Beringen
Bocholt
Bree
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Leopoldsburg
Lommel
Oudsbergen
Peer
Pelt

Een nieuw streekproduct: bakkemoezenvlaai

Dinsdag 6 juni 2017
Limburg heeft er een nieuw erkend streekproduct bij: de bakkemoezenvlaai uit Bocholt. Dat werd beslist tijdens de tweede erkenningsronde van 2017 voor traditionele Vlaamse streekproducten. De traditionele “bakkemoezen” waren in de oven gedroogde Bergamot-peren. Op vraag van Jeroen Meus blies de Bocholtse bakker Jack Knapen drie jaar geleden deze ouderwetse vlaai nieuw leven in. En met groot succes. Knapen maakt de bakkemoezen nu uit gedroogde Conférence-peren, die hij nadien verwerkt tot perenmoes, en kruidt met kaneel.

Het recentste nieuws

  • Za 13/12 The Smiths Presumably in Macca Hasselt
  • Za 13/12 Beringen - Markant Beringen op bezoek bij Iris Mondelaers
  • Za 13/12 Hechtel-Eksel - Bestuur feliciteert Paul Kerkhofs en APK
  • Za 13/12 Beringen - 50 jaar Judo Koersel
  • Za 13/12 Pelt - ‘De sorry van Adam en Eva’ zet aan het denken
Zoekertjes
Aangeboden
Nutricia - verdikkingsmiddel Reisbench Zitzak rood 140x180 100 jaar Sint-Hubertuscollege Neerp
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Jac Douven Tuinman gezocht
Verloren
Lowieke wit-zwarte kater Zilvergrijze horloge verloren
Keuken
Uw zoekertje toevoegen
U bent hier: Startpagina » Een nieuw streekproduct: bakkemoezenvlaai
Contacteer ons  |  Adverteer  |  Over deze site  |  Gemeente-info & links  |  GDPR
Doorzoek de Internetgazet
© 2004-2013 Faes nv - Op de artikels en foto’s rust copyright | Site: Webstylers
RSS Feed
Volg ons
RSS Feed
Mobiele versie
internetgazet.mobi
Mobiele versie