Het overige nieuws

Help volwassenen het fietsen leren

Dinsdag 31 augustus 2021
Bocholt - Help volwassenen het fietsen lerenZoom
Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert sinds 2017 jaarlijks fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen leerde immers als kind fietsen. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers. 
Wil jij hun vrijwilligersteam vervoegen? Ga dan naar de infosessie op 10 september om 11 u. in zaal De Verbinding (Hoekstraat 70 bus 3, Neerpelt). Geef vooraf integratiemedewerker Goele Kerkhof een seintje via 011 23 87 34 (niet op woensdag- of vrijdagnamiddag) of via een mailtje naar goele[!]welzijnsregio.be. Doen!

Fietsster (61) gewond bij aanrijding

Dinsdag 31 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 9.40 uur botsten een auto en een 61-jarige fietsster op de Weertersteenweg in Kinrooi. De vrouw raakte daarbij gewond.

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Bocholt - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Grote bouwplannen bij Noorderhart MariaziekenhuisZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt breidt in de komende jaren fors uit. Er komt een nieuw chirurgisch dagziekenhuis en een nieuw ambulant centrum. Grootschaliger nog is de nieuwbouw voor het Revalidatie- en MS-centrum (de vroegere MS-kliniek) op de site van het ziekenhuis. Last but not least gaat de vzw Kinderpsychiatrisch Centrum uit Hasselt op de site in Pelt een kinderpsychiatrisch dagziekenhuis bouwen. 
Een en ander maakte algemeen directeur Hans Ramaekers vanmiddag bekend tijdens (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Bocholt - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Jef Rubens overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Bocholt - Jef Rubens overledenZaterdag is Jef Rubens overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Elisa Geuens. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula De Sprink. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

KRC Peer - RC Reppel 4-1

Maandag 30 augustus 2021
Bocholt - KRC Peer - RC Reppel 4-1KRC Peer heeft RC Reppel geklopt. Uitslag: 4-1.

Grote Heide - Kaulille 2-0

Maandag 30 augustus 2021
Bocholt - Grote Heide - Kaulille 2-0Sporting Grote Heide heeft FC Kaulille geklopt. Uitslag: 2-0.

Bocholt B - Kadijk 2-1

Zondag 29 augustus 2021
Bocholt - Bocholt B - Kadijk 2-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B Kadijk geklopt. Uitslag: 2-1.

Fietstocht van Ferm Bocholt

Zondag 29 augustus 2021
Bocholt - Fietstocht van Ferm BocholtZoomDe fietstocht van Ferm Bocholt was een geslaagde sportieve uitstap. Onder een azuurblauwe hemel vertrokken 26 dames richting Heeze (NL); een echt mooi parcours door de mooie bossen van de Malpie, Leenderheide en door agrarische gebieden. Een lekkere kop koffie aan de Venbergse molen in Valkenswaard, een welgekomen 12-uurtje in Heeze en het fijne gezelschap deden iedereen deugd. Ook de terugtocht via Sterksel, Budel en Hamont verliep aangenaam en verrijkend. Zowel sportief als mentaal was deze fietstocht een opsteker voor de Ferm-vrouwen van Bocholt. (Viviane Vangompel)
Bocholt - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Bocholt - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Bocholt - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Toon Bloemen overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Bocholt - Toon Bloemen overledenOp 18 augustus overleed Toon Bloemen, de partner van Magda Schuermans. Hij was 71 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Kaulille vonden in intieme kring plaats.

Danny Oomsels overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Bocholt - Danny Oomsels overledenWoensdag is Danny Oomsels, oprichter van restaurant La Finesse in Kaulille, overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Damesvoetbal: Lommel - Bocholt 1-3

Vrijdag 27 augustus 2021
In het damesvoetbal heeft Lommel United WS verloren van Bocholter VV. Uitslag: 1-3.

Bocholt verliest in Koersel

Vrijdag 27 augustus 2021
Bocholt - Bocholt verliest in KoerselBocholt heeft een oefenwedstrijd verloren op het veld van Weerstand Koersel met 3-1. Aan de rust was de stand 1-1. Shema maakte het Bocholtse doelpunt.

Auto rijdt lantaarnpaal omver

Vrijdag 27 augustus 2021
Grensgevallen
Op de Ringbaan in Weert heeft een automobilist gisteren in de vooravond een lantaarnpaal uit de grond gereden. De chauffeur zou onwel geworden zijn. De gemeente heeft de lantaarnpaal verwijderd.

Toke Mussen overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Bocholt - Toke Mussen overledenMaandag is Toke Mussen overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Jef Neyens. Zij was 75 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Kinrooi.

Damesvoetbal: Bocholt B verliest

Woensdag 25 augustus 2021
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B verliestIn het damesvoetbal heeft Bocholt B met 3-2 verloren in Wiemismeer. Aan de rust was de stand 1-1.

Bocholt VV wint van Dessel Sport

Woensdag 25 augustus 2021
Bocholt - Bocholt VV wint van Dessel SportBocholt VV heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen KFC Dessel Sport gewonnen met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Bertjens (2) en Allegria.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Bocholt - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)

Spectaculair ongeval

Woensdag 25 augustus 2021
Grensgevallen
Deze namiddag gebeurde een spectaculair ongeval op de A2 bij Weert. Een aanhanger van een trekker schoot los. Er vielen geen gewonden. De politie moest een rijstrook afsluiten.

Hond vergiftigd

Woensdag 25 augustus 2021
Grensgevallen
In de wijk Leuken in Weert is een hond overleden door vergiftiging. Dat gebeurde bij een hondenuitlaatterrein. Middels pamfletten worden hondeneigenaars gewaarschuwd.
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Bocholt - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Nieuwe vennootschap: EM-VI

Dinsdag 24 augustus 2021
Maikel Aerden uit Bocholt heeft de besloten vennootschap EM-VI opgericht met zetel aan de Braamstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optrekken van ruwbouw, voegwerken en isolatiewerkzaamheden én de aanleg van speel- en sportterreinen en de bouw van zwembaden.

Vrouw levensgevaarlijk gewond

Dinsdag 24 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten rond 14.30 uur een auto en een vrachtwagen. Een vrouw uit Bree raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De rijbaan is versperd en er wordt tijdelijk een omleiding voorzien. UPDATE Die was rond 17.30u nog altijd van kracht.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht

Marie Josée Weltens overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Bocholt - Marie Josée Weltens overledenOp 18 augustus overleed Marie Josée Weltens, de levenspartner van Theo Roosen. Zij was 71 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
Bocholt - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In Nederweert kantelde deze namiddag een auto met een vrouw en twee kinderen aan boord na een botsing met een andere auto. De drie inzittenden bleven ongedeerd. De kinderen kregen van de hulpdiensten een knuffelbeertje om van de schrik te bekomen.

Lasapparaat gestolen

Maandag 23 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een garage aan de Oudekerkstraat in Kinrooi is een lasapparaat gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Agenten gewond bij interventie

Maandag 23 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Agenten gewond bij interventieZaterdagmiddag raakten twee inspecteurs van Politie CARMA gewond bij een tussenkomst aan een woning op de Witte Torenstraat in Bree. Een veertiger uit Bree werd gearresteerd omwille van het niet-naleven van een huisverbod. Hij stelde zich tijdens zijn arrestatie weerspannig op en daarbij raakten twee inspecteurs gewond. Zij werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht en zijn tijdelijk arbeidsongeschikt. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

FC Kaulille - V. Lommel 0-4

Maandag 23 augustus 2021
Bocholt - FC Kaulille - V. Lommel 0-4FC Kaulille heeft thuis verloren van Verbroedering Lommel. Uitslag: 0-4.

RC Reppel - Helson 2-0

Maandag 23 augustus 2021
Bocholt - RC Reppel - Helson 2-0RC Reppel heeft thuis gewonnen van Helson. Uitslag: 2-0.
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B thuis verloren van STVV B. Uitslag: 0-11.

Bocholt verliest van THES

Maandag 23 augustus 2021
Bocholt - Bocholt verliest van THESIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Bocholt met 4-1 verloren van THES. Aan de rust was de stand 3-0. Bertjens scoorde voor Bocholt.
Bocholt - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Mierennest vat vlam

Zondag 22 augustus 2021
Grensgevallen
Bocholt - Mierennest vat vlamDeze namiddag vatte een mierennest vuur aan de 2e Schoorbaan in Weert. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

Geld- en juwelendiefstal

Zondag 22 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een woninginbraak op de Muizendijkstraat in Bree zijn cash geld en juwelen gestolen. De eigenaar merkte de diefstal vrijdag op.

Met de groeten uit... Herkenrode

Zondag 22 augustus 2021
Bocholt - Met de groeten uit... HerkenrodeZoomDaar maakte Roger Convents deze toch wel merkwaardige foto van een reiger die naar zijn prooi flitst.

Auto rijdt tegen rotonde

Zondag 22 augustus 2021
Grensgevallen
Op de Randweg Zuid in Nederweert is vanochtend een auto tegen een rotonde gereden. De bestuurder maakte zich uit de voeten en wordt opgespoord door de politie.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Bocholt - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Rijbaan bezaaid met sperziebonen

Vrijdag 20 augustus 2021
Grensgevallen
Een voertuig heeft vanmiddag een grote lading sperziebonen verloren op het viaduct aan de Molenweg onder de A2 tussen Nederweert en Weert. De opruimingswerken namen geruime tijd in beslag.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Bocholt - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

RC Reppel verslaat Sporting Ellikom

Donderdag 19 augustus 2021
Bocholt - RC Reppel verslaat Sporting EllikomIn een oefenwedstrijd heeft RC Reppel Sporting Ellikom geklopt. Uitslag: 1-0.

SV Breugel - FC Kaulille 5-1

Woensdag 18 augustus 2021
Bocholt - SV Breugel - FC Kaulille 5-1In een oefenwedstrijd heeft SV Breugel gewonnen van FC Kaulille. Uitslag: 5-1.

Nevok Gruitrode - Bocholter VV 3-2

Woensdag 18 augustus 2021
Bocholt - Nevok Gruitrode - Bocholter VV 3-2In een oefenwedstrijd heeft Nevok Gruitrode van Bocholter VV gewonnen. Uitslag: 3-2.

Frans Verweij overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Bocholt - Frans Verweij overledenIn Bree is zondag Frans Verweij overleden. Hij was 61 jaar en afkomstig van Uikhoven.. De crematie en de asverstrooiing op de begraafplaats ‘De Kluis’ in Bree zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: morgen/donderdag (18.30-19.30u) in funerarium Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Motorrijder geslipt

Woensdag 18 augustus 2021
Grensgevallen
Deze voormiddag is een motorrijder geslipt op de Ringbaan-Noord in Weert. Hij belandde in de berm en botste tegen de vangrail. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval belandde veel olie op de rijbaan. Na het neutraliseren van de olie kon de rijbaan weer opengesteld worden.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Bocholt - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Bocholt - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."
Bocholt - Covid-19: open prikmomenten in Lommel en PeerDe Eerstelijnzone Noord-Limburg organiseert de komende weken twee OPEN PRIKMOMENTEN in de Vaccinatiecentra van Peer (24/8) en Lommel (30/8). Deze open prikmomenten zijn bedoeld voor wie nog niet gevaccineerd is of wie zijn tweede vaccinatie met AstraZeneca gemist heeft. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het Vaccinatiecentrum, breng wel je identiteitskaart mee.
Open prikmoment Johnson&Johnson en AstraZeneca in het Vaccinatiecentrum in Peer
Wanneer: (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Bocholt - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Bocholt - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Fietser (57) gewond bij val

Dinsdag 17 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Belestraat in Kinrooi is vanochtend rond 6.20 uur een 57-jarige fietser ten val gekomen na een uitwijkmanoeuvre voor een auto. Hij raakte daarbij gewond.
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.

Annie Lipkens overleden

Maandag 16 augustus 2021
Bocholt - Annie Lipkens overledenDonderdag is Annie Lipkens overleden, de echtgenote van Leonard Raemaekers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Bocholt - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Landbouwvoertuig gestolen

Zondag 15 augustus 2021
Uit een stal aan de Grobbenstraat is een landbouwvoertuig gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Bocholt VV uitgebekerd

Zaterdag 14 augustus 2021
Bocholt - Bocholt VV uitgebekerdIn de derde ronde van de Beker van België heeft Bocholt VV vanavond met 0-1 verloren van KSV Oudenaarde. Het bekerverhaal is dus ten einde.
In het handbal-driehoekstornooi heeft Bocholt vandaag Initia Hasselt verslagen met 25-21. De ruststand was 14-9. Bocholt versloeg ook nog Sittardia met 28-15, Witte Ster met 29-28 en Bevo met 30-22. 

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Bocholt - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt klopt Moldavo BIn een oefenwedstrijd hebben de dames van Bocholt VV Moldavo B verslagen. Uitslag: 2-0.

Lotgenotengroep voor mensen in rouw

Vrijdag 13 augustus 2021
Afscheid nemen van een dierbare doet pijn en verdriet. Dat verdriet delen kan bevrijdend zijn. Ook in het werkjaar 2020-2021 organiseert Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk verschillende lotgenotengroepen voor mensen in rouw. De lotgenotengroep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden na het verlies van een partner, familielid, vriend(in), collega of kennis. Speciale aandacht gaat uit naar wie onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronacrisis afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Simons overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Bocholt - Catho Simons overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Catho Simons overleden, de weduwe van Gerard Janssen, die in 2019 overleed. Ze was 89 jaar en afkomstig van Kaulille. De afscheidsviering en de begraving hebben plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 

Chauffeur onder invloed

Donderdag 12 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Chauffeur onder invloedVanochtend rond 0.40 uur is een 44-jarige man uit Kinrooi betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde bij een controle op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem. Zijn rijbewijs werd ingehouden.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 

Simonne Moonen overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Bocholt - Simonne Moonen overledenMaandag is Simonne Moonen overleden, de echtgenote van Jos Verslegers. Zij was 73 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Tractor vat vlam

Woensdag 11 augustus 2021
Grensgevallen
Bocholt - Tractor vat vlam
Rond het middaguur vloog een tractor in brand op een perceel grond aan de Weijerkesweg in Weert. Ondanks het snelle optreden van de brandweer liep de tractor zware schade op.

Verkeersactie in Oudsbergen en Bree

Dinsdag 10 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde maandag een verkeersactie in Oudsbergen en Bree. Vijf personen droegen hun gordel niet. Twee bestuurders hadden geen geldig rijbewijs op zak. Een aanhangwagen was niet gekeurd, niet ingeschreven en niet verzekerd. Een andere aanhangwagen en een bestelwagen waren overladen. Eén chauffeur kreeg een bekeuring voor het niet correct gebruik van het kinderzitje.

Boot slaat om: roeier gereanimeerd

Dinsdag 10 augustus 2021
Grensgevallen
Deze voormiddag is een roeier met zijn skiff omgeslagen aan de Biesterbrug in Weert. Hij kon uit het water gered worden maar moest gereanimeerd worden. Vervolgens is hij naar het ziekenhuis gebracht.

'Opvangnet' vanaf januari

Dinsdag 10 augustus 2021
Vanaf januari 2022 zal een nieuw initiatief, “Opvangnet”, inclusieve kinderopvang op maat voorzien aan het Educatief Centrum op de SyntraPXL-campus in Pelt. De opvang gebeurt door onthaalouders van kinderopvang Gezinsbond. Daarnaast wordt er ingezet op occasionele opvang bij de ouders thuis door de kinderoppasdienst van die vereniging. Dit maakt participatie aan vrije tijd mogelijk. 
“Opvangnet” is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Bocholt - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Bocholt - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Bocholt - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Bocholt - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen - RC Reppel 3-0

Zondag 8 augustus 2021
Bocholt - Park Houthalen - RC Reppel  3-0Park Houthalen heeft thuis gewonnen van RC Reppel. Uitslag: 3-0.

FC Kaulille verliest in Ham

Zondag 8 augustus 2021
Bocholt - FC Kaulille verliest in HamFC Kaulille heeft verloren van KFC Ham United. Uitslag: 2-1.

Bocholter B - SV Breugel 1-3

Zondag 8 augustus 2021
Bocholter B heeft thuis verloren van SV Breugel. Uitslag: 1-3.

Illegaal feestje stilgelegd

Zondag 8 augustus 2021
Grensgevallen
De politie heeft vanochtend een illegaal feestje van jongeren onder het A2-viaduct aan de Scheepsbouwkade in Weert stilgelegd. Er zijn twee arrestaties verricht.

Drie drugskoeriers ingerekend

Zondag 8 augustus 2021
Grensgevallen
Bocholt - Drie drugskoeriers ingerekendDe politie heeft vanmiddag drie drugskoeriers ingerekend op de afrit A2 in Weert-Noord. In hun auto lagen tassen met drugs. Het bleek om een drugstransport te gaan.

Bocholt VV verder in beker

Zondag 8 augustus 2021
Bocholt - Bocholt VV verder in bekerIn een wedstrijd voor de Beker van België is Bocholt VV deze namiddag met 0-4 gaan winnen bij FC SNEF (Seneffe - red.). Volgende week wordt er thuis tegen Oudenaarde gespeeld.

Twee elektrische fietsen gestolen

Zondag 8 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Pannenbakkersstraat in Bree zijn twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Bocholt - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Grensgevallen
In het baanwielrennen op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel zijn derde medaille binnen. In de discipline keirin haalde hij afgelopen nacht brons. Eerder won hij al twee gouden medailles: in de teamsprint en in de sprint.
Bocholt - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Willy Vermeulen overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Bocholt - Willy Vermeulen overledenIn Bocholt is woensdag Willy Vermeulen overleden. Hij was 66 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Schriftelijk condoleren: fam. Willy Vermeulen, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Louis Custers overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Bocholt - Louis Custers overledenDonderdag is Louis Custers overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurn wordt begraven op de begraafplaats van Bocholt. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Bocholt - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Bocholt - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Bocholt - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Bocholt - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In de Johanna van Meursstraat in Weert is vanmiddag een woning onder water gelopen door een gesprongen waterleiding. Dat gebeurde tijdens de afwezigheid van de bewoners. Er is grote schade.
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde gisteren een actie op verkeer en overlast op drie locaties in Bree en Genk. In totaal werden 150 voertuigen gecontroleerd. 12 bestuurders droegen geen gordel. Een aanhangwagen werd getakeld omdat de eigenaar geen verzekering, keuring of inschrijvingsbewijs kon voorleggen. De politie stelde daarnaast een zevental PV’s op voor o.a. keuring, rijbewijs en technische eisen voertuig.

Anna Jaeken overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Bocholt - Anna Jaeken overledenOp 28 juli overleed Anna Jaeken, de echtgenote van Hubert Damen. Zij was 91 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (120.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Kaulille - Nevok Gruitrode 1-3

Woensdag 4 augustus 2021
In een oefenwedstrijd heeft KFC Kaulille thuis verloren van Nevok Gruitrode. Uitslag: 1-3 .

RC Reppel verliest van St. Elen

Woensdag 4 augustus 2021
Bocholt - RC Reppel verliest van St. ElenIn een oefenwedstrijd heeft RC Reppel thuis verloren van St. Elen. Uitslag: 0-2.

Sigarettenfabriekje ontdekt

Woensdag 4 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend zijn politie en binnengevallen in een bedrijfspand aan de Meeuwerkiezel in Bree. Er werd een illegaal sigarettenfabriekje ontdekt. Ook op twee andere locaties in de gemeente werden dergelijke productiesites aangetroffen.

Jaagpaden Lommel zondag afgesloten

Woensdag 4 augustus 2021
Bocholt - Jaagpaden Lommel zondag afgeslotenZoomKomende zondag 8 augustus is er in Lommel de jaarlijkse triatlon. Het hele Sportpark De Soeverein zal niet bereikbaar zijn: het zwembad, de speeltuin, het skatepark, de sporthal, de voetbalvelden, de Soeverein Arena en dus ook natuurgebied de Sahara. Maar ook de kanaaldijk tussen De Vossemeren en Blauwe Kei, inclusief beide bruggen, wordt afgesloten voor verkeer. Ook fietsers kunnen hier niet passeren. Verder zullen ook het Dorp, de Lepelstraat en de Gestelsedijk afgesloten worden. Er worden omleidingen voorzien. De centrumparkings zijn wel bereikbaar. Het hele parcours van de Lommelse triatlon vind je op de website. (Illustratie: Dirk Van Bun)

Willy Gielkens overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Bocholt - Willy Gielkens overledenMaandag is Willy Gielkens overleden, de echtgenoot van Mia Reumers. Hij was 82 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in Afscheidshuys Vancleef in Maaseik.

Jean Bollen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Bocholt - Jean Bollen overledenMaandag is Jean Bollen overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Georgette Machiels. Hij was 77 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Dokter Mathieu De Vos overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Bocholt - Dokter Mathieu De Vos overledenMaandag is dokter Mathieu De Vos overleden, de echtgenoot van Caroline Sterken. Hij was 68 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de weg naar As in Opglabbeek.

EVV - Bocholt 0-1

Dinsdag 3 augustus 2021
Bocholt heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen EVV in het Nederlands-Limburgse Echt. Uitslag: 0-1. Ruben Janssen scoorde het winnende doelpunt.
Bocholt - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Bocholt - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Bocholt B - RC Peer 0-5

Maandag 2 augustus 2021
In een oefenwedstrijd heeft Bocholt B thuis verloren van RC Peer. Uitslag: 0-5.

Bewoner gewond bij brand

Maandag 2 augustus 2021
Grensgevallen
Bocholt - Bewoner gewond bij brandIn de Aletta Jacobsstraat in Weert is deze voormiddag een bewoner gewond geraakt toen hij een brand wou blussen onder de overkapping van zijn woning. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kon het vuur snel doven.
Grensgevallen
Bocholt - Wielertoerist gewond bij aanrijdingOp de Bocholterweg in Weert is deze voormiddag een wielertoerist aangereden door een vrachtwagen. Hij raakte gewond aan zijn mond en hand en is naar het ziekenhuis gebracht.

KFC Kaulille - Lutlommel VV A 0-6

Zondag 1 augustus 2021
Bocholt - KFC Kaulille - Lutlommel VV A  0-6KFC Kaulille heeft thuis verloren van Lutlommel VV A. Uitslag: 0-6.

RC Reppel - Paal-Tervant A 0-1

Zondag 1 augustus 2021
Bocholt - RC Reppel - Paal-Tervant A  0-1RC Reppel heeft thuis verlore van FC Paal-Tervant A. Uitslag: 0-1.

Grote Brogel wint van Bocholter B

Zondag 1 augustus 2021
Bocholt - Grote Brogel wint van Bocholter BSporting Grote Brogel heeft gewonnen van Bocholter B. Uitslag: 4-2 .

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Bocholt - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Bocholt - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen