Het overige nieuws

Luc De Vos overleden

Zaterdag 29 november 2014
Hechtel-Eksel - Luc De Vos overledenZoomIn de late namiddag is in Gent Luc De Vos overleden, de zanger van de groep Gorki. Een uiterst beminnelijk man en een groot zanger. Luc was pas 52 jaar. Hij was een vrolijk en intelligent man die niet alleen mooi zong maar ook boeken en columns schreef. Afgelopen zomer stond hij nog op 'Lommel Leeft' op het Marktplein in Lommel. (Foto Jan Buyens)

Zoniënwoud bezocht Bosland

Vrijdag 28 november 2014
Hechtel-Eksel - Zoniënwoud bezocht BoslandZoomWoensdag was "het hoogste bos van Vlaanderen op bezoek bij het grootste bos van Vlaanderen": een gezelschap van het Zonienwoud bracht een bezoek aan Bosland. Het gezelschap dat bestond uit beleidsvertegenwoordigers en ambtenaren vanuit het Vlaamse, Waalse en Brusselse gewest werd in het stadhuis van Lommel ontvangen door de Lommelse schepen van toerisme Véronique Caerts.
De manier waarop Bosland zich organiseert is ook het Zoniënwoud niet ontgaan. Helemaal vanuit het Brusselse kwamen (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Willekens overleden

Donderdag 27 november 2014
Hechtel-Eksel - Leo Willekens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Leo Willekens overleden, de weduwnaar van Bertha Rijken. Hij was 91 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Eksel. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lieske Peeters overleden

Dinsdag 25 november 2014
Hechtel-Eksel - Lieske Peeters overledenVrijdag is Lieske Peeters overleden, de echtgenote van Robert Boutsen. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht

Mogelijk geen afvalophaling maandag

Vrijdag 21 november 2014
De regionale staking van komende maandag in Limburg kan gevolgen hebben voor de ophaling van het afval. Daarom waarschuwt Limburg.net voor mogelijke verminderde of zelfs geen dienstverlening op die dag. De kans is immers reëel dat de ophaaldiensten niet of slechts gedeeltelijk uitrijden.
Limburg.net vraagt de inwoners van de gemeenten waar maandag geen ophaling is kunnen doorgaan om het afval ’s avonds terug binnen te zetten.

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Hechtel-Eksel - Gratis naar de Blues Night?ZoomVrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Brebels overleden

Woensdag 19 november 2014
Hechtel-Eksel - Rita Brebels overledenMaandag is Rita Brebels overleden, de echtgenote van Georges Fraiponts. Ze was 66 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na de afscheidsdienst (om 15.30 uur) in aula 't Sant. Donderdag om 19 uur is er daar een korte avonddienst.

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 

Jan Cuyvers overleden

Donderdag 13 november 2014
Hechtel-Eksel - Jan Cuyvers overledenIn Hasselt is zaterdag Jan Cuyvers overleden, de echtgenoot van Josee Renckens. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van de Banneuxwijk in Hasselt.

Anne Mangelschots overleden

Donderdag 13 november 2014
Hechtel-Eksel - Anne Mangelschots overledenVrijdag is Anne Mangelschots overleden. Ze was 22 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vanavond om 20 uur is er daar een avondwake.

Waar zouden we staan zonder kip?

Woensdag 12 november 2014
De jaarlijkse kippenactie van Limburg.net was ook dit jaar weer een succes. Zo kochten 6.320 gezinnen een of meer kippen. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er nog maar 700. Op die manier kregen dit jaar maar liefst 15.262 kippen een nieuwe thuis. Allemaal samen recycleren ze bijna 765 ton keukenafval op een natuurlijke manier, zowat 50 kilo per kip per jaar. Gemiddeld verzamelt Limburg.net zo’n 180 kilo organisch-biologisch afval per inwoner.

Meer dan 7.000 werkzoekende jongeren

Zaterdag 8 november 2014
Limburg telt momenteel zo'n 7.300 werkzoekende jongeren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid in onze provincie bedraagt nu bijna 20 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen. 15 procent van de jonge werkzoekenden woont in Noord-Limburg. De jongerenwerkloosheidsgraad is het grootst in Genk en Tongeren. Ook in Houthalen-Helchteren ligt die boven het Limburgse gemiddelde.

Privacy en pedofilie

Vrijdag 7 november 2014
Tribunaliteiten
Wie getuige is van een aanslag op de openbare veiligheid, op iemands leven of eigendom, moet dit melden aan de procureur des konings. Maar, heeft hij daarom het recht om stiekem een gesprek met een verdachte op te nemen en door te spelen aan de politie? Die vraag stelde zich voor het hof van beroep van Bergen nadat een persoon een andere persoon toevertrouwde dat hij betrokken was bij ernstige zedenfeiten met kinderen. De in vertrouwen genomen persoon vond dat hij het er niet bij kon laten, pleegde overleg met (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Laenen overleden

Donderdag 6 november 2014
Hechtel-Eksel - Marcel Laenen overledenDinsdag is Marcel Laenen overleden, de echtgenoot van Julia Engelen. Hij was 86 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. 

Jan Berkmans overleden

Donderdag 6 november 2014
Hechtel-Eksel - Jan Berkmans overledenZaterdag is Jan Berkmans overleden, de echtgenoot van Nicole Vanrintel. Hij was 75 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afcheidsdienst (om 11u) in Aula 't Sant. Vanavond om 19u is er daar een korte avonddienst.
De parochies van het bisdom Hasselt hebben in het totaal een bedrag van 24.220,60 euro verzameld voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Op 15 augustus jl. werd in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden als een antwoord op de oproep van de Belgische bisschoppen tot solidariteit met de christenen in het Midden-Oosten. Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden (…) Het hele nieuwsbericht
In tegenstelling tot wat eerder werd bericht zal de mogelijkheid tot het aanvragen van de huidige Vlaamse renovatiepremie worden verlengd tot 30 november 2014. Die premie wordt een belastingvermindering/ belastingkrediet. Vanaf 1 december zult u de renovatiepremie zoals hij nu bestaat niet meer kunnen aanvragen, maar zult u moeten wachten tot de zomer van 2015 om een belastingvermindering aan te vragen. De Vlaamse renovatiepremie wordt dus stopgezet vanaf 1 december 2014. Alle voor 1 december (…) Het hele nieuwsbericht

Diana Daenen overleden

Maandag 3 november 2014
Hechtel-Eksel - Diana Daenen overledenVrijdag is Diana Daenen overleden, de echtgenote van Jos Smeets. Ze was 49 jaar. Woensdag wordt haar asurne bijgezet op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel na een afscheidsdienst (om 12 uur) in Aula 't Sant. Dinsdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

68 weekendongevallen

Maandag 3 november 2014
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 50 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 10 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
UPDATE De onrustwekkende verdwijning van de 15-jarige Laura G. uit Neerpelt is opgelost. Het meisje is terug thuis. Ze was gistermorgen verdwenen. 
Hechtel-Eksel - Hersendode Hamsters winnen halloweenquizZoomGisteren hebben de "Hersendode Hamsters" de jaarlijkse quiz van de Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging gewonnen. Ze haalden het nipt voor het team "Kamiquasi". De quiz vond plaats in de parochiezaal van Holheide en had als thema "Halloween". Er namen 20 teams aan deel.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen