Het overige nieuws

Bomen op Mars

Vrijdag 30 november 2012
Hechtel-Eksel - Bomen op MarsZoomDe NASA gaf deze foto van de oppervlakte van Mars vrij. Het lijkt er op dat er bomen groeien, maar dat is slechts schijn.  De foto toont de omgeving van de Noordpool van Mars. Op dat moment smolt het lichte kooldioxide-ijs op de zandduinen waardoor men strepen van donker zand ziet ontstaan. Die strepen lijken op bomen, maar ze werpen geen schaduw. (Foto NASA)
Hechtel-Eksel - Spiegel Strijkkwartet speelt meesterwerkenZoomCultuurcentrum De Adelberg heeft een mooie reeks klassieke concerten in Noord-Limburg op het programma. De thematische reeks richt dit seizoen de spot op Belgische componisten onder de noemer Made in Belgium. Beginnend bij het ontstaan van ons land in 1830, toen in volle romantiek, en eindigend bij een aantal hedendaagse componisten wordt een reis gemaakt door de recente en boeiende Belgische muziekgeschiedenis. Om dit met klasse en panache te doen, wordt de "crème de la crème" (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Geuns overleden

Dinsdag 27 november 2012
Hechtel-Eksel - Victorine Geuns overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Victorine Geuns overleden, de weduwe van Victor Mallet. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

NMBS-aanbod rond de kerstdagen

Maandag 26 november 2012
De NMBS lanceert voor de weekends van december en elke dag tijdens de kerstvakantie de Christmas Deal: een heen- en terugbiljet voor 9,90 euro (2de klas) of 14,90 euro (1ste klas). De kerstvakantie duurt tot en met 6 januari.

Jeanne Smeets overleden

Maandag 26 november 2012
Hechtel-Eksel - Jeanne Smeets overledenDonderdag is Jeanne Smeets (Jeanneke van de Booi) overleden, de weduwe van Jan Simons. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in aula 't Sant. Dinsdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Fiets mee met Palliovik!

Zondag 25 november 2012
Hechtel-Eksel - Fiets mee met Palliovik!ZoomVolgend jaar viert Palliovik haar vijftienjarig bestaan. Palliovik is de organisatie die geld inzamelt voor de palliatieve zorgen van ongeneeslijk zieke kinderen. Naar aanleiding van de verjaardag wordt er opnieuw een tourtocht naar Leuven georganiseerd, een begeleide tourtocht Overpelt-Leuven-Overpelt, met een afstand van 165 kilometer. Prik zondag 30 juni 2013 alvast in uw agenda. Geïnteresseerde wielertoeristen moeten zich wel op voorhand inschrijven. Alle verdere info is te vinden op www.palliovik.be.

Handbal: Arena klopt Hades

Zaterdag 24 november 2012
In het handbal heeft Arena Hechtel vanavond Hades Hamont verslagen. Uitslag: 14-24.

Topbenoemingen in Mariaziekenhuis

Vrijdag 23 november 2012
De raad van bestuur van het Mariaziekenhuis heeft dr. Marnix Goethals per 1 januari 2013 aangesteld als medisch directeur. Hij is een befaamd cardioloog die op dit ogenblik nog diensthoofd en voorzitter is van de afdeling inwendige ziekten van het H. Hartziekenhuis in Roeselare, dat fuseerde met het ziekenhuis van Menen. Er werken daar ongeveer 210 artsen, tegenover 115 in het Mariaziekenhuis. Hier gaat Goethals dr. Griet Vandervelpen opvolgen, die werd aangesteld als medisch directeur van het (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de... Blues Night?

Vrijdag 23 november 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar de... Blues Night?ZoomVanavond in De Posthoorn in Hamont: "Blues Night", een bluesavond met King King & The Rythm Chiefs & The Bottle Comets. Voor de echte liefhebbers!
- King King: ze bestaan misschien nog maar twee jaar, maar deze Schotten (foto) zijn inmiddels al gekend bij het grote publiek. Als echte Schotten treden zij op in een kilt. Dat gecombineerd met hun keiharde blues zorgt voor een waar spektakel. King King featuring Alan Nimmo stond al op festivals in Edinburgh, (…) Het hele nieuwsbericht
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg organiseert samen met de POM’s van Antwerpen en West-Vlaanderen een groepsaankoop van groene elektriciteit voor bedrijven. Ook voor een groepsaankoop van aardgas kunnen bedrijven deelnemen. Bedrijven kunnen vandaag reeds inschrijven om deel te nemen aan deze groepsaankoop. De inschrijvingen lopen tot 5 februari 2013. Op basis van het verbruik van de ingeschreven bedrijven wordt een offertevraag uitgestuurd naar de energieleveranciers. Daarna kunnen bedrijven definitief beslissen om al dan niet in te stappen in de groepsaankoop. Meer info

Controleweekend komt er aan

Donderdag 22 november 2012
Vanaf morgenavond start het tweede groot controleweekend dat op initiatief van het provinciebestuur dit jaar in het verkeer wordt gehouden. Vanaf morgenavond 22u en tot maandagmorgen 6u riskeert u op verschillende plaatsen in de provincie geconfronteerd te worden met gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles. Daaraan wordt meegewerkt door de lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Vanaf 9 december wijzigt de NMBS de dienstregeling voor een deel. Voor wat Neerpelt betreft houdt die wijziging in, dat de trein naar Antwerpen vanaf dan vijf minuten later vertrekt: niet langer om 32 minuten na het uur maar om 37 minuten na het uur. Vanuit Antwerpen vertrekken de treinen richting Neerpelt vanaf 9 december om 10 minuten na het uur, dat is drie minuten vroeger dan nu. Een en ander heeft te maken met het feit dat er voortaan op de lijn Hasselt-Mol twee nieuwe stopplaatsen worden heropend: Beringen en Zonhoven. 

Een grot in een gotische kathedraal

Dinsdag 20 november 2012
Hechtel-Eksel - Een grot in een gotische kathedraalZoomAf en toe geeft de NASA weergaloze foto's vrij die genomen zijn door ruimtetelescoop Hubble. Zoal deze. Vooraan ziet u, met wat verbeelding, iets als een grot in een gotische kathedraal, met in die grot een hel lichtende ster. Rond die ster zijn andere sterren in feite een gasnevel aan het vormen, de NGC 6357. Boven die nevel staat het sterrencluster Pismis 24. Het licht van de felst stralende ster daarin, bovenaan in het midden, komt eigenlijk van drie sterren, die elk een massa hebben van meer dan 200 keer de massa van de zon. (Foto NASA)

Jef Leten overleden

Dinsdag 20 november 2012
Hechtel-Eksel - Jef Leten overledenZondag is Jef Leten overleden, de weduwnaar van Mia Grieten. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Hechtel-Eksel - Limburgse fototentoonstelling in LommelZoomGisteravond werd in zaal Klosterhof in Kattenbos het 42ste salon voor de fototocht geopend, een jaarlijkse fototentoonstelling waar alle Limburgse clubs, aangesloten bij het VLF (Verbond van Limburgse Fotokringen) aan meewerken. Daar werden ook de prijzen uitgereikt, en de Lommelse organiserende club ISO400 viel vaak in de prijzen. Zo sleepte ze twee van de drie gouden medailles in de wacht. Er werden ook heel wat persoonlijke prijzen verdeeld.
Vandaag loopt de tentoonstelling nog van 10 tot 20u: in zaal Klosterhof, Diestersestraat 1 in Lommel.

Waarom kruisspinnen een kruis dragen

Vrijdag 16 november 2012
Hechtel-Eksel - Waarom kruisspinnen een kruis dragenZoomVan de meer dan 600 soorten spinnen die in ons land voorkomen, is de Kruisspin wellicht de meest bekende. In tegenstelling tot de meerderheid van de soorten laat ze zich over het algemeen gemakkelijk herkennen door de witte kruisvormige tekening op het achterlijf, waaraan ze haar naam te danken heeft. Maar hoe komt ze aan dat kruis?
De Kruisspin (Araneus diadematus) is een opvallende en algemeen voorkomende spin die behoort tot de familie van de Wielwebspinnen (Araneidae). Het (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Louis Paul Boon, een gemiste NobelprijsOp 12 maart was het precies honderd jaar geleden dat Louis Paul Boon in Aalst geboren werd. In Nederland en Vlaanderen wordt hij door velen beschouwd als de belangrijkste romanschrijver in de Nederlandse literatuur van de twintigste eeuw. De tweedelige roman De Kapellekensbaan en Zomer te Ter-Muren vormt het toppunt van zijn oeuvre. CC De Adelberg brengt met een boeiende lezing én een tentoonstelling deze intrigerende figuur en zijn werk weer tot leven.
Inleider Willem M. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Waarom vlinders niet vuil of nat wordenZoomWaarom worden de vleugels van vlinders niet vuil of nat? Een Amerikaanse universitaire studie heeft het uitgezocht. Men kwam tot de vaststelling dat vlindervleugels met schubbetjes zijn bedekt, zodat alle vuil of water er van afrolt, zoals op een leien dak. Lees dit boeiend verhaal van Natuurpunt. (Foto: Philippe Vanmeerbeeck)
Vrijdag gaat de provinciaal gecoördineerde verkeersactie rond de verlichting van zwakke weggebruikers en bromfietsers van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is, zegt het provinciebestuur. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum – fluo-hesjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Raskin overleden

Maandag 12 november 2012
Hechtel-Eksel - Jaak Raskin overledenDonderdag is Jaak Raskin overleden, de echtgenoot van Berty Rogiers. Hij was 69 jaar. De crematie en de asverstrooiing zullen in alle stilte plaatsvinden.

Irene Vermeiren overleden

Maandag 12 november 2012
Hechtel-Eksel - Irene Vermeiren overledenDonderdag is Irene Vermeiren overleden, de echtgenote van François Thoelen. Ze was 67 jaar. Woensdag om 13.30 uur is er een afscheidsplechtigheid in Aula 't Sandt.

Handbal: Arena klopt Meeuwen

Zaterdag 10 november 2012
In de sporthal van Eksel stond vanavond de derby in de Superliga van het handbal tussen Arena en Meeuwen op het programma. In een evenwichtige 1ste helft scoorden beide ploegen om beurt. Bij de rust stond dan ook een logische 13-13 op het scorebord.
De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamers en liep na 7 minuten uit naar 17-14. Bij een 24-18 stand na 20 minuten leek de wedstrijd gespeeld, maar de bezoekers dachten daar anders over. Drie dolle minuten leverden 5 doelpunten op en  zo stond het 24-23 na 23 minuten. Een spannend slot leek in de maak maar Stefan Paesen en Bert Verslegers bezorgden de thuisploeg alsnog een 27-25 overwinning. Door deze zege blijft Arena in het spoor van leider Houthalen.

Gratis naar... Margreet de Heer?

Maandag 5 november 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Margreet de Heer?Woensdag komt de Nederlandse auteur Margreet de Heer naar het Raadhuis in Lommel. Ook u kunt er nog bij zijn, en dankzij Internetgazet zelfs gratis als u asap een mailtje met uw naam en adres stuurt naar jan.buyens[!]ccdeadelberg.be VOOR morgenmiddag 12.00 uur. De eerste twee mailers van elke gemeente ontvangen elk één gratis ticket.  
De auteur is een theologe die besloot striptekenaar te worden, en (…) Het hele nieuwsbericht

Wacht met tandpijn tot maandag

Zaterdag 3 november 2012
Weet u wat het kost om de tandarts met wachtdienst aan de lijn te krijgen? 1,5 euro per minuut! "Bij mij duurde het 5 minuten, dus was ik 7,5 euro kwijt aan dat betaalnummer, alleen al omdat ik verschrikkelijke tandpijn had," aldus een lezeres. Ze maakte haar beklag over dat tarief bij de tandarts met wachtdienst. "Maar die zei dat hijzelf daar niks aan kon doen". De wachtdienst wordt bemand door een persoon die zich bezighoudt met het doorverbinden van mensen met tandpijn naar de tandarts.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen