Het overige nieuws

Cecile Jans overleden

Donderdag 1 december 2022
Genk - Cecile Jans overleden
Op 27 november is Cecie Jans overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Jan Moors. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As.
1

Herman Neirinckx overleden

Donderdag 1 december 2022
Genk - Herman Neirinckx overleden
Dinsdag is Herman Neirinckx overleden, de echtgenoot van Anne-Marie Kums. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
1

Giuseppe Santoro overleden

Donderdag 1 december 2022
Genk - Giuseppe Santoro overleden
Dinsdag is Giuseppe Santoro overleden, de weduwnaar van Cesarina Plebani en de echtgenoot van Eugenia Morura. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
1

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.
1

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Genk - Kastaars!: nieuwe mediaprijzen
Kastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Fietser van 16 en 39 jaar gewond

Woensdag 30 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molenweg in Zonhoven botsten gisterennamiddag twee fietsers. Beiden raakten gewond. Het gaat om een 16-jarige uit Zonhoven en een 39-jarige uit Maaseik.
1

Zwaar vervoer gecontroleerd

Woensdag 30 november 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag het zwaar vervoer gecontroleerd op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Elf van de zestien gecontroleerde voertuigen bleek niet in orde. Een lichte vrachtwagen was 85 procent overladen. De bestuurder van een vrachtwagen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren omdat hij onder invloed reed van drugs.
1

Kerk 'vermoeid en zelfs uitgeblust'

Woensdag 30 november 2022
Vandaag gelezen
"Onze Kerk is vermoeid en zelfs uitgeblust. Dat heeft zo zijn redenen: wie zich pastoraal engageert, rent in de meeste gevallen van de ene kerk naar de andere. Zo proberen pastores om liturgie, catechese en hier en daar wat diaconie in stand te houden. Zelf werk ik al tientallen jaren in die pastoraal. Uit ervaring weet ik dat keuzes maken en rationaliseren – en daardoor ruimte creëren voor iets nieuws – in de praktijk heel lastig is. Dat heeft te maken met het grote dilemma van de Kerk: als ze de (…) Het hele nieuwsbericht
1

KRC Genk op winterstage

Woensdag 30 november 2022
Genk - KRC Genk op winterstage
KRC Genk trekt van 7 tot 14 december op winterstage naar Benidorm. Daar staan twee oefenwedstrijden op de agenda: tegen de Spaanse eersteklasser Elche CF en de Franse tweedeklasser FC Metz.
1

Psychologische steun voor juryleden

Woensdag 30 november 2022
Het is maar dat je 't weet
De FOD Justitie biedt voortaan een volwaardig aanbod voor psychologische ondersteuning aan. Extern is dit bedoeld voor juryleden in assisenzaken die nadien nood hebben aan psychologische ondersteuning. Intern is het gericht op magistraten en medewerkers van Justitie in geval van ingrijpende werkgerelateerde problemen. Concreet kan Justitie mensen uit beide doelgroepen doorverwijzen naar een netwerk van therapeuten doorheen het land. Daarvoor is een samenwerking opgezet met Pobos, een (…) Het hele nieuwsbericht
1
Vandaag gelezen
"Voetbalsupporters zijn vrij irrationeel. Wees maar zeker dat de Grote Markt van Brussel opnieuw zal vollopen als de Rode Duivels de halve finale of finale halen. En dan zegt iedereen dat hij er altijd in blijven geloven is.”
(Mark Van Vugt, hoogleraar psychologie, in HBVL)
1

Nieuwe vennootschap: Eurekv

Woensdag 30 november 2022
Koenraad Vermout uit De Panne en Karl Ven uit Zwijndrecht hebben de besloten vennootschap Eurekv opgericht met vestiging in Thor Park. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer administratie-, consultancy- en management-activiteiten.
1

Nieuwe vennootschap: Group Geukens

Woensdag 30 november 2022
Roderik Geukens uit Genk en Jorn en Gorik Geukens, beiden uit Hasselt, hebben de besloten vennootschap Group Geukens opgericht met zetel aan de Hasseltweg. Het gaat om een bouwonderneming.
1

Mistig en koud

Woensdag 30 november 2022
Weerbericht
Genk - Mistig en koud
Een krachtig hogedrukgebied over Rusland bepaalt het weer in onze streken op korte en lange termijn. In de onderste luchtlagen van de atmosfeer zit echter veel vochtigheid. Nevel, mist en lage wolken overheersen dan ook en het is nog de vraag of die door de dag opgelost geraken. Het wordt bovendien ook kouder. In het weekend gaat het licht vriezen.
Vandaag wordt het in de ochtend uitkijken op de weg. Er komt verspreid mist voor en die kan plaatselijk het zicht beperken tot minder dan 50m. De mist (…) Het hele nieuwsbericht
1
  1. Magda Engelen overleden
  2. Vijf gewonden bij drie verkeersongevallen
  3. Dieven weg met juwelen
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen