Het overige nieuws

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Hechtel-Eksel - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

Dirk Boddin overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Hechtel-Eksel - Dirk Boddin overledenIn Neerpelt is vandaag Dirk Boddin overleden, de echtgenoot van Carine Alders. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Toine Winters overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Hechtel-Eksel - Toine Winters overledenZondag is Toine Winters overleden, de echtgenoot van Mia Moons. Hij was 66 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Maria Verhoeven overleden

Maandag 28 mei 2018
Hechtel-Eksel - Maria Verhoeven overledenIn het Hongaarse Kaposkeresztúr is op 9 mei Maria Verhoeven overleden. Ze was 52 jaar. De bijzetting van de urne op de begraafplaats van Hechtel-Eksel heeft in intieme kring plaatsgevonden.

Lezing Riadh Bahri afgelast

Maandag 28 mei 2018
Hechtel-Eksel - Lezing Riadh Bahri afgelastZoomOmwille van de gebeurtenissen vandaag in Luik, waarvan Riadh Bahri verslag moet uitbrengen, wordt zijn lezing vanavond in het Raadhuis in Lommel afgelast!
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in het Duitse Duisburg is Artuur Peters er in geslaagd om de zilveren medaille te veroveren in de K1 over 500 m in een tijd van 1’39”. Artuur moest enkel de Tsjech Dostal laten voorgaan (1’38”). Met drie medailles op drie deelnames tijdens deze wereldbeker hebben de NWC-vaarders bewezen dat ze goed bezig zijn met het oog op het komende EK en WK én op een eventuele kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Jérôme Treunen overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Hechtel-Eksel - Jérôme Treunen overledenGisteren is Jérôme Treunen overleden, de echtgenoot van Bernise Witters. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Twee medailles voor NWC op WB kajakZoomDe leden van NWC hebben vandaag twee medailles behaald op de druk bezette Wereldbeker kajak in het Duitse Duisburg. Artuur Peters werd knap tweede in 3’27” in de K1 1000 m achter de Duitser Rennschmidt (3’26”). Ook Lize Broekx en Hermien Peters (foto) staan op het podium in Duisburg. Zij werden derde in 1’41” achter Nieuw-Zeeland (1’37”) en Frankrijk (1’40”). Met deze prachtprestaties zijn Artuur, Lize en Hermien zeker van hun selectie voor het Europees en Wereldkampioenschap later dit seizoen. (Foto Baud Kums)

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.
Hechtel-Eksel - Veel drugs aangetroffen tijdens politiecontrolesTijdens controles in het Pinksterweekend heeft de politie Kempenland 33 personen betrapt op drugbezit. Er werden 178 gram cannabisproducten en een hoeveelheid speed in beslag genomen. Daarnaast betrapte de politie 9 bestuurders die reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
Naast het drugsprobleem stelde de politie 52 processen-verbaal op voor overdreven snelheid. 11 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden. Eén voertuig werd in beslag genomen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info
Van 28 mei tot 1 juni houdt de Information Operations Group (Info Ops Gp)  van Defensie voor het eerst in Vlaanderen haar jaarlijkse grote oefening, "Nightwing". Dat gebeurt in Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Peer, Zonhoven en Maaseik in nauwe samenwerking met de plaatselijke autoriteiten, hulpdiensten en de plaatselijke bevolking. Info Ops Gp is een militaire eenheid uit Heverlee met als kerntaak "Winning Hearts and Minds" van de plaatselijke bevolking bij buitenlandse (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Vanduffel overleden

Donderdag 24 mei 2018
Hechtel-Eksel - Louisa Vanduffel overledenZondag is de uit Eksel afkomstige Louisa Vanduffel overleden, de weduwe van Theo Cosemans. Zij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Aldegondiskerk in Alken. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Jean Janssen overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Hechtel-Eksel - Jean Janssen overledenZaterdag is de uit Meeuwen afkomstige Jean Janssen overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag (16.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - WB kajak: Artuur Peters 7de in finale K1 500mZoomOp de laatste wedstrijddag van de wereldbeker kajak in Hongarije is Artuur Peters vandaag 7de geworden in de K1 500 m in een tijd van 1’37”. De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Rodriguez (1’35”1) voor de Portugees Pimenta (1’35”3) en de Hongaar Noé (1’36”). Voor de NWC-vaarders zit deze wereldbeker er op. Volgende week gaan ze terug van start in de volgende wereldbeker in het Duitse Duisburg, waar zeker en vast veel NWC-supporters hun clubleden Lize, Hermien en Artuur zullen aanmoedigen!

Zonnecenter uitgebrand

Zondag 20 mei 2018
Hechtel-Eksel - Zonnecenter uitgebrandVanochtend rond 3.45 uur brak brand uit in een zonnecenter aan het Koningin Astridplein in Leopoldsburg. De brandweer kon niet verhinderen dat het zonnecenter uitbrandde. Als gevolg van hevige rookontwikkeling moesten 24 bewoners die in hetzelfde appartementsgebouw wonen tijdelijk geëvacueerdworden. De brandoorzaak is nog niet gekend.
Artuur Peters heeft zich vanavond met een overwinning in zijn halve finale rechtstreeks kunnen plaatsen voor de A-finale K1 500 m op de wereldbeker kajak in Szeged. Zijn tijd: 1’38”159. De finale wordt morgen/zondag om 12.31 uur gevaren. Artuur had van alle halvefinalisten de vijfde snelste tijd.
Hechtel-Eksel - WB kajak: brons voor Hermien PetersZoomOp de tweede wedstrijddag van de Wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged is Hermien Peters er in geslaagd om brons te behalen in de K1 500m. Zij moest enkel de Nieuw-Zeelandse Ryan en de Hongaarse Bodonyi laten voorgaan. Nauwelijks één uur later nam zij samen met Lize Broekx deel aan de K2 over 500m (foto) en hier werden zij 8ste. Artuur Peters kon zich vandaag niet plaatsen voor de A-finale in de K1 1000 m maar won knap de B-finale op dit nummer en werd derhalve 10de overall. Ook Lize Broekx moest genoegen nemen met een B-finale in de K1 500 m en werd daarin tweede (11de overall).
Op de eerste wedstrijddag van de wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged hebben Lize Broekx en Hermien Peters zich, met een tweede plaats in hun halve finale, geplaatst voor de A-finale in het Olympisch nummer K2 500 m die morgen/ zaterdagnamiddag gevaren zal worden. Verder werd Artuur Peters tweede in zijn reeks K1 1000 m in 1’37”960. Hij had overall hiermee de tweede snelste tijd van alle deelnemers, achter de Bulgaar Kirchev. Zaterdag vaart hij de halve finale op (…) Het hele nieuwsbericht

Gerarda Kerkhofs overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Hechtel-Eksel - Gerarda Kerkhofs overledenIn Lommel is dinsdag de uit Eksel afkomstige Gerarda Kerkhofs overleden, de weduwe van Toine Steensels. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vrouw (72) gewond bij val

Vrijdag 18 mei 2018
Hechtel-Eksel - Vrouw (72) gewond bij valIn de Merelstraat is rond middernacht een 72-jarige fietsster gevallen. Zij raakte daarbij lichtgewond.

De Kleine Historie failliet

Vrijdag 18 mei 2018
De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft gisteren restaurant De Kleine Historie uit Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 juni ingediend worden.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Eén op vijf te snel

Donderdag 17 mei 2018
De politiezone Kempenland heeft vorig jaar 68.459 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 14.926 of 21,8 procent te snel.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Hechtel-Eksel - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.

Magriet Willekens overleden

Woensdag 16 mei 2018
Hechtel-Eksel - Magriet Willekens overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Magriet Willekens overleden, de weduwe van Petrus Cloostermans die in februari overleed. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (23 mei) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Nieuwe attractie in Pijnven

Woensdag 16 mei 2018
In Bosland komt er een attractie bij. In het Pijnven in Hechtel-Eksel wordt een discgolfparcours aangelegd. Dat is een soort frisbee-spel in het bos. Je speelt een aantal holes waarbij je in zo weinig mogelijk worpen de frisbee in het polehole probeert te gooien.
Hechtel-Eksel - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Hechtel-Eksel - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen bij Ford

Maandag 14 mei 2018
Eenmaal per jaar maken op de testbaan van Ford in Lommel de testwagens plaats voor fietsers en skeelers. De poort gaat op Pinksterzondag 20 mei open om 9 uur. Tot 16 uur kan er dan gestart worden voor een gezellige tocht op autovrije wegen in een mooie bosrijke omgeving. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Van de in totaal 80km testwegen is het mogelijk om een gevarieerd traject van 5 tot 27 km te verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. Meer info op www.fordlpg.com.

Paul Coninx overleden

Maandag 14 mei 2018
Hechtel-Eksel - Paul Coninx overledenWoensdag is Paul Coninx overleden, de weduwnaar van Magda Housen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

De nachtzwaluw keert terug

Zondag 13 mei 2018
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - De nachtzwaluw keert terugZoom In de eerste helft van mei keren onze nachtzwaluwen terug uit hun overwinteringsgebied. Van af nu kan je 's nachts weer hun typisch ratelend geluid horen. Het beheer (foto) in Bosland is in hoofdzaak afgestemd op deze soort en werpt ook effectief zijn vruchten af, wat Bosland tot een echt pareltje maakt. (Pierre Rutten)

Jeanne Goven overleden

Zondag 13 mei 2018
Hechtel-Eksel - Jeanne Goven overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren de uit Eksel afkomstig Jeanne Goven overleden, de weduwe van Jef Hermans. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Minder woninginbraken

Zaterdag 12 mei 2018
De politiezone Kempenland stelde vorig jaar 97 woninginbraken (inclusief pogingen) vast. In 2016 waren er dat 139, in 2015 142.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Hechtel-Eksel - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Bèr Stinissen overleden

Vrijdag 11 mei 2018
Hechtel-Eksel - Bèr Stinissen overleden
Dinsdag is de uit Bocholt afkomstige Bèr Stinissen overleden, de weduwnaar van Mia Vanherck. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Maria Evers overleden

Donderdag 10 mei 2018
Hechtel-Eksel - Maria Evers overledenGisteren is Maria Evers overleden, de weduwe van Pol Vanhaeren. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte va  aula 't Sant.

330 drugsdelicten

Donderdag 10 mei 2018
Hechtel-Eksel - 330 drugsdelictenDe politiezone Kempenland registreerde vorig jaar 330 drugsdelicten. Het gaat om drugsmisdrijven van uiteenlopende aard: drugsbezit, drugsgebruik, de invoer en uitvoer van drugs en het verhandelen van drugs.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Henny Rottier overleden

Donderdag 10 mei 2018
Hechtel-Eksel - Henny Rottier overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Henny Rottier overleden, de echtgenoot van Diny Heijmans. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag is er een avondwake in de kerk van het Herent in Neerpelt, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!
Afgelopen weekend vond het Limburgs atletiekkampioenschap plaats in stadion De Veen in Heusden. Lamine Guisse (Sporting Atletiek Club Neerpelt) wist er maar liefst 3 medailles binnen te halen. Op zijn favoriete nummer hinkstapspringen behaalde hij alweer de gouden medaille, zoals hij ook deed op het Limburgs Kampioenschap indoor afgelopen winter. Daarnaast behaalde hij nog zilver bij het speerwerpen en brons bij het hoogspringen. Een mooie start van het zomerseizoen!

Niet aan reekalfjes komen

Dinsdag 8 mei 2018
Het is de tijd van de drachtige reeën en van reekalfjes die, ogenschijnlijk door hun moeder verlaten, zijn achtergelaten, terwijl dat niet zo is. De Wildbeheerseenheid Warmbeekvallei heeft ons attent gemaakt op een filmpje op Facebook, waarin opgeroepen wordt om die reekalfjes vooral niet aan te raken en honden aan de leiband te houden. Kijk even mee!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Een drama achter de dekschildenZoomDe grootte van een populatie meikevers is soms zeer moeilijk te achterhalen. De engerlingen, die na drie of vier jaar hun verpopping achter zich hebben, komen nu als volwassen kevers uit de grond - midden in de nacht. Door nadien de gaatjes in grond te tellen (in dit geval meer dan honderd) kan je ongeveer schatten hoe groot de populatie is. Maar dan valt nog iets bijzonders op: de achtergebleven dekschilden, en dat zijn er heel wat (foto). Wat er zich hier midden in de nacht afspeelt, en welke dieren zich hier tegoed doen aan dit keverfestijn, is nog niet helemaal achterhaald. (Pierre Rutten)

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Rouwet overleden

Zaterdag 5 mei 2018
Hechtel-Eksel - Jan Rouwet overledenIn Hamont-Achel is Jan Rouwet overleden, de weduwnaar van Jeannine Claes. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.
Hechtel-Eksel - Perfect fietsweer voor de TeutenrouteDe weergoden zijn de Noord-Limburgse fietsers gunstig gezind: de 19de Teutenroute kan aanstaande zondag 6 mei rekenen op perfect fietsweer! Het is een organisatie van de 10de Wing en Fifty One Club ‘De Teuten’. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende fietsroutes doorheen Noord-Limburg, met een lengte van 31 tot 87,7 km. Tijdens de tocht kunnen ze even uitblazen bij de 8 Teutenhuizen, uitgebaat door verschillende verenigingen. Je kan er genieten van heerlijke streekgerechten. Daarnaast is er een uitgebreid animatie- en kinderprogramma. Bovendien fiets je voor het goede doel: de opbrengst gaat naar de MS-actie.
Hechtel-Eksel - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - KFC Eksel blijft in Tweede ProvincialeKFC Eksel A speelt ook volgend jaar in 2de provinciale. Het won vandaag thuis wel met 1-0 van Thor Hasselt, maar het had de heenwedstrijd met 3-1 verloren. Marijn Bertrands scoorde vanavond het enige doelpunt.
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van VliermaalIn de eindronde heeft Hechtel ook thuis verloren van Vliermaal. Het werd 1-3. Voor Hechtel scoorde Wesley Vermijl. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met 10, na twee gele kaarten voor Tysiak.

Huissleutel gestolen

Woensdag 2 mei 2018
Hechtel-Eksel - Huissleutel gestolenOnbekenden hebben de huissleutel gestolen van een huis aan de Vanderheydenweg. De woning werd echter niet betreden. De diefstal werd gisterennamiddag vastgesteld.
Hechtel-Eksel - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Hechtel-Eksel - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Hechtel-Eksel - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.
Hechtel-Eksel - Sporting wint Limburgse handbalbekerZoomSporting Ne-Lo heeft de Limburgse handbalbeker gewonnen. In de finale in de sporthal van Hechtel-Eksel versloeg NeLo (foto) thuisclub Arena met 23-31.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!
Hechtel-Eksel - Hortensia De Coster overledenZaterdag is in Hamont-Achel Hortensia De Coster overleden, de weduwe van Charel Vandermaesen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in begroetingsruimte van de aula.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel