Het overige nieuws

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Hechtel-Eksel - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Hechtel-Eksel - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Hechtel blijft ongeslagen

Zondag 29 september 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel blijft ongeslagenIn 3de Provinciale blijft Hechtel ongeslagen leider. Het won de topper op het veld van Kadijk met 0-1. Aanvoerder Lennert Froeyen zorgde voor het enige doelpunt. De Duinenjongens hebben 15 punten op 15.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Hechtel-Eksel - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

HE-VOC wint met 2-3 van Balen

Zaterdag 28 september 2019
Hechtel-Eksel - HE-VOC wint met 2-3 van BalenDe heren van HE-VOC zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Ze gingen winnen bij nieuwkomer Balen na een spannende vijfsetter. 
In de eerste set werd Balen overspeeld. Set 2 nam HE-VOC een goede start maar vele foutjes werden afgestraft. Toch werd het 23/25. In set 3 lukte niets meer en kwam Balen in de match. Sil Wuytens kwam goed in en HeVoc kwam terug. Toch ging de set verloren. In set 4 was er dan een hoofdrol weggelegd voor de eerste scheidsrechter. HE-VOC was telkens de gebeten hond in de dubieuze fases. Zelfde scenario in set 5 met rood voor HE-VOC. Maar de gebeten hond vocht terug voor elk punt. De ingekomen Bart Roosen serveerde het laatste kloofje dicht. En Bram Janssen blokte het laatste punt op de vloer!
Setstanden: 21/25, 23/25, 25/22, 25/15 en 16/18.

Nog geen thuiszege voor KFC Eksel

Zaterdag 28 september 2019
Hechtel-Eksel - Nog geen thuiszege voor KFC EkselIn 2de Provinciale wacht KFC Eksel nog steeds op een eerste thuiszege. Vanavond werd er met 2-3 verloren van Reppel. De thuisploeg kwam na 20 minuten op voorsprong. Marijn Bertrands krulde een vrije trap mooi binnen. Maar die voorsprong was van korte duur: 10 minuten later hingen de bordjes gelijk via Niels Bussels. Meteen ook de ruststand. Eksel kwam goed uit de kleedkamer en een schot van Karel Bertrands op de paal had een beter lot verdiend. Maar dan sloegen de bezoekers toe. In geen tijd stond het 1-3 via Langens en Goosens. Trainer Scavone bracht met Abrahams een extra spits in, maar verder dan de aansluitingstreffer via Karel Bertrands kwam Eksel niet. Eksel heeft na 5 speeldagen 7 punten.

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Hechtel-Eksel - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Niena

Donderdag 26 september 2019
Tonny Houben en Tine Maes, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap Niena opgericht met zetel aan de Punderhoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, arbitrage en bemiddeling tussen bedrjfsleiding en werknemers én het beheer van onroerende goederen.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

Dries Van Deuren overleden

Donderdag 26 september 2019
Hechtel-Eksel - Dries Van Deuren overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Dries Van Deuren overleden, de echtgenoot van Monique Rodiers. Hij was 83 jaar. Woensdag om 10.30u is er een afscheidsplechtigheid in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Hechtel-Eksel - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Hond in beslag genomen

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie nam gisterenavond een Turkse herdershond in beslag bij een woning in de Kievitwijk in Houthalen-Helchteren. De hond had geen voedsel of drinken ter beschikking en werd door de eigenaar achtergelaten. Hij zat buiten in een te klein hok vol uitwerpselen. Het dier is overgebracht naar het dierenasiel. Er wordt een PV opgesteld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet.

Acht pv's bij drugsactie

Maandag 23 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft gisteren van 14 tot 22 uur een drugsactie gehouden in Houthalen-Helchteren, Genk en Zutendaal. Er werden acht pv's opgesteld voor drugs en twee voor verboden wapenbezit.

Tablet, juwelen en geld gestolen

Maandag 23 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hortelstraat in Houthalen-Helchteren is vandaag ingebroken in een woning. De buit bestaat uit een tablet, juwelen en geld.

Fietser aangereden door auto

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 54-jarige fietser uit Zonhoven is vrijdagavond rond 18 uur in de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Hechtel klopt Lummen

Zondag 22 september 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt LummenIn 3de B is Hechtel alleen leider met 12 op 12. Het won thuis van Lummen met 4-2. Na 12 minuten leek de wedstrijd al gespeeld.Toen stond het al 3-0 via Diepvents , Vanpol en Vermijl. Maar dan viel de partij stil. Het was wachten tot op het uur voor drie dolle minuten. Eerst bracht Vermijl met zijn 2de van de middag de thuisploeg 4-0 voor. Maar in 2 minuten tijd stond het plots 4-2. Het werd nog bibberen voor de Duinenjongens, al waren de beste kansen nog voor Diepvents, Elia en Feyen. Maar zij konden, alleen voor de doelman, niet scoren. Hechtel reist volgende week naar Kadijk. Eksel ging bij Excelsior Hamont winnen met 0-1, een doelpunt van Martijn Bertrands.

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.

Nieuwe vennootschap: Yves Designs

Zondag 22 september 2019
Yves Vyncke uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Yves Designs opgericht met zetel aan de Heidebloemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van deuren en ramen uit kunststof, de isolatie van koelkamers en de installatie van al dan niet verplaatsbare tussenwanden.

Michel Kuypers overleden

Zaterdag 21 september 2019
Hechtel-Eksel - Michel Kuypers overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren de uit Eksel afkomstige  Michel Kuypers overleden, de weduwnaar van Liza Croymans. Hij was 92 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in het crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Hechtel-Eksel - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

'Week tegen de pijn bij kinderen'

Vrijdag 20 september 2019
Hechtel-Eksel - 'Week tegen de pijn bij kinderen'Maandag start de Week tegen de Pijn bij kinderen. De pediatrie-afdelingen van 9 ziekenhuizen - waaronder het Mariaziekenhuis in Pelt - schenken dan aandacht aan ‘comfort talk®’. Voor een kind betekent een ziekenhuisopname vaak pijn, angst en stress. Maar de jongste jaren groeit het besef dat je die pijn, angst en stress ook kan aanpakken met taal. Je kan kinderen bijvoorbeeld beter voorbereiden op wat er gaat gebeuren als je erover transparant communiceert. Aankondigen dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Hechtel-Eksel - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Nieuw concept voor buurtrestaurants

Donderdag 19 september 2019
Binnenkort zijn de buurtrestaurants in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Pelt voor een keer ook ’s avonds open. Daarmee wil men gezinnen met werkende ouders en schoolgaande kinderen bereiken. Op 16 oktober in Hechtel-Eksel, op 20 november in Hamont-Achel en op 4 december in Pelt wordt er zo'n speciale editie van het buurtrestaurant ingericht. Vanaf 17 uur wordt op deze edities een kindermenu voorzien en enkele jeugdbewegingen of scholen uit de buurt zorgen voor leuke kinderanimatie.
Het initiatief kadert in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal, dat de steun krijgt van Leader Kempen en Maasland en het Europese Landbouwfonds. Het loopt nog tot juni 2020.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Tablet, fototoestel en gsm gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen dinsdag binnen in een woning aan de Kolderstraat in Houthalen-Hechteren.. De daders gingen met een tablet, een fototoestel en een gsm aan de haal.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Davy VGW

Dinsdag 17 september 2019
Davy Vangansewinkel uit Hechtel-Eiksel heeft de besloten vennootschap Algemene Bouwwerken Davy VGW opgericht met zetel aan de Wauterweg in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het slopen en het bouwrijp maken van terreinen, loodgieterswerk én binnen- en buitenschrijnwerk.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe zwarte gordels bij judoclub

Maandag 16 september 2019
Hechtel-Eksel - Nieuwe zwarte gordels bij judoclubZoomJudoclub Neerpelt-Eksel heeft twee nieuwe zwarte gordels in haar rangen. Gisteren slaagden twee van haar leden, Doreen Hendrukx en Rick de Kroon, voor dat zware examen. Op de foto poseren ze met coach Sven Boonen. Gefeliciteerd!

Vic Ryckaert overleden

Maandag 16 september 2019
Vrijdag is Vic Ryckaert overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.

Henri Comans overleden

Maandag 16 september 2019
Hechtel-Eksel - Henri Comans overledenVrijdag is Henri Comans overleden, de weduwnaar van Dina Aerts. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een korte avonddienst in aula 't Sant waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.

Massa volk voor Sanicole Airshow

Maandag 16 september 2019
Hechtel-Eksel - Massa volk voor Sanicole AirshowZoomHet mooie weer, een prachtig programma in het kader van 75 jaar bevrijding en topstuntteams, dat waren de ingrediënten van de Sanicole Airshow gisteren. Een fotoverslag van onze fotografen Bart en Inge volgt later.

KFC Hechtel verslaat SV Breugel

Zondag 15 september 2019
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel verslaat SV BreugelKFC Hechtel heeft vanmiddag een uitoverwinning behaald op het veld van SV Breugel. Uitslag: 3-4. Hechtel blijft daardoor ongeslagen leider in 3de Provinciale. Niels Vanpol(2), Bart Diepvents en Joren Agten zorgden voor de Hechtelse doelpunten.

KFC Eksel - Gruitrode 2-2

Zaterdag 14 september 2019
Hechtel-Eksel - KFC Eksel - Gruitrode 2-2KFC Eksel heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Nevok Gruitrode. KFC Eksel moet zondag naar Exc. Hamont.

De Benjamin onder de klaprozen

Zaterdag 14 september 2019
Hechtel-Eksel - De Benjamin onder de klaprozenZoom
In onze contreien kun je zo een vijftal soorten klaprozen tegen komen. Op de meeste foto's die er verschijnen gaat het meestal om de grote klaproos met zijn diep rode kleur. Deze foto genomen in bosland, is de "bleke klaproos" afgebeeld. Klein maar fijn. (Pierre Rutten)

Burenkijkdag op de vliegbasis

Vrijdag 13 september 2019
Hechtel-Eksel - Burenkijkdag op de vliegbasisZoomEen paar duizend inwoners van buurgemeenten van de vliegbasis, onder wie zowat 1500 leerlingen van diverse scholen, kwamen vandaag op bezoek bij de vliegbasis Kleine Brogel in het kader van de "Burenkijkdag". Ze maakten ook een mini-vliegshow mee en kregen informatie over de vele vacatures bij Defensie. Vanavond is er boven het vliegveld in Hechtel-Eksel de "nocturne" van de Sanicole-vliegshow en zondag kan men daar terecht voor het grote werk. (Foto's Roland Stevens)
Burenkijkdag op de vliegbasisBurenkijkdag op de vliegbasis
Zoom

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Diefstal in KSA-lokalen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in de KSA-lokalen aan de Kapelstraat in Lindel-Hoeven (Overpelt) zijn sleutels en geld gestolen. De kluis kregen zij niet open.

Auto tegen everzwijn

Dinsdag 10 september 2019
Hechtel-Eksel - Auto tegen everzwijnVanochtend is een auto tegen een overstekend everzwijn gereden op de Hasseltsebaan. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto werd zwaar beschadigd.

Nieuwe vennootschap: Duotech

Dinsdag 10 september 2019
De gewone commanditaire vennootschap IVCM uit Hechtel-Eksel en de bvba Solutec met zetel eein Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Duotech opgericht met zetel aan de Sint-Lambertusstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, algemene klinkerwerken en isolatiewerkzaamheden.

Roger Willems overleden

Dinsdag 10 september 2019
Hechtel-Eksel - Roger Willems overledenGisteren is de in Hechtel woonachtige Roger Willems overleden, de levensgezel van Anita van Weijenburg. Hij was 79 jaar. Het korte afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de afscheidsruimte van de gemeentelijke begraafplaats in Hechtel-Eksel.

Wietplantage opgeruimd

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Wietplantage opgeruimdDe politie heeft deze namiddag een wietplantage ontdekt in een woning aan de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg. Over de omvang van de plantage is niets bekendgemaakt. De plantage is opgeruimd door de Civiele bescherming.
Na een overweldigende eerste editie zal ook deze tweede editie van BoslandTrail uitverkocht geraken. De laatste tickets gaan de komende dagen de deur uit. BoslandTrail mocht de eerste editie in 2018 direct 1.400 deelnemers verwelkomen. Deze tweede editie bood de organisatie 3.000 tickets aan en ook deze editie zal uitverkocht geraken. De komende dagen gaan de laatste tickets de deur uit. Maar liefst 11 verschillende nationaliteiten staan aan de start van de ultratrail. Het hele weekend lang is Bosland in de ban (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Nand Wouters overleden

Dinsdag 10 september 2019
Hechtel-Eksel - Nand Wouters overledenZondag is Nand Wouters overleden, de levensgezel van Maria Vandervee. Hij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Inbrekers aangehouden

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee mannen uit Zonhoven en Genk zijn aangehouden in het kader van een woninginbraak in Houthalen eind juli. Rond 25 juli werd ingebroken in een woning op de Bremstraat. De inbrekers namen er juwelen, kledij, parfum, computermateriaal, werkgereedschap en twee televisietoestellen mee. Bij huiszoekingen in Houthalen-Helchteren en Zonhoven trof Politie CARMA de gestolen spullen aan. Een 22-jarige uit Houthalen-Helchteren werd eerder al aangehouden door de onderzoeksrechter. Op 5 september werd een 20-jarige persoon uit Zonhoven gearresteerd. Hij werd de dag nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter die ook hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Jacqueline Cox overleden

Maandag 9 september 2019
Hechtel-Eksel - Jacqueline Cox overledenGisteren is Jacqueline Cox overleden, de weduwe van André Jansen en de levenspartner van Pierre Bertels. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.

Veel schade bij bedrijfsinbraak

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stuifzandstraat in Overpelt is ingebroken in bouwbedrijf Driesen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld. Om in de kantoren te geraken hebben zij meerdere gaten in de muur gemaakt. De drie gemaskerde daders zijn op camerabeelden vastgelegd. Er is een spaarpot van de werknemers gestolen. Daarin stak zo'n 450 euro. De schade is beduidend groter dan de buit

Voor 16.000 euro buit

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Voor 16.000 euro buitEen standhouder uit Sint-Huibrechts-Lille is voor 16.000 euro aan materialen bestolen. Dat gebeurde tijdens het kampioenschap golfbiljart in het ontmoetingscentrum Wiriix aan de Pieter Breugellaan in Kleine Brogel.

Volleybal: Hechtel-Eksel verliest

Zondag 8 september 2019
Hechtel-Eksel heeft een uitoverwinning behaald in Dilsen-Stokkem. Uitslag: 2-3.

Moeder (43) en kind gewond

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren gebeurde zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur een verkeersongeval. Een 43-jarige vrouw uit Hasselt en haar minderjarig kind raakten daarbij gewon

Winst voor HeVoc

Zondag 8 september 2019
Hechtel-Eksel - Winst voor HeVocIn de Beker van Limburg moesten de Heren van HeVoc naar reeksgenoot Mavo Dilsen. HeVoc sloeg meteen een kloof van 7 punten in set1. In receptie en aanvallend klopte alles. Vanaf set 2 viel de motor stil en door individuele fouten kwam de thuisploeg terug in de match. Maar HeVoc knokte zich met veel inzet en goed verdedigend werk naar de zege. Setstanden: 19/25,27/25,22/25,25/23 en 7/15. 
Uitslagen Dames HeVoc voor de Beker van Limburg: Wara Genk- HeVoc A 3-1; Sparvoc Lanaken - Hevoc InternetgazetB 1-3.

Aardsterren geven geen licht

Zaterdag 7 september 2019
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Aardsterren geven geen lichtZoomOp de foto een gekraagde aardster in Bosland. Aardsterren zijn stuifzwammen met twee omhulsels. Wanneer de buitenste schil openbarst vormt ze een sterachtige kraag rond de eigenlijke stuifbal. (Pierre Rutten)

KFC Hechtel - Linkhout 1-0

Zaterdag 7 september 2019
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel - Linkhout 1-0KFC Hechtel heeft vanavond thuis WS Linkhout geklopt met het kleinste verschil. Uitslag: 1-0. Het doelpunt viel na 30 minuten uit strafschop, omgezet door Bart Diepvents.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Eksel verslaat Thes Sport B

Vrijdag 6 september 2019
Hechtel-Eksel - KFC Eksel verslaat Thes Sport BIn tweede provinciale A heeft KFC Eksel vanavond zijn competitiewedstrijd op het veld van Thes Sport B gewonnen. Uitslag: 0-2. Thomas Beyen en Glenn Vervloet zorgden voor de doelpunten.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Gerrit Koning overleden

Donderdag 5 september 2019
Hechtel-Eksel - Gerrit Koning overledenDinsdag is de in Eksel woonachtige Gerrit Koning overleden, de partner van Nan Vermeeren. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Gestolen auto aangetroffen in Eksel

Woensdag 4 september 2019
Hechtel-Eksel - Gestolen auto aangetroffen in EkselAan het Marktplein is een gestolen aangetroffen. Het voertuig werd in Antwerpen gestolen.

Spreuken in het straatbeeld

Woensdag 4 september 2019
Tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 t/m 10 oktober, wil de gemeente spreuken laten opduiken in het straatbeeld. Men is dan ook op zoek naar ramen of winkeletalages van handelaars. De bedoeling is mensen te verrassen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes om even bij stil te staan. Met de spreukenactie wil men niet alleen een glimlach opwekken, maar mensen ook doen nadenken over hun geestelijke gezondheid: hoe voelen we ons echt, vandaag? Bij interesse: contacteer de dienst welzijn via welzijn[!]hechtel-eksel.be, liefst voor 11 september.
Kort nieuws van bij de buren
Maandag werd Politie CARMA in kennis gesteld van een trouwstoet in de Sleedoornstraat in Houthalen-Helchteren afgelopen zaterdag waarbij schoten gelost werden met alarmpistolen. Aan de hand van videobeelden kon Politie CARMA de betrokken personen identificeren. Er werden dinsdag enkele huiszoekingen uitgevoerd in Genk, waarbij onder meer patronen voor een alarmpistool gevonden werden. De betrokkenen zelf en de pistolen waren niet aanwezig. Zij worden uitgenodigd voor verhoor en zullen de bewuste wapens moeten inleveren bij de politie. Er werd een PV opgesteld voor het illegaal dragen van een vuurwapen.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Hechtel-Eksel - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  
Hechtel-Eksel - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Kluis leeggeroofd

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de kantoren van een bedrijf aan de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren hebben dieven de inhoud van de kluis gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8

Zondag 1 september 2019
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8In eerste provinciale van het damesvoetbal verloor Eksel van Hamont met 0-8. Aan de rust was de stand 0-5.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Hechtel-Eksel - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Twee gewonden bij botsing

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen een auto en een motorrijder in de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren raakten een 55-jarige man uit Peer en een 42-jarige vrouw, uit Houthalen-Helchteren gewond. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 19.45 uur.
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van Verbroedering LommelHechtel is het seizoen goed begonnen in 3de Provinciale. Het ging winnen bij Verbroedering Lommel met 2-4. De bezoekers kwamen 0-2 voor via Niels Vanpol en Dimitri Mrgole. Net voor rust scoorde Lommel tegen. En na de koffie werd het 2-2. Maar de Duinenjongens wisten alsnog de 3 punten binnen te halen met doelpunten van Bart Diepvents en Frederic Maex.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel