Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek zijn vanmorgen rond 8.15 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken geraakt op de Boudewijnlaan. Daarbij vielen drie gewonden. Het ongeval had zware verkeershinder tot gevolg.

Mia Janssen overleden

Dinsdag 27 februari 2024
Genk - Mia Janssen overleden
Op 20 februari is Mia Janssen overleden, de weduwe van Jean Mewissen. Zij was 74 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Hoeselt.

Pater Peter D'Haese overleden

Maandag 26 februari 2024
Genk - Pater Peter D'Haese overleden
In Antwerpen is op 19 februari pater Peter D'Haese(90) overleden. Hij was afkomstig uit Genk en lid van de orde van de dominicanen. De uitvaartliturgie had zaterdag plaats.

Volleybal: Genk - Guibertin B 1-3

Zondag 25 februari 2024
In Nationale 2 Heren A van het volleybal heeft Genk met 1-3 verloren van Guibertin B. Sets: 23-25,30-28, 22-25, 22-25.

Negen doelpunten in Bokrijk

Zondag 25 februari 2024
Genk - Negen doelpunten in Bokrijk
In vierdeprovinciale C heeft Bokrijk Sport gisterenavondZutendaal VV B geklopt met 5-4. Voor Bokrijk Sport scoorden Theunissen (2), Van Tilborg,  Revis en Pierre. Scheidsrechter Geysen trok zes gele kaarten.

H. Wijshagen geklopt door STA Genk

Zondag 25 februari 2024
Genk - H. Wijshagen geklopt door STA Genk
In Vierde Provinciale D heeft Heidebloem Wijshagen deze namiddag met 0-3 verloren van STA Genk. De doelpunten vielen ver in de tweede helft. De goals werden gemaakt door Rampini (2) en Nijst.
Genk - Future Winterslag verliest van Zutendaal
In derdeprovinciale C heeft Future Winterslag thuis met 0-1 verloren van Zutendaal VV. Het doelpunt viel in de 58ste minuut op strafschop. Future Winterslag had op het halfuur ook een strafschop gekregen maar Boz miste die.

Genk VV legt er vier in het mandje

Zondag 25 februari 2024
Genk - Genk VV legt er vier in het mandje
In derde provinciale C heeft Genk VV A verdiend met 0-4 gewonnen van FC Vliermaal. Van De Heijning, T. Janssen, S. Ezaitouni en Driessen zorgden voor de doelpunten. Scheidsrechter Geris trok zes gele kaarten.
Genk - Achel VV niet voorbij Turkse Rangers
In eersteprovinciale heeft Achel VV vanmiddag 3-3 gelijkgespeeld op het veld van Turkse Rangers in Waterschei. Aan de rust was de stand 2-2.  In de 55ste minuut scoorde Turkse Rangers de 3-2. Achel VV kon pas in de slotseconden de gelijkmaker scoren. Achel VV mag dan wel de op één na beste verdediging hebben maar vandaag kreeg het drie doelpunten te incasseren.

Het voetbalweekend van Genk

Zondag 25 februari 2024
Genk - Het voetbalweekend van Genk
Vrijdag 23 februari
- Charleroi – KRC Genk: 0 - 1
Zaterdag 24 februari
- KRC Genk B – Eendracht Aalst (Dames): 1 - 0
- W. Koersel – Bregel Sport: 3 - 1 
- Bokrijk Sport – Zutendaal VV B: 5 - 4
- FC Eksel – E. Termien: 1 - 4
Zondag 25 februari
- Turkse Rangers – Achel VV 3 - 3
- FC Vliermaal – Genk VV 0 - 4
- FC Future Winterslag – Zutendaal VV 0 - 1
- Genk VV B – ’s Herenelderen B  0 - 0
- JB Eigenbilzen – FC Future Winterslag B  2 - 0
- H. Wijshagen – STA Genk 0 - 3
- Jong Genk – Lommel SK 1 - 1
Woensdag 28 februari 
- KRC Genk B – Oud-Heverlee Leuven B (Dames – 1e Nat – 19u30) 
- Zepperen-Brustem – E. Termien  

Woninginbraak in Reinpadstraat

Zondag 25 februari 2024
Genk - Woninginbraak in Reinpadstraat
Er is ingebroken in een huis aan de Reinpadstraat. De daders hebben er geld en juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is ingebroken in twee huizen aan de Klapstraat. De inbraken zijn vrijdagavond vastgesteld. Over de buit is niets geweten.

Bregel Sport onderuit in Koersel

Zondag 25 februari 2024
Genk - Bregel Sport onderuit in Koersel
Bregel Sport heeft gisterenavond geen punten kunnen rapen op het veld van Weerstand Koersel. Het verloor er met 3-1. Aan de rust leidde Weerstand Koersel met 2-1. Vermeulen had Bregel Sport na een kwartier op voorsprong gebracht. Voor Weerstand Koersel scooorden Cerigioni (2) en Geys.

Zaalvoetbal: Houthalen-Genk 0-7

Zondag 25 februari 2024
Genk - Zaalvoetbal: Houthalen-Genk 0-7
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 0-7 verloren van Racing Futs. Genk. De Genkenaars staan zesde in de stand, La Baracca is rode lantaarn.

Dievenbende ingerekend

Zaterdag 24 februari 2024
Genk - Dievenbende ingerekend
De politie heeft een dievenbende uit Genk ingerekend. De bende bestaat uit een 52-jarige man, een 46-jarige vrouw, een 22-jarige man en een 17-jarige man.
Genk - KFC Eksel verliest van Eendracht Termien
KFC Eksel ging vanavond met 1-4 de boot in tegen Eendracht Termien. Eksel begon gretig aan de partij maar na een kwartier nam Termien de match in handen. Aan de rust was de stand 0-0. In de 49ste minuut scoorde Martijn Stefani de 0-1 en drie minuten later verdubbelde hij de voorsprong. In de 57ste minuut scooorde Sandy De Pachter de 1-2 maar Eendracht Termien liep verder uit met twee doelpunten van Cedric Mateso. KFC Eksel wacht nog twee zware verplaatsingen: naar Zepperen-Brustem en Berg en Dal. Er is ook nog een thuismatch tegen Zwarte Leeuw.

Auto vat vuur na ongeval

Zaterdag 24 februari 2024
Genk - Auto vat vuur na ongeval
Vanochtend is op het kruispunt van de Hasseltweg en de Bokrijklaan een auto op de rotonde beland. De wagen vatte vuur. Bij het ongeval is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is een 37-jarige Nederlander.

Wisselvallige periode

Vrijdag 23 februari 2024
Weerbericht
Genk - Wisselvallige periode
Depressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Nadien nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.
Morgen/zaterdag is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind liggen de maxima rond 8 graden. Zondag is het droog in de ochtend, maar de wolken (…) Het hele nieuwsbericht
  1. Mila schenkt 30.000 euro aan het goede doel
  2. Gènker dialect weer in de belangstelling
  3. Vrouw (33) levensgevaarlijk gewond bij ongeval
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen