Het overige nieuws

Tel het verkeer in je straat

Zondag 30 april 2023
Ben jij een straatvink? Weet je wat een straatvink is? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in. Tel op donderdag 25 mei van 17 tot 18 uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. De UAntwerpen, KU Leuven en Ringland Academie berekenen jaar na jaar of je straat op de goede weg is.
Doet jouw straat al mee?

Noëlla heeft geworpen...

Zondag 30 april 2023
Bocholt - Noëlla heeft geworpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangename temperaturen

Zondag 30 april 2023
Weerbericht
Bocholt - Aangename temperaturenDe temperaturen zijn deze dagen geen hoogdravers, maar met maxima rond een graad of 18 is het toch wel best aangenaam. Dankzij drukstijgingen is het ook overwegend droog en de zon kan tevoorschijn komen. Op maandag is er kans op een bui, daarna wordt het iets kouder.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor meer wolken in de namiddag. Het blijft echter droog en er is ook nog ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond een graad of 18 en dat is best aangenaam.
Maandag is het (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Kaulille wint derby tegen BreugelKaulille FC heeft deze namiddag de derby tegen SV Breugel gewonnen met 4-2. Voor Kauillle scoorden Nullens (3) en K. Daniëls. De doelpunten van SV Breugel werden gemaakt door Geens en Pellens.
Bocholt - Bocholt B verliest van WijchmaalBocholter VV B heeft met 3-4 verloren van Sporting Wijchmaal. Daardoor neemt Wijchmaal deel aan de eindronde.
Bocholt - Politie St.-Truiden komt uit op rave partyZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vissen maken geluid

Zondag 30 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vissen kunnen klikken, brommen, raspen, klapperen, knorren, bonken, piepen en kraken dat het een lieve lust is."
                                                  (Lisa Bouyeure in De Volkskrant)
Bocholt - Ondertussen, in Zuid-Frankrijk...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Bocholter verliest van Jong KV Mechelen BBocholter VV heeft vanavond met 1-2 verloren van Jong KV Mechelen B. Aan de rust was de stand 0-2. Voor Bocholt scoorde Vandersmissen op strafschop.

Hendrik Vangrinsven overleden

Zaterdag 29 april 2023
Bocholt - Hendrik Vangrinsven overledenDonderdag is Hendrik Vangrinsven overleden, de weduwnaar Margriet Truyen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, waarna zijn urne begraven wordt bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Bocholt. Woensdag is er gelegenheid tot het brengen van een laatste groet van 19 tot 20u bij Vanhove Uitvaartzorg.

Lei Eerdekens overleden

Zaterdag 29 april 2023
Bocholt - Lei Eerdekens overledenOp 22 april is Lei Eerdekens overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Lieske Beckers. Hij was 96 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kuringen.

Mathieu Thijs overleden

Zaterdag 29 april 2023
Bocholt - Mathieu Thijs overledenOp 25 april is Mathieu Thijs overleden, de echtgenoot van Lieske Cillen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lozen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uytvaartzorg.
Bocholt - '90% Vlamingen leeft omringd met fastfood'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Bocholt - 'Geef mei weg' - actie van Limburg.netZoomVoor het achtste jaar op rij zet Limburg.net de hele maand mei in het teken van afval beperken en zo de afvalberg van alle gezinnen in Limburg te verkleinen. Dit jaar ligt de focus op herstel en hergebruik. Vanmiddag werd in de Biehal in Lommel de actie voorgesteld door de directeur van Limburg.net, Luc Wouters. Bedoeling van de actie is dat je ongebruikte spullen aan een goed doel schenkt dat je zelf uitkiest, dit onder de slogan 'Geef mei weg'. Een servies op zolder? Een oude fiets in de garage? Of een babybedje dat in de weg staat? Er is vast wel iemand die uw vergeten schatten goed kan gebruiken. Hier kan u met enkele klikken nakijken hoe u uw spullen in goede staat kan achterlaten bij lokale goede doelen. (Foto's Jan Buyens)

Welpjes voor wolvin Noëlla

Vrijdag 28 april 2023
Wolvin Noëlla is bevallen, dat laat het Agentschap Natuur en Bos weten. "Op basis van cameravalbeelden hebben we kunnen vaststellen dat wolvin Noëlla van de roedel van Hechtel-Eksel rond 20 april heeft geworpen. We geven op dit moment geen beelden vrij om het nest niet te verstoren. Beelden van de welpjes verwachten we ten vroegste eind juni", laat ANB weten op sociale media. 

Honden aan de leiband

Vrijdag 28 april 2023
Bocholt - Honden aan de leibandZoomWie dit weekend met de hond op stap gaat, houdt die - zoals altijd - best goed aan de leiband. De boswachters en natuurinspecteurs van het Agentschap voor Natuur en Bos houden extra toezicht op loslopende honden. En dat kan je viervoeter iets lekkers opleveren. Als je hond tijdens een controle gespot wordt aan de leiband, krijg je een doosje hondenkoekjes cadeau. 

De winter is voorbij

Donderdag 27 april 2023
Zomaar even tussendoor
Bocholt - De winter is voorbijZoomZo'n dag vol zon eind april, daar wordt een mens blij van. Vandaar even verpozen bij dit "oud Nederlandsch lied" uit 1537 (!) dat iedereen in zijn of haar leven al wel eens gezongen heeft:

Die winter is verganghen,
ic sie des meien schijn;
ic sie die bloemkens hanghen,
des is mijn hert verblijt.
So ver aen ghenen dale
daer ist ghenoechlic sijn,
daer singhet die nachtegale,
also menich woutvoghelkijn.

We waren aanvankelijk van plan het volledige lied te geven, maar zes strofen - da's teveel van het goeie. Wie toch verder wil zingen moet hier maar eens kijken. En op YouTube wordt het in het Nederduits gezongen. Mooi hoor...

Een vuilnisman sterft vroeger

Donderdag 27 april 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde levensverwachting in België bedroeg in 2021 gemiddeld 81,7 jaar maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Uit diverse studies blijkt dat wie een gegoede achtergrond heeft langer leeft dan wie uit een kansarme situatie komt. Zo leven welgestelde mannen bijna tien jaar langer dan kansarme mannen. Voor vrouwen bedraagt het verschil zo'n 8 jaar.
Er is bovendien een sterke samenhang tussen het beroep dat iemand uitoefent en de levensverwachting. Beroepen die een hoger (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Vliegen overleden

Donderdag 27 april 2023
Bocholt - Henri Vliegen overledenOp 23 april is Henri Vliegen overleden, de echtgenoot van Mia Vermeulen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Marcel Bosmans overleden

Donderdag 27 april 2023
Bocholt - Marcel Bosmans overledenOp 22 april is Marcel Bosmans overleden, de echtgenoot van Philomène Vaesen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

PFOS kan groei kinderen beperken

Woensdag 26 april 2023
Bocholt - PFOS  kan groei  kinderen beperkenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Aan de treinreizigers...

Woensdag 26 april 2023
Bocholt - Aan de treinreizigers...Gedurende vijf weekends gaan er geen treinen rijden tussen Mol en Herentals wegens spoorwerken in Herentals. Dat geldt voor komend weekend (zaterdag, zondag én maandag), het weekend van 6 en 7 mei, dat van 13 en 14 mei, 20 en 21 mei en ten slotte 27 en 28 mei.
De treinen worden dan vervangen door een busdienst tussen Mol en Herentals (en v.v.). Dit heeft ook gevolgen voor de 2 P-treinen (studententreinen op zondag) tussen Hamont-Mol-Lier-Leuven-Heverlee. Hou rekening met extra reistijden, busdienst Mol-Herentals (en v.v.) en extra overstappen. Raadpleeg alleszins de NMBS-website. (Bron: trein Weert-België)

De Teutenroute komt er aan!

Woensdag 26 april 2023
Bocholt - De Teutenroute komt er aan!ZoomOp zondag 7 mei organiseert de Fifty One Club ‘De Teuten’ samen met de vliegbasis Kleine-Brogel de tweeëntwintigste editie van de fietshappening de ‘Teutenroute’. Deelnemers fietsen niet alleen voor eigen plezier maar dragen ook hun steentje bij voor het goede doel: de vzw Boemerang en de MS-Liga Limburg, beide gevestigd in Pelt.
De nieuwste editie van de Teutenroute is wederom gebaseerd op één groene gordel van 88,2 Km en 11 rode verbindingsassen waardoor (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen slaan alle Limburgse zorginstellingen en de instellingen van het Limburgse hoger onderwijs de handen in elkaar voor het event Care for Limburg. In Domein Bokrijk ontvangen ze dan liefst 1.000 leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen er dan kennis maken met de vele opleidingen in de zorg.
De dag begint met een grootschalige rampoefening met traumahelikopter, brandweer en ambulances, het startschot voor de leerlingen om doorheen de dag in (…) Het hele nieuwsbericht

82ha extra natuur via Natuurpunt

Woensdag 26 april 2023
Bocholt - 82ha extra natuur via NatuurpuntZoomNatuurpunt kocht vorig jaar 82ha natuur in Limburg. Dat staat te lezen in het jaarverslag dat vandaag werd bekend gemaakt. Zo komt de totaal beheerde natuuroppervlakte in Vlaanderen op 28.256 ha. “Natuurgebieden aankopen blijft de beste manier om te garanderen dat ze voor altijd natuur zullen blijven. We herstellen de natuur, versterken de biodiversiteit en stellen de gebieden open voor het publiek en de samenleving”, aldus algemeen directeur Walter Rycquart. Vlaanderen is nog altijd de meest natuurarme regio van Europa. Dagelijks verdwijnt er nog vijf hectare open ruimte onder het beton.

Siebe Paesen weg bij Bocholt VV

Woensdag 26 april 2023
Bocholt - Siebe Paesen weg bij Bocholt VVAanvaller Siebe Paesen (22) trekt de deur achter zich dicht bij Bocholt VV. Hij verkast naar Esperanza Pelt.

Antwerpen anno 2024

Woensdag 26 april 2023
Bocholt - Antwerpen anno 2024Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Henri Thijs overleden

Woensdag 26 april 2023
Bocholt - Henri Thijs overledenGisteren is Henri Thijs overleden. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Wies Beysen overleden

Dinsdag 25 april 2023
Bocholt - Wies Beysen overledenZaterdag is Wies Beysen overleden. Zij was 71 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Luca Brecel tegen O'Sullivan

Zondag 23 april 2023
Bocholt - Luca Brecel tegen O'SullivanZoomIn de kwartfinales van het WK snooker moet Luca Brecel aantreden tegen zevenvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (rechts).
(Cartoon: Fobie)
Bocholt - FC Kaulille verliest in KattenbosFC Kaulille heeft met 2-1 verloren op het veld van Kattenbos Sport.

Verlies voor Bocholt VV B

Zondag 23 april 2023
Bocholt - Verlies voor Bocholt VV BDe tweede ploeg van Bocholter VV is bij Opitter gaan verliezen met 3-2.

Gevoelig kouder

Zondag 23 april 2023
Weerbericht
Bocholt - Gevoelig kouderLage luchtdruk overheerst de komende 24 uur over onze streken en er staat behoorlijk wat neerslag op het programma. Wel wordt er relatieve zachte lucht aangevoerd met maxima die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar. Na het weekend schuift koude lucht over onze streken en komt het kwik amper boven 10 graden uit. Het blijft licht wisselvallig met af en toe nog een regenbui, maar er is wel meer zon.
Vandaag staat er regen op het programma. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen al vlug (…) Het hele nieuwsbericht

Thuisverlies voor Bocholt VV

Zondag 23 april 2023
Bocholt - Thuisverlies voor Bocholt VVBocholter VV heeft thuis met 0-1 verloren van Cappellen. Het doelpunt viel in de 93ste minuut. In de eerste helft misten zowel Azevedo als Mathei een dot van een kans.

Inbraak in twee panden

Zondag 23 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Vroenhof in Kinrooi is ingebroken in twee panden. Er is geld gestolen. De inbraken werden vanmorgen rond 9 uur ontdekt.
Bocholt - Damesvoetbal: Eksel - Bocholt B 7-0In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Eksel Bocholt B verslagen met 7-0. Anouschka Boons scoorde drie keer. De andere oelpunten kwamen van Isabelle De Volder, Faline Ceyssens, Lore Knevels en Tine Vandekerkhof.

Sezoens Bocholt wint van HC Visé

Zaterdag 22 april 2023
Bocholt - Sezoens Bocholt wint van HC ViséIn de play-offs van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt met 22-27 gewonnen van HC Visé.
In de aanvangsfase maakte Bocholt nog te veel technische fouten maar dankzij een ijzersterke verdediging leidde Bocholt na 15 minuten met 3-6. Bij tussenstanden van 5-10, 6-11 ging men rusten met 8-12.
De vier doelpunten voorsprong kon Bocholt in de tweede helft behouden. In de 28ste minuut werd het zelfs 19-26. Eindstand 22-27.
Sezoens Bocholt is nu zeker van de eerste plaats alsook van (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt VV B trekt nieuwe T2 aan

Zaterdag 22 april 2023
Bocholt - Bocholt VV B trekt nieuwe T2 aanMartijn Stinkens (31) vertrekt bij Neeroeteren FC en zal volgend seizoen als T2 fungeren van Roberto Torregiani, de trainer van de tweede ploeg van Bocholt VV. Martijn bracht zijn hele voetballeven (als speler en trainer) door in Neeroeteren en kiest nu met oude bekende (Torregiani) voor een nieuwe uitdaging in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Dramatisch minder vogels in LimburgZoomUit de jaarlijkse vogeltelling van de Provinciale Vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie, blijkt dat het aantal vogels in Limburg daalt. Alleen in de bosbiotopen is er positief nieuws: vooral roofvogels, maar ook raven doen het daar goed.
“Er is meer dan reden tot onrust”, zegt Jan Gabriëls, voorzitter van de Vogelwerkgroep. “De biodiversiteit vermindert, en dat kan je aan de hand van de cijfers goed vaststellen.” De oorzaken daarvan liggen bij de mens. “Eén van de grootste vernietigers van biotopen is de landbouw. De vogels van het platteland zijn verschrikkelijk achteruitgegaan. Er zijn bijna geen leeuweriken meer in graanvelden, de kieviten doen het slecht, grutto’s (foto) staan op het punt te verdwijnen in Limburg… Als je kijkt naar de grafieken van de weidevogels, dat is huilen met de pet op.” (Foto Theo Van Vlierden)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er 35.192 landbouwbedrijven in België, een daling van -2,3% ten opzichte van het jaar ervoor. In Vlaanderen was de daling het grootst: -3,3%. De afname van het aantal bedrijven ging gepaard met een lichte afname van de oppervlakte cultuurgrond met 0,5%. Statbel)

Hou de Russen tegen!

Donderdag 20 april 2023
Bocholt - Hou de Russen tegen!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Een weekend met veel verkeerscontrolesZoomKomend weekend staat een grootschalige politieactie op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag 22 april en zondag 23 april controles uit in het verkeer. Er zal onder meer gecontroleerd worden op alcoholgebruik, drugsgebruik en snelheid.
De actie focust op de weekendongevallen, die nog steeds een belangrijk deel van de ongevallencijfers vertegenwoordigen. 
UPDATE Nationaal start morgenvroeg ook een flitsmarathon. Die duurt tot zaterdagmorgen 6u.

Zuster Annie Peeters overleden

Donderdag 20 april 2023
Bocholt - Zuster Annie Peeters overledenOp 14 april is in WZC De Voorzienigheid zuster Annie Peeters overleden. Zij was 81 jaar en 23 jaar missionaris in Madagascar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Vandaag gelezen
"Zijn vertelstijl is romantisch maar toch heel simpel. Hij is in staat muziek te componeren waarbij ieder instrument slechts een noot speelt, maar door telkens de ene na de andere toe te voegen weet hij toch werkelijk grandioze concerten te construeren. (...) Ik vind dat hij wordt ondergewaardeerd."
(De Italiaanse auteur en regisseur Niccolò Ammaniti in De Volkskrant over de Noord-Limburgse componist Wim Mertens)

Aangepaste schutkring wolven

Woensdag 19 april 2023
Bocholt - Aangepaste schutkring wolvenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. Deze geldt voor zes maanden en is verlengbaar.
In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgevoegde kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen worden verkregen. Pony’s zitten vervat in deze verruimde subsidieregeling. De Vlaamse minister van Omgeving heeft deze schutkring en dus ook de subsidiemogelijkheid uitgebreid en verlengd tot 31 augustus 2023.

Danny Eerlings overleden

Woensdag 19 april 2023
Bocholt - Danny Eerlings overledenOp 14 april is Danny Eerlings overleden, de echtgenoot van Marina Truijen. Hij was 57 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van de Vita in Maaseik. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het Afscheidshuys in Kinrooi.

Bob Sauer overleden

Dinsdag 18 april 2023
Bocholt - Bob Sauer overleden
in Genk is zondag Bob Sauer overleden, de weduwnaar van Christine Laernoes. Hij was geboren in Velsen (Ned.) en werd 89 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 14.30u) in het crematorium Weerterland in Weert. Begroeting: zaterdag (12-13u) in funerarium Creemers aan de Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Handbal: selectie Red Wolves bekendIn aanloop naar de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK handbal heeft bondscoach Yérime Sylla vandaag zijn definitieve selectie van 18 spelers bekendgemaakt.
Van Sezoens Achilles Bocholt is Jeroen Debeule weerhouden. Van Sporting Pelt zijn Nick Deekens en Louis Delpire geselecteerd. Van Hubo Handbal zijn dat Louis Marchal en Arthur Vanhove.
Op woensdag 26 april om 20.10 u spelen de Red Wolves in Hasselt tegen Nederland. Op zondagavond 30 april om 18.00 u staat de slotwedstrijd in en tegen Kroatië op het menu.
Bocholt - Handbal: Bocholt - Lebbeke 30-21In tweede nationale van het handbal (play off) heeft Bocholt Lebbeke geklopt met 30-21.
Kort nieuws van bij de buren
Een 34-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Haansberg en de Maasstraat in Kinrooi. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 20 uur.

Botsing op Bocholterkiezel

Zondag 16 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag rond 12.30 uur botsten twee auto's op de Bocholterkiezel in Bree. Daarbij vielen twee gewonden: een 49-jarige vrouw uit Tienen en een 41-jarige vrouw uit Bree.
Bocholt - Kaulille klopt Eendracht HouthalenKaulille is bij Eendracht Houthalen gaan winnen met 0-2.
Bocholt - Damesvoetbal: Bocholt B - Beringen 3-1In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Bocholt B met 3-1 gewonnen van Fufo Beringen. Bocholt B staat zevende in de stand, Fufo Beringen zesde.
Bocholt - Onverwachte ontmoeting voor ruimteschip JuiceZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Gelijkspel voor Bocholter B

Zaterdag 15 april 2023
Bocholt - Gelijkspel voor Bocholter BIn Derde Provinciale heeft Bocholter VV thuis 4-4 gelijk gespeeld tegen SLW Maaseik.
Bocholt - Handbal: Sporting verliest van BocholtIn de play-offs van het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt vanavond een vrij gemakkelijke overwinning behaald tegen Sporting Pelt. Uitslag: 26-39. Bocholt nam onmiddellijk de leiding: 0-2 na 2 minuten. De eerste 20 minuten bleef Pelt op 3 doelpunten hangen: 9-12. De laatste 5 minuten drukte Bocholt door. Ruststand: 12-20. De voorsprong vergrootte nog tot 16 doelpunten.
In de play-offs staat Bocholt aan de leiding met 9 punten; Hubo Handbal, HC Visé en Pelt hebben 5 punten.

Bocholt wint van Beerschot U23

Zaterdag 15 april 2023
Bocholt - Bocholt wint van Beerschot U23Bocholt VV is bij Beerschot U23 gaan winnen met 0-4, na doelpunten van Toon Lenaerts in de eerste helft en van Jordy Mathei (2) en Rik Jacobs na de rust.

Ivo Cox overleden

Zaterdag 15 april 2023
Bocholt - Ivo Cox overledenZoals we eerder meldden is donderdag in Kleine-Brogel Ivo Cox om het leven gekomen, de echtgenoot van Carine Bloemen en de oprichter van Cox Glas BV in Kaulille. Hij was 62 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Zijn urne zal bijgezet worden in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: woensdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers in de Cobbestraat in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Bocholt - Belgische wolven in Nederland gesignaleerdZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Damesvoetbal: Hasselt - Bocholt 3-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt gisterenavond met 3-2 verloren van Sp. Hasselt. Bocholt staat derde in de stand.

Dertiger gewond bij botsing

Vrijdag 14 april 2023
In de Bruglaan in Bree kwam het deze voormiddag rond 11 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 33-jarige man gewond.

Beloken Pasen

Vrijdag 14 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Zondag is het Beloken Pasen. Vanwaar die naam? 'Beloken' is het voltooid deelwoord van het werkwoord 'beluiken': (af)sluiten. Met Beloken Pasen wordt de paasweek ('het paasoctaaf', acht dagen vanaf Pasen) afgesloten. (K & L)
Bocholt - Eva Kaili heeft gevangenis verlatenZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Meestal droog

Vrijdag 14 april 2023
Weerbericht
Bocholt - Meestal droogOp de lange termijn zit er wat verschil in de weerkaarten. Terwijl het ene weermodel voor temperaturen zelfs boven 20 graden gaat, geeft het andere maxima rond 18 graden en een grotere neerslagkans. Wel gaan alle weermodellen voor hogere temperaturen. Op korte termijn houden we het meestal droog, maar staat er wel een voelbare wind.
Vandaag wisselen brede opklaringen af met wolken. Het blijft meestal droog, maar de matige zuidwestenwind voelt soms fris aan. Maxima rond 14 of 15 (…) Het hele nieuwsbericht
Op het kanaal Bocholt-Herentals is gisternamiddag ter hoogte van de Kruisboogstraat in Herentals een leeg schip tegen de spoorwegbrug gevaren. "Het is met de cabine tegen de brug gevaren", vertelt Ben Nauwelaers van de Vlaamse Waterweg. "Een aantal brokstukken van het schip is in het water beland, maar die zijn er ondertussen al weer uitgevist. De cabine is er grotendeels af. Het schip heeft zich vlak na de brug aan de kade gelegd, toevallig ook de eindbestemming van het schip."
De brug (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Bocholter trekt flankverdediger aanLennert Schuermans zal komend seizoen de kleuren van Bocholter verdedigen. Hij is nu flankverdediger bij de beloften van STVV.

Sylvain Cardinaels overleden

Vrijdag 14 april 2023
Bocholt - Sylvain Cardinaels overledenDinsdag is Sylvain Cardinaels overleden, de echtgenoot van Maria Eerlings. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het DNA van twee "Limburgse" jonge wolven is aangetroffen bij heel wat schadegevallen in Nederland. Dat meldt het INBO. Het gaat om mannetjes uit 2021 die een tijd lang bij de roedel in Hechtel-Eksel zijn gebleven na de worp van 9 welpen in 2022. "Dat zijn jaarlingen", zegt Koen Van Muylem van het INBO, het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek. "Ze zijn iets langer dan verwacht bij de roedel gebleven, maar het was onvermijdelijk dat ze zouden vertrekken. Er kunnen nooit meerdere mannetjes in een (…) Het hele nieuwsbericht

Vanhaen weer bij Bocholter

Donderdag 13 april 2023
Bocholt - Vanhaen weer bij BocholterDimitiri Vanhaen (24), op 30 juni einde contract bij eerste nationaler Dessel Sport, komt komend seizoen uit voor Bocholt waar hij al eerder speelde.

Lekkende stookolietank: Promaz

Donderdag 13 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 april vorig jaar is het stookoliefonds Promaz in werking om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen eindelijk financieel te ondersteunen en te ontzorgen, op kosten van de sector. Tijdens het eerste jaar dat het stookoliefonds in werking was, werden er 819 aanvragen ingediend. Bijna 2 op de 3 aanvragen, of 63% komt uit Vlaanderen, meldt minister van omgeving Zuhal Demir. Dat is opvallend. In Wallonië worden er 750.000 huizen verwarmd met stookolie, in Vlaanderen 414.000.
“Mensen die een lekkende stookolietank of -leidingen hebben, of mensen die een uitgevoerde sanering terugbetaald willen zien, moeten niet twijfelen en zich aanmelden bij Promaz. Het fonds is er, na lang aandringen, om hen te helpen”, klinkt het bij Demir. Promaz

Parachutisten durven niet uit boom

Donderdag 13 april 2023
Bocholt - Parachutisten durven niet uit boomZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen mag het BK Veldrijden in 2026 organiseren. Dat maakt de Belgische Wielerbond bekend op zijn website. De cross gaat door op de mijnterril en zo wordt dit BK één van de zwaarste ooit in de geschiedenis.

Pierre Dejong overleden

Donderdag 13 april 2023
Bocholt - Pierre Dejong overledenMaandag is Pierre Dejong overleden, de echtgenoot van Louisa Bloemen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulile. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhive Uitvaartzorg.

Macron spreekt Nederlands

Woensdag 12 april 2023
Bocholt - Macron spreekt NederlandsZoomTijdens zijn officieel bezoek aan Nederland heeft de Franse president Macron vandaag even Nederlands gesproken. (Cartoon: Fobie)

Bokrijk: 65 jaar jong

Woensdag 12 april 2023
Bocholt - Bokrijk: 65 jaar jongZoomOp 12 april 1958 opende het Openluchtmuseum Bokrijk officieel de deuren voor het grote publiek. Het werd meteen een klassieker voor schoolreizen en daguitstappen. Mensen konden een beetje tijdreizen naar de periode van voor de oorlog, zelfs naar de 19de eeuw. Bokrijk groeide uit tot een succes maar kreeg in de 20ste eeuw een stoffig imago. De laatste jaren is hard getimmerd om van Bokrijk terug een hip museum te maken. Een eerste schot in de roos was het optrekken van de tijdlijn naar de sixties. En met het (…) Het hele nieuwsbericht
Bokrijk: 65 jaar jong
Zoom
Bocholt - John Deere gaat tractoren assembleren in GenkZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
Volgens Peter Vandermeersch, CEO van het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media (INM) dat kranten waaronder de Irish Independent en Sunday Independent uitgeeft, zullen gedrukte kranten binnen zeven tot tien jaar verdwijnen. Hij zei dat in een gesprek met de Ierse omroep RTÉ. Vandermeersch vertelde aan het programma This Week dat de Vlaamse uitgeverij Mediahuis - die bij ons o.m. Het Belang van Limburg uitgeeft en eigenaar is van INM - zich voorbereidt om een "digital only"-bedrijf te worden. "We zullen waarschijnlijk enkele zaterdag-, zondag- of weekproducten drukken, maar door de week zal drukwerk overal verdwijnen, in heel Europa."

Rijkdom vs. zwarte sneeuw

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het vermogen van de holding achter de Boerenbond groeide tot bijna 5 miljard euro in het afgelopen decennium. Die rijkdom staat in schril contrast met de zwarte sneeuw die veel Vlaamse landbouwers zien." (Apache)

Gunstige lange termijn

Dinsdag 11 april 2023
Weerbericht
Bocholt - Gunstige lange termijn In een strakke westcirculatie worden storingen en buien in vlug tempo afgewisseld. Daarbij staat er bij momenten veel wind en er wordt ook koude lucht aangevoerd met ondermaatse maxima. Tussen de regen en buien door, zijn er ook wel droge perioden met zonneschijn. Een verbetering volgt er in het weekend, dan wordt het stilaan droger en wat zachter. Na het weekend lijkt er warm en zonnig lenteweer in de maak te zijn.
Vandaag komen er, na flink wat zon, steeds meer stapelwolken opzetten en kan (…) Het hele nieuwsbericht

'Vijgen na Pasen'

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
‘Vijgen na Pasen’ – waar komt deze uitdrukking vandaan? Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf.
Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)
Bocholt - Gewijzigde bezoekuren in Noorderhart-ziekenhuisDe bezoekuren van het Noorderhart-ziekenhuis in Pelt zijn gewijzigd. Het ziekenhuis vestigt daar de aandacht op omdat er nog altijd veel mensen klaarblijkelijk daar niet van op de hoogte zijn.
Van 15 tot 20 uur ben je bij Noorderhart welkom om bij een patiënt op bezoek te komen. Er zijn wel enkele uitzonderingen.
Verder is een mondmasker niet meer verplicht, behalve op intensieve zorgen, oncologisch dagziekenhuis, pediatrie, neonatologie, spoedgevallen, geriatrie en G-dagziekenhuis. Voor geriatrische patiënten die door de geriaters worden behandeld op niet-geriatrische afdelingen gelden dezelfde regels.

Jaak Tielen overleden

Dinsdag 11 april 2023
Bocholt - Jaak Tielen overledenOp 7 april is Jaak Tielen (86) overleden, de echtgenoot van Maddy Meyssen. Hij woonde in Bree maar was afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Mariëlle Verheyen overleden

Dinsdag 11 april 2023
Bocholt - Mariëlle Verheyen overledenOp 8 april is Mariëlle Verheyen overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Jaak Sybers. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen is momenteel minstens één boek van de Bijbel in 3.610 talen beschikbaar. De volledige Bijbel is inmiddels al vertaald in 733 talen. De Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen hoopt de Bijbel tegen 2038 in nog eens 1.200 talen te vertalen. Wereldwijd worden naar schatting 7.400 talen gesproken.

Woninginbraak op Kaulillerweg

Maandag 10 april 2023
Bocholt - Woninginbraak op KaulillerwegIn een woning op de Kaulillerweg is gisterennamiddag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met geld.
Bocholt - Jacobs en Vanheukelom langer bij BocholtAanvaller Rik Jacobs en verdediger Bram Vanheukelom spelen ook komend seizoen bij Bocholt. Zij hebben hun overeenkomst met een jaar verlengd.
Bocholt - Handbal: Montegnée - Bocholt 30-29In de play-offs tweede nationale mannen van het handbal heeft Bocholt met 30-29 verloren van Montegnée. Aan de rust leidde Bocholt met 15-21.

Hoogconjunctuur in de bouw

Zondag 9 april 2023
Bocholt - Hoogconjunctuur in de bouwZoomIn tegenstelling tot de bouwsector in de menselijke samenleving heerst bij de vogels een ware hoogconjunctuur in de bouw. En zoals op de foto te zien is staan mezen - hier een pimpelmees - best open voor moderne huisvesting - het moet niet altijd een houten kastje zijn. Al lijkt het er op dat de architect het dak vergeten is. (Foto Christina Put) 

Zacht paasweekend

Zondag 9 april 2023
Weerbericht
Bocholt - Zacht paasweekendEen uitloper van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen tempert de onstabiliteit over onze streken. Daarbij wordt de aangevoerde lucht steeds droger en krijgt de zon ook meer kansen. Bovendien komen de te temperaturen een stuk hoger uit. Later op Paasmaandag bereiken regenzones onze regio en dat is het begin van een erg wisselvallige en natte week.
Vandaag kan het mistig zijn in de ochtend, maar de zon kan al vrij vlug doorbreken. Daarna wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Paaseieren zoeken in de tuin, vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Achilles Bocholt wint van Hubo HandbalIn de terugwedstrijd van de play-offs in het handbal heeft Sezoens Achilles Bocholt vanavond nipt gewonnen van Hubo Handbal: 30-31.
Bocholt begon met 1-3 maar stapelde de technische fouten op en na 15 minuten was het plots 8-4. Even was het verschil nog 5 doelpunten, ruststand 16-13. Na vijf minuten in de 2de helft was het terug gelijk. In de 21ste minuut leidde Bocholt met 24-27. Even werd het nog 28-28, 29-31(28ste minuut). Eindstand 30-31.
Bocholt - Douane onderschept MDMA in paashazenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Goede Vrijdag in het Vaticaan...Zoom...met een wegens omstandigheden aangepast programma. (Cartoon: Fobie)

Mariabeeld vernield in kapel

Vrijdag 7 april 2023
Onbekenden hebben het Mariabeeld van de Zentjeskapel aan de weg naar Stramproy vernield. De kerkraad gaat op zoek naar een nieuw beeld.

Bocholt VV wint oefenwedstrijd

Donderdag 6 april 2023
Bocholt - Bocholt VV wint oefenwedstrijdBocholter VV heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen KGS Bree-Beek gewonnen met 3-0. De doelpunten kwamen van Brands, Azevedo en Brulmans.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Breeërsteenweg en de Vierstraat in Kinrooi botste gisterenavond rond 18 uur een motorfietser tegen een aanhangwagen. Een 77-jarige man uit Kinrooi raakte daarbij gewond.

Vier gewonden bij verkeersongeval

Donderdag 6 april 2023
Bocholt - Vier gewonden bij verkeersongevalDeze namiddag rond 14.15 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Meeuwerkiezel en de Herenbosstraat in Bree. Daarbij raakten een 72-jarige man uit Bocholt en een 48-jarige vrouw en twee minderjarige passagiers uit Hamont-Achel gewond.

Campagne 'Kijken Kijken'

Donderdag 6 april 2023
Bocholt - Campagne 'Kijken Kijken'ZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert met "Kijken Kijken" een nieuwe campagne om extra aandacht te geven aan motorrijders in het verkeer. Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze er uitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Want motorrijders vallen minder (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Politie zet geheim wapen in bij Delhaize-actieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Oog in oog met een wolf

Donderdag 6 april 2023
Bocholt - Oog in oog met een wolfZoomZondag jl. had natuurfotograaf David Van den Broeck, een medewerker van "Welkom wolf", zich nabij het militair domein discreet tegen een boom gezet in de hoop een glimp van een wolf te kunnen opvangen. En dat gebeurde ook. David: "Ik zat achter mijn statief op de grond toen een wolf plots door de bosjes heen kwam en recht in mijn lens keek, vanop ongeveer 40 meter afstand. Hij stopte 2 seconden om uit te maken wat er daar op de grond zat. Zodra hij mij herkend had als mens, koos hij vrijwel meteen de (…) Het hele nieuwsbericht
Oog in oog met een wolfOog in oog met een wolf
Zoom

'Groen in de tuin is gezond'

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'Groen in de tuin is gezond'ZoomMensen met meer dan 50m² groen bij hun huis hebben ruim 10 procent minder last van hartziekten. Onder bezitters van een groene tuin was ook het percentage beroerten of hersenbloedingen 15 procent lager. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen Environmental Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. (Trouw)

Open Scholendag op 12 mei

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Liefst 551 scholen verspreid over heel Vlaanderen gooien op vrijdag 12 mei hun deuren open voor de allereerste ‘Open Scholendag’. Wie nadenkt over de stap naar het onderwijs kan zich vanaf vandaag inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen. Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen dan proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten. “Blij met zoveel deelnemende scholen, die blijkbaar echt klaar waren voor dit initiatief”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Wat betekent Witte Donderdag?

Woensdag 5 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. De naam Witte Donderdag komt van het gebruik om het kruisbeeld in de kerk met een witte doek te bedekken. Christenen gedenken op die dag dat Christus op de avond vóór zijn lijden (Goede vrijdag) met zijn leerlingen aan tafel ging voor het Laatste Avondmaal. Daar waste hij de voeten van de leerlingen, brak hij het brood en deed de beker rondgaan. Voor katholieken betekent dit de instelling van het sacrament van de eucharistie. Christus (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree botsten gisterennamiddag een auto en een bestelwagen. Een 61-jarige man uit Genk en een minderjarige jongen uit Hamont-Achel raakten daarbij gewond. Zij zijn naar het ziekienhuis gebracht.
Bocholt - Twee Achilles-spelers geselecteerd
Lennert Ceyssens en Jeroen De Beule van Sezoens Achilles Bocholt  maken deel uit van de ruime selectie van handbalbondscoach Yérime Sylla voor de EK-kwalificatiewedstrijden van 26 april in Hasselt tegen Nederland en van 30 april in Kroatië. De definitieve selectie wordt later bekendgemaakt. 

Weersverandering!

Dinsdag 4 april 2023
Weerbericht
Bocholt - Weersverandering!Een hogedrukgebied over het noorden van Europa vindt aansluiting met een hogedrukgebied over de Azoren waardoor de atmosfeer erg rustig is met licht bewolkt of helder weer. Overdag krijgen we veel zon, maar tijdens de nacht kan het ook flink afkoelen. Een storing kan op donderdag deze coalitie doorbreken en trekt over onze streken met enige tijd regen. Daarachter is de atmosfeer onstabiel.
Vandaag is het zonnig, al komen er ook enkele hogere wolken voor, maar die hinderen de zon nauwelijks. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zes volwassen dopelingen

Dinsdag 4 april 2023
Kerk
Bocholt - Zes volwassen dopelingenZaterdag worden zes Limburgers gedoopt tijdens de paaswake. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen. De dopelingen zijn tussen de 19 en de 64 jaar.

Het ideale huwelijk

Dinsdag 4 april 2023
Zomaar even tussendoor
"Wanneer een vrouw trouwt met een man, hoopt ze dat hij zal veranderen - maar dat doet hij niet. Wanneer een man trouwt met een vrouw, hoopt hij dat ze NIET zal veranderen - maar dat doet ze wél."
(Gehoord op ZDF)

Finland treedt toe tot de NAVO

Dinsdag 4 april 2023
Bocholt - Finland treedt toe tot de NAVOZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar is er 213 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd langs Limburgse snel- en gewestwegen. De kostprijs voor het opruimen daarvan bedroeg iets minder dan 740.000 euro. Hotspots in Limburg waar het Agentschap Wegen en Verkeer veel afval vindt zijn onder meer Houthalen en Tessenderlo.
Bocholt - Ondertussen, in de Vlaamse Ardennen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Minderjarige fietser gewond

Maandag 3 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Kloosterstraat in Kinrooi raakten gisteren een auto en een minderjarige fietser uit Maaseik in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Je plant maakt lawaai

Zondag 2 april 2023
Zomaar even tussendoor
Gestreste planten maken geluiden die door sommige dieren op vele meters afstand te horen zijn, en het soort geluid komt overeen met het soort slechte dag dat ze hebben. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell.
De onderzoekers ontdekten dat planten geluidjes maken naargelang de stress die ze ervaren. Ze vermoeden dat het nerveuze, knappende geluid een bijproduct is van cavitatie, waarbij kleine belletjes barsten (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Bocholt verliest van Lyra-LierseBocholter VV is bij Lyra-Lierse gaan verliezen met 3-0. Bij de rust was het nog 0-0.
Het is maar dat je 't weet
In België bedroeg de genderloonkloof, d.w.z. het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen, 5,0% in 2021. Dit betekent dat vrouwen in 2021 gemiddeld 5,0% minder per uur verdienden dan hun mannelijke collega's. Bij werknemers jonger dan 25 jaar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds negatief met -0,1%, maar neemt deze sterk toe met de leeftijd tot 4,5% voor 35-44-jarigen en zelfs 8,5% voor 55-64-jarigen. (Statbel)
Bocholt - Damesvoetbal: Lommel - Bocholt B 7-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel Utd WS met 7-1 gewonnen van Bocholt B. Lommel staat vijfde in de stand, Bocholt B zevende.

Kaulille klopt Lutlommel

Zaterdag 1 april 2023
Bocholt - Kaulille klopt LutlommelIn Derde Provinciale heeft Kaulille thuis Lutlommel verslagen met 4-1 . Aan de rust was de stand 0-1. Voor Kauille scoorden Dingenen (2), Gorssen en Bloemen.

Bertine Ieven overleden

Zaterdag 1 april 2023
Bocholt - Bertine Ieven overledenOp 27 maart is in Beringen-Mijn Bertine Ieven overleden, de weduwe van de in 1998 gestorven Stan Verbruggen. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen