Het overige nieuws

De politiezone Kempenland heeft 462.800 euro gekregen uit het verkeersveiligheidsfonds. Dit fonds wordt beheerd door de federale overheid en wordt gespijsd door de verkeersboetes die in heel het land worden uitgeschreven. Een gedeelte ervan wordt via een bepaalde verdeelsleutel terug aan de politiezones toegekend die deze gelden moeten gebruiken voor projecten die de verkeersveiligheid bevorderen.

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Hechtel-Eksel - Het grote vlindertelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.
In de gemeente is een inzamelactie van lege toner- en inktpatronen op gang gekomen. In een computerzaak aan de Peerderbaan 109 in Hechtel staat een doos waar klanten hun lege patronen kunnen komen inleveren. Die brengen geld op en de opbrengst gaat naar een goed doel: de vzw
Zorgranch Stappen. Dat is een vereniging die zich inzet om kinderen, jongeren en volwassenen met problemen of een beperking te ondersteunen via therapie met behulp van het paard.

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (55)ZoomDe schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (54)ZoomEen smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Het gaat om een valse factuur voor de registratie van een domeinnaam op het internet. De bedrijven krijgen de raad die niet te betalen.
Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw. Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse overheid nabootsten.

Smiley (53)

Zondag 26 juli 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (53)ZoomWat twee hommels op een zonnebloem vermogen, mailt Karin Saelmans.

De visie van Fobie

Zondag 26 juli 2015
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoomEn zo zag Fobie de gevolgen van de storm die gisteren vooral in Nederland over het land raasde...
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in België daalt ieder jaar. De totale oppervlakte van alle bedrijven samen neemt echter minder snel af. De land- en tuinbouwbedrijven worden met andere woorden gemiddeld almaar groter. In 34 jaar tijd is de gemiddelde oppervlakte van de bedrijven bijna verdriedubbeld, zowel in Vlaanderen (van 8,4 ha in 1980 tot 25,5 ha in 2014) als in Wallonië (van 20,8 ha tot 55,4 ha). Er is dus een verschuiving in het relatieve gewicht van de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Breugelmans overleden

Donderdag 23 juli 2015
Hechtel-Eksel - Mariette Breugelmans overledenDinsdag is Mariette Breugelmans overleden, de weduwe van Mathieu Snoeks. Zij zou vandaag 78 geworden zijn en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

62 weekendongevallen in Limburg

Woensdag 22 juli 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met gewonden. Bij deze letselongevallen vielen 25 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 16  procent) positief bleken. Van zes bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (52)

Woensdag 22 juli 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (52)Zoom                                             Ingezonden door Gonny Theuwkens

Verboden pesticiden te sproeien

Woensdag 22 juli 2015
Het is maar dat je 't weet
Weinige mensen weten het, maar sinds  januari is het verboden pesticiden te gebruiken op de zone tussen de straatkant en de rooilijn. Meestal is die zone 3m breed en wordt ze door de eigenaar.aangelegd met kiezel of andere verharding. Pesticiden gebruiken op die zone is dus uit den boze, zo zegt het pesticidenreductiedecreet, Een en ander meldt Jelle Van den Berghe in de jongste editie van "Milieu en Natuur", een blad van de provincie. Bij het provinciebestuur is hij het aanspreekpunt voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Milde straffen voor wiettelers

Woensdag 22 juli 2015
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag vier Nederlandse cannabistelers veroordeeld tot milde straffen. De vier kregen gevangenisstraffen van 8 tot 20 maanden, al dan niet volledig met uitstel, en een boete van 6000 tot 9000 euro, ook voor de helft met uitstel. De vier hadden in wisselende samenstelling drie cannabisplantages in Hamont-Achel en Hechtel-Eksel geëxploiteerd. Twee voertuigen die ze daarbij gebruikten werden verbeurd verklaard. De vier zien ook een vermogensvoordeel van ruim 685.000 euro verbeurd verklaard. (PG)
De tewerkstelling bij de Limburgse bouwbedrijven gaat zienderogen achteruit. Op drie jaar tijd gingen er hier meer dan duizend jobs verloren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit  jaar verdwenen er in Limburg volgens de Bouwunie 348 arbeidsplaatsen in de bouw.
Hechtel-Eksel - Nieuwe speeltuigen in Bosland goedgekeurdZoomVorige week konden in Bosland 11 kinderen kennis maken met de nieuwe realisaties op het terrein. Ze ontdekten als echte ervaringsdeskundigen de avontuurlijke speelelementen langs de verschillende kinderwandelingen binnen Bosland. En ze zagen dat het goed was! In de wandelgebieden het Holven, de Sahara en het Pijnven staan de nieuwe speeltuigen voor nog meer wandelplezier. De uitvoering van dit project wordt 100% gesubsidieerd door LSM voor om en bij de €145.000. 

Smiley (51)

Zondag 19 juli 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (51)ZoomHet regent vandaag, dus zijn er nog eens slakken te zien. Nelly Martens zag in haar tuin vanmorgen deze slaksmiley.
De Vlaamse provincies worden afgeslankt. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. De afslanking heeft onder meer als gevolg dat er na de verkiezingen van 2018 in Limburg nog maar 30 provincieraadsleden en 4 gedeputeerden zullen zijn. Nu zijn er dat 63 en 6 gedeputeerden. De provincies behouden ook minder bevoegdheden.

Thieu Achten overleden

Vrijdag 17 juli 2015
Hechtel-Eksel - Thieu Achten overledenVandaag is Thieu Achten overleden, de weduwnaar van Mène Lemmens. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant.

Thérèse Cuypers overleden

Donderdag 16 juli 2015
Hechtel-Eksel - Thérèse Cuypers overledenGisteren is Thérèse Cuypers overleden, de weduwe van Bona Vanhove. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Hechtel. Zondag om 19 uur is er daar een avondwake.

70 cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 15 juli 2015
Vorig jaar zijn in Limburg 70 cannabisplantages ontmanteld. Het aantal woninginbraken in onze provincie nam met bijna 3 procent toe en werden 7 procent meer auto's gestolen. Het aantal inbraken in Limburgse handelszaken is met 22 procent gedaald. Eén en ander blijkt uit de criminaliteitsstatistieken 2014.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 57 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 11 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Roger Croonenborghs overleden

Vrijdag 10 juli 2015
Hechtel-Eksel - Roger Croonenborghs overledenGisteren is Roger Croonenborghs overleden, de echtgenoot van Simone Kenis. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mia Winters overleden

Donderdag 9 juli 2015
Hechtel-Eksel - Mia Winters overledenGisteren is Mia Winters overleden, de weduwe van Jef Drieskens. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant.

 
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 40 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 18  procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Leon Snoeks overleden

Maandag 6 juli 2015
Hechtel-Eksel - Leon Snoeks overledenGisteren is Leon Snoeks overleden, de echtgenoot van Anna Schouteden. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Jef Swinnen overleden

Maandag 6 juli 2015
Hechtel-Eksel - Jef Swinnen overledenZaterdag is Jef Swinnen overleden, de weduwnaar van Maria Jannis. Hij was 78 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Hechtel-Eksel - EK kajakmarathon: William Peters mooi 6deZoomOp de laatste wedstrijd van het EK kajakmarathon in het Sloveense Bohinj is Hechtel-Ekselaar William Peters van de Neerpeltse Watersportclub samen met zijn teamgenoot Dries Corrijn uit Gent knap zesde geworden in de K2 kajakmarathon voor senioren over 31 km. Beiden hadden een tijd van 2u 3'43" en eindigden daarmee 2'24" achter de Spaanse winnaars Merchan en Alonso. Dit is het beste Belgische resultaat ooit van een K2-heren seniorenteam op een Europees kajakkampioenschap marathon!
Hechtel-Eksel - Ondertussen, op het EK-kampioenschap kajak...ZoomOp de eerste dag van het Europees kajakkampioenschap in het Sloveense Bohinj heeft Leen Smeulders (Neerpelt) een 15-de plaats behaald in de K1 dames junioren. William Peters uit Hechtel-Eksel behaalde een 14-de plaats in de categorie K1 heren -23-jarigen. Morgen varen Roos Broekx & Hanna Plas nog de K2 dames junioren en zondag zal William Peters nog aantreden in de K2 bij de heren senioren samen met zijn Gentse bootgenoot Dries Corrijn.

Kajak: NWC naar EK marathon

Donderdag 2 juli 2015
Hechtel-Eksel - Kajak: NWC naar EK marathonZoomVrijdag, zaterdag en zondag vinden op het meer van Bohinj in Slovenië de Europese kajakkampioenschappen marathon plaats. De Neerpeltse Watersportclub neemt er deel met vier leden: Leen Smeulders (Neerpelt) bij de K1 dames junioren, Hanna Plas (Hamont-Achel) en Roos Broekx (Neerpelt) bij de K2 dames junioren en William Peters (Hechtel-Eksel) bij de K1 heren -23-jarigen én de K2 heren senioren. Wij duimen voor hen, samen met tientallen supporters die naar Slovenië zijn afgezakt. Info over dit EK kan je online terugvinden via: http://www.bohinj.si/euro2015.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.
Hechtel-Eksel - Zuster Roseline Van Gool overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige zuster Roseline (Maria) Van Gool overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt. Vrijdag om 18 uur is er een avondwake in het klooster van de Zusters Kindsheid Jesu.

Liza Hermans overleden

Woensdag 1 juli 2015
Hechtel-Eksel - Liza Hermans overledenVandaag is Liza Hermans overleden, de weduwe van Mathieu Kerkhofs. Ze was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel