Het overige nieuws

Kort maar interessant (7)

Vrijdag 30 mei 2014
* Een inwoner van het Nederlandse Spijkenisse heeft aan een Eindhovense taxidermist gevraagd, een lamp te maken van het been dat hij moet laten amputeren. Dat meldde het AD vandaag. De taxidermist heeft nog niet toegezegd: hij wil eerst weten of het juridisch kan. De klant vindt dat hij met zijn been mag doen wat hij wil; en hij wil niet dat het na amputatie gezien wordt als "medisch restafval". En voor het overige: "Een lamp heeft toch ook een voet?"
* Vandaag gelezen: na Nederland en (…) Het hele nieuwsbericht

Hoed u voor vreemde honden

Vrijdag 30 mei 2014
Tribunaliteiten
Sommigen beweren dat de hond het huisdier is met de minste mensenkennis. Maar wat weten wíj van honden? Bijten blaffende honden niet? Of nóg niet? Of zijn het alleen bijtende honden die niet blaffen? En is het waar dat een hond lacht met zijn staart?
Onlangs liet het hof van beroep van Gent blijken dat zelfs een goedbedoelende hondenvriend moet beseffen dat een onbekende hond op straat mogelijk geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.
De hond in kwestie was uitgebroken en liep los op (…) Het hele nieuwsbericht

Sporza zoekt voetbalpubliek

Woensdag 28 mei 2014
Bij Sporza is men nog op zoek naar publiek voor de WK-uitzendingen. Op de terreinen van de VRT (Reyerslaan in Brussel) wordt momenteel een voetbaldorp in open lucht opgebouwd waar Maarten Vangramberen en Karl Vannieuwkerke + hun vaste gasten (denk aan Boskamp, Mulder, De Vlieger, Degryse, …) de wedstrijden volgen en ook publiek ontvangen. Er zijn wedstrijden om 18u (60 mensen publiek, buiten bij behoorlijk weer) en om 20.30u (120 mensen publiek, binnen).
Momenteel is er nog plaats:
- in juni op 18, 20, 21 (Duitsers gezocht...), 24, 25, 27 (voor echte voetbalfans = geen wedstrijddag, puur overzicht van gespeelde wedstrijden), 28, 29 juni;
- in juli op 1, 4, 5, 8, 9, 12, 13 juli.
Geïnteresseerd? Dan kunt u mailen naar WK2014[!]sporza.be. Wel dit nog: de matchen met de Rode Duivels zitten helaas al vol...
Hechtel-Eksel - Politie waarschuwt voor 'knuffeldievegges'De politie Kempenland waarschuwt voor knuffeldiefstallen.  De afgelopen weken kreeg die politiezone twee meldingen van personen die benaderd werden door twee jonge dames. Zij trachten de slachtoffers te bestelen door hen al knuffelend af te leiden.
Een keer gebeurde dat in Grote Brogel, een andere keer in Kleine Brogel. In beide gevallen werd het slachtoffer aangesproken door twee vrouwen van ongeveer 20 à 30 jaar. Volgens getuigen gaat het om Oost-Europese types. De dames spraken (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Vanoppen overleden

Dinsdag 27 mei 2014
Hechtel-Eksel - Jeanne Vanoppen overledenZaterdag is Jeanne Vanoppen overleden, de weduwe van François Vanrintel. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Fiestroutes door Bosland

Dinsdag 27 mei 2014
Toerisme Limburg heeft nieuwe fietskaarten gepubliceerd, o.m.  met fietsroutes door Bosland. Een lus van 44,5 km verbindt Hechtel-Eksel en Overpelt. Je fietst door de Dommelvallei met watermolens, passeert de landduinen van In den Brand (de grootste zandbak van Limburg) en kindvriendelijke kunstwerken in het Pijnvenbos. Lus 2 in Lommel (39 km) leidt je grotendeels autovrij door bossen en over kanaaldijken, met als hoogtepunt de Sahara. Elke kaart kost 3 euro en kan bij Toerisme Limburg worden besteld.
Hechtel-Eksel - Gratis naar 'De Oorlogskeuken'?Morgen - woensdag - vindt de laatste lezing van De Adelberg dit seizoen plaats. Een boeiende lezing door Eddie Niesten die alles komt vertellen over wat er zoals gegeten werd tijdens de oorlogsjaren, wat de verschillen waren tussen de steden en het platteland, en veel en veel meer. Ook u kunt er gratis bij zijn, mits u vóór morgen 12.00 uur belt naar 011/55.35.11 of mailt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. De eerste 5 bellers/mailers krijgen een gratis duo-ticket. De lezing vindt morgen plaats in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel om 19.30 uur.
Ook voor de komende zomer zoekt Sint-Oda weer vrijwilligers voor haar MEGaKAMP in Overpelt. Het hele jaar door wordt op de personeelsleden gerekend, maar bij een aantal activiteiten moet er soms ook een beroep op vrijwilligers worden gedaan. Ben je geïnteresseerd in deze sector en help je graag andere mensen verder? Dan is het MEGaKAMP misschien wel de ideale mogelijkheid. Gedurende de zomervakantie kunnen jongeren op een speelse manier kennismaken met de leefwereld van de bewoners van St.-Oda. Als je geïnteresseerd bent en ouder dan 16 jaar, kijk dan op www.stijn.be voor meer informatie.
UPDATE Peter Vanvelthoven, Lode Ceyssens, Nele Lijnen en Peter Luykx zijn de Noord-Limburgse verkozenen na deze verkiezingsdag. De voorkeurstemmen van enkele Noord-Limburgse kandidaten: Peter Vanvelthoven 36.934, Lode Ceyssens 25.662, Peter Luykx 16.686, Nele Lijnen 14.154,  Bianca Maas 12.593, Raf Drieskens 10.047, Jasmine Van Grieken 9.792, Nancy Bleys 8.733, Steven Matheï 8.569, Katrijn Conjaerts 8.030, Jan Dalemans 5.981, Katrien Kenis 5.279, Veronique Caerts 4.616, Ilse Jaspers 4.540, Mieke Van Hout 4.410, Valerie Plessers 4.388, Daisy Dilissen 3.683, Geert Jansen 3.021, Hilde Schuurmans 2.775.
De N-VA wint met vlag en wimpel de verkiezingen in het kieskanton Peer. Dat blijkt uit deze volledige uitslag:
Vlaams Parlement:
N-VA      32 procent (+ 19,7)
CD&V    23,4 (- 3,6)
SP.A       17 (- 1,2)
Open VLD 11,5 (- 1,3)
Groen 6,2 (+ 1,5)
Vl. Belang  6 (- 11)
Pvda+   2,9 (+ 1,9)

Kamer:
N-VA    31,3  (+ 0,8)
CD&V  23,2 (+ 3,8)
SP.A     16,9 (- 0,2)
Open VLD 12,6 (+ 3)
Groen   5,9 (+ 1,0)
Vl. Belang 6,2 ( - 7,7)
Pvda+  3  (+ 1,5)

Hechtel-Eksel - Online ticketverkoop Blues Peer van startBij Blues Peer is de ticketverkoop van start gegaan. E-tickets kan je verkrijgen aan jubileumprijzen zònder reservatiekost op de ticketpagina of rechtstreeks via http://bluesfestival.tickoweb.be. Daar kan je ook je dranktickets [20+2], parkingticket en/of kampeerticket aankopen.
Tickets in de vaste voorverkooppunten zijn pas later beschikbaar.
Dit jaar rijden er weer nachtbussen naar Noord-Limburg na het laatste optreden van de dag op de Pukkelpopwei. Dat is vandaag in Hasselt aangekondigd. Volgens woordvoerder Sonja Loos van De Lijn vertrekken die bussen tijdens het festival in Hasselt donderdag- en vrijdagnacht om 2.30 uur, zaterdagnacht om 1.30u.

Henri Meyssen overleden

Donderdag 22 mei 2014
Hechtel-Eksel - Henri Meyssen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Henri Meyssen overleden, de weduwnaar van Anna Kums. Hij was maandag 88 jaar geworden. Woensdag is er om 13u een afscheidsdienst in Aula 't Sant, waarna de asurne op de gemeentelijke begraafplaats wordt geplaatst.
Hechtel-Eksel - Roel Truyers liep voor vrede in RwandaZoomCharitymarathonrunner Roel Truyers (AVT) nam afgelopen zondag, naar jaarlijkse gewoonte weer deel aan de inmiddels10de editie van de tropische International Peace Marathon in de Rwandese hoofdstad Kigali. Als vredesambassadeur wil hij met deze sportieve manifestatie het getekend land van de duizend heuvels in een positief daglicht stellen, de vrede in het land bevorderen en morele/financiële steun verlenen aan wees- en straatkinderen. De voorbije 10 jaren bouwde hij een eigen netwerk uit van projecten. Zo zorgde zijn eigen school De Robbert van Hamont, waar hij directeur is, weer voor een grote inbreng van de donaties.
Het bisdom Hasselt heeft twee vertrouwenspersonen aangesteld die pastorale verantwoordelijken helpen bij zware stress: priester Alex Gysen uit Peer en Lut Rens uit Overpelt. De begeleiding gebeurt in alle discretie en onafhankelijkheid. Een eventuele terugkoppeling met het beleid is heel gering en gebeurt alleen in samenspraak met de betrokkene zelf, bijvoorbeeld om een gepaste pastorale opdracht te bespreken.
Hechtel-Eksel - Eerste (picknick)banken in BoslandZoomNatuurproject Bosland heeft een grote stap gezet. In De Winner in Overpelt werd de “eerste steen” gelegd van de recreatieve Bosland-huisstijl. Na 10 jaar is het project rijp om ook op het terrein een uniforme, herkenbare identiteit te realiseren. De implementatie zal in verschillende fases gebeuren. In deze eerste fase worden alle losse elementen zoals picknickbanken, zitbanken en infoborden geplaatst in de verschillende recreatiegebieden. In een volgende fase worden de (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste (picknick)banken in Bosland
Zoom

Jef Meys overleden

Maandag 19 mei 2014
Hechtel-Eksel - Jef Meys overledenVrijdag is Jef Meys overleden, de echtgenoot van Maria Cypers. Hij was 78 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30 uur) in Aula 't Sant. Dinsdag om 19 uur is er daar een avonddienst.
Tribunaliteiten
Volgens een krantenbericht gaf een islamitische rechtbank een man gelijk die zijn vrouw via SMS meldde dat hij haar niet meer als zijn echtgenote zag. Waar of niet waar, maar wat is een SMS nu eigenlijk waard voor de Belgische rechtbank?
Onlangs stelde het hof van beroep van Antwerpen de zaken op scherp.  Aanleiding was een ruzie tussen twee ex-partners. De ene eiste 27.000 euro terug die zij had voorgeschoten  voor de aanleg van een tuin en zwembad. Maar haar partner zei dat de gelden waren besteed (…) Het hele nieuwsbericht

AFS zoekt gastgezinnen

Donderdag 15 mei 2014
Volgend schooljaar komen opnieuw 160 jongeren van over heel de wereld naar Vlaanderen op uitwisseling via AFS. Ze verblijven een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al zijn aspecten kennen. AFS zoekt nog een tiental gezinnen die hun huis en hun hart willen openstellen voor iemand uit een ander land. Geïnteresseerde gezinnen kunnen zich aanmelden op www.afsvlaanderen.be of op 015/79 50 10 (of de lokale verantwoordelijke via afs.nol[!]hotmail.be) Voor meer informatie: www.afsvlaanderen.be of de lokale verantwoordelijke via afs.nol[!]hotmail.be.
Bednet verbindt langdurig en chronisch zieke kinderen tussen 6 en 18 jaar in Vlaanderen via internet met hun eigen klas. Ze volgen live de les. Zo blijft hun leerachterstand beperkt en behouden ze sociaal contact met hun klasgenoten en leerkrachten. Bednet is voor de scholen en de zieke leerling gratis. Meer info vind je op www.bednet.be.
Bij de start van een nieuw schooljaar staan er heel wat kinderen tegelijk te trappelen om met Bednet te starten. Het is erg moeilijk om het installeren van al (…) Het hele nieuwsbericht

Een mooie Moederdag!

Zondag 11 mei 2014
Hechtel-Eksel - Een mooie Moederdag!ZoomOnze allerbeste wensen voor een fijne Moederdag aan alle moeders! (Foto Pierre Rutten)

Even opletten

Donderdag 8 mei 2014
Wie sinds maart jl. een nieuwe elektronische identiteitskaart heeft en ze wil gebruiken voor EID-toepassingen (zoals Tax On Web), moet de recentste software voor de kaartlezer installeren. Zoniet werkt de kaart niet. De nieuwe software staat achter deze link.

Een zeilende vlinder

Dinsdag 6 mei 2014
Hechtel-Eksel - Een zeilende vlinderZoomOnze collega's in Heusden-Zolder publiceerden vandaag een foto van een koningspage - de eerste keer dat die op een pagina van de Internetgazet verschijnt. De koningspage leeft normaal in het gebied van de Middellandse Zee en komt slechts als zeldzame dwaalgast naar onze streken. Hij heeft iets bleker geel en een andere tekening in vergelijking met de koninginnenpage. Volgens Wikipedia valt de koningspage op door zijn "zeilende manier van vliegen". (Foto Marcel Peeters)

Morgen 'autoluwe schooldag'

Dinsdag 6 mei 2014
Morgen/woensdag organiseert de provincie de jaarlijkse autoluwe schooldag, zowat het hoogtepunt van de vele activiteiten deze maand rond veilig en duurzaam schoolverkeer. Leerkrachten, leerlingen en hun (groot)ouders worden ertoe aangezet om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de bus naar school te gaan, en in de scholen kan extra aandacht besteed worden aan verkeersveiligheid. De provincie lanceert morgen ook het nieuwe spel 'Safe to cycle' over veilig fietsen op de openbare weg.
Tribunaliteiten
Van een arts mag u niet verwachten dat hij u geneest. Wel dat hij u verzorgt zoals een normale arts dit zou doen gezien de stand van de wetenschap.
Maar, wie naar een esthetisch chirurg stapt spiegelt zich vaak zichtbare en tastbare resultaten voor.  Mag hij of zij daar op rekenen? Uitspraken van rechtbanken over esthetische chirurgie zijn schaars. Toch boog het hof van beroep van Gent zich recent over een dame die een borstlifting liet uitvoeren aan beide borsten. Volgens de dame was de afspraak dat de (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel