Het overige nieuws

Bomen op Mars

Vrijdag 30 november 2012
Peer - Bomen op MarsZoomDe NASA gaf deze foto van de oppervlakte van Mars vrij. Het lijkt er op dat er bomen groeien, maar dat is slechts schijn.  De foto toont de omgeving van de Noordpool van Mars. Op dat moment smolt het lichte kooldioxide-ijs op de zandduinen waardoor men strepen van donker zand ziet ontstaan. Die strepen lijken op bomen, maar ze werpen geen schaduw. (Foto NASA)

Ellie Clijsters overleden

Woensdag 28 november 2012
Peer - Ellie Clijsters overledenIn het UZ Gasthuisberg is vrijdag Ellie Clijsters overleden, de echtgenote van Mattie Thijs. Ze was 55 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel. 

NMBS-aanbod rond de kerstdagen

Maandag 26 november 2012
De NMBS lanceert voor de weekends van december en elke dag tijdens de kerstvakantie de Christmas Deal: een heen- en terugbiljet voor 9,90 euro (2de klas) of 14,90 euro (1ste klas). De kerstvakantie duurt tot en met 6 januari.

Fiets mee met Palliovik!

Zondag 25 november 2012
Peer - Fiets mee met Palliovik!ZoomVolgend jaar viert Palliovik haar vijftienjarig bestaan. Palliovik is de organisatie die geld inzamelt voor de palliatieve zorgen van ongeneeslijk zieke kinderen. Naar aanleiding van de verjaardag wordt er opnieuw een tourtocht naar Leuven georganiseerd, een begeleide tourtocht Overpelt-Leuven-Overpelt, met een afstand van 165 kilometer. Prik zondag 30 juni 2013 alvast in uw agenda. Geïnteresseerde wielertoeristen moeten zich wel op voorhand inschrijven. Alle verdere info is te vinden op www.palliovik.be.

Topbenoemingen in Mariaziekenhuis

Vrijdag 23 november 2012
De raad van bestuur van het Mariaziekenhuis heeft dr. Marnix Goethals per 1 januari 2013 aangesteld als medisch directeur. Hij is een befaamd cardioloog die op dit ogenblik nog diensthoofd en voorzitter is van de afdeling inwendige ziekten van het H. Hartziekenhuis in Roeselare, dat fuseerde met het ziekenhuis van Menen. Er werken daar ongeveer 210 artsen, tegenover 115 in het Mariaziekenhuis. Hier gaat Goethals dr. Griet Vandervelpen opvolgen, die werd aangesteld als medisch directeur van het (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de... Blues Night?

Vrijdag 23 november 2012
Peer - Gratis naar de... Blues Night?ZoomVanavond in De Posthoorn in Hamont: "Blues Night", een bluesavond met King King & The Rythm Chiefs & The Bottle Comets. Voor de echte liefhebbers!
- King King: ze bestaan misschien nog maar twee jaar, maar deze Schotten (foto) zijn inmiddels al gekend bij het grote publiek. Als echte Schotten treden zij op in een kilt. Dat gecombineerd met hun keiharde blues zorgt voor een waar spektakel. King King featuring Alan Nimmo stond al op festivals in Edinburgh, (…) Het hele nieuwsbericht
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg organiseert samen met de POM’s van Antwerpen en West-Vlaanderen een groepsaankoop van groene elektriciteit voor bedrijven. Ook voor een groepsaankoop van aardgas kunnen bedrijven deelnemen. Bedrijven kunnen vandaag reeds inschrijven om deel te nemen aan deze groepsaankoop. De inschrijvingen lopen tot 5 februari 2013. Op basis van het verbruik van de ingeschreven bedrijven wordt een offertevraag uitgestuurd naar de energieleveranciers. Daarna kunnen bedrijven definitief beslissen om al dan niet in te stappen in de groepsaankoop. Meer info

Protest tegen inplanting ULM-vliegveld

Donderdag 22 november 2012
In Peer en Helchteren protesteren buurtbewoners tegen de komst van een vliegveldje langs de Middendijk. Een vliegclub uit Lommel wil het veld gebruiken voor haar ultra-lichte ULM-vliegtuigjes. Natuurverenigingen hebben zich bij het protest aangesloten. Ze zeggen dat het toekomstige vliegveld in een beschermd vogelrichtlijngebied ligt. Volgens het stadsbestuur van Peer sluit het toekomstige vliegveld aan op het militaire schietveld, en zal het niet voor extra hinder zorgen. Toch wil de stad wel kijken of de vliegclub ook op een andere locatie terecht kan.

Controleweekend komt er aan

Donderdag 22 november 2012
Vanaf morgenavond start het tweede groot controleweekend dat op initiatief van het provinciebestuur dit jaar in het verkeer wordt gehouden. Vanaf morgenavond 22u en tot maandagmorgen 6u riskeert u op verschillende plaatsen in de provincie geconfronteerd te worden met gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles. Daaraan wordt meegewerkt door de lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.
Peer - Introdans brengt passie in De AdelbergZoomIntrodans behoort tot de top drie van de Nederlandse dansgezelschappen en heeft een internationale reputatie. Telkens opnieuw koppelt de groep artistieke inventie aan technische perfectie. De professionele dansers dansen bovendien met een ongelofelijke precisie. Introdans is dan ook een graag geziene gast in De Adelberg.
Met Hartslag brengt Introdans een zuiders programma, samengesteld uit vier choreografieën. De avond start met het verstilde Fugaz (foto) van de Spaanse (…) Het hele nieuwsbericht

Een grot in een gotische kathedraal

Dinsdag 20 november 2012
Peer - Een grot in een gotische kathedraalZoomAf en toe geeft de NASA weergaloze foto's vrij die genomen zijn door ruimtetelescoop Hubble. Zoal deze. Vooraan ziet u, met wat verbeelding, iets als een grot in een gotische kathedraal, met in die grot een hel lichtende ster. Rond die ster zijn andere sterren in feite een gasnevel aan het vormen, de NGC 6357. Boven die nevel staat het sterrencluster Pismis 24. Het licht van de felst stralende ster daarin, bovenaan in het midden, komt eigenlijk van drie sterren, die elk een massa hebben van meer dan 200 keer de massa van de zon. (Foto NASA)

Henri Loos overleden

Dinsdag 20 november 2012
Peer - Henri Loos overledenZondag is Henri Loos overleden, de echtgenoot van Mieke Keppens. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Linde-Peer.
Peer - Limburgse fototentoonstelling in LommelZoomGisteravond werd in zaal Klosterhof in Kattenbos het 42ste salon voor de fototocht geopend, een jaarlijkse fototentoonstelling waar alle Limburgse clubs, aangesloten bij het VLF (Verbond van Limburgse Fotokringen) aan meewerken. Daar werden ook de prijzen uitgereikt, en de Lommelse organiserende club ISO400 viel vaak in de prijzen. Zo sleepte ze twee van de drie gouden medailles in de wacht. Er werden ook heel wat persoonlijke prijzen verdeeld.
Vandaag loopt de tentoonstelling nog van 10 tot 20u: in zaal Klosterhof, Diestersestraat 1 in Lommel.

Waarom kruisspinnen een kruis dragen

Vrijdag 16 november 2012
Peer - Waarom kruisspinnen een kruis dragenZoomVan de meer dan 600 soorten spinnen die in ons land voorkomen, is de Kruisspin wellicht de meest bekende. In tegenstelling tot de meerderheid van de soorten laat ze zich over het algemeen gemakkelijk herkennen door de witte kruisvormige tekening op het achterlijf, waaraan ze haar naam te danken heeft. Maar hoe komt ze aan dat kruis?
De Kruisspin (Araneus diadematus) is een opvallende en algemeen voorkomende spin die behoort tot de familie van de Wielwebspinnen (Araneidae). Het (…) Het hele nieuwsbericht

Stina Smeets overleden

Donderdag 15 november 2012
Peer - Stina Smeets overledenMaandag is Stina Smeets overleden, de echtgenote van Lambert Vermeulen. Ze was 84 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake. 

Irène Smeets overleden

Donderdag 15 november 2012
Peer - Irène Smeets overledenMaandag is Irène Smeets overleden, de echtgenote van Camiel Bosman. Ze was 70 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 13 uur) in de kerk van Peer. 

Marie-Thérèse Appeltants overleden

Woensdag 14 november 2012
Peer - Marie-Thérèse Appeltants overledenZaterdag is in Home Monsheide Marie-Thérèse Appeltants overleden. Ze zou later deze maand 57 jaar worden. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Nieuw Sint-Truiden. Donderdag om 18.45u is er daar een avondwake.

Jeannine Louwet overleden

Woensdag 14 november 2012
Peer - Jeannine Louwet overledenGisteren is Jeannine Louwet overleden, de echtgenote van Manille Persoons. Ze was 72 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Peer - Waarom vlinders niet vuil of nat wordenZoomWaarom worden de vleugels van vlinders niet vuil of nat? Een Amerikaanse universitaire studie heeft het uitgezocht. Men kwam tot de vaststelling dat vlindervleugels met schubbetjes zijn bedekt, zodat alle vuil of water er van afrolt, zoals op een leien dak. Lees dit boeiend verhaal van Natuurpunt. (Foto: Philippe Vanmeerbeeck)

Roger Roemers overleden

Dinsdag 13 november 2012
Peer - Roger Roemers overledenVrijdag is Roger Roemers overleden, de echtgenoot van Julienne Toelen. Hij was 59 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal.

Mina Smits overleden

Dinsdag 13 november 2012
Peer - Mina Smits overledenZaterdag is Mina Smits overleden, de weduwe van Jozef Smeets. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Vrijdag gaat de provinciaal gecoördineerde verkeersactie rond de verlichting van zwakke weggebruikers en bromfietsers van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is, zegt het provinciebestuur. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum – fluo-hesjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog (…) Het hele nieuwsbericht

André Vermijl overleden

Maandag 12 november 2012
Peer - André Vermijl overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag André Vermijl overleden, de echtgenoot van Helena Kerkhofs. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Peer. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

'Le Noze di Figaro' in De Adelberg

Donderdag 8 november 2012
Peer - 'Le Noze di Figaro' in De AdelbergLe Nozze di Figaro behoort samen met Cosi fan tutte en Don Giovanni tot de drie grote Italiaanse opera’s van Mozart. Het stuk is nog steeds razend populair door het vlotte verhaal en de fantastische muziek. In dit blijspel van Pierre Beaumarchais gaat Figaro, een grafelijke bediende, trouwen met Susanna, de kleedster van de gravin. Maar de trouwdag verloopt niet zoals gepland. De graaf heeft immers een oogje op Susanna laten vallen en wil als heerser het oude recht op ‘de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Van Praet overleden

Dinsdag 6 november 2012
Peer - Jos Van Praet overledenIn het rusthuis in Achel is vrijdag Jos Van Praet overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Hendrix. Hij was 84 jaar. Het afscheid zal in familiekring plaatsvinden. Morgen om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gerard Fransen overleden

Maandag 5 november 2012
Peer - Gerard Fransen overledenDonderdag is Gerard Fransen overleden, de weduwnaar van Anna Bral. Hij was 87 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... Margreet de Heer?

Maandag 5 november 2012
Peer - Gratis naar... Margreet de Heer?Woensdag komt de Nederlandse auteur Margreet de Heer naar het Raadhuis in Lommel. Ook u kunt er nog bij zijn, en dankzij Internetgazet zelfs gratis als u asap een mailtje met uw naam en adres stuurt naar jan.buyens[!]ccdeadelberg.be VOOR morgenmiddag 12.00 uur. De eerste twee mailers van elke gemeente ontvangen elk één gratis ticket.  
De auteur is een theologe die besloot striptekenaar te worden, en (…) Het hele nieuwsbericht

Wacht met tandpijn tot maandag

Zaterdag 3 november 2012
Weet u wat het kost om de tandarts met wachtdienst aan de lijn te krijgen? 1,5 euro per minuut! "Bij mij duurde het 5 minuten, dus was ik 7,5 euro kwijt aan dat betaalnummer, alleen al omdat ik verschrikkelijke tandpijn had," aldus een lezeres. Ze maakte haar beklag over dat tarief bij de tandarts met wachtdienst. "Maar die zei dat hijzelf daar niks aan kon doen". De wachtdienst wordt bemand door een persoon die zich bezighoudt met het doorverbinden van mensen met tandpijn naar de tandarts.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer