Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Morgen hondenwandeling van 'De Woef'ZoomMorgen, 1 mei, pakt hondenschool De Woef in Eksel weer uit met haar jaarlijkse internationale hondenwandeling. Het is al de 14de keer dat zulks gebeurt en er wordt gerekend op een 1000-tal deelnemers uit binnen- en buitenland. "Meer deelnemers kunnen we niet aan," zegt Henri Geens van De Woef. Er kan van uit de school in de Bergstraat gewandeld worden vanaf 8u en men kan zich inschrijven tot 16u. Er zijn tracés uitgepijld van 2 of 8 km, voorzien van de nodige rustplaatsen met een drankje en een hapje. Inschrijven kost 2 euro maar elke deelnemer krijgt volgens Geens een aandenken t.w.v. 10€. Bij aankomst heeft men de kans meer over de hondenschool en het opleiden van een hond te weten te komen. Foto:  de medewerkers van de hondenschool.
Hechtel-Eksel - Jumping Lommel tijdens drie weekendsZoomWist u dat in Lommel zoveel ruiters en amazones hun thuisbasis hebben? Denk aan Evy & Romy Morssinkhof, Dries & Jerom Dekkers, Ines Michael & Danny Van den Bosch, Jan & Wout Vlemmix, Jens Vandenberk... Niet te verwonderen dat men er graag een jumping organiseert. Dit en volgend weekend kunt u GRATIS gaan kijken naar de Jumping Lommel, een prachtig ruiterevenement. Het is een jumpingwedstrijd op nationaal (dit weekend) en internationaal (eerste weekend mei) niveau die dit jaar voor de tweede maal plaatsvindt op de evenementenweide aan de Balendijk. Dit jaar voor het eerst op CSI 3* niveau in het tweede weekend van mei! Het volledige programma vindt u hier.

Morgen is het Vlaamse Molendag

Zaterdag 28 april 2012
Morgen is het de Vlaamse Molendag en dan kunt u tussen 10 en 17 uur volgende molens, al dan niet in werking, bezoeken: de Sevensmolen in Kaulille, de Voorste Luysmolen in Bocholt, de Stermolen in Eksel, de Napoleonsmolen in Hamont, de Rosmolen in Lommel, de Sevensmolen en de Bemvoortmolen in Overpelt, en de Lilse Meulen in Sint-Huibrechts-Lille. De toegang is gratis!
Meer info
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit het NatuurhulpcentrumZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden afgelopen week 113 kameleons uit Burundi opgevangen die in beslag waren genomen op doorreis naar een particulier in Tsjechië. De kameleon op de foto - vindt u zijn oogje? - is er één van. Een kameleon is een prachtig dier. Wie de pagina bij Wikipedia leest vraagt zich op den duur af of er wel twee dezelfde zijn... (Foto Natuurhulpcentrum)

Sollicitatiedag in woonzorgcentrum

Donderdag 26 april 2012
Nu zaterdag van 10u tot 16u organiseert VitaS (vroeger: opdrachthoudende vereniging Sint-Antonius) in het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Peer een sollicitatiedag voor personeel voor het nieuwe woonzorgcentrum dat momenteel in Hechtel-Eksel gebouwd wordt en in het laatste kwartaal van dit jaar geopend wordt. 
Voor het nieuwe woonzorgcentrum, dat plaats biedt aan 90 bejaarden en ook een centrum voor kortverblijf met 3 woongelegenheden omvat, worden natuurlijk verpleegkundigen en zorgkundigen gezocht. (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Voets overleden

Dinsdag 24 april 2012
Hechtel-Eksel - Michel Voets overledenZaterdag is Michel Voets overleden, de echtgenoot van Antoinette Geys. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Woensdag om 19 uur is er een avonddienst in de Aula 't Sant.

'Sint-Antonius' wordt VitaS

Vrijdag 20 april 2012
Hechtel-Eksel - 'Sint-Antonius' wordt VitaSZoomVitaS is de nieuwe naam van de overkoepelende organisatie die de woonzorgcentra in Peer (St.-Antonius) en Meeuwen-Gruitrode (Kloosterhof) beheert. Ook de nieuwe campus in Hechtel-Eksel, die in het laatste kwartaal van 2012 zal geopend worden, komt onder deze koepel terecht.
De naamsverwarring tussen de opdrachthoudende vereniging St.-Antonius en het woonzorgcentrum St.-Antonius in Peer is hiermee definitief van de baan, aldus een mededeling van de organisatie.
"VitaS is niet (…) Het hele nieuwsbericht

Burgemeesters waren in Brussel

Donderdag 19 april 2012
Verschillende vervoersassen, zowel over de weg (Noord-zuid, omleidingsweg Neerpelt), als over het spoor (Spartacus lijn 3, doortrekking spoorlijn Mol tot in Hamont of zelfs over de grens tot in Weert) en langs het water (verhogen capaciteit van de sluizen Blauwe Kei en Lozen) moeten verder ontwikkeld worden om deze dynamische regio alle kansen te geven Omdat voor deze verschillende dossiers ook dikwijls meerdere ministers bevoegd zijn en het soms zelfs gaat over andere beleidsniveaus, legden (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Woensdag 18 april 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... JazzCase?ZoomMet het concert van het Ewout Pierreux Quintet wordt morgenavond in Dommelhof het vijfde seizoen van JazzCase beëindigd. Van op deze plaats daarom al een virtueel bloemstuk voor organisator Cees van de Ven, want wat hij in die vijf jaar met zijn jazzconcerten in Dommelhof gerealiseerd heeft, verdient een grote pluim! Nu al zijn we benieuwd naar wat het nieuwe seizoen zal brengen.
Pianist Ewout Pierreux is vooral bekend als lid van het Tutu Puoane Quartet, maar hij speelt ook in het Peer (…) Het hele nieuwsbericht
"Waar blijven onze politici?" vroegen we ons op 8 februari af in een zeldzaam redactiestandpunt. Wel, de politici hebben de boodschap begrepen: morgenvroeg gaan de negen Noord-Limburgse burgemeesters aan Vlaams minister-president Kris Peeters een brief overhandigen waarin ze vragen de effectieve ontsluiting van Noord-Limburg in de feiten prioritair te maken in het Vlaamse mobiliteitsbeleid en eindelijk na zoveel jaren tot daden en actie op het (…) Het hele nieuwsbericht

Musica zoekt vrijwilligers

Dinsdag 17 april 2012
Musica is een impulscentrum voor muziek en organiseert vanuit Neerpelt vernieuwende culturele initiatieven voor jong en oud, zowel voor professionele muzikanten als liefhebbers. Voor projecten zoals Dag Oude Muziek, Samhain en Awakening Woods is Musica op zoek naar vrijwilligers. Tot het takenpakket behoren o.a.  tickets controleren, bezoekers wegwijs maken, zaalbewaking, logistieke ondersteuning, enz. Hebt u zin om mee te werken aan de culturele evenementen van Musica? Meld u dan aan via info[!]musica.be of via het inschrijvingsfomulier.

Jef Vandael overleden

Dinsdag 17 april 2012
Hechtel-Eksel - Jef Vandael overledenZondag is Jef Vandael overleden, de echtgenoot van Fien Croymans. Hij was 89 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Florke Vangeneugden overleden

Maandag 16 april 2012
Hechtel-Eksel - Florke Vangeneugden overledenZaterdag is Florke Vangeneugden overleden, de echtgenote van Fernand Bosmans. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartceremonie (om 10 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.
Hechtel-Eksel - EMJ zoekt nog medewerkers cateringZoomHet muziekfestival zoekt nog vrijwillige medewerkers om bij de catering te helpen. Onderstaande uren zijn nog onderbemand:
Zaterdagavond 28/04 17u45 – 20u00 college Neerpelt
Zondagmiddag 29/04 11u15 -14u00 Campus de Wingerd – KA Overpelt
Zondagavond 29/04 18u45 – 20u00 college
Dinsdagavond 01/05 18u45-20u00 college.
Kandidaten mogen mailen naar emj_catering[!]hotmail.com .
 
Hechtel-Eksel - 'Excelsior Rood-Wit' wint biljartbekerZoomIn Dilsen-Stokkem heeft biljartclub Excelsior Rood-Wit uit Eksel vrijdagavond de beker Overband van de Dilsense biljartvereniging "Op de Klos" gewonnen. Ze versloeg in de finale biljartclub Aeroport uit Kleine Brogel. Het winnende team bestond uit Carina Custers, Jean Kenis, Jan Martens en Leo Hesius; sportieve verliezers waren Rudy Kelchtermans, Willy Vanderheyden, Harie Gielen en Etienne Helsen.

Maak er een mooie Pasen van

Zondag 8 april 2012
Hechtel-Eksel - Maak er een mooie Pasen vanZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen iedereen een mooie Pasen!
Hechtel-Eksel - Gratis naar Dr. Blue Beat en Buscemi?ZoomVRIJDAGavond wordt het een gezellige muzikale avond in De Posthoorn, met het optreden van skagroep Dr. Blue Beat en vervolgens Squaddra Bossa feat. Buscemi. Reken maar dat de vibes in het rond zullen vliegen! Tickets kosten 14,5 euro of de helft wanneer u student en jonger dan 26 bent. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en brand een kaarsje! Per gemeente mogen we vier vrijkaarten weggeven, en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Morgen Jeugdolympiade in Lommel

Woensdag 4 april 2012
Hechtel-Eksel - Morgen Jeugdolympiade in LommelMede omdat 2012 een olympisch jaar is, organiseerde Bloso van begin januari tot eind maart in samenwerking met honderden scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten de eerste fase van de Jeugdolympiade. Elke deelnemer maakte in deze eerste fase kans op een bronzen medaille in één of in meerdere van deze 10 sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen.
Vanaf deze maand kunnen deelnemers bovendien het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg zet in mei een provinciaal gecoördineerde verkeersactie op om motorrijders te controleren en te sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Er zullen ook gratis screenings van de motoren georganiseerd worden. Concreet hebben de Limburgse politiezones afgesproken dat ze de controles van motorrijders zullen opdrijven. Waar aanvankelijk preventieve waarschuwingen en tips zullen worden gegeven, zal er bij vaststelling van inbreuken tegen de verkeerswet ook repressief opgetreden (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Soors overleden

Woensdag 4 april 2012
Hechtel-Eksel - Mariette Soors overledenZondag is Mariette Soors overleden, de echtgenote van Jacky Vliegen. Ze was 60 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een gebedsdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Donderdag om 20 uur is er daar een avondwake.
Hechtel-Eksel - Gratis naar... een lezing over John Lennon?ZoomMorgen, woensdag 4 april, om 19.30 uur komt Robert Van Yper (auteur van de biografie 'Lennon') naar het Raadhuis in Lommel voor een boeiende lezing over de muziek en de figuur van John Lennon. Aan de hand van songteksten, muziekfragmenten en soms gedurfde analyses vertelt Van Yper het waarom en het hoe van de songs en de muziek. Ook Lennons minder bekende kant komt aan bod: zijn films, zijn literaire creaties, alsook zijn doorgedreven maatschappelijk engagement vol confronterende en vaak shockerende acties en meningen. Wie was deze mythe in het echte leven? Ook u kunt er gratis bij zijn! De eerste twee lezers die voor morgenvroeg 09.00 uur een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be (mét vermelding Internetgazet) zijn er bij!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Lavabo Hand pomp
Te koop
Te koop
Te koop