Voor de zesde keer op rij zetten de diëtisten van het Mariaziekenhuis, samen met hun zelfstandige collega’s uit de regio, zich in om gezonde voeding te promoten bij de bevolking. Aanleiding is de nationale week van de diëtist, volgende week. Het centrale thema is dit jaar ‘onmisbare groenten’.
Vrijwel iedereen is zich bewust van het belang van gezonde voeding en beweging, maar slechts weinigen leven ernaar. Er wordt aanbevolen om elke dag 5 porties groenten en fruit te gebruiken; per dag zouden we zo’n 300 gram groenten moeten eten. Toch blijkt dat slechts 11% van de bevolking dat doet.
Op 30 en 31 maart en op 1 april kan iedereen die geïnteresseerd of nieuwsgierig is de infostand bezoeken in de inkomhal van het ziekenhuis, tijdens de bezoekuren (14u – 20u). De diëtisten staan klaar met vakkundig advies, tests, informatie, stalen en een lekkere kom gezonde groentensoep voor iedereen.
Ziekenhuisdiëtiste Marida Housen en zelfstandig diëtiste Hilde Winters: “Mensen moeten over een drempel stappen om beroep te doen op een diëtiste. Dieetleer gaat over veel meer dan enkel gewicht verliezen. Door deze actie willen wij de stap verkleinen, en tegelijk verduidelijken hoe belangrijk gezonde voeding wel is. Deze actie kadert in de nationale week van de diëtist, maar het is uniek voor Vlaanderen dat we dit in samenwerking met het ziekenhuis mogen doen”.