Het overige nieuws

Zondag koetsendefilé in Bocholt

Donderdag 30 augustus 2012
Ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan van Bocholt willen de Goolderkoetsiers zondag hun mooiste antieke koetsen presenteren op een défilé door het centrum van Bocholt. De koetsen worden voorgesteld aan het publiek rond 14.00 u. in het centrum. Er zal een woordje uitleg gegeven worden over het paard, de koets en de koetsier. De deelnemende koetsen zijn voorzien van houten wielen. De koetsier en de passagiers dragen de passende en originele kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van het voertuig.

Zo slim als Kees: leer Chinees

Woensdag 29 augustus 2012
Het Sint-Franciscuscollege in Heusden(-Zolder) start in september met lessen Chinees voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. De lessen duren het hele schooljaar en zullen op woensdagnamiddag gegeven worden. Op welke uren dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Indien er veel respons komt, wordt de groep opgesplitst. De lessen zijn gratis. Inschrijven kan via info[!]sfc.be.
Vandaag vond in Kortrijk opnieuw een toelatingsexamen voor de studies geneeskunde plaats. Kortrijk is niet bij de deur, vorige keer was er felle kritiek omdat studenten gedwongen werden tot extreme situaties om tijdig daar te zijn. Daarom had het provinciebestuur nu op vraag van de Vlaamse minister van Onderwijs busvervoer heen en terug georganiseerd vanuit Hasselt, Neerpelt en Maasmechelen. Aan het provinciehuis in Hasselt vertrokken om 6.15u 45 studenten waarvan 1 uit Meeuwen, 1 uit (…) Het hele nieuwsbericht
Bij de NIKO-dansacademie kunnen jongens en meisjes vanaf 6 jaar terecht in de les dansinitiatie. Eén uurtje per week wordt op een speelse manier de basis gelegd van de klassieke danstechniek. Alle elementen van beweging en dans komen aan bod, maar uiteraard staat het dansplezier centraal. Vanaf 8 jaar volgen de leerlingen 2 lesuren per week. Vanaf 12 jaar kunnen geïnteresseerden terecht bij Danscentrum Boléda. Ook de 5-jarige kleuters kunnen in het Danscentrum hun eerste pasjes zetten; zij stromen dan na één jaar door naar het NIKO. Meer info

Een bloem uit de ruimte

Zondag 26 augustus 2012
Peer - Een bloem uit de ruimteZoomBij de NASA noemen ze dit de katoognevel, wij zien er eerder een bloem in. Een bloem uit de ruimte. Die bloem staat op zowat 3000 lichtjaren van ons verwijderd. Het is een stervende ster, die ladingen gloeiend gas in de ruimte stuurt. Ze werd gefotografeerd door de Hubble Space Telescope, die de Cat's Eye Nebula als een van de meest complexe bekende planetaire nevels onthulde. Het heldere, centrale object in het midden is volgens astronomen vermoedelijk een binair zonnestelsel. (Foto  J. P. Harrington, U. Maryland, & K. J. Borkowski, NCSU, HST, NASA)

Mia Brebels overleden

Zaterdag 25 augustus 2012
Peer - Mia Brebels overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Mia Brebels overleden, de echtgenote van Nisla Vrijsen. Ze was 65 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde-Peer. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

En wat zegt weerman Ruben Weytjens?

Vrijdag 24 augustus 2012
"Alweer een erg mooie zomerdag vandaag in Limburg! Jammer genoeg voor wie een stapje in de wereld wil gaan zetten wordt deze dus vanavond besloten met flink wat regen. Maar onze gewassen zullen er blij mee zijn. Er zal wellicht meer regen vallen dan er tot dusver deze maand alles bij mekaar naar beneden is gekomen (dat is bijna overal <5mm)." Ruben Weytjens

Jan Geys overleden

Donderdag 23 augustus 2012
Peer - Jan Geys overledenWoensdag is Jan Geys overleden, de echtgenoot van Jacqueline Hermans. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering en crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Mieke Soors overleden

Woensdag 22 augustus 2012
Peer - Mieke Soors overledenOp donderdag 16 augustus is Mieke Soors overleden, de echtgenote van Jan Vandael. Ze was 88 jaar. De crematie en uitvaartceremonie hebben in beperkte kring plaats gevonden.
Peer - Muzikale workshops voor baby's en peutersZoomOok dit najaar organiseert Musica een nieuwe reeks 'Muzikale Dialogen' voor kinderen van 0 tot 36 maanden en hun (groot)ouders. De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon. Die theorie zegt dat kinderen muzikaliteit op dezelfde manier ontwikkelen als taal en dat vooral door te zingen, te spelen met ritmische bewegingen en tonen.
De workshops vinden op zondag 23 en 30 september plaats in Dommelhof. Meer info.
De Veldeke Literatuurprijs is een jaarlijkse wedstrijd voor schrijvers van proza en poëzie in de Limburgse dialecten. Deelnemen kan in beide categorieën. Het onderwerp is vrij maar de omvang van het werk is gelimiteerd. Voor de winnaar is er 500 euro en een kunstwerkje. Inschrijven kan tot 1 oktober. Meer info.

Een mailtje van zorggebruikers.be

Zaterdag 18 augustus 2012
Peer - Een mailtje van zorggebruikers.beZoom"Mogen wij uw hulp vragen om de affiche van Zorggebruikers.be met Karen Snyers te laten winnen in de Standaard Solidariteitsprijs? Zoals elk jaar doen we mee aan deze wedstrijd voor de mooiste affiche. Dit jaar zijn we bij de beste 24 en werden we gepubliceerd op 6 augustus.
Vanaf gisteren kan het publiek stemmen en de advertentie met de meeste stemmen wint… nog eens 3 gratis publicaties!
Hoe kunt u stemmen ? Heel eenvoudig en snel:
 1. Klik Het hele nieuwsbericht

Morgen mogelijk warmste dag ooit

Zaterdag 18 augustus 2012
Het was heet vandaag en dat hebben we geweten. In Kleine-Brogel was het vandaag 36,5 graden. De allerhoogste temperatuur die ooit gemeten werd was 38,8 graden in 1947. Morgen wordt het nog warmer en mogelijk krijgen we dan de warmste dag ooit. In Midden-Frankrijk werden vandaag temperaturen van boven de 40 graden gemeten.

Roland Celie overleden

Donderdag 16 augustus 2012
Peer - Roland Celie overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Roland Celie overleden, de echtgenoot van Chris Goelen. Hij was 67 jaar. De crematie en afscheidsviering zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag tussen 18 en 19 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het funerarium Jaeken.

Groeten uit Art Bokrijk

Dinsdag 14 augustus 2012
Peer - Groeten uit Art BokrijkZoomKunstliefhebbers komen deze zomer in Limburg goed aan hun trekken. Niet alleen is er de tentoonstelling Manifesta in Genk, er zijn tevens de talrijke nevenactiviteiten. Zo is er rond het kasteel van Bokrijk het project Art Bokrijk. Dit kunstenevenement bestaat niet alleen uit beeldende kunst maar tevens zijn er op specifieke tijdstippen verschillende optredens van koren, muziekgroepen, theatergezelschappen. Binnen Art Bokrijk tonen vele vooral Limburgse amateurkunstenaars hun kunnen. Meer info. (Foto Josh Vandijck)

Jelle Vliegen

Dinsdag 14 augustus 2012
Peer - Jelle VliegenNa een verkeersongeval is zaterdag Jelle Vliegen overleden. Hij was 22 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wauberg. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Dodentocht gestart

Vrijdag 10 augustus 2012
Vanavond om 21 uur vertrokken er 10.957 wandelaars aan de Dodentocht in Bornem, dit is een record. Het goede weer zal daar natuurlijk ook een rol in gespeeld hebben. Morgenochtend rond 7 uur zullen de eerste wandelaars hun 100 km in de benen hebben. Om 21uur moet iedereen binnen zijn.  Ook 26 Perenaren wagen zich aan de tocht. Benieuwd of ze de eindstreep, met of zonder blaren halen. U kan hun tocht hier volgen. Veel succes!

Bernadette Thijs overleden

Donderdag 9 augustus 2012
Peer - Bernadette Thijs overledenVorige zondag is Bernadette Thijs overleden, de weduwe van Paul Lenders. Ze was 97 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jozef Claes overleden

Donderdag 9 augustus 2012
Peer - Jozef Claes overledenZondag is Jozef Claes overleden, de echtgenoot van Elisa Witters. Hij was 90 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer.
Peer - Dagpauwoog domineert vlindertelweekendZoomDe dagpauwoog (foto) zet zijn herstel voort, ondanks het koude voorjaar. Dat is een van de conclusies uit het vlindertelweekend dat Natuurpunt organiseerde. De tellingen worden nog volop verwerkt, maar uit de eerste waarnemingen blijken al enkele duidelijke trends, aldus Natuurpunt.
De dagpauwoog werd gezien in drie op de vier tuinen en staat in
bijna elke Vlaamse provincie op nummer één. In Antwerpen en Limburg is de atalanta talrijker.
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Tel dit weekend de vlinders in je tuinZoomNatuurpunt en haar Waalse zustervereniging Natagora organiseren dit weekend voor de zesde keer de nationale tuinvlindertelling Vlinder Mee. Iedereen met een tuin of terras wordt uitgenodigd om morgen/zaterdag en overmorgen de vlinders te tellen (en er wordt redelijk vlinderweer voorspeld).
Na een buitengewoon warme maand maart verschenen veel vlindersoorten vroeger en talrijker dan gemiddeld. Het leek toen een heel goed vlinderjaar te worden. Maar van april tot juni was het bijna permanent veel (…) Het hele nieuwsbericht

Trees Van Hout overleden

Donderdag 2 augustus 2012
Peer - Trees Van Hout overledenMaandag is Trees Van Hout overleden, de echtgenote van Guido Symons. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jeanne De Backer overleden

Woensdag 1 augustus 2012
Peer - Jeanne De Backer overledenZondag is Jeanne De Backer overleden, de echtgenote van Christ Drijkoningen. Ze was 73 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer