Het overige nieuws

Elvis Costello op Blues Peer

Maandag 31 maart 2014
Hechtel-Eksel - Elvis Costello op Blues PeerZoomVandaag heeft Blues Peer de namen voor het podium van dit jaar bekendgemaakt. Daarbij Elvis Costello (foto), Jeff Beck, Jimmie Vaughan, The Paladins, Chicago Blues, Amadou et Mariam, Guy Forsyth, Nikki Hill... Reden genoeg om de data van Blues Peer met stip in uw agenda aan te kruisen: 18, 19, 20 en 21 juli. Een vierde festivaldag erbij, dus! Bovendien is het de 30ste editie van het festival, een jubileumeditie als het ware, en komt er volgens de organisatie nóg schoon volk!
Hechtel-Eksel - Kajak: 6 titels op BK K2-marathonZoomHet nationaal kajak-marathonseizoen werd vandaag geopend met het Belgisch kampioenschap K2-marathon in Geel. Voor de leden van de Neerpeltse Watersportclub werd dit eerste kampioenschap van het seizoen meteen een succes. Van de 9 te behalen nationale titels behaalde de NWC er 6 met Hanna Plas & Karolien Plas bij de dames junioren, Lize Broekx & Hermien Peters bij de dames senioren, Baud Kums & Neel Broekx bij de heren junioren, Artuur Peters & Daan Cox bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44 en Erik Broekx & Bart Stalmans bij de heren veteranen 45-54.
Zaterdag vanaf 12u wordt in Neerpelt het BK K1-Kempenmarathon gevaren en ook daar zullen de Neerpeltse toppers aan deelnemen.

Vannacht gaan we naar 't zomeruur

Zaterdag 29 maart 2014
Hechtel-Eksel - Vannacht gaan we naar 't zomeruurVannacht kunt u één uur minder lang slapen, want het zomeruur is er weer... Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
De Vlaamse regering heeft vandaag een selectie gemaakt van de gemeenten waar tussen nu en 2020 regionale steun aan grote bedrijven kan gegeven worden. Meer dan de helft van de gemeenten op de regionale steunkaart ligt in Limburg. Ook Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren zijn er bij. Bij de selectie van de gemeenten werd rekening gehouden met de werkloosheidsgraad en het gemiddelde inkomen. De zogenaamde regionale steunkaart moet nu nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Wil je politieman worden?

Woensdag 26 maart 2014
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) organiseert aanstaande zaterdag 29 maart,  in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie, van 10 tot 16u in de gebouwen aan de Marcel Habetslaan 7 in Genk een infodag om kandidaten-politieagent te informeren over een job bij de politie.
De infodag kadert in een nationaal initiatief van de rekruterings- en selectiedienst van de federale politie en is erop gericht om potentiële kandidaten (…) Het hele nieuwsbericht

'De week van de diëtist'

Maandag 24 maart 2014
Het is weer de "Week van de diëtist". Naar aanleiding daarvan verwelkomen ziekenhuis- en zelfstandige diëtisten u woensdag tussen 10 en 20u op hun stand in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Thema van deze "week" is 'een gezond tussendoortje’.
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in de Olmense Zoo...ZoomDaar groeien de jonge leeuwenwelpen als kool!
We weten niet of u het al gemerkt hebt, maar sinds kort zijn de Duitse tv-zenders weer op de kabel bij Belgacom. Daarmee worden de duizenden protesten gehonoreerd die de provider ontving nadat die zenders vorig jaar wegens "problemen met de auteursrechten" van de kabel waren verwijderd. De programma's van het ARD kunt u nu bekijken op kanaal 280, die van het ZDF op kanaal 281.
Op 26, 27 en 28 maart organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om boezemfibrilleren op te sporen. Als die hartritmestoornis niet behandeld wordt, kunt u een beroerte krijgen. Het Diagnosecentrum houdt die dagen ook een interactieve tentoonstelling over hartritmestoornissen en reanimatie. U kunt er hartmassage oefenen en leren omgaan met een automatische defibrillator.
Honderdduizenden Belgen lijden aan boezemfibrilleren - op zich niet levensgevaarlijk, maar als (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding zonder politie

Vrijdag 21 maart 2014
Tribunaliteiten
Vroeg of laat loopt zelfs de auto van de beste chauffeur bij een ongeval blikschade op. Dan is het zoeken naar het aanrijdingsformulier als de politie niet in de buurt is of andere katten te geselen heeft. Of, gewoon omdat het blauw-witte formulier voor één of beide chauffeurs de beste oplossing lijkt. Maar, samen met de andere ongelukkige chauffeur tot een sluitend en correct ingevuld aanrijdingsformulier komen, is een kunst. Het formulier biedt amper ruimte voor een oneliner. Tussen twee woorden kies (…) Het hele nieuwsbericht

Minder post morgen?

Donderdag 20 maart 2014
Morgenochtend begint het personeel van het sorteercentrum Antwerpen X van Bpost met een 24 urenstaking. Daarmee wil men protesteren tegen de stijgende werkdruk. Vermits in Antwerpen X de post voor Antwerpen en Limburg wordt gesorteerd, bestaat de kans dat u morgen geen post in de brievenbus gaat vinden.
Zaterdag om 20.30u treedt Raymond van het Groenewoud met zijn band op in Ciné Walburg in Hamont. De locatie alleen al geeft aan dat het een mooi, "intiem" concert zal worden. Volgens het programma is de titel van het concert "Bijna volwassen", maar uit ervaring weten we dat Raymond zijn repertoire graag aanpast aan het publiek. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro en aan de kassa 19 euro, maar wij mogen per deelsite 2 vrijkaarten weggeven. Geinteresseerd? Mail dan zo snel mogelijk - met vermelding van woonplaats en Internetgazet - naar uitpunt[!]hamont-Achel.be. De eerste mailers krijgen via email een ticket doorgestuurd. Succes! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... Maar er zijn nog gewone tickets verkrijgbaar!

Britten filmen in Bosland

Woensdag 19 maart 2014
Hechtel-Eksel - Britten filmen in BoslandZoomDe Britse televisie filmt vandaag en morgen in Bosland. Er worden opnamen gemaakt over 'The Treehouse', de boomhut (foto) van Andreas Wenning waar bedrijven komen brainstormen over duurzame ideeën. En ook in de rest van het bosgebied wordt gefilmd. Wanneer de documentaire uitgezonden wordt, is nog niet duidelijk.
Hechtel-Eksel - Gratis naar... de lezing van An Olaerts?Morgen - woensdag - komt columniste An Olaerts naar het Raadhuis in Lommel. Volgens sommigen de beste columniste van het land, volgens anderen de 'gevaarlijkste'... Maar hoe dan ook, altijd leuk om lezen. Vele van haar 'klachten' en 'verbazingen' heeft ze nu gebundeld in een boeiende lezing. En u kunt er zelfs volledig gratis naartoe, indien u vandaag voor 17.00 uur belt naar CC De Adelberg op 011/55.35.11, of voor morgen 09.00 uur een mail stuurt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Bent u bij de eerste 10, dan zit u morgenavond om 19.30 uur geboeid in het Raadhuis te luisteren.

Anna Marie Snoeckx overleden

Dinsdag 18 maart 2014
Hechtel-Eksel - Anna Marie Snoeckx overledenZaterdag is Anna Marie Snoeckx overleden, de echtgenote van Jozef Evens. Ze was 66 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden.

Jaak Vaes overleden

Zondag 16 maart 2014
Hechtel-Eksel - Jaak Vaes overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jaak Vaes overleden, de echtgenoot van Mia Nijssen. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Eksel. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Marc Martens overleden

Zaterdag 15 maart 2014
Hechtel-Eksel - Marc Martens overledenAfgelopen nacht is Marc Martens overleden. Hij was pas 58 jaar. Martens was afkomstig van Eksel. Hij startte zijn loopbaan in de journalistiek, stond mee aan de wieg van enkele magazines, was vaak te vinden langs het rallyparcours of racetrack en kwam met zijn autorecensies geregeld op de televisie. Zo kwam hij als persverantwoordelijke bij de Belcar terecht om vervolgens fulltime in dienst te treden bij Circuit Zolder. Daar moest hij vorig jaar afscheid nemen in het kader van een herstructurering, maar hij had nog veel plannen die nu door zijn dood zijn gedwarsboomd. Onze oprechte deelneming aan de nabestaanden. UPDATE De afscheidsceremonie, gevolgd door de begrafenis, vindt zaterdag om 10.30u plaats in Aula 't Sant. Donderdag om 19u is er daar een avonddienst.
Hechtel-Eksel - 26.000 euro geïnd bij verkeerscontrolesZoomBij een verkeerscontrole waaraan drie politiezones en Vlabel meewerkten (foto: op de N74 in Overpelt) is gisteren voor ongeveer 26.000 euro geïnd: 17.000 euro aan belastingen en boetes voor automobilisten die hun verkeersbelasting niet betaald hadden, en 9.000 euro aan onmiddellijke inningen voor vrachtwagenchauffeurs waarvan de truck niet in orde was.
Daarnaast werden nog overtredingen vastgesteld inzake alcoholgebruik, rijbewijs, technische eisen voertuigen, inschrijving (…) Het hele nieuwsbericht

Jarne Ulenaers overleden

Donderdag 13 maart 2014
Hechtel-Eksel - Jarne Ulenaers overledenDinsdag is Jarne Ulenaers overleden, de zoon van Danny en Anja Kaerts. Hij was 14 jaar. Zaterdag wordt zijn asurne begraven na een afscheidsceremonie (om 14 uur) in aula 't Sant. Vrijdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Opletten op snelwegen

Woensdag 12 maart 2014
Vanwege de concentraties aan fijnstof wordt er vandaag op sommige snelwegen een maximumsnelheid van 90 km/u gehanteerd. Ook in stadscentra - zoals Brussel - wordt de maximum toegelaten snelheid teruggeschroefd. Die situatie kan ook vrijdag en zaterdag nog voortduren. De meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u hier terugvinden.
Het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft in samenspraak met het carnavalscomité besloten alle activiteiten rond carnaval in de gemeente af te gelasten, dit naar aanleiding van het tragische ongeval van afgelopen zaterdag in Zonhoven. De afgelasting geldt de kroegentocht van vrijdagavond; het kindercarnaval, de heksenverbranding en het vuurwerk van zaterdag; en de carnavalstoet van zondag.

Maria Jannis overleden

Dinsdag 11 maart 2014
Hechtel-Eksel - Maria Jannis overledenZondag is Maria Jannis overleden, de echtgenote van Jef Swinnen. Ze was 76 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Mobib-kaart kost 5 euro

Zondag 9 maart 2014
Afgelopen week ontvingen heel wat 65-plussers een brief van De Lijn waarin hen wordt gevraagd 5 euro te storten voor een Mobib-kaart, waarmee ze voortaan gratis op tram en bus kunnen. Wie binnen de 8 weken niet betaalt verliest zijn recht op gratis openbaar vervoer bij De Lijn. Gedaan dus met helemaal gratis. Als je dan die 5 euro vermenigvuldigt met de honderdduizenden 65-plussers dan kom je alvast aan een aardig kassa-kassa-bedragje. Deze Mobib-bijdrage zuivert tegelijk de matige of non-gebruikers van het openbaar vervoer uit. Ook dat is een verkapte besparing... (J.L.)

De warmste 8 maart ooit

Zaterdag 8 maart 2014
Om 16u deze namiddag was het onder thermometerhut 18,6°C in Kleine Brogel, meldt weerman Ruben Weytjens. Daarmee is deze dag de warmste 8 maart ooit. Het record van 1906 is verbroken.
Vannacht omstreeks 2 uur gebeurde er een tragisch ongeval op de E314 in Zonhoven. Een personenauto reed achter op een tankwagen, ging slingeren, belandde tegen de vangrails en vatte onmiddellijk vuur. Toegesnelde automobilisten konden met hun blusapparaten geen hulp meer bieden. De tol achteraf bleek erg zwaar: 7 dodelijke slachtoffers, allemaal uit de regio Leopoldsburg. Ongeruste familieleden kunnen bellen naar het nummer 011/39.15.82. Dat heeft Wouter Beke (CD&V), de burgemeester van Leopoldsburg, laten weten. UPDATE Zes slachtoffers zijn effectief uit Leopoldsburg afkomstig, een zevende uit Hechtel-Eksel. Het gaat om een jongen en een meisje van 15, twee meisjes van 16 en drie jongemannen van vooraan in de 20 jaar. Meerdere activiteiten in Leopoldsburg werden vanavond afgelast en aan het gemeentehuis zijn de vlaggen  halfstok gehangen.
Tribunaliteiten
De Rode Duivels zijn hot en daar verandert een gelijkspel tegen Ivoorkust niets aan. Het gelaat en de naam van de spelers, de geuzennaam van de ploeg, ... ze doen rillen en de kassa rinkelen. De “Rode Duivels” is zelfs een merk en wie zonder toelating een slaatje uit dit merk slaat, waagt zich op dun ijs. Ook wie ongevraagd foto’s gebruikt van onze voetbalhelden denkt beter twee keer na. Het nobele gelaat van onze nationale helden valt onder het “portretrecht”. Met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Kort maar interessant (6)

Vrijdag 7 maart 2014
Hechtel-Eksel - Kort maar interessant (6)Zoom* Ooit een zonsondergang op Mars waargenomen? Op bijgaande foto ziet u er een. Vanwege de verre afstand is de zon er kleiner dan bij ons. De weinige kleuren die onderscheiden kunnen worden - iets rood in de hemel, iets blauw bij de zon - hebben te maken met de stofdeeltjes op het Marsoppervlak. (Foto NASA)
* Men kan zich afvragen of het voor een gemeente nog zin heeft bouwprojecten goed te keuren die ook winkelruimte aanbieden. Uit een studie van InRetail, de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - De Biehal blijft fietsroutenetwerk onderhoudenZoomVoor het onderhoud van het toeristisch fietsroutenetwerk kunnen het sociaal tewerkstellingscentrum De Biehal (Lommel) en arbeidscentrum De Wroeter (Kortessem) dit jaar rekenen op een bijdrage van 125.000 euro vanuit het SALK. Daardoor kunnen tien doelgroepwerknemers en twee omkaderingspersoneelsleden (op de foto samen met gedeputeerde Philtjens) daarin aan het werk blijven.
De Biehal en De Wroeter zetten sinds 2006 twee onderhoudsploegen in voor het uitvoeren van (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel