Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Kimage

Maandag 31 augustus 2020
Marc Geutjens uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Kimage opgericht met zetel aan de Windmolenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Winst en verlies voor Hechtel FC

Zondag 30 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Winst en verlies voor Hechtel FCDe U17B van Hechtel FC hebben in Wijshagen gewonnen met 1-8. De U17A verloren thuis van Turkse FC met 1-7.
Hechtel-Eksel - Mooie prestaties van NWC-ers in FrankrijkZoomAfgelopen weekend trokken de Belgische topvaarders Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van NWC-Pelt naar het Franse Vaires-sur-Marne om er deel te nemen aan hun eerste internationale wedstrijd van 2020. Deze "Open de France"-wedstrijd was tevens de selectiewedstrijd voor hun nationale ploeg voor de Franse vaarders.
Dat onze NWC-ers niet stilgezeten hadden tijdens de coranaperiode was af te lezen aan hun prestaties. Ze wonnen 3 van de 4 wedstrijden waaraan ze deelnamen. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Nog even wachten op 'de 4 jaargetijden'Zoom"Tot onze grote spijt hebben we, in de voorbije jaargang, niet samen met u allen kunnen genieten van ons lente- en zomerconcert en van de gezellige recepties die daarbij horen. Door de strenge coronamaatregelen waren wij als organisator verplicht de geplande concerten uit te stellen. Omdat ons aller gezondheid de grootste prioriteit heeft, hebben we besloten het nieuwe programma voor de volgende jaargang voorlopig nog niet vrij te geven en te wachten tot de geplande concerten in alle veiligheid kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Hechtel-Eksel - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Eksel wint van Hechtel

Zaterdag 29 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Eksel wint van HechtelIn een uitverkocht Sparrenstadion (200 toeschouwers...) won Eksel de coronaderby tegen Hechtel met 3-0. Thomas Beyen opende de score voor de thuisploeg. Net voor rust moesten de bezoekers met zijn tienen verder na een rode kaart voor doelman Eykens, met een strafschop er bovenop. Marijn Bertrands zette die om: 2-0. In een weinig aangename tweede helft legde Glenn Vervloet de 3-0 eindcijfers vast.

Priester Rik Aerts overleden

Vrijdag 28 augustus 2020
In Zutendaal is dinsdag de uit Hamont afkomstige priester Rik Aerts overleden. Hij was 87 jaar en onder meer pastoor in Eksel. De uitvaartplechtigheid vond plaats in intieme kring. Maandag (18.15 uur) is er een gedachtenisviering in de Gasthuiskerk in Borgloon, waar hij woonachtig was.

Twee gewonden bij botsing in Eksel

Vrijdag 28 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Twee gewonden bij botsing in EkselZoomOp het kruispunt van de Overpelterbaan en de Groenstraat in Eksel kwam het vandaag tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij zijn twee gewonden gevallen, onder wie een 54-jarige vrouw uit Pelt. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Hechtel-Eksel - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

KFC Hechtel verliest van Helson

Donderdag 27 augustus 2020
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel verliest van HelsonKFC Hechtel heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Helson verloren. Uitslag: 4-2.
Hechtel-Eksel - KFC Eksel speelt gelijk tegen Grote HeideKFC Eksel heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld tegen Grote Heide. In de 30ste minuut kwam Eksel op voorsprong via strafschop. Grote Heide bracht de bordjes in de 70ste minuut in evenwicht.

Agnes Paesen overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Agnes Paesen overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige en uit Eksel afkomstige Agnes Paesen overleden, de weduwe van Jan Renckens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Start handbalcompetitie: 3 scenario's

Woensdag 26 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Start handbalcompetitie: 3 scenario'sDe nationale handbalcompetities in ons land starten in een ideaal scenario half oktober tijdens het weekend van 10 en 11 oktober. Als die deadline niet gehaald zou kunnen worden wordt de competitiestart verschoven naar het weekend van 14 en 15 november. In het slechtste geval worden de competities begin volgend jaar opgestart. Dat ‘worst case scenario’ hoopt iedereen te vermijden...
Covid-19 zorgde voor een abrupt einde van de competities vorig seizoen. Wie gehoopt had dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Weer nachtvluchten vanaf september

Dinsdag 25 augustus 2020
Vanaf 1 september herneemt de vliegbasis Kleine-Brogel de nachtvluchten met F16's. "Deze trainingen zijn nodig om onze gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderschepping, noodprocedures,... met nachtkijkers te laten trainen," aldus de basis in een melding op Facebook. Nachtvluchten duren maximaal tot middernacht en worden voornamelijk op maandag en dinsdag uitgevoerd - volgende week uitzonderlijk ook op woensdag.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.
Hechtel-Eksel - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

Gelijkspel voor Hechtel

Zondag 23 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor HechtelKFC Hechtel heeft vandaag in zijn tweede oefenwedstrijd 0-0 gelijk gespeeld. tegenstander was Kaulille. 

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Hechtel-Eksel - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Eksel A klopt... Eksel B

Zaterdag 22 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Eksel A klopt... Eksel BEksel A heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Eksel B gewonnen met 4-0. De doelpunten kwamen van Karel Bertrands (2), Tim Vanherck en Marijn Bertrands.

Maria Deferme overleden

Zaterdag 22 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Maria Deferme overledenVandaag is Maria Deferme overleden, de weduwe van Eduard Mentens. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: (vrijdag vanaf 18.30 uur) in het rouwhuis, Don Boscostraat 101 in Hechtel.
Hechtel-Eksel - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

KFC Hechtel klopt Sporting Wijchmaal

Donderdag 20 augustus 2020
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel klopt Sporting WijchmaalKFC Hechtel heeft gisterenavond Sporting Wijchmaal geklopt in een oefenwedstrijd. Uitslag: 4-2.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Barona

Woensdag 19 augustus 2020
Bayryam Ryustem uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Barona opgericht met zetel aan de Twaalf septemberstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer chapewerken en het plaatsen van vloer- en wandtegels.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Motorrijder onderschept

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA kreeg gisterenavond rond 20 uur een melding over een crossmotor die tegen hoge snelheid door de Springstraat in Houthalen-Helchteren reed. Een patrouille ging meteen op zoek en trof de motorrijder aan, maar deze vluchtte weg van de politie. Na een korte achtervolging kon de bestuurder toch tegengehouden worden. De 18-jarige uit Zonhoven had geen geldig rijbewijs, geen verzekering en het voertuig was niet ingeschreven. De politie nam de crossmotor in beslag.

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Hechtel-Eksel - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fietser botst tegen paal

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 77-jarige man uit Herk-de-Stad liep verwondingen op toen hij in de Zalmstraat in Houthalen-Helchteren tegen een paal reed. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.20 uur.

Lichtgewonde bij verkeersongeval

Dinsdag 18 augustus 2020
Bij een botsing tussen een auto en een fietser, vanmorgen rond 6 uur, is in Pelt op het kruispunt van Over 't Waterstraat en Zavelstraat een fietsster gewond geraakt. De vrouw, 29 jaar en wonend in Hechtel-Eksel, werd daarbij lichtgewond.

Mia Coninx overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Mia Coninx overledenZondag is de uit Hechtel afkomstige Mia Coninx overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Frans Lemmens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Bree. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Judoseizoen gaat weer van start

Maandag 17 augustus 2020
Na maanden van onzekerheid gaat het nieuwe seizoen van start bij judoteam Okami. Traditioneel zijn er in de maand september weer verschillende initiaties voorzien: in Eksel op de vrijdagen 11, 18 en 25 september van 19u tot 20u en in Neerpelt (Dommelhof) op de zaterdagen 12, 19 en 26 september van 16u30 tot 18u. Kijk bij interesse zeker eens op de website en schrijf je in voor enkele GRATIS initiatielessen.  

Weg met kluis uit winkel

Maandag 17 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een winkel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De daders gingen met een kluis aan de haal. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Drie lama's doodgebeten

Maandag 17 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een omheinde weide aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel zijn afgelopen nacht drie lama's doodgebeten. Dat is vermoedelijk het werk van een wolf. De weide grenst aan Bosland en het militaire domein, het leefgebied van August, Noëlla en hun welpen.

Rosa Kenis overleden

Maandag 17 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Rosa Kenis overleden
Gisteren is Rosa Kenis overleden, de weduwe van Jef Bussels. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Haar urne wordt bijgezet in de familiegrafkelder op de begraafplaats in Hechtel.
Hechtel-Eksel - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vier oefenwedstrijden

Zondag 16 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Vier oefenwedstrijdenKFC Eksel speelt deze maand vier oefenwedstrijden: op 19/08 op het veld van Mol Ezaart; op 22/08 tegen Eksel B; op 26/08 op het veld van Grote Heide en op 29 augustus thuis tegen Hechtel FC.

Drie wielertoeristen gewond

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren zijn deze voormiddag drie wielertoeristen gewond geraakt. De slachtoffers zijn allen uit Herk-de-Stad.

Weg met vrachtwagen

Zondag 16 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Weg met vrachtwagenOnbekenden gingen met een vrachtwagen aan de haal in de Don Boscostraat. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje (6) dood aangetroffen

Zaterdag 15 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een 6-jarig Nederlands meisje dood aangetroffen in het vakantiedomein Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het meisje was er met haar familie op vakantie. De doodsoorzaak is nog niet gekend. Mogelijk maakte het slachtoffertje een ongelukkige val.

Gezondheidsverklaring nodig

Zaterdag 15 augustus 2020
Grensgevallen
Alle reizigers die vertrekken van of aankomen op Eindhoven Airport hebben voortaan een gezondheidsverklaring nodig. Ook moet in de terminal een mondkapje worden gedragen. Hier staat meer info.  

Auto tegen landbouwvoertuig

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Deusterstraat in Peer is vanavond een auto tegen een landbouwvoertuig gereden. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht,

Vrouw slaat agenten

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zes maanden celstraf met uitstel onder voorwaarden en een boete van 400 euro: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan een 47-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren die bij haar arrestatie in Genk slagen uitdeelde aan de politie. De feiten dateren van vorige maand.

Twee gewonden bij kop-staartbotsing

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond raakten op het kruispunt van de Grote Baan en de Meerstraat in Houthalen-Helchteren drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 37-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakten daarbij gewond.

Openluchttentoonstelling in Bosland

Vrijdag 14 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Openluchttentoonstelling in BoslandZoomVan 15 augustus tot 30 september organiseert BREEDBEELD in het natuurdomein Bosland de openluchttentoonstelling IN SIDE OUT. De expo is opgevat als een volledig coronaproof fotowandelparcours van 3,5 kilometer, langs de mooiste plekjes van het bos. De groepstentoonstelling toont werk van 34 fotografen, deels projecten die tot stand kwamen tijdens de lockdown en nu in open lucht de weg naar het publiek vinden.
Op vijf locaties langs de wandelroute worden beelden uit twee verschillende open calls (…) Het hele nieuwsbericht
Openluchttentoonstelling in BoslandOpenluchttentoonstelling in Bosland
Zoom

Nieuwe vennootschap: SW2

Donderdag 13 augustus 2020
Wouter Smeets uit Peer heeft de besloten vennootschap SW2 opgericht met zetel aan de Zandstraat in Hechtel-Eksel. Het gaat onder meer om een onderneming in roerende en onroerende goederen, management en metaalconstructies.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Hechtel-Eksel - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Varken duikt op in warenhuis

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Leopoldsburg is gisteren een varken opgedoken in de Lidl. Het dier dat was uitgebroken zocht bij dit warme weer wellicht naar verkoeling. Het varken is opgehaald door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder. Het centrum houdt het dier bij tot de eigenaar terug is uit vakantie.

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Hechtel-Eksel - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Hechtel-Eksel - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Zware woningbrand

Dinsdag 11 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft vandaag grote schade aangericht aan een woning in de Stationsstraat in Houthalen-Helchteren. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Hechtel-Eksel - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Twintigers gewond bij botsing

Maandag 10 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een lichte vrachtwagen op de Europarklaan in Houthalen-Helchteren zijn een 27-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 28-jarige vrouw uit Peer gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17 uur.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Hechtel-Eksel - Gideon Kiefer in St.-Martens-LatemZoomDe Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Harrie Bongaerts overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Harrie Bongaerts overledenWoensdag overleed de uit Hechtel afkomstige Harrie Bongaerts, de weduwnaar van de op 8 januari overleden Lutgart Jaenen. Hij was 93 jaar. Het afscheid gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Zonhoven vindt in intieme kring plaats.

Kind uit vijver gered

Vrijdag 7 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond is een klein kind dat dreigde te verdrinken bevrijd uit een vijver aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren. Het kind is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Hechtel-Eksel - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Clement Wolfs overleden

Vrijdag 7 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Clement Wolfs overledenGisteren is Clement Wolfs overleden, de echtgenoot van Dany Colson. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Toerisme
Hechtel-Eksel - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Hechtel-Eksel - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Hechtel-Eksel - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Micame failliet verklaard

Donderdag 6 augustus 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren Micame uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 5 september.

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bertha Geyskens overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Bertha Geyskens overledenDinsdag is de Peer woonachtige Bertha Geyskens overleden, de weduwe van Albert Beelen. Zij was 86 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel na het afscheid in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Felix Gielen overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Felix Gielen overledenDinsdag is de uit Grote Brogel Felix Gielen overleden, de echtgenoot van Fien Abrahams. Hij was 93 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel na het afscheid in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Quadrijder tegen boom

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Lommel is vanavond een quadrijder tegen een boom gereden. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het parket Limburg gaf een verkeersdeskundige opdracht de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Louis Martens overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Louis Martens overledenMaandag is in het UZ Gasthuisberg in Leuven de uit Hechtel afkomstige Louis Martens overleden, de echtgenoot van Louisa Gerits. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Wijgmaal. Begroeting in funerarium Pues in Winksele-Delle op afspraak (016-601506)

Over de kop na botsing

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Kanaallaan en de Tunnelstraat in Leopoldsburg. Eén van de wagens ging na de botsing over de kop.

Vrouw rijdt door muur

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag is een vrouw in een carwash in Lommel bij het achteruit rijden door de muur gereden. Er vielen geen gewonden. De brandweer heeft het gat in de muur gedicht.

Vrouw gewond bij frontale klap

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale klap tussen een auto en een bestelwagen in de Fabrieksstraat in Overpelt is vandaag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Drugslabo ontmanteld

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Drugslabo ontmanteldDe politie Kempenland ontdekte gisteren een labo voor de productie van synthetische drugs achter een afgelegen woning in Leopoldsburg, aan de grens bij Balen. Drie verdachten zijn gearresteerd en werden ondervraagd door de onderzoeksrechter. "Toen onze onderzoekers gisteren in de voormiddag een huiszoeking uitvoerden, werd het labo ontdekt in een bijbouw achter de woning", zegt woordvoerder commissaris Eric Cenens. "Parket Limburg werd verwittigd en drie verdachten die op de plaats aanwezig waren, (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (36) gewond bij botsing

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de Lillosteenweg in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Twee ongevallen in drie kwartier

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag hebben zich op de E314 in Houthalen-Helchteren twee verkeersongevallen gebeurd in drie kwartier. Eerst botsten een auto en een bestelwagen. Daarbij viel één gewonde. Daarna botsten een vrachtwagen en een auto met aanhangwagen. Het bleef bij blikschade.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Hechtel-Eksel - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Bob Van Laecke overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Bob Van Laecke overledenOp 8 juli overleed Bob Van Laecke. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Van Laecke, p/a Hoofdstraat 34 3941 Eksel.

Verkeersongeval in Wijchmaal

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Verkeersongeval in WijchmaalEen 65-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Eggebekstraat in Wijchmaal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.
De start van het BENE-League seizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de handbalteams in ons land vóór 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Volgende week wordt beslist wanneer de competitie wél van start gaat.

Christine Broers overleden

Maandag 3 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Christine Broers overledenZaterdag is Christine Broers overleden, de weduwe van Han Bueren. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats in Hechtel.

Mia Schrooten overleden

Maandag 3 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Mia Schrooten overledenIn WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is zaterdag de uit Eksel afkomstige Mia Schrooten overleden, de echtgenote van Thieu Wuytjens. Ze was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Marcel Daemen overleden

Maandag 3 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Marcel Daemen overledenGisteren is Marcel Daemen overleden, de echtgenoot van Kristel Gijbels. Hij was 54 jaar. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn er geen publieke afscheidsmomenten. Rouwadres: fam. Daemen-Gijbels p/a Hoofdstraat 34 3941 Eksel.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Hechtel-Eksel - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Slijpwerken veroorzaken brand

Zaterdag 1 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Slijpwerken veroorzaken brandIn de kelder van een woning aan de Zwamstraat in Overpelt ontstond deze namiddag brand bij slijpwerken voor het verwijderen van een oude stookolietank. De eigenaar kon het vuur zelf blussen maar de woning kwam onder de rook te zitten zodat de brandweer die moest Ventileren. De bewoners zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht: de man had wat rook binnengekregen, zijn echtgenote was lichtjes overstuur.

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Hechtel-Eksel - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel