Het overige nieuws

Julia Snoeks overleden

Donderdag 30 juni 2016
Hechtel-Eksel - Julia Snoeks overledenDinsdag is Julia Snoeks overleden, de echtgenote van Andre Kwanten. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans en Laenen in Hechtel.

Openbare verkoping: Bungalowpark

Donderdag 30 juni 2016
Morgennamiddag wordt in café De Schans een woning op en met grond en twee aanpalende percelen weiland, gelegen Bungalowpark +2, openbaar verkocht. De totale oppervlakte bedraagt 1ha99a15ca en het KI bedraagt 2.703 euro.
Morgennamiddag wordt in de cafetaria van De Schans het woon- en handelshuis Lommelsebaan 86 openbaar verkocht. Het pand staat op een perceel van 10a95ca en heeft een KI van 1822 euro.

Zin om te leren kajakken?

Maandag 27 juni 2016
Hechtel-Eksel - Zin om te leren kajakken?ZoomDan kan je volgende week terecht bij de Neerpeltse Watersport Club voor een initiatiereeks van 5 lessen van anderhalf uur. De jeugd kan kiezen voor een reeks van 13:00 tot 14:30 uur of van 14:30 tot 16:00 uur, de volwassenen worden verwacht om 18:30 uur. Meer informatie vind je hier. Inschrijvingen kunnen gebeuren via info[!]nwc.be.

50 jaar volleybal in Overpelt

Maandag 27 juni 2016
Hechtel-Eksel - 50 jaar volleybal in OverpeltZoomOp 3 september 2016 viert de volleybalclub van Overpelt haar 50-jarig bestaan. Voor dat feest wil men alle (oud)-leden uitnodigen. Er zijn helaas geen ledenlijsten bewaard gebleven, vandaar deze oproep. Geïnteresseerden mogen hun gegevens doorsturen naar 50jaar[!]volley-overpelt.be.

EK-kajak senioren: NWC-ers 7de

Maandag 27 juni 2016
Op het Europees kajakkampioenschap voor senioren hebben de Neerpeltse kajaksters Lize Broekx en Hermien Peters gisteren een 7de plaats behaald in de K2 over 500 meter. Ze eindigden in een tijd van 1'46". De wedstrijd werd gewonnen door Hongarije voor Duitsland en Wit-Rusland. Later op de dag nam Lize Broekx deel aan in de K1 over 5000 meter. Zij eindigde hier ook 7de in 22'42" op 19" van de Wit-Russische die het nipt haalde voor een Hongaarse en een Russische deelneemster.
Volgend weekend neemt Lize nog deel aan het Europees kajakkampioenschap marathon in het Spaanse Pontevedra, samen met een grote delegatie NWC-ers in de junioren-, U23- en seniorenklasse.

Ivonne Snoeks overleden

Zondag 26 juni 2016
Hechtel-Eksel - Ivonne Snoeks overledenDonderdag is in Hamont Ivonne Snoeks overleden, de echtgenote van Marcel Peeters. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.
Morgennamiddag wordt in de cafetaria van De Schans de woning Reststraat 13 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 8a28ca.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Verschakelen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Hechtel-Eksel - Miet Verschakelen overledenIn Wijchmaal is gisteren Miet Verschakelen overleden, de weduwe van Rikske Van Helden. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Roger Van Nooten overleden

Dinsdag 21 juni 2016
Hechtel-Eksel - Roger Van Nooten overledenZoomIn Hechtel is zaterdag Roger Van Nooten overleden, de echtgenoot van Karin Formanski. Hij was 64 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.  Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans & Laenen in Hechtel.

Mathilde Caels overleden

Dinsdag 21 juni 2016
Hechtel-Eksel - Mathilde Caels overledenZoomGisteren is Mathilde Caels overleden, de weduwe van Albert Verpoorten. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in 't Sant.

René Meyen overleden

Dinsdag 21 juni 2016
Hechtel-Eksel - René Meyen overledenZoomZondag is René Meyen overleden, de echtgenoot van Leonie Peeters. Hij was 75 jaar. De afscheidsdienst heeft in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Bree-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in  Meeuwen.
Hechtel-Eksel - Zuster Barbara Fransen overledenZoomZaterdag is de uit Eksel afkomstige zuster Barbara Fransen overleden. Zij was 93 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Schurhoven (Sint-Truiden). Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Ken Vandermeulen overleden

Maandag 20 juni 2016
Hechtel-Eksel - Ken Vandermeulen overledenZoomVrijdag is Ken Vandermeulen overleden, zoon van Pascal en Sonja Vandermeulen-Gyssels. Hij was 21 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Bosland viert 10-jarig bestaan

Maandag 20 juni 2016
Hechtel-Eksel - Bosland viert 10-jarig bestaanZoomBosland, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Vlaanderen, bestaat dit jaar tien jaar. Dat wordt een heel jaar lang gevierd met een brede waaier aan activiteiten. Denk hierbij onder andere aan bijzondere arrangementen, een hangmatactie, boomplantacties en natuurlijk een groots verjaardagsfeest.
Een dagje Bosland is een beleving op zich, of je nu Boslander bent of verder weg woont. Om de beleving nog te verhogen, worden er nieuwe arrangementen uitgewerkt met lokale ondernemers. Momenteel (…) Het hele nieuwsbericht

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht
De Raad van Bestuur van de sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde op 31 mei het jaarverslag van 2015 goed. Daaruit blijkt dat er vorig jaar 51 nieuwe woningen werden opgeleverd in in Peer, Bree, Meeuwen en Bocholt, waardoor men op 1 januari jl. op 3.031 verhuurde woningen uitkwam. In Peer, Neerpelt, Lommel, Bocholt, Zonhoven, Overpelt, Houthalen-Helchteren en Hechtel- Eksel waren de werken voor 162 woningen al gestart en worden nieuwe projecten voor nog eens 252 woningen voorbereid. (…) Het hele nieuwsbericht

Virginie Cuypers overleden

Donderdag 16 juni 2016
Hechtel-Eksel - Virginie Cuypers overledenDinsdag is de uit Wijchmaal afkomstige Virginie Cuypers overleden, de echtgenote van Jos Geyskens. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag ( 11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bisschop weer de boer op

Woensdag 15 juni 2016
Hechtel-Eksel - Bisschop weer de boer opNa zes ontmoetingen in het voorbije werkjaar zet bisschop Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, de pastorale bezoeken aan ieder dekenaat – op weg naar 50 jaar bisdom – verder: van 6 tot 9 oktober komt het dekenaat Tongeren aan de beurt, van 16 tot 19 februari 2017 het dekenaat Beringen en van 16 tot 19 maart het dekenaat Peer waarvan naast de federatie Peer de federaties Hechtel-Eksel en Houthalen-Helchteren deel uitmaken.

Caroline Haveneers uit Hechtel-Eksel en Kevin Vernyns uit Herk-de-Stad hebben de bvba Prime Medical Solutions opgericht. De zetel van de bvba, met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro, is gevestigd in de Windmolenstraat in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is onder meer de im- en export van verzorgings-, revalidatie- en medische materialen.

Stina Geuns overleden

Dinsdag 14 juni 2016
Hechtel-Eksel - Stina Geuns overledenGisteren is in Peer de uit Wijchmaal afkomstige Stina Geuns overleden, de echtgenote van Swa Geysmans. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe bvba: B-Investments

Dinsdag 14 juni 2016
B-Investments: dat is de naam van de bvba die door Hans Bogers en Hilde De Backer, beiden uit Hechtel-Eksel, werd opgericht. De vennootschap heeft haar zetel in de Henri Essersstraat in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is patrimoniumbeheer.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 doden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Twaalf rijbewijzen ingetrokken

Maandag 13 juni 2016
Hechtel-Eksel - Twaalf rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend hebben de politieploegen van Lommel, Kempenland en HANO meegewerkt aan de alcoholcontroles die door de provincie waren aangekondigd. Van alle bestuurders die zaterdagavond en -nacht gecontroleerd werden, moesten er 12 hun rijbewijs inleveren.
Het is maar dat je 't weet
De meeste boeken worden slechts eenmaal gelezen (of niet) en blijven daarna voor jaren in de kast. Zonde! Nu is er "Books in Belgium", een gespecialiseerd platform waarop iedereen eenvoudig en veilig tweedehandsboeken kan kopen en verkopen. Na het aanmaken van een verkopersprofiel zet je daar binnen de tien seconden je boek te koop. Door te zoeken op titel of uniek boeknummer (ISBN) krijg je meteen alle informatie van het boek aangeleverd. Enkel de prijs en (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Weer weekendcontroles in heel LimburgKomend weekend gaan alle lokale politiekorpsen in de provincie en de WegPolitie Limburg weer in heel de provincie automobilisten controleren op hun snelheid en op eventueel alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. De actie start vrijdagavond en duurt tot maandagmorgen. Een en ander is deze namiddag bekendgemaakt door het kabinet van de gouverneur.

Daar zijn de Boslandkoekjes

Woensdag 8 juni 2016
Hechtel-Eksel - Daar zijn de BoslandkoekjesZoomBij bakkers in de gemeente zijn sinds kort Boslandkoekjes verkrijgbaar. Die worden gepresenteerd in een kindvriendelijke doos, die door kinderen tot een kijkdoos kan worden omgetoverd.
De koekjes zijn een product van bakker Swinnen uit Lommel, op aangeven van de leerlingen van 6 Toerisme van het Atheneum van Overpelt (foto). Die moesten voor hun geïntegreerde proef een infobrochure met verschillende toeristische arrangementen in en rond Bosland uitwerken. Een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Spontane staking bij De Lijn

Woensdag 8 juni 2016
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Spontane staking bij De LijnDoor een spontane staking rijdt vandaag amper de helft van de bussen in Limburg. In alle stelplaatsen van De Lijn hebben de chauffeurs het werk neergelegd, alleen de bussen van enkele privé-aannemers zijn uitgereden. Het is allemaal begonnen met een conflict in stelplaats Lanaken. Daar is een chauffeur die door een passagier bespuwd werd, ontslagen omdat hij zich verbaal agressief had gedragen. Volgens de vakbonden worden de chauffeurs voortdurend slachtoffer van verbale en fysieke agressie en reageert (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Van Winkel overleden

Dinsdag 7 juni 2016
Hechtel-Eksel - Gerard Van Winkel overledenGisteren is in WZC Den Boogerd in Eksel Gerard Van Winkel overleden, de echtgenoot van Germaine Moons. Hij was 92 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Zondagavond (18.30 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens.
Vanaf morgen/woensdag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.  Net zoals andere bezoekers zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de (…) Het hele nieuwsbericht

Ramadan gestart

Maandag 6 juni 2016
Hechtel-Eksel - Ramadan gestartZoomVoor de moslims begint vandaag de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand waarbij van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt. Het is ook een maand van bezinning, gebed en verzoening.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - Bende pleegt meer dan 70 inbrakenDe politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een bende opgerold die meer dan 70 inbraken pleegde, ook in Limburg. De dieven sloegen toe in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen. De bende bleek het vooral gemunt te hebben op kluizen en cash geld. Ook multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief, juwelen,drank en sigaretten werden buitgemaakt.
Tribunaliteiten
Als een rechter iemand ondervraagt over de Chaussée d’amour en de ondervraagde stottert en krijgt rode vlekken in de hals, wil dit dan zeggen dat hij goed weet dat de Luikersteenweg in St.-Truiden geen gewone steenweg is? Dat was één van de vragen die het hof van beroep van Antwerpen moest beantwoorden na een brand op die steenweg in de Night Dreams.
De verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de brandschade omdat de Night Dreams in plaats van een (…) Het hele nieuwsbericht

Heb je een droom?

Vrijdag 3 juni 2016
Vandaag gelezen
"Heb je een droom? Geef dan nooit op! Stop nooit met je te verbeteren, zelfs als dat betekent dat je daarvoor fouten moet maken." (Oprichter Jack Ma van de Chinese webwinkel Alibaba in De Tijd)
Hechtel-Eksel - Bosland-afvaardiging naar ZwedenZoomAfgelopen week was een delegatie van Bosland, met schepenen Kris Verduyckt (Lommel), Raf Truyens (Hechtel-Eksel) en Carine Van Gerven (Overpelt) en een vertegenwoordiging van het Agentschap voor Natuur en Bos, te gast in de Zweedse steden Sotenäs en Tanum. “De Zweden kwamen via de Europese Commissie in contact met Bosland en waren erg onder de indruk van onze manier van samenwerken. Ook de wijze waarop we Bosland in de markt zetten, was voor hen voer voor inspiratie,” zegt de Lommelse (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Froeyen overleden

Vrijdag 3 juni 2016
Hechtel-Eksel - Anna Froeyen overledenWoensdag is Anna Froeyen overleden, de weduwe van Joseph Camps. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. De Evangelische avonddienst wordt dinsdag (19 uur) gehouden in de parochiekerk van Hechtel, waarna begroeting in 't Sant.
Zaterdagochtend wordt in Helchteren het kruispunt van de Grote Baan opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. De werken om het verkeer vlotter te laten verlopen zijn dan achter de rug.
Vrijdagnacht kan er nog wat hinder zijn omdat er dan aan de verkeerslichten wordt gewerkt.
De nieuwe belijning wordt - vanwege het regenweer - pas in de loop van volgende week aangebracht.
Maandag gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap" van start. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Jan Vaesen overleden

Donderdag 2 juni 2016
Hechtel-Eksel - Jan Vaesen overledenGisteren is Jan Vaesen overleden, de echtgenoot van Vinnie Thys. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur).

Een zonnescherm voor je wagen

Woensdag 1 juni 2016
Maak dat mee!
Hechtel-Eksel - Een zonnescherm voor je wagenZoomAls het zo verder gaat met het bomenbestand komt misschien ooit de dag dat je je auto niet meer kan parkeren in de schaduw van zo'n boom. Dan kan misschien een zonnescherm helpen? Enkele Chinezen uit Peking hebben dat uitgedacht en zijn een crowdfunding-actie gestart om een massaproductie van dat scherm te kunnen realiseren. Het is 4m lang, 2,1m breed, 6 kilo zwaar en je plaatst het met een zuignap op het dak. Open- en dichtvouwen gebeurt met de afstandsbediening. Volgens de Chinezen kan het scherm de temperatuur in de auto met zowat 21 graden Celsius doen dalen.

Lizette Thoelen overleden

Woensdag 1 juni 2016
Zondag is Lizette Thoelen overleden, de echtgenote van Robert Martens. Zij was 69 jaar. Ter herinnering aan Lizette wordt er maandag (11 uur) een toespraak gehouden in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Eksel.

Te weinig wilde bloemen

Woensdag 1 juni 2016
Vandaag gelezen
"In onze moderne landschappen bloeien te weinig wilde bloemen om gunstig te zijn voor vlinders en andere insecten die bloemen nodig hebben." (Bron: bioloog Dirk Draulans in Knack)
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel