Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Nog één school voor volwassenenonderwijsWe meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in Kopenhagen kwamen nog 3 NWC-ers aan de bak. In de K2 200 meter werd de Lommelse kajakker Joeri Weckx negende samen met zijn Harelbeekse partner Jonathan Delombaerde. In de slotwedstrijden over 5 km werd Hermien Peters 6de bij de dames en kwam Toon Broekx niet verder dan een 20ste plaats. Deze WB was de laatste van het huidige seizoen. Tal van NWC-ers gaan zich verder voorbereiden voor de komende Europese spelen, Europese en Wereldkampioenschappen, die in de zomermaanden zullen plaatsvinden.
Hechtel-Eksel - WB kajak: brons voor Artuur PetersZoomArtuur Peters, van de Neerpeltse Waterportclub, heeft vandaag brons behaald op de Wereldbeker kajak in Kopenhagen in de K1 over 1000 meter bij de heren senioren. Hij moest enkel de duimen leggen tegen de meervoudige wereldkampioenen Max Hoff uit Duitsland en René Poulsen uit Denemarken. Artuur, vorig jaar nog wereldkampioen bij de junioren, zet daarmee een grote stap vooruit met het oog op de selectie voor de Olympsche Spelen in Rio volgend jaar die hij kan afdwingen op het (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Jonckers overleden

Zaterdag 30 mei 2015
Hechtel-Eksel - Agnes Jonckers overledenDonderdag is Agnes Jonckers overleden, de partner van Yvo Wagemans. Ze was 44 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag om 12 uur plaats in Aula 't Sant.
 
 
Hechtel-Eksel - WB kajak: 5 NWC-ers naar A-finalesZoomOp de Wereldbeker kajak in Kopenhagen hebben de leden van de Neerpeltse Watersportclub vandaag geschiedenis geschreven. Lize Broekx & Hermien Peters bij de dames senioren K2 500 meter, Toon & Piet Broekx (foto) bij de heren senioren K2 1000 meter en Artuur Peters bij de heren senioren K1 1000 meter wisten zich ofwel rechtstreeks of via de halve finales te plaatsen voor de A-finales die op zaterdagvoormiddag gevaren worden. Dan pas komt ook de zesde NWC-deelnemer, Joeri Weckx, in actie op de K2 200 meter, samen met zijn Harelbeekse bootpartner Jonathan Delombaerde.

Louisa Vaes overleden

Vrijdag 29 mei 2015
Hechtel-Eksel - Louisa Vaes overledenWoensdag is in het Mariaziekenhuis in Overpelt Louisa Vaes overleden, de echtgenote van Jef Bollen. Ze was 84 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag om 11.30 uur plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Anna Indevuyst overleden

Donderdag 28 mei 2015
Hechtel-Eksel - Anna Indevuyst overledenDinsdag is Anna Indevuyst overleden, de weduwe van Raphaël Casteele. Zij was 80 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Hechtel-Eksel - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wout Bleyen overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Donderdag is Wout Bleyen in Hechtel overleden. Hij was 20 jaar. Volgens de wens van de familie vindt de afscheidsplechtigheid in besloten kring plaats.

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (46)ZoomIngezonden door Dominik Martin.

Maria Daniels overleden

Zaterdag 23 mei 2015
Hechtel-Eksel - Maria Daniels overledenGisteren is Maria Daniels overleden, de echtgenote van Michel Feyen. Ze was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Voor de Belgische nationale seniorenploeg kajak is vandaag het internationaal wedstrijdseizoen van start gegaan. Dit weekend wordt een wereldbekerwedstrijd in Duisburg gevaren en volgende week een in Kopenhagen. De verschillende bootcombinaties worden er uitgetest om zo tot de best mogelijke formaties te komen voor de wereldkampioenschappen -23 in Montemor (Portugal) einde juli en vooral voor de wereldkampioenschappen voor senioren in Milaan einde augustus.
Dit WK is wel bijzonder belangrijk (…) Het hele nieuwsbericht

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Nieuwe interventieauto voor lokale politieZoomDe interventie-eenheid van de politiezone Kempenland heeft een gloednieuwe snelle interventieauto in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo XC 70 (foto) met een vijfcilinder motor van 2400 cc.  De wagen is uitgerust met een automatische versnellingsbak en de motor levert 163 pk, goed voor een topsnelheid van ruim 195 km/h. De 4X4 heeft een koetswerk dat speciaal is aangepast voor het uitvoeren van politietaken. Zo is het hele chassis versterkt, net zoals de wielen, het remsysteem, enz.  De bumpers van het voertuig zijn fluorescerend. Op het dak is een moderne omnicolor lichtbalk geïnstalleerd.
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - Kajak: 18 BK-titels lange baan voor NWCZoomAfgelopen weekend werd het Belgisch kajakkampioenschap lange baan georganiseerd in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem. De leden van de Neerpeltse Watersportclub waren er massaal vertegenwoordigd en brachten mooie resultaten mee naar huis. Er werden wedstrijden gevaren in éénzitter (K1), tweezitter (K2) en vierzitter (K4) over de lange afstand. Voor de allerkleinsten (tot en met 10 jaar) is dit 1000 meter, voor miniemen (11-12-jarigen) en kadetten (13-14-jarigen) is dit 2000 meter en voor alle ouderen is dit 5000 meter. Volgende NWC-ers wonnen de 3 titels in de 3 verschillende bootsklassen: Amber Van Broekhoven (Neerpelt) bij de dames aspiranten, Neel Broekx (Neerpelt) bij de heren junioren en William Peters (Hechtel-Eksel - foto) bij de heren senioren. De Neerpeltse Watersportclub veroverde in totaal 18 titels, Zwevegem behaalde er 7, Kortrijk 4, Mechelen 3, Gent 2 en Kasterlee 1.

Jetje Weeghmans overleden

Maandag 18 mei 2015
Hechtel-Eksel - Jetje Weeghmans overledenZaterdag is Jetje Weeghmans overleden, de echtgenote van Emiel Kuppens. Ze was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 11.30 uur plaats in Aula 't Sant. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.

Wat een heerlijk boek!

Woensdag 13 mei 2015
Nieuwe boeken
Het is lang geleden dat we nog een boek hebben gelezen dat zo interessant is als "Geroezemoes in het gras" van de Britse hoogleraar biologie Dave Goulson. Twaalf jaar geleden kocht hij in de Franse Charente een vervallen boerderij met 13 hectare landbouwgrond. Hij wilde er een toevluchtsoord voor de wilde natuur van maken, en dan vooral voor de wilde planten in de natuur en de insecten die er op af komen. Het eerste deel van dit boek is de boeiende en intrigerende neerslag van zijn ervaringen in de wilde (…) Het hele nieuwsbericht
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen.  

IPJOT volleybal in Overpelt

Dinsdag 12 mei 2015
Afgelopen weekend vond in sporthal De Bemvoort in Overpelt het IPJOT (Inter Provinciaal Jeugd Opleidings Tornooi) plaats. Tijdens zo'n tornooi spelen de selectiespelers en -speelsters van 1999 t.e.m. 2002 uit alle Vlaamse provincies tegen elkaar. Afwisselend gebeurt dat in iedere provincie, deze keer in Limburg. Limburg behaalde maar liefst 4 eerste plaatsen, dit bij de meisjes 1999 en 2000 en bij de jongens 2001 en 2002 (zie foto's). De jongens 2000 behaalden de 2de plaats, de jongens 1999, op hun allerlaatste IPJOT-tornooi, de 4de plaats. Bij de meisjes behaalden de meisjes 2002 de 2de plaats, de meisjes 2001 de 4de.
IPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in Overpelt
IPJOT volleybal in Overpelt
Zoom

Joop Wijnands overleden

Dinsdag 12 mei 2015
Hechtel-Eksel - Joop Wijnands overledenGisteren is Joop Wijnands overleden, de weduwnaar van Jopie Van Ardenne. Hij was 87 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters in Hechtel.
Dankzij Internetgazet kunt ook u morgen misschien gratis naar de lezing over 'Vrijmetselarij' in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel. Om 20.00 uur gaat Jimmy Koppen dieper in op de geschiedenis, de rituelen, de loge en alles wat met dit geheimzinnige genootschap te maken heeft. De eerste vijf personen die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be met vermelding van hun naam, adres én Internetgazet, krijgen een gratis duo-ticket. Meer info

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - Alle helmen samen in BokrijkZoomIn het domein Bokrijk werd vanavond de tentoonstelling van de 44 Limburgse Stahlhelmen officieel geopend. Elke helm vertelt een lokaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog; samen vormen de creatief bewerkte helmen één groots kunstwerk dat weerspiegelt hoe Limburgers vandaag naar de Groote Oorlog en oorlog in het algemeen kijken. Tot 7 juni kan je de tentoonstelling gratis bezoeken in het Domein Bokrijk. Nadien verhuizen de helmen naar hun laatste rustplaats: de omgeving nabij het voormalige slagveld in Halen, waar destijds "de slag der zilveren helmen" plaatsvond. Daar zal een permanent herinneringspark worden ingericht. (Foto gem. Meeuwen-Gruitrode)
Tribunaliteiten
De haren van de hondenliefhebber (en zijn hond) gaan wellicht rechtop staan bij dit bericht. Toch is het goed nieuws voor wie een hond koopt. Want wie zijn hond bij een beroepsverkoper haalt, geniet wettelijke bescherming alsof hij een TV of een auto koopt.
Zo was er een gezin uit de Kempen dat – in België – een Franse bulldog kocht voor 400 euro.
‘s Anderendaags moest Frits, zo heette de pup van zes maanden, al naar de dierenarts met schuim op de bek en diarree. Een ongezonde pup, (…) Het hele nieuwsbericht
De lonen van de brandweer werden in Limburg wél correct en tijdig uitbetaald. Dat zegt de Limburgse BrandweerBond in een reactie op een VTM-bericht, waarin sprake was van een "enorme achterstand in de uitbetaling van de lonen bij de brandweer". Dat bericht mag niet veralgemeend worden en geldt zeker niet voor Limburg, aldus de Brandweerbond. Juist met het oog op die correcte uitbetaling kwamen de Limburgse burgemeesters immers op nieuwjaarsdag(!) bijeen om de maatregelen te nemen die zich in het kader van de brandweerhervorming opdrongen.

Zaterdag watersportdag

Donderdag 7 mei 2015
Hechtel-Eksel - Zaterdag watersportdagZoomZaterdag is het nationale Watersportdag. Ook de Neerpeltse Watersportclub doet daar aan mee. Iedereen kan, onder begeleiding, gratis komen kano- en kajakvaren van 13 tot 16 uur aan de kanoloodsen ter hoogte van de Lommelsakker 7 in Neerpelt. Van harte welkom! Enkel sportkledij meebrengen. Kleedkamers en douches staan ter beschikking voor alle deelnemers.

Verbouwingsadvies nodig?

Dinsdag 5 mei 2015
Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies over de duurzaamheidsaspecten? Dan kan je de Huizendokter van Dubolimburg op visite vragen. Die specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst. Reserveer hier een bezoek van de Huizendokter.

75 weekendongevallen

Maandag 4 mei 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. In totaal werden 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 16%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (45)

Zondag 3 mei 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (45)ZoomGwendolien Willekens zag deze smiley op het dak van een huis in Kortessem.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel