Het overige nieuws

Ten strijde!

Dinsdag 31 januari 2012
Onder impuls van de Projectvereniging Erfgoed Limburgse Kempen werd eind vorig jaar voor het project "Soldatenlaarzen en Kauwgom", over W.O. II, de interviewcampagne voorbereid voor het inzamelen van de laatste getuigenissen in de tien deelnemende gemeenten. Dankzij de hulp van lokale heemkringen en een interviewcursus kunnen de vrijwilligers nu echt aan de slag. Onder meer in Lommel werd er al een vliegende start genomen.
Wie geïnteresseerd is en een potentiële getuige uit de Tweede (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'School is Cool'?

Dinsdag 31 januari 2012
Vorig jaar kroonde School Is Cool zich tot de trotse winnaar van Humo‘s Rock Rally. Kort na die overwinning volgde de eerste single, “New Kids In Town”, dat misschien wel hét nummer van de zomer 2010 was. Het stond maar liefst zeven weken autoritair op de eerste plaats van De Afrekening op Studio Brussel. School is Cool maakt meeslepende, opwekkende en opruiende indiepop. Je hoort vlagen Pixies, Paul Simon, Kate Bush, Arcade Fire, Vampire Weekend, The Dodos en misschien een (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Gratis naar... de 'Tatiana Aarons Experience'?ZoomNa de passage van De Nieuwe Snaar in de eerste week van het nieuwe jaar is TAKT-Dommelhof aan een druk werkjaar begonnen. Niet minder dan 27 projecten zullen dit jaar gerealiseerd worden en/of vooral in residentie komen in Dommelhof. Op twee jaar tijd is TAKT uitgegroeid tot een volwaardige speler binnen de sector van de productiecentra in Vlaanderen (naast STUK Leuven, CAMPO Gent, NoNA Mechelen, BUDA Kortrijk, e.a.). Artiesten die in Dommelhof onder het TAKThoedje gewerkt hebben zijn meer dan super (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten, dezer dagen...

Dinsdag 31 januari 2012
Peer - Niet vergeten, dezer dagen...ZoomDenk aan de vogels! (Foto Luc Govaerts)
Vorige winter verjoeg de vink de huismus voor de eerste keer in 11 jaar van de ereplaats als talrijkste vogel op de voederplaats in de tuinen. Wat wordt het dit jaar? U kunt helpen die vraag te beantwoorden door op 4 en 5 februari de vogels in uw tuin te tellen. Zet de voederplank buiten, strooi kwistig met het juiste voer (moest nu al gebeurd zijn, eigenlijk) en tel de vogels. De resultaten kunt u doorgeven via tuinvogels.natuurpunt.be.
Peer - Veel jong talent bij De 4 JaargetijdenZoomTijdens het winterconcert van De 4 Jaargetijden, deze voormiddag in het Hubertustheater, was het podium met het jeugdorkest van Peer onder leiding van Kevin Houben meer dan gevuld. Afgewisseld met de jonge talentvolle gitarist Willem-Jan Lauwers werden de toehoorders op een mooi concert getrakteerd. Meer foto's
Veel jong talent bij De 4 Jaargetijden
Zoom

Gratis naar... Circuit X?

Donderdag 26 januari 2012
Wie van podiumkunsten houdt en al eens graag uit de bocht gaat, moet zaterdag eens naar Circuit X gaan in CC Palethe. Circuit X is een selectie van het beste werk van een nieuwe generatie podiumtalent. De kunstenaars die aan zet zijn brengen theater, dans, performance of een mengeling daarvan. Voor deze voorstelling werkte CC Palethe samen met CC De Adelberg Lommel en Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt om met Circuit X nieuwe en spannende voorstellingen naar hier te brengen. Gedurfd, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Hermans overleden

Donderdag 26 januari 2012
Peer - Maria Hermans overledenDinsdag is Maria Hermans overleden, de weduwe van Clemens Agten. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... Humo's Rock Rally?

Woensdag 25 januari 2012
Komende vrijdag 27 januari - overmorgen! - om 20u vindt in De Posthoorn de vijfde preselectie van Humo’s Rock Rally plaats.Zin om daar bij te zijn? Als u snel bent, mag u er gratis naar binnen. Stuur dan asap een mailtje naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt kans op een ticket! We mogen per deelsite twee toegangstickets weggeven, vandaar. Succes! UPDATE Niet meer mailen... Alle vrijkaarten zijn de deur uit.

Margriet Schreurs overleden

Woensdag 25 januari 2012
Peer - Margriet Schreurs overledenMaandag is Margriet Schreurs overleden, de echtgenote van Jozef Maes. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Swa Vennekens overleden

Woensdag 25 januari 2012
Peer - Swa Vennekens overledenDonderdag is Swa Vennekens overleden, de weduwnaar van Elisa Hermans. Hij was 84 jaar. Vandaag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Brogel.
Op zaterdag 11 februari organiseren de sportsectie van de vliegbasis Kleine Brogel en MTB Peer de MS-mountainbiketocht. De opbrengst gaat naar de strijd tegen MS. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 25, 30 of 40 km. Het parcours gaat een stuk over het militair domein. Inschrijven kost 4 euro, jongeren onder 15 jaar betalen 1,5 euro (douches, bevoorrading en bike wash inbegrepen). Vanaf 11 uur.

Vanavond gratis naar JazzCase ?

Donderdag 19 januari 2012
Peer - Vanavond gratis naar JazzCase ?ZoomVanavond om 20.30u brengt JazzCase in Dommelhof een optreden van "As Guests with strings", het samenwerkingsproject van de Tsjechische vibrafonist Miroslav Herak en de Slowaakse pianist Michal Vanoucek. Beiden (foto) spelen in het herkenbare idioom van het legendarische Modern Jazz Quartet. Hun muziek is altijd een evenwichtsoefening tussen verschillende stijlen en een vermenging van nieuwe sounds in combinatie met uiteenlopende instrumenten. Tegen hun klassieke en jazzachtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Medailles voor judoka's

Dinsdag 17 januari 2012
Peer - Medailles voor judoka'sZoomOp het grote internationale judotornooi “The Dutch Open” in Eindhoven hebben de judoka's van de Lommelse judoclub zich van hun beste kant laten zien. Dit jaar waren er maar liefst 1700 judoka’s uit heel Europa komen opdagen om deel te nemen aan dit selectietornooi.
In de reeks junioren heren ( -20 jaar) behaalden slechts 2 Belgen een medaille. Eén daarvan was voor de Peerse judoka Joran Schildermans die tevens in het project Topjudo Limburg zit. Joran blijft verbazen want (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Woensdag 11 januari 2012
Peer - Vandaag gezien...Zoom...tussen Kelchterhoef en Peer: stilleven met... gestoofde peertjes. (Foto Josh Vandijck)

Gratis naar... Michael Van Peel?

Woensdag 11 januari 2012
We kunnen soms van die kansen aanbieden waarvan we denken: jammer dat we niet méér vrijkaarten kunnen weggeven! Want nu mogen we dat doen voor het optreden van die stand-up comedian - zo heet dat tegenwoordig - Michael Van Peel. Vrijdagavond treedt hij op in CC Palethe in Overpelt. Bel morgen/donderdag vanaf 10u naar de reservatiebalie van Palethe op 011/64 59 52, vermeld je naam en je woonplaats en je maakt kans op een vrijkaart!

Met de groeten uit het Maasland

Dinsdag 10 januari 2012
Peer - Met de groeten uit het MaaslandZoomDaar zag Marcella Stappers in de uiterwaarden enkele konikpaarden. Wie goed kijkt ziet dat ze distels in hun manen hebben hangen.

Grrr

Dinsdag 10 januari 2012
Peer - GrrrZoomVliegtuigen boven ons hoofd - OK, we zijn er aan gewoon. Maar waarom dit vliegtuig gisteravond rond 19u zoveel (lage! ) rondjes draaide boven Neerpelt, en vandaag boven de regio - kan iemand dat zeggen?

Gratis naar... Iwein Segers?

Maandag 9 januari 2012
Peer - Gratis naar... Iwein Segers?ZoomVorig seizoen lukte het net niet, maar dit seizoen wel: nu vrijdag 13 januari - oeps! - staat Iwein Segers met "De Comeback" op de planken van Cinema Walburg in Hamont, na doldwaze avonturen in "Expeditie Robinson" en een bloedserieuze kleinkunsttournee... Heeft hij het eigenlijk ooit gekund, is hij wel degelijk de grappigste persoon ooit? De man zelf beweert van wel, dus geef hem nog een kans! De voorstelling start om 20u30. In voorverkoop betaalt u voor een ticket 13,50 euro; aan de kassa is dat (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Van de Weyer overleden

Maandag 9 januari 2012
Peer - Henri Van de Weyer overledenDonderdag is Henri Van de Weyer overleden, de echtgenoot van Gerda Cremers. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jan Gielen overleden

Donderdag 5 januari 2012
Peer - Jan Gielen overledenDinsdag is Jan Gielen overleden, de echtgenoot van Josefien Deckers. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering en crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Erpekom.

CC Palethe zoekt foto's

Woensdag 4 januari 2012
Peer - CC Palethe zoekt foto'sZoomDe Humanistisch Vrijzinnige Vereniging (HVV) Noord-Limburg en het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde Overpelt pakken, samen met Cultuurcentrum Palethe, in oktober en november uit met een grote tentoonstelling over rituelen. Dat zijn gebruiken en ceremonies bij belangrijke momenten in het leven. Voor die tentoonstelling zoekt CC Palethe nu allerhande trouwfoto’s, communiefoto’s of foto’s van kinderen die het lentefeest vieren. Daarbij wil men zover mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Brigitte Brebels overleden

Woensdag 4 januari 2012
Peer - Brigitte Brebels overledenMaandag is Brigitte Brebels overleden, de echtgenote van Jaak Put. Ze was 58 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde-Peer. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - Gratis naar... het nieuwjaarsconcert?ZoomOp zaterdag 14 januari wordt in de kerk van Hamont-centrum een nieuwjaarsconcert georganiseerd, met op de affiche een optreden van de Belgische Kamerfilharmonie &  klarinettist Roeland Hendrikx. De Belgische Kamerfilharmonie werkt graag samen met topsolisten van eigen bodem. Voor dit bruisende nieuwjaarsconcert doet ze een beroep op Hamont-Achelaar Roeland Hendrikx. Hij is solist in maar twee prachtige klarinetconcerto’s, zowel in het overbekende concerto van Mozart als (…) Het hele nieuwsbericht

Al die moeite...

Maandag 2 januari 2012
Ha, een van de goede voornemens die u maakte was: eindelijk eens gaan diëten! Bespaar u de frustraties, want The New York Times had gisteren slecht nieuws voor u: na het volgen van een dieet worden stoffen aangemaakt die gewichtstoename bevorderen. Lees in De Volkskrant online "Lichaam verzet zich tegen gewichtsverlies na dieet"

Brandhoutverkoop

Maandag 2 januari 2012
Op zaterdag 14 januari organiseert de Bosgroep Noordoost-Limburg een brandhoutverkoop voor particulieren. In de gemeenten Bree, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt en Peer wordt brandhout op stam uit privé-bossen verkocht.
Het hout wordt opgedeeld in loten, die variëren in grootte van ca. 5 tot 20 stère per lot. De loten bestaan voornamelijk uit loofhout (berk, Amerikaanse eik, inlandse eik, zwarte els, es, wilg …) en zullen per opbod verkocht worden.
Geïnteresseerden kunnen hun naam en adres opgeven bij de Limburgse Bosgroepen (011 23 83 63) of mailen naar bosgroepen[!]limburg.be om een uitnodiging voor de verkoop en een catalogus te ontvangen.

Harry van de Cruys overleden

Maandag 2 januari 2012
Peer - Harry van de Cruys overledenDonderdag is Harry van de Cruys overleden, de echtgenoot van Pauline Vanderfeesten. Hij was 89 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer-Centrum. Morgen om 19 uur is er daar een avondwake.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2012
Peer - Gelukkig nieuwjaar!ZoomMede namens iedereen die aan de Internetgazet meewerkt, wenst de redactie u van harte een voorspoedig 2012 in goede gezondheid!
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
Aangeboden
Badlift Mini
Te koop
Te koop
Te koop