Het overige nieuws

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Hechtel-Eksel - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.

Gerard Frederix overleden

Woensdag 29 november 2017
Hechtel-Eksel - Gerard Frederix overledenIn Hechtel is vandaag Gerard Frederix overleden, de weduwnaar van Dora Desair. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Laenen in Hechtel.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Jobdag bij Bataljon Bevrijding

Woensdag 29 november 2017
Hechtel-Eksel - Jobdag bij Bataljon BevrijdingZoomVandaag werd er bij het Bataljon Bevrijding 5de Linie Leopoldsburg een jobdag georganiseerd. Een vijftigtal jongeren kreeg er de kans om kennis te maken met deze gevechtseenheid. Deze kan wereldwijd ingezet worden in moeilijke omstandigheden voor het uitvoeren van verschillende taken en dit in alle mogelijke inzetgebieden. De jongeren waren alvast zeer enthousiast en kregen een mooie gelegenheid om kennis te maken met een eventuele toekomstige job in Leopoldsburg.
Meer info over een job bij het leger via deze link.
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Zoom

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Nieuwe bvba: Business Minds

Woensdag 29 november 2017
Benny Peeters uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Business Minds opgericht met zetel aan de Eindhovensebaan. De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van de werkzaamheden van boekhouder en/of boekhouder-fiscalist.

Ticket-actie van Blues Peer

Dinsdag 28 november 2017
Hechtel-Eksel - Ticket-actie van Blues PeerMorgenmiddag om 12u. start Blues Peer met een online OP=OP-ticketactie. Er zijn 600 Combi Tickets aan extra-voordelig tarief beschikbaar, meldt de organisatie:
• 500 combi tickets: 165 euro (vr-za-zo)
• 100 combi backstage tickets: 285 euro (vr-za-zo)
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien wordt per aangekocht ticket een exclusief T-shirt Blues Peer 2018 + Blues Peer Pin ter beschikking gesteld.
De online verkoop stopt zodra de eerste 600 tickets de deur uit zijn.

Henri Gielen overleden

Dinsdag 28 november 2017
Hechtel-Eksel - Henri Gielen overledenZondag is in Lommel de uit Beverlo afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van Lena Deckers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Hechtel-Eksel - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.
Hechtel-Eksel - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Twee boekhoudkantoren overgenomen

Maandag 27 november 2017
Het Hechtelse boekhoudkantoor Ben Peeters neemt twee boekhoudkantoren over: kantoor Dirk Vande Broek uit Overpelt en BAF uit Eksel. Volgend jaar krijgt het boekhoudkantoor een nieuwe naam. Het verhuist straks naar Eksel.


Jozef Schraepen overleden

Maandag 27 november 2017
Hechtel-Eksel - Jozef Schraepen overledenIn Peer is vrijdag Jozef Schraepen overleden, de weduwnaar van Margriet Smeets. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Hechtel-Eksel - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hechtel-Eksel - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Hechtel-Eksel - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)

Hechtel klopt Exc. Hamont

Zondag 26 november 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Exc. HamontHechtel FC is vandaag gaan winnen bij Exc. Hamont. Uitslag: 1-2. Voor de Duinenjongens scoorden Sander Elia en Cedriec VanHerck( zijn 19de). Hechtel staat 3de met 26 punten uit 13 wedstrijden.

Imana Truyers 2de in Roeselare

Zondag 26 november 2017
In de crosscup-wedstrijd veldlopen in Roeselare is Imana Truyers vandaag 2de geworden. Ze was beste Belgische in deze  selectiecross en loopt zo verder uit. De wedstrijd werd gewonnen door Sokolenko Ekatarina. Door haar klassering mag Imana naar het EK in Slowakije.

Swa Geysmans overleden

Zaterdag 25 november 2017
Hechtel-Eksel - Swa Geysmans overledenIn Peer is woensdag de uit Hechtel afkomstige Swa Geysmans overleden, de weduwnaar van Stina Geuns. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Eksel A klopt Elen

Zaterdag 25 november 2017
Hechtel-Eksel - Eksel A klopt ElenEksel A heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Elen. Uitslag: 5-3. De thuisploeg kwam al na 3 minuten op voorsprong via Thomas Beyen. Maar de rode lantaarn was helemaal niet van slag en voetbalde aardig mee. Op het kwartier resulteerde dit in de gelijkmaker via Schoonbroodt. Eksel scoorde onmiddellijk daarna de 2-1 via Glen Vervloet. Lang kon het niet genieten van de voorsprong. Opnieuw Schoonbroodt zorgde voor de 2-2. Dit leek ook de ruststand te worden, maar dat was buiten Sandy Depachter (…) Het hele nieuwsbericht
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 
Hechtel-Eksel - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Open brief over Noord-Zuidverbinding

Woensdag 22 november 2017
"Gezien de noodzaak van een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners" hebben de Limburgse sociale partners een “open brief" aan de Vlaamse Regering gestuurd. Daarin vragen ze een snelle startbeslissing van de Vlaamse Regering voor “het complex project” voor de Noord-Zuidverbinding. De Limburgse sociale partners namen ten volle deel aan de voorbereidende initiatieven om de doelstelling van het complex project vorm te geven. De volgende stap, met name de startbeslissing door de Vlaamse Regering, laat momenteel te lang op zich wachten waardoor de procedure niet kan verdergezet worden, aldus de brief.
"De leden van de SERR-Limburg vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskfore van 1 december mee te delen wanneer de startbeslissing inzake het complex project van de Noord-Zuidverbinding wordt genomen of welke de redenen zijn waarom deze beslissing nog niet is genomen," aldus de brief.
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!
In Leopoldsburg werden tussen 3 en 17 november twee warenhuizen en een krantenwinkel overvallen.  De overvallers gingen telkens op een gelijkaardige manier te werk. Het eerste feit gebeurde op vrijdag 3 november.  Omstreeks 19.05 u kwamen drie personen een warenhuis op de Faytlaan binnen.  Volgens getuigen waren de verdachten in het zwart gekleed en gewapend met een mes, een steekpriem en mogelijk een handvuurwapen.  Enkele winkelbedienden werden verplicht de dagopbrengst te (…) Het hele nieuwsbericht
In het handbal hebben de heren van Arena ook hun 9de wedstrijd winnend afgesloten. In Kortessem werd het een nipte 23-24-zege. Arena staat ongeslagen aan kop in de rangschikking.

Hechtel wint bij Ham

Zondag 19 november 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel wint bij HamHechtel heeft deze namiddag Ham United verslagen. Uitslag: 3-2.
Hechtel kwam al na 6 minuten op voorsprong via Sander Elia. Hechtel was de betere ploeg, maar de bezoekers hadden aan 1 kans genoeg om gelijk te komen. Onmiddellijk na de pauze werd Seppe Scraeyen foutief onderuit gehaald in de 16. Cedriec Van Herck zette de elfmeter feilloos om: 2-1. Vijf minuten later moesten de bezoekers aan de noodrem op Gert Overath. Opnieuw strafschop en wederom Cedriec Van Herck zorgde met zijn 18de van het seizoen (…) Het hele nieuwsbericht

Winst en verlies bij HE-VOC

Zaterdag 18 november 2017
Hechtel-Eksel - Winst en verlies bij HE-VOCHet zal ongetwijfeld aan het He-voc-etentje van zondag jl. hebben gelegen, maar in de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van He-voc de broodnodige punten binnen gehaald. Thuis werd met 3-0 gewonnen van hekkensluiter Herenthout (setstanden 25/22, 25/19 en 25/21). He-voc liet geen spaander heel van het veel fouten makende Herenthout en klimt zo op in de rangschikking.
Tegen de laatste in de stand ging het elke set gelijk op, maar met veel vechtlust, een ijzersterke oppo Giel Fonteyn (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel A speelt gelijk

Zaterdag 18 november 2017
Hechtel-Eksel - Eksel A speelt gelijkOp het veld van KSK Meeuwen heeft Eksel A vanavond 0-0 gelijk gespeeld. Na 12 wedstrijden staat Eksel tweede met 24 punten uit 12 wedstrijden.

Damesvoetbal: Eksel scoort 15 goals

Zaterdag 18 november 2017
De dames van Eksel FC in 3de Provinciale hebben vandaag hun doelpuntenaantal verdubbeld. Ze wonnen thuis van Lanklaar met... 15-0. Eksel heeft na 9 wedstrijden 8 punten.

Weer overval in Leopoldsburg

Zaterdag 18 november 2017
Gisterenavond is er weer een overval gepleegd in Leopoldsburg, nu op krantenwinkel op 't Geleeg in de Heuvelstraat en ook weer door vijf mannen. Ook nu moesten de daders het stellen zonder buit. Door deze twee overvallen is de politie extra alert en ook bedrijven nemen extra maatregelen. Zo heeft de Colruyt Groep privébewakingsagenten ingehuurd. Dat is onder andere het geval bij de Okay in Paal.

Lidl in Leopoldsburg overvallen

Vrijdag 17 november 2017
Vanavond, even voor sluitingstijd, hebben vijf mannen, die hun gezicht onherkenbaar hadden gemaakt, het warenhuis Lidl op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg overvallen. Ze eisten geld, maar toen een van de kassiersters alarm sloeg, namen ze de vlucht, zonder buit. De lokale politie Kempenland kwam ter plaatse, net als deskundigen van het gerechtelijk labo. De politie nam de opnamen van de bewakingscamera's in beslag.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Hechtel-Eksel - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

Mia Heylen overleden

Donderdag 16 november 2017
Hechtel-Eksel - Mia Heylen overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige Mia Heylen overleden, de weduwe van René Vandenbosch. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag.

Josée Nuyts overleden

Donderdag 16 november 2017
Hechtel-Eksel - Josée Nuyts overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige Josée Nuyts overleden. Zij was 75 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Schoonbeek-Beverst.

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.
Tijdens Vriend en Taal - Vriendentaal - komen anderstaligen wekelijks samen om op een leuke manier (en bij een kopje koffie) in het Nederlands te praten over gewone dingen die hen bezig houden. Af en toe trekken ze er zelfs samen op uit (naar de bibliotheek, theater,...) of krijgen ze een spreker over de vloer. Vriendentaal wordt georganiseerd vanuit het Agentschap Integratie en Inburgering. Ben je Nederlandstalig, wil je graag kennismaken met andere culturen en heb je zin om twee uurtjes per week met (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Janssens overleden

Dinsdag 14 november 2017
Hechtel-Eksel - Fons Janssens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Fons Janssens overleden, de echtgenoot van Maria Driesen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Louis Peeters overleden

Maandag 13 november 2017
Hechtel-Eksel - Louis Peeters overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Louis Peeters overleden, de echtgenoot van Mia Janssen-Bollen. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Antonius in Heverlee (Leuven).

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest van Turkse RangersEksel B  heeft vandaag met 1-4 verloren van Turkse Rangers. Eksel was in de eerste helft de evenknie van de Turken, maar twee treffers even voor de pauze deden de wedstrijd kantelen. Het geloof ebde weg bij KFC en Turkse Rangers speelde de wedstrijd simpel uit met nog twee goals. Sven Neuteleers zorgde voor de Ekselse eerredder met een rake kopbal op vrije trap van Van Dyck.
Volgend weekend trekken de B's naar Termolen, de voorlaatste in de klassering.

Hechtel speelt gelijk tegen Peer

Zondag 12 november 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel speelt gelijk tegen PeerIn 3de Provinciale is Hechtel vanmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel in Peer. Het stond na 90 minuten 1-1. De thuisploeg moest voor deze wedstrijd noodgedwongen een beroep doen op de 40-jarige doelman Koen Witters. Hij kon niet verhinderen dat de bezoekers al na 6 minuten op voorsprong kwamen. Na een zware fout op Mrgole trapte Wesley Vermijl de vrije trap mooi tot bij Cedriec VanHerck die zijn 16de van het seizoen tegen de netten prikte. Maar nog voor de rust kwam de thuisploeg op gelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Frederix overleden

Zondag 12 november 2017
Hechtel-Eksel - Mia Frederix overledenIn Lommel is vrijdag Mia Frederix overleden, de weduwe van Zjang Janssen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Maria Coen overleden

Zondag 12 november 2017
Hechtel-Eksel - Maria Coen overledenVrijdag is Maria Coen overleden, de weduwe van François Pipien. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Volleybal: winst voor HE-VOC heren

Zaterdag 11 november 2017
Hechtel-Eksel - Volleybal: winst voor HE-VOC herenIn de 2de Divisie van het volleybal zijn de heren van HE-VOC vandaag gaan winnen in Noorderkempen met 0-3. De setstanden waren 19/25, 21/25 en 22/25. HE-VOC telt na 7 wedstrijden 6 punten.

Eksel A klopt Grote Heide

Zaterdag 11 november 2017
Hechtel-Eksel - Eksel A klopt Grote HeideEksel A heeft vanavond gewonnen van Grote Heide. Uitslag: 3-0. In de topper in het Sparrenstadion zag het er lange tijd naar uit dat de wedstrijd op 0-0 ging eindigen. Maar na de rode kaart van bezoeker Markgraaf nam Eksel in een dol slotkwartier het heft in handen. Eerst kopte Dries Bertrands zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. Thomas Beyen zorgde voor de geruststellende 2-0 en invaller Jarne VanDyck zorgde bij zijn eerste baltoets voor de 3-0 eindstand. 9 op 9 voor de troepen van Scavone en zo stevig op een 2de plaats!

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Hechtel-Eksel - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

Auto in brand na botsing

Vrijdag 10 november 2017
Hechtel-Eksel - Auto in brand na botsingEen 33-jarige vrouw uit Maaseik reed met haar VW Vento op de Boslaan in Dilsen achter op de Ford S-Max van de 21-jarige S.M. uit Hechtel. Door de aanrijding vloog de Vento in brand zodat de brandweer moest uitrukken. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

Nieuwe V.O.F. : Rocus

Donderdag 9 november 2017
Robert Custers en Christianne Neyens, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de vennootschap onder firma (V.O.F.) Rocus opgericht met zetel aan de Lijsterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het onderzoek naar de omvang van de markt voor bepaalde producten met het oog op de verkoopbevordering en de ontwikkeling van nieuwe producten én het produceren van statistische analyses.

Albert Vanbrabant overleden

Donderdag 9 november 2017
Hechtel-Eksel - Albert Vanbrabant overledenDinsdag is Albert Vanbrabant overleden, de echtgenoot van Annemie Peeters. Hij was 72 jaar en oud-leraar van Don Bosco Hechtel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de Catharinakerk in Hasselt.

Fikse toename aantal leefloners

Dinsdag 7 november 2017
In Hechtel-Eksel genoten vorig jaar 38 personen van een leefloon. Nu zijn er dat 51. Dit is een stijging met 34,4 procent. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Hechtel-Eksel - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Nieuw legermuseum

Maandag 6 november 2017
Leopoldsburg krijgt een nieuw legermuseum. Het wordt ondergebracht in het Chinees paviljoen van de Commandant van de Genie. Het gebouw staat al twee jaar leeg. Het museum wordt binnenkort geopend.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Winst voor Hechtel en Eksel A

Zondag 5 november 2017
Hechtel-Eksel - Winst voor Hechtel en Eksel AHechtel heeft vandaag thuis gewonnen van Kaulille met 5-1. Het waren nochtans de bezoekers die op voorsprong kwamen via Jan Gorssen.Maar op slag van rust maakte Cedriec VanHerck gelijk. De 2de helft begon met 2 kansen voor de bezoekers maar het was opnieuw VanHerck die de 2-1 op het bord zette.Toen Kaulille met zijn tienen kwam te staan liepen de Duinenjongens verder uit. Cedriec VanHerck maakte zijn 3de van de middag. Arno Prenen en invaller Gert Overath zorgden voor de 5-1 eindstand. Hechtel heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Mina Agten overleden

Vrijdag 3 november 2017
Hechtel-Eksel - Mina Agten overledenIn Eksel is dinsdag Mina Agten overleden,de weduwe van Jef Wuytens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe bvba: Bosland

Vrijdag 3 november 2017
De bvba Juna Holding uit Heppen, Wouter Van Loo uit Diepenbeek, de gewone commanditaire vennootschap Wouter Van Loo Financieel Advies uit Diepenbeek, Dominique Nijsten uit Beverlo, Dominique Nijsten Financieel Advies uit Beverlo, Lutgarde Maes uit Peer en de gewone commanditaire vennootschap Lubra uit Peer hebben de bvba Bosland opgericht met zetel aan de Hoofdstraat in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is het optreden voor bank-, beleggings- en verzekeringsdiensten.

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Hechtel wint beker N.-Limburg in B-reeksIn het voetbal heeft KFC Hechtel gisteren de finale van de Beker van Noord-Limburg gewonnen in de B-reeks. Hechtel klopte Exc. Hamont met 0-1. Kevin Peeters scoorde het enige doelpunt.

Eksel B verliest van HW Zonhoven

Woensdag 1 november 2017
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest van HW ZonhovenEksel B heeft vandaag thuis zijn inhaalwedstrijd tegen HW Zonhoven verloren. Uitslag: 2-3. Eksel B staat veertiende in de stand met 6 punten uit 11 wedstrijden.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).
Op de Noord-Zuidverbinding, op het grondgebied van Hechtel-Eksel, is zaterdag een everzwijn aangereden door een auto. Het dier werd naar het vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder overgebracht waar men het liet inslapen.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel