Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

Ghislaine Van Machelen overleden

Maandag 30 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Ghislaine Van Machelen overledenZaterdag is Ghislaine Van Machelen overleden, de weduwe van Albert Jordens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Jos Nijssen overleden

Maandag 30 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Jos Nijssen overledenOp 26 oktober overleed in Hechtel de uit Sint Huibrechts Lille afkomstige Jos Nijssen, de echtgenoot van Jacqueline Kerkhofs. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in  funerarium Witters in Hechtel.

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!

Hechtel verliest van Kadijk

Zondag 29 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van KadijkHechtel heeft vandaag verloren van Kadijk. Uitslag: 3-0. Na 9 wedstrijden heeft Hechtel nu 16 punten.
Hechtel-Eksel - Volley: verlies en winst bij HE-VOCIn het volleybal hebben de heren van HE-VOC verloren van Geel met 3-0. Voorzitter Patrick Van Asten liet weten dat er helemaal geen verbetenheid was om de 3 punten mee naar huis te nemen.De heren 2de prov. wonnen wel: tegen Herk-de-Stad werd het 3-1. Ook de dames in 2de A wonnen thuis van St.-Truiden met 3-1, terwijl de dames in 2de B nipt verloren van Peer met 2-3. In 3de provinciale versloegen de dames thuis Overpelt met 3-0.

Eksel A verslaat KFC Hamont99

Zaterdag 28 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Eksel A verslaat KFC Hamont99In 2de Provinciale heeft Eksel A vanavond thuis Hamont 99 verslagen met 4-2. Het waren nochtans de bezoekers die goed aan de match begonnen, toen Nick Maes voor de 0-1 zorgde. Op slag van rust kwam de thuisploeg langszij: Thomas Beyen devieerde een voorzet van Sandy DePachter in doel. Na rust werd het in vijf dolle minuten 3-2. Eerst zorgde Nick Maes voor de 1-2, maar Thomas Beyen maakte met 2 doelpunten zijn hattrick vol. Even voor affluiten scoorde invaller Seppe Abrahams de geruststellende 4-2. Eksel wordt zo voorlopig 3de in de stand met 17 punten uit 9 wedstrijden.

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

'Wacht met kilometerheffing N73'

Vrijdag 27 oktober 2017
Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de ondernemersclubs van Noord-Limburg vragen aan minister Ben Weyts te wachten met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens op de N73 tot de Noord-Zuidverbinding gerealiseerd is. In een open brief aan de minister zeggen ze dat de N73 een broodnodige bypass van Limburg naar Antwerpen is omwille van het feit dat de Noord-Zuid niet ‘werkt’. Van deze N73 nu een tolweg maken belast de Limburgse ondernemers dubbel. Ze moeten omwille (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.
Begin oktober werd het eerste beton van de nieuwe bibliotheek in Eksel gestort, een symbolische eerstesteenlegging die een nieuw tijdperk aankondigt met een bibliotheek waar beleving en samenwerking centraal staan. Tijden veranderen, ook voor de bibliotheek die niet langer een “boekerij” is, met enkel en alleen boeken. De snelle evolutie van de samenleving noopt tot het volgen van de nieuwe media en digitalisering.
De huidige bibliotheekgebouwen dateren van 1980. Ze zijn dus (…) Het hele nieuwsbericht

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.

Nieuwe bvba: de gele veter 2.0

Donderdag 26 oktober 2017
Dimitri Smeets en Anke Opdebeek, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba de gele veter 2.0 opgericht met zetel aan de Dorpsstraat 68 in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de detailhandel in schoeisel, lederwaren en kleding én het organiseren van bruiloften, banketten, lunches en recepties.

Louis Berger overleden

Woensdag 25 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Louis Berger overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is gisteren Louis Berger overleden, de echtgenoot van Nora Snoekx. Hij was 80 jaar. Zijn lichaam wordt ter beschikking gesteld van de wetenschap. Zaterdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid om de familie te condoleren in  funerarium Jaeken in Peer.
Op Reigersvliet in Leopoldsburg is gestart met de afbraak van militaire gebouwen. Die moeten plaats maken voor de bouw van de nieuwe gevangenis die 300 gedetineerden zal huisvesten. De bouw van de gevangenis zal ruim 70 miljoen euro kosten.

Nieuwe vennootschap: ThinKarc

Dinsdag 24 oktober 2017
Renaat Sijbers uit Kessel-lo en Karolien Sijbers uit Eksel hebben de gewone commanditaire vennootschap Thinkarc opgericht met zetel aan de Sportlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van computerfaciliteiten, gegevensverwerking en webhosting.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Breëur overleden

Maandag 23 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Theo Breëur overledenVrijdag is Theo Breëur overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Pareyn en de echtgenoot van Rina Thijs. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
In het volleybal (tweede divisie heren) heeft Hechtel-Eksel Elen verslagen met 3-0. Setstanden: 25-20; 25-16 en 25-15.

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!
Hechtel-Eksel - Hechtel speelt gelijk tegen GestelZoomHechtel heeft vandaag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Gestel. De thuisploeg speelde niet haar beste wedstrijd en kwam 0-1 achter via Mues. Maar de reactie volgde snel via Dimitri Mrgole. In de 2de helft werd het 2-1 via Seppe Scraeyen. Toen de bezoekers tot 10 herleid werden door een rode kaart voor Baute leek Hechtel op de overwinning af te stevenen.Maar dat was buiten Mues gerekend. Hij scoorde na een flater in de verdediging de 2-2. Hechtel heeft nu 16 punten uit 8 wedstrijden.
Eksel B (foto) verloor bij Sparta Lille met 3-1. Jarne VanDyck scoorde voor de bezoekers op strafschop.(Foto Marc Faes) Meer foto's van Sparta Lille - Eksel B
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

Eerste winst voor HE-VOC-heren

Zondag 22 oktober 2017
De heren van HE-VOC hebben hun eerste overwinning van het seizoen beet. Gisteravond wonnen ze thuis van Elen met 3-0. De setstanden waren 25/20, 25/16 en 25/15.
UPDATE De damesploegen van HE-VOC kenden een minder weekend. Enkel de dames in 3de C konden winnen.In Peer werd het 0-3. In 2de A werd verloren in Kortessem met 3-1 en in 2de B verloren de dames in Tongerlo met 3-0. Ook de dames in 4de moesten in Dilsen-Stokkem hun meerdere erkennen. Daar werd het 3-0.

Eksel A verliest bij Reppel

Zaterdag 21 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Eksel A verliest bij ReppelIn Tweede Provinciale A heeft Eksel A vanavond verloren van RC Reppel. Uitslag: 3-0.  Eksel staat vierde met 14 punten uit 8 wedstrijden.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Drones voor Noord-Limburg

Vrijdag 20 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Drones voor Noord-LimburgZoomDeze voormiddag werden de drie professionele drones én de zeven piloten die ze gaan bedienen voorgesteld in de brandweerkazerne van Lommel. Plaatselijk burgemeester Vanvelthoven wees vooral op de multidisciplinaire aanpak, waarbij de hulpverleningszone Noord-Limburg, de politiezones Kempenland en Lommel én de stad Lommel de handen in elkaar sloegen. "De meerwaarde van luchtbeelden zien we bv. wanneer een helikopter van de federale politie wordt ingeschakeld, maar gezien onze ligging in de (…) Het hele nieuwsbericht
Drones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-LimburgDrones voor Noord-Limburg
Zoom

Jean Kuppens overleden

Vrijdag 20 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Jean Kuppens overledenWoensdag is Jean Kuppens overleden, de partner van Rosette Vandermaesen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Maaiwerken aan de waterlopen starten

Donderdag 19 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Maaiwerken aan de waterlopen startenZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg is gestart met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met speciale machines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd. Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Bosveldweg

Donderdag 19 oktober 2017
Morgennamiddag wordt in De Schans de woning Bosveldweg 25  openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 11a99ca en heeft een K.I. van 765 euro.

Martha Wouters overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Martha Wouters overledenIn Meeuwen is de uit Houthalen afkomstige Martha Wouters overleden, de weduwe van Jef Heylen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Magda Housen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Magda Housen overledenOp 13 oktober overleed Magda Housen, de echtgenote van Paul Coninx. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Openbare verkoping: Hechtelsebaan

Dinsdag 17 oktober 2017
Morgennamiddag wordt in café "D'n Hoek" de woning Hechtelsebaan 26 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 8a en heeft een K.I. van 1.033 euro.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Hechtel wint van Wijchmaal

Zondag 15 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van WijchmaalHechtel heeft vandaag met 5-0 gewonnen van Wijchmaal. Bij de rust was de wedstrijd reeds beslist. Cedriec VanHerk(2), Maik Tysiak en Dimitri Mrgole zorgden voor een 4-0 ruststand. Na de pauze hield de thuisploeg de match onder controle en Wijchmaal kreeg geen enkele kans bij elkaar. De Duinenjongens liepen nog verder uit via topschutter Cedriec VanHerck. Al bij al een verdiende overwinning voor Hechtel dat nu 15 punten op 21 heeft.
Eksel B won met 2-1 van Alken B.

Handbal: winst voor Arena

Zaterdag 14 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Handbal: winst voor ArenaIn het handbal zijn de heren van Arena vandaag met 28-39 gaan winnen in Meeuwen. Arena blijft zo ongeslagen leider.
Hechtel-Eksel - HE-VOC: heren verliezen, dames winnenIn de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van HE-VOC vanavond verloren in Genk met 3-0. De setstanden waren 25/16, 25/18 en 25/19. HE-VOC staat laatste in de stand met 0 op 12.
Een ander beeld bij de dames van de club. In Tweede Provinciale versloegen ze Helchteren met 3-0. Het was hun 3de overwinning.

Gelijkspel voor Eksel A

Zaterdag 14 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Eksel AEksel A heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van AC Tervant. De bezoekers kwamen in de eerste helft 0-1 voor via Sandy DePachter maar Tervant kwam snel op gelijke hoogte. In de 2de helft waren er weinig kansen en zo bleef het bij een puntendeling. Eksel heeft nu 14 punten op 21.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

Flitsmarathon: 14 procent te snel

Donderdag 12 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Flitsmarathon: 14 procent te snelTijdens de flitsmarathon heeft de politiezone Kempenland 3605 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 488 (14 procent) te snel.
Hechtel-Eksel - Nieuwe directeur Beeldende Kunsten bij KANLZoomHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de afdeling Beeldende Kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg heeft dan toch een nieuwe directeur: Michel Wellens. Hij volgt Eric Vanmechelen op, die op 1 oktober met pensioen ging. Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst in Hasselt en was jaren actief in de grafische sector. De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Op de foto: namens de raad van bestuur verwelkomden voorzitter Jaak Hoeben en algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.

Zaterdagavond wordt het donkerder

Woensdag 11 oktober 2017
Zaterdag wordt de openbare verlichting uitzonderlijk al vanaf 19u gedoofd. Door het nachtregime enkele uren eerder te laten ingaan, vraagt de gemeente aandacht voor de impact van lichtvervuiling. "Want er wordt te veel en verkeerd verlicht," zegt de Bond Beter Leefmilieu. "Constante verlichting op gebouwen of op ruimtes waar niemand komt, verlichting richting de hemel, etc. met als gevolg onnodige energieverspilling en excessieve nachtelijke verlichting. Voor sommige mensen leidt dit tot slaapgebrek (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Een Bengelkaart voor kinderen in BoslandZoomIn het Pijnven in Hechtel-Eksel is vandaag een "Bengelkaart" voorgesteld. Dat is een kaart waarop alle plezierige plekjes en avonturen in Bosland staan aangegeven, in het bijzonder voor kinderen die in Bosland aan hun trekken willen komen. De kaart is op sterk en duurzaam materiaal gedrukt; ze is dan ook waterbestendig, verfrommelbaar en - als ze vuil is - afveegbaar. Vanaf vandaag is ze voor 5 euro te koop in de VVV-kantoren en bij de Bosland Gastheren. Meer foto's
Een Bengelkaart voor kinderen in Bosland
Zoom
Hechtel-Eksel - Werken op bezoekersparking MariaziekenhuisZoomOp de zaterdagen 14 en 21 oktober wordt er gewerkt op de bezoekersparking van het Mariaziekenhuis. De parking, de laad- en loszone en een stuk van de rotonde krijgen een nieuwe laag asfalt. Hierdoor is het op beide zaterdagen niet mogelijk te parkeren op de bezoekersparking. Patiënten en bezoekers kunnen dan wel gratis parkeren op de personeelsparking. Via de helling naast de bezoekersparking kan de hoofdingang bereikt worden (cfr. afbeelding). Voor personen die slecht ter been zijn, zijn er rolstoelen op de personeelsparking voorzien.
In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (14 oktober) en het leggen van de nieuwe laag (21 oktober) is de bezoekersparking gewoon toegankelijk.

Olmense Zoo moet sluiten

Woensdag 11 oktober 2017
De Olmense Zoo moet met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Dat heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts beslist. Volgens hem werden in de populaire dierentuin te veel inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld.

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.

Nieuwe bvba: Piccard

Dinsdag 10 oktober 2017
Wim en Jan Piccard, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de bvba Piccard opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van voertuigen en van auto-onderdelen.

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Hechtel-Eksel - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.
Nog een extra volleybalbericht: de U19 dames van He-voc gaan in de Beker van Limburg voor het tweede jaar op rij naar de kwartfinale, na een 3-2 winst in Stevoort.

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
In het volleybal zijn de heren van HE-VOC uitgeschakeld in de Beker van Limburg. Ze verloren bij reeksgenoot Stevoort met 3-0. Setstanden waren 25/23, 26/24 en 25/17.
Komende woensdag om 10 uur vindt in het Mariaziekenhuis een oefening van het intern rampenplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern rampenplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand, zegt het ziekenhuis. Dit betekent dat (enkel in het betrokken blok) de sirenes afgaan, de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren dichtvallen en de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Winst voor Hechtel, verlies voor Eksel BHechtel FC heeft vandaag met zware 1-8 cijfers gewonnen bij Breugel. Eksel B verloor met 2-1 van Eendracht Zelem.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
In de derde provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel met 14-0 verloren in Mechelen-aan-de-Maas. Eksel staat achtste in de stand: het puurde 4 punten uit 4 wedstrijden.

Gelijkspel voor Eksel A

Zaterdag 7 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Eksel AEksel A heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen rode lantaarn Lutlommel, dat zijn eerste punt behaalde. Amadu Kamara bracht de bezoekers na 20 minuten op voorsprong met een mooie krul in de winkelhaak. De thuisploeg kwam al snel gelijk toen Thomas Beyen foutief werd neergehaald in de 16. Laurens Driessen zette de 11-meter feilloos om. Maar toch gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in. Dario Di Lorenzo scoorde de 1-2.
In de 2de helft waren er kansen langs beide kanten, maar echt doelgevaar bleef uit. Toch was er nog een prima redding nodig van doelman Vromans op een vrije trap van Bart Rutten. Eksel kwam alsnog verdiend langszij via een doelpunt van Sandy DePachter. Eksel A staat nu tweede in de stand met 13 punten uit 6 wedstrijden.

Handbal: Arena aan de leiding

Zaterdag 7 oktober 2017
In het handbal hebben de heren van Arena vanavond Hamont verslagen met 19-16. Gisteren wonnen ze van Bocholt met 23-25. In de stand staat Arena ongeslagen aan de leiding met 15 op 15.

Nieuwe vennootschap: De Leespeer

Zaterdag 7 oktober 2017
Leen Ramaekers en Birgit Struyven, beiden uit Eksel, hebben de vennootschap onder firma (V.O.F.) De Leespeer opgericht met zetel aan de Oudestraat in Peer. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000 euro. Doel van de vennootschap: detailhandel in kranten, boeken en tijdschriften.

Jan Jansen overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Jan Jansen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Jan Jansen overleden, de weduwnaar van Suzanne Geuns. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Vloerder Chiriac Nicolae failliet

Vrijdag 6 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren de faling uitgesproken van vloerder Chiriac Nicolae uit Hechtel-Eksel. Schuldvorderingen moeten voor 5 november ingediend worden.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Julien Abrahams overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Julien Abrahams overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Julien Abrahams overleden, de weduwnaar van Mia Hendriks. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intiem kring in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urn wordt bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Peer-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er een korte avondwake in de begroetingsruimte van de aula waarna gelegenheid tot groeten.

Werelddiabetesdag op 14 november

Vrijdag 6 oktober 2017
Op 14 november is het Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Ook dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten! Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
Op deze dag zullen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe brandweerkazerne

Donderdag 5 oktober 2017
Leopoldsburg krijgt een nieuwe brandweerkazerne. De bouwwerken gaan begin volgend jaar van start. Met het project is een investering gemoeid van 4,2 miljoen euro.
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

Maria Geuens overleden

Dinsdag 3 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Maria Geuens overledenZondag is Maria Geuens overleden, de weduwe van François Vanhove. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Donderdag (19 uur) is er daar een korte avonddienst waarna gelegenheid tot groeten.

Werken op E-314 in Zolder

Dinsdag 3 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
In de loop van de volgende nachten zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en NV De Vlaamse Waterweg de verkeerssituatie op de E314 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wijzigen. Tijdens de voorbije maanden waren er vaker dan verwacht files en gebeurden ook heel wat ongevallen, voornamelijk in de richting van Nederland naar Antwerpen. Daarom bekeken AWV en de Vlaamse Waterweg welke aanpassingen mogelijk zijn.
Momenteel zijn er 3 rijstroken richting Nederland, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hechtel-Eksel - Gratis naar 'De Grote Levensvragen'?ZoomU kon er afgelopen week niet naast kijken (of horen). Zowel op TV, radio (Radio 1) als in De Standaard werd veel aandacht besteed aan de enquête die is gehouden i.v.m. wat de mensen anno 2017 nu écht bezighoudt. Nu woensdag komt Friedl' Lesage naar De Adelberg in Lommel om over deze enquête te spreken met enkele interessante gasten. En ook u kan er (gratis) bij zijn, indien u bij de eerste 10 bent die een mailtje sturen aan het mailadres onderaan. Het belooft een boeiende avond te worden, met (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel klopt Kattenbos

Zondag 1 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt KattenbosHechtel heeft vanmiddag Kattenbos verslagen met 2-0. Dimitri Mrgole en Lennert Froeyen scoorden voor de thuisploeg. Hechtel heeft nu 9 punten op 15. Ook Eksel A won: in Gruitrode werd het 2-5. De doelpunten kwamen van DePachter (2), Elia, Camps en Vandyck. Door deze zege heeft Eksel 12 op 15.

Gerarda Winters overleden

Zondag 1 oktober 2017
Hechtel-Eksel - Gerarda Winters overledenVrijdag is de uit Hechtel afkomstige Gerarda Winters overleden, de weduwe van Jean Kenens. Zij was 79 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum waarna  gelegenheid tot groeten in het funerarium.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel