Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Meer schildklierkanker rond Mol

Donderdag 31 augustus 2017
Er zijn iets meer gevallen van schildklierkanker rond de nucleaire sites van Mol en Fleurus, meldt Radio 1. Dat blijkt uit een studie van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Die bekeek voor de periode 2000-2014 het aantal nieuwe gevallen van schildklierkanker in een straal van 20 km rond de nucleaire sites, en vergeleek die met het gemiddelde. In Mol ligt het cijfer 4% hoger dan gemiddeld, in Fleurus 8%. Maar dit betekent niet dat er een oorzakelijk verband is met de nucleaire activiteit, zegt een woordvoerster van het Wetenschappelijk Instituut. 
De nieuwe studie bevestigt de tendens uit een eerdere studie, uit 2012, die verder zal worden opgevolgd. Opvallend is dat er rond de kerncentrales van Doel en Tihange juist minder schildklierkankers voorkomen dan gemiddeld.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht

Dokter Peter Aerts overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Zaterdag is dokter Peter Aerts, orthopedisch chirurg van het Mariaziekenhuis in Overpelt, overleden. Hij was 59 jaar. Peter Aerts startte zijn carrière in 1989 in het Maria Middelaresziekenhuis in Lommel en het H. Hart ziekenhuis in Mol. Bij de opening van het Mariaziekenhuis in 2005 werd hij er voltijds staflid. Dokter Aerts legde zich voornamelijk toe op de heup-, schouder- en handpathologie.

Tentoonstelling Fotofestival verlengd

Woensdag 30 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Tentoonstelling Fotofestival verlengdZoomHet Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Overpelt heeft deze zomer vele bezoekers getrokken, die onder de indruk waren van wat er te zien en te beleven was. Om zoveel mogelijk mensen de komende dagen toch nog te laten kennis maken met het Fotofestival werd beslist om de buitententoonstelling - met ruim 500 foto's uitgehangen langs een stratenroute - te verlengen tot vrijdag 15 september. De binnententoonstellingen in dienstencentrum Pelle Melle, CC Palethe, (…) Het hele nieuwsbericht

Bouw nieuw crematorium op schema

Woensdag 30 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Bouw nieuw crematorium op schemaZoomDe bouwwerken van het nieuwe crematorium in Lommel - een initiatief van zeven Noord-Limburgse gemeenten - zitten op kruissnelheid. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens een werfbezoek. Begin deze maand werden ook al de 3 crematieovens (waarvan twee op de foto onderaan) geplaatst. “Tegen eind september zal de hele bouw - in totaal ongeveer 1.000 m² - helemaal wind- en waterdicht zijn,” zei  burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel. "Als alles goed blijft gaan, kan het (…) Het hele nieuwsbericht
Bouw nieuw crematorium op schema
Zoom

Barbara Coumans overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Barbara Coumans overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag Barbara Coumans overleden, de weduwe van Henri Vranken. Zij was 89 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Jaeken in Peer vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Gerard Oyen overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Gerard Oyen overledenMaandag is Gerard Oyen overleden, de echtgenoot van Josée Morren. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Josephine Vrijsen overleden

Maandag 28 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Josephine Vrijsen overledenVrijdag is Josephine Vrijsen overleden, de echtgenote van Jan Dilissen. Zij was  84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hechtel-Eksel - Eksel B verslagen door Houthalen VVIn 4de Provinciale is Eksel B de competitie begonnen met een nederlaag op het veld van Houthalen VV. Uitslag: 2-1.

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Beker N.-Limburg: Eksel geklopt

Zaterdag 26 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Beker N.-Limburg: Eksel gekloptIn de competitie voor de beker van Noord-Limburg is KFC Eksel vanavond verslagen door Herkol. Uitslag: 1-7... Herkol speelt de finale van de beker.

Anna Vanbuel overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Anna Vanbuel overledenDonderdag is in Peer de uit Meeuwen afkomstige Anna Vanbuel overleden, de weduwe van Albert Linsen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Lize Broekx en Hermien Peters hebben de B-finale gewonnen (10de overall) in 1'42 in K2 500 meter op het WK senioren in het Tsjechische Racice. Tweede werd Oostenrijk (1'44.1) en derde Servië (1'44.7). Artuur Peters is tweede geworden (11de overall) op het WK K1 1000 meter in de B-finale in 3'35" achter de Australiër Stewart Murray 3'32".
Morgen varen Artuur en Lize nog de K1 5 km als afsluiting van dit WK.

Annita Snoeks overleden

Vrijdag 25 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Annita Snoeks overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Annita Snoeks overleden, de echtgenote van François Kuppens. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Hechtel verslaat SK Meeuwen

Donderdag 24 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat SK MeeuwenHechtel heeft zijn oefenwedstrijd tegen SK Meeuwen gewonnen. Uitslag: 2-1.

NWC-ers op WK kajaksprint

Donderdag 24 augustus 2017
Op de eerste dag van het WK kajaksprint in het Tsjechische Racice zijn Artuur Peters (K1 1000 m) en het duo Lize Broekx en Hermien Peters (K2 500 m) er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de A-finale. Artuur werd derde in de halve finale (eerste 2 gingen door) en Lize & Hermien vijfde (eerste 3 gingen door). Zaterdag varen beide boten de B-finale (10de tot en met 18de plaats) op hun respectievelijk nummer en zondag nemen Artuur en Lize beiden deel aan de K1 5000m op dit WK.

40 jaar Sanicole Airshow

Woensdag 23 augustus 2017
Hechtel-Eksel - 40 jaar Sanicole AirshowZoomHet tweede weekend van september kan je in Hechtel-Eksel naar de 40ste Sanicole Airshow en dat wordt een heel unieke show. Het begon allemaal zeer kleinschalig met een “festival der stuntnummers” in het midden van de jaren ‘70. Stichter was piloot, zakenman en politicus Lucien Plees uit Beverlo. Enkele duizenden kijklustigen genoten destijds van deze show.
In de jaren ’80 groeide het evenement uit tot een volwaardige vliegshow met internationale deelnemers uit Nederland, (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de ruimte
Hechtel-Eksel - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)
Naar aanleiding van Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt, organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis in Overpelt ook dit jaar op 14 november een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Oyen overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Fien Oyen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Fien Oyen overleden, de echtgenote van Jos Castermans. Zij was 70 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (12 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Virginie Berckmans overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Virginie Berckmans overledenIn Hechtel-Eksel is zondag Virginie Berckmans overleden, de weduwe van Louis Faes. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Lambert Snoeks overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Lambert Snoeks overledenZaterdag is in Peer de uit Hechtel afkomstige Lambert Snoeks overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Meylaers. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Maandag 21 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Herinrichting Dommel en KleinbeekZoomDe watering De Dommelvallei is gestart met de tweede fase van de herinrichtingswerken aan de Dommel en de Kleinbeek in Peer (Molhem). Door de werken zal de Dommel haar natuurlijk uitzicht terug krijgen en zal er meer ‘leven’ komen in en langs de Dommel, zegt de watering. Momenteel worden er verschillende vistrappen en beekvijvertjes aangelegd, wegen en dijken hersteld en de taluds afgeschuind.
Na deze werken zal er begonnen worden met het aanleggen van de wandelpaden zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Hechtel FC klopt Ellikom

Vrijdag 18 augustus 2017
In de Beker van Limburg, gewest Noord-Limburg, heeft Hechtel FC  zijn uitwedstrijd in Ellikom gewonnen. Uitslag: 2-4.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Patrick Nijskens overleden

Donderdag 17 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Patrick Nijskens overledenMaandag is Patrick Nijskens overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Laenen aan de Twaalf Septemberstraat.

Jan Daniëls overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Jan Daniëls overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Eksel afkomstige Jan Daniëls overleden, de echtgenoot van Mireille De Sutter. Hij was vorige week 77 jaar geworden. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: zondag tussen 18 en 19u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Paul Croymans overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Paul Croymans overledenIn Helchteren is gisteren de uit Hechtel afkomstige Paul Croymans overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel en Eksel spelen gelijk

Maandag 14 augustus 2017
In het fusietoernooi hebben Hechtel en Eksel gisteren gelijk gespeeld. Uitslag: 2-2.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Lieske Dreesen overleden

Zaterdag 12 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Lieske Dreesen overledenGisteren is Lieske Dreesen overleden, de weduwe van Pierre Bosmans. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Acht op tien woningen heeft garage

Zaterdag 12 augustus 2017
79,8 procent van alle woningen in Limburg heeft minstens één garage. Er zijn heel wat verschillen per gemeente. Zo heeft in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld 88,1 procent van de woningen een garage terwijl dat in Tongeren slechts 67,2 procent is.
In Beringen,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Mène Borkelmans overleden

Vrijdag 11 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Mène Borkelmans overledenWoensdag is Mène Borkelmans overleden, de echtgenote van Jef Gielen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht

Eén op tien niet-Belg

Donderdag 10 augustus 2017
Op 1 januari 2016 woonden in Hechtel-Eksel 1.174 niet-Belgen. Dat is 9,6 procent van de bevolking.

'Samen op een goei wei'

Dinsdag 8 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Met het project 'Samen op een goei wei' wil Regionaal Landschap Lage Kempen de biodiversiteit in paardenweides in zijn werkingsgebied vergroten. Hierbij willen ze inzetten op visuele aspecten zoals natuurlijke omheining, hagen, bomen, houtkanten en poelen. Je krijgt van hen ook inspiratie om natuurvriendelijke onderhoudsmethoden voor je weide in te zetten.
Wil je graag advies? Meld je dan aan op de website: http://www.opeengoeiwei.be. De eerste 50 aanvragers binnen het werkingsgebied van RLLK krijgen gratis advies.
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Willem van de Moosdijk overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Grensgevallen
Afgelopen nacht is in een zorgcentrum in Eersel Willem van de Moosdijk overleden. Hij was 91 jaar en internationaal bekend en berucht als kruidendokter. Van de Moosdijk verdiende 50 jaar geleden veel geld aan de handel in geneeskrachtige kruiden die, naar achteraf bleek, helemaal niet geneeskrachtig waren. Patiënten werden, onder meer vanuit België, in een busje thuis opgehaald en vervolgens naar Casteren gebracht, waar de "kruidendokter" woonde. Het was tv-presentator Willem Duys die van de Moosdijk in zijn programma ontmaskerde als kwakzalver.

Op zoek naar een pleeggezin...

Dinsdag 8 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Op zoek naar een pleeggezin...ZoomVorige week vrijdag streek in de Fabriekstraat in Neerpelt deze reisduif neer. Vermoeid, hongerig en vooral verdwaald. Maar na een hele portie maïs en een nacht rust vond ze nog altijd niet de weg naar haar baasje. Voorzien van 2 ringen kon achterhaald worden dat ze geringd werd in 2017 én wat het telefoonnummer van de eigenaar was. Die bleek in de buurt van Roubaix te wonen en wilde ze in eerste instantie komen halen, maar de afstand bleek toch wat te ver, zodat de man er nu afstand van doet. Welke duivenmelker wil Pierre (zo heeft het voorlopig gastgezin hem genoemd) een nieuwe thuis geven? UPDATE: Pierre heeft ondertussen een warm onderkomen gevonden ...

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Vzw The Black Label opgericht

Zaterdag 5 augustus 2017
Noa Deckers, Ange Grosemans en Marc Meijnen, allen uit Hechtel-Eksel, hebben de vzw The Black Label opgericht met zetel aan de Pater Malletstraat. De vzw wil muziekoptredens en muziekfestivals en in het algemeen alle socio-culturele activiteiten toegankelijk maken voor iedereen.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Gerarda Ulenaers overleden

Vrijdag 4 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Gerarda Ulenaers overledenGisteren is Gerarda Ulenaers overleden, de echtgenote van Jan Steensels. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant. Dinsdag (19 uur) is er daar een korte avonddienst waarna gelegenheid tot groeten.

Valse reclameronselaars op pad

Vrijdag 4 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Er zijn reclameronselaars op pad die firma’s vragen om het tijdschrift van de Nationale Brandweer vzw te sponsoren voor een bedrag van 95 euro. Maar de firma waarvoor die ronselaars actief zeggen te zijn, "is bij ons onbekend," zeggen ze bij de Hulpverleningszone Noord-Limburg. "Wij roepen dus op niet in te gaan op een eventueel aanbod van de firma."

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

Jaak Wuytens overleden

Donderdag 3 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Jaak Wuytens overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige Jaak Wuytens overleden, de echtgenoot van Ethel Van Geel. Hij was 83 jaar. Het afscheid in aula De Vloot in Leopoldsburg vindt in besloten kring plaats.

75 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017
Volgens de meest recente cijfers genieten 75 ouderen of 3,5 procent van alle 65-plussers in  Hechtel-Eksel van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 64. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

12.834 inwoners in 2030

Woensdag 2 augustus 2017
Volgens de bevolkingsprognose opgesteld door de studiedienst van de Vlaamse regering zal Hechtel-Eksel in 2030 12.834 inwoners tellen. Nu zijn er dat 12.266.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.

Jan Louis Gevers overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Jan Louis Gevers overledenZaterdag is Jan Louis Gevers overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.

Godelieve Vanderfeesten overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Hechtel-Eksel - Godelieve Vanderfeesten overledenZondag is Godelieve Vanderfeesten overleden, de echtgenote van Jos Gijbels. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel