Het overige nieuws

Gratis naar... 'School is Cool'?

Dinsdag 31 januari 2012
Vorig jaar kroonde School Is Cool zich tot de trotse winnaar van Humo‘s Rock Rally. Kort na die overwinning volgde de eerste single, “New Kids In Town”, dat misschien wel hét nummer van de zomer 2010 was. Het stond maar liefst zeven weken autoritair op de eerste plaats van De Afrekening op Studio Brussel. School is Cool maakt meeslepende, opwekkende en opruiende indiepop. Je hoort vlagen Pixies, Paul Simon, Kate Bush, Arcade Fire, Vampire Weekend, The Dodos en misschien een (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Molemans overleden

Dinsdag 31 januari 2012
Hechtel-Eksel - Alda Molemans overledenZaterdag is Alda Molemans overleden, de echtgenote van Frans Vuegen. Ze was 73 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een afscheidsceremonie (om 10.30 uur) in Aula 't Sant. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Niet vergeten, dezer dagen...

Dinsdag 31 januari 2012
Hechtel-Eksel - Niet vergeten, dezer dagen...ZoomDenk aan de vogels! (Foto Luc Govaerts)
Vorige winter verjoeg de vink de huismus voor de eerste keer in 11 jaar van de ereplaats als talrijkste vogel op de voederplaats in de tuinen. Wat wordt het dit jaar? U kunt helpen die vraag te beantwoorden door op 4 en 5 februari de vogels in uw tuin te tellen. Zet de voederplank buiten, strooi kwistig met het juiste voer (moest nu al gebeurd zijn, eigenlijk) en tel de vogels. De resultaten kunt u doorgeven via tuinvogels.natuurpunt.be.

Vandaag gezien...

Maandag 30 januari 2012
Hechtel-Eksel - Vandaag gezien...Zoom.

Gratis naar... Circuit X?

Donderdag 26 januari 2012
Wie van podiumkunsten houdt en al eens graag uit de bocht gaat, moet zaterdag eens naar Circuit X gaan in CC Palethe. Circuit X is een selectie van het beste werk van een nieuwe generatie podiumtalent. De kunstenaars die aan zet zijn brengen theater, dans, performance of een mengeling daarvan. Voor deze voorstelling werkte CC Palethe samen met CC De Adelberg Lommel en Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt om met Circuit X nieuwe en spannende voorstellingen naar hier te brengen. Gedurfd, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Hermans overleden

Donderdag 26 januari 2012
Hechtel-Eksel - Maria Hermans overledenDinsdag is Maria Hermans overleden, de weduwe van Clemens Agten. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... Humo's Rock Rally?

Woensdag 25 januari 2012
Komende vrijdag 27 januari - overmorgen! - om 20u vindt in De Posthoorn de vijfde preselectie van Humo’s Rock Rally plaats.Zin om daar bij te zijn? Als u snel bent, mag u er gratis naar binnen. Stuur dan asap een mailtje naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt kans op een ticket! We mogen per deelsite twee toegangstickets weggeven, vandaar. Succes! UPDATE Niet meer mailen... Alle vrijkaarten zijn de deur uit.
Op zaterdag 11 februari organiseren de sportsectie van de vliegbasis Kleine Brogel en MTB Peer de MS-mountainbiketocht. De opbrengst gaat naar de strijd tegen MS. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 25, 30 of 40 km. Het parcours gaat een stuk over het militair domein. Inschrijven kost 4 euro, jongeren onder 15 jaar betalen 1,5 euro (douches, bevoorrading en bike wash inbegrepen). Vanaf 11 uur.

Vanavond gratis naar JazzCase ?

Donderdag 19 januari 2012
Hechtel-Eksel - Vanavond gratis naar JazzCase ?ZoomVanavond om 20.30u brengt JazzCase in Dommelhof een optreden van "As Guests with strings", het samenwerkingsproject van de Tsjechische vibrafonist Miroslav Herak en de Slowaakse pianist Michal Vanoucek. Beiden (foto) spelen in het herkenbare idioom van het legendarische Modern Jazz Quartet. Hun muziek is altijd een evenwichtsoefening tussen verschillende stijlen en een vermenging van nieuwe sounds in combinatie met uiteenlopende instrumenten. Tegen hun klassieke en jazzachtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Struyven overleden

Woensdag 18 januari 2012
Hechtel-Eksel - Willy Struyven overledenZaterdag is Willy Struyven overleden, de echtgenoot van Else Hambach. Hij was 69 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 11 uur) in Aula 't Sant.

Vandaag geringd...

Vrijdag 13 januari 2012
Hechtel-Eksel - Vandaag geringd...Zoom...in Bosland: een winterkoninkje. Deze dwerg met heel veel lawaai is meestal standvogel. Eigenaardig is een terugmelding uit Duitsland, en een andere uit Denenmarken. Eigenlijk zijn het slechte vliegers, die altijd vertoeven in lage begroeiing. In zeer strenge winters is er veel sterfte onder deze soort, waardoor er in bepaalde jaren veel minder winterkoningen zijn. "Volgens mij was zomerkoning meer toepasselijk geweest," zegt Pierre Rutten, die deze foto maakte.

Gratis naar... Michael Van Peel?

Woensdag 11 januari 2012
We kunnen soms van die kansen aanbieden waarvan we denken: jammer dat we niet méér vrijkaarten kunnen weggeven! Want nu mogen we dat doen voor het optreden van die stand-up comedian - zo heet dat tegenwoordig - Michael Van Peel. Vrijdagavond treedt hij op in CC Palethe in Overpelt. Bel morgen/donderdag vanaf 10u naar de reservatiebalie van Palethe op 011/64 59 52, vermeld je naam en je woonplaats en je maakt kans op een vrijkaart!

Laat je beste schilderstalent zien

Dinsdag 10 januari 2012
Hechtel-Eksel - Laat je beste schilderstalent zienZoomKUNSTWERK[t], steunpunt voor beeldend talent, organiseert dit jaar voor de derde keer de schilderwedstrijd Royal Talen[t]s, meldt de vereniging. Eigenlijk meldt Ilka Stevens dat, vanuit Gent; ze kent Noord-Limburg omdat ze vroeger hier vaak op vakantie kwam bij haar grootouders, en ze werkt nu als p.r. voor KUNSTWERK[t].
Terzake: in de buurt hier wordt een voorronde georganiseerd waar kandidaten zich nog voor kunnen inschrijven. Niet lang meer: tot en met 15 januari 2012. Elke deelnemende (…) Het hele nieuwsbericht
De bestendige deputatie heeft een bedrag van1000 euro vrijgemaakt als subsidie voor de organisatie van het Teutenbosloopcriterium dit jaar. Dat heeft gedeputeerde Walter Cremers bekendgemaakt. Het bosloopcriterium wordt dit voorjaar georganiseerd door de sportdienst van Neerpelt in samenwerking met de sportdiensten van Overpelt, Lommel, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel. Zowel de recreatieve loper als de competitiesporter kan er aan deelnemen.

Gratis naar... Iwein Segers?

Maandag 9 januari 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Iwein Segers?ZoomVorig seizoen lukte het net niet, maar dit seizoen wel: nu vrijdag 13 januari - oeps! - staat Iwein Segers met "De Comeback" op de planken van Cinema Walburg in Hamont, na doldwaze avonturen in "Expeditie Robinson" en een bloedserieuze kleinkunsttournee... Heeft hij het eigenlijk ooit gekund, is hij wel degelijk de grappigste persoon ooit? De man zelf beweert van wel, dus geef hem nog een kans! De voorstelling start om 20u30. In voorverkoop betaalt u voor een ticket 13,50 euro; aan de kassa is dat (…) Het hele nieuwsbericht

KFC klopt Eksel

Zaterdag 7 januari 2012
KFC Hamont 99 heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Eksel. Na een kansenarme en gelijkopgaande eerste helft stond het 0-1 na een doelpunt van Jelle Vreys. Iets voorbij het uur werden de bezoekers in tien dolle minuten opgerold met doelpunten van Bart Engelen en de invallers Thomas Jaeken en Kevin Quinten (2).

Politiebericht

Donderdag 5 januari 2012
Een Overpeltenaar op een bromfiets is deze namiddag op het kruispunt van Reststraat en Oudstrijderslaan in Hechtel tegen een boom terecht gekomen. Het is nog onduidelijk of daar de storm voor iets tussen zat. De bromfietser moest in het Mariaziekenhuis worden opgenomen. UPDATE De bromfiets was opgefokt, zegt de politie.

Mia Verhoeven overleden

Dinsdag 3 januari 2012
Hechtel-Eksel - Mia Verhoeven overledenZaterdag is Mia Verhoeven overleden, de echtgenote van Jef Paesen. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie in Aula 't Sant.
Hechtel-Eksel - Gratis naar... het nieuwjaarsconcert?ZoomOp zaterdag 14 januari wordt in de kerk van Hamont-centrum een nieuwjaarsconcert georganiseerd, met op de affiche een optreden van de Belgische Kamerfilharmonie &  klarinettist Roeland Hendrikx. De Belgische Kamerfilharmonie werkt graag samen met topsolisten van eigen bodem. Voor dit bruisende nieuwjaarsconcert doet ze een beroep op Hamont-Achelaar Roeland Hendrikx. Hij is solist in maar twee prachtige klarinetconcerto’s, zowel in het overbekende concerto van Mozart als (…) Het hele nieuwsbericht

Al die moeite...

Maandag 2 januari 2012
Ha, een van de goede voornemens die u maakte was: eindelijk eens gaan diëten! Bespaar u de frustraties, want The New York Times had gisteren slecht nieuws voor u: na het volgen van een dieet worden stoffen aangemaakt die gewichtstoename bevorderen. Lees in De Volkskrant online "Lichaam verzet zich tegen gewichtsverlies na dieet"

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2012
Hechtel-Eksel - Gelukkig nieuwjaar!ZoomMede namens iedereen die aan de Internetgazet meewerkt, wenst de redactie u van harte een voorspoedig 2012 in goede gezondheid!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen