Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Octave Landuyt: mooie tentoonstellingZoomIn kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder kunt u nog tot 24 februari gaan kijken naar een tentoonstelling met werk van Octave Landuyt, één van de grote namen in de Belgische kunstscène. Hij is afgelopen week 90 jaar geworden en daarom brengt De Mijlpaal dit eerbetoon aan hem. Landuyt is een multidisciplinair kunstenaar: schilder, beeldhouwer, juweelontwerper maar ook kunstleraar en filosoof. De expo brengt dan ook een overzicht van origineel en grafisch werk, juwelen en beeldhouwwerk; ze geeft zowel van zijn oeuvre als van zijn recente kunst een representatief beeld. De Mijlpaal is geopend in de weekends of op afspraak.
Hechtel-Eksel - Bokrijk liep vol voor eindejaarsattractiesZoomHet was gisteravond net alsof half Limburg naar Bokrijk was gekomen om daar te genieten van de feestelijke attracties in het domein. Vooral het verlichte reuzenrad (foto) bekoorde groot en klein. (Foto Jacky Geboers)

Tine Vanwing overleden

Zaterdag 29 december 2012
Vorige week zaterdag is Tine Vanwing overleden, de weduwe van Rik Straetemans. Ze was 80 jaar. De uitvaartliturgie heeft in familiekring plaatsgevonden. 

Maria Mombers overleden

Zaterdag 29 december 2012
Hechtel-Eksel - Maria Mombers overledenDonderdag is Maria Mombers overleden, de echtgenote van Mathieu Tielens. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. 

Twee auto's in beslag genomen

Vrijdag 28 december 2012
De lokale politie Kempenland heeft gisteren twee auto's in beslag genomen. Op de Sportlaan in Peer werd 's morgens een automobilist gecontroleerd die geen geldig verzekeringsbewijs kon voorleggen. En even voor 20u gisteravond werd in de Dorpsstraat in Hechtel-Eksel een chauffeur tegengehouden die niet alleen onder invloed van drugs achter het stuur zat, maar ook geen geldig rijbewijs en evenmin verzekeringspapieren kon voorleggen. In beide gevallen zijn de chauffeurs hun auto voorlopig kwijt.

Liza Winters overleden

Donderdag 27 december 2012
Hechtel-Eksel - Liza Winters overledenMaandag is Liza Winters overleden, de weduwe van Henri Bollen. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 13 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 20 uur is er daar een avondwake. 

Lode Wuyts overleden

Woensdag 26 december 2012
Hechtel-Eksel - Lode Wuyts overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Lode Wuyts overleden, de weduwnaar van Julia Martens. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake. 

Hechtel verliest van Park Houthalen

Zaterdag 22 december 2012
In 3de provinciale heeft Hechtel vanmiddag de inhaalwedstrijd in Park Houthalen verloren met 3-1. Topschutter Jan De Man scoorde alle doelpunten voor de thuisploeg. Voor de Duinenjongens maakte Kelchtermans het enige doelpunt.

Lisa Vanden Heuvel overleden

Zaterdag 22 december 2012
Hechtel-Eksel - Lisa Vanden Heuvel overledenWoensdag is Lisa Vanden Heuvel overleden, de weduwe van Gustaaf Schreurs. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake. 

Winnie Verduyn overleden

Zaterdag 22 december 2012
Hechtel-Eksel - Winnie Verduyn overledenWoensdag is Winnie Verduyn overleden, de echtgenote van Jef Bollen. Ze was 88 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Zondag om 19 uur is er daar een avondwake.

'Mijnspin' is spin van het jaar

Vrijdag 21 december 2012
Hechtel-Eksel - 'Mijnspin' is spin van het jaarZoomElk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet stellen. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese spin van het Jaar.
Vlaanderen telt slechts vier wettelijk beschermde spinnensoorten, de zogenaamde 'bijlage-soorten' bij het Soortenbesluit: de Wespspin, de Waterspin, de Gerande oeverspin en de Gewone mijnspin. Deze laatste is de enige vogelspinachtige die we in (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Mintzkov?

Donderdag 20 december 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar Mintzkov?ZoomNaar aanleiding van hun tiende verjaardag in 2011, doet Mintzkov dit jaar een akoestische tournee doorheen de Vlaamse Cultuurcentra. Mintzkov staat voor groovy rocksongs met veel oog voor melodie, die u onvermijdelijk meeslepen, maar waaronder bijna altijd enige ritmische tegendraadsheid of een harmonisch weerhaakje schuilgaat. Internetgazet deelt 10 gratis duo-tickets uit voor dit optreden in De Adelberg in Lommel morgen vrijdag 21 december om 20.15 uur. Alles wat u moet doen is bellen naar 011/55.35.11 OF mailen aan reservaties[!]ccdeadelberg.be . De eerste 10 hebben prijs!

'Stomazorg in de kijker'

Dinsdag 18 december 2012
Donderdag stelt het Mariaziekenhuis haar DVD ‘Stomazorg: informatie en verzorging’ voor. Dat gebeurt tijdens een infonamiddag ‘Samen sterk in verpleegwerk: stomazorg in de kijker’. Daarop werden de thuisverpleegkundigen uit de regio uitgenodigd. Met dit initiatief hoopt het Mariaziekenhuis de verzorging van patiënten met een stoma te optimaliseren.
Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Soms kan de ontlasting of urine het lichaam (…) Het hele nieuwsbericht
In de Nederlandse provincie Gelderland is men begonnen met het plaatsen van zwijnverdwijnblokken in de bermen langs enkele provinciale wegen, om op die manier het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen terug te dringen.
Door de plaatsing van de betonnen tegels worden zwijnen ontmoedigd om in de berm te komen eten. Het patroon waarin de blokken gelegd worden, zorgt ervoor dat ze niet omgewoeld kunnen worden.
Ook het water dat van de weg af stroomt zal door de blokken sneller in de grond verdwijnen. Dat water is vaak zouter dan grondwater en trekt torren en kevers aan. Everzwijnen zijn dol op die insecten, maar zullen die omwille van de nieuwe betonblokken niet snel meer aantreffen in de berm.
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Brian Lynch begint een nieuwe carrière...Zoom...en die kwam gisteravond in Antwerpen aan het licht, tijdens het afscheid van Kim Clijsters. Fobie zag dat zo...

Time's beste nieuwsfoto's van 2012

Woensdag 12 december 2012
Altijd de moeite om te bekijken: de foto's die het Amerikaanse weekblad Time koos als de beste fotojournalistieke prenten van het jaar. Dat moet u wel even in het oog houden: niet de mooiste foto's, wel de mooiste journalistieke foto's. Het zijn er 44 en u vindt ze hier.
Ook de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vestigt een basis op Eindhoven Airport. Het gaat om één vliegtuig omdat er niet meer ruimte is, zei Ryanair-topman Michael O'Leary vandaag tijdens een blitzbezoek aan Eindhoven. Daar was gehoopt op twee of drie Ryanair-vliegtuigen. Maandag kondigde KLM-dochter Transavia al aan dat het drie vliegtuigen in Eindhoven zal plaatsen.
O'Leary hoopt dat er in de toekomst ruimte is voor meer vliegtuigen in Eindhoven. De Ryanairtopman hoopt in de toekomst (…) Het hele nieuwsbericht

Preventietips in de politiekalender

Maandag 10 december 2012
In de loop van deze week ontvangen alle inwoners van de gemeenten Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Peer een kalender van de politiezone Kempenland.  Via deze politiekalender verspreidt de politie preventietips om de veiligheid van de burgers te bevorderen.
"De politiekalender behandelt voor iedere maand een veiligheidsthema dat specifieke aandacht verdient in die bepaalde periode van het jaar”, zegt commissaris Eric Cenens. “Zo brengen wij voor iedere maand een relevant onderwerp (…) Het hele nieuwsbericht

Sneeuwketting voor fietsen

Zondag 9 december 2012
Een jonge man uit het Nederlandse Lieshout, Cesar van Rongen, heeft een 'sneeuwketting' voor fietsen bedacht. Die sneeuwketting, eigenlijk een frame van hard plastic met metalen punten, was zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. Hij koos voor het project omdat hij zag dat het met fietsers vaak fout ging in de sneeuw. Naar verwachting ligt de sneeuwketting vanaf volgend jaar in de winkel. Fietsers kunnen dan met een gerust hart de weg op, ook als het hevig sneeuwt. De frames kunnen ook op de wielen van rolstoelen worden bevestigd.


Hechtel: gelijkspel in Superliga

Zaterdag 8 december 2012
In de Superliga van het handbal hebben Houthalen en Arena in de topper vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 23-23. Houthalen behoudt zo 4 punten voorsprong op Hechtel.
Hechtel-Eksel - Handbaltopper met Arena in HouthalenZoomMorgen/zaterdag staat in de Superliga van het Handbal de topper op het programma tussen de ongeslagen leider Houthalen en het 2de geklasseerde Arena. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de sporthal Lakerveld in Houthalen. Bij winst van de thuisploeg is wellicht de strijd om de titel beslist. Mocht Arena winnen, dan naderen ze tot op 2 punten. Iedereen op post dus!
Vandaag heeft Vier de namen bekend gemaakt van de gemeenten die geselecteerd werden voor de volgende ronde van "De slimste gemeente". Uit Noord-Limburg werden Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Neerpelt NIET weerhouden; Lommel, Overpelt en Peer wel.

Voetbal: ook in Limburg afgelast

Vrijdag 7 december 2012
Het Provinciaal Comité Limburg van de KBVB heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden van 7 tot en met 12 december 2012 worden afgelast, inclusief de wedstrijden van het G-voetbal en de KLBS.

Gratis naar... Simply Live 2?

Vrijdag 7 december 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Simply Live 2?ZoomMorgenavond in de Walburg in Hamont: Simply Live 2. Voor Simply Live 2 slaan Stan Van Samang & Eric Melaerts opnieuw de muzikale handen in elkaar en breien ze een vervolg aan de grote succesvoorstelling van vorig theaterseizoen. Hun vorige stop in Cinema Walburg herinneren velen zich nog. Om de theaterformule nog meer kracht bij te zetten, halen ze er nog een muzikaal genie bij: Bert Gielen.
Eric Melaerts & Bert Gielen winnen het wellicht op instrumentaal vlak, maar Stan (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vanmorgen vroeg beginnen sneeuwen, maar de hinder op de weg blijft beperkt. Het verkeer verloopt vlot omdat er gestrooid is in de sneeuw daar snel smelt. Op secundaire wegen kan het behoorlijk glad zijn. Er wordt vandaag nog meer sneeuw verwacht. UPDATE Inmiddels is de situatie ook op de grote wegen verslechterd.

Vanavond samenaankoop stookolie

Woensdag 5 december 2012
Nu de winter voor de deur staat, komt hét moment om de stookolietank bij te vullen. Maar met de huidige prijs per liter is dit een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Volkstuinen Overpelt vanavond tussen 18 en 20 uur in zaal Den Drossaerd Park (Lindel-Hoeven) een samenaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen er aan deelnemen (tot en met de aangrenzende gemeenten). Leden van de Volkstuin kunnen gratis deelnemen, anderen betalen €9,00 lidgeld. Dat mag geen probleem zijn want die som verdienen ze gemakkelijk terug. UPDATE De aankoop werd afgesloten met ruim 170.000 liter; de leden betalen 0,7972 cent de liter.

De paus gaat twitteren...

Dinsdag 4 december 2012
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - De paus gaat twitteren...Zoom...en zo ziet Fobie dat gebeuren. UPDATE Op 24 uur tijd had de paus al een half miljoen volgers, zeggen bronnen binnen Vaticaanstad.

Jef Swinnen overleden

Maandag 3 december 2012
Hechtel-Eksel - Jef Swinnen overledenDonderdag is Jef Swinnen overleden, de echtgenoot van Paula Vandormael. Hij was 81 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

't Is winter in de Hoge Venen

Zondag 2 december 2012
Hechtel-Eksel - 't Is winter in de Hoge VenenZoomWeerman Ruben Weytjens trok vanmorgen naar Signal de Botrange in de Hoge Venen en stelde vast dat daar al 15 cm sneeuw lag. De webcam van Wirtzfeld, in de Oostkantons, liet vanmorgen om kwart voor acht dit feeërieke beeld zien.

Roger Laenen overleden

Zaterdag 1 december 2012
Hechtel-Eksel - Roger Laenen overledenDinsdag is Roger Laenen overleden, de weduwnaar van Mia Lambrighs. Hij was 67 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11 uur) in de aula van het crematorium van Hasselt. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Hechtel.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel