Het overige nieuws

Daar ligt de spoed

Dinsdag 26 juni 2012
Hechtel-Eksel - Daar ligt de spoedZoomDe voormalige spoedafdeling van het Mariaziekenhuis ligt tegen de vlakte (foto's). In afwachting van de nieuwbouw moeten patiënten voor de spoed via een garagepoort aan de leverancierskoer binnen - vanaf de rotonde is dat met signalisatie aangegeven. U moet er wel rekening mee houden dat het op de leverancierskoer behoorlijk druk kan zijn.
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Zoom
Hechtel-Eksel - Tom Boonen wint BK wielrennenZoomFLASH Tom Boonen (foto) heeft in Geel, op 5km van zijn woonplaats in Balen, voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap wielrennen gewonnen. (Foto Marc Faes) Meer foto's
Vanaf vandaag kunt u op de Internetgazet reageren op nieuwsberichten. Als u op de titel van het bericht klikt, opent de berichtweergave met onderaan ruimte voor reacties. Om spam en anonieme commentaren zonder nuttige inhoud zoveel mogelijk te weren, moet u eerst inloggen via Facebook als u zelf een reactie wil plaatsen. Al uw reacties en meningen zijn welkom voor zover ze niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden (meer daarover hier).
Vanaf eind oktober worden vanaf Eindhoven Airport vluchten verzorgd naar Macedonië. De lagekostenmaatschappij Wizz Air gaat twee keer per week vliegen op Skopje, de hoofdstad van Macedonië. De route wordt elke woensdag en zondag gevlogen met een Airbus A320. Het eerste jaar worden er 30.000 passagiers op deze route verwacht. Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport al naar veertien andere bestemmingen in Midden- en Oost-Europa.
Momenteel zijn er in Lommel en aangrenzende gemeenten Engelstalige personen actief die u voorstellen om tegen betaling uw oprit of dak te ontmossen of uw inrit met asfalt te vernieuwen. Ga hier nooit op in - de betrokkenen zijn niet in orde met de Belgische regelgeving, leveren slecht werk af en durven hun klanten te bedreigen. Verwittig de lokale politie zodra deze personen bij u aan de deur komen.
Hechtel-Eksel - Alle donders! Gauw maatregelen nemen...Zoom...want er staat een stevig onweer aan te komen. Kijk maar naar de bliksemkaart hierbij en houd er rekening mee dat die zone opschuift naar het noordoosten - naar hier dus. Dus seffens als de bliksem de auto's binnenzetten, de ramen sluiten, hond en kat binnenhalen, stekkers van huishoudtoestellen uittrekken tegen die tijd... en dan maar hopen dat het snel voorbij is. UPDATE En gelukkig is het allemaal meegevallen.

Adriaan Van Alphen overleden

Dinsdag 19 juni 2012
Hechtel-Eksel - Adriaan Van Alphen overledenZaterdag is Adriaan Van Alphen overleden. Hij was 72 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.
Hechtel-Eksel - 'Ontdekkingskaart' voor BoslandZoomToerisme Limburg heeft zopas een ontdekkingskaart voor Bosland gepubliceerd. Die kaart toont aan dat de regio nu al aantrekkelijk is voor toeristen, ook al staan er nog veel toeristische producten in de steigers. De gratis folder geeft tal van tips om het grootste avonturenbos van Vlaanderen te beleven per fiets, al wandelend of zwemmend, te paard, enz. Je krijgt er in één oogopslag ook een overzicht van alle binnen- en buitenattracties voor kinderen. De kaart ligt klaar in alle toeristische infokantoren in de Limburgse Kempen. (Foto Kristien Windmolders)
Hechtel-Eksel - Zeer zeldzaam insect aangetroffenZoomIn een natuurgebied bij Eindhoven is de vermiljoenkever (foto) aangetroffen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in het
Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels. De kever is zeer zeldzaam in Europa. Volgens het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het insect nooit eerder aangetroffen in Nederland en België. De vermiljoenkever is 1 tot 1,5 centimeter groot. Een groot deel van het dier is rood. De poten, sprieten en bovenkaken zijn zwart.
Sinds de invoering van de speekseltest heeft de politie Kempenland (Peer, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel) al 183 automobilisten betrapt onder invloed van drugs. De tests werden in oktober 2010 ingevoerd. Nationaal konden met deze nieuwe methode 2.383 bestuurders betrapt worden op sturen onder invloed van verboden stoffen. In meer dan negen op tien van de gevallen leidde dit tot een veroordeling voor de politierechter. 'In het gerechtelijk arrondissement Hasselt werden vandaag al 386 automobilisten (…) Het hele nieuwsbericht

Drie hoofdpoorten voor Bosland

Donderdag 14 juni 2012
Bosland, het 4.500 ha grote bosgebied in Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt, gaat over enkele jaren in Noord-Limburg een groene attractiepool van formaat worden. Daar zijn de betrokken gemeentebesturen en overheidsdiensten van overtuigd. Vandaar dat er voortdurend inspanningen worden geleverd om dat proces in de gunstige richting te duwen. Vandaag werd alvast een inspanning bekroond: de aankoop van Den Grooten Hof in Overpelt.
Dat complex wordt, zo hoorden we vandaag op een persconferentie, (…) Het hele nieuwsbericht
Taxussnoeisel helpt in de bestrijding van kanker. In vers snoeisel  van de ‘Taxus baccata’ zit een stof die wordt gebruikt in kankerremmende medicijnen. Breng het dus zo snel mogelijk na het snoeien naar het recyclagepark of containerpark! Maar:
- taxussnoeisel moet droog, zuiver, jong en vers zijn.
- snoei de taxus niet als het net geregend heeft of als er nog ochtenddauw op zit.
- vang het snoeisel op met een laken, deken of zeil. Zo komt er geen zand of (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteravond gezien...

Donderdag 14 juni 2012
Hechtel-Eksel - Gisteravond gezien...Zoom...tijdens Duitsland-Nederland. (Foto Leon Alders)

Door Gielen overleden

Woensdag 13 juni 2012
Hechtel-Eksel - Door Gielen overledenMaandag is Door Gielen overleden, de weduwnaar van Josephine Ulenaers. Hij was 96 jaar. Vrijdag wordt zijn asurne bijgezet na een afscheidsplechtigheid (om 11.30 uur) in Aula 't Sant. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
De Internetgazet brengt nieuws voor u én door u - dus voortaan kunt u ook zelf meewerken en berichten en/of foto's toevoegen. Daartoe vindt u bovenaan in het menu de knop "uw bericht toevoegen". Lees zeker onze tips voor reporters alvorens aan de slag te gaan!

Willy Beckers overleden

Zaterdag 9 juni 2012
Hechtel-Eksel - Willy Beckers overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Willy Beckers overleden. Hij was 69 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30  uur) in de kerk van Eksel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Het Mariaziekenhuis gaat de huidige spoedgevallendienst ingrijpend verbouwen. De werken starten volgende week woensdag en zullen tot in maart volgend jaar duren. Volgens de directie is de huidige spoedgevallendienst niet meer opgewassen tegen de grote stroom patiënten. Er komen onder meer grotere en comfortabele wachtzalen en een aparte aanmeldbalie die van de wachtzalen is gescheiden met het oog op privacy. Concreet blijven alleen de spoedboxen behouden zoals ze nu (…) Het hele nieuwsbericht

'Terminator Trilogie' in Genk

Woensdag 6 juni 2012
Dommelhof en C-mine cultuurcentrum hebben de handen in elkaar geslagen om in Genk ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman te kunnen brengen. In openlucht nog wel, en op een niet voor de hand liggende locatie: de terreinen van Ford Genk.
"Terminator Trilogie" is een woordenloze monoloog en handelt over een man. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft om de wereld te construeren overeenkomstig zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Onlangs kondigde Walter Grootaers aan dat De Kreuners het na een loopbaan van 35 jaar voor bekeken houden. Twee afscheidsconcerten zouden er nog volgen: TW Classic op 23 juni en een absoluut afscheidsconcert onder de titel ‘De Laatste Kreun’ op 7 december in het Sportpaleis in Antwerpen. Intussen werd, door de stormloop op de tickets voor dit laatste optreden, een extra concert toegevoegd in het Sportpaleis, op 15 december.
Maar! Op donderdag 21 juni om 20.30u zullen De Kreuners afzakken naar De Posthoorn in Hamont-Achel om hun set voor TW Classic uit te proberen. Voor dit concert zijn er nog enkele tickets beschikbaar. U kunt er bestellen via www.hamont-achel.be/aha.

De boomkikker komt terug

Dinsdag 5 juni 2012
Hechtel-Eksel - De boomkikker komt terugZoomDe bedreigde boomkikker (foto) doet het momenteel vrij goed in Vlaanderen: in het voorjaar werd een recordaantal van 1.250
roepende mannetjes
geteld. Dat zegt Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt. Het aantal roepende mannetjes is op tien jaar tijd vertienvoudigd.
De boomkikker is een vier tot vijf centimeter klein, frisgroen kikkertje met microscopisch kleine zuignapjes op pootjes en buik. In april tot begin mei roepen de mannetjes om een vrouwtje aan te (…) Het hele nieuwsbericht

Belg in Nederland in de cel

Dinsdag 5 juni 2012
In Valkenswaard is afgelopen nacht een 37-jarige man uit Hechtel-Eksel opgepakt. Hij zit in Nederland in de cel omdat hij vluchtmisdrijf pleegde na een aanrijding in Valkenswaard en nadien in Eindhoven een politieagent in de arm beet. De man had in Valkenswaard een stilstaande auto geraakt bij het achteruitrijden. Na de aanrijding reed hij weg. De politie zette meteen de achtervolging in. Tijdens de rit negeerde de bestuurder onder meer een rood stoplicht. Na een achtervolging van een kwartier kon de politie de vluchtende automobilist rond 01.15 uur onderscheppen in Valkenswaard. De agenten sloegen hem in de boeien. Toen hij in de politieauto zat, beet hij een agent in de arm. De man zit voor verder onderzoek in de cel.
Hechtel-Eksel - Vast in de modder, maar geredZoomWe kennen mensen wier hond dol is op modderbaden. Dit reekalfje zal dat zo niet bedoeld hebben, toen het onverwacht in de modder terechtkwam. Het moest door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden bevrijd. (Foto NHC)
Geen weer om een hond door te jagen vandaag, dus uitgebreid tijd om eens op het internet te zoeken naar mooie dingen. Zoals de foto's die de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers maakt vanuit het ruimtestation ESS. Geweldige foto's, genomen terwijl hij rond de aarde cirkelt aan 28.000 km/u. In het kolommetje rechts op deze site maakt u uw keuze. Geniet ervan!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen