Het overige nieuws

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Vaes overleden

Donderdag 31 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Catho Vaes overledenDinsdag is Catho Vaes overleden, de weduwe van Jan Vander Mierde. Ze was 80 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Eksel.

Opbrengst optreden voor Akindo

Woensdag 30 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Opbrengst optreden  voor AkindoZoomIn Lommel is gisteren aan de vzw Akindo de opbrengst overhandigd van het concert dat de groep Nebraska op 11 oktober samen met het koor Just Music gaf in CC De Adelberg. Akindo richt sinds 1966 vakanties in voor kinderen, jongeren en gezinnen vanuit de overtuiging dat een zinvolle vrijetijdsbesteding een waardevolle bijdrage levert aan hun persoonlijke ontwikkeling. Op de foto vlnr: Jan Dominicus (Nebraska), Ann Geypen (Akindo) en Martine Weckx (Nebraska). (Foto Robert Boons)

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...
Hechtel-Eksel - Huisartsenwachtpost op 7 november officieelZoomDe Huisartsenwachtpost Noord-Limburg - die al enkele weken met succes functioneert tegenover het station in Neerpelt - wordt op donderdag 7 november officieel geopend. Dat is vandaag bekendgemaakt. De wachtpost bedient de inwoners van Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Peer en Hechtel-Eksel – samen zowat 86.000 mensen. Zij kunnen er terecht van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u, en op feestdagen van 19u de avond voordien tot 8u in de ochtend na de feestdag.
De (…) Het hele nieuwsbericht
De vernieuwde Posthoorn in Hamont viert zijn vijfjarig bestaan. En daarom is komend weekend een echt feestweekend. Morgen/vrijdagavond om 20.00 u is er een optreden van Vive la Fête en achteraf een electroparty met Sub Dusk. Zaterdag vanaf 14.30 u komen enkele grote namen zoals Mud, T-Rex en Clearwater optreden op het Back to the Roots Fest.
Het feestweekend wordt zondag afgesloten met een concert van wereldkampioen Koninklijke Fanfare Kempenbloei, samen met Stenzel en Kivits. Dat concert start om 20u.
Omdat de Posthoorn vijf jaar oud is, mogen we twee keer vijf vrijkaarten weggeven: vijf voor het concert van Vive la Fête morgenavond en vijf voor het concert van Kempenbloei. De eerste vijf mailers naar uitpunt[!]hamont-achel.be winnen telkens een ticket!

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Provinciale veldloop

Woensdag 23 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Provinciale veldloopZoomVandaag was er in Hechtel een provinciale veldloop voor basis-, secundair en bijzonder onderwijs. Ook de leerkrachten deden mee. Er waren 65 scholen komen opdagen, ook uit Overpelt, Lommel, Achel, Peer, Meeuwen, Eksel en Neerpelt: in totaal 521 leerlingen uit het basisonderwijs en 432 uit het secundair. (Foto Rik Vander Sanden). Meer foto's
 

André Habraken overleden

Dinsdag 22 oktober 2013
Hechtel-Eksel - André Habraken overledenZondag is André Habraken overleden, de echtgenoot van Elza Deckers. Hij was 74 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Samen ten strijde tegen armoede

Vrijdag 18 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Samen ten strijde tegen armoedeZoomGisteren was er veel aandacht voor de ‘Werelddag van verzet tegen de Armoede’, een goed moment om ook even stil te staan bij de armoede in onze eigen omgeving. Tijd voor een sterk signaal en dat deden OCMW-voorzitter Lutgarde Ceyssens van Peer en Dirk Koopmans van 51 -club De Dommel. Ze bevestigden dat beide organisaties ook het komende jaar achter Vincentius Peer/ Hechtel-Eksel blijven staan. Dankzij de inbreng van beide organisaties kunnen 125 gezinnen uit beide gemeenten regelmatig op voedselpakketten en regelmatig een extraatje in de vorm van groenten, brood, fruit of een kerstpakket rekenen. Bij wijze van symbolische actie werd bij de toegang tot de stadsdiensten de ‘mat uitgerold’ (foto).

Wedstrijd 'Duurzaamste gemeente'

Dinsdag 15 oktober 2013
Meeuwen-Gruitrode, Hechtel-Eksel en Hasselt hebben projecten ingediend om verkozen te worden tot "Duurzaamste gemeente". Die projecten handelen over resp. de vervanging van maaitoestellen door vee en de constructie van duurzame installaties in het midden van het bos om ondernemingen en de overheid te laten nadenken over het concept duurzaamheid. De verkiezing biedt gemeenten de mogelijkheid om hun duurzame initiatieven en ervaringen in de kijker te plaatsen.
Op 24 oktober wordt bekend welke van de drie Limburgse gemeenten geselecteerd is om het op te nemen tegen de geselecteerden van de overige provincies. De gemeente die het best beantwoordt aan de verschillende duurzaamheidscriteria wordt bekendgemaakt tijdens een officiële ceremonie op 10 december.

Jo Van Esch overleden

Dinsdag 15 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Jo Van Esch overledenZaterdag is Jo Van Esch overleden, de echtgenoot van Maria Ruijs. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Morgenavond om 20u brengt de Landelijke Gilde al voor de vijfde maal "Comedy in 't Hent" naar OC De Vranken in Neerpelt, met komieken als Bart Cannaerts (Slimste mens, Pappenheimers, Laatste groet … ) en Seppe Toremans. Een ticket kost 10 euro, maar als u snel bent kunt u een vrijkaart winnen door te mailen naar comedyhent[!]hotmail.com. Zorg er voor dat in uw mail naam, voornaam en adres vermeld staan, én "Internetgazet". Misschien is het lot u gunstig. En zo niet: er zijn aan de kassa nog enkele tickets verkrijgbaar. Succes!

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Pastoor Jan Vangenechten overledenVandaag is Jan Vangenechten overleden, de pastoor van de federatie Overpelt. Hij was 69 jaar. Zaterdag wordt hij begraven in Hechtel-Eksel, na een verrijzenisviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Trudokerk van Eksel.

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.

Henri Aerden overleden

Dinsdag 8 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Henri Aerden overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Henri Aerden overleden, de echtgenoot van Lieske Jame. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Volgende week maandag start het Mariaziekenhuis in Overpelt met een nieuwe reeks bijeenkomsten van de Lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden wanneer deze mensen de draad van het leven opnieuw willen opnemen. "Tegelijk worden de nodige inzichten en gelovige ankers aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband,," zegt het (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Dries Gorissen 'Vlaams ambtenaar van het jaar'ZoomDries Gorissen van het Agentschap Natuur en Bos, geestelijke vader van Bosland, heeft vandaag in Borgloon de onderscheiding "Vlaams ambtenaar van het jaar" gekregen. De jury prees zijn leergierigheid, gedrevenheid, participatieve insteek, innovatie en doortastende aanpak. Op de foto poseert Dries met burgemeester Jan Dalemans van Hechtel-Eksel, schepen Raf Truyens van die gemeente en burgemeester Jaak Fransen van Overpelt. "Alleszins weer een pluim op de Boslandhoed, maar toch vooral oprechte dank aan Dries," zegt Jaak Fransen.
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Hechtel-Eksel - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen