Het overige nieuws

Inbraak in Dorpsstraat

Donderdag 31 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Inbraak in DorpsstraatIn de Dorpsstraat in Hechtel verschaften dieven zich toegang tot een garage. Of zij er buit konden maken, is niet geweten.

De Baccarini failliet verklaard

Donderdag 31 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank van Hasselt heeft De Baccarini uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Eventuele schuldvorderingen moeten voor 30 november ingediend worden.

Hangbuikzwijn in beslag genomen

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie nam woensdag een hangbuikzwijn en drie kippen in beslag in de Kelchterhoefstraat in Houthalen-Helchteren. De eigenaar kreeg enkele weken geleden een verwittiging om de leefomstandigheden van de dieren aan te passen. Bij hercontrole bleek dat de dieren nog steeds in een veel te kleine ruimte zaten zonder eten of drinken. De dieren krijgen een tijdelijk onderkomen bij het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

Geen straf voor opblazen automaat

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De daders die drie jaar geleden een broodautomaat hebben opgeblazen aan de Noordervest in Peer krijgen geen straf omdat de feiten verjaard zijn. De daders waren twee twintigers uit Peer en één uit Bocholt en een 45-jarige man uit Mol.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Onder invloed tegen boom

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Peer is afgelopen nacht tegen een boom gereden in de Broekkantstraat in Oudsbergen. Hij was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

Luc Loenders overleden

Maandag 28 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Luc Loenders overledenHet afscheid van Luc Loenders (62) uit Eksel die vrijdag verongelukte op de Napoleonweg in Overpelt vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

63 everzwijnen doodgeschoten

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is vandaag een drukjacht op everzwijnen gehouden op het militair domein in Leopoldsburg. Er zijn 63 evers doodgeschoten.

Eksel en Hechtel winnen

Zondag 27 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Eksel en Hechtel winnenFC Eksel heeft met 1-3 gewonnen van Sporting Grote Heide. Hechtel won met 1-2 op het veld van SK Meldert.

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Verkrachter krijgt 7 jaar cel

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een veertiger uit Lommel met 7 jaar celstraf bedacht voor de verkrachting van zijn 10-jarig dochterje en haar 13-jarig vriendinnetje. Hij werd al eerder veroordeeld voor zedenfeiten.

Fietser omgekomen bij botsing

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Fietser omgekomen bij botsingZoomOp de Napoleonweg in Overpelt is deze namiddag een fietser omgekomen bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Hechtel-Eksel. Hij werd ter hoogte van de Holvenstraat aangereden door een auto die bestuurd werd door een man uit Lommel. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Wereldlichtjesdag op 8 december

Donderdag 24 oktober 2019
Op zondag 8 december wordt er wereldwijd een kaarsje gebrand ter nagedachtenis van de overledenen. Ook onze gemeente zal hier aan deelnemen. Op alle begraafplaatsen zullen er tussen 18.00 uur en 20.00 uur gratis LED-kaarsjes uitgedeeld worden, die u kan plaatsen op het graf van uw dierbare(n). Nabestaanden van overleden kinderen kunnen ook een boodschap schrijven op een sterretje en dit ophangen in de sterretjesboom. Er zal een warme sfeer gecreëerd worden met mooie verlichting en er zal (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwbedrijf failliet

Donderdag 24 oktober 2019
Bouwbedrijf Stalmans en Winters uit Hechtel-Eksel is failliet verklaard. Dat heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt beslist. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 23 november ingediend worden.

Adrienne Jans overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Adrienne Jans overledenGisteren is de in Peer woonachtige Adrienne Jans overleden, de weduwe van Fons Snoekx. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jacques Oosterwaal overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Dinsdag is Jacques Oosterwaal overleden, de echtgenoot van Annelies Den Hartog, eerder gehuwd met Alice Batenburg. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel.

Feest familie Heylen

Donderdag 24 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Feest familie HeylenZoomVorig weekend kwamen de nakomelingen van Frans en Lies Heylen-Kerkhofs samen in buurthuis De Locht in Eksel. Op een paar personen na was iedereen aanwezig: 7 kinderen, 27 kleinkinderen en vele achter achterkleinkinderen zorgden ervoor dat de zaal goed gevuld was. Er was taart en friet en er werd volop bij gebabbeld. Er volgt zeker nog een volgende reünie! (Bijdrage Elly Van Engeland)
Feest familie HeylenFeest familie Heylen
Zoom

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten vanmiddag een auto en een 14-jarige voetgangster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De voetgangster raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Op het kruispunt in Helchteren viel vanmiddag een zwaargewonde bij een botsing tussen een auto en een lijnbus.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht

Kledinghandel failliet

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag kledinghandel Farida Maagouz uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 november ingediend worden.

Betrapt met lachgas

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht controleerde de politie een voertuig op een parking aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De drie inzittenden, twintigers van Nederlandse afkomst, gebruikten lachgas in de auto. De agenten namen de gasfles in beslag.
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Mariette Kerkhofs overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Mariette Kerkhofs overledenIn WZC De Olijfboom in Genk is de uit Eksel afkomstige Mariette Kerkhofs overleden, de weduwe van Louis Broekmans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans in Genk.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Weg met kentekenplaten

Maandag 21 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Weg met kentekenplatenOp de Lommelsebaan zijn de kentekenplaten van een voertuig gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 0-7 gewonnen in Eksel. Aan de rust was de stand 0-2.
Hechtel-Eksel - U13/ U11/ U9 -judowedstrijd in HouthalenZoomVandaag begonnen de jonge wolven van judoteam Ōkami aan de eerste wedstrijdjes van het nieuwe seizoen. Ze gaven het beste van zichzelf en hebben weer veel geleerd. Uiteraard mochten ze ook een karrenvracht aan medailles mee naar huis nemen. Op het einde van de dag zagen we dan ook alleen maar tevreden gezichten...
U13/ U11/ U9 -judowedstrijd in HouthalenU13/ U11/ U9 -judowedstrijd in Houthalen
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren kwam het gisterenavond rond 19.30 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 77-jarige voetgangster uit Heusden-Zolder. De bejaarde vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Hechtel wint van Zelem

Zondag 20 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van ZelemIn 3de Provinciale blijft KFC Hechtel ongeslagen leider. Het won thuis van rode lantaarn Zelem met 4-1. De duinenjongens speelden zeker niet hun beste wedstrijd, maar 2 dolle minuten volstonden voor een 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Julien Kortzorg en meteen daarna was het Wesley Vermijl met een streep vanop 30 meter voor de 2-0. Na 38 minuten werd het zelfs 3-0 via Bart Diepvents. Meteen ook de ruststand.
In de 2de helft stapelden de fouten zich op bij de thuisploeg. Zelem kwam beter in de match en scoorde tegen. Maar het was opnieuw Wesley Vermijl die met een wereldgoal in de 84 ste minuut de eindstand vastlegde. Een verdiende zege maar mooi was het buiten de doelpunten niet. Hechtel trekt zondag naar zwarte beest Meldert.
Hechtel-Eksel - Heren HE-voc winnen burenstrijd met PeltHE-voc - Pelt: 3-1 (27/25,22/25,25/20 en 25/22)
In een gelijk opgaande eerste set met een spannend slot haalde de thuisploeg de set binnen. Vanaf set 2 kwamen Nathan Geenen voor Raf Paredis en Stijn Paesen voor Bart Roosen in. Receptioneel draaide het goed, maar Pelt bleef in blok/ verdediging erg goed spelen. Het won die set dan ook verdiend. In set 3 serveerde Sil Wuytens erg sterk en aanvallend waren Giel Fonteyn en Jard Claessens aan het feest. Set 4 was het opnieuw knokken voor elk punt. Door enkele persoonlijke fouten van de thuisploeg bleef Pelt in de wedstrijd, maar vanop de opslag maakte HE-voc het verschil. HE-voc blijft 2de in de stand op 2 punten van leider Riemst.

Gelijkspel voor Eksel

Zaterdag 19 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor EkselEksel heeft ook vanavond thuis niet kunnen winnen. Tegen KFC Hamont 99 werd 2-2 gelijk gespeeld, na doelpunten van Marijn Bertrands en Wasiak. Eksel moet volgende week zondag naar Grote Heide.

Nieuwe vennootschap: Immo+ Solutions

Zaterdag 19 oktober 2019
Tony Van Gysel uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Immo+ Solutions opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Pelt. Het is een onderneming in onroerende goederen.

Antoinette Jehoul overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Antoinette Jehoul overledenDonderdag is de in Eksel woonachtige Antoinette Jehoul overleden, de echtgenote van Jan Vos. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Kort nieuws van bij de buren
Een inmiddels afgezette 52-jarige notaris uit Houthalen-Helchteren moest vandaag voor de rechtbank in Hasselt verschijnen. Hij wordt ervan verdacht 4,25 miljoen euro verduisterd te hebben. Er zijn een tachtigtal gedupeerden. De ex-notaris riskeert vijf jaar opsluitiing. In deze zaak staan ook andere betichten terecht. Volgende week wordt de zaak verder behandeld. (PG)
Hechtel-Eksel - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Waterlopen worden geruimd

Vrijdag 18 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Waterlopen worden geruimdZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg gaat vanaf maandag starten met het maaien van de waterlopen. Eerst komt Houthalen-Helchteren aan de beurt, dan Pelt (eerst Neerpelt), Peer, Hechtel-Eksel en tenslotte Hamont-Achel. In totaal gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten die geruimd zullen worden.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de waterloop. Op deze strook mag ook het maaisel gelegd worden. Indien je zelf het (…) Het hele nieuwsbericht

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie over inbraakbeveiliging

Woensdag 16 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Infosessie over inbraakbeveiligingHelaas krijgen ieder jaar heel wat mensen inbrekers over de vloer. Politie Kempenland organiseert daarom een infosessie over inbraakbeveiliging op woensdag 23 oktober om 18.30 uur in de politiepost in Leopoldsburg. Inschrijven kan via deze link.

Ontbijtactie 11.11.11

Woensdag 16 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Ontbijtactie 11.11.11Vanaf vandaag kan men in het kader van de 11.11.11-actie ontbijtpakketten bestellen. De opbrengst van de actie gaat naar mensen in grote nood. Bestellen kan telefonisch: 011/733405 of op de markten van Hechtel en Eksel op 29 en 31 oktober.  Aarzel niet,maar doe zoals 1000 mensen voor u en bestel uw "ochtendgezelligheid" (eventueel met de hele familie of vrienden) voor de respectievelijke prijs van 8, 9 of 5 euro.
Hechtel-Eksel - Feest van Samana voor de chronisch ziekenZoomDe nationale ziekendag van Samana Hechtel werd dit jaar met 126 deelnemers gevierd in De Geer. Het feest werd muzikaal opgeluisterd door de Rocky Band van St.-Oda, die na het hoofdgerecht enthousiast liedjes bracht die door de hele zaal even enthousiast werden meegezongen. En de tombola maakte vele deelnemers blij.

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Politie controleerde zwaar vervoerIn het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (26) gewond bij aanrijding

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten een auto en een 26-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren op de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Maria Snoeks overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Maria Snoeks overledenZondag is in Eksel Maria Snoeks overleden, de weduwe van Henri Martens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
Hechtel-Eksel - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.
Hechtel-Eksel - Brons en zilver op prov. judokampioenschapZoomTwee leden van Judoclub Ōkami (de nieuwe naam voor de judoclub Neerpelt-Eksel) hebben vandaag deelgenomen aan het provinciaal judokampioenschap. In de klasse tot 73kg wist Olivier Chef een bronzen medaille te bemachtigen. Enkele gewichtsklassen hoger knokte Kristof Jonckers zich knap naar zilver. Met deze sterke prestatie zijn beide heren geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap, volgende week te Tielt.

Autodiefstal

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Ambachtstraat in Houthalen-Helchteren is een autodiefstal gepleegd. Dat gebeurde gisterennamiddag.

Gecrasht tijdens achtervolging

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Europarklaan in Houthalen-Helchteren is vrijdagnacht een auto tegen een omheining gecrasht na een achtervolging van enkele kilometers. De bestuurder reed in de Bremstraat aan hoge snelheid weg van een politiepatrouille. In een bocht op de Europarklaan verloor hij de controle over het stuur, raakte een boom en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de omheining van een bedrijf. De bestuurder raakte niet gewond. Het bleek om een minderjarige zonder rijbewijs te gaan. De jongeman werd voor verhoor meegenomen naar het commissariaat en de politie stelde een proces-verbaal op voor meerdere verkeersovertredingen.

FC Turkse - FC Eksel 2-0

Zondag 13 oktober 2019
Hechtel-Eksel - FC Turkse - FC Eksel 2-0FC Eksel heeft met 2-0 verloren op het veld van FC Turkse. FC Hechtel - Anadol eindigde op 2-2.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

HE-voc wint van Geel

Zaterdag 12 oktober 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc wint van GeelHeren Divisie Geel -HeVoc 1-3
Door de afwezigheid van Nathan Geenen speelde Raf Paredis aan de setup. Op 44-jarige leeftijd was hij de man van de match. In de eerste set ging het allemaal wat stroef. Vanaf set 2 sloeg de diesel aan. Raf Paredis verdeelde naar hartelust en Stijn Paesen en Bram Janssen waren onhoudbaar in het midden.Op de hoeken waren Sil Wuytens/ Tom Lantin en Jard Claessens allen solide. Onder leiding van libero Nils Gielen werd er verdedigend sterk gespeeld. Ook Giel Fonteyn viel telkens goed in. Coach Kenens vond het een sterke prestatie van heel het team. Volgende week speelt HE-voc thuis de derby tegen Pelt.
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Huis tijdelijk onbewoonbaar door brandDe brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een keukenbrand in de Rubenslaan in Leopoldsburg. De bewoner had de frietketel opgezet en was in slaap gevallen. De ketel raakte oververhit en veroorzaakte brand. De man schoot wakker en alarmeerde de brandweer die echter niet kon verhinderen dat de keuken uitbrandde. De woning is tijdelijk onbewoonbaar.

Week van het Bos in Bosland

Vrijdag 11 oktober 2019
In oktober trek je in de Week van het Bos naar.... RAVOTland! Ravotten en op avontuur gaan in de natuur maakt je namelijk gezonder én creatiever. Ravotten in het groen is dan ook van alle tijden en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. De Week van het Bos (13 - 20 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Bos+. Ook in Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, ravotten de kinderen mee. Want op 12 oktober organiseert Bosland, in (…) Het hele nieuwsbericht

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Achttien auto's beschadigd

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben afgelopen nacht in Houthalen- Helchteren achttien auto's beschadigd. De daders sloegen onder meer toe in de Groenstraat en de Koolmijnlaan. De ruiten van een aantal wagens werden ingegooid, banden werden stuk gestoken, zijspiegels werden afgerukt en er werden deuken in het koetswerk aangebracht.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer

Fietser (37) gewond bij botsing

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren een auto en een 37-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Spelconsole en tv gestolen

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een spelconsole en een tv gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Bart Colla overleden

Woensdag 9 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Bart Colla overledenGisteren is Bart Colla overleden, de echtgenoot van Mia Cardinaels. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.
Hechtel-Eksel - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Tjeu Daniëls overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Tjeu Daniëls overledenVrijdag is in Kleine Brogel de uit Eksel afkomstige Tjeu Daniëls overleden, de echtgenoot van Alice Ceyssens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20 uur)n in funerarium Creemers in Kaulille. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Zuster Maria Bollen overleden

Maandag 7 oktober 2019
In Bertem is gisteren de uit Eksel afkomstige zuster Maria Bollen van de Zusters van Liefde van J.M. overleden. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Bertem.

Lieske Poelmans overleden

Maandag 7 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Lieske Poelmans overledenZaterdag is de in Eksel woonachtige Lieske Poelmans overleden, de weduwe van Jan Monten. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uir) in de begroetingsruimte van de aula.

KFC Eksel wint van Lutlommel

Zondag 6 oktober 2019
Hechtel-Eksel - KFC Eksel wint van LutlommelKFC Eksel heeft vandaag een mooie overwinning behaald tegen Lutlommel. Uitslag: 1-5, na doelpunten van Marijn Bertrands (4) en Dries Bertrands. Hechtel klopte Peer SV met 6-1, na doelpunten van Niels Vanpol (3), Bart Diepvens (2) en Wesley Vermijl. Hechtel blijft leider in Derde Provinciale.

He-Voc - Riemst 2-3

Zaterdag 5 oktober 2019
Hechtel-Eksel - He-Voc - Riemst  2-3In 2de Divisie van het volleybal verloor He-Voc met 2-3 van Kivola Riemst. De thuisploeg startte de wedstrijd zonder Fonteyn (werk) en Roosens (op weekend). Tom Lantin begon op de bank wegens te laat. In de 1ste set holde He-Voc constant achter de feiten aan. Via 9-15 ging het snel naar 13-25. Coach Tom Kenens bracht dan Lantin in en de thuisploeg kwam beter voor de dag. Over 11-10 werd het 25/22. Set 3 werd er een om weer snel te vergeten. Riemst startte via een sterke Thijs naar 2/10 en haalde de set (…) Het hele nieuwsbericht

Moerasheide met dopwolfsklauw

Zaterdag 5 oktober 2019
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Moerasheide met dopwolfsklauwZoomZoek maar niet naar de boven gesitueerde namen, U zal die nergens vinden. Het gaat hier om moeraswolfsklauw tussen de dopheide. Deze foto kan je allleen maken in de zure vennen van Bosland en is zeer verwarrend. De gele pluimpjes zijn de sporen-aren van de moeraswolfsklauw. Vindt U nog de dopheide? (Pierre Rutten)

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Grote brandweeroefening

Zaterdag 5 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Grote brandweeroefeningZoomVandaag nemen Brandweer Zuid-West Limburg, Brandweer Noord-Limburg, Brandweerzone Oost-Limburg, Brandweer Zone Rand, Hulpverleningszone Taxandria en Brandweer zone Kempen - onder de noemer Netwerk Brandweer - deel aan een grootschalige brandoefening op het militair domein 'Kamp Beverlo' in Leopoldsburg. Ook Defensie - La Défense - Belgian Defence en de Federale Politie doen mee. Als je dus in de buurt van Kamp Beverlo veel sirenes hoort of een grote rookpluim ontwaart op het militair domein... GEEN PANIEK!
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Snoeks overleden

Vrijdag 4 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Henri Snoeks overleden
Woensdag is de in Eksel woonachtige Henri Snoeks overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring in aula 't Sant. Begroetung: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Man (52) omgekomen bij zware klap

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Man (52) omgekomen bij zware klapVanochtend gebeurde er een dodelijk ongeval op de Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de grens. Een autobestuurder, een 52-jarige man uit Neerpelt, week van zijn rijvak af en botste frontaal op een vrachtwagen. De autobestuurder overleefde de klap niet. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. De N69 is wellicht tot 14 uur uur afgesloten. De politie gaat er inmidels vanuit dat de autobestuurder zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
Hechtel-Eksel - Dorpsrestaurant ook 's avonds openZoomBinnenkort start het dorpsrestaurant van Hechtel-Eksel met een gloednieuw concept en is het dorpsrestaurant uitzonderlijk ook ‘s avonds open! Met een aangepaste kindermenu en animatie van Chiro Hechtel belooft het op 16 oktober een leuke avond te worden. Op deze manier probeert het dorpsrestaurant een nieuw publiek aan te spreken. Op het normale tijdstip (donderdagmiddag), geraken mensen die moeten werken of naar school gaan er namelijk niet. Daar wordt nu verandering in gebracht. Dit initiatief kadert in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal. Via dat project wil de Biehal een groter doelpubliek aanspreken door het concept van buurtrestaurants ruimer in te vullen. ‘Iedereen aan tafel’ wordt gesubsidieerd door Leader Kempen en Maasland en het Europese Landbouwfonds en loopt nog tot juni 2020.

Nieuwe vennootschap: Liejomaan

Donderdag 3 oktober 2019
Joris Verkoyen en Lieselotte Vanbrabant, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap Liejomaan opgericht met zetel aan de Kruisstraat. Doel van de vennootschap: traiteur, restaurateur, catering, detalhandel, voeding en dranken.

Jan Groenen overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Jan Groenen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jan Groenen overleden, de echtgenoot van Astrid Paesen. Hij is 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters inn Eksel.

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zijn deze week klaar. Vrijdagnamiddag wordt het nieuwe complex - dat onder meer interessant is voor wie de thuiswedstrijden van KRC Genk wil bijwonen - geopend voor het verkeer. 

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Hechtel-Eksel - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Koelwagen op zijn dak, chauffeur gewondZoomDe bestuurder van een koelwagen is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de N73 in Peer tegen een boom reed en zijn voertuig op zijn dak belandde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Kort nieuws van bij de buren
In de Groenstraat in Houthalen-Helchteren botsten gisterennamiddag een 37-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel