegen elkaar gebotst. Een 63-jarige man uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Bocholt - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Sonja Craenen overleden

Maandag 31 augustus 2020
Bocholt - Sonja Craenen overledenIn Peer is gisteren Sonja Craenen overleden. Zij was 51 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B klopt Bokrijk BDe damesploeg van Bocholt B heeft Bokrijk Sport B verslagen. Uitslag: 5-2.

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Bocholt - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor Reppel

Zaterdag 29 augustus 2020
Bocholt - Gelijkspel voor ReppelReppel is vanavond in Pelt niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Herkol: 0-0.

Bocholter verliest van Thes Sport

Zaterdag 29 augustus 2020
Bocholt - Bocholter verliest van Thes SportIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Bocholter VV vanavond met 4-3 verloren op het veld van Thes Sport. Bij de rust was de stand 2-1 voor Thes; voor Bocholter had Christophe Bertjens na 10 minuten gescoord. in de tweede helft kwam Bocholter nog op voorsprong (2-3) na doelpunten van Kessels en Regales, maar Thes bleek uiteindelijk sterker.

Martha Geers overleden

Zaterdag 29 augustus 2020
Bocholt - Martha Geers overledenDonderdag is in Peer de uit Meeuwen afkomstige Martha Geers overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Mathieu Eerlings. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19)20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Fietser (50) geraakt door auto

Vrijdag 28 augustus 2020
In de Torenstraat in Pelt is gisterenavond rond 18 uur een 50-jarige fietser uit Bocholt die uit het fietspad van het Kolisbos kwam, geraakt door een passerende automobilist. De fietser werd licht gewond.
Bocholt - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Bocholt - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

RC Reppel - Beloften Bocholter 2-6

Donderdag 27 augustus 2020
Bocholt - RC Reppel - Beloften Bocholter 2-6RC Reppel heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen de beloften van Bocholter. Uitslag: 2-6.

Aanwinst voor Bocholter

Donderdag 27 augustus 2020
Bocholt - Aanwinst voor BocholterIan Opdenakker heeft een contract voor één seizoen getekend bij Bocholter. Ian is een 20-jarige defensieve middenvelder die een jeugdig verleden heeft bij KRC Genk. Hij tekende op zijn 18 de een profcontract bij STVV.

Dood in cel: geen geweld

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit de autopsie die vandaag verricht werd blijkt dat de man uit Kinrooi die dinsdag stierf nadat hij in een politiecel in Bree werd opgesloten niet overleed door gebruik van geweld. Om de doodsoorzaak te bepalen is er bijkomend onderzoek nodig.

KFC Kaulille- Elen 2-5

Woensdag 26 augustus 2020
Bocholt - KFC Kaulille- Elen 2-5KFC Kaulille heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen K. ST. Elen. Uitslag: 2- 5.
Grensgevallen
Niet alleen de Tour start binnenkort, op zondag 6 september is er ook de "Omloop van Valkenswaard". De omgeving van Valkenswaard, bezaaid met kasseistroken, harde grindpaden en oude klinkerwegen, vormt het decor van deze Omloop, die voor de tweede keer wordt gereden. Hier leest u er meer over.

Brand door rookpot

Woensdag 26 augustus 2020
Grensgevallen
Aan de Geuzendijk in Budel heeft de brandweer vanmiddag een brandje geblust dat was ontstaan door een rookpot. Die was door militairen achtergelaten tijdens een oefening. Door de rookpot vloog de droge natuur vlakbij in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Auto gestolen in Kaulille

Woensdag 26 augustus 2020
Bocholt - Auto gestolen in KaulilleAan een woning aan de Oude Hostieweg in Kaulille is een auto gestolen. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Bocholt - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Start handbalcompetitie: 3 scenario's

Woensdag 26 augustus 2020
Bocholt - Start handbalcompetitie: 3 scenario'sDe nationale handbalcompetities in ons land starten in een ideaal scenario half oktober tijdens het weekend van 10 en 11 oktober. Als die deadline niet gehaald zou kunnen worden wordt de competitiestart verschoven naar het weekend van 14 en 15 november. In het slechtste geval worden de competities begin volgend jaar opgestart. Dat ‘worst case scenario’ hoopt iedereen te vermijden...
Covid-19 zorgde voor een abrupt einde van de competities vorig seizoen. Wie gehoopt had dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Beloften Bocholter verliezen

Woensdag 26 augustus 2020
Bocholt - Beloften Bocholter verliezenDe beloften van Bocholter VV hebben hun oefenwedstrijd met 0-5 verloren van Sparta Lille. Aan de rust was de stand 0-1.

RC Reppel klopt Laar

Woensdag 26 augustus 2020
Bocholt - RC Reppel klopt LaarRC Reppel heeft gisteravond zijn oefenwedstrijd tegen SV Laar gewonnen. Uitslag: 2-0 .

Fried Geutjens overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Bocholt - Fried Geutjens overledenMaandag is Fried Geutjens overleden, de weduwnaar van de in 2007 overleden Nelly Reyners. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Dood in politiecel

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een 39-jarige man uit Kinrooi gestorven in een politiecel in Bree. Het parket Limburg heeft een autopsie bevolen om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

Levensloos lichaam aangetroffen

Dinsdag 25 augustus 2020
Grensgevallen
Bocholt - Levensloos lichaam aangetroffenIn de Zuid-Willemsvaart in Nederweert is deze voormiddag het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Het scheepvaartverkeer werd tijdelijk stil gelegd.

Weer nachtvluchten vanaf september

Dinsdag 25 augustus 2020
Vanaf 1 september herneemt de vliegbasis Kleine-Brogel de nachtvluchten met F16's. "Deze trainingen zijn nodig om onze gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderschepping, noodprocedures,... met nachtkijkers te laten trainen," aldus de basis in een melding op Facebook. Nachtvluchten duren maximaal tot middernacht en worden voornamelijk op maandag en dinsdag uitgevoerd - volgende week uitzonderlijk ook op woensdag.
Sparta Lille heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Bocholter VV B. Uitslag: 1-10.

Bocholter trekt spits Regales aan

Dinsdag 25 augustus 2020
Bocholt - Bocholter trekt spits Regales aanBocholt VV heeft centrumspits Romero Regales (34) aangetrokken. Hij speelde eerder bij Lommel, OHL, Patro en Den Bosch.

Odilia Teppers overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Bocholt - Odilia Teppers overledenOp 22 augustus overleed Odilia Teppers, de echtgenote van Bèr Vandijck. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Grensgevallen
Bocholt - Banden van tiental auto's lek gestokenIn de wijk Graswinkel in Weert zijn de banden van een tiental auto's lek gestoken. Dat gebeurde tijdens het voorbije weekend. Het was telkens de band rechts achter die het doelwit was.

Elektrische materialen gestolen

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Maasstraat in Kinrooi is zondag ingebroken. De daders gingen met enkele elektrische materialen en een fiets aan de haal.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Bocholt - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

RC Reppel - KST Elen 1-1

Maandag 24 augustus 2020
Bocholt - RC Reppel - KST Elen 1-1RC Reppel speelde een oefenwedstrijd tegen KST Elen. UItslag: 1-1.
Bocholt - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

Weg met kluis uit woning

Zondag 23 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
UIt een woning aan de Breeërsteenweg in Kinrooi is een kluis gestolen. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Fietser (53) gewond bij botsing

Zondag 23 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 53-jarige fietser uit Bree raakte gewond bij een aanrijding met een auto in de Fosheistraat in Kinrooi. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 20 uur.

Gelijkspel voor Kaulille

Zondag 23 augustus 2020
Bocholt - Gelijkspel voor KaulilleKaulille is vanmiddag in de oefenmatch tegen KFC Hechtel niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Bocholt - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Bocholt - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Bocholt verliest van Dessel Sport

Zaterdag 22 augustus 2020
Bocholt - Bocholt verliest van Dessel SportBocholter VV heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Dessel Sport verloren met 1-2. Boiten scoorde het Bocholtse doelpunt. Aan de rust was de stand 0-1.
Bocholt - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fietser (12) tegen geparkeerd voertuig

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Jef Van Hoofstraat in Bree is een 12-jarige fietser uit Bree deze namiddag rond 14 uur tegen een geparkeerd voertuig gereden. Hij liep daarbij verwondingen op.

Weg met werkmaterialen

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Molenstraat in Bree gingen dieven met allerhande werkmaterialen aan de haal. De inbraak is vandaag vastgesteld.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Pieter Nys verlaat Bocholt VV

Woensdag 19 augustus 2020
Bocholt - Pieter Nys verlaat Bocholt VVPieter Nys (31) verlaat Bocholt VV. Dat is in onderling overleg beslist. De middenvelder is actief in de jeugdwerking van KRC Genk en kon daardoor niet alle trainingen bijwonen.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Bocholt - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Auto over de kop

Woensdag 19 augustus 2020
Grensgevallen
Bocholt - Auto over de kopOp de Kempenweg in Weert is deze namiddag een auto met Belgische nummerplaat van de weg geraakt en over de kop geslagen. De bestuurder bleef nagenoeg ongedeerd; zijn auto liep behoorlijk wat schade op. De wagen moest worden weggesleept.

Bocholter VV speelt eerste oefenmatch

Woensdag 19 augustus 2020
Bocholt - Bocholter VV speelt eerste oefenmatchZaterdag om 20u speelt Bocholter VV thuis zijn eerste oefenmatch tegen KFC Dessel Sport. Publiek moet rekening houden met een aantal coronamaatregelen. Er worden maximum 200 toeschouwers toegelaten.

Inbraak bij Natuurpunt

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Inbraak bij NatuurpuntIn Achel is ingebroken in het lokaal van Natuurpunt. De dieven gingen met bosmaaiers, een grasmachine, ander gereedschap en drank aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Bocholt - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Bocholt - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Bocholt - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Bocholt - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Bocholt VV trekt aanvaller aan

Woensdag 19 augustus 2020
Bocholt - Bocholt VV trekt aanvaller aanZoomBocholt VV heeft de Rwandees Tresor Shema (24) aangetrokken. Hij speelde in Nederland bij FC Den Bosch, TOP Oss, UDI’19 en Blauw Geel’38, in ons land bij Torhout. In 2018 werd hij opgeroepen voor de nationale ploeg van Rwanda. (Foto Bocholter VV)

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Bocholt - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Auto over de kop: twee gewonden

Maandag 17 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk ging gisterenavond rond 18 uur een auto over de kop. De 24-jarige bestuurder en zijn 22-jarige passagier, beiden uit Hamont-Achel, liepen daarbij verwondingen op.
Bocholt - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

FC Kaulille verliest van Exc. Hamont

Maandag 17 augustus 2020
Bocholt - FC Kaulille verliest van Exc. HamontFC Kaulille heeft zaterdag zijn oefenwedstrijd van Exc. Hamont verloren. Uitslag: 0-6.

Woninginbraak in Neerpelt

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Justitielaan in Neerpelt. Wat er is gestolen, is niet geweten. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Weer twee aardbevinkjes in Weert

Zondag 16 augustus 2020
Vrijdagochtend zijn er in Weert twee lichte aardbevingen geweest. De eerste vond plaats om 11.11 uur met een kracht van 2.0 op de Schaal van Richter en de tweede om 11.12 uur uur met een kracht van 1.7 op die schaal. Het ging om tektonische bevingen. Telkens lag het epicentrum op 9 kilometer diepte in de buurt van Altweerterheide. Ook op 24 juli was er al een lichte aardbeving.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Gezondheidsverklaring nodig

Zaterdag 15 augustus 2020
Grensgevallen
Alle reizigers die vertrekken van of aankomen op Eindhoven Airport hebben voortaan een gezondheidsverklaring nodig. Ook moet in de terminal een mondkapje worden gedragen. Hier staat meer info.  

Auto tegen landbouwvoertuig

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Deusterstraat in Peer is vanavond een auto tegen een landbouwvoertuig gereden. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht,

Nieuwe vennootschap: Tom Van den Boer

Donderdag 13 augustus 2020
Tom Van den Boer uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Tom Van den Boer opgericht met zetel aan de Leemskuilenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

Dieven trappen deur in

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Pastoor Bungenerslaan in Achel hebben dieven de deur van een woning ingestampt. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Bocholt - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Bocholt - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto tegen lantaarnpaal

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 15 uur botste een auto tegen een lantaarnpaal op de Grote Baan in Oudsbergen. Een 29-jarige man uit Lanaken raakte daarbij gewond.

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Bocholt - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: BENE-League start in oktober

Donderdag 13 augustus 2020
Bocholt - Handbal: BENE-League start in oktoberDe BENE-League competitie in het handbal start in het weekend van 10 en 11 oktober. Dat heeft de raad van toezicht van de BENE-League beslist. Er zijn enkele scenario's uitgewerkt mocht begin oktober blijken dat de Covid-19-situatie in België onvoldoende genormaliseerd is. De Final Four staat nog steeds op het programma en zal de kampioen bepalen. Mocht dit niet haalbaar zijn zal de BENE-League later hierover een beslissing nemen.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Bocholt - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Bocholt - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Neske Vandekerkhove overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Bocholt - Neske Vandekerkhove overledenGisteren is Neske Vandekerkhove overleden, de weduwe van Henri Leynen. Ze was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Bocholt - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Bocholt - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Vos overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Bocholt - Marie-Jeanne Vos overledenZaterdag is Marie-Jeanne Vos overleden, de echtgenote van Tony Quanten. Ze was 68 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jeanne Vanderhoydonc overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Bocholt - Jeanne Vanderhoydonc overledenZaterdag is de in Kaulille woonachtige en uit Kleine-Brogel afkomstige Jeanne Vanderhoydonc overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Mathieu Stappers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Bocholt - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Bocholt - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Bocholt - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Bocholt - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Bocholt - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Tegen boom op Goolderheideweg

Zondag 9 augustus 2020
Bocholt - Tegen boom op GoolderheidewegOp de Goolderheideweg botste gisterenavond rond 17.45 uur een auto tegen een boom. Een 55-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Fietser tegen vrachtwagen

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevekerkweg in Oudsbergen reed gisterenvoormiddag een minderjarige fietser uit Oudsbergen tegen een stilstaande vrachtwagen. Hij raakte daarbij gewond.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Bocholt - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Bocholt - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Bocholt - Gideon Kiefer in St.-Martens-LatemZoomDe Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

IJsjes voor de dieren

Zaterdag 8 augustus 2020
Bocholt - IJsjes voor de dierenZoomOok voor de dieren in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is het warm. Daarom werd er uitgepakt met fruitijsjes voor de apen, zalm-ijsjes voor de beren en kippenijsjes voor de leeuwen en de tijger.(foto Natuurhulpcentrum)

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Bocholt - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Bocholt - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Renckens overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Bocholt - Nelly Renckens overledenIn Achel overleed op 31 juli de uit Hamont afkomstige Nelly Renckens, de weduwe van de in 1999 overleden Denis Paesen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kaulille.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Bocholt - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Bocholt - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Bocholt - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Bocholt - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Bocholt - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Bocholt - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Bocholt - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Vrouw gewond bij frontale klap

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale klap tussen een auto en een bestelwagen in de Fabrieksstraat in Overpelt is vandaag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: A.G.J.T.

Dinsdag 4 augustus 2020
Toon Janssen (18) uit Pelt heeft de besloten vennootschap Algemene Grondwerken Janssen Toon, verkort A.G.J.T., opgericht met zetel aan de Kettingbrugweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverzet, het slopen van gebouwen, bestratingswerken en het aanleggen en onderhouden van tuinen en parken. De vennootschap heeft 30.000 euro als aanvangsvermogen.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Bocholt - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Bocholt - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval in Wijchmaal

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Verkeersongeval in WijchmaalEen 65-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Eggebekstraat in Wijchmaal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
De start van het BENE-League seizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de handbalteams in ons land vóór 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Volgende week wordt beslist wanneer de competitie wél van start gaat.

Mia Schrooten overleden

Maandag 3 augustus 2020
Bocholt - Mia Schrooten overledenIn WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is zaterdag de uit Eksel afkomstige Mia Schrooten overleden, de echtgenote van Thieu Wuytjens. Ze was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Bocholt - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Bocholt - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Bocholt - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Bocholt - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Bocholt - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter schrapt trainingen

Zaterdag 1 augustus 2020
Bocholt - Bocholter schrapt trainingenBocholter schort alle trainingen tot 17 augustus. De club gaat ervan uit dat de competitiestart verschoven wordt naar eind september/begin oktober.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen