Het overige nieuws

Zeg niet dat u het niet wist

Maandag 27 februari 2012
UPDATE In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart gaat de politie in heel Limburg een grote alcoholcontrole op het getouw zetten.

Harry Meurs overleden

Maandag 27 februari 2012
Peer - Harry Meurs overledenVrijdag is Harry Meurs overleden, de echtgenoot van Elisa Waelburgs. Hij was 83 jaar. De crematie van het stoffelijk overschot zal in Hasselt gebeuren. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel.

Zaterdag: de Beverbeek Classic!

Donderdag 23 februari 2012
Peer - Zaterdag: de Beverbeek Classic!ZoomZaterdag wordt de 15de Beverbeek Classic gereden. De start van de wedstrijden werd met één uur vervroegd ten opzichte van de vorige jaren. Start en aankomst vinden weer plaats in het centrum van Achel.
De elites en beloften vertrekken om 12u op het Michielsplein voor een rit van 178 km: een rit-in-lijn van 120,60 km en 7 plaatselijke ronden van 8,20 km. Er nemen 28 ploegen deel met 7 renners, met daarbij twee profteams van Landbouwkrediet-Colnago en Topsport (…) Het hele nieuwsbericht

Luc Geerts tweemaal kampioen

Maandag 20 februari 2012
Peer - Luc Geerts tweemaal kampioenZoomOp de provinciale indoorwedstrijd LRV in de Breugelhoeve is Luc Geerts uit Wijcmaal, lid van RV Overpelt, gisteren winnaar geworden in de klasse Midden én Zwaar. Met Floortje was hij de snelste barrageruiter in Midden, terwijl Elys (foto boven, en onder links) hem de titel van de hoogste reeks bezorgde door als enige foutloos in de barrage te finishen.
Daarnaast won het gewest Peer de wisseltrofee "Corry Bollen" door in 2011 in alle disciplines als beste te scoren. Jean Symons (St-Trudo Peer) nam de prijs in ontvangst (foto onder rechts).
Luc Geerts tweemaal kampioenLuc Geerts tweemaal kampioen
Zoom

Godelieve Van Breuseghem overleden

Woensdag 15 februari 2012
Peer - Godelieve Van Breuseghem overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Godelieve Van Breuseghem overleden, de echtgenote van André Sijmons. Ze was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Gratis naar... 'Zielsverwanten'?

Dinsdag 14 februari 2012
Peer - Gratis naar... 'Zielsverwanten'?ZoomZaterdagavond om 20.30u kunt u in CC Palethe gaan kijken naar "Zielsverwanten", dat gebracht wordt door het ensemble Leporello.
"We hebben nooit zoveel kennis bezeten als nu. En toch weten we het niet meer." Deze uitspraak is niet nieuw. Goethe schreef zijn meesterlijke maar ondertussen haast vergeten roman Zielsverwanten in een tijd dat men het ook even niet meer wist. Tweehonderd jaar later leven wij in een wereld waar de relativiteitstheorie, de quantumfysica en de chaostheorie (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Valentijn

Dinsdag 14 februari 2012
Peer - Vandaag is het ValentijnZoomVandaag vieren de geliefden Valentijn - en al is het feest in de Lage Landen op de terugweg (lazen we gisteren ergens) wordt er toch nog veel rond gedaan. Het is genoemd naar ene Sint-Valentijn, volgens het ene verhaal een priester, volgens het andere een bisschop die tegen de wetten van de Romeinse keizer heidense soldaten trouwde met christelijke vrouwen. Hij werd opgepakt, gemarteld en onthoofd. 14 februari is dus zijn feestdag en die der geliefden. En als hij of zij het vandaag vergeet, dan ligt het alleszins niet aan ons! (Foto Josh Vandijck)

Mariette Goven overleden

Dinsdag 14 februari 2012
Peer - Mariette Goven overledenVrijdag is Mariette Goven overleden, de echtgenote van Jaak Geuens. Ze was 67 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Een kortingbon voor de kat(er)

Maandag 13 februari 2012
Peer - Een kortingbon voor de kat(er)ZoomUPDATE Om te vermijden dat ongewenste katten naar het asiel worden gebracht gaat het provinciebestuur kortingbonnen uitreiken om huiskatten te laten steriliseren of castreren.  "Iedereen die een kat uit het dierenasiel van Sint-Truiden, Genk of Lommel in huis heeft gehaald, krijgt een bon om bij de dierenarts in te ruilen voor een sterilisatie of castratie", aldus gedeputeerde voor Dierenwelzijn Walter Cremers.
Voor een kattin bedraagt de korting 25 euro, voor een kater (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Zondag 12 februari 2012
Peer - Gratis naar... JazzCase?ZoomNu donderdagavond om 20.30u treedt saxofonist Ad Colen op bij JazzCase in het atrium van Dommelhof. Ad (foto) is met zijn unieke geluid en interpretatie een persoonlijkheid binnen de Nederlandse jazz. Zijn vloeiende, moderne en inventieve spel gaat gepaard met een prachtige, warme sound. Na zijn afstuderen aan het conservatorium te Maastricht en Hilversum viel hij al snel op door zijn veelzijdigheid en persoonlijke stijl. Moderne jazz, big band, maar ook funk, rock en (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de eerste uitreiking van de driejaarlijkse cultuurprijs is de provincie op zoek naar een witte cultuurraaf. Het provinciaal reglement terzake wil de diversiteit en kwaliteit van het cultuuraanbod in Limburg verhogen. De prijs heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie en erkent het cultureel belang van het werk van de genomineerden en laureaten. De laureaat krijgt prijzengeld (6.200 euro) overhandigd en kan tegelijkertijd ook genieten van de media-aandacht en erkenning door een ruimer (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Lenders overleden

Donderdag 9 februari 2012
Peer - Yvonne Lenders overledenZondag is Yvonne Lenders overleden. Ze was 88 jaar. De crematie vond in alle intimiteit plaats. Zaterdag is er een rouwmis (om 10.30  uur) in de kerk van Peer-Centrum.

Mathieu Snoekx overleden

Donderdag 9 februari 2012
Peer - Mathieu Snoekx overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Mathieu Snoekx overleden, de echtgenoot van Alice Creemers. Hij was 67 jaar. De afscheidsviering en crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.

Anna Daniëls overleden

Donderdag 9 februari 2012
Peer - Anna Daniëls overledenDinsdag is Anna Daniëls overleden, de weduwe van Jaak Reumers. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote-Brogel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Onze mooie knikker

Dinsdag 7 februari 2012
Peer - Onze mooie knikkerZoomDe aarde is mooi. Vanuit de ruimte gezien is ze nog mooier. De NASA, die elke dag een foto publiceert uit haar ruimtevaartprogramma, zette gisteren bovenstaande foto van de aarde online. Hij is genomen door de Suomi NPP-satelliet, die zich in een baan op 824 kilometer boven de aarde bevindt. Ze verzamelt data voor zowel weersvoorspellingen op korte termijn als voor klimaatobservatie op langere termijn. Ook heeft ze instrumenten aan boord voor observatie van natuurrampen, zoals overstromingen en vulkaanuitbarstingen. De spectaculaire foto van onze aardbol werd samengesteld uit verschillende digitale opnamen. (Foto NASA)

Honden en sneeuw

Zondag 5 februari 2012
Peer - Honden en sneeuwZoomBij hondenschool De Woef in Eksel zijn ze niet bang voor de koude. Bij een temperatuur van -18 graden werd er gistermorgen getraind door een 50-tal leden (foto). Die kregen na afloop een opkikkertje van het bestuur. Maar is die sneeuw wel goed voor hondenpoten? vroegen we ons af. En hier zijn de tips terzake van De Woef:
- Bij extreme kou en sneeuw zijn de voetzooltjes minder veerkrachtig. Smeer ze in met vaseline;
- Pekel is niet goed voor hondenpoten. Smeer ter bescherming de (…) Het hele nieuwsbericht

Dank voor uw foto's

Zaterdag 4 februari 2012
Dank aan de lezers die ons gisteren en vandaag zoveel sneeuwfoto's toestuurden. We kunnen ze niet allemaal plaatsen. Enkele foto's zijn op de site gekomen, andere hebben we verzameld in een album dat u hier vindt, en nog andere hebben het niet gehaald. Veel kijkgenot!

Miel Carmans overleden

Zaterdag 4 februari 2012
Peer - Miel Carmans overledenDonderdag is Miel Carmans overleden, de echtgenoot van Yvonne Claes. Hij was 80 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Zaterdagavond kunt u in de Walburg in Hamont gaan kijken naar "Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus". Dat is meer dan zomaar een eenvoudige theateradaptatie van het succesboek van John Gray. Het idee komt van één man, Paul Dewandre. Hij organiseert gedurende tien jaar conferenties en workshops over de relaties tussen mannen en vrouwen. De deelnemers zijn dermate enthousiast dat Paul besluit er een voorstelling rond te creëren. Na meer dan vier jaar van uitzonderlijk (…) Het hele nieuwsbericht
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale afdelingen. Dat heeft het provinciaal comité zojuist beslist. De velden zijn door sneeuw en vrieskoude onbespeelbaar en met de voorspellingen van de komende uren en dagen zal het er niet beter op worden. Het gaat om alle competitiematchen, vriendschappelijke wedstrijden en G-voetbal.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer