Het overige nieuws

Madeleine Davidts overleden

Zaterdag 30 november 2013
Hechtel-Eksel - Madeleine Davidts overledenDonderdag is Madeleine Davidts overleden, de weduwe van Jef Monten. Ze was 88 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Handbal: pagadder- en welpentornooi

Donderdag 28 november 2013
Hechtel-Eksel - Handbal: pagadder- en welpentornooiZoomZondag organiseert HV-ARENA, de handbalclub van Hechtel-Eksel en Peer, haar jaarlijks pagadder- en welpentornooi (U8, U10 en U12). Tussen 10u en 15u strijden verschillende ploegen uit heel Limburg tegen elkaar in diverse poules. Om 15.30u, aan het einde van het tornooi, is er een gratis handbalinitiatie voorzien. Iedereen (6-16 jaar) is van harte welkom!

Gratis naar de... Lezebezeboekendag?

Donderdag 28 november 2013
Hechtel-Eksel - Gratis naar de... Lezebezeboekendag?ZoomIn samenwerking met de bibliotheken van Lommel, Neerpelt, Hamont-Achel, Overpelt, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel vinden er nu zondag in CC De Adelberg in Lommel gedurende de hele namiddag workshops, vertellingen en meespeelvoorstellingen plaats voor kinderen. Meer info op de website. Ook uw kind kan er nog bij zijn, en dit zelfs gratis! Internetgazet geeft 30 tickets weg voor de voorstelling 'Wolf' om 13.30 of 14.45 uur. U kan hiervoor tijdens kantooruren bellen naar 011/553511 van De Adelberg. En ter plaatse kunt u dan (ook gratis) nog aan een extra workshop deelnemen.

Jet Vanduffel overleden

Woensdag 27 november 2013
Hechtel-Eksel - Jet Vanduffel overledenMaandag is Jet Vanduffel overleden, de weduwe van Thieu Schalleij. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur in de kerk van Eksel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Miel Soogen overleden

Dinsdag 26 november 2013
Hechtel-Eksel - Miel Soogen overledenZaterdag is Miel Soogen overleden, de echtgenoot van Maria Hendrickx. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij begraven ,na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Eksel speelt gelijk tegen Meeuwen

Zaterdag 23 november 2013
In de Tweede Provinciale van het voetbal heeft Eksel vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Meeuwen. Thomas Wasiak bracht de thuisploeg op voorsprong maar in de 2de helft scoorden de bezoekers tegen.

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Gratis naar... Daan?

Vrijdag 22 november 2013
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Daan?ZoomVanavond om 20u treedt Daan op in De Posthoorn. Een erg goeie artiest die werk maakt van zijn repertorium maar ook van de muzikaliteit van zijn liedjes. Op zijn nieuwe cd staan de geluiden van zijn kindertijd centraal. Ga eens luisteren! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe... Als u mailt naar vrijetijd[!]hamont-achel.be maakt u kans op een vrijkaartje. We mogen drie vrijkaarten per gemeente weggeven. Vermeld dus niet alleen uw naam en de Internetgazet, maar ook uw woonplaats. En als u wint wordt u vandaag nog op de hoogte gebracht! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... maar er blijven nog enkele tickets te koop bij het Uitpunt van het stadsbestuur van Hamont-Achel en via deze site.

Albert Linden overleden

Woensdag 20 november 2013
Hechtel-Eksel - Albert Linden overledenMaandag is Albert Linden overleden, de echtgenoot van Tilly Dalemans. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Hechtel-Eksel - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Bosmans overleden

Donderdag 7 november 2013
Hechtel-Eksel - Pierre Bosmans overledenWoensdag is Pierre Bosmans overleden, de echtgenoot van Lieske Dreesen. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Sinds kort hebben alle WICO-scholen op het internet een vernieuwde website waarmee hun eigenheid in de verf gezet wordt, nu het gemeenschappelijke pedagogische project van de baan is. Nadat Mater Dei de start gaf met een nieuw logo en een nieuwe website, konden de andere WICO-scholen niet achterblijven. Ze kregen allemaal een make-over, geïnspireerd op dat voorbeeld. Sinds kort zijn alle sites aangepast en te bewonderen in het nieuwe kleedje. Kijk en oordeel zelf.

Gratis naar Lloyd Cole?

Woensdag 6 november 2013


Nog maar net is in Hamont-Achel de vijfde verjaardag van de vernieuwde Posthoorn achter de rug of er kondigt zich alweer een topconcert aan, ditmaal in Cinema Walburg. Komende zaterdag 9 november om 20.30u bestijgt niemand minder dan Lloyd Cole (foto) daar het podium - het enige concert van hem in Limburg!
Lloyd Cole formeerde in 1982 The Commotions, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Hechtel-Eksel - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

Anna Steensels overleden

Dinsdag 5 november 2013
Hechtel-Eksel - Anna Steensels overledenDonderdag is Anna Steensels overleden, de echtgenote van Leopold Soogen. Ze was 83  jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een afscheidsceremonie in aula 't Sant. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Eksel.

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Hechtel-Eksel - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen