Het overige nieuws

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Genk - Herrie rond 'The Voice of Holland'
                                                                          (Cartoon: Fobie)

Maria Rosius overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Gisteren is Maria Rosius overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Rosario Chiaverini overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Genk - Rosario Chiaverini overleden
Gisteren is Rosario Chiaverini overleden, liefste schat van Monique Verheijen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Liliane Mortier overleden

Vrijdag 21 januari 2022
Genk - Liliane Mortier overleden
Woensdag is Liliane Mortier overleden, de echtgenote van Roger Habex. Zij was 65 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Waterschei vinden in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Auto tegen rotonde: twee gewonden

Donderdag 20 januari 2022
Vanmorgen rond 6.40 uur botste een auto tegen de rotonde op het kruispunt van de Oosterring en de Zuiderring in Genk. Een tweede auto kon een aanrijding niet vermijden. Bij het ongeval raakten een 60-jarige vrouw uit Genk en een 29-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Dit weekend alcoholcontroles
Voor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Roger Surinx overleden

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Roger Surinx overleden
Dinsdag is Roger Surinx overleden, de echtgenoot van Chantal Houben. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Fulvia Bocchialini overleden

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Fulvia Bocchialini overleden
Dinsdag is Fulvia Bocchialini overleden. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Bob Kellens overleden

Donderdag 20 januari 2022
Genk - Bob Kellens overleden
Dinsdag is Bob Kellens overleden, de echtgenoot van Lizette Evers. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Auto van oprit gestolen

Woensdag 19 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Grendelbaan in Diepenbeek is een auto gestolen. De wagen stond op de oprit van een woning. De diefstal is vanmorgen gepleegd.

Dertig jongeren zonder verlichting

Woensdag 19 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanmorgen in de Stationsstraat in Diepenbeek dertig jongeren-pv's uitgeschreven voor defecte verlichting van fietsen en bromfietsen.

Genkse beloften kloppen STVV

Woensdag 19 januari 2022
De beloften van KRC Genk hebben STVV verslagen met 0-2. De doelpuntenmakers waren El Khannouss en Cuypers. Na tien wedstrijden blijven de Genkse beloften ongeslagen.

Guillaume Van Berghen overleden

Woensdag 19 januari 2022
Genk - Guillaume Van Berghen overleden
Op 15 januari is Guillaume Van Berghen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Mraz. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-20uur) bij Uivaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
  1. Het heidebeheersplan is klaar
  2. Extra impuls voor de Haven Genk
  3. Anna Lina Cotellessa overleden
16/12
Nicolas Laing

Proficiat met je afstuderen als piloot. Wat zal je fier zijn !!!! Wij wensen jou veilige vluchten !!!!!!

Hilda en Joey Laing
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Genk