Het overige nieuws

Grensgevallen
Bocholt - Handel in harddrugs: twee arrestatiesDe politie heeft gisterenavond een inval gedaan in een woning in de wijk Molenakker in Weert. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar handel in harddrugs. Er zijn twee arrestaties verricht.

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Hasselt ter hoogte van de Kempischesteenweg aan de kant van de binnenring (fase 3b). De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. In de periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat.
De boodschap blijft om de omgeving van het drukke kruispunt te vermijden en via de alternatieve routes via de E314 - E313 en Genk – Diepenbeek – Hasselt naar en van Hasselt te rijden.
Op donderdag 7 juli wordt een stuk van de binnenring geasfalteerd. Hierdoor rijdt het verkeer tussen de brug van de kanaalkom en het kruispunt de hele dag over één rijstrook. De oprit van de Scheepvaartlaan naar de binnenring is dan afgesloten.

Auto's botsen: man (50) gewond

Donderdag 30 juni 2022
Op de Sportlaan in Bree botsten deze namiddag rond 14.45 uur twee auto's. Een 50-jarige man uit Kinrooi liep daarbij verwondingen op.

Jean Neyens overleden

Donderdag 30 juni 2022
Bocholt - Jean Neyens overledenin het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Jean Neyens overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Jansen. Hij was 65 jaar en afkomstig van Reppel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in het rouwhuis, Dommellaan 29 in Kleine-Brogel.
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree botsten deze voormiddag rond 10.50 uur een auto en een 70-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Bocholt - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepaktZoomTijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
Radio en TV
Bocholt - Daan Masset verlaat Radio 2 LimburgZoomZonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)
Weerbericht
Bocholt - Zomerse temperaturen, daarna minder warmMet drukstijgingen blijft het een etmaal droog en is er veel zon. De temperaturen gaan dan ook flink de hoogte in. Na de doortocht van een actieve storing op donderdag met flink wat hemelwater en mogelijk onweer, wordt het tijdelijk koeler. In het weekend gaat het kwik echter opnieuw de hoogte in.
Vandaag is een zomerse dag bij maxima rond 25 graden en er zijn nauwelijks wolken. Later op de dag zijn hier en daar enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in poolhouse

Dinsdag 28 juni 2022
Bocholt - Brand in poolhouseDeze namiddag ontstond brand in een poolhouse aan de Boogschuttersstraat in Bree. De brandweer kon de schade beperken. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Twan Schonkeren overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Bocholt - Twan Schonkeren overledenZaterdag is Twan Schonkeren overleden, de weduwnaar van de in 1989 gestorven Adrienne Herincx. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in het rouwhuis aan de Paulsenstraat 11.

Botsing op 't Hasseltkiezel

Maandag 27 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.30 uur botsten twee auto's op 't Hasseltkiezel in Bree. Een 45-jarige vrouw uit Beringen en een 34-jarige man uit Heist-op-den-Berg liepen daarbij verwondingen op.

Weer zes wolvenwelpen

Maandag 27 juni 2022
Bocholt - Weer zes wolvenwelpenZoomWolvin Noëlla heeft dit jaar minstens zes welpen op de wereld gezet. Dat blijkt uit recente beelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos. Daarmee zijn er op dit moment in totaal minstens tien wolven in Limburg: naast de minstens zes nieuwe welpen de twee jaarlingen - die ten laatste volgend jaar vertrekken - en twee ouderdieren.
(Foto INBO & Natuur en Bos)

Simon Vandebosch overleden

Maandag 27 juni 2022
Bocholt - Simon Vandebosch overledenIn het Z.O.L. in Genk is gisteren Simon Vandebosch overleden, de echtgenoot van Elza Claes. Hij was afkomstig van Martenslinde en werd 78 jaar. De uitvaart en de crematie zullen in besloten kring gehouden worden. Begroeting: vrijdag (18.30-19u) aan Rijksweg 558A /B3 in Maasmechelen. Condoleren via www.uitvaartcentrum-vandebosch.be.
Kerk
Bocholt - Limburgse gelovigen laten zich horenBij Limburgse gelovigen leeft de duidelijke vraag om het gewijde ambt open te stellen voor gehuwden en voor vrouwen. Men vraagt dit niet omdat men denkt dat daarmee de problemen rond het priestertekort opgelost zouden zijn maar wel omdat dit meer blijk zou geven van gedeelde verantwoordelijkheid en een modernere visie op het ambt in de Kerk. Dat blijkt uit gesprekken in het kader van het synodaal proces in het bisdom Hasselt. Dat proces kaderde in het vorig jaar gelanceerde verzoek van paus (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser valt na remmanoeuvre

Zondag 26 juni 2022
Grensgevallen
Op de kruising Brugske / Schoolstraat in Nederweert is vandaag, even voor de middag, een fietser ten val gekomen na een remmanoeuvre. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Betrapt met gestolen auto

Zondag 26 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Betrapt met gestolen autoIn Weert heeft de politie deze voormiddag een man aangehouden die zich met een gestolen auto verplaatste. De man bleek ook gezocht omdat hij nog een celstraf moet uitzitten.

Elektrische step gestolen

Zondag 26 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een garage aan de Grauwe Torenwal in Bree is een elektrische step gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

Grote schade bij woningbrand

Zaterdag 25 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Grote schade bij woningbrandIn een woning aan de Alexiastraat in Nederweert brak deze voormidddag rond 11.30 uur brand uit. Er is grote schade. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Dood tegen boom

Zaterdag 25 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Dood tegen boomVanavond rond 19.10 uur is op de Roermondseweg in Weert een auto met grote snelheid tegen een boom gereden. De bestuurder kwam ter plaatse om. Zijn identiteit is niet bekend. Tijdens de vaststellingen door de politie werd de weg werd afgesloten.

Twee personen vast in lift

Vrijdag 24 juni 2022
Grensgevallen
In het station van Weert zaten deze namiddag twee personen enige tijd vast in de lift. Die was halverwege blijven hangen. De brandweer kon de lift niet deblokkeren zodat het wachten geblazen was op een monteur.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twee gewonden op BocholterkiezelZoomDeze voormiddag rond 11.15 uur botsten twee auto's op de Bocholterkiezel in Bree. Een 76-jarige man uit Bocholt en en 56-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Witte Torenwal in Bree botsten deze voormiddag rond 11 uur een auto en een 89-jargie fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op natuur kunnen vervroegd stoppen en op vrijwillige basis intekenen op een (gedeeltelijke) stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering keurde vandaag op voorstel van minister Zuhal Demir en minister van Landbouw Jo Brouns de technische details goed voor zo’n regeling. Die wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens en aan de Raad van State. Tegelijk wordt de goedkeuring van de (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Extra dag verlof voor personeel NoorderhartZoomGisteren mocht voor het personeel van Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS eindelijk de druk van de ketel, na dat gevecht van meer dan twee jaar tegen corona. Meer dan 700 medewerkers kwamen samen in Mol voor een Midsummer After Work-editie. De temperaturen liepen hoog op en er werd genoten van lekkere foodtrucks, een optreden van Frankenstijn ft. SaxyBeanz en een afterparty met DJ Prosit. Kers op de taart was de aankondiging van algemeen directeur Hans Ramaekers die de medewerkers een extra dag verlof schonk. Hans Ramaekers: “Wij hebben onze medewerkers de afgelopen jaren keihard zien werken. Dit willen we nu belonen door hen een extra 'dankdag' aan te bieden. Iedere medewerker kan deze dag vrij inzetten. Hiermee willen wij aantonen dat wij het werk van onze medewerkers enorm appreciëren. Wij vinden dat zij deze extra dag verlof verdienen.”

Gaslek op Lozerweg

Vrijdag 24 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Gaslek op LozerwegDe brandweer rukte gisteren uit voor een gaslek op de Lozerweg in Weert. Daar raakte bij sloopwerkzaamheden op het terrein van een betonbedrijf een gasleiding beschadigd waardoor er gas ontsnapte. Het lek kon gedicht worden.

Stroomkast vat vlam

Vrijdag 24 juni 2022
Grensgevallen
In de Burgemeester Hobusstraat in Nederweert vloog gisterennamiddag een stroomkast in brand. De politie kon het vuur met brandblussers doven. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Het is maar dat je 't weet
Vlaanderen kondigt aan dat vanaf 1 juli 2022 het maximaal renteloos te ontlenen bedrag wordt verhoogd tot 60.000 euro per wooneenheid. De maximale looptijd wordt verlengd van 10 naar 25 jaar. De doelgroep zal afgestemd worden op de laagste en middelste inkomens van de aangekondigde 'Mijn Verbouwpremie'. Daarnaast komt er ook een eengemaakte premie voor energiebesparende investeringen. 'Mijn Verbouwpremie' gaat vanaf 1 juli in voege en kan officieel en enkel digitaal aangevraagd worden vanaf 1 oktober. Alle info vind je op de website van Energiehuis Limburg.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Vastgoedsolutions uit Bocholt failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt na 21 juli.
Komend weekend wordt het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt vernieuwd. Tijdens de werken zal het onmogelijk zijn om op het kruispunt links af te slaan. Dat geldt voor het verkeer uit alle rijrichtingen. Er zijn omleidingen aangeduid.

Simsalabim - en 't is vakantie!

Donderdag 23 juni 2022
Bocholt - Simsalabim - en 't is vakantie!ZoomHet is weer de laatste (volledige) week van het schooljaar, ideaal om de leerlingen van de 2e en 3e leerjaren te laten kennismaken met de Kunstacademie. De leraren van de Kunst Academie Noord Limburg speelden voor hen een reeks voorstellingen van 'Simsalabim'. Over poppen die gaan dansen en oude fotoportretten die tot leven komen... tot de heks komt opdagen. Maar liefst 1.975 leerlingen uit Oudsbergen, Bocholt, Peer, Lommel, Pelt, Hechtel-Eksel en Hamont-Achel kwamen kijken. (Foto's Albert Loos)Meer foto's

Boja Hoebers overleden

Donderdag 23 juni 2022
Bocholt - Boja Hoebers overledenDinsdag is Boja Hoebers overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Louis Achten. Zij was 89 jaar. Zaterdag (17-19 uur) is er gelegenheid voor een laatste groet met afscheidsdrink bij Vanhove Uitvaartzorg.
Op de fiets dwars door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis trappen. Dat kan met vijf nieuwe fietsroutes langs bijzondere historische locaties in Nederlands-Limburg. Tijdens het fietsen komt de Limburgse geschiedenis tot leven. Dankzij de speciale Archeo Route Limburg 2.0 komen fietsers namelijk via 3D-technieken en augmented reality oog in oog te staan met archeologen en hun vondsten. Meer info

Fietstweedaagse in Achel

Dinsdag 21 juni 2022
Bocholt - Fietstweedaagse in AchelZoomIn het weekend van 9 en 10 juli organiseert W.T.C. Kranig Vooruit uit Hamont–Achel weer de Fietstweedaagse. Er kan gekozen worden voor 40 of 60 km en ook is er een route van 25 km, die erg geschikt is voor een gezin met kinderen. Op zaterdag wordt er gestart tussen 9.00 uur en 16.00 uur en op zondag tussen 9.00 en 15.00 uur. Er kan één dag gefietst worden of beide dagen. Start je op beide dagen dan doe je gratis mee aan een tombola wanneer je op zondag bij de trekking om 18.00 uur aanwezig bent.
Vertrek en eindpunt bij gemeenschapscentrum Michielshof, Michielsplein 3, in Hamont-Achel. Deelname 4,50 euro (en kinderen tot 12 jaar 2 euro) per dag incl. consumptie. Meer info:  www.wtckranigvooruit.be of mail naar club[!]wtckranigvooruit.be. (Archieffoto)

Warm, maar onweersdreiging

Dinsdag 21 juni 2022
Weerbericht
Bocholt - Warm, maar onweersdreigingDe volgende dagen wordt warme, maar onstabiele lucht vanuit het zuiden naar onze streken aangevoerd. Een depressie over het zuiden van Europa is verantwoordelijk voor een toenemende onweersdreiging. Vooral op vrijdag zijn er pittige onweersbuien mogelijk. In het weekend blijft het eerder wisselvallig, maar wordt het minder warm.
Vandaag is de langste dag van het jaar, maar dat wil niet zeggen dat we ook het meeste zonlicht hebben. Integendeel, wolkenvelden verstoppen de zon vaak in de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee fietsers botsen

Dinsdag 21 juni 2022
Grensgevallen
Deze namiddag kwamen twee fietsers met elkaar in aanrijding op de Limburglaan in Weert. Eén van hen is daarbij gewond geraakt en naar het Sint-Jans Gasthuis gebracht.

Gezochte man gearresteeerd

Dinsdag 21 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Gezochte man gearresteeerd
Vanmiddag heeft de politie een gezochte man ingerekend op het Overmazepad in Weert. Waarom de man gezocht werd, is niet geweten. Hij is naar het cellencomplex in Roermond gebracht.

Fons Nouwen overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Bocholt - Fons Nouwen overledenZaterdag is Fons Nouwen overleden, de echtgenoot van Lena Willekens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Chel Gielen overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Bocholt - Chel Gielen overledenZondag is Chel Gielen (96) overleden, de echtgenoot van Drika Bosch. Hij was afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille en gewezen dijkwachter in Lozen. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiale kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove.

Man (55) gewond bij botsing

Maandag 20 juni 2022
Een 55-jarige man uit Bocholt is gewond geraakt bij een botsing tussen een auto en een tractor op het kruispunt van de Ophovenstraat en de Akkerstraat in Kinrooi. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.30 uur.
Kort nieuws van bij de buren
Oo de Venlosesteenweg in Kinrooi botsten deze namiddag rond 14.40 uur twee auto's. Daarbij is een 18-jarige uit Kinrooi gewond geraakt.

Fikse buit in Brugstraat

Maandag 20 juni 2022
Dieven gingen aan de haal met juwelen, gouden munten en geld uit een woning aan de Brugstraat. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Auto in brand gestoken

Maandag 20 juni 2022
Grensgevallen
Op de Leenhof in Weert is gisteren een auto in brand gestoken. De schade bleef beperkt. De politie is opzoek naar getuigen.
Grensgevallen
Op de Roermondseweg in Weert zijn gisterenmiddag twee auto's frontaal op elkaar ingereden. Daarbij zijn de twee bestuurders gewond geraakt.
Bocholt - Weldra aftreden van paus Franciscus?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Diefstal in tuinhuis

Zondag 19 juni 2022
Uit een tuinhuis van een vakantiehuisje aan de Kettingbrugweg werden allerhande materialen gestolen waaronder gereedschap, visgerief en een tuinslang. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Bocholt - Nieuwe spoorlijn Balen-Neerpelt geplandZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Frisser maar dan weer warmer

Zondag 19 juni 2022
Bocholt - Frisser maar dan weer warmerNa de doortocht van een storing vandaag stroomt gevoelig koelere lucht over onze streken. Na het weekend gaat het op en af met het kwik, de ene dag normale temperaturen, de andere zomerse. Zo is het ook met het weerbeeld, de ene keer zon, de andere keer buien. 
Vandaag is het wisselend bewolkt en drukkend warm. In de loop van de latere ochtend of middag komen er plaatselijke buien opzetten. Een donderslag is daarbij mogelijk. Het kwik kan nog oplopen tot 25 graden, maar na de doortocht van (…) Het hele nieuwsbericht

De hakken in het zand

Zaterdag 18 juni 2022
Bocholt - De hakken in het zandZoomMen zegt soms: "Hij zette zijn hakken in het zand". Dat is wat er vandaag gebeurde tijdens een springtornooi in SenTower Park in Oudsbergen. Een paard wou niet springen en zette zijn voorste benen in het zand. De achterste - dat was wat moeilijker... (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Hubert Mentens overleden

Zaterdag 18 juni 2022
Bocholt - Hubert Mentens overledenWoensdag is Hubert Mentens overleden, de echtgenoot van Helmy Deben. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Reppel. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Jos Theuwissen overleden

Zaterdag 18 juni 2022
Bocholt - Jos Theuwissen overledenWoensdag is Jos Theuwissen overleden, de echtgenoot van Rina Vanbakel. Hij was 81 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Code oranje voor hitte

Zaterdag 18 juni 2022
Bocholt - Code oranje voor hitteVandaag wordt het warm, erg warm, met in de Limburgse Kempen temperaturen tot 35 graden en mogelijk zelfs meer. Daarom heeft het KMI, alleen voor Limburg, code oranje voor hitte afgekondigd. Dat moet mensen attent maken voor de gevolgen van de hitte en zeker extra aandacht geven aan kleine kinderen en senioren, niet alleen om ze uit de zon te houden maar ook om ze voor uitdroging te behoeden.

Pluimveeslachterij veroordeeld

Vrijdag 17 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een pluimveeslachterij uit Bree is veroordeeld tot een boete van 4.000 euro voor inbreuken op de hygiëne en de voedselveiligheid. Aan de veroordeling gingen drie controles in de slachterij vooraf.(PG)
Thijs Vanderhoydonck uit Bocholt heeft de besloten vennootchap Thijs Woodworking opgericht met zetel aan de Stramproyerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene schrijn- en timmerwerken, het vervaardigen van kasten en wandkasten en het plaatsen van vloerbekleding in hout of andere materialen.
Grensgevallen
In Weert moest het treinverkeer van en naar Roermond gisteren stilgelegd worden. De reden: er waren enkele bermbrandjes langs het spoor tussen de spoorwegovergang aan de Roermondseweg en de Gamma.
Grensgevallen
Tijdens de avondspits moest de Eindhovenseweg in Weert worden afgesloten. De lading metalen onderdelen op een vrachtwagen was gaan schuiven en dreigde op de rijbaan te vallen. De lading werd overgeladen op een andere vrachtwagen.
Bocholt - Het hooikoortsfestival is begonnenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

'Ergens onderweg' in KANL

Donderdag 16 juni 2022
Bocholt - 'Ergens onderweg' in KANLZoomZondag was er de opendeurdag bij de KunstAcademie Noord-Limburg, maar tegelijkertijd liep ook de tentoonstelling "Ergens onderweg" van de leerlingen van de kinder- en jongerenateliers van de academie. Kinderen uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt hadden er hun beste beentje voorgezet. De tentoonstelling is nog open morgen/vrijdag van 9.00-17.00 uur, en volgende zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
'Ergens onderweg' in KANL'Ergens onderweg' in KANL
'Ergens onderweg' in KANL
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Start je kind na de zomervakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een probeerabonnement van De Lijn aan. Daarmee kan je kind de hele maand september gratis op de bus stappen, met uitzondering van de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179. Verder overal en altijd, zowel op schooldagen als tijdens het weekend.
Aanvragen is eenvoudig. Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo: (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweer blust vuurtje stook

Donderdag 16 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Brandweer blust vuurtje stookDe brandweer heeft deze namiddag twee stookvuren geblust in Weert: aan de Heltenbosdijk en aan de Bocholterweg. Door de aanhoudende droogtr is het niet wenselijk aan "vuurtje stook" te doen, zegt de brandweer.

Botsing op Bocholterkiezel

Donderdag 16 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.55 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de Bocholterkiezel in Bree. Een 91-jarige man en een 74-jarige vrouw, beiden uit Bocholt, raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Opitterkiezel in Bree botsten gisterennamiddag rond 17 uur een auto en een 60-jarige fietser uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Glen Paesen en Sofie Houtman, beiden uit Bocholt, hebben de besloten vennootschap Paesoge Construct opgericht met zetel aan de Bosheidestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerkzaamheden, afbraak- en renovatiewerken en het waterdicht maken van gebouwen.

Vier ogen zien meer dan twee

Woensdag 15 juni 2022
Vandaag gezien
Bocholt - Vier ogen zien meer dan tweeZoomVandaag gezien in SenTower park in Oudsbergen. Op de foto amazone Anna-Julia Kontio en Jay Jay van de Mortelhoeve. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Tropische temperaturen

Woensdag 15 juni 2022
Weerbericht
Bocholt - Tropische temperaturenHet wordt warm de volgende dagen met eerst zomerse maxima, maar op vrijdag en zaterdag bereikt het kwik tropische waarden. Zondag komt er een einde aan het warme weer, wanneer een actieve storing doorheen de regio trekt met een flinke plens hemelwater. Na het weekend zijn de temperaturen opnieuw normaal voor de tijd van het jaar. 
Vandaag kan de zon de hele dag het weerbeeld overheersen. Af en toe zijn er wel enkele hogere wolkenvelden en hier en daar een stapelwolkje, maar die (…) Het hele nieuwsbericht

Een Bloemencorso-puzzel

Woensdag 15 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Een Bloemencorso-puzzelZoomVanaf morgen is bij de VVV-winkel in Valkenswaard de allernieuwste Valkenswaardpuzzel te koop met als thema Bloemencorso. Het is een panoramapuzzel met een oplage van 1000 stuks. De puzzel kwam tot stand in samenwerking met Bloemencorso Valkenswaard. Aan de bouwgroepen werd gevraagd een foto in te zenden van de wagen waar men het meest trots op is. Dit gebeurde allemaal in het grootse geheim. Vervolgens maakte de VVV samen met lokale illustrator Arjen Vriezekolk er een kleurrijke parade van met de mooiste wagens door de jaren heen. De puzzel kost 16,95 euro.

Jeanne Wuytens overleden

Woensdag 15 juni 2022
Bocholt - Jeanne Wuytens overledenGisteren is Jeanne Wuytens overleden, de weduwe van de in 1971 gestorven Thieu Vrolix en van de in 2017 overleden Albert Deschepper. Zij was 88 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op maandag 20 juni opnieuw een vakbondsactie. Hierdoor zal er onder andere hinder zijn bij De Lijn en op de luchthaven van Zaventem. Reizigers van De Lijn checken best eerst de app of website. Verschillende vluchten op Zaventem worden afgelast en reizigers worden opgeroepen om, indien mogelijk, hun reis op maandag uit te stellen.

Vrouw (32) gewond bij botsing

Woensdag 15 juni 2022
Bij een botsing tussen twee voertuigen op de Kaulillerweg in Bocholt is een 32-jarige vrouw uit Pelt gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.
Bocholt - Grote renovatie voor VOKA-gebouwZoom28 jaar na de officiële inhuldiging van het gebouw kiest Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een grondige renovatie van het Huis van de Limburgse Ondernemer in Hasselt. “De bestaande infrastructuur dateert van 1994 en is dus niet aangepast aan de huidige duurzaamheidsnormen. Om te kunnen groeien als organisatie is het tijd om ons gebouw klaar te maken voor de toekomst”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “We kiezen bewust voor een duurzaam (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Kleding van vrouw in brand gestokenIn de Sint-Romoldusstraat in Weert heeft een man vanochtend rond 3 uur de kleding van een vrouw in brand gestoken. De politie heeft hem aangehouden.

Nieuw: Tuinwerken Komt Goed

Dinsdag 14 juni 2022
Jonas Luijsmans (22) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Tuinwerken Komt Goed opgericht met zetel aan de Spilstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, onderhoud van landbouwtractoren en gazonmaaiers, de aanleg van rioleringen, het monteren van serres en veranda's en ongediertebestrijding.
Bocholt - Nieuwe bezoekuren in Noorderhart MariaziekenhuisVanaf vandaag veranderen de algemene bezoekuren in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Voortaan mag men daar patiënten bezoeken tussen 15 en 20 uur. De volledige bezoekregeling is te vinden achter deze link.

Aanwinst voor Bocholter VV

Maandag 13 juni 2022
Bocholt - Aanwinst voor Bocholter VVJordy Mathei zal komend seizoen de kleuren van Bocholter VV verdedigen. Hij komt over van Houtvenne en speelde eerder bij Westerlo.

Mia Winters overleden

Maandag 13 juni 2022
Bocholt - Mia Winters overledenIn Pelt is zaterdag Mia Winters overleden, de echtgenote van Adriaan Soetens. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel en werd 90 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begraving op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse regering heeft een pakket met studiemaatregelen voor het hoger onderwijs definitief goedgekeurd. Alle studenten die starten vanaf academiejaar 2023-2024 zullen op het einde van hun 2de jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit hun 1ste jaar. Als dat niet lukt, dan kunnen ze bij hun instelling niet opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding. Deze zogenaamde ‘knip’ moet een einde maken aan de situatie waarbij studenten sommige vakken maar blijven meesleuren, waardoor ze (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Vandijck overleden

Maandag 13 juni 2022
Bocholt - Henri Vandijck overledenOp 9 juni is Henri Vandijck overleden, de echtgenoot van Bertha Gabriëls. Hij was 87 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tongerlo waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Sven Jonckers (35) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Jonckers Construct opgericht met zetel aan de Wilgenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene schrijnwerkerij, het plaatsen van parketvloeren, binnenhuisinrichting en projectontwikkeling voor kantoorbouw.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft aannemingsbedrijf WGL Van de Wiel uit Bocholt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 7 juli ingediend worden.

Warme vooruitzichten

Zondag 12 juni 2022
Weerbericht
Bocholt - Warme vooruitzichtenEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren bepaalt het weer zowel op korte als lange termijn. Af en toe kunnen verzwakte storingen nog over onze regio schuiven, maar dit vertaalt zich enkel in wolkenvelden. In de tweede helft van komende week wordt het bovendien zomers warm.
Vandaag is het in de vroege ochtend flink zonnig. Een wolkenband schuift echter in de loop van de ochtend vanuit het westen over onze streken en tempert het oplopen van de temperaturen. Het blijft wel droog, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Tegen paal: 20-jarige gewond

Zondag 12 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Lakerweg in Kinrooi is gisteren een voertuig tegen een verlichtingspaal gereden. Een 20-jarige vrouw uit Maaseik liep daarbij verwondingen op.

Fietsers botsen

Zondag 12 juni 2022
Grensgevallen
Op de Maaseikerweg in Weert kwamen vanochtend rond 1.30 uur twee fietsers met elkaar in aanrijding. Eén van hen is daarbij lichtgewond geraakt.
De trofee van Speler van het Jaar in het handbal gaat voor de derde opeenvolgende keer naar Serge Spooren. Clem Leroy (Sezoens Achilles Bocholt) werd uitgeroepen tot doelman van het jaar. Bart Lenders werd verkozen tot coach van het jaar.
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse overheid waarschuwt voor een nieuw soort phishingberichten dat de ronde doet. Daarin wordt opgeroepen om je te registreren voor een vaccin tegen de apenpokken, maar de link waarop je moet klikken is vals. De Vlaamse overheid benadrukt dat er momenteel niet gevaccineerd wordt tegen het virus.
Heb je een dergelijk bericht ontvangen? Klik niet op de link in het bericht en vul geen gegevens in. Stuur het bericht door naar verdacht[!]safeonweb.be en verwijder het daarna.
Bocholt - Sabien is 'Zorgleerkracht van het jaar'Sabien Segers mag zich vanaf vandaag een jaar lang Limburgs ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ noemen. De zorgleerkracht van de basisschool De Kei Beek in Bree werd door een vierkoppige jury met onder andere kinder- en jeugdpsychologe Katelijne Van Lommel en Charlotte Van Calster van UNICEF uit bijna 600 nominaties van kinderen, ouders en leerkrachten verkozen.
De jury verraste Sabien Segers vanmorgen in de klas om de trofee te overhandigen. Het is de eerste keer dat er in ons land een zorgleerkracht van het jaar verkozen wordt. Uitgeverij Averbode lanceert het initiatief om het belang van zorgleerkrachten in de Vlaamse en Brusselse scholen extra in de verf te zetten.
De vliegbasis van Kleine-Brogel heeft vanmorgen aangekondigd dat er op maandag 13 en dinsdag 14 juni nachtvluchten uitgevoerd zullen worden ter vervanging van eerder geannuleerde nachtvluchten. Die zijn volgens de basis nodig om de piloten toe te laten hun kwalificaties te behouden. Normaal vinden er in juni, juli en augustus géén nachtvluchten plaats.
Grensgevallen
In Weert kwamen vandaag een aantal straten blank te slaan als gevolg van een wolkbreuk. Dat was onder meer het geval voor delen van de Graafschap Hornelaan en de Tromplaan.
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 20 uur botsten twee voertuigen op de Bocholterkiezel in Bree. Een 38-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.

Gestorven en weer opgezet

Donderdag 9 juni 2022
Bocholt - Gestorven en weer opgezetZoomHet INBO - Instituut Natuur- en Bosonderzoek - heeft de enige twee vrouwelijke wolvenwelpen van 2020 van de roedel van Hechtel-Eksel laten opzetten. De twee jonge wolvinnen kwamen beide om het leven in het verkeer op resp. 9 en 19 oktober van dat jaar. Het heeft even geduurd bij de taxidermist, maar vandaag werden de opgezette dieren geleverd in het INBO-kantoor in Geraardsbergen (foto). Later gaan ze Vlaanderen rond. (Foto INBO)

Kansarmoede in Vlaanderen

Donderdag 9 juni 2022
Om over na te denken
"Bijna 1 op de 5 kinderen in Vlaanderen leeft in een gezin dat geen onverwachte uitgaven van 1.100 euro aankan. 15% van de kinderen kunnen met hun gezin geen week buitenshuis op vakantie. Toegang tot internet, het huis voldoende kunnen verwarmen en regelmatig een maaltijd met vlees, kip of vegetarisch alternatief gebruiken is op dit moment voor veel minder kinderen (2%) een probleem. Regelmatig deelnemen aan een vrijetijdsactiviteit of een keer per maand afspreken om iets te gaan eten of te drinken is voor ongeveer 1 op de 10 kinderen niet mogelijk."
Diederik Vancoppenolle, wetenschappelijk adviseur bij het Agentschap Opgroeien.
Bocholt - Carpoolparkings worden gereinigdZoom
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht en in de nacht van 17 op 18 juni opnieuw de carpoolparkings in Limburg laten reinigen. Tijdens de reinigingswerken zal op de betreffende parkings tussen 20u en 6u een parkeerverbod gelden.
Vrijdagnacht zijn de parkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren aan de beurt.Tijdens de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni reinigt het agentschap de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.(Foto AWV)

Botsing in Nederweert

Woensdag 8 juni 2022
Grensgevallen
Deze namiddag botsten een bestelwagen en een auto op de Randweg West in Nederweert nadat één van de voertuigen was beginnen slippen. Door het ongeval kwam er olie op de rijbaan terecht.

Vrouw uit kanaal gered

Woensdag 8 juni 2022
Grensgevallen
In Nederweert heeft de politie een vrouw uit het kanaal gered. Omdat ze onderkoelingsverschijnselen vertoonde is ze naar het ziekenhuis in Weert gebracht.

Verraden door defecte koplamp

Woensdag 8 juni 2022
Grensgevallen
In Weert plukte de politie een autobestuurder uit het verkeer omdat zijn wagen een defecte koplamp had. De agenten stelden vast dat de man onder invloed was van drugs.

Laserwaterpas gestolen

Woensdag 8 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Gerkenbergstraat in Bree is een laserwaterpas gestolen op een bouwwerf. Dat gebeurde vanmiddag.
Bocholt - Onderzoek naar grote piramidefraudeDe Federale Gerechtelijke Politie Limburg en Parket Limburg zijn een onderzoek gestart naar de beleggingsvehikels 4&MORE en Strategy Collectiv, beide uit Alken. Middels 4&More en Strategy Collectiv zou piramidefraude gepleegd zijn. Hierbij worden hoge intresten beloofd aan de beleggers. De gelden van die beleggers worden echter niet effectief belegd. De intresten van de eerste inleggers worden betaald met de gelden die binnenkomen van de nieuwe geronselde beleggers. Een systeem dat (…) Het hele nieuwsbericht

U moet toch niet naar Hasselt?

Woensdag 8 juni 2022
Vrijdag 10 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (N74) in Hasselt. De werken lopen gelijk met de verhoging van de Kempische brug, door De Vlaamse Waterweg nv, en zullen gepaard gaan met grote verkeershinder. Vermijd de omgeving, volg de dynamische reistijdbegeleiding en neem de alternatieve routes.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg nv hebben hun werken op (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bij graafwerken aan de Rode Kruislaan in Bree ontstond vanmiddag een gaslek. Fluvius heeft het lek gedicht.
Vijf jaar cel waarvan de helft met uitstel: dat is de straf voor een 60-jarige Nederlander uit Pelt en diens 43-jarige landgenoot uit Zutendaal die een drugslab runden aan de Lozenweg in Bocholt. Zij produceerden er XTC.(PG)
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Met vakantie: wat met je huisvuilzak ?ZoomHeb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je weinig ruimte, waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tussen 14 juni en 10 september je gele keukenafval-, groene tuinafval- en/of grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
- Je mag enkel grijze huisvuil-, gele keukenafval- en groene tuinafvalzakken van Limburg.net (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Boswachters hebben het moeilijkZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Tora Works uit Bocholt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 juli ingediend worden.

Kapelstraat onder water

Zondag 5 juni 2022
Door de hevige regenval kwam de Kapelstraat blank te staan. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. In Weert was er onder meer wateroverlast in de Limburglaan en de Tromplaan.

Code oranje voor Limburg

Zondag 5 juni 2022
Weerbericht
Omwille van een golf van plaatselijke intense regenbuien kondigt het KMI code oranje af voor de provincie Limburg tot 17 uur. Het nummer en het e-loket 1722, via www.1722.be, is actief voor niet-levensbedreigende schade. In geval van nood bel je de noodcentrale 112.
Bocholt - Bocholt verliest finale BENE-leagueSezoens Bocholt heeft vanavond in en tegen Visé de belle in de finale van de BENE-league handbal verloren. Na 60 minuten was de stand 30-30, na 70 minuten 33-33 en na 80 minuten 37-37, zodat er strafworpen moesten worden genomen. Daarin was Visé sterker: het kon vier worpen omzetten, Bocholt slechts twee, zodat de uiteindelijke uitslag 41-39 werd.

Lydia Gaines overleden

Zaterdag 4 juni 2022
Bocholt - Lydia Gaines overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is donderdag Lydia Gaines overleden, de partner van Christ Verheyen. Ze was geboren in Buke (D.) en zou op 19 juni 66 jaar geworden zijn. De uitvaartdienst, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats in Lozen, zal in besloten kring gehouden worden. Condoleren via www.uitvaartcentrum-vandebosch.be.

Spotjes veroorzaken brand

Zaterdag 4 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Spotjes veroorzaken brand
Door een kortsluiting van spotjes in het plafond is gisteren in de vooravond brand ontstaan in een woning aan de Van Goghlaan in Weert. Voor de brandweer was het moeilijk om bij de brandhaard te komen. Het plafond moest opengemaakt worden.

Jan Brebels overleden

Zaterdag 4 juni 2022
Bocholt - Jan Brebels overledenOp 31 mei is Jan Brebels overleden, de weduwnaar van de in 1988 gestorven Alice Dewael en de levensgezel van Lucienne Raemaekers. Hij was 88 jaar en afkomstig van Lozen. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Michielskerk in Bree.

Aan onze lezers in Spanje

Vrijdag 3 juni 2022
De voorbije dagen melden Internetgazetlezers in Spanje ons dat ze daar op enkele plaatsen geen verbinding met de Internetgazet kunnen maken, ook niet via 4G en zelfs niet via 5G.
Dat is niet onze schuld. We hebben na enig onderzoek vastgesteld dat minstens één plaatselijke provider in Spanje problemen heeft met het linken naar Belgische websites. Vanuit België kunnen we helaas niets ondernemen om die problemen te verhelpen. We raden de gedupeerde lezers aan zo mogelijk een andere provider in Spanje te zoeken. (PP)

Wisselvallig pinksterweekend

Vrijdag 3 juni 2022
Weerbericht
Bocholt - Wisselvallig pinksterweekendHet verlengde weekend verloopt erg wisselvallig. Eerst bereikt gestoorde en zeer warme lucht ons land vanuit het zuiden en zorgt voor lokale onweersbuien. Op zondag schuift een bijzonder actieve storing over onze streken met veel neerslag en lokaal hevig onweer. Daarna wordt koudere, maar nog steeds onstabiele lucht aangevoerd. Ook na het weekend blijft de kans op neerslag hoog.
Zaterdag wisselen zonnige perioden af met bewolkte perioden. Het is meestal droog, maar naarmate de dag vordert, (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 'Merkwaardige bomen in Limburg'ZoomAan kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder is vandaag het boek “Merkwaardige bomen in Limburg – Op pad met bomenjagers”. voorgesteld. Daarin staan 120 unieke Limburgse bomen die door de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep en het Provinciaal Natuurcentrum zijn geselecteerd uit 5.000 merkwaardige bomen.
Vroeger hadden bomen een religieuze of symbolische functie, of ze markeerden grenzen. Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw werden ze vaak als hinderlijk ervaren en (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Bocholt - Zeg nooit zomaar studio tegen een kamerEen coöperatieve vennootschap kocht in 2011 van twee leken-verkopers een gebouw in het oude centrum van Antwerpen. Het werd door de makelaar aangeprezen als een “opbrengsthuis met 20 studio’s, alle gemeubileerd en volledig verhuurd”. Prijs € 1.020.000. De verkopers hadden het gebouw vier jaar eerder onder dezelfde noemer gekocht met de nodige attesten daterend van 1997.
Enkele jaren nadat de vennootschap het gebouw aankocht, verklaarde de burgemeester van Antwerpen de (…) Het hele nieuwsbericht

7.751 nieuwe Limburgers

Vrijdag 3 juni 2022
Herinneringen
Vorig jaar kwamen in Limburg 7.751 baby’s ter wereld. “Dat aantal lag in 2020 nog een stuk lager. Het geboortecijfer kende toen een opvallende daling,” zegt Vlaams Minister van Gezin Hilde Crevits. “We zien sinds corona dus opnieuw een stijging van het aantal pasgeborenen in Limburg. In heel Vlaanderen steeg het geboortecijfer met 4,6%. De stijging in Limburg met 2,5% blijft dus wel eerder bescheiden in vergelijking met andere provincies zoals Antwerpen (5,4%) en Oost-Vlaanderen (7%). West-Vlaanderen sluit de rij met 2,3%.”
Net zoals in de vorige jaren werden ook in 2021 meer jongens (51,3%) dan meisjes (48,7%) geboren in Limburg. Die cijfers zijn gelijkaardig over heel Vlaanderen. In 45% van alle geboortes in de provincie werden vrouwen voor het eerst moeder.

Met de fiets op de trein

Vrijdag 3 juni 2022
Wie een fiets wil meenemen in de trein, zal nu de meest geschikte trein kunnen zoeken. Hoe? Op de website BikeOnTrain zie je meteen in welke trein je je fiets kan meenemen, want dat kan niet in elke trein. BikeOnTrain
Bocholt - Anna Vanbussel (100) overledenWoensdag is Anna Vanbussel overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Gerard Boonen. Zij was 100 jaar en afkomstig van Kaulille. Zij wordt donderdag in Meeuwen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de plaatselijke parochiekerk. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Twee kop-staartaanrijdingen

Donderdag 2 juni 2022
Grensgevallen
Op de A2 afrit Weert-Noord gebeurden vandaag kort na mekaar twee kop-staartbotsingen. In beide gev
Grensgevallen
Vanmiddag is een school aan de Herenstraat in Weert ontruimd als gevolg van een brandende wc-rol. De brand ging met felle rookontwikkeling gepaard.

Opnieuw wat warmer

Donderdag 2 juni 2022
Bocholt - Opnieuw wat warmerEen hogedrukgebiedje zorgt vandaag tijdelijk voor droog weer, maar vanaf morgen nemen de neerslagkansen opnieuw toe op nadering van een storing uit het zuiden. Het weekend verloopt wisselvallig en de temperaturen dalen opnieuw met een noordwestelijke tot noordelijke luchtstroming. Op korte termijn krijgen we enkele regenbuien te verwerken.
Vandaag wordt een droge en vooral ook zonnige dag. Er zijn wel wat hoge wolkenvelden en af en toe ook enkele stapelwolken, maar de zon blijft de hele dag (…) Het hele nieuwsbericht

Johan Brouwers overleden

Donderdag 2 juni 2022
Bocholt - Johan Brouwers overledenDinsdag is Johan Brouwers overleden, de echtgenoot van Diana Michiels. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Kaulille. Vrijdag (19 uur) is er een korte avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten.

Inbreker krijgt 18 maanden cel

Woensdag 1 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
De rechter heeft een dertiger veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf omdat hij een inbraak pleegde in een computerwinkel in Bree. Hij was er met 14 gsm's en 8 laptops aan de haal gegaan. (PG)

Tanden verloren bij straatroof

Woensdag 1 juni 2022
Grensgevallen
Bocholt - Tanden verloren bij straatroofGisterenavond is een man in de buurt van de Korenmarkt in Weert door onbekenden met geweld van zijn gsm beroofd. De man is bij het voorval enkele tanden verloren. De politie heeft de tanden teruggevonden.
Sil Govaerts uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Interieur Inzicht opgericht met zetel aan de Braamstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het tekenen en ontwerpen van interieurs, copywriting en de creatie, het beheer en het onderhoud van websites.

Lies Vandebosch overleden

Woensdag 1 juni 2022
Bocholt - Lies Vandebosch overledenIn Peer is gisteren Lies Vandebosch overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Jan Neefs. Zij was 89 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen