Het overige nieuws

Zeg niet dat u het niet wist

Maandag 27 februari 2012
UPDATE In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart gaat de politie in heel Limburg een grote alcoholcontrole op het getouw zetten.

Lizette Peeters overleden

Maandag 27 februari 2012
Hechtel-Eksel - Lizette Peeters overledenDonderdag is Lizette Peeters overleden, de echtgenote van Eddy Tielens. Ze was 57 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie in Aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Mathieu Bloemen overleden

Zaterdag 25 februari 2012
Hechtel-Eksel - Mathieu Bloemen overledenWoensdag is Mathieu Bloemen overleden, de echtgenoot van Josefien Swennen. Hij was 84 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Met de groeten uit... Venetië

Zondag 19 februari 2012
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit... VenetiëZoomMichiel Reynders ging voor de gelegenheid eens proeven van het carnaval in Venetië. Eens iets anders dan hier. Het is daar prachtig, mailt hij: volle zon, de typische maskers, de verfijnde kleding... (Foto Michiel Reynders)

Auto tegen boom

Zaterdag 18 februari 2012
Op de Napoleonweg is even voor de middag een auto beginnen slippen en tegen een boom terechtgekomen. Die boom viel om en kwam boven op de wagen terecht. De brandweer van Lommel moest de stam eerst in stukken zagen alvorens de 22-jarige bestuurder, een man uit Hechtel-Eksel, kon bevrijd worden. Hij werd met zware verwondingen naar het Mariaziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

Gratis naar... 'Zielsverwanten'?

Dinsdag 14 februari 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... 'Zielsverwanten'?ZoomZaterdagavond om 20.30u kunt u in CC Palethe gaan kijken naar "Zielsverwanten", dat gebracht wordt door het ensemble Leporello.
"We hebben nooit zoveel kennis bezeten als nu. En toch weten we het niet meer." Deze uitspraak is niet nieuw. Goethe schreef zijn meesterlijke maar ondertussen haast vergeten roman Zielsverwanten in een tijd dat men het ook even niet meer wist. Tweehonderd jaar later leven wij in een wereld waar de relativiteitstheorie, de quantumfysica en de chaostheorie (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Valentijn

Dinsdag 14 februari 2012
Hechtel-Eksel - Vandaag is het ValentijnZoomVandaag vieren de geliefden Valentijn - en al is het feest in de Lage Landen op de terugweg (lazen we gisteren ergens) wordt er toch nog veel rond gedaan. Het is genoemd naar ene Sint-Valentijn, volgens het ene verhaal een priester, volgens het andere een bisschop die tegen de wetten van de Romeinse keizer heidense soldaten trouwde met christelijke vrouwen. Hij werd opgepakt, gemarteld en onthoofd. 14 februari is dus zijn feestdag en die der geliefden. En als hij of zij het vandaag vergeet, dan ligt het alleszins niet aan ons! (Foto Josh Vandijck)

Jan Clerix overleden

Dinsdag 14 februari 2012
Hechtel-Eksel - Jan Clerix overledenVrijdag is Jan Clerix overleden, de weduwnaar van Rosa Breugelmans en levensgezel van Jenny Nuyts. Hij was 76 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in Aula 't Sant. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Clemence Reynders overleden

Maandag 13 februari 2012
Hechtel-Eksel - Clemence Reynders overledenDonderdag is Clemence Reynders overleden, de weduwe van Marcel Aerts. Ze was 79 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een kortingbon voor de kat(er)

Maandag 13 februari 2012
Hechtel-Eksel - Een kortingbon voor de kat(er)ZoomUPDATE Om te vermijden dat ongewenste katten naar het asiel worden gebracht gaat het provinciebestuur kortingbonnen uitreiken om huiskatten te laten steriliseren of castreren.  "Iedereen die een kat uit het dierenasiel van Sint-Truiden, Genk of Lommel in huis heeft gehaald, krijgt een bon om bij de dierenarts in te ruilen voor een sterilisatie of castratie", aldus gedeputeerde voor Dierenwelzijn Walter Cremers.
Voor een kattin bedraagt de korting 25 euro, voor een kater (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Zondag 12 februari 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... JazzCase?ZoomNu donderdagavond om 20.30u treedt saxofonist Ad Colen op bij JazzCase in het atrium van Dommelhof. Ad (foto) is met zijn unieke geluid en interpretatie een persoonlijkheid binnen de Nederlandse jazz. Zijn vloeiende, moderne en inventieve spel gaat gepaard met een prachtige, warme sound. Na zijn afstuderen aan het conservatorium te Maastricht en Hilversum viel hij al snel op door zijn veelzijdigheid en persoonlijke stijl. Moderne jazz, big band, maar ook funk, rock en (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de eerste uitreiking van de driejaarlijkse cultuurprijs is de provincie op zoek naar een witte cultuurraaf. Het provinciaal reglement terzake wil de diversiteit en kwaliteit van het cultuuraanbod in Limburg verhogen. De prijs heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie en erkent het cultureel belang van het werk van de genomineerden en laureaten. De laureaat krijgt prijzengeld (6.200 euro) overhandigd en kan tegelijkertijd ook genieten van de media-aandacht en erkenning door een ruimer (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Deckers overleden

Woensdag 8 februari 2012
Hechtel-Eksel - Lena Deckers overledenMaandag is Lena Deckers overleden, de echtgenote van Henri Gielen. Ze was 82 jaar. Vrijdag om 13.30 uur is er een afscheidsceremonie in Aula 't Sant in Hechtel.

Dré Huijbers overleden

Woensdag 8 februari 2012
Hechtel-Eksel - Dré Huijbers overledenZaterdag is Dré Huijbers overleden, de echtgenoot van Lydia Schumacher. Hij was 71 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Onze mooie knikker

Dinsdag 7 februari 2012
Hechtel-Eksel - Onze mooie knikkerZoomDe aarde is mooi. Vanuit de ruimte gezien is ze nog mooier. De NASA, die elke dag een foto publiceert uit haar ruimtevaartprogramma, zette gisteren bovenstaande foto van de aarde online. Hij is genomen door de Suomi NPP-satelliet, die zich in een baan op 824 kilometer boven de aarde bevindt. Ze verzamelt data voor zowel weersvoorspellingen op korte termijn als voor klimaatobservatie op langere termijn. Ook heeft ze instrumenten aan boord voor observatie van natuurrampen, zoals overstromingen en vulkaanuitbarstingen. De spectaculaire foto van onze aardbol werd samengesteld uit verschillende digitale opnamen. (Foto NASA)

Honden en sneeuw

Zondag 5 februari 2012
Hechtel-Eksel - Honden en sneeuwZoomBij hondenschool De Woef in Eksel zijn ze niet bang voor de koude. Bij een temperatuur van -18 graden werd er gistermorgen getraind door een 50-tal leden (foto). Die kregen na afloop een opkikkertje van het bestuur. Maar is die sneeuw wel goed voor hondenpoten? vroegen we ons af. En hier zijn de tips terzake van De Woef:
- Bij extreme kou en sneeuw zijn de voetzooltjes minder veerkrachtig. Smeer ze in met vaseline;
- Pekel is niet goed voor hondenpoten. Smeer ter bescherming de (…) Het hele nieuwsbericht

Dank voor uw foto's

Zaterdag 4 februari 2012
Dank aan de lezers die ons gisteren en vandaag zoveel sneeuwfoto's toestuurden. We kunnen ze niet allemaal plaatsen. Enkele foto's zijn op de site gekomen, andere hebben we verzameld in een album dat u hier vindt, en nog andere hebben het niet gehaald. Veel kijkgenot!

Handbal: Arena klopt Meeuwen

Zaterdag 4 februari 2012
In de Superliga van het handbal blijft Arena leider. Het ging vanavond winnen op het veld van Meeuwen met 22-28. Achtervolger Neerpelt won thuis van 't Noorden met 48-19 en Houthalen won met het kleinste verschil van Uilenspiegel 28-29.

Hugo Vaes overleden

Zaterdag 4 februari 2012
Hechtel-Eksel - Hugo Vaes overledenDonderdag is Hugo Vaes overleden, de echtgenoot van Martha Dilissen. Hij was 84 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsceremonie in Aula 't Sand. Maandag om 19  uur is er daar een avonddienst.
Zaterdagavond kunt u in de Walburg in Hamont gaan kijken naar "Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus". Dat is meer dan zomaar een eenvoudige theateradaptatie van het succesboek van John Gray. Het idee komt van één man, Paul Dewandre. Hij organiseert gedurende tien jaar conferenties en workshops over de relaties tussen mannen en vrouwen. De deelnemers zijn dermate enthousiast dat Paul besluit er een voorstelling rond te creëren. Na meer dan vier jaar van uitzonderlijk (…) Het hele nieuwsbericht
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale afdelingen. Dat heeft het provinciaal comité zojuist beslist. De velden zijn door sneeuw en vrieskoude onbespeelbaar en met de voorspellingen van de komende uren en dagen zal het er niet beter op worden. Het gaat om alle competitiematchen, vriendschappelijke wedstrijden en G-voetbal.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen