Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Hechtel-Eksel - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Trainer Scavone blijft

Zondag 30 december 2018
Hechtel-Eksel - Trainer Scavone blijftDaniel Scavone zal ook volgend seizoen tweede provincialer KFC Eksel trainer. Scavone is al drie jaar bij KFC Eksel aan de slag.

Nieuwe bvba: De Meule

Zondag 30 december 2018
De bvba Magi Invest uit Hechtel-Eksel heeft de bvba De Meule opgericht met zetel aan de Windmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant en taverne en het maken en promoten van streekbieren.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Detailhandel krijgt klappen

Zaterdag 29 december 2018
In Hechtel-Eksel daalde het aantal winkels in de detailhandel in tien jaar tijd van 77 naar 61. Het aantal ketenwinkels in de gemeente nam in dezelfde periode toe van 6 naar 9.

Maandag open, dinsdag gesloten

Vrijdag 28 december 2018
Hechtel-Eksel - Maandag open, dinsdag geslotenMaandag zijn de kantoren van de politiezone Kempenland open. In het hoofdkantoor van Leopoldsburg kan je terecht van 8 tot 16 uur, in de wijkkantoren van Hechtel-Eksel en Peer, telkens van 9 tot 12 uur. Dinsdag zijn alle kantoren gesloten. Voor dringende politiehulp kan je contact opnemen met de dienst 101.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Stalmans overleden

Vrijdag 28 december 2018
Hechtel-Eksel - Jef Stalmans overledenWoensdag is de uit Eksel afkomstige Jef Stalmans overleden, de echtgenoot van Jet Daniëls. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Zaterdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Meer dan 1.200 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
In Hechtel-Eksel zijn momenteel 1.246 zelfstandigen gevestigd. Sedert 2009 is het aantal zelfstandigen in de gemeente jaarlijks toegenomen. Toen waren er 1.035.

Gilbert Vanbuel overleden

Donderdag 27 december 2018
Hechtel-Eksel - Gilbert Vanbuel overledenOp Kerstdag overleed Gilbert Vanbuel, de weduwnaar van Elza Kerkhofs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Germaine Briers overleden

Woensdag 26 december 2018
Hechtel-Eksel - Germaine Briers overledenZondag is in Eksel de uit Bocholt afkomstige Germaine Briers overleden, de weduwe van Jozef Plessers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak mislukt

Dinsdag 25 december 2018
Hechtel-Eksel - Inbraak misluktOnbekenden poogden binnen te dringen in een huis aan de Kamperbaan. Zij prutsten aan het slot van de achterdeur.

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Hechtel-Eksel - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Hechtel-Eksel - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Jeanne Van Gool overleden

Maandag 24 december 2018
Hechtel-Eksel - Jeanne Van Gool overledenVrijdag is de uit Hechtel afkomstige Jeanne Van Gool overleden, de weduwe van Adriaan Vanden Boer. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Adelberg.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Hechtel-Eksel - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Kerstvieringen

Zondag 23 december 2018
Hechtel-Eksel - KerstvieringenZoomIn Hechtel is er maandag (18 uur) en dinsdag (10.30 uur) een kerstviering, in Eksel maandag (24 uur) en dinsdag (10 uur).

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel wint van Lummen met 3-2

Zondag 23 december 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van Lummen met 3-2In 3de Provinciale heeft Hechtel de inhaalwedstrijd tegen Lummen gewonnen met 3-2. Er was amper afgetrapt toen de thuisploeg al mocht achtervolgen. Fakcevic trapte laag in de hoek binnen. Hechtel was daarna de betere ploeg. Het claimde ook een terechte strafschop die niet werd gefloten. En tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers op 0-2. Het was opnieuw Fakcevic die scoorde. De Duinenjongens waren even van slag maar bleven baas. En in 2 minuten werd de scheve situatie rechtgezet. In de 40ste minuut (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Heren HE-voc starten terugronde met zegeDe heren van HE-voc zijn vandaag de terugronde begonnen met een zege. In amper 1 uur wonnen ze thuis van Mavo Dilsen
met 3-0. Coach Tom Kenens zag wederom een collectieve prestatie van zijn team. De bezoekers kwamen dan ook nooit in de wedstrijd. Uitblinkers bij de thuisploeg waren Jard Claessens , zowel aanvallend als verdedigend, Janssen en Fonteyn. HE-Voc telt na 12 wedstrijden 23 punten. De setstanden: 25/15.25/22 en 25/20.
 

Stunt van dames HE-voc

Zaterdag 22 december 2018
Hechtel-Eksel - Stunt van dames HE-vocDe dames van HE-Voc Internetgazet hebben vandaag voor een stunt gezorgd. In de Beker van Limburg wonnen ze thuis van competitieleider Tongerlo met 3-0. Coach Patrick Van Asten: "Dit was de beste wedstrijd die ik dit seizoen van mijn team zag. Zowel verdedigend als tactisch kwamen ze alle afspraken na." De setstanden: 25/23, 25/23 en 25/22.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Loopauto's voor jonge patiëntjes

Vrijdag 21 december 2018
Hechtel-Eksel - Loopauto's voor jonge patiëntjesZoomVandaag ontving de afdeling pediatrie van het Mariaziekenhuis in Overpelt een leuk kerstgeschenk voor de jonge patiëntjes. Delorge Overpelt schonk drie mini-Audi's. De kinderen zijn heel blij met deze stoere loopauto's - en de verpleegsters ook, zo te zien!

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

Catho Jansen overleden

Vrijdag 21 december 2018
Hechtel-Eksel - Catho Jansen overledenGisteren is Catho Jansen overleden, de weduwe van Christ Gielen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Lambrechts overleden

Woensdag 19 december 2018
Hechtel-Eksel - Jeanne Lambrechts overledenIn Hechtel is gisteren Jeanne Lambrechts overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in de begroetingsruimte van aula De Vloot in Leopoldsburg.

Openbare verkoping: Kamperbaan

Woensdag 19 december 2018
Moirgennamiddag wordt in De Schans een duplex appartement, gelegen Kamperbaan 23 bus 2, openbaar verkocht. Het perceel is 2a40ca groot.

Turkse tortel met jong

Dinsdag 18 december 2018
Hechtel-Eksel - Turkse tortel met jongZoomVan duiven is geweten dat ze ook in de winter kunnen broeden. Dit jong (rechts) is van een zeer laat broedsel en begint nu pas in de rui te komen. Let op de lichte plekjes in de nek; dat zijn nieuwe dekveren. (Pierre Rutten)

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.
De uitgestelde voetbalwedstrijd tussen Hechtel en Lummen wordt zondag 23 december gespeeld. Aftrap om 14u30 in het Duinenstadion.

Madeleine Corten overleden

Dinsdag 18 december 2018
Hechtel-Eksel - Madeleine Corten overledenZondag is Madeleine Corten overleden, de weduwe van Alfons Geypen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Jef Geerits overleden

Dinsdag 18 december 2018
Hechtel-Eksel - Jef Geerits overledenGisteren is in Eksel de uit Bocholt afkomstige Jef Geerits overleden, de weduwnaar van Betsy Smeets. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Vrijdag (20 uur) is er een avondwake in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Wedstrijd Hechtel-Lummen afgelast

Zondag 16 december 2018
Hechtel-Eksel - Wedstrijd Hechtel-Lummen afgelastIn 3de Provinciale is de wedstrijd tussen Hechtel en Lummen afgelast, en dat ondanks de inspanningen die werden geleverd om het veld sneeuwvrij te krijgen. Maar door een panne aan de kalkmachine waren de lijnen voor de scheidsrechter niet genoeg zichtbaar.

Volley: HE-voc klopt Geel

Zondag 16 december 2018
Geel - HE-voc 2-3 (21/25,26/24,23/25,25/20,15/17)
Het werd een marathonmatch tussen de heren van Geel en HE-voc. Voor de eerste keer kon HE-voc daar gaan winnen 2-3. Er werd dan ook door de hele ploeg voor ieder punt gevochten. HE-voc sluit de heenronde af op een mooie 4de plaats met 20 punten.

Eksel verslaat leider Meeuwen

Zaterdag 15 december 2018
Hechtel-Eksel - Eksel verslaat leider MeeuwenFC Eksel is vanavond gaan winnen bij KSK Meeuwen, de leider in Tweede Provinciale A. Uitslag: 2-3. In de heenwedstrijd kwam Meeuwen al vroeg op voorsprong in het Sparrenstadion en won het uiteindelijk met duidelijke 0-4 cijfers. Ook nu leek een gelijkaardig scenario in de maak nadat Vanherck nog voor de tiende minuut een gelost schot van Vrysen kon binnenwerken. Meeuwen duwde door maar de goal viel zo'n tien minuten later aan de overkant. Wasiak vond Marijn Bertrands die Eksel terug op gelijke hoogte (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Van de Loo overleden

Zaterdag 15 december 2018
Hechtel-Eksel - Mariette Van de Loo overledenIn Peer is de uit Hechtel afkomstige Mariette Van de Loo overleden, de weduwe van Rik Geysmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Laenen in Hechtel.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Hechtel-Eksel - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.
Hechtel-Eksel - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Hechtel-Eksel - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Hechtel-Eksel - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Hechtel-Eksel - Zwaar gestraft voor ontkleuren dieselDe rechtbank heeft een Genkenaar tot vijf jaar cel en en boete van 21,4 miljoen euro veroordeeld. De man had samen met zijn broer zo'n 7 miljoen liter rode diesel ontkleurd en doorverkocht in tankstations, onder meer in Beringen en Hechtel-Eksel. De ontkleuring gebeurde onder meer in een loods in Opglabbeek. De accijnzen en de BTW werden voor meer dan 1,5 miljoen euro benadeeld. De broer van de Genkenaar kreeg vier jaar cel. In deze zaak werden ook nog andere betichten veroordeeld tot lichtere straffen.
Hechtel-Eksel - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Waelburgs overleden

Maandag 10 december 2018
Hechtel-Eksel - Jet Waelburgs overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Jet Waelburgs overleden, de weduwe van Louis Heijligen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Anna Agten overleden

Maandag 10 december 2018
Hechtel-Eksel - Anna Agten overledenVrijdag is de uit Helchteren afkomstige Anna Agten overleden, de weduwe van Jan Stippelmans. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Willi Lantermann overleden

Maandag 10 december 2018
In Peer is vrijdag Willi Lantermann overleden, de weduwnaar van Christel Blum. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Sint-Bernardusstraat in Hechtel-Eksel.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetval: Eksel speelt gelijk

Zondag 9 december 2018
In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Eksel thuis gelijk gespeeld tegen Neeroeteren. Uitslag: 0-0.

Imana Truyers 36ste op EK

Zondag 9 december 2018
Belgisch veldloopkampioene Imana Truyers is vandaag in het Nederlandse Tilburg 36ste geworden op het EK veldlopen.
Hechtel-Eksel - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie

Hechtel wint van Donk

Zondag 9 december 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van DonkIn 3de Prov. heeft Hechtel thuis gewonnen van Donk met 5-2. De thuisploeg startte goed aan de wedstrijd en kwam na 20 min. 1-0 voor via Mrgole. Op het halfuur moest Tysiak aan de noodrem trekken en moest de thuisploeg een uur met zijn tienen verder. 3 min. later hingen de bordjes al gelijk 1-1.
Het zag er vanaf dan benard uit voor de Duinenjongens. En zeker toen de bezoekers in de 58 ste min. op voorsprong kwamen dankzij een enorme blunder van de thuisdoelman. Maar dan toverde coach Cortjens (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Hechtel-Eksel - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Hechtel-Eksel - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Nipt verlies voor dames HE-voc

Zaterdag 8 december 2018
Hechtel-Eksel - Nipt verlies voor dames HE-vocDe dames B van HE-voc hebben er een marathonwedstrijd van gemaakt tegen Bocholt, de tweede in de stand. Jammer genoeg verloren ze met 3-2. Maar hoe close kan een match zijn: 26-24, 24-26, 23-25, 25-23, 13-15... Het hing af van details. De scheids hielp niet mee aan beide kanten. Jammer genoeg moest HE-voc in de 5de set verder zonder Laura Hens, die moest gaan werken. Maar hoe dan ook, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd!

Eksel verliest van KFC Hamont 99

Zaterdag 8 december 2018
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van KFC Hamont 99KFC Eksel heeft vanavond met 2-1 verloren van KFC Hamont 99.
De thuisploeg liet zien waarom ze tweede staat in de ranking en drukte Eksel achteruit. Groen-rood kon wel teren op een vroege voorsprong nadat Beyen op aangeven van Wasiak al na vier minuten voor de openingsoal had gezorgd. De eerste Hamontse kansen bleven nog zonder gevolg: Cornelissen kon op de lijn redden, Vrysen haalde opgelucht adem nadat hij te laat uitkwam en de bal naast ging. Na een klein halfuur bracht Thys de bordjes toch terug (…) Het hele nieuwsbericht

Heren HE-voc winnen van Riemst

Zaterdag 8 december 2018
Hechtel-Eksel - Heren HE-voc winnen van RiemstIn de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van HE-Voc thuis van Riemst gewonnen met 3-0.
In set 1 was de thuisploeg meteen op de afspraak: van 6-2 over 15-9 haalde ze de set binnen met 25/19. Set 2 verliep iets spannender, maar Fonteyn haalde geregeld de trekker over. En ook Janssen en Wuytens deden hun duit in het zakje. Over 19/19 werd het 25/21. Set 3 werd een echte walk-over. Fonteyn scoorde aan de lopende band en pikte zelfs enkele kill-blocs mee. Van 12/6 ging het naar 17/7. Man van de match Giel Fonteyn serveerde de matchbal binnen: 25/13.
HE-Voc heeft na 10 wedstrijden 18 punten.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Hechtel-Eksel - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Roger Bogaerts vermist

Vrijdag 7 december 2018
Hechtel-Eksel - Roger Bogaerts vermistGisteren rond 9 uur verliet de 67-jarige Roger Bogaerts zijn woning aan Adelberg in Lommel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Bogaerts is 1m70 groot en normaal gebouwd. Hij heeft kort grijzend haar, blauwe ogen en een ringbaard. Hij droeg op het ogenblik van zijn verdwijning bruine wandelschoenen, een donkergrijze jeans, een blauw/wit geruit hemd, een bordeauxkleurige jas zonder kap en een gouden horloge met witte wijzerplaat. Aan Roger Bogaerts wordt gevraagd een teken van leven te geven om zijn familie gerust te stellen. Heeft u meer informatie over deze zaak? Bel het gratis nummer 0800/30 300.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag vanaf 14.30 uur komen de Mediclowns naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. Dat gebeurt in het kader van de actie “fiets4mediclowns”, waarbij ze alle ziekenhuizen waar ze actief zijn, al fietsend met elkaar verbinden.
De Mediclowns startten vandaag in het ziekenhuis van Maaseik en fietsen nu naar Genk, Tongeren en Sint-Truiden. Zaterdag fietsen ze verder naar de ziekenhuizen van Tienen, Aarschot en Diest. Eindigen doen ze zondag in het Mariaziekenhuis, nadat ze eerst nog in Heusden-Zolder stopten. De clowns krijgen in Overpelt een warme ontvangst na deze unieke prestatie van 200km (zeker in dit gure weer)! Er is ook kinderanimatie voorzien.

Michaël Reynders overleden

Donderdag 6 december 2018
Hechtel-Eksel - Michaël Reynders overledenGisteren is Michaël Reynders overleden, de echtgenoot van Vera Kerckhoven. Hij was 60  jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant.

Nieuwe bvba: Dokter Inez Wyn

Woensdag 5 december 2018
Inez Wyn uit Lummen heeft de bvba Dokter Inez Wyn, patholoog, opgericht met zetel aan de Roerdomplaan in Hechtel-Eksel. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Nieuwe bvba: G & S tuinen

Woensdag 5 december 2018
Stefan Mentens uit Hechtel-Eksel heeft de bvba G & S tuinen opgericht met zetel aan de Sijsjesstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van tuinen, het snoeien van bomen en heggen, landschapsverzorging en het uitvoeren van rioleringswerken.

Mia Van Gerven overleden

Dinsdag 4 december 2018
Hechtel-Eksel - Mia Van Gerven overledenIn Lommel is zaterdag de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mia Van Gerven overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Hechtel-Eksel - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in woning mislukt

Maandag 3 december 2018
Hechtel-Eksel - Inbraak in woning misluktOnbekenden poogden via een slaapkamerraam een huis in de Sint-Marcoenstraat te betreden. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Hechtel-Eksel - Een nieuwe MUG voor het MariaziekenhuisZoomVorig jaar moest de MUG van het Mariaziekenhuis 1098 keer uitrukken. Dat zijn ongeveer 3 ritten per dag. Dit jaar verwacht men daar een stijging van ongeveer 5%. De MUG is actief in Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Peer, Mol en Balen. Ook gedeeltes van Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree en Meeuwen-Gruitrode worden bediend door de Noord-Limburgse MUG. En soms gaat ie zelfs de grens over.
De "oude MUG" wordt dezer dagen vijf jaar oud en wordt nu, na héél veel kilometers, vervangen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Arena klopt Overpelt

Zondag 2 december 2018
In het handbal hebben de heren van Arena zich vanavond geplaatst voor de halve finale van de beker van Limburg. Thuis werd er met 35-19 gewonnen van Overpelt.

Hechtel verliest van Peer SV

Zondag 2 december 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van Peer SVIn 3de Prov. heeft Hechtel opnieuw verloren. Op het veld van Peer SV werd het 2-1. Voor Hechtel scoorde Sander Elia op strafschop.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.
Hechtel-Eksel - Volley: verlies voor heren HE-voc, winst damesDe heren van HE-Voc in 2de Divisie hebben vandaag in Achel verloren met 3-0. Setstanden: 27/25, 25/20 en 25/22. De dames B in 2de Provinciale wonnen met 3-0 van GoVoc A. De dames B van HE-voc zitten terug in de goede flow. Na de uitschakeling van Eersteprovincialer As werd nu vlot de maat genomen van Govoc A, de derde in de stand. Een solide receptie, prima organisatie in verdediging en strakke floats waren de sleutel. De setstanden laten niets aan de verbeelding over: 25-18, 25-21 en 25-17. HE-voc klimt hierdoor naar een derde plaats met een match minder gespeeld!

FC Eksel klopt Anadol

Zaterdag 1 december 2018
Hechtel-Eksel - FC Eksel klopt AnadolFC Eksel heeft vanavond Anadol verslagen. Uitslag: 5-1. Het waren nochtans de bezoekers die 0-1 voorkwamen. Maar de thuisploeg reageerde gepast. In twee minuten kwamen ze 2-1 voor. Eerst via een strafschop omgezet door Thomas Wasiak. En even later scoorde Thomas Beyen op aangeven van Wasiak. Net voor rust werd het nog 3-1. Karel Bertrands bediende broer Marijn die mooi besloot.
In de 2de helft bleef de thuisploeg baas. Eerst trof een bedrijvige Wasiak nog de paal. Maar Camps en een own-doelpunt zorgden voor de meer dan oververdiende zege voor de thuisploeg. Eksel heeft na 14 wedstrijden 25 punten.

Anna Faes overleden

Zaterdag 1 december 2018
Hechtel-Eksel - Anna Faes overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Anna Faes overleden, de weduwe van Gerard Deckers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is eer daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Inbraak in leegstaand huis

Zaterdag 1 december 2018
In de Crommertenstraat in Hechtel-Eksel is ingebroken in een leegstaand huis. De politie onderzoekt de zaak.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.
De openbare verkoop van een handelshuis met woonst, gelegen Heerstraat 25, heeft 420.000 euro opgebracht.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel